Wijziging competitie reserve-elftallen mannen senioren voor seizoen 2022/2023

Met ingang van het seizoen 2022/’23 vindt een aantal belangrijke veranderingen plaats in de competitie van de reserve-elftallen mannen senioren. De belangrijkste verandering is dat de grens tussen de A- en B-categorie wordt verhoogd en in alle districten komt te liggen tussen de reserve 2e klasse en reserve 3e klasse. Dit geldt voor zowel het zaterdag- als zondagvoetbal. Met ingang van het seizoen 2022/’23 behoort de reserve 3e klasse in het hele land dus tot categorie B.

Verder wordt vanaf het seizoen 2022/’23 in de reserve 2e klasse een vrije inschrijving gehanteerd en wordt in deze klasse een najaar- en voorjaarscompetitie gespeeld.

Lees hier op de website van de KNVB meer over deze wijziging.

Start seizoen 2022/2023
Het amateurvoetbaljaar wordt ook in het seizoen 2022/’23 na de zomer afgetrapt. Net als in voorgaande jaren staan in de tweede helft van augustus de eerste wedstrijden op het programma.

De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 20 en 21 augustus 2022. De Hoofdklasse mannen begint een weekend later op 27 en 28 augustus.

De bekercompetities voor de categorie A starten in het daaropvolgende weekend op 3 en 4 september. In datzelfde weekend beginnen ook de landelijke jeugdcompetities O13 t/m O19 en het fasenvoetbal.

Op 24 en 25 september starten de reguliere competities van de categorie A, waaronder de Topklasse vrouwen en de overige mannen-, vrouwen- en jeugdcompetities.

Bekercompetitie veld
De districtsbekerpoulewedstrijden categorie A staan gepland voor de volgende data:

– 3/4 september 2022
– 10/11 september 2022
– 17/18 september 2022

Bekercompetitie zaal
De bekercompetitie in het zaalvoetbal begint in de week van 5 september.

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2022/’23 op een rij:
– Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
– Voor het juniorenvoetbal in de leeftijdsklassen O13 t/m O19 is sprake van een gewijzigde competitieopzet. Vanaf het seizoen 2022/’23 wordt voor de teams die uitkomen vanaf de hoofdklassen en lager het 3-fasenmodel toegepast.
– Voor het meidenvoetbal is met ingang van het nieuwe seizoen sprake van een ander aanbod en een gewijzigde competitieopzet.
– Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12), die ook in het komende seizoen in 4 fasen gaan spelen.

Benieuwd naar de speeldata van jouw competitie? Bekijk de speeldagenkalenders!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.