728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 10 december 2022

Steenbergen 1 en Baronie remiseren

Een remise was de uitkomst van het slotduel voor de winterstop, zowel Steenbergen als de bezoekers speelden een aardige partij waarin beide teams elkaar niet veel ontliepen. Voor Baronie betekende dit alweer het 5e gelijkspel in 8 gespeelde competitiewedstrijden, Steenbergen schoof met dit ene punt op basis van doelsaldo voorbij aan DVO’60 en staat met het ingaan van de winterstop op de 4e plaats.

Steenbergen miste diverse spelers; doelman Joost van der Ree zat wel weer op de bank, achterin ontbreekt aanvoerder Xander Burggraaff al langere tijd, Hein Veraart was ook niet omgekleed aanwezig en kortgeleden raakte linksachter Nathan van Beers fors geblesseerd op de training. Op het middenveld misten we Boudein Bickel, maar de spelers die wel speelden, mochten de nieuwe tenues inwijden.

Nathan werd met verve vervangen door JO23-1 speler Lars de Wit, die als linksback de lastige taak had om de sterke rechtsbuiten van speelruimte af te houden. Al na ruim een kwartier kwam Steenbergen op voorsprong, uit het niets verscheen Vincent Mosmans links voor het doel met wat ruimte, hij schoot hard raak. Aan beide kanten was er weinig doelgevaar, het duel speelde zich vooral in de opbouw van beide teams af, het middenveld oversteken was een lastige klus deze middag.

De rechtsbuiten van Baronie toonde zich wel regelmatig gevaarlijk, nadat eerder al een schot naast ging en een voorzet niet begrepen werd, ging hij nu over het been in de zestienmeter. Hij zette zichzelf achter de bal, doelman Max Knook kon de strafschop helaas niet stoppen.

Na rust eenzelfde spelbeeld, hoewel beide ploegen nog wat kleine kansjes kregen. De grootste volgde uit een scrimmage vlak voor tijd, maar het Steenbergse schot werd geblokt en ketste af naar de zijkant. Beide ploegen brachten wat verse krachten, bij Steenbergen vielen Danny Kolkhuis Tanke, Ben Bosch en Dennis Duijvelaar in maar verwarring konden zij niet brengen. Een slotoffensief van 1 van de ploegen zat er ook niet in, In een mistig decor floot de arbiter af en beide teams leken gelaten het punt te koesteren.

Zaterdag 19 november 2022

Steenbergen 1 wint derby bij SC Welberg

Een goede wedstrijd spelen en met 0-3 verliezen, het overkwam ons 1e elftal vorige week in de thuiswedstrijd tegen V.V.C.’68. Geen al te beste wedstrijd spelen en met 1-5 winnen, het overkwam datzelfde 1e elftal afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen SC Welberg. SC Welberg – Steenbergen was dus geen hoogstaande partij voetbal.

De eerste kans van de wedstrijd was er in de 12e minuut voor Vincent Mosmans maar hij stuitte op de doelman van SC Welberg. Enkele tellen later volgde een aanval van SC Welberg en was het voormalig blauwwit speler Ahmed Dahir die met een prachtig schot doelman Max Knook kansloos liet; 1-0. Vanaf de aftrap volgde nog in dezelfde minuut een aanval van Steenbergen waarbij Mike de Hoog op aangeven van Dennis Duijvelaar ervoor zorgde dat de stand direct weer gelijk werd getrokken 1-1. Op het half uur mocht Steenbergen vanaf rechts een hoekschop nemen waarop Vincent Mosmans prima reageerde. Zijn inzet ging uiteindelijk in het doel van SC Welberg en kreeg nog een laatste zetje van een verdediger van de thuisploeg. 1-2. Kort voor rust werd Mike de Hoog richting SC Welberg doel gestuurd maar kon zijn doelpoging tot hoekschop worden gewerkt. Uit deze hoekschop werd de bal ingekopt door Nathan van Beers maar was het de doelman van SC Welberg die een prima redding verrichtte.

Na de thee een beter Steenbergen zonder dat er heel goed werd gevoetbald. In minuut 55 zagen we na een afgeslagen aanval van SC Welberg een dieptepass op Vincent Mosmans. De Steenbergse spits stond echter buitenspel waardoor hij niet reageerde op deze pass, Kai Heshof reageerde wel en maakte alleen voor de doelman geen fout.

Hij scoorde de 1-3 maar nadat de scheidsrechter de treffer had goedgekeurd werd deze op advies van de grensrechter van SC Welberg alsnog geannuleerd. Het bleek uitstel want niet veel later was het Vincent Mosmans die na goed voorbereidend werk van Leonid Leonodov dan toch voor de 1-3 zorgde.

Na deze treffer kreeg SC Welberg 10 minuten voor tijd een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren maar de goede kans werd niet benut, waarna Gio van der Wegen enkele minuten later aan alle onzekerheid een einde maakte door knap de 1-4 te scoren. Kort voor tijd werd Mike de Hoog binnen de 16 neergelegd en was hij het zelf die, door de toegekende strafschop te benutten, voor de uiteindelijke 1-5 eindstand zorgde.

Zaterdag 20 augustus 2022

Steenbergen 1 voorbij Krabbendijke

De 2e oefenwedstrijd van Steenbergen 1 heeft een overwinning opgeleverd. Tegen Krabbendijke kwam het pas na rust los, Steenbergen opende de score via Joep van Sittert maar moest in de slotfase uiteindelijk nog in de achtervolging. Dankzij twee late treffers van Gio van der Wegen won Steenbergen met 3-2.

Op het kunstgrasveld in Steenbergen was het de eerste helft nauwelijks spannend voor de doelen. Krabbendijke was in het begin wat meer aan de bal, richting de rust hield Steenbergen de bal langere tijd in de ploeg maar beide ploegen wisten nog nauwelijks kansen te scheppen. Steenbergen miste spitsen Marvin Braat, Melvin Smout en Vincent Mosmans en kwam daardoor vooral over de flanken door, maar meer dan een enkele corner kwam hier niet uit voort.

Na de rust was het al vrij snel de ingevallen Joep van Sittert die de score opende. Voor beide doelen was er veel meer actie nu, een combinatie met de naar de spits gedirigeerde aanvoerder Mike de Hoog leverde een 1 op 1 situatie op voor Joep, die onberispelijk raak schoot. Hierna was Steenbergen in aanvallend opzicht ook los, Dennis Duijvelaar trof via de handschoen van de doelman nog de lat, zeker over links werd er veel gecombineerd met spits Mike nu.

Ook Krabbendijke kwam wat meer uit de schulp en het duel werd wat meer open. Een snel(ler) genomen vrije trap zorgde voor de gelijkmaker, bij de 2e paal was Steenbergen niet alert genoeg en werd de bal van dichtbij binnen gewerkt. Toen er na een lange solo ook nog doeltreffend in de bovenhoek werd afgerond leken de bezoekers er met de overwinning ervan te gaan lopen, maar Steenbergen perste er nog een slotoffensiefje uit. Tweemaal verscheen Gio van der Wegen op het scorebord, eerst ontsnapte hij op randje buiten spelen, even later schoot hij van rand 16 goed binnen.

Opstelling: Sebastiaan Stoop (’46 Max Knook), Nathan van Beers, Boudein Bickel (’70 Wouter Sloekers), Ben Bosch (’87 Sam Hartog), Lars Heshof; Sam Hartog (’46 Joep van Sittert), Mike de Hoog, Kai Heshof, Sjoukhat Khan (’46 Leonid Leonodov), Dennis Duijvelaar & Gio van der Wegen.