Zaterdag2/Jong Steenbergen wint onderlinge competitie lagere seniorenteams

Ondanks een kleine nederlaag legde Jong Steenbergen beslag op de ‘titel’ van de onderlinge competitie van de lagere elftallen. Na 3 stevige overwinningen, kwam het jonge team nu al vroeg op achterstand tegen zaterdag3/zondag2, dat sterk speelde en uiteindelijk na een spannend duel met 4-2 won. Hierdoor eindigde dit team op de 2e plaats, die eerder op de dag kort overgenomen was door zaterdag4.

Vanwege het ‘afkeuren’ van veld 3 waren beide wedstrijden aansluitend te zien op het kunstgrasveld, om 12.00u trapten zaterdag4 en zaterdag6 af. Zaterdag6, nog puntloos, beet stevig van zich af en kwam na 20 minuten uit een corner op voorsprong. Beide teams hadden al wat kansjes gekregen, bij rust had het zowel 3-0 als 1-3 kunnen staan, maar de bordjes hingen in evenwicht: 1-1. Na rust nam zaterdag4 het heft nog wat meer in handen, maar had een penalty na een ongelukkige handsbal nodig om op voorsprong te komen. Niet lang hierna viel ook de 3-1, zaterdag6, dat over slechts 1 wissel beschikte, had hierna niet meer de kracht om tot een slotoffensief te komen om nog iets te forceren. Zaterdag4 kwam hiermee op 9 punten en een doelsaldo van +6, bij lange na niet genoeg om Jong Steenbergen (dat op +16 stond) zenuwachtig te maken.

Hierna was het de beurt aan de aanstaande kampioen, zaterdag3/zondag2 kon dit feestje louter nog verstoren door met 7 treffers verschil te winnen. Dit liet Jong Steenbergen uiteraard niet gebeuren, maar het had het erg lastig. De vroege voorsprong motiveerde zaterdag3/zondag2 enorm en dankzij de 4-2 overwinning kwamen ook zij op 9 punten, met een doelsaldo van +7 staken zij zaterdag4 weer voorbij.

Op plek 4 eindigde zaterdag5, dat tot 10 treffers in 4 duels kwam, maar toch slechts eenmaal wist te winnen. Dit was van zaterdag6, dat tegen zaterdag5 en zaterdag4 liet zien wel over het niveau te beschikken om het deze ploegen lastig te maken, maar niet voldoende inhoud (of wissels) te hebben. Daardoor eindigde dit team helaas puntloos onderaan.

Wel waren er vooral lachende gezichten te zien, als vereniging waren we blij iedereen weer te mogen zien voetballen, zeker de laatste weken met wat publiek langs de lijn was het weer ouderwets genieten. Hopelijk kunnen we vanaf begin augustus opnieuw iedereen verwelkomen, dit keer voor wat oefenduels om in september met de bekerpoules te mogen starten.

Zaterdag5 – Zaterdag6: 4-3
Zaterdag2 – Zaterdag4: 3-1