728x90ad
VV Steenbergen

Wim Roovers: 90 jaar V.V. “Steenbergen” in 2023

“Steenbergenaren kloppen niet op de borst, maar dat zouden ze best eens wat vaker mogen doen, we mogen best wat trotser zijn op deze club!”

In 2023 bestaat V.V. “Steenbergen” 90 jaar. Om het jubileumjaar in te luiden is Wim Roovers, inmiddels begonnen aan zijn derde termijn als voorzitter van V.V. “Steenbergen”, geïnterviewd over de plannen voor het jubileumjaar, de identiteit van de club en de plannen die het bestuur wil gaan verwezenlijken. De club heeft verschillende evenementen op de planning staan waarmee het zijn leden een bruisend jubileumjaar hoopt te bezorgen. Wouter Sloekers ging namens de vereniging in gesprek met de voorzitter.

“Het hele jaar gaan we het vieren, net zoals de gemeente Steenbergen zijn 750ste verjaardag heeft gevierd. Ook de normale activiteiten worden overgoten met een sausje, een 90 jaar gouden randje”, zo luidt Wim de planning voor het jubileumjaar in. Het jubileumjaar wordt afgetrapt op 6 januari, wanneer er drie volle bussen met 160 clubleden zullen vertrekken naar Breda voor een ‘avondje NAC’. Een dag later, op 7 januari, is er een nieuwjaarsmix-toernooi, waarna er getoast wordt op het nieuwe (jubileum)jaar. Ruim twee maanden na het ‘avondje NAC’, vindt er wederom een evenement plaats in samenwerking met NAC. Er zal op 17 maart een wedstrijd Oud V.V. “Steenbergen” – Oud NAC gespeeld worden. Op zaterdag 18 maart staat er een feestdag gepland voor de gehele club. De KNVB heeft, op verzoek van V.V. “Steenbergen”, gezorgd dat heel de club vrij is op die dag. De dag zal gevuld worden met activiteiten voor alle teams en wordt afgesloten met een leuke feestavond.

Niet alleen V.V. “Steenbergen” viert in 2023 zijn jubileum. Het Albert Heijn Achterberg toernooi, wat dit jaar plaats zal vinden op zaterdag 10 juni, viert zijn 15e verjaardag. Deze editie zal dus een dubbel gouden randje hebben.

Uiteraard zullen ook de jaarlijks terugkerende evenementen plaatsvinden (o.a. de grote voetbalkantine quiz, de snertwedstrijd, het zomeravondvoetbal, de oliebollenbingo en de sponsoravond). Vanwege het aflasten van de vorige editie van de Groot Steenbergen Cup zal dit toernooi dit jaar alsnog plaatsvinden op Sportpark de Seringenlaan.

“Sjef Dam en Toine Bus, dat zijn toch wel iconen van de club” – Wim Roovers over de identiteit van V.V. “Steenbergen”

Wanneer Wim gevraagd wordt naar de identiteit van de club, moet hij even nadenken. Het zijn vervolgens twee personen die het eerst in hem opkomen: “Sjef Dam en Toine Bus, dat zijn toch wel iconen van de club. Als het eerste verloren heeft op zaterdag, hoef ik Sjef op zondag en maandag niet te bellen, dan is zijn humeur niet goed”. Daarnaast benadrukt hij dat Steenbergen best wat trotser mag zijn op zijn voetbalclub. Met Burgemeester Van der Belt bespreekt hij wel eens dat Steenbergen goud in handen heeft met al zijn verenigingen, maar hier te bescheiden mee omgaat.

Later in het gesprek komt ook naar voren hoe trots hij is op alle vrijwilligers die hun handen in het vuur steken voor de club. “We zijn een club die gedragen wordt door 80 belangeloze en enthousiaste vrijwilligers en een hartstikke goed bestuur, dat maakt mij echt enorm trots”.

Dat V.V. “Steenbergen” door al zijn vrijwilligers gedragen wordt, werd hem nogmaals duidelijk toen hij besloot na eerdere termijn als penningmeester en voorzitter terug te keren bij de club, wederom als voorzitter. “Ik was drie jaar weg bij de club, maar had door mijn pensioen weer wat meer tijd. Ondanks dat er in 2016 natuurlijk aardig wat dingen gebeurd zijn binnen de club merkte ik dat drie jaar later het enthousiasme bij de vrijwilligers nog net zo groots en krachtig was als daarvoor. Dat heeft mij toch wel doen besluiten mij opnieuw verkiesbaar te stellen”.

“Onder andere het sanitair, de keuken en de vloer van de kantine staan hoog op ons lijstje om aangepakt te worden.“ – Wim Roovers over aanstaande verbeteringen van de faciliteiten van de club

Vanaf het officiële jubileum spelen alle teams in nieuwe tenues. Met deze nieuwe tenues schenkt de club zichzelf een mooi verjaardagscadeau. Tel daar de nieuwe kleedkamers bij op en de conclusie dat de club op facilitair gebied stappen aan het maken is, kan getrokken worden. De club stopt volgens hem daarentegen zeker niet met het “upgraden” van zijn faciliteiten: “onder andere het sanitair, de keuken en de vloer van de kantine staan hoog op ons lijstje om aangepakt te worden. We willen daarnaast van kleedkamer A een ruimte maken voor het wedstrijdsecretariaat. Er zullen veel ramen in deze ruimte komen, zodat het wedstrijdsecretariaat een prominentere en meer opvallende plek krijgt dan de huidige, overigens fijne, bestuurskamer”. Deze plannen zullen uiteraard niet binnen een jaar gerealiseerd kunnen worden, maar staan wel hoog op het to-do lijstje van de club.

Het feit dat de kantine aangepakt moet worden is volgens hem een goed teken. De kantine is een bruisende plek geworden, die bijdraagt aan het zaterdag ‘voetbaldag’ gevoel. De derde helft is, mede dankzij de vrijwilligers van de kantine en initiatieven vanuit clubleden, weer enorm levendig en daar zal de club in het jubileumjaar ook zeker gebruik van gaan maken.

Niet alleen in de derde, maar ook in de eerste en tweede helft is V.V. “Steenbergen” een nieuwe weg ingeslagen. Met enkel jongens uit de jeugd en een volledig nieuwe staf is het eerste elftal aan het bouwen aan een nieuw en jong team vol Steenbergenaren, iets waar hij ook erg trots op is: “het is natuurlijk het allermooiste dat eigen jeugd allemaal doorstroomt, dat de jeugd kans heeft om in het eerste te voetballen, dat is de droom van iedere vereniging”. Het streven van het bestuur én de spelersgroep is om met dit team zo snel mogelijk naar de derde klasse te promoveren, de club wil graag competitief blijven en vindt dat het in de derde klasse thuishoort.

V.V. “Steenbergen” is stappen aan het maken en mag hier trots op zijn. Dat is de enige juiste conclusie na dit interview. Alle vrijwilligers, commissies en het bestuur kijken uit naar het jubileumjaar en zijn klaar om mooie evenementen neer te zetten.

Mocht je zin gekregen hebben om mee te helpen als vrijwilliger? Schroom dan niet een mailtje te sturen naar leden@vvsteenbergen.nl met een ingevuld aanmeldformulier (zie pagina 2 en 3 via onderstaande link).

Aanmeldingsformulier vrijwilliger V.V. “Steenbergen”