Zomergroet voorzitter

Beste leden, supporters en aan allen die V.V. ”Steenbergen” een warm hart toedragen,

de meeste van ons genieten van een welverdiende zomervakantie. Misschien dat we wat meer vakantie vieren in ons mooi Nederland i.p.v. uit te vliegen naar zuidelijke of verre oorden. We hebben namelijk allemaal te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Laten we met elkaar zorgen dat we gezond en gevrijwaard blijven van dit virus.

Allereerst wil ik kort terugkijken naar het afgelopen seizoen, dat abrupt werd beëindigd maar waarin we uiteindelijk toch weer gefaseerd konden starten met trainen. Diverse vrijwilligers en bestuursleden hebben hier in deze lastige tijd heel veel tijd en energie in gestoken, terwijl ook voor de trainers en leiders extra verantwoordelijkheden weggelegd waren. Hiervoor wil ik eenieder danken, zowel de voorbereiding en het toezicht, als ook de medewerking van onze leden aan de opgelegde maatregelen.

Binnen de versoepelingen konden we toch nog het seizoen, met medewerking van de Supportersvereniging, nog op een leuke manier afsluiten. Onze jongste leden haalden het Kabouterdiploma, samen met Sportparkuitje organiseerden we een afsluiting dag voor andere categorieën en diverse (onderlinge) oefenwedstrijden werden nog gespeeld.

Ondertussen zijn toch weer veel vrijwilligers al actief in de club met o.a. de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Ik denk hierbij aan de onderhoudsploeg die zorgen dat ons sportpark (uiteraard met inachtneming van de RIVM maatregelen) er prima bijligt. De jeugdcommissie is druk bezig geweest met de nieuwe teamindelingen, maar ook bij de senioren zijn er behoorlijk wat veranderingen, ik denk hierbij aan de overstap naar zaterdag, de nieuwe zaalvoetbaltak en veranderingen in de selectie van het damesteam, terwijl de selectie van het 1e elftal bijna volledig behouden is. De vorming van het Jong Steenbergen team wordt door velen als zeer positief ervaren zodat het voor zelf opgeleide spelers gemakkelijker kan worden om de overstap naar het eerste elftal kunnen maken en ondertussen een mooie voetbalcompetitie kunnen volgen.

Uiteraard hebben we voor dit alles vele vrijwilligers, maar we hebben er nog een paar extra nodig, dus schroom niet en kom onze club helpen. Een mooiere besteding van je vrije tijd kan ik me niet bedenken! We zijn nog op zoek naar enkele jeugdtrainers/leiders, leden voor de sponsorcommissie, kantinevrijwilligers, een stadion speaker en een verzorg(st)er voor de 1e selectie. Mocht u extra informatie willen, dan kunnen we dit zeker verstrekken.

Wat betreft de plannen voor de nieuwe kleedkamers kan ik u mededelen dat we nog op schema liggen wat betreft de financiering en we willen alle leden nogmaals uitnodigen om de ALV op vrijdag 11 september bij te wonen. Tijdens deze vergadering zal het bestuur een update geven en uw advies en goedkeuring vragen voor de vervolgstappen. Ondertussen is de commissie Gezond Verstand druk bezig en we zijn blij met de aanstelling van de vertrouwenscontactpersonen. Tevens kan ik u melden dat de eerste stappen gezet zijn voor het opzetten van een G-voetbal tak. Wat een verrijking voor onze club! De eerste trainingen en oefenwedstrijden in augustus worden al ingepland. De Kick-off dag staat gepland voor 29 augustus a.s.

Wat betreft het opvolgen van de Corona maatregelen: hiervoor zullen we nog een extra nieuwsbrief opstellen volgende maand, met alle zaken voor de trainingen, wedstrijden, gebruik kleedkamers en niet te vergeten onze kantine.

Mag ik u nogmaals een relaxte en mooie zomer toewensen en hoop u allen in goede gezondheid te ontmoeten bij het begin van het nieuwe voetbal seizoen.