728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Dinsdag 22 mei 2018

Slechte start nekt zaterdag2

Op een doordeweekse dinsdag kwam Internos zaterdag6 naar Steenbergen. De ploeg uit Etten-Leur kende wat spelersproblemen in de aanloop, maar was gelukkig af komen reizen naar Sportpark Seringenlaan, waar om 20.00u op veld 3 werd afgetrapt in zomerse omstandigheden.

Ondanks het late tijdstip (of misschien wel dankzij) was Steenbergen niet geheel wakker en werd het in de openingsfase afgetroefd door Internos. De omschakeling van de bezoekers was veel feller en directer, het liet de bal goed rond gaan en stond na een minuut of 20 dan ook terecht met 0-2 voor. Eerst een vakkundig uitgevoerde counter, even later werd de bal van een meter of 25 in de kruising geschoten.

Kort hierna ontsnapte een spits aan de aandacht, hij was al voorbij doelman Guido Sinnema maar de meegelopen Jasper van Tilburg kon nog redding brengen op de lijn. Hierop volgden wat corners en voorzetten, maar Internos kon de definitieve nekslag niet uitdelen.

Steenbergen richtte zich hierna op en hield Internos wat meer op afstand, aan de andere kant kreeg men zelf wat corners en vrije trappen, terwijl ook verschillende afstandsschoten nog net gestopt door de doelman uit Etten-Leur. Steenbergen deelde wat speldenprikjes uit, gesmoorde kopballen, een poeier van Aaron Bruijns en schot na een onderschepping van Stephan Smeekes werden uit het doel gehouden maar even later was het wel raak. De keihard werkende en sleurende Luuk Fontein kreeg een corner voor zijn voeten en schoot van dichtbij raak. De zaterdag3-speler trainde al het gehele seizoen mee en werd beloond met een plaats in de spits, waar hij de defensie van de bezoekers handenvol werk bezorgde.

Even voor rust kreeg Steenbergen een grote kans op de gelijkmaker, Internos werd er dit keer zelf helemaal uitgespeeld in de omschakeling, linkshalf Rick Driessen schoot nog tegen zijn keepende neef op, Koen Kuijper was mee opgestoomd en kreeg de mogelijkheid te scoren, maar schoot helaas ook tegen een verdediger op.

Na rust veranderde er helaas niet veel meer in de score. Hylke Tanke was in het veld gekomen om naast Luuk voor extra gevaar te zorgen, maar een invalbeurt als bij de uitwedstrijd tegen Internos (2 goals en 1 assist) zat er nu niet in. Internos kon het duel niet beslissen in de counter, aan de andere kant kreeg Steenbergen weinig kansen. Vlak voor tijd kwam Serge gevaarlijk door vanaf links, maar zijn voorzet vond helaas geen Steenbergs hoofd.

Steenbergen raakte het na een zwak eerste kwart van de wedstrijd kwijt en was helaas niet bij machte dit in te halen. Steenbergen eindigt sowieso als (gedeeld) 5e met Internos maar is bij een gelijkspel bij de Fendert verzekerd van de 4e plaats. Het gaat op bezoek in Fijnaart (aanvang 12.30u), waar de tegenstander in 2018 nog niet verloren heeft. Thuis won Steenbergen nog met liefst 9-0 van deze ploeg, die na de revival na de winterstop zelfs nog boven Steenbergen zou kunnen eindigen.

Na afloop zal het seizoen afgesloten worden met een barbecue bij sponsor Marina Bar.

Zondag 20 mei 2018

Spektakel in Hoeven

Hoeven: Een prachtige dag voor een pot voetbal. Zelfs twee! Zowel het eerste als het tweede moesten aantreden tegen Hoeven. Er stond bij beide duels het e.e.a. op het spel. Hoeven 2 kon bij winst op het team van trainer Tim van der Ree kampioen worden en het eerste van Hoeven was bijna al zeker van de schaal. Er was dan ook veel volk op de wedstrijden afgekomen.

Om 11:30 uur begon het “voorprogramma”, wat eigenlijk het spektakelstuk werd. Nog voor de kruitdampen van het vuurwerk waren verdwenen stond de titelkandidaat al achter. Een lage schuiver van Kevin de Jong kreeg nog een laatste zetje van Joep van Sittert (0-1). Kansen voor Hoeven kwamen er en Steenbergen mocht van geluk spreken dat de voorsprong niet werd verspeeld. Toch kwam de thuisploeg langszij (1-1). Maar lang konden ze daar niet van genieten. Opnieuw was het Van Sittert (1-2) die de ploeg op voorsprong bracht. Steenbergen liep zelfs wat uit. Een assist van De Jong zorgde ervoor dat Vincent Mosmans zijn eerste van de middag kon maken (1-3). Er zouden er meer volgen. Net voor rust kon via rechts een Hoevense aanval ingezet worden. Een voorzet werd perfect achter de goed keepende Van der Ree ingetikt (2-3). In de rust mochten beide teams op adem komen. Het was warm, zeker op het kunstgrasveld. Het breekpunt van de wedstrijd was de penalty in de 52steminuut. Feilloos werd het leer in de netten geschoten door Mosmans (2-4). Daarna was de titelaspiratie voor de thuisploeg verkeken. Steenbergen 2 liep zelfs uit tot 2-7 door doelpunten van Van Sittert en Mosmans (2x), waarna Hoeven nog eenmaal mocht scoren.

Een bijzondere vermelding waard, was de goal van Van Sittert. Een prachtige geplaatste bal na een dito combinatie werd langs de doelman gekruld. Het blijft erg spannend na deze wedstrijd wie de schaal in bezit krijgt. Hoeven heeft nog de beste papieren, Virtus het gemakkelijkste programma, maar Steenbergen 2 heeft zelfs een theoretische kans. Als Hoeven en Virtus resp. van sc Gastel en Boeimeer verliezen, maar dan moeten de blauwwitten zondag thuis wel winnen van Steen. “Fingers crossed”!

Het “toetje” was voor de keurkorpsen van de verenigingen. Het werd steeds drukker en het sportpark “Achter ’t Hof” werd blauw gekleurd. De tap stroomde al rijkelijk.

De eerste kans was voor Hoeven, maar de volley werd tot corner verwerkt. Steenbergen liet het niet hierbij zitten en zette zelf de aanval in. Een vrije trap strandde in de muur en scheidsrechter Vos (oud Steenbergen speler) liet een overtreding op Tony Ngombojoao in het strafschopgebied onbestraft. Niet veel later kwam dan toch de bevrijdende goal voor de thuisclub. Jim Franssen wist te profiteren van een fout achterin (1-0). Het team en de supporters gingen uit hun dak. Toch was het nog erg spannend. Remco van de Riet en Wouter Merkx hadden een enorme kans om het feestje te verstieren, maar de keeper lag in de weg. Een zucht van verlichting ging dan ook over het sportpark. In de hitte werd een flink tempo gespeeld. Met een half uur op het scorebord werd een buitenspelgoal goed gekeurd. In de kluts kwam de bal bij Erwin Roks die de bal inschoot. Assistentscheidsrechter Gerard de Heer, die zelf de complimenten kreeg van het thuispubliek, bleef bij zijn standpunt. Vos keurde de bal toch goed (?). De wedstrijd was nog niet gespeeld. Hoeven was eruit om er een feestje van te maken. Met kunst en vliegwerk werd het doel van de blauwwitten verdedigd.

Lennart Boot moest alle zeilen bijzetten om zijn directe tegenstander de baas te blijven. Dat deed hij dan ook verdienstelijk. De (enorme) kansen werden aan zijn kant onschadelijk gemaakt. Steenbergen had vlak voor rust een enorme kans, maar de bal werd net voor de lijn weggehaald.

Steenbergen ging gelijk goed van start na de rust. Lars Machielse werd in de rust in de kleedkamer achter gelaten en de jonge aanvaller Enzo den Haak mocht zijn plaats innemen. Dit leverde enkele goede kansen. Er stond niemand bij de 2depaal bij een voorzet van Mo Dahir en het schot van Rick Musters was net iets te slap om gevaar te stichten. Aan de andere kant werd een bal in de zestien geslingerd. De spits kon zijn hoofd er niet goed tegen zetten, waardoor de kans verloren ging.Rond een uur spelen was Steenbergen de bovenliggende partij. De kansen van de blauwwitten waren tussen de palen, maar de keeper stond in de weg, terwijl de thuisploeg enkele schoten voor het doel langs zag gaan, waar niemand bij kon.

Met een kwartier voor tijd kwam Hoeven zeer goed weg. Binnen een tijdsbestek van 2 minuten had het zomaar gelijk kunnen staan. Den Haak zag zijn schot tot corner verwerkt worden en  Stijn Heideman had geen geluk bij de 2depaal.

De tijd verstreek in het voordeel van de aanstaande kampioen. Keeper Jeroen Sebregts moest nog een knappe redding verrichten, maar het was gespeeld. Het fluitsignaal klonk en het sportpark ging uit zijn dak.

We feliciteren Hoeven 1 met hun kampioenschap.

Meer wedstrijdfoto’s van 1 en 2.

Zondag 13 mei 2018

1ste verspeelt kostbare punten

Steenbergen: Door twee keer niet scherp op te treden verspeelde het eerste elftal belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie. FC Bergen is door het gelijke spel (3-3) inmiddels wel officieel gedegradeerd, daar vv Breskens een punt pakte bij Groen-Wit.

Na 45 minuten spelen had de stand dragelijker kunnen staan voor de blauwwitten. Maar de kansen werden in de eerste helft niet benut. Mo Dahir had de score al in de 3de minuut kunnen openen. Zijn schot ging net naast de kruising. Toch kwam de thuisploeg snel op 1-0. Jeroen Augustijn testte de keeper, maar de bal kwam maar niet de 16 uit. Tony Ngombojoao aarzelde niet en joeg het leer in de touwen.

FC Bergen voelde de druk en de kansen voor Steenbergen kwamen snel achter elkaar. Dahir, Ngombojoao en Stijn Heideman hadden de score voor rust op kunnen stuwen. Vooral Heideman miste een enorme kans. Zijn schot van 5 meter afstand voor het doel ging over. Net voor rust kregen de gasten hun eerste kans, maar Jeroen Sebregts hield zijn doel schoon.

Er was 15 minuten rust voor nodig om de 2-0 op het bord te krijgen. Uit een corner werd de bal bij de eerste paal ingekopt door Heideman, die daardoor zijn 14de doelpunt van de competitie maakte. Steenbergen begon slordiger te voetballen. De Bergse ploeg profiteerde daarvan. Verstraten zorgde voor de 2-1 en later voor de gelijkmaker.

Het mooiste doelpunt was van Stijn Baarendse. Hij verraste iedereen met een schot van 35 meter (3-1). Heideman had de 15deen de 16devan het seizoen op zijn schoen, maar de  kansen werden door hem gemist. Na de 3-2 (door Roy Belde) rook FC Bergen “bloed”. Wat in de lucht hing, gebeurde (3-3). Steenbergen probeerde de winst nog naar zich toe te trekken, maar scheidsrechter Schuurman keurde het doelpunt van Remco van de Riet af wegens buitenspel en kwam Enzo den Haak enkele centimeters te kort om de voorzet van Dahir in te tikken.

Steenbergen had de winst verdiend, maar beloonde zichzelf (zeker in de eerste helft) niet door de vele kansen niet te verzilveren.

Meer wedstrijd foto’s, klik hier!

Scoreverloop: 1-0 Tony Ngombojoao  (’13) / 2-0  Stijn Heideman (’46)  / 2-1  Geert Verstraten (’53)  /  3-1  Stijn Baarendse (’58)  / 3-2  Roy Belde (’69)  / 3-3  Geert Verstraten  (’75)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Marco Vis (‘ 46 Enzo den Haak), Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Wouter Merkx, Remco vd Riet, Lars Machielse, Mo Dahir, Tony Ngombojoao (’88 Bart Heshof) & Stijn Heideman

Zaterdag 12 mei 2018

Zaterdag2 verslaat runner up DVO’60

Op een mooie lentedag trad Steenbergen zaterdag2 aan tegen DVO’60 7, dat als laatste ploeg nog in de mogelijkheid is om koploper Seolto 6 in te halen. Seolto is namelijk aan een slechte reeks bezig, het was ongeslagen maar wist uit de laatste 3 duels nog maar 1 punt te halen. DVO’60 liet in Steenbergen echter niet zien nog de illusie te hebben de Zevenbergenaren in te halen, het was zeker fanatiek genoeg voor de winst maar zette niet alles op alles.

In de uitwedstrijd was al gebleken dat DVO’60 een zuinige ploeg is, Steenbergen kreeg amper kansen in Roosendaal maar kwam wel op een 0-1 voorsprong, die vlak voor tijd door een onterechte penalty teniet gedaan werd. Ook in Steenbergen toonde het team zich stabiel, er werd weinig ruimte weggegeven, de bal ging goed rond maar echt kansen werden ook niet gecreëerd. Steenbergen kreeg in aanvallend opzicht ook weinig klaar gespeeld, slechts een afstandsschot van Koen Kuijper zorgde voor opwinding, zijn poging van 30 meter was zeker precies in de bovenhoek beland, maar te lang onderweg om de doelman te verrassen.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, hoewel de krachten wat wegvloeiden op het warme kunstgrasveld. Wat kleine overtredingen over en weer zorgde ervoor dat het duel wel regelmatig stil lag, uit 1 van deze vrije trappen volgde naar later bleek het winnende doelpunt. Een klein duwtje op rand 16, geen grote overtreding maar wel een onnodig en met gestrekt arm overduidelijke duwpartij zorgde voor een vrije trap op een gevaarlijke plek. Jeroen Hagenaars schoot deze hard langs de muur, maar wel midden in het doel. De keeper van DVO’60 had echter net 2 passen opzij gedaan en kon deze fout niet meer herstellen, waardoor Steenbergen op voorsprong kwam. Hierna kropen de bezoekers iets meer uit hun schulp en volgde al snel een grote kans op de gelijkmaker toen de aanvoerder doorstoomde en alleen op doelman Guido af ging, maar de bal werd ruim naast het doel geschoten.

DVO’60 kreeg meer en meer kansjes, maar moest ook ruimte prijs geven. Clubtopscorer Stephan Smeekes had vlak voor de 1-0 al een goede kans gehad na een mooie actie vanaf de linkerflank, even later had een nieuwe solo een beter lot verdiend, zijn poging werd gestopt, terwijl Serge Nasibov bij de 2e paal stilletjes compleet vrijgekomen was. Aan de andere kant mocht Steenbergen zijn doelman Guido Sinnema enorm bedanken, tot tweemaal toe kwam hij als winnaar uit een 1-op-1 duel met 1 van de spitsen van DVO’60. De Roosendalers kwamen niet meer tot een structureel slotoffensief, mede doordat hun gevaarlijkste spelers op het middenveld bleven en niet naar de voorhoede doorgeschoven werden.

Steenbergen kon het duel ook niet vroegtijdig beslissen, daar het in de slotfase de tol betaalde voor de vele positiewisselingen tijdens de eerste helft en veel onnodig balverlies leed. De blijdschap was dan ook groot toen arbiter Conny Brusselaars voor het einde van het duel floot, Steenbergen komt hiermee wat vaster op de 4e plaats te staan. Bij twee overwinningen uit de laatste 3 duels is het hier zelfs van verzekerd, wat een prima prestatie zou zijn ondanks de vele nederlagen (7) van dit seizoen, met name in de eerste seizoenshelft.

Donderdag 10 mei 2018

Steenbergen 1 pakt de winst in 2de helft

Ulvenhout: Momenteel zijn het allemaal finales voor de blauwwitten. Met nog 5 wedstrijden te gaan staat het team in de gevarenzone. Door de twee uitstekende wedstrijden (Philippine en RBC) is het moraal gestegen. Jammer genoeg verloor Steenbergen Jordy Dam in de wedstrijd tegen de Roosendalers met een vervelende blessure in de lies, waardoor hij waarschijnlijk dit seizoen niet meer kan aantreden.

De meegereden supporters herkende het elftal van trainer Marco Ernest niet tijdens de eerste 45 minuten. Veel balverlies, slordig spel en niet scherp in de duels zorgde ervoor dat UVV’40 kansen kreeg. Gelukkig was het vizier van de voorwaartsen van de thuisclub niet op scherp en was keeper Jeroen Sebregts op zijn post.

Na een kwartier spelen was daar de eerste echte aanval van Steenbergen. Een schot van Stijn Baarendse werd gekeerd en haalde Remco van de Riet te gehaast uit. Zijn inzet ging naast. Mo Dahir had in de blessuretijd van de eerste helft voor een verrassing kunnen zorgen. Zijn sprint vanaf de middenlijn stierf in schoonheid. Hij had al zoveel kracht verspeeld dat zijn schot te kort kwam.

Wat er in de kleedkamer gezegd is weet ik niet, maar we zagen een ander Steenbergen. Gemotiveerder, meer druk op de tegenstander en wat voor rust niet lukte, ging nu wel goed.

Al vroeg in de tweede helft werden voorzetten van Baarendse en Dahir tot corner verwerkt. Er kwamen steeds meer kansen voor Steenbergen, maar het was Sebregts die een schot van nog geen 5 meter van hem vandaan weg moest stompen. In diezelfde minuut stuurde Wouter Merkx Tony Ngombojoao weg, die deze kans wist te verzilveren. Een geplaatst schot verschanste de keeper (0-1).

Niet veel later kreeg de spits opnieuw een grote kans. Het schot belandde op de paal. UVV’40 had niets meer in te brengen. Steenbergen had uit kunnen lopen, maar de kansen werden niet benut.

Door dit resultaat stijgt de ploeg naar plaats 10. Zondag speelt het eerste thuis tegen toekomstig degradant FC Bergen. Zaak om hier punten te pakken om zodoende de nacompetitie te ontlopen.

Meer wedstrijdfoto, klik hier!

Scoreverloop: 0-1 Tony Ngombojoao (’62)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Marco Vis (’74 Enzo den Haak), Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Wouter Merkx, Lars Machielse, Remco vd Riet, Mo Dahir, Stijn Heideman en Tony Ngombojoao (’88 Rick Musters)

Zondag 6 mei 2018

Steenbergen doet zich te kort tegen RBC

Roosendaal: Met een goede wedstrijd op zak tegen Philippine gingen de 16 spelers naar het Herstaco stadion van RBC. Oud zeer bij de club die ooit professioneel voetbal speelde, omdat bij de vorige ontmoeting de schuld werd toegeschoven aan de scheidsrechter van dienst. De supporters die op deze zonnige middag verstek liet gaan hebben een spannende wedstrijd gemist met in de hoofdrol een goed collectief optreden van Steenbergen. Echter de goals gingen er niet in, waardoor de blauwwitten nog in de achtervolging moesten.

Het was duidelijk dat Steenbergen zich niet op de slachtbank wilde leggen. Al vanaf het fluitsignaal werd de druk op het doel van doelman Aarts opgevoerd. Na vijf minuten hadden de blauwwitten al voor kunnen staan. Een voorzet van Mo Dahir ging te snel voorlangs en kreeg Jordy Dam een dot van een kans, maar kwam niet uit met zijn stappen, waardoor de bal overging.

RBC werd op eigen helft gedreven. Stijn Baarendse testte nog de vuisten van de Roosendaalse keeper. Tegen de verhouding in kwamen de Roosendalers op voorsprong. Een schot van Jovanni van Nijnatten, dat onderweg nog werd beroerd door een Steenbergse verdediger ging met een lob over Sebregts heen (1-0). RBC kreeg hierdoor vleugels. Enkele kleine kansjes werden niet benut. Net voor rust kreeg opnieuw Dam een enorme kans om de gelijkmaker te maken, maar zijn poging werd tot corner verwerkt.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Steenbergen maakte het spel door snel druk uit te oefenen en RBC kwam moeilijk aan voetballen toe. Dam was weer dichtbij een treffer, maar zijn schot ging hoog over. Sebregts plukte in de 53 ste minuut nog een bal van de voeten van de RBC spits. De duels werden harder, waardoor Steenbergen 2x geel kreeg van de goed fluitende scheidsrechter Tunders. Na een uur spelen kreeg opnieuw Dam een kans. Zijn kopbal werd door Aarts uit de kruising gestompt. Niet veel later was het Dahir die de verdiende gelijkmaker op zijn naam schreef. In drie fases schoot hij de bal binnen. Binnen 3 minuten kwam RBC weer op voorsprong. Twee momenten van balverlies zorgde ervoor dat RBC met 3-1 voorkwam. Toch toonde Steenbergen veerkracht. Door twee identieke doelpunten van Stijn Heideman (intikkend bij de eerste paal) werd de stand gelijk (3-3).

Meer dan verdiend, maar als je het spelbeeld over de gehele wedstrijd bekeek, mocht RBC niet klagen en had de winst naar Steenbergen moeten gaan.

Klik hier voor meer wedstrijdfoto’s

Scoreverloop: 1-0 Jovanni van Nijnatten (’30), 1-1 Mo Dahir (’65), 2-1 Anwar Tarfit (’72), 3-1 Huub Schuit (’73), 3-2 en 3-3 Stijn Heideman (resp. ’79 en ’88).

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Marco Vis, Stijn Heideman, Lars Machielse (‘ 77 Rick Musters), Remco vd Riet, Wouter Merkx, (‘ 77 Bart Heshof) Stijn Heideman, Mo Dahir (’83 Lennart Boot), Jordy Dam 

Zondag 29 april 2018

Strijdbaar met hoop naar meer

Philippine: Een strijdbaar Steenbergen had in de slot minuten de winst naar zich toe kunnen trekken, maar de kansen werden niet benut. Zowel de supporter en de neutrale toeschouwer zag een goede wedstrijd in hoog tempo. De punten werden aan het eind verdeeld, waardoor Steenbergen een kans op de koppositie in de 2de periode verspeelde en Philippine verliespunten opliep in de race naar het kampioenschap.

Met enkele afwezigen (Rick & Lennart blessure/Enzo op vakantie en Tony nog geschorst) en twee reservespelers moest trainer Marco Ernest naar Zeeuws-Vlaanderen. Steenbergen begon gelijk met druk zetten, waardoor de aanvallende ploeg uit het mosseldorp terug moest. Door de snelheid werd er wel veel balverlies geleden bij beide teams, waardoor het spel erg aantrekkelijk werd. Binnen het half uur hadden zowel Steenbergen en Philippine kansen om te scoren. Keeper Jeroen Sebregts zorgde met twee puike reddingen dat zijn doel schoon bleef, terwijl aan de andere kant tweemaal de bal voor het doel langs ging. Beide keren kwam Stijn Heideman net iets te kort om de bal in het netje te tikken. Het bleef daarna nog gevaarlijk voor beide goals. Het schot van Jordy Dam vlak voor rust was te zacht en de thuisclub kreeg een niet te missen kans. Maar hij werd naast het doel gewerkt.

Het weer werd er niet beter op. Gelukkig dat de grasmat bij Philippine van uitstekende kwaliteit was, waardoor er goed op gevoetbald kon worden. De ploeg van interim-trainer Alexander van Keulenkreeg al in de eerste minuten na de hervatting een dot van een kans. Stijn Baarendse probeerde  met voorzetten vanaf links de spitsen te bereiken. Echter de verdediging van Philippine haalde alles weg. Pas na een uur spelen werd het eerste doelpunt gemaakt. De Zeeuwse verdediger Vanhijfte kon de achterlijn halen en wist de bal in de 16 te krijgen. Met een mooi schot wist Mustafa Yilmaz de bal in de kruising te krullen (1-0). Steenbergen bleef daarna druk uitoefenen. Niet veel later kwam Steenbergen verdiend langszij. Een voorzet van aanvoerder Jeroen Augustijn kon door Heideman bij de 2depaal worden ingekopt (1-1).

Daarna ging de snelheid van het spel nog verder omhoog. Sebregts wist in de 73ste minuut stijlvol de bal uit de lucht te plukken en zag Jordy Dam een kansrijk schot tot corner verwerkt worden.

In de laatste minuten had Steenbergen kansen om toch de winst te pakken, maar het geluk was even niet aan onze kant.

De goed fluitende scheidsrechter Visser hield de kaarten op zak en liet beide elftallen lekker voetballen. Ondanks het slechte weer was het een genot om naar de wedstrijd te komen kijken. Hopelijk dat de getoonde instelling vast gehouden kan worden, want dan verlies je weinig de komende weken. Steenbergen moet nog tegen resp. RBC, UVV’40, FC Bergen, Hoeven en Groen Wit.

Meer wedstrijdfoto’s vindt u hier

wedstrijdbeelden (tussen 33-36 minuut) klik hier (bron CTV Voetbal)

Scoreverloop: 1-0  Mustafa Yilmaz (’60)  / 1-1  Stijn Heideman (’68)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Marco Vis, Wouter Merkx, Lars Machielse, Remco vd Riet, Jordy Dam, Mo Dahir en Stijn Heideman

Zondag 22 april 2018

Broodnodige punten Steenbergen 1

vv Breskens 1 – V.V.”Steenbergen” 1  | zondag 22 april 2018  |  uitslag: 0-5  

Het was nog spannend of de wedstrijd zondag doorging. De scheidsrechter vond dat er niet gespeeld kon worden daar er een omheining rond het bijveld deels ontbrak. De optie om doordeweeks te voetballen, zag trainer Marco Ernest niet zitten.“Dan moet ik door verplichtingen en werk van de spelers aantreden met een half team”, was zijn commentaar.

De wedstrijd kwam pas laat op gang. Xander Burggraaf wist na een sterke periode van de blauwwitten de score te openen. Voor rust kreeg Steenbergen kansen om verder uit te lopen, maar het was een cadeautje van de gastheren in de 2dehelft die voor de 0-2 zorgden. Een terugspeelbal werd onderschept door Jordy Dam. Hij gooide de wedstrijd op slot.

Het kwakkelende Breskens had nog enkele kopkansen, maar zonder resultaat. Steenbergen wist door doelpunten van Baarendse, Heideman en Machielse het vijftal vol te maken.

Scoreverloop: 0-1 Xander Burggraaff (’41), 0-2 Jordy Dam (’52), 0-3 Stijn Baarendse (’66), 0-4 Stijn Heideman (’74) en 0-5 Lars Machielse (’87)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Marco Vis (’75 Bart Heshof), Xander Burggraaf, Rick Musters (’38 Wouter Merkx), Stijn Baarendse, Jeroen Augustijn, Remco vd Riet, Lars Machielse, Jordy Dam (’75 Mo Dahir), Stijn Heideman & Enzo den Haak

meer wedstrijdfoto’s hier!

Zondag 15 april 2018

Dreiging nacompetitie Steenbergen 1

Steenbergen: De vorige keer kwam Steenbergen nog goed weg en won de blauw-witte formatie nog in de laatste minuten door een fraaie treffer van Van der Riet. Het 2deduel van dit seizoen tussen Steenbergen en HVV’24 was eenzijdig. Zeker de eerste helft. Het werd uiteindelijk maar 1-2, maar de score had hoger uit kunnen vallen. Door dit negatieve resultaat komt het team van Marco Ernest op een nacompetitie plaats.

De start was niet slecht voor de thuisploeg. De Zeeuwse keeper voorkwam dat Stijn Heideman in de 4deminuut de score kon openen. Na deze kans was het HVV’24 wat de klok sloeg. Passes over 5 meter kwamen gewoon niet aan en duels werden niet gewonnen. Dat het met rust niet op 0-5 kwam te staan voor de ploeg uit Hulst was te danken aan reddingen van onze keeper en dat het vizier van de tegenstander niet op scherp stond. Steenbergen kreeg enkele mogelijkheden. Een schitterende vrije trap van Remco van de Riet werd gekeerd en een schot van Stijn Baarendse ging richting de kruising, maar langs de verkeerde kant van de paal.

Steenbergen liet na de thee Mo Dahir aan de kant. Enzo den Haak mocht zijn plaats innemen. Dit zorgde wel wat voor meer aanvallende impulsen. Gelijk al in de eerste minuten van het 2debedrijf waren er kansjes voor Heideman en Baarendse. Ondanks dat Steenbergen iets meer ging aanvallen kregen de gasten grote kansen. Het was wachten op een goal. In de 58 minuut schreeuwde alles wat HVV’24 een warm hart toe droeg om “moord en brand”. Zij zagen een pingel, maar de goed leidende Van Broekhoven wuifde dit weg. Nadat Jordy Dam zijn lob zag naast gaan, kreeg Den Haak nog een enorme kans. Maar hij werd net iets gehinderd waardoor hij zijn inzet zag stranden. Met nog maar 10 minuten te gaan werd dan het eerste doelpunt gemaakt. Van der Riet tikte (onnodig) de aanvaller licht aan. De leidsman zag hierin wel een penalty. Jasper Sponselee wist hier wel raad mee. Niet veel later ging Sponselee er vandoor. Baarendse gleed weg waardoor de aanvaller een perfecte voorzet kon geven. Bowy van de Bergen stond klaar om het laatste tikje te geven (0-2).

Steenbergen gaf niet zomaar gewonnen, terwijl de wedstrijd wel gespeeld leek te zijn. De druk op het HVV’24 doel werd in de laatste 5 minuten flink opgeschroefd. In de blessuretijd kregen de blauwwitten 2 dotten van kansen om zelfs de stand gelijk te trekken. Uit een corner kopte eerst Dam op de lat, maar de rebound werd zo hard door Den Haak in de touwen gejaagd dat de 1-2 een feit was en net voor het eindsignaal klonk ging een kopbal Van Van der Riet in het 5 meter gebied net over.

Het zal de komende weken nog spannend worden om zich veilig te spelen. Steenbergen zal dan wel uit een ander vaatje moeten gaan tappen.

Scoreverloop: 0-1  Jasper Sponselee (’82), 0-2 Bowy vd Bergen (’85 pen.), 1-2  Enzo den Haak (’90+)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Rick Musters, Jeroen Augustijn, Lars Machielse, Jordy Dam, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman, Mo Dahir (’46 Enzo den Haak) & Marco Vis

meer wedstrijdfoto’s hier

Zaterdag 14 april 2018

Zaterdag2 kent weinig moeite met Zundert

Na de overwinningen op Unitas’30 (0-4) en BSC (4-3) won Steenbergen alweer voor de 3e keer op rij. In Zundert werd het geen moment echt spannend, hoewel het lang duurde voordat de blauw-witten de ban braken. Thuis had Steenbergen nog met 10-0 gewonnen na een vroege voorsprong liep het Zundert helemaal onder de voet, nu werd het 0-4.

Met Carlo van Snek in de spits begon Steenbergen direct met aanvallen, maar het duurde een tijd voor de eerste treffer viel. Rick Driessen en Bjorn van Opdorp waren nog niet doortastend genoeg, terwijl Carlo de paal trof met een inzet van dichtbij. Na ongeveer een half uur was het uiteindelijk Bjorn van Opdorp die de ban brak, wederom was het een goede voorzet vanaf de linkerflank die door Bjorn kruislings ingeschoten werd. Toen kort hierna Bart Koenraadt een corner van Rick Driessen via binnenkant paal in het netje legde was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Zundert kon namelijk geen vuist maken, het werkte hard en probeerde de opbouw van Steenbergen te verstoren, maar kwam niet verder dan een afstandsschot, mede doordat het zelf ook slordig was voorin.

Steenbergen kwam er vlak voor het doelpunt namelijk even niet meer uit, de opbouw werd slordiger en Zundert leek enkele malen te kunnen profiteren, maar doelman Joey van Gils hoefde uiteindelijk niet te wanhopen. Na de rust werd de opbouw van achteruit weer wat beter, maar was de omschakeling bij balverlies minder. Steenbergen had te veel mensen voor de bal waardoor het steeds veel kracht kostte om de bal weer te veroveren, maar toch had het centrale verdedigingsduo Joost Savelkouls en Aaron Bruijns de zaken onder controle.

Een kwartier voor tijd maakte Steenbergen met een prachtige aanval een einde aan de laatste hoop van Zundert. Het was Bart van Doeselaar die de aanval opzette, via Jeroen Hagenaars kreeg hij de bal terug en met een mooi hakje gaf Bart de bal terug op de opgestoomde rechtsachter Eric Hagenaars. De geroutineerde back twijfelde niet en haalde vanaf rand 16 direct uit, via de onderkant van de lat rondde hij prachtig af. Even later was het de beurt aan Bart, ondanks de 0-3 bleef Bjorn van Opdorp doorjagen en hij blokkeerde de lange trap naar voren, de bal kwam bij Rick Driessen terecht die ondanks het feit dat hij zelf meerdere malen zonder succes op de doelman af ging, niet alsnog op jacht ging naar zijn doelpunt maar aflegde op de meegelopen Bart van Doeselaar. Hij bepaalde de eindstand op 0-4, die hoger uit had kunnen vallen maar alsnog een probleemloze middag voor Steenbergen.

Door de overige resultaten is de 3e plaats weer haalbaar voor Steenbergen, maar staat nummer 9 Moerse Boys ook nog op slechts 6 punten achterstand voor Steenbergen (plaats 4). Komende zaterdag een belangrijk duel hierin, op bezoek bij nummer 8 Boeimeer zaterdag5, waar thuis met 3-2 van gewonnen werd.

Woensdag 11 april 2018

JO13-1 speelt gelijk tegen KNVB meiden JO14/JO15

Won Steenbergen JO13-1 eerder dit seizoen met 5-1 van de JO12/JO13-categorie van de KNVB meiden, de JO14/JO15-lichting bleek gelijkwaardig. Na een goede wedstrijd van beide kanten werd het 3-3 op sportpark Molenkreek in Dinteloord.

De oudere categorie begon furieus en verraste Steenbergen in de openingsfase: al na 10 minuten was het 2-0 voor de KNVB meiden. Steenbergen kreeg hierna het snelle en felle spel van de meiden, met daarin ook Steenbergen-speelster Kiki Heshof, redelijk onder controle en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust werd het zelfs 3-2 voor Steenbergen, de goals kwamen van Quintin vd Bruggen (2) en Jasper Voesenek. In de slotfase viel de terechte gelijkmaker, gezien het spelbeeld verdienden de meiden het zeker niet om te verliezen en bij de 3-3 bleef het ook.

Pechvogel deze wedstrijd was Thygo Uljee, die na een ongelukkige valpartij in de 1e helft wel de wedstrijd uitgespeelde maar met een zere pols langs de HAP moest.

Zondag 8 april 2018

Puntendeling in spannend duel

Het tempo van de wedstrijd lag erg hoog. Victoria’03 was gevaarlijk, maar had het vizier niet op scherp, terwijl Steenbergen de kansen die ze kregen beter benutten. Toch kwam de ploeg uit Oudenbosch langszij. Beide teams hadden in de slot minuten nog de kans om de winst te pakken, maar het bleef 2-2.

Met 1 punt uit drie wedstrijden werd het tijd voor het team van trainer Marco Ernest dat er weer wat punten werden behaald. In Oudenbosch was na een goed kwartier de daadkracht van de blauwwitten verdwenen en verloor de ploeg met 3-0. Geen gemakkelijke opdracht dus.

Het was dan ook de nummer 3 van de competitie die gedurende de eerste 20 minuten de meeste kansen kreeg. Maar de voorwaartsen misten het doel (soms rakelings). Typerend voor het falen voorin was een te korte terugspeelbal van verdediger Rick Musters. De spits kon de bal onderscheppen, maar schoot de bal naast. Het gevaar bij Steenbergen kwam in de eerste helft van Jordy Dam. De speler die aan het eind van het seizoen naar DOSKO vertrekt probeerde met geplaatste schoten de keeper van de tegenstander de verrassen. Echter zonder resultaat. Het was ook diezelfde speler die door simpel balverlies Victoria’03 een kans gaf om de score te openen.

Nadat de bezoekers opnieuw een kans kreeg, was het Dam die de bal bij de 2depaal slingerde. Stijn Heideman was er snel bij om de bal in het net te tikken (1-0).

De wedstrijd was vanaf dat moment begonnen. Kansen volop. Jeroen Augustijn zijn schot ging naast. De keeper van Victoria’03 moest twee keer zijn kunsten vertonen bij een scrimmage voor zijn doel. Maar de grootste kans was voor Remco van de Riet. Hij kreeg de bal aangespeeld door Dam, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Terwijl aan de overkant het doel schoon werd gehouden met twee knappe reddingen van Jeroen Sebregts en een bal onder de lat die weer het veld in stuiterde. Het slot van de eerste helft beloofde iets moois voor de volgende 45 minuten.

Steenbergen had net voor rust de onfortuinlijke Wouter Merkx met een hamstringblessure zien vertrekken. Toch was de thuisploeg hiervan niet van streek geraakt. Het was zelfs Steenbergen die na 2 minuten spelen op 2-0 kwam. Een corner van aanvoerder Augustijn werd prima bij de eerste paal binnen gekopt (2-0, zie foto). Victoria’03 was even aangeslagen. Trainer Ronald van Oeveren paste een dubbele wissel toe. Volgens supporters van de gasten waren het dribbelaars. Maar het had wel effect. De bal werd meer voorin gehouden en de acties waren succesvoller. Sebregts moest opnieuw aan de bak en Augustijn haalde de bal nog van de lijn. Het was wachten op een doelpunt. Binnen 5 minuten werd de achterstand omgezet in een gelijke stand. Een geplaatst schot zorgde voor de aansluitingstreffer en even later werd een bal uit een vrije trap binnen gekopt (2-2).

Het slot van de wedstrijd was eigenlijk een copy van de laatste minuten van de eerste helft. Grote kansen van beide teams werden gemist.

Scoreverloop: 1-0 Stijn Heideman (’21) / 2-0 Stijn Heideman (’46) / 2-1 Faris Ouaddaf (’75)/ 2-2 Sjoerd Renne (’78)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Wouter Merkx (Lars Machielse ’40), Bart Heshof, Rick Musters, Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Remco vd Riet (Mike de Hoog ’82), Stijn Baarendse, Stijn Heideman (Enzo den Haak ’74), Mo Dahir en Marco Vis.

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s.

Grote overwinning VR1 op ODIO

Volgens Piet Paulusma zou het een mooie zondag worden, maar liefst 22 graden! Zou het voor ons ook een mooie zondag worden? Zouden we de 3 punten thuis kunnen houden? De wedstrijd tegen ODIO stond op het programma. Uit hadden we 4-1 verloren, dus we waren voorbereid op een zware pot. Zoals vaker dit seizoen, hadden we door blessures, maar een schaarse selectie van 13 dames. Na een aantal wisselingen van scheidsrechter en het nét op tijd komen van de vlagger, konden we om 11:30 uur de wedstrijd starten. Bjorn van Opdorp bedankt!!

We waren nog geen 5 minuten bezig of de keeper van ODIO schoot de bal uit, recht in de voeten van Yosie. Yosie wist de rust te bewaren en schoot de bal langs de keeper het doel in, 1-0! 5 minuten later wist Kim, door middel van een goeie actie, Romy te bereiken, 2-0! We kregen in de 15e minuut een vrije trap mee, op het puntje van de 16. Demi nam een kort, maar krachtige aanloop en BAM, 3-0! 20e minuut, door goed doorlopen op de keeper wist ook Ymke het doel te bereiken, 4-0! Helaas bleven de doelpunten verder uit, maar met goed voetballen gingen we de rust in.

De tweede helft had Floor, met lichte spanning en twijfel of het wel goed zou gaan, de keepershandschoenen overgenomen van Anne. Er werd weer goed gevoetbald en zo schoot Romy in de 60e minuut de bal weer binnen, 5-0! Romy maakte in de 80e minuut haar 3e doelpunt, HATTRICK! Alsof het allemaal nog niet genoeg was, maakte Feenstra in de 85e minuut, op haar gemakje, de 7-0!

Ondanks de vele blessures en verschuivingen in het veld, hebben we er samen toch voor gezorgd dat de 3 punten in Steenbergen bleven. Piet had dus gelijk, het was inderdaad een mooie zondag!

Volgend weekend zijn wij vrij, maar 22 april spelen we weer uit, om 12:00 uur, tegen WVV’67. Tot dan!

Zaterdag 7 april 2018

Zaterdag2 zwaarbevochten voorbij BSC

Onder een warm lentezonnetje ontspon zich een matig maar wel boeiend duel tussen Steenbergen zaterdag2 en BSC zaterdag3. Had Steenbergen uit met 1-2 gewonnen van de laagvlieger, thuis werd het wederom een nipte winst: 4-3.

Steenbergen startte mak maar kwam toch op voorsprong, na een vijftal minuten was het Bart Koenraadt die een afgeslagen corner wat aan de zachte kant inschoot, maar doordat de bal tussen veel spelers doorging was de keeper alsnog te laat met zijn snoekduik. De openingstreffer verbloemde dat Steenbergen slordig was en te veel simpele ballen verspeelde, steeds werd de verkeerde keuze gemaakt waardoor BSC steeds beter in de wedstrijd kwam. Een afgeslagen corner leidde ook hier de gelijkmaker in, ware het niet dat de Roosendaler een stuk overtuigender binnen schoot.

BSC werd gesterkt door de gelijkmaker en kwam vlak voor rust op voorsprong nadat de gehele Steenbergse defensie uit het lood stond. De uiteindelijke dieptepass stuitte hoog op en precies tussen Koen Kuijper en Eric Hagenaars was het een vijandelijke spits die de bal over doelman Guido SInnema heen kon liften.

Het warme weer en het hoge speltempo konden in de tweede helft hun tol gaan eisen, waar BSC slechts enkele wissels had was de gemiddelde leeftijd bij de bezoekers wel een stukje lager. Steenbergen had gelukkig de beschikking over een volle reservebank en er werd dan ook flink doorgewisseld.

Steenbergen had het overwicht weer terug in de 2e helft, de 1-2 achterstand werd dankzij de mee opgestoomde Joost Savelkouls en een vlijmscherpe counter door Aaron Bruijns en doelpuntenmaker Rick Driessen omgezet in een voorsprong, maar Steenbergen had het achterin nog altijd niet volledig onder controle en moest de gelijkmaker toestaan. Dit terwijl doelman Guido Sinnema inmiddels ook meerdere malen goed zijn post verdedigde, waardoor Steenbergen kon blijven aanvallen. Dit leverde dan ook de 4-3 op, een vrije trap werd voorgegeven door Aaron Bruijns, een Roosendaalse verdedigers schoot de bal tegen zijn eigen lat waarna de rebound door Hylke Tanke in het dak van het doel geschoten werd.

Hierna vloeiden de krachten bij BSC ook wat weg, maar Steenbergen vergat het duel te beslissen toen Rick Driessen en Bjorn van Opdorp samen op de keeper afgingen. Rick ging in volle vaart op de keeper af en had niet gezien dat Bjorn meegelopen was, waardoor hij opnieuw tegen de doelman opschoot, maar in tegenstelling tot bij de 3-2 kreeg hij nu geen herkansing. Aan de andere kant kreeg BSC er geen slotoffensief meer uitgeperst en dus bleven de punten in Steenbergen.

Een nieuwe overwinning, die voorlopig de 4e plaats oplevert, terwijl Internos weer in zicht komt. Hopelijk kan Steenbergen de resultaten doorzetten, maar het spel verbeteren, tijdens de komende 3 verre uitduels: zaterdag op bezoek bij Zundert, de weken erna naar Breda (eerst Boeimeer, daarna WDS’19)

Zaterdag 31 maart 2018

Steenbergen 1 heeft niets in te brengen

Roosendaal: Een druilige zaterdagavond was een drama voor alles wat een blauwwit hart had. Slecht weer, geen ambiance en een Steenbergs team wat niets inbracht. Een 3-0 overwinning voor Roosendaal was dan ook een magere afspiegeling van wat er werd geboden.

De vorige wedstrijd tussen beide was een spannend duel. Roosdaal heeft na een mindere fase weer de weg naar boven gevonden en Steenbergen zit momenteel in een periode die hangt tussen hoop en vrees. Het team van Marco Ernest blijft net boven de streep.

Het begin was bijna “rampzalig”. Keeper Jeroen Sebregts, die zijn avond niet echt had, probeerde de bal naar voren te trappen. Tom van der Borst van de thuisploeg was er snel bij, maar de carambole belandde net naast het doel. Het ging nog zo even verder. Een misverstand achterin werd bijna fataal, maar Jeroen Augustijn wist de bal van de lijn te halen.

Roosendaal bleef aanvallen, maar door het slecht uitspelen kwamen zij niet op voorsprong. De eerste echte kans voor Steenbergen was pas na een half uur. Stijn Heideman zag zijn inzet worden gekeerd. Men dacht zelfs eerst aan hands, maar dit werd terzijde gelegd door de scheids. Met man-en-macht werd er verdedigd. Maar 1 fout (communicatie) zorgde voor de verdiende voorsprong. Jules Gort kwam tussen Rick Musters en Sebregts en wist de bal met een rake kopbal over de keeper te krijgen.

Op het gladde veld was het voor de verdedigende ploeg (Steenbergen) een moeilijke klus. Met snelle uitvallen wist de thuisploeg flinke druk uit te oefenen op de blauwwitte formatie. Net voordat de genadeklap (2-0 door Robin Franken) werd uit gedeeld had Augustijn nog kans op de gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast. De wedstrijd was toen al gespeeld. Even later werd de eindstand bepaald op 3-0.

Jordy Dam had nog een mogelijkheid op een eretreffer, maar zijn vrije trap werd net onder de lat weg getikt door de keeper. Niet dat ze er één hadden verdiend, maar de scheids zag een duidelijke overtreding op Stijn Baarendse in de zestien over het hoofd.

Een slechte wedstrijd in dito (weer)omstandigheden.

Zondag 25 maart 2018

Wedstrijd verdient  geen winnaar

Steenbergen: De wedstrijd was van beide kanten niet best. De grote verliezer waren de vele toeschouwers die langs de lijn stonden. Beide kampen waren in er de rust  over eens dat de gelukkigste zou winnen. Dat het dan in de “dying seconds” moest gebeuren was dan ook erg zuur voor de blauwwitten.

Het verschil op de ranglijst was niet merkbaar in deze match. De kwaliteit ontbrak bij beide partijen om er een boeiende partij van te maken. Veel balverlies, geen duel werd gewonnen, traag spel en “kansen” die belandden op het nieuwe parkeerterrein. Speldeprikjes werden uit gedeeld. Keeper Jeroen Sebregts had de makkelijkste middag van het seizoen.De eerste 45 minuten waren niet om aan te zien. Supporters van beide zijden herkenden hun ploeg vanmiddag niet.

De tweede helft gaf iets meer voetbal, maar oogstrelend was het niet. Kansjes konden bij beide teams genoteerd worden, maar echt gevaarlijk en aantrekkelijk werd het niet. Schoten naast de palen en ver over werden afgewisseld. “Gelukkig was het lekker weer en zijn we eruit”, was het commentaar naast het veld.

De titel van het verslag was al verzonnen, maar Sven Vermeule dacht daar anders over. In de laatste minuut of eerder seconden schoof hij de bal onder Sebregts door en ging sc Gastel toch met de winst naar huis.

Zaterdag 24 maart 2018

Zaterdag2 geflatteerd langs Unitas’30

In de openingsfase van de wedstrijd was Zaterdag 2 slordig. De bal werd veelvuldig simpel weggegeven, maar tegenstander Unitas’30 wist hier geen gebruik van te maken. De eerste helft was Steenbergen vrij kansloos tegen een zwak spelend Unitas. Steenbergen was in deze eerste helft onvoldoende in staat om aanvallers Serge Nasibov en Rick Driessen te bereiken. Op een kopbal van Michael Mink na wist Steenbergen vrijwel geen kansen te creëren. Het was dan ook een opluchting toen het fluitsignaal voor de rust klonk, daar Unitas’30 ook niet had geprofiteerd van het zwakke spel.

Na de rust kwam er een heel andere ploeg de kleedkamer uit. Met het inbrengen van William, Sven de Kock en Lars Driessen kwam er een Steenbergen het veld op dat wilde aanvallen en een stuk nauwkeuriger was in de passing. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was het rechtsbuiten Lars Driessen die in het vijandelijk strafschopgebied opdook en door de verdediger gevloerd werd. De goed fluitende scheidsrechter wees naar de stip. Nadat de penalty in eerste instantie werd afgekeurd door het te vroeg inlopen van de Steenbergen spelers benutte William van der Tak ook in tweede instantie de pingel en was de stand 0-1. Even later veroverde Aaron Bruijns de bal op eigen helft en speelde hij direct Serge Nasibov de diepte in. Deze rekende op snelheid af met de Unitas verdediging en schoof de bal beheerst langs de keeper. Na de 0-2 van Steenbergen leek Unitas de handdoek in de ring te gooien en kreeg Steenbergen kans na kans. Wederom werd Serge langs de linkerkant weggestuurd en gaf hij de bal voor waar Sven de Kock de bal kon aannemen, een biertje halen en vervolgens de bal intikken. Hierna tekende Serge ook nog voor de 4-0 na een snelle uitbraak met 3 Steenbergenaren kreeg hij de bal van Jeroen Hagenaars en was de wedstrijd toch echt gespeeld. In de slotfase van de wedstrijd kwam Rick Driessen nog oog in oog met de keeper, maar schoof hij de bal net voorlangs.

Kortom een slechte eerste helft en een goede tweede helft resulteren in een 4-0 uitslag en 3 punten in de Steenbergse tassen.

Zondag 11 maart 2018

Prima winst voor Steenbergen

Steenbergen pakte een belangrijke overwinning tegen Hontenisse. Uit werd er in Kloosterzande nog met 5-2 verloren, op het eigen kunstgrasveld maakte het team van Marco Ernest dit ruimschoots goed. De hoofdtrainer had weer een basisplaats ingeruimd voor routinier Rick Musters, mede doordat Jordy Dam geblesseerd was werd er wat geschoven in de as van het veld, maar dat was niet af te zien aan het spel. Steenbergen kende weinig defensieve problemen, doelman Joost van der Ree verving de licht geblesseerde Jeroen Sebregts onder de lat maar had niet bijzonder veel te doen. Vooraf aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte gehouden ivm het overlijden van Piet Koppenaal, trouwe supporter, balsponsor en bestuurslid van de Supportersvereniging.

Aan de andere kant was het Jeroen Augustijn die een doorgekopte inworp voor zijn voeten kreeg en onberispelijk raak schoot, waarna het spelbeeld wat gelijkwaardig was. Hontenisse werkte hard en zette alle zeilen bij om de Steenbergse voorwaartsen van zich af te houden, maar kon kansen niet voorkomen. Remco van der Riet kwam vanaf links vrij voor de doelman, maar schoot tegen hem op terwijl ook de rebound tot tweemaal toe geblokt werd. Tony Ngombojoao zag een poging ook nog op de paal stuiten, terwijl een fel Hontenisse veel schietpogingen kon voorkomen.

Vlak voor rust was het wel weer raak, spits Stijn Heideman gleed de bal bij de 2e paal binnen. De arbiter oordeelde vanuit zijn positie dat Stijn niet in buitenspelpositie stond en nam het vlagsignaal van zijn Zeeuwse assistent niet over.

Na rust wilde Hontenisse de bakens verzetten, maar de hoop op een goed resultaat werd al snel weggevaagd door Remco van der Riet. Een corner kwam gevaarlijk voor het doel, de verdediger wilde de bal wegwerken maar schoot tegen de inlopende Remco aan. Hierna kreeg Hontenisse de bal wat meer van Steenbergen, maar kon bijna niets uitrichten. Eenmaal leek men gevaarlijk te gaan worden, maar de aanvaller werd licht vastgehouden door Remco van der Riet, voor de arbiter voldoende reden om de bal op de stip te leggen. Tom Rijk stuurde doelman Joost vd Ree de verkeerde hoek in en de bezoekers koesterde weer enige hoop, maar even later zette Stijn Heideman de marge weer op 3: een van richting veranderd schot liet de doelman uit Kloosterzande kansloos achter.

Een belangrijke overwinning van Steenbergen, dat over UVV’40 en Terneuzen heen stapt nu, naar de 8e plaats. Zondag gaat men op bezoek in Ulvenhout, waar de nummer 10 van de competitie UVV’40 ongetwijfeld gemotiveerd aan de start zal verschijnen. Het verloor afgelopen week maar nipt van titelkandidaat Philippine, terwijl het in Steenbergen eerder gelijk werd.

Scoreverloop: 1-0 Jeroen Augustijn (’14) / 2-0 Stijn Heideman (’41) / 3-0 Remco vd Riet (’50) / 3-1 Tom Rijk -(pen ’69) / 4-1 Stijn Heideman (’74)

Opstelling V.V. ”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Lennart Boot, Stijn Baarendse, Rick Musters, Jeroen Augustijn, Lars Machielse (Enzo den Haak), Remco vd Riet (Bart Heshof), Stijn Heideman, Mo Dahir (Marco Vis), Tony Ngombojoao.

Zaterdag 10 maart 2018

Prima winst voor Steenbergen

Het laatste duel voor de winterstop was thuis tegen de ongeslagen koploper Seolto 6, dat zeker een punt op had moeten leveren voor Steenbergen, het uitduel had duidelijk een driepunter moeten zijn maar in Zevenbergen werd wederom verloren.

Op een bijzonder slecht veld opende Steenbergen bijzonder goed, de thuisploeg raakte overal snel de bal kwijt en liet veel gaten vallen. Toch kon Steenbergen niet profiteren, in de eerste 5 minuten had het zeker 2 á 3 doelpunten moeten maken maar de voorwaartsen waren nog niet scherp genoeg. Pas na 20 minuten opende Steenbergen de score, juist na een moeilijkere kans wist Stephan Smeekes het net te vinden.

Helaas was dit voor korte duur, in de eerste de beste aanval na de aftrap schoot een aanvaller van de thuisploeg de bal van een meter of 20 onberispelijk in de bovenhoek. Hierna kwam het tot een status quo, Steenbergen had veel meer balbezit maar was slordig en de kansenregen was over, terwijl Seolto bij elke balverovering direct op zoek ging naar het doel. Bij 1 van deze counters kon Joost Savelkouls een diepe bal niet meer onderscheppen en werd het 2-1.

Steenbergen kreeg nog wel kansen op de gelijkmaker, maar bleef onnauwkeurig en vond ook de sterke doelman op hun pad.

Na rust kon Steenbergen niet echt meer een vuist maken. Het bleef veel in balbezit, maar het ontbrak simpelweg aan tempo en nauwkeurigheid, waarbij het veld nu wel voorkwam dat er combinaties op de mat gelegd konden worden. Zeker nadat 20 minuten voor tijd de spits van Seolto van het veld werd gezonden liep Steenbergen zich stuk, maar kreeg het geen kansen meer. Het deed zichzelf hiermee tekort, er had minimaal een punt maar eigenlijk zelfs gewonnen moeten worden.

Helaas was dit niet het geval, waardoor er de komende 2 weken wel weer wat punten gehaald zullen moeten worden om niet weg te zakken in het rechterrijtje. Dit zal niet gemakkelijk zijn, eerst treft men thuis Internos, dat na een zwak begin inmiddels 3e staat, de week erna gaat men op bezoek bij Unitas’30, waar thuis nog van verloren werd. Bij Internos wist Steenbergen een 2-0 achterstand na rust om te buigen in een 2-3 winst, waarbij invaller Hylke Tanke een grote rol speelde.

Zondag 25 februari 2018

Concurrenten delen de punten

Steenbergen: Het eerste elftal moet de komende weken tegen enkele concurrenten uit het rechter rijtje. Vorige week geen beste beurt tegen Groen Wit, dus er moesten punten worden gepakt tegen Terneuzen. De inzet vergeleken met de match in Breda was beter, maar de punten werden netjes verdeeld. Toch had Steenbergen een krachtig slotakkoord, maar de bal ging niet in het netje. Het bleef bij 1-1.

De start was beter dan 7 dagen geleden. Aanvoerder Augustijn opereerde dit keer op het middenveld, terwijl Remco van de Riet op zijn plaats stond achterin. Dit leverde meer druk op en ook enkele kansen. Terwijl Steenbergen meer in het 16 meter gebied kwam, probeerde de Zeeuwen het van afstand. Met 24 minuten op de klok was daar de terechte voorsprong voor de blauwwitten. Een mooie combinatie tussen de twee “Stijn’s”, zorgde ervoor dat de bal bij Tony Ngombojoao kwam. Hij maakte het netjes af.

Na dit doelpunt kwamen de gasten meer in beeld, maar veel dreigender werd het niet. Een veel belovende aanval van Terneuzen werd naast geschoten.

Na rust had Mo Dahir de vrije doortocht naar het doel, maar werd onreglementair tegen gehouden, waarop de speler van Terneuzen geel kreeg. De bezoekers werden optisch sterker, maar schoten uit de tweede lijn waren niet voldoende om de Steenbergse goalie te verschalken. Wat in de lucht hing, gebeurde dan toch na iets meer dan een uur spelen. Een voorzet van opzij belandde voor de voeten van Saïd Bouzambou. Hij aarzelde niet en schoot onder Keeper Sebregts door (1-1).

Steenbergen ging voor de drie punten. Lange ballen naar voren, gaf geen resultaat. Kansjes waren er wel. Heideman was met een kwartier te spelen gevaarlijk. Bij de 2de paal had hij kans om Steenbergen opnieuw op voorsprong te brengen. Terneuzen probeerde het ook. Via snelle uitbraken waren zij gevaarlijk, maar de verdediging hield stand.

Waar iedereen rond het veld al zich verzoende met een gelijkspel, kreeg het team van Marco Ernest nog enkele dotten van kansen. Een schot van Ngombojoao spatte uiteen op de lat en Jordy Dam had de 2-1 op de schoen. Echter zonder resultaat.

De punten werden netjes verdeeld, maar trainer Ernest hield er “mixed feelings” aan over.

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s.

Scoreverloop: 1-0  Tony Ngombojoao (’24)  / 1-1  Saïd Bouzambou (’68)

opstelling v.v”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Lars Machielse (’76 Bart Heshof), Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Stijn Heideman, Tony Ngombojoao en Mo Dahir (’86 Mohamed el Moussaoui)

Zondag 18 februari 2018

Geen daadkracht Steenbergen 1

Breda: Afgelopen weekend werd er ingehaald. De wedstrijd tegen Groen Wit stond in december van het vorig jaar gepland. Zowel de Bredaase als de Steenbergse ploeg acteren wisselend. Waar de Bredanaars aanvallend sterk zijn, mist de trainer Marco Ernest spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. En dit was nu ook het verschil deze middag. Door de drie doelpunten van de door NAC Breda gevolgde Zakaria Zerouali kon Steenbergen met 3-1 verlies terug naar huis.

Het eerste kwartier liet de thuisploeg zien dat zij te laag staan in de competitie. Een goed combinerende ploeg met vooral een sterk aanvallende linie. Zerouali liet zijn kwaliteiten zien, ondanks dat hij veel tegenstand had van de Steenbergse verdediger Lennart Boot.

Je zat gewoon te wachten op de openingstreffer. De aanvallers van Groen Wit kregen teveel ruimte. Zerouali kreeg de bal op de rand 16 en schoof de bal binnen (1-0). De Bredaase club hield de druk. Toch kwam daar maar 1 echte kans uit. Een hard schot werd door Sebregts tot corner verwerkt.

Daarna kwam er een fase van Steenbergen. De blauwwitten gaven de tegenstanders weinig ruimte en wonnen de duels nu wel. Dit resulteerde in drie 100% kansen. Jordy Dam was ontsnapt uit de stugge verdediging, maar zijn inzet was te slap. Niet veel later had aanvoerder Augustijn een kopkans, maar die ging langs de verkeerde kant van de paal. De derde kans was voor Xander Burggraaff. Hij kreeg de bal bij de 2de paal, maar schoot keihard tegen de uitkomende keeper.

Tegen de verhouding in kwam Groen Wit net voor rust op een 2-0 voorsprong. Dahir verloor knullig de bal op het middenveld. Hij sprintte er nog achteraan, maar het goudhaantje Zerouali wist dit netjes af te ronden. Een enorme klap voor het team van Ernest, zal later blijken.

Het begin van de tweede helft bleek een kopie van de eerste 45 minuten. Steenbergen begon slap na de rust. Het spelniveau was niet hoog. Ondanks dat de thuisploeg beter voetbalde, waren er geen grote kansen. Dat gold ook voor Steenbergen. Alleen Tony Ngombojoao (weggestuurd door Dam) en Lars Machielse konden de aansluitingstreffer maken. In die tussentijd was Mo Dahir vervangen en kon verdediger Bart Heshof zich uitleven in de spits.

Typerend voor het spel van Steenbergen was dat een breedte pass van Dam op Machielse simpel over de zijlijn ging. Niets ging goed in die fase. Groen Wit profiteerde en wist in de 69ste minuut uit een rommelige situatie in de doelmond te scoren (3-0).

De gasten probeerden het nog, maar de inzet ging net naast of de keeper stond “hinderlijk” in de weg. In de blessuretijd verzuimde Groen Wit nog om de score te verhogen. Het slotakkoord kwam van Dam. De mooiste goal kwam op zijn naam. Met een volley wist hij de keeper te verschalken en daarmee de eindstand op 3-1 te bepalen.

Uit deze verdiend verloren wedstrijd zijn zeker enkele lessen te trekken. Want als je ziet hoe Steenbergen na de 1-0 achterstand terug kwam, moeten er zeker nog voldoende punten gepakt kunnen worden.

Klik hier voor meer foto’s.

Scoreverloop: 1-0 Zakaria Zerouali (’06) / 2-0 Zakaria Zerouali (’40) / 3-0 Mohsin Zerouali (’69) & 3-1 Jordy Dam (’90+)

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Stijn Baarendse, Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Lennart Boot, Remco vd Riet (’79 Rick Musters), Lars Machielse, Tony Ngombojoao, Mohamed Dahir (’58 Bart Heshof), Stijn Heideman en Jordy Dam

Woensdag 31 januari 2018

JO13-1 verslaat KNVB MO12/MO13-combinatie

Woensdagmiddag (17.00u) speelde de JO13-1 op Sportpark de Molenkreek (Dinteloord) tegen de KNVB MO12/MO13-combinatie (Zuid Trainingsgroep).

Voor Kiki Heshof was het soms zeker nog wel verwarrend, aangezien zij normaal voor de JO13-1 uitkomt, maar deze wedstrijd de ballen dus bij voorkeur niet naar een blauw-witte speelde.

Voor beide teams een mooie ervaring, waarin de dames zich kranig weerde en prima partij gaven, maar de JO13-1 uiteindelijk te sterk bleek. Door doelpunten van Jasper Voesenek (2), Bas van den Berg, Thomas de Hoog en Raul Sahraoui werd het 5-1 voor V.V. “Steenbergen”.

Zondag 28 januari 2018

1e elftal pakt winst in laatste minuut

Hulst – Soms zijn er van die wedstrijden die je snel moet vergeten, maar dat niet zo snel gaat doen. De wedstrijd van afgelopen zondag uit tegen Hulst zal zo’n wedstrijd zijn. Niet best gevoetbald, maar met de volle winst terug naar huis. In de laatste minuut maakte Remco van der Riet de winnende.

De eerste helft kan kort zijn als je afgaat op het spel van de blauwwitten. Of je moet alle reddingen van keeper Jeroen Sebregts gaan opnoemen. Een cynische opmerking aan de overkant van het veld door een Zeeuwse voetbalfan sprak boekdelen, “Coach, wisselen die keeper!”. Het had met de rust zo 5-0 kunnen staan. Steenbergen zette daar 1 schot op de goal tegenover.

Veel napraten en weinig genieten voor de meegereisde supporters van Steenbergen in de rust. Zij moesten nog even volhouden, want de eerste paar kansen na de thee waren weer voor de thuisploeg. Steenbergen kwam wederom goed weg. Toch kwamen de mannen van trainer Marco Ernest op voorsprong. Een frommeldoelpunt; vanuit een corner werd de bal door Stijn Heideman in het dak van het doel geschoten (0-1). Het geloof bij Steenbergen groeide. Het team kreeg zelfs kansen om uit te lopen. Jordy Dam en Heideman waren niet gelukkig in een combinatie voor het doel.

HVV’24 maakte even later toch de verdiende gelijkmaker. Steenbergen dacht aan een overtreding op Mo Dahir, waardoor de organisatie achterin niet op orde was. Hulst slingerde een voorzet naar voren en Jasper Sponselee aarzelde niet en verschalkte Sebregts (1-1).

De wedstrijd werd aantrekkelijker en beide teams gingen ervoor. Dam werd nog terug gefloten na een vermeende buitenspelsituatie (?) en Stijn Baarendse schoot nog op de lat. Met nog vijf minuten op de teller, kreeg HVV’24 nog een enorme kans, maar het was Steenbergen die even later de drie punten mee de bus in mocht nemen. De ingevallen Mohamed el Moussaoui hield de bal vast en wist op tijd de bal over de laatste man te tillen. De inlopende Van der Riet nam de bal gelijk op zijn schoen en wist de uitkomende keeper van Hulst te verrassen. De vreugde was enorm.

Terwijl iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel, “stal” Steenbergen de overwinning.

Meer foto’s van de wedstrijd, klik dan hier!

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Marco Vis, Lennart Boot, Lars Machielse (Bart Heshof ’89), Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Stijn Heideman (Mohamed el Moussaoui ’83), Mo Dahir & Jordy Dam (Tony Ngombojoao ’83).

Scoreverloop:
0-1 Stijn Heideman (’54) / 1-1 Jasper Sponselee (’63) / 1-2 Remco vd Riet (’89)

Zaterdag 27 januari 2018

JO19-2 verder in beker na strafschoppen

Strafschoppen moesten de beslissing brengen in de bekermatch tussen Steenbergen JO19-2 en de buren van sc Welberg JO19-1. De tiende strafschop vanaf de voet van Sven Tirions zorgde ervoor dat de blauwwitten door konden in de bekercompetitie.

De wedstrijd werd met flink wat fysieke middelen gespeeld. Men schuwde de duels niet. De aantrekkelijkheid werd hierdoor alleen maar verhoogd. Nadat de gastheren enkele kansen kregen om de openingstreffer te maken, was het toch Steenbergen die op voorsprong kwam. Een mooie lob verschalkte keeper Nagelkerken (0-1). Toch konden de blauwwitten niet lang van de voorsprong genieten. Een niet goed weggewerkte bal kwam voor de voeten van een speler van sc Welberg, die dit cadeautje mooi afmaakte (1-1).

Na een half uur spelen kwam Steenbergen met 10 man te staan. Met een rode kaart voor grof taalgebruik een speler van Steenbergen vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Steenbergen kwam kort daarop op achterstand. Keeper Tim Free kon een uitstekende lob niet meer keren (2-1). Nog voor rust werd de stand weer gelijk.

De 2de helft was nog maar een minuut oud of sc Welberg JO19-1 kon weer juichen. Een speler van de thuisploeg kon alleen op de keeper aflopen en faalde niet (3-2). Ondanks de numerieke minderheid kreeg Steenbergen kansen. Echter gingen sommige spelers voor hun eigen gewin. Het spelbeeld bleef op-en-neer golven. Voor beide goals werden kansen genoteerd. Toch wist Steenbergen in het laatste kwartier opnieuw gelijk te maken (3-3).

Na 90 minuten konden beide teams zich naar de middencirkel begeven om de strafschoppenserie te gaan nemen. Het bleef lang gelijk, maar Tirions wist met zijn 11-meter de winst naar Steenbergen te brengen.

Zondag 21 januari 2018

Steenbergen 1 onderuit bij sv DOSKO

Steenbergen 1 ging afgelopen zondag in de laatste wedstrijd voor de competitiehervatting met 3-1 onderuit bij sv DOSKO. In Bergen op Zoom bleek de 1e klasser een maatje te groot voor de equipe van Marco Ernest.

Steenbergen kon in de eerste helft de rijen aardig gesloten houden, maar was in balbezit onzorgvuldig. Mede door dit snelle balverlies kon het niet voorkomen dat het regelmatig omsingeld werd, maar pas na ruim een half uur spelen kon Marvin Bedaf de score openen. Hiervoor waren al wel twee kansen gemist, 1 werd net naast gewerkt en eenmaal was doelman Jeroen Sebregts attent. Toch werd dus de 1-0 gemaakt door de gastheren, waarvan zondag bekend werd dat hoofdtrainer Mart van Bree nog een seizoen aan zal blijven.

Na rust enkele omzettingen bij Steenbergen, JO19-1 junior Boudein Bickel viel in als linksachter terwijl op rechts Mo Dahir erin kwam, dit ging ten koste van Marco Vis en Stijn Heideman. Steenbergen opende wat beter na rust en hield wat meer balbezit, maar toch was het DOSKO dat opnieuw scoorde, wederom was het Marvin Bedaf die doel trof.

Hierna deed Enzo den Haak wat terug, na een balverovering op het middenveld schoot hij na de uitbraak via de doelman raak. Steenbergen kreeg sowieso wat meer kansjes, maar de verdedigers van DOSKO stonden vaak goed opgesteld. Aan de andere kant was het nog een slim genomen corner die de 3-1 inleidde, de voorzet werd van dichtbij binnen gewerkt door Brian Kruf. Na deze treffer maakte JO19-1 speler Mike de Hoog nog zijn officieuze debuut, toen hij 10 minuten voor tijd zijn oud-trainer Remco van der Riet verving.

Steenbergen sloot de oefenreeks dus af met een nederlaag, wat geen schande was tegen een DOSKO dat enkele sterkhouders uit de hoofdklasse-tijd nog altijd binnen de gelederen heeft. Zondag zal Steenbergen de competitie hervatten, waarin het direct drie uitwedstrijden voor de kiezen krijgt: het gaat eerst naar HVV’24 (Hulst), dan naar Philippine en na het carnavalsweekend naar Groen-Wit in Breda.

Zaterdag 16 december 2017

Zaterdag2 vergeet punt te pakken tegen koploper Seolto

De laatste wedstrijd voor de winterstop trof Steenbergen zaterdag2 de ongeslagen koploper Seolto 6. Het kunstgrasveld bracht redding, na een week vol neerslag waren vrijwel alle natuurgrasvelden onbespeelbaar, dus werd er om 13.00u wederom afgetrapt op veld 1.

Steenbergen zag weer enkele jongens terug van blessures, Bart van Doeselaar maakte vorige week al enkele minuten en begon nu weer in de basisopstelling, evenals Joost Savelkouls. Dit was enigszins noodgedwongen doordat Lars Driessen en Bjorn van Opdorp niet op tijd waren. De 11 jongens die er wel waren begonnen scherp aan het duel, met name rechtsachter Tom van Merode (geleend van zaterdag3) kreeg veel vrijheid en Steenbergen liet de bal goed rondgaan. In niets was te zien dat Seolto de koploper was tijdens het eerste half uur, de ploeg uit Zevenbergen kreeg zeker ook wat ruimte maar het was vooral Steenbergen dat de bal had maar geen grote kansen kreeg.

De bezoekers kwamen 5 minuten voor rust uit een corner ineens op voorsprong, Steenbergen was in deze fase wat slordiger en kwam onder lichte druk te staan, bij een corner werd van dichtbij binnen gekopt. Nog voor rust kwam Steenbergen wel op gelijke hoogte, Carlo van Snek veroverde de bal op het middenveld, Jeroen Hagenaars zette Stephan Smeekes vrij voor de doelman en hij legde al voor de 9e keer deze competitie de bal in het netje.

Na rust enkele wisselingen bij beide partijen, die lieten merken op welk vlak Seolto het verschil maakt deze competitie. Er was niet echt een zwakke schakel te ontdekken bij de oranjehemden en men bleef constant, Steenbergen verloor daarentegen de bal steeds snel en een kwartier na rust was het 1-3: wederom uit een corner en een counter werden Steenbergen fataal.

Hierop ging men iets meer vooruit spelen, wat een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer opleverde van Michael Mink. Hij was in de rust ingevallen als spits en kreeg weinig voet aan de grond, maar had maar een klein beetje ruimte nodig, na een balverovering op het middenveld werd hij weggestuurd door Stephan Smeekes en schoot hij raak in de verre hoek.

Seolto ging hierop wat meer achteruit voetballen, kreeg zeker nog wel kansen maar doelman Guido Sinnema stond, evenals in de eerste helft, steeds op de goede plaats. Steenbergen leek nog op gelijke hoogte te komen, maar de uiterste krachtsinspanning van Jeroen Hagenaars was verspilde moeite: hij werd teruggevlagd vanwege buitenspel. Seolto hield de rijen echter wel gesloten en trok zo de 11e winstpartij over de streep dit seizoen.

Voor Steenbergen een gemengd gevoel, er was zeker een goede wedstrijd gespeeld, maar toch bleef men puntloos in de laatste wedstrijd van 2017. Na de lange winterstop hervat het de competitie op 24 februari bij WDS’19 (Breda), waarna er met DSE, Seolto, Internos en Unitas’30 (in de heenronde slechts 3 punten tegen gehaald) direct een loodzware reeks op het programma staat.

Zaterdag 9 december 2017

Zaterdag2 walst over De Fendert heen

Na 2 nederlagen op rij trad Steenbergen vandaag thuis aan tegen vv De Fendert 5. Een team dat in het begin enkele grote nederlagen leed maar vorige week slechts met 1-2 van het doorgaans ook veel scorende DSE verloor. De mogelijkheid bestond dus dat ze enkele spelers terug zouden hebben van blessures of erbij gekregen hadden gedurende het seizoen, ook al omdat ze 9 punten hadden behaald. Niets van dit bleek waar, het zou een gemakkelijke middag worden voor zaterdag2.

De kansenregen begon al vroeg en hield de gehele wedstrijd aan. Jasper van Tilburg werd goed vrijgespeeld door Stephan Smeekes, maar schoot helaas nog over, enige tijd later was het wel captain Stephan Smeekes die de score opende. Steenbergen had al enkele kansen gemist, maar een voorzet van de flank (na overigens een goede aanval) leek een gemakkelijke prooi voor de Fendertse doelman, die de bal echter liet glippen en de 1-0 niet meer kon voorkomen toen Stephan van dichtbij attent reageerde.

Het was in de eerste helft echter absoluut geen eenrichtingsverkeer, De Fendert had enkele sterke spelers voorin opgesteld en vooral de aanvoerder hield de defensie bezig. Doelman Guido Sinnema hoefde echter niet echt veel in actie te komen, mede door slordigheden bij de bezoekers en goed verdedigend werk van de Steenbergse defensie. Enkele schotjes werden gemakkelijk opgeraapt en juist in een periode dat Steenbergen slordig speelde en het zichzelf lastig maakte, leek de keeper gepasseerd te worden. Het was echter Jasper van Tilburg die nog redding bracht vlak voor de doellijn.

Aan de andere zijde vielen de doelpunten hierna wel: eerst was het Stephan Smeekes die aan het einde van een goede aanval stond, waarna de kansen zich opstapelden. Jeroen Hagenaars trof de paal, even later ging een schot van Carlo van Snek er via diezelfde paal wel in, nadat hij hard tegen de keeper schoot. De 4-0 viel ook nog voor rust, de manier waarop was bijzonder. Stephan Smeekes legde opnieuw breed op Carlo, die niet goed uitkwam met zijn passen en de bal nog verder breed legde op Bjorn van Opdorp. De naar binnen komende linkshalf schoot, maar onnauwkeurig en de bal ging voorlangs, waar Stephan de bal alsnog binnen kon koppen voor zijn tweede hattrick van deze competitie (eerder ook al tegen Boeimeer).

Na rust was het spelbeeld een stuk eenzijdiger. De aanvoerder van de bezoekers was teruggehaald naar de defensie, waardoor ze geen vuist meer konden maken en doelman Guido Sinnema met een gerust hart zijn Clean Sheet kon bevestigen (voor het eerst sinds 18 maart, Smerdiek-uit: 0-2). Aan de andere kant werd het net wel veelvuldig gevonden: de ingevallen linksachter Aaron Bruijns zag zijn tegenstander moegestreden en stoomde enkele keren goed op en bezorgde diverse spelers hun doelpunt. De eveneens ingevallen Hylke Tanke maakte er 2, Jeroen Hagenaars revancheerde zich voor de bal op de paal in de eerste helft en Bjorn van Opdorp wist na de theepauze wel af te drukken, ook hij maakte twee treffers.

Juist op het moment dat de 9-0 viel en Steenbergen de score tegen Zundert (10-0) leek te gaan evenaren, floot arbiter Gerard de Heer, die een gemakkelijke middag had, voor het einde van het duel.

Een steun in de rug van Steenbergen, dat na twee nederlagen en een periode met daarin weinig treffers, nu weer veel wist te scoren. Komende zaterdag zal het echter een compleet andere wedstrijd gaan spelen, als men koploper Seolto 6 (30 punten uit 10 duels) op bezoek krijgt.

Zondag 3 december 2017

Opnieuw winst voor 1

Steenbergen: De vraag was vanmiddag of het eerste elftal van Steenbergen de stijgende lijn van de vorige wedstrijden kon vasthouden. Het antwoord na 90 minuten was “ja”. Breskens kon het de eerste helft nog bijhouden, maar was toen al verslagen. De blauwwitten gingen met een 4-1 voorsprong rusten. Het werd uiteindelijk 5-2.

Terwijl vele toeschouwers thuisbleven bij de open haard of een gezellig Sinterklaasfeest vierden, zagen de “die hards” een wedstrijd die snel op gang kwam. In de 4de minuut kon keeper Jeroen Sebregts de bal uit het net halen. Een voorzet werd binnen de 5 meter ingetikt. Lang konden de Zeeuwen niet van de voorsprong genieten: drie minuten later belandde een vrije trap van Jordy Dam in de kruising. Een prachtige boogbal over de keeper plofte zo in het doel. Mohamed Dahir volleerde niet veel later de bal in het doel (2-1).

Steenbergen kwam daarna goed weg. Tot tweemaal toe kreeg Breskens een kans op de gelijkmaker. Xander Burggraaff haalde de bal van de lijn en een schot kwam tegen de lat. De rebound was voor Sebregts, die gestrekt naar de hoek moest. Aanvoerder Jeroen Augustijn was aan de andere kant wel gelukkig in de rebound. Uit een afgeslagen corner schoot hij raak (3-1). Nog voor de thee besliste Dam de wedstrijd. Buiten de 16 veroverde hij de bal en sneed door de verdediging en krulde de bal in de verste hoek.

Het weer werd alleen maar slechter. Dat kon ook gezegd worden van het spel op het veld. Dam kreeg net na het beginsignaal van de 2de helft een enorme kans, maar zijn inzet trof geen doel. De gasten kwamen er sporadisch uit, maar echte kansen kregen ze niet. Met het inbrengen van Tony Ngombojoao werd Steenbergen wat gevaarlijker. Hij kreeg enkele kansjes. De thuisploeg werd wat nonchalanter, waardoor Breskens iets meer in de aanval was. Geen beste fase voor de verdediging van trainer Marco Ernest, maar de Zeeuwse aanvallers waren slordig met de mogelijkheden die ze kregen. Augustijn hielp de tegenstander nog door een kopbal verkeerd in te schatten. Hij kopte de bal naar achter, waardoor Joris Corijn de bal over Sebregts kon koppen (4-2). Ngombojoao zette dit foutje nog recht door te scoren (5-2) toen de bal terug kwam uit een vrije trap.

Een nuttige winst voor de blauwwitten, waardoor ze weer 2 plaatsjes klimmen in de competitie. Zondag 10 december spelen ze uit tegen Groen Wit uit Breda. De wedstrijd begint dan al om 14:15 uur!

Foto’s wedstrijd, klik hier!

scoreverloop:
0-1 Soufian Dooms (‘4) / 1-1 Jordy Dam (‘6) / 2-1 Mo Dahir (‘8) / 3-1 Jeroen Augustijn (’32) / 4-1 Jordy Dam (’43) / 4-2 Joris Corijn (’84) / 5-2 Tony Ngombojoao (’85)

opstelling v.v.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Marco Vis (’82 Wouter Merkx), Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Lars Machielse, Remco vd Riet, Jordy Dam, Enzo den Haak (’87 Bart Heshof), Mo Dahir (’67 Tony Ngombojoao), Stijn Heideman

Zaterdag 2 december 2017

Zaterdag2 bewijst zichzelf slechte dienst

Met een leger aan huurlingen trok Steenbergen zaterdag2 richting de Belgische grens, waar op een bijzonder mistig sportpark Akkermolen tegen Moerse Boys zaterdag3 werd gespeeld. Enkele seizoenen geleden waren zij ook de tegenstander, toen werd er tweemaal gewonnen van de oranjehemden, dit keer presteerde Steenbergen ondermaats en bleven de punten in Klein-Zundert.

Wie het eerste kwartier van het duel zag, gaat dit nooit geloven. Steenbergen opende een stuk sterker dan de thuisploeg en wist na balverlies of een onnauwkeurig de bal ook snel weer te heroveren. Toch bleef de brilstand op het bord staan, echt grote kansen waren er niet. Op voorzetten van Serge Nasibov werd niet altijd adequaat gereageerd en na diverse combinaties was het vaak de eindpass die ontbrak. Aan de andere kant werd er na ongeveer een half uur wel gescoord uit de eerste kans: Koen Kuijper leverde de bal in tijdens de opbouw, de spits bediende zijn collega in het zestienmetergebied en doelman Dave Vroon (geleend van de JO17-1) kon helaas geen redding meer brengen op het schot van dichtbij.

Steenbergen zag in deze periode sterkhouders Wouter Boot (zondag3) en Serge Nasibov uitvallen met kleine spierblessures, terwijl het in de rust ook nog eens verder zou moeten zonder zowel Sven Machielse, Jeroen Hagenaars als William van der Tak, die uiteenlopende verplichtingen hadden en de douche vroegtijdig opzochten.

Toch waren er nog genoeg frisse krachten na de rust om op zoek te gaan naar de gelijkmaker, wat werd bemoeilijkt toen rond de 55e minuut behoorlijk ongelukkig de 2-0 binnen viel. De bal werd tot viermaal toe niet goed weggewerkt en viel over doelman Dave heen. Even hierna leek het op prachtige wijze 3-0 te worden, maar de vollerende spits stond in buitenspelpositie.

Steenbergen rechtte hierna de rug en drukte de gastheren terug op eigen helft. In eerste instantie gaf men geen krimp hoewel Bjorn van Opdorp een door de doelman weggestompte bal van rand 16 in kon schieten maar dit niet goed genoeg deed. 10 minuten voor tijd viel alsnog de aansluitingstreffer: Michael Mink was inmiddels naar de spitspositie gedirigeerd, kreeg iets eerder al een kleine kans en schoot nu via de verdediger de bal over de doelman heen. Saillant detail is dat dit de 500e treffer in de historie van zaterdag2 was.

Steenbergen vond nog wat nieuwe energie, maar helaas niet meer de gelijkmaker. Het feit dat de arbiter weigerde de bal op de stip te leggen na een tackle waarbij eerst de man en daarna nog een beetje bal werd gespeeld, hielp hier niet bij, maar Steenbergen was niet in de positie om beschuldigend naar de arbiter te wijzen.

Moerse Boys legde er wat meer energie in, zeker gesteund door de voorsprong bleef men jagen en zodoende kon Steenbergen nooit de rust vinden om aan gestructureerd aanvallen toe te komen op de slechte mat in Klein-Zundert. Daarnaast kregen de gasten ook amper kansen, maar was het daarin was gelukkiger en slagvaardiger dan Steenbergen, dat zichzelf bij elkaar zal moeten rapen om komende week tegen laagvlieger de Fendert, dat slechts met 1-2 van DSE verloor, weer een goede wedstrijd op de mat te kunnen leggen.

Zondag 26 november 2017

“One man Show” Steenbergen 1

Bergen op Zoom – Voor een echte wedstrijd heb je twee ploegen nodig. Daar was afgelopen zondag geen spraken van. Hekkensluiter FC Bergen was dan ook een makkelijke prooi voor de blauwwitten. Na rust wist Steenbergen het verschil uit te drukken met 6 doelpunten. Met de 2 doelpunten voor rust, kwam het totaal scoren acht voor en nul tegen.

Op het slechte veld van Sportpark De Markiezaten duurde het even toen Steenbergen zijn eerste goal kon aantekenen. Na enkele kansjes mocht Stijn Heideman aanleggen. De wat onzekere keeper van de Bergse ploeg had geen antwoord op het schot. Net voor rust werd het nog 0-2 door Jordy Dam. Beide zouden de drie volmaken die middag, maar de wedstrijdbal werd niet verloot. Hij bleef in Bergen op Zoom.

Na rust ging het hard. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten was het 0-6. Remco van de Riet, Heideman en Dam (2x) konden vrij eenvoudig het doelsaldo opschroeven. Heideman en Stijn Baarendse zorgden ervoor dat de teller op 8 bleef staan. Keeper Jeroen Sebregts had niet veel te doen. Hij moest 1 maal gestrekt naar de hoek.

Door dit uitstekend resultaat stijgt het team van Marco Ernest naar de 10de plaats. Met achter zich Breskens, Terneuzen, RBC en FC Bergen.

Zondag treedt Steenbergen 1 aan tegen het Zeeuwse Breskens. De wedstrijd zal gefloten worden door dhr. P. Tirions.

scoreverloop: 0-1 Stijn Heideman (’26) / 0-2 Jordy Dam (’45+) / 0-3 Remco vd Riet (’56) / 0-4 Stijn Heideman (’59) / 0-5 Jordy Dam (’60) / 0-6 Jordy Dam (’69) / 0-7 Stijn Heideman (’79) / 0-8 Stijn Baarendse (’86)

Opstelling v.v. “Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff (’79 Bart Heshof), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Marco Vis (’72 Wouter Merckx), Lars Machielse, Remco vd Riet, Jordy Dam, Mo Dahir, Stijn Heideman & Mohamed el Moussaoui (’68 Tony Ngombojoao)

Zaterdag 25 november 2017

JO13-1 najaarskampioen 1e klasse

Na de 4-1 overwinning op Internos JO13-1 afgelopen zaterdag is de JO13-1 niet meer in te halen door de concurrentie en kampioen in hun 1e klasse (najaar).

Na de degradatie uit de hoofdklasse vorig seizoen, ging een vernieuwd team in de 1e klasse voor de titel. Samen met The Gunners en SC Gastel was Steenbergen een titelkandidaat, maar niet bij te benen door deze concurrenten. Beide onderlinge ontmoetingen werden gewonnen, Steenbergen staat nu met 27 punten uit 9 duels op eenzame hoogte en wist, mede dankzij een goede start afgelopen zaterdag de titelstrijd glansrijk te winnen. Jasper Voesenek en Stan Puype scoorde al snel, de 3-0 kwam er na een goede actie van Thomas de Hoog ook nog voor de rust.

Na rust scoorde Internos de 3-1, maar maakte Raul Sahraoui na een flink offensief de 4-1 en kon de kinderchampagne ontkurkt worden.

Shirtsponsor Sphinx zorgde nog voor een spectaculaire verrassing rondom de kampioenswedstrijd: bij de start van het seizoen kregen alle spelertjes een kameeltje, nu was er een echte kameel die het sportpark op kwam lopen. Alle spelers gingen natuurlijk maar al te graag met dit imponerende dier op de foto, waarna men op de platte kar (bedankt Jan v/d Berg!) door Steenbergen ging en ‘s avonds ook nog gezamenlijk bij sponsor Sphinx dineerde.

De vereniging feliciteert de technische staf en spelers van de JO13-1 met de titel en de plaats op de digitale Wall of Fame. Daarnaast wensen we de JO13-1 bijzonder veel succes in de tweede seizoenshelft, waarin de weerstand ongetwijfeld iets groter wordt maar de ontwikkeling van het team zich zeker ook door zal gaan zetten.

Zaterdag 25 november 2017

Zwakke start nekt zaterdag2 tegen Unitas’30

Een 0-2 achterstand na 10 minuten werd in de thuiswedstrijd tegen Unitas’30 niet meer weggepoetst door zaterdag2.

Ondanks het feit dat men tegen een gelijkwaardige tegenstander moest (evenveel punten) begon Steenbergen erg zwak en moest doelman Guido Sinnema al twee keer de gang naar het net maken in de openingsfase. Hierna werd Steenbergen wel wat sterker en kreeg het regelmatig wat kansjes, maar het waren vooral voorzetten die onder druk ineens binnen gewerkt moesten worden. Pas zo’n 10 minuten voor rust wist het na al deze aanvalsgolven eens het net te vinden: een corner van Jasper van Tilburg werd binnen gewerkt door Stephan Smeekes.

Tussendoor was het vooral spits Koen Kuijper die voorin voor veel gevaar zorgde, regelmatig brak hij uit via de flank, maar de bezoekers verdedigden scherp en het was 1-2 bij rust.

Na rust was het duel weer meer in evenwicht. Unitas’30 had weer langere periodes van balbezit, maar Steenbergen gaf weinig ruimte weg en kreeg na ongeveer 60 minuten dé kans op de gelijkmaker: een splijtende pass van Lars Driessen zette broer Rick vrij voor de keeper, maar hij schoof de bal onder behoorlijk druk niet alleen langs de keeper, maar ook langs het doel.

Vrij kort hierna vergrootte Unitas’30 de voorsprong, nadat doelman Guido Sinnema even hiervoor nog een keiharde pegel gekeerd had, moest hij zich nu wel gewonnen geven. Toen even later Rick Driessen met een kniekwetsuur het veld moest verlaten verdween de laatste snelheid en verrassing uit het spel van Steenbergen, dat gemakkelijk geneutraliseerd werd door Unitas’30 dat kort voor tijd de voorsprong nog verder uitbreidde nadat een corner niet goed werd weggewerkt.

Te veel mensen gaven niet thuis bij Steenbergen, dat hierdoor weer even een pas op de plaats maakt en zich op plek 5 terugvindt. De komende twee weken treft men middenmoters Moerse Boys en vv de Fendert, die beide doelpuntrijke maar vreemde uitslagen neer hebben gezet dit seizoen. Met de juiste inzet en concentratie moeten daar dus wel weer punten inzitten.

Zondag 19 november 2017

Collectief sterk Steenbergen wint van titelkandidaat

Steenbergen – Een moeilijke opgave. Titelkandidaat Roosendaal kwam zondag 19 november op bezoek aan de Seringenlaan. Een meevaller voor trainer Marco Ernest is dat de ziekenboeg langzaam leeg begint te raken. Vooraf gaf hij al aan dat andere spelers de voorkeur kregen. Hij wilde meer pressie naar voren. En dat was nu juist het verschil met andere wedstrijden dit seizoen. Een sterk collectief won van Roosendaal met 2-1.

Toch zag dat de eerste 45 minuten er niet naar uit. De bezoekers mochten 10 corners nemen tegen over 1 van Steenbergen. De 2de klasser van vorig jaar wist regelmatig gevaarlijk te worden met afstandsschoten en prikte een paar keer door de verdediging. Keeper Jeroen Sebregts wist met enkele mooie reddingen zijn doel schoon te houden. Een er van was een kopbal van hooguit een meter vanaf de goalie.

De blauwwitten slaagden erin om de rust met een voorsprong te bereiken. In de 13de minuut wist Mohamed el Moussaoui Enzo den Haak aan te spelen, die met een laag schot via een Roosendaals been de 1-0 wist te maken.

De wedstrijd kwam pas op gang na een uur. Beide elftallen begonnen te voetballen. Steenbergen liet zien dat de keuze voor El Moussaoui en Tony Ngombojoao te laten starten meer pressie naar voren op leverde. Roosendaal kreeg een dot van een kans, maar het schot spatte uiteen op de kruising. En aan de andere kant schoten Remco van de Riet en Jeroen Augustijn net over. Den Haak was op rechts regelmatig aanspeelbaar. Dit zorgde een aantal keer voor gevaar. Met nog 15 minuten te spelen verdubbelde Steenbergen de score. Via de rebound schoot El Moussaoui raak (2-0). De Roosendaalse aanvaller in Steenbergse dienst mocht moegestreden na zijn doelpunt het veld ruimen voor de jonge Stijn Heideman.

Roosendaal kwam nog even terug. Een vrije trap werd niet goed verwerkt en kon bij de 2de paal makkelijk ingetikt worden.

Niet veel later kon Den Haak het veld verlaten met een rode kaart. Veel ongeloof bij het publiek en de bank van Steenbergen. De aanvaller van de thuisploeg en de Roosendaalse keeper gingen beide voor de bal. Toch was Den Haak er eerder bij. Door een ongelukkige botsing moest de keeper geblesseerd het veld af. De scheidsrechter zag in de actie een directe rode kaart.

De laatste minuten was het overleven en de drie punten binnen slepen. De blijdschap bij het Steenbergse kamp was dan ook enorm toen de leidsman affloot.

Voor de wedstrijd werd er nog 1 minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van oud-keeper Cees Franken. Zondag opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan moet het team uit tegen hekkensluiter FC Bergen, op Sportpark de Markiezaten.

Meer foto’s wedstrijd, klik hier!

scoreverloop:
1-0 Enzo den Haak / 2-0 Mohamed el Moussaoui / 2-1 Wesley Embregts

opstelling v.v.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Marco Vis, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Lars Machielse, Remco vd Riet (’84 Wouter Merckx), Jordy Dam, Tony Ngombojoao (’90+ Rick Musters), Enzo den Haak & Mohamed el Moussaoui (‘ 78 Stijn Heideman)

Zaterdag 18 november 2017

JO10-1 najaarskampioen 2017/2018

Er stond in september een mooie competie te wachten voor de boys. Met leuke clubs uit de regio. Na eerst hard trainen en een aantal oefenwedstrijden konden we wel zeggen dat de boys zin hadden in het nieuwe seizoen. Maar dat geeft geen reden tot succes. We hebben de boys dan ook met beide benen op de grond gehouden zodat ze de competitie serieus namen, met het kampioenschap tot eind resultaat.

Iedere wedstrijd moesten de boys strijden voor een overwinning. Er was geen wedstrijd die ze gekregen hebben. Er zaten mooie uitslagen tussen van 6-0 en 5-0, maar ook nipte overwinningen van 3-4. Deze wedstrijden hebben ze als team alles gegeven.

De kampioenswedstrijd, thuis tegen de nummer 2 van de competitie Kogelvangers, moest gewonnen worden. Het was te mooi om waar te zijn, thuis tegen de nummer 2, spelen voor het kampioenschap. De eerste helft speelde de jongens goed, maar kwamen we toch op achterstand, 0-1. Tijdens de rust hebben we geprobeerd de rust te bewaren en de druk niet te veel op te voeren. Na rust viel dan eindelijk de 1-1, een hard schot van Levi de Kock. Maar hier hadden ze niet genoeg aan. De jongens bleven heel rustig en speelden de sterren van de hemel, met als resultaat veel kansen, maar een doelpunt bleef op zich wachten. Vanaf de zijkant kwam Mathieu Verkouter vaak op met als resultaat vele mogelijkheden voor zichzelf maar ook kansen voor onze spitsen Damian Budzinski en Keano van Poppelen. De spitsen hebben dit seizoen voor aardig wat doelpuntjes gezorgd. Met nog een minuut of 8 te spelen kwam Jason Banis voor de goal en ja hoor, daar was hij dan, de 2-1, Met achterin onze bikkelharde verdediging, Dirk Heshof, Sem Kortenoeven en Matthijs Mol kregen zij de opdracht om hun koppie er bij te houden en niets weg te geven. Dat deden ze ook perfect. Toch kreeg Kogelvangers nog een kans, maar dan heb je altijd nog de keeper Joost Geilings. Zoals eigenlijk heel het seizoen heeft de keeper zijn team op de been gehouden. Remy van de Maas was deze wedstrijd afwezig maar heeft zeker ook zijn steentje bij gedragen. Met in de laatste minuut nog een geweldige kans op de 3-1, die door een reflex van de keeper er niet in ging, floot de scheidsrechter af. JO10-1 Kampioen!

Ze vlogen op elkaar af en maakten een vreugdedans, mooi om te zien hoe hecht het team is. Na wat vuurwerk en kinderchampagne was er een toespraak en voor iedere speler een medaille. Na de frietjes stond er een platte kar voor de boys klaar die door het centrum van Steenbergen is gereden. Met veel muziek en gezang kwamen de boys terug in de kantine. En wat gingen ze uiteindelijk weer doen, juist: voetballen op het veld.

Een hele mooie prestatie van de jongens, waar de trainers Emile Verkouter, Twan Uitdewilligen en Ivo de Kock dan ook enorm trots op zijn!

Namens de spelers en de trainers, alle supporters bedankt!

Sportfotograaf Gino van Outheusden was ook aanwezig deze ochtend en schoot een prachtige serie foto’s, die wij u uiteraard niet wilden onthouden.

Klik hier voor deze fotoreeks.

Zaterdag 18 november 2017

Zaterdag2 dankzij hattrick langs Boeimeer

Steenbergen kon vandaag weer eens over een goede selectie beschikken, wat uiteindelijk ook wel nodig bleek. Tim Ninteman bleek nog teveel last te hebben van een blessure na de wedstrijd tegen DVO’60, terwijl Rick Driessen met rugklachten kampte en slechts kort in actie kwam. Toch was er nu genoeg energie om de overwinning over de streep te trekken, hoewel de batterij bij veel spelers het laatste kwartier behoorlijk leeg was.

Steenbergen startte scherper dan Boeimeer, toen al in minuut 1 rechtsvoor Serge Nasibov, terug van een blessure, een Bredase verdediger de bal op de achterlijn ontfutselde, uiteindelijke leverde dit geen grote kans maar wel al direct een eerste corner op. De bezoekers werden wakker geschud en hadden enkele sterke spelers, maar waren vooral voetballend ook sterk. De aanvoerder legde de bal naar hartenlust over de verdediging, waarmee vooral de backs van Steenbergen aan het werk werden gezet.

Achterin was Boeimeer echter kwetsbaar, vooral qua scherpte. De sterke voorstopper kon hiervan nog veel weghalen met zijn duelkracht, maar helaas viel hij na iets meer dan een half uur spelen met een naar het zich laat aanzien flinke knieblessure. Toen stond het echter al 1-0: na een snel genomen inworp gaf Stephan Smeekes de bal uit de draai voor, maar er was niemand om deze voorzet binnen te tikken. Wel pikte Serge Nasibov de bal nog op voor deze buiten ging, hij speelde zijn tegenstander uit, gaf de bal voor waar Stephan Smeekes zich inmiddels gemeld had voor het doelpunt, hij leek een eeuwigheid in de lucht te blijven hangen en volleerde de bal in de bovenhoek.

Steenbergen had moeite de discipline te houden in de omschakeling en kreeg vlak voor rust hiervoor bijna de rekening gepresenteerd, de rechtsvoor kon op doelman Guido Sinnema af maar schoot tegen hem op, de rebound kwam voor de voeten van zijn collega spits, maar die schoot via de wel meegelopen Koen Kuijper tegen de paal aan.

Na rust was Steenbergen weer scherper en besliste het binnen een kwartier de wedstrijd. Eerst was het Thijs Musters die de bal vlak voor de doellijn het laatste zetje gaf, hierna ontsnapte captain Stephan Smeekes op rechts, hij kapte terug en schoot met links raak in de verre hoek. Toen hij even later een corner voor zijn voeten kreeg en de 4-0 binnen schoot was het duel helemaal beslist.

Er sloop wat irritatie in het spel van Boeimeer, dat feller werd maar duels langs niet altijd even slim aan ging en arbiter Wouter Boot was de gebeten hond. Steenbergen zwakte wat af, spits Thijs Musters en Stephan Smeekes gingen moegestreden naar de kant waardoor Steenbergen wat automatismen verloor en steeds snel balverlies leed.

Tien minuten voor tijd moest doelman Guido Sinnema zich overgeven, nadat Jeroen Hagenaars zijn tegenstander licht had aangetikt in de beruchte zone, waardoor de arbiter terecht de bal op de stip liet leggen. De penalty werd benut en toen vijf minuten later een corner van dichtbij werd binnen geknikt leek Boeimeer weer te gaan geloven, maar daarmee liep de jonge ploeg zichzelf ook ondersteboven. Overal op het veld zocht men de grens op, elke overtreding werd aangevochten en ook bij Steenbergen ontstond hier irritatie over. Toen Aaron Bruijns een overtreding maakte, die een gele kaart opgeleverd zou hebben, sloeg de vlam in de pan bij diverse heethoofden uit de Haagse Beemden. Na dit opstootje bedaarde de gemoederen een beetje, maar niet tot een dusdanig niveau dat er nog verder gespeeld werd waardoor de arbiter enkele minuten voor tijd de verstandige keuze maakte door af te blazen.

De spreekwoordelijke spiegel was de bezoekers dan ook vreemd, waar niet naar het eigen gedrag gekeken werd: continu werd er naar de arbiter gewezen en voelde men zich benadeeld, terwijl het zich beter op het eigen spel had kunnen concentreren, want bij vlagen liet het team zien behoorlijk goed te kunnen voetballen. Steenbergen was echter slimmer en in tegenstelling tot normaal vandaag behoorlijk effectief in het eerste kwartier na rust.

Door deze winstpartij sluipt Steenbergen de top drie binnen, komende zaterdag wederom een thuiswedstrijd tegen een concurrent: Unitas’30 zaterdag3 heeft evenveel punten als Steenbergen en komt getergd naar Steenbergen aangezien de derby met Internos 6 afgelopen zaterdag verloren ging (2-5)

Zaterdag 11 november 2017

Sinterklaas reeds gesignaleerd in Roosendaal?!

Zaterdag 11 november ging Steenbergen zaterdag2 op bezoek bij DVO’60 7. Vrijwel ieder seizoen speelt men tegen deze vereniging, waarbij de duels vrijwel altijd gelijk opgaan, zo bleek ook weer vandaag. Twee Roosendaalse blunders zorgden voor een 1-1 eindstand.

Steenbergen wist vooraf dat het een pittig duel zou worden. Met slechts 12 man toog men af naar een ploeg die alle vier de duels had gewonnen, deze werd bestreden op een nu al matige grasmat van Sportpark Hulsdonk. DVO’60 7, vrijwel volledig hetzelfde teams als BSC zaterdag2 (toen 2e op 1 punt) tijdens het kampioensjaar van Steenbergen, was op het zware veld niet bij machte hier gebruik van te maken.

Na een minuut of 5 aftasten en enkele kleine foutjes van Steenbergse zijde werd er een goede mix gevonden tussen vooruit drukken en soms juist de tegenstander wat laten komen. Vlagger Carlo van Snek moest de ploeg verbaal wakker schudden na enkele slordigheden op het middenveld, waarna er steeds meer balbezit voor Steenbergen kwam.

De gastheren lieten Steenbergen echter niet met rust, er werd vroeg druk gezet en vele duels werden uitgevochten, waarin captain Stephan Smeekes vooropging in de strijd volgden de andere blauw-witten vanzelf. In deze periode kwam Steenbergen ook op voorsprong: nadat er vooruit gedrukt werd ging linksback Aaron Bruijns op circa 30 meter van het doel een duel aan met de rechtshalf, die op z’n minst gezegd niet fijn werd aangespeeld. Een verbeten duel om de bal volgde, Aaron won en schoot direct op doel, waar de Roosendaalse goalie de bal als een hete kroket door de handen liet glippen.

Aan de andere kant had ook DVO’60 wat kansjes gehad: men was te onrustig voor het doel en doelman Guido Sinnema, nog ingeschakeld omdat de andere keeper Joey van Gils zijn knie had gekwetst, stond zijn mannetje.

Tegenvaller was wel dat Tim Ninteman licht geblesseerd uit was gevallen, waardoor Hylke Tanke ruim een uur aan de bak moest. Doordat Koen Kuijper vanuit de spits naar rechtsachter ging, verdween er wat snelheid voorin, wat in de tweede helft merkbaar was.

Lars Driessen kreeg even rust en Tim Ninteman kon er toch nog ruim 20 minuten tegenaan, maar het spel werd iets te statisch, ondanks de balvastheid van Hylke Tanke en combinaties hier en daar, waren er weinig kansen meer voor Steenbergen. Slechts bij 1 onderschepping in de opbouw door Jasper van Tilburg werd het gevaarlijk, Hylke Tanke vond echter de doelman op zijn weg.

Aan de andere kant gaf de achterhoede ook geen krimp, maar toch kwam er een gelijkmaker. Na een dribbel van 1 van de Roosendaalse spitsen werd de bal door Eric Hagenaars over de achterlijn geschoten. De struikelpartij van deze spits, waarschijnlijk omdat hij na 30 meter dribbelen toch vermoeid was, werd door de arbiter vanuit de middencirkel beoordeeld als zijnde strafschop. Of de goedheiligman incognito al in het land was of er gewed was op een doelpunt van de thuisploeg is onbekend, echter de penalty werd benut en liet Steenbergen gedesillusioneerd achter. Hierna ontbrak het beide ploegen aan tijd en kracht om op zoek te gaan naar een beslissende treffer.

Het gelijke spel werd in de derde helft overigens nog een overwinning voor Steenbergen, dat enkele jongens samen met zaterdag3, dat later ook bij DVO’60 moest, de kantine uitgeveegd zag worden ’s avonds (na deze 13.00u wedstrijd). Vooraf was er absoluut getekend voor deze puntendeling, die gezien het spelbeeld ook wel terecht was, maar de manier waarop was voor Steenbergen enorm zuur. Hierna volgen twee thuisduels, 18 november tegen Boeimeer 5 en 25 november tegen Unitas’30 3, beide duels starten om 15.00u.

Zondag 5 november 2017

Pakslaag voor Steenbergen 1

Kloosterzande – Terwijl de Queen-klassieker “we are the Champions” door de kantine van vv Hontenisse schalt, druipen de blauwitten gedesillusioneerd van het veld af. De Zeeuwse ploeg heeft Steenbergen een pakslaag gegeven en won met 5-2. De gifbeker moet waarschijnlijk leeg.

Zonder nog een echte kans te creëren kwam Steenbergen op voorsprong.  Uit een een vrije trap kopte Remco Vd Riet raak in de 7de minuut. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker. Kansen hierop waren er. Van de Riet haalde vlak voor de 1-1 nog de bal van de lijn. Maar het was een kwestie van tijd. Een vrije trap genomen door Titiano Staes ging mooi over de muur de kruising in.

Hontenisse bleef druk uitoefenen. Een kopbal ging rakelings over. Niet veel later legde de scheidsrechter de bal op de stip. Een lichte overtreding van Mo Dahir werd bestraft. Tom Rijk had daar weinig problemen mee. Steenbergen toonde weinig daadkracht en liep constant achter de tegenstander aan. Alle linies moesten meeverdedigen waardoor de structuur in het veld geheel weg was. We moesten vrezen voor de tweede helft.

Trainer Marco Ernest bracht Tony Ngombojoao in het veld. Dit resulteerde in een paar kansjes. De invaller stond aan de wieg van de gelijkmaker. Augustijn reageerde op zijn schot en scoorde vanuit de rebound. Enzo den Haak werd een aantal keren gelanceerd. Zijn voorzetten zorgden niet dat Steenbergen langszij kwam. Toch had dit gekund. Ngombojoao kwam op een voorzet van Den Haak net iets te kort.

Aan de andere kant waren er twee hachelijke momenten voor het doel van Jeroen Sebregts. Een schot eindigde in het zijnet en een andere bal werd door aanvoerder Augustijn van de lijn gehaald. De wedstrijd werd helemaal een kansloze missie toen de bal onhandig werd ingebracht in het spel door de altijd betrouwbare doelman. Het leverde de 3-2 op ondanks de redding van de sluitpost en het vermeende buitenspel. Het geloof in eigen kunnen was toen snel verdwenen. Hontenisse liep verder uit naar 5-2. Steenbergen kreeg aan het eind van de wedstrijd nog een paar kansjes door toedoen van Mo el Moussauoi. Zijn voorzet zorgde nog voor een kans van Ngombojoao.

Commentaar van Ernest na de wedstrijd was “Steenbergen heeft van zich zelf verloren” en daar was geen woord over gelogen. Waar de duels wel door de Zeeuwen werden gewonnen, kwam Steenbergen ieder keer te laat en liepen ze met hun ziel onder de armen. Er zal snel iets moeten gebeuren! De ploeg heeft daarvoor twee weken, want dan staat de volgende wedstrijd voor het team op de agenda. Door een bekerweekend is het eerste vrij van dienst. De volgende wedstrijd is tegen rkvv Roosendaal op 19 november.

Klik voor meer foto’s hier!

Scoreverloop:
0-1 Remco van der Riet, 1-1 Titiano Staes, 2-1(pen.) Tom Rijk, 2-2 Jeroen Augustijn, 3-2 Rob de Pooter, 4-2 Alex van Dongen, 5-2 Rijk.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Marco Vis (Tony Ngombojoao), Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Rick Musters (Bart Heshof), Remco vd Riet, Jordy Dam, Lars Machielse (Mohamed el Moussaoui), Enzo den Haak, Mo Dahir & Stijn Heideman

Zaterdag 4 november 2017

Zaterdag2 ten onder in blauw-witte derby

Waar oefentegenstander Seolto 5 in eerste instantie nog voor slechts nieuws door op de wedstrijddag zelf af te melden, bleek niet alleen zaterdag2 last te hebben van dit fenomeen. Daar ook Klundert 3 verstek liet gaan, waren beide Steenbergse zaterdagteams vrij van verplichtingen en werd besloten om tegen elkaar te oefenen. Zaterdag3 nam hierin revanche voor de eerdere nederlaag aan het einde van seizoen 2016/2017, toen het nieuw te vormen team voor het eerst samenspeelde.

Al na enkele minuten zorgde Yessie Scheppink voor de voorsprong voor zaterdag3, dat veel scherper begon en zodoende werd een voorzet van Gerrald Raaymakers gemakkelijk binnen gewerkt bij de 2e paal, waar de achterhoede van zaterdag2 niet scherp genoeg was. Bij afwezigheid van de twee vaste keepers stond Aaron Bruijns de eerste helft onder de lat, maar hij kon de vroege achterstand ook niet voorkomen.

Hierna was het spelbeeld redelijk in evenwicht, maar de snelle voorwaartsen van zaterdag3 zorgden steeds voor gevaar. Zaterdag2 wist aan de andere kant niet echt tot kansen te komen, ondanks dat de bal regelmatig goed rondging en er meer rust in het spel kwam. De tweede treffer viel dan ook wederom aan de ‘verkeerde’ kant, uit opnieuw een counter was het nu Roy Krijntjes die scoorde.

Zaterdag2 kwam hierna terug in het duel, een mooie volley van Jeroen Hagenaars, die de bal aangespeeld kreeg van broer Eric, liet de keeper kansloos. Helaas deed Gerrald Raaymakers dit kunstje na door vlak voor rust een soortgelijke volley te maken, maar dan geplaatst in de hoek.

De 1-3 ruststand werd na rust alleen nog maar erger: zaterdag2 kreeg amper kansen meer, het speelveld werd te groot en het was aan goed keeperswerk van Jeroen Hagenaars te danken dat het slechts 1-4 werd: een kwartier na rust scoorde aanvoerder Nick Broeren. Conditioneel legde zaterdag2 het ver af tegen het jonge zaterdag3, dat in de eerste duels samen veel heeft bijgeleerd en dus ook genoeg tactische slimheid aan de dag legde.

Zaterdag2 is na de comeback tegen Internos weer met de neus op de feiten gedrukt en zal komende zaterdag op bezoek bij runner-up DVO’60 7, dat nog geen puntverlies heeft geleden dit seizoen, beter voor de dag moeten komen.

Zondag 29 oktober 2017

Net geen 3 punten voor Steenbergen 1

Steenbergen – Het is zaak om punten te pakken voor het eerste elftal van V.V.”Steenbergen”. Door een slechte seizoens start staat de ploeg op een 13de plaats op de ranglijst. Alleen een overwinning op RBC geeft de blauwwitten recht op 3 punten. Door een overwinning op nieuwkomer UVV’40 kan de door blessure geplaagde coach Marco Ernest vertrouwen kweken. De volle winst werd het niet, maar dat had zomaar gekund in een wedstrijd waar alles in zat.

De partij kwam langzaam op gang. Vele duels werden op het middenveld aangegaan. Het eerste kansje was voor de bezoekers. Een schot in de 19de minuut voorlangs vond geen medespeler. Niet veel later was het Remco van de Riet die een hoge bal op het goede moment doorkopte naar Enzo den Haak. Hij aarzelde niet en zette Steenbergen op voorsprong. Lang kon Steenbergen niet genieten van de 1-0, want een misverstand tussen Jeroen Augustijn en keeper Jeroen Sebregts leidde tot de 1-1. Jonathan van Eerd wist met zijn punt van de schoen ertussen te komen en maakte de gelijkmaker.

Supporters van Steenbergen veerden op toen Jordy Dam een perfecte voorzet gaf aan de inkomende Stijn Heideman. Maar hij kreeg de bal verkeerd, waardoor hij deze grote kans niet in het doel zag gaan. In diezelfde minuut had Den Haak bijna zijn 2de op zijn schoen. Zijn schot werd fraai gekeerd door de doelman Luc van Dongen. De Steenbergse ploeg zou de Ulvenhoutse doelman nog vaak tegen komen in de wedstrijd.

Dat begon al in de eerste minuut van de 2de helft. Een inswinger (combinatie tussen Van der Riet en Heideman) vanaf links kwam voor de inglijdende Dam, die net niet de kracht had om de keeper te verschalken. Steenbergen drong aan, maar creëerde geen kansen. UVV’40 ging meer naar voren door veelvuldig balverlies van de thuisploeg, maar de ploeg van trainer Gabriëls was niet daadkrachtig om wat uit te richten. Met iets meer dan een kwartier op de klok bracht Ernest wat meer aanvallende impulsen in het veld door Heideman te wisselen voor Tony Ngombojoao. Iets nadat UVV’40 een bal naast de paal zag gaan, stuurde Ngombojoao Den Haak weg. Van Dongen kwam uit zijn doel en maakte een overtreding in het strafschopgebied. Scheidsrechter De Looze kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Dam ging ditmaal achter de bal staan en schoot laag in de rechterhoek. Van Dongen wist met zijn lange lijf de bal te keren. Steenbergen was niet uit het veld geslagen. Na lang blessureleed mocht aanvaller Mohamed el Moussaoui zijn rentree maken. In de laatste officiële minuut van de wedstrijd had De Looze opnieuw naar de stip moeten wijzen. Dam werd gevloerd, maar de scheidsrechter durfde het niet aan om het leer andermaal op het kalk te leggen. Irritatie aan beiden kanten zorgde voor wat tumult op het veld. Een juiste beslissing van de leidsman om de wedstrijd zo te laten zoals het was. Trainer Ernest gaf na de wedstrijd dan ook aan dat er meer in had gezeten.

Zondag spelen de blauwwitten uit tegen Hontenisse. De bus vertrekt om 12:00 uur. Supporters die mee willen kunnen zich voor het vertrek melden bij Sjef Dam.

Foto’s? Klik hier.

scoreverloop:
1-0 Enzo den Haak (’20 )  / 1-1  Jonathan van Eerd (’23 )

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Marco Vis, Lars Machielse, Jordy Dam, Remco vd Riet, Enzo den Haak (’85 Mohamed El Moussaoui), Stijn Heideman (’72 Tony Ngombojoao) & Mo Dahir;

Zaterdag 28 oktober 2017

Zaterdag2 buigt achterstand om in Etten-Leur

Steenbergen mocht vandaag wederom afreizen naar Sportpark de Hoge Neerstraat, enkele weken terug verloor men hier met 4-2 van DSE, nu trof het de buren van Internos. Dit team was tijdens het kampioensjaar nog 2 keer te sterk geweest voor Steenbergen en liet ook dit keer zien nog altijd behoorlijk te kunnen voetballen, maar toonde niet dezelfde mentaliteit als Steenbergen vandaag. Steenbergen miste weer behoorlijk wat vaste krachten helaas, maar kon voor het eerst dit seizoen een beroep doen op Kevin van Bers, terwijl ook Bart Koenraadt weer terug is van een blessure en Hylke Tanke nog aan de selectie toegevoegd kon worden, achteraf gezien een belangrijke zet.

De thuisploeg had aanvankelijk 1 wissel, die helaas voor hem als arbiter dienst moest doen omdat er ook bij deze grote vereniging geen arbiter was toegewezen aan dit duel. Beide teams maakte het hem gelukkig niet moeilijk, er werd ruimte gegeven voor een opbouw aan beide kanten, vooral Internos liet de bal goed van voet tot voet gaan maar had niet echt een overwicht. Toch stond het 2-0 bij rust, eerst werd een corner opnieuw ingebracht en niet goed ingeschat door doelman Guido Sinnema, later werd een schot van bijna op de achterlijn tussen doelman Guido en de eerste paal doorgeschoten, via de binnenkant van de 2e paal viel deze binnen. Het had zelfs nog erger kunnen zijn, maar de dienstdoende scheidsrechter liet een overtreding van Sven Machielse op een doorgebroken speler nabij het strafschopgebied onbestraft.

Aan de andere kant had Steenbergen ook wat kleine kansjes gehad, maar verdedigde de thuisploeg iets fanatieker en dekte het korter, waardoor een doelpunt uit bleef. Schoten van Jeroen Hagenaars en Jasper van Tilburg gingen over, Rick Driessen stuitte vlak voor rust na een dieptepass van Jasper van Tilburg op de doelman van Internos, saillant detail dat de keeper juist Rick z’n neef was. Vooral rechtsachter Bart Koenraadt zorgde voor aanvallende impulsen, zijn opstomen gedurende de eerste helft werd helaas niet beloond met een doelrijpe kans, wel moest hij duidelijk aan het zuurstof in de rust.

Steenbergen zette het na rust anders weg. Hylke Tanke viel in voor rechtshalf Kevin van Bers en ging naast alleskunner Koen Kuijper in de spits spelen, met Bjorn en Rick bleef er veel loopvermogen op de flanken, daarnaast was vlak voor rust terriër Thomas van Campenhout op het middenveld ingevallen, waardoor Internos telkens gestoord werd in de opbouw.

Na circa 10 minuten resulteerde dit in de aansluitingstreffer, Internos werd weer teruggedrongen en de doelman nam een terugspeelbal niet goed aan, Hylke Tanke was er als de kippen bij om hem de bal te ontfutselen en schoof het leder in het verlaten doel.

Steenbergen werd hierdoor natuurlijk gesterkt en kwam even later op gelijke hoogte, dit keer was het een verdediger die wat nonchalant was, Thomas van Campenhout ging er met de bal vandoor en mocht samen met Hylke alleen op de doelman af: laatstgenoemde werkte de bal over de doelman tegen de touwen.

De ruimtes op het veld werden iets groter, beide teams kregen wat mogelijkheden. Internos had vooral een sterke rechtsbuiten, maar Sven Machielse stond zijn mannetje en had waar nodig hulp van centrale duo Eric Hagenaars en Joost Savelkouls, Steenbergen kwam er ook vooral via rechts uit, van waar Rick Driessen de 2-3 maakte. Na een balverovering op het middenveld stuurde Hylke direct Rick weg, die de bal dit keer wel voorbij zijn neef kreeg. Er lag continue veel ruimte achter de linksachter, maar de krachten bij Steenbergen vloeiden ook wat weg en men liet zich wat terugveren. Ondanks dat kreeg Hylke Tanke nog een grote kans op zijn derde treffer, maar hij schoot van dichtbij hard naast.

Koen Kuijper kwam op het middenveld erbij, Internos zette ook wat extra mankracht naar voor maar de Steenbergse achterhoede gaf geen krimp. Slechts bij een inworp liet doelman Guido zijn teamgenoten flink zweten, toen hij de bal onder zijn voet door liet lopen, terwijl in de slotseconde een indraaiende corner ternauwernood nog tegen de paal getikt kon worden.

Steenbergen hield echter de voorsprong vast en spoelde daarmee de smadelijke thuisnederlaag tegen WDS’19 zaterdag2 weg. Met ontmoetingen met koploper Seolto 6 en runner-up DVO’60 7 was een driepunter ook meer dan welkom, daar het alles op alles zal moeten zetten om uit de komende 2 duels ook punten te kunnen halen. Eerst komt dus Seolto 6 op bezoek aanstaande zaterdag, om 15.00u wordt er afgetrapt en na de wedstrijd wordt er in de kantine een feest georganiseerd door zaterdag2.

Zondag 22 oktober 2017

Opnieuw geen winst voor Steenbergen

Oud Gastel – Het verslag van de wedstrijd sc Gastel 1 tegen het eerste van V.V. “Steenbergen” kan kort zijn. De kansen van beide teams kunnen op 1 hand geteld worden. Als er een overeenkomst tussen het weer en de match gemaakt moet worden, kan dat ook met 1 woord…”Slecht”. Ondanks dat het 2-1 verlies had er meer ingezeten, maar of dat terecht zou zijn?

Voordat het eerste doelpunt in de 42ste  minuut tot stand kwam, was het team uit Oud-Gastel het gevaarlijkst met een aantal direct ingedraaide corners. Keeper Jeroen Sebregts moest de bal een paar keer over de lat heen tillen. Steenbergen kon daar tegen over nog niets zetten.

Net voor de rust kropen de blauwwitten uit hun schulp. Een keihard schot werd matig verwerkt door de Gastelse keeper. Pieter Suijkerbuijk reageerde hierop, maar werd onreglementair gehinderd. De scheidsrechter wees direct naar de stip. Suijkerbuijk moest door deze actie het veld geblesseerd verlaten. Aanvoerder Jeroen Augustijn kreeg de bal in 2de instantie het doel in. Steenbergen had toen de kans om de score uit te bouwen. Invaller Stijn Heideman schoot tegen de keeper op.

Nadat iedereen was opgedroogd zagen we een terugkerend fenomeen bij het team van trainer Ernest. Een slechte 2de helft. Al weken is dit aan de gang. Of dit aan de blauwwitten ligt of aan de tegenstander die sterker wordt. In ieder geval was de druk van sc Gastel groter dan de eerste helft. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Niet uit alleen standaard situaties, maar ook door snelle aanvallen. Pascal van Caam was daar veelal bij betrokken. De routinier werd eerst nog gestuit door Sebregts, maar even later stond hij vogelvrij om een ingestudeerde vrije trap in de kruising te schieten. Steenbergen lag toen al op zijn rug. Onnodig balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat Gastel op voorsprong kwam. Een schot van de thuisploeg werd nog van richting veranderd door Xander Burggraaff waardoor het 2-1 werd. Net voor tijd moest de Steenbergse goalie nog gestrekt naar de hoek, anders was de score hoger uitgevallen.

Geen beste wedstrijd waar een aantal Steenbergse spelers al geblesseerd aan de wedstrijd begonnen. Hopelijk dat de kleine pijntjes door opnieuw verlies geen grote pijntjes worden en dat zondag tegen de nummer 6, UVV’40 een strijdbaar Steenbergen 1 op het veld staat.

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff (’80 Bart Heshof), Rick Musters, Marco Vis, Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Lars Machielse, Pieter Suijkerbuijk (’42 Stijn Heideman), Mo Dahir (’80 Remco vd Riet), Enzo den Haak.

Scoreverloop: 1-0 Jeroen Augustijn (’42 pen)  /  1-1 Pascal van Caam (’73)  / 2-1 Xander Burggraaff (’79)

Zondag 15 oktober 2017

Punten blijven achter voor Steenbergen 1

Terneuzen – De blauwwitten zitten momenteel in een fase waar de punten achterblijven. “Er wordt goed getraind, maar we vertalen dit niet in punten in de wedstrijd”, aldus trainer Marco Ernest. Het goede resultaat van vorige week tegen RBC werd zondag tegen Terneuzen niet voortgezet. De blauwwitten verloren hun derde wedstrijd van de competitie met 3-1.

De wedstrijd was nog maar net 2 minuten oud toen het eerste doelpunt voor de gasten al achter keeper Jeroen Sebregts lag. Een afgeslagen corner werd binnen geschoten door Bert de Hamer. Steenbergen liet zich niet van de wijs brengen. Nadat de eerste corner een enorme kans voor Enzo den Haak opleverde was het een minuut later wel raak. Jordy Dam slingerde de bal vanaf de cornervlag naar voren. In tweede instantie wist Pieter Suijkerbuijk de verdiende gelijkmaker binnen te schieten.

Steenbergen werd sterker en creëerde enkele goede kansen. Jordy, Pieter en Remco van de Riet hadden de kans om het team van Ernest op voorsprong te brengen. Toch gingen de ballen niet in het net. Terneuzen kreeg daarna wat mogelijkheden door nonchalance van de blauwwitten. Het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde er weinig op het nieuwe kunstgrasveld.

Terneuzen moest al vrij snel met 10 man verder in de 2de helft. Doorgaan van Mohammed El Haiadji op de Steenbergse keeper werd bestraft met direct rood. Steenbergen kon daar niet echt van profiteren. Opnieuw na een goede eerste 45 minuten kwam Steenbergen knullig achter. Een makkelijk gegeven penalty werd in geschoten door De Hamer.

Steenbergen liet het er niet bij zitten. Een schot op de paal van Den Haak zorgde voor opluchting bij de Zeeuwse supporters.

Met nog een kwartier op het scorebord wordt na balverlies voorin de bal ontfutseld door Terneuzen, die richting Steenbergs goalie kon lopen. Marc Verwei maakte de 3-1.

Er kwamen nog wat kansjes voor Steenbergen, maar in de slot minuten moest Sebregts nog een prima redding doen om de score nog niet hoger uit te laten vallen.

Scoreverloop:
1-0 Bert de Hamer (‘2) / 1-1 Pieter Suijkerbuijk (’14) / 2-1 Bert de Hamer (’56) / 3-1 Marc Verwei (’72)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Marco Vis (‘ 59. Lars Machielse), Bart Heshof, Jeroen Augstijn, Lennart Boot, Remco vd Riet (’46 Stijn Heideman), Rick Musters (’79 Boudein Bickel) , Pieter Suijkerbuijk, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir.

Zondag 8 oktober 2017

Winst Steenbergen in aantrekkelijk duel

Zondag 8 oktober 2017  |  vv Steenbergen 1 – RBC 1  |  uitslag 3-2  

Steenbergen: Het in een sportief dal verkerende V.V.”Steenbergen” 1 moest zondagmiddag tegen RBC uit Roosendaal. Altijd een moeilijke tegenstander, maar wel één waar je je aan kan optrekken en je vertrouwen mee kan opvijzelen. Door hard te werken bleven de punten in Steenbergen en verloor de ploeg van Danny Mathijssen met 3-2.

Op voorhand was dit een wedstrijd waar de toeschouwers zich op konden verheugen. Twee ploegen die willen voetballen voor de punten, die ze hard nodig hadden. Want RBC had er nog maar 3, maar de blauwwitten stonden nog op nul.

Het was dan ook gelijk te merken dat ze er vol voor gingen. Vanaf het fluitsignaal volgde de aanvallen van beide kanten. De eerste 10 minuten waren voor RBC en daarna voor Steenbergen. Het eerste half uur was dan ook boeiend met kansen over en weer. Toch werd keeper Jeroen Sebregts pas na 35 minuten echt getest door een goed schot, maar hij tikte die tot corner en ging het schot van Stijn Heideman net voor de goal langs bij de Roosendaalse doelman.

Na de 45 minuten kwam RBC goed uit de startblokken. Dit leverde enkele goede kansen op. Het was dan ook wachten op het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een makkelijk gekregen vrije trap werd in de verste hoek binnen getikt door Randy Elst. Steenbergen zat niet in zak en as en ging meer naar voren voetballen. RBC-speler Schuit werd met geel bestraft daar hij de combinatie tussen Jordy Dam en Enzo den Haak onreglementair onderbrak. Dit moest hij wel, want Den Haak had ongehinderd naar het doel kunnen gaan. Een aantal minuten later commotie alom langs de kant. Heideman maakte de gelijkmaker, maar volgens vele was dit uit buitenspelpositie. Echter volgens scheidsrechter Van der Heijden was dit niet zo en hij keurde het doelpunt goed. De rapen waren gaar. Anwar Tarfit werd door de leidsman van het veld afgestuurd (2x geel) voor herhaaldelijk commentaar geven op de leiding.

Dit wegzenden van de RBC-aanvaller had niet zo veel invloed op de wedstrijd dan men dacht. RBC kreeg daarna nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar dat kreeg Steenbergen ook. Zij waren daarin effectiever. Het thuispubliek veerde op toen Den Haak zijn schot gekeerd zag worden door de keeper. De bal die vanaf de vuisten terug het spel in kwam kon niet goed worden ingetikt door Heideman. Zijn inzet belandde op de paal. In diezelfde minuut was er aan de andere kant een enorme kans voor de gasten. Een verkeerde terugspeelbal werd bijna fataal. Sebregts belette dit met een ferme redding.

Met nog iets meer dan een kwartier voetballen brak er een belangrijke fase aan voor de blauwwitten. Met 2 treffers werd de wedstrijd beslist. Remco van de Riet bracht Steenbergen op voorsprong met een kopbal vanuit een corner en maakte Dam er 3-1 van door goed druk te geven op de achterste linie. Toch was het nog even billenknijpen. Steenbergen vergat te blijven voetballen, waardoor Elst door de verdediging kon komen en het mooi af maakte (3-2). Na dit doelpunt werd het rommelig in en naast het veld. Het handelen van de scheidsrechter werd in twijfel getrokken, waardoor er kaarten werden getrokken en voorhoofden werden gefronst bij enkele beslissingen van de man in het geel. Furieus waren de aanhangers van de RBC toen de rebound van een vrije trap het doel in ging. Echter stond de vermeende doelpuntenmaker al buitenspel bij het nemen van deze vrijetrap. Doelpunt werd dus afgekeurd.

Daarna was de wedstrijd wel gespeeld. Steenbergen was blij met de eerste punten en RBC voelde zich genaaid. Staf en supporters gingen nog verhaal halen bij de leiding, maar dit haalt zoals gewoonlijk niets uit.

Wedstrijdfoto’s (77 stuks)

scoreverloop:
0-1 Randy Elst (’53)  /  1-1 Stijn Heideman (’59)  / 2-1  Remco vd Riet (’73)  / 3-1 Jordy Dam (’75)  / 3-2 Randy Elst (’83)

opstelling vv “Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Marco Vis, Pieter Suijkerbuijk (’14 Stijn Heideman), Enzo den Haak, Remco vd Riet, Jordy Dam, Mo Dahir, Rick Musters (’89 Toni Ngombojoao)

Zaterdag 7 oktober 2017

Steenbergen loopt achter de feiten aan bij DSE

Op bezoek bij DSE was Steenbergen over het algemeen gelijkwaardig, maar liep het vanaf moment 1 achter de feiten aan. Al na enkele minuten liet doelman Guido Sinnema een ogenschijnlijk gemakkelijke bal los, het leder stuiterde door op het drijfnatte veld en de bal bleef stil liggen voor 1 van de gastheren, waardoor het al snel 1-0 werd.

Hierna bleef Steenbergen wat van slag: het was slordig in de passing en hield de bal daardoor niet echt lang in de ploeg. Toch kreeg men ook wat kansjes, de grootste leek te gaan komen voor Rick Driessen die op rechts zijn opponent voorbijsnelde, maar vastgehouden werd en direct ook een flinke tik op zijn achillespees kreeg. De arbiter verzuimde een gele kaart te geven, maar Rick moest zich even later wel geblesseerd laten vervangen.

Ondanks het gelijke spelbeeld nu, maakte DSE de 2-0: de linksvoor kreeg te veel ruimte, kwam naar binnen en schoot via de benen van Joost Savelkouls raak, de bal werd dusdanig van richting veranderd dat doelman Guido Sinnema ook met een laatste reflex geen redding meer kon brengen.

Na de 2-0 werd Steenbergen de bovenliggende partij, het werd zorgvuldiger, won meer duels en met de van zondag3 geleende Wouter Boot doorgeschoven naar de voorhoede werd het steeds gevaarlijker. Een rush van rechtsback Koen Kuijper werd besloten met een strakke voorzet, die door de instormende Stephan Smeekes binnen werd gewerkt. Even later kreeg ook Wouter Boot nog een grote kans, hij was al voorbij de keeper maar zijn inzet werd vlak voor de doelman weggegleden.

Steenbergen was vastberaden om na de rust te gaan jagen op de gelijkmaker, maar al na 1 minuut kon dit voornemen in de ijskast. Een schot met een verraderlijke stuit werd gelost door doelman Guido, de spits van DSE was scherper of gelukkiger en kreeg de rebound voor z’n voeten, waardoor het 3-1 werd.

Hierna bleef het spelbeeld gelijkwaardig. Beide ploegen combineerden zichzelf er soms behoorlijk doorheen, maar echt veel grote kansen waren er niet te bespeuren. Tot ongeveer 70 minuten spelen de vermoeidheid toesloeg bij beide teams: Rick Driessen maakte er vanuit een moeilijke hoek met een kopbal 3-2 van, Wouter Boot speelde zichzelf goed vrij, zijn kopbal werd verlengd en door Rick bij de 2e paal binnen geknikte. Even later vergrootte DSE de voorsprong weer naar 2 en was het Steenbergse verzet ver gebroken: de thuisploeg was doorgebroken op rechts, er werd voorgezet en rechtsachter Eric Hagenaars gleed ongelukkig weg, waardoor er alle vrijheid was om de 4-2 binnen te drukken.

Enkele kansjes volgden nog voor Steenbergen, maar de stand bleef ongewijzigd. De thuisploeg was niet per se beter, maar sprong wel beter met de kansen om en had het voordeel dat het de gehele wedstrijd een voorsprong kon consolideren. Steenbergen doet hierdoor een stap terug op de ranglijst, DVO’60 7 en Seolto 6 staan nu met 9 uit 3 bovenaan, gevolgd door DSE (6 uit 2) waardoor Steenbergen nu 4e staat. Komende zaterdag treft men thuis WDS’19 zaterdag2, tegen de Bredase vereniging werd nog nooit eerder gespeeld door zaterdag2: de ‘babyblauwen’ verloren hun eerste twee duels.

Zondag 1 oktober 2017

Inspiratieloos Steenbergen wint opnieuw niet

Oudenbosch – Steenbergen 1 deed zondag niet echt aan klantenbinding. Het eerste kwartier ging het gas er nog op, maar daarna kwam er aardig wat zand in de motor. Na een valse start in de 2de helft werden de blauwwitten aan alle kanten voorbijgelopen en mocht het team van geluk spreken dat het analoge scorebord niet verder werd belast.

Na de slechte wedstrijd van vorige week tegen Philippine had het team van Marco Ernest wat recht te zetten. “De training van afgelopen week gaf een goed gevoel”, aldus de Halsterse oefenmeester. Dit zag je dan ook in het eerste kwartier. De duels werden gewonnen, maar de kansjes gingen er gewoon niet in. De keeper van Victoria’03 moest regelmatig met zijn vuisten de bal beroeren om Steenbergen van het scoren af te houden. De blauwwitten werden alleen gevaarlijk via standaard situaties zoals corners.

Gaande de eerste helft kwam de thuisploeg in de wedstrijd. Echt goed werd er aan beide zijde niet gevoetbald. De stevige wind diagonaal over het veld zorgde dat er vele ballen over de zijlijn waaiden.

De ploeg uit Oudenbosch begon sterk aan het 2de bedrijf van de wedstrijd. Via de linker kant kon Victoria’03 oprukken en wist de bal mooi voor te trekken. Keeper Jeroen Sebregts kon zijn vingertoppen er nog wel aan krijgen, maar hij was kansloos op de rebound van de meekomende Dennis Tevel (1-0). Steenbergen probeerde de achterstand snel goed te maken. Jordy Dam haalde kort daarop de achterlijn en zette de bal voor. Het schot van Marvin Braat werd onzorgvuldig naast getrapt. Victoria’03 had in de gaten dat er meer te halen was tegen dit onmachtig Steenbergen. Remco van de Riet werd gewisseld voor Stijn Heideman. Hij was nog dicht bij de gelijkmaker door een ingestudeerde vrijetrap. Echter was dit één van de spaarzame kansjes van de wedstrijd.

Victoria’03 leunde achterover en loerde op de counter. Niet onverdienstelijk. Want opnieuw was Tevel “The Man”. Hij kreeg de bal van achteruit aangespeeld en schoof de bal onder Sebregts het doel in. Dit was dan ook een mokerslag voor de ploeg uit Steenbergen. Het geloof in een goed resultaat was zo goed als verdwenen. Nadat het nog 3-0 werd door Faris Ouaddaf floot de scheidsrechter af. Extra tijd voor de matig tot slechte wedstrijd was niet nodig.

De volgende tegenstander is RBC Roosendaal. Trainer Danny Mathijssen was toeschouwer. Veel had hij niet gezien. “Maar tegen RBC zullen ze er wel weer staan” was zijn commentaar na de wedstrijd op het parkeerterrein. Laten we hopen dat dat het geval is volgende week, want anders wordt het wel een erg moeilijk seizoen voor de spelers, staf en…supporters van de blauwwitten.

Meer foto’s te zien hier!

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot (Rick Musters), Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Remco vd Riet (Stijn Heideman), Pieter Suijkerbuijk, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir en Marvin Braat.

Scoreverloop:
1-0 (’48) Dennis Tevel / 2-0 (’65) Dennis Tevel / 3-0 (’90) Faris Ouaddaf

Zaterdag 30 september 2017

Zaterdag2 na 1 goede helft langs BSC

Na de monsterzege op Zundert ging Steenbergen vandaag op bezoek bij BSC, dat de eerste wedstrijd met 7-0 had verloren bij DSE. De voorbereiding van Steenbergen-zijde was niet optimaal, daar de shirts nog in het tassenrek stonden. Gelukkig was supporter Carlo van Snek bereid om rechtsomkeert te maken en waren de shirts tegen aanvangstijd aanwezig op sportpark Vierhoeven (waarvoor hulde)

De voorbereiding van BSC was waar mogelijk nog minder, daar er geen scheidsrechter te bekennen was en blijkbaar ook niet onderweg was. Met een kwartier vertraging werd er afgetrapt, onder leiding van Steenbergen-wissel Michael Mink (waarvoor ook hulde) die de eerste helft in goede banen zou leiden.

In deze eerste helft was Steenbergen heer en meester: al na 8 minuten was het Rick Driessen die de 0-1 op het scorebord zette, na 24 minuten maakte hij ook de 0-2 en gezien het vele balbezit was het wachten op de definitieve nekslag. Deze volgde echter niet, BSC werd na de 0-2 iets feller en Steenbergen was slordig: na aannames die niet goed waren, raakte men vaak direct de bal kwijt door het natte veld.

Na rust gaf Michael Mink zijn fluit af en trok richting de frontlinie, waar hij als targetman moest gaan dienen. Deze tactiek kwam helaas niet echt uit de verf, vooral omdat de mensen om hem heen niet genoeg meters meer maakte om het sprankelende spel van de eerste helft door te zetten.

BSC was gelukkig ook niet secuur genoeg om tot veel kansen te komen, maar een kwartier voor tijd werd het wel 1-2 nadat de aalvlugge linksvoor de bal hard in de korte hoek langs doelman Joey van Gils schoot. Aan de andere kant bleef Steenbergen kansen krijgen, maar diverse kopballen en uitgespeelde aanvallen verdwenen niet in het netje. Het bleef daarom spannend en doelman Joey van Gils nam een heldenrol op zich, door een vrijwel zekere treffer te voorkomen: de eerste Roosendaalse juichkreten waren al hoorbaar maar hij tikte het schot naast.

Steenbergen zette het wat anders weg en had de laatste 10 minuten weinig problemen meer, BSC speelde wat opportunistischer maar kon Steenbergen niet meer in de verlegenheid brengen, ook al omdat het de ruimte die het kreeg niet optimaal benutte.

Aan 1 goede helft had Steenbergen dus genoeg, wel een helft waarin het niet genoeg afstand nam van de tegenstander en het zichzelf nog onnodig moeilijk maakte: mede daardoor hield BSC hoop in een goede afloop en bleef het gaan.

Volgende week speelt Steenbergen een eerste topper: het gaat op bezoek bij DSE zaterdag3 dat vast revanche zal willen voor de verloren titelstrijd van seizoen 2015/2016. In Etten-Leur speelde beide ploegen tijdens dat seizoen met 3-3 gelijk, nu zal er ongetwijfeld een nieuw spektakelstuk op stapel staan.

Zaterdag3 op bezoek bij BSC: de eerste 3 punten zijn binnen!
Steenbergen revancheert zich voor de nederlaag van vorige week met een afgetekende 0-3 overwinning op BSC 2!
Nummer 10, Roy Krijntjes was de aangewezen persoon die de ban voor de blauwwitte brak. Via goed combinatie spel wist ‘het Slangenmens’ zich tussen de tegenstanders te wringen en zodoende de scoren te openen.

Na diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, was het BSC dat via een sterke counter in de aanval ging. Deze kans leek tot niets te leiden, maar toen gebeurde er iets geks. ‘Biba Bertus’ van Adrichem dacht niet na en kwam met een onbesuisde tackle invliegen op de tegenstander en veroorzaakte hiermee een strafschop. Dit werd uiteindelijk een koud kunstje voor de ‘Spaanse Kat’ Tim Dam, want hij koos de goede hoek en hield hiermee zijn doel schoon alsof het niets was.

In de tweede helft ging de ploeg van trainer Braat vrolijk door met goed spel en breidde de voorsprong uit naar 0-2. Spits Gerrald Raaymakers schoot snoeihard binnen en maakte alweer zijn 5e goal dit seizoen. Ook de 0-3 liet niet lang op zich wachten. Wederom was het Roy Krrrrrrrijntjes die zichzelf beloonde met een fantastisch doelpunt.
De blauwwitte hielden vandaag ook weer eens de nul en dat heeft men vooral te danken aan de top prestatie van Tim Dam!
Man of the Match: Tim Adriaanse

Zondag 24 september 2017

Steenbergen 1 start ondermaats

Steenbergen- De competitie start van de blauwwitten op zondag 24 september tegen het Zeeuwse Philippine kon volgens vele langs de kant niet slechter. Het zoeken naar een medespeler met hetzelfde shirt was kennelijk erg moeilijk. Zeker in de eerste helft. Na rust trok het iets bij, maar tot grootste daden kwam het elftal van de balende trainer Marco Ernest niet. Terecht ging de winst dan ook naar de Zeeuws-Vlaanderen.

 Steenbergen kwam geen enkele moment in de wedstrijd. Fout op fout. Alles wat mis kon gaan, ging mis. De passes kwamen niet aan of het was bij de verkeerde kleur. Het leek wel of het mooie weer een verlammend effect had op de spelers van Steenbergen. Philippine was feller. Steenbergen kwam iedere keer als tweede. De opbouw vanuit de verdediging van de thuisclub kwam niet verder dan de middenlijn. Na 24 minuten spelen kon het nieuwe scorebord benut worden. Randje buitenspel maakte Jos Westerhout de 0-1. Niet veel later wist Steenbergen gelijk te maken. Vanuit een corner schoot Toni Ngombojoao de rebound binnen. Lang kon Steenbergen daar niet van genieten. Yannick Vanhijfte sneed door de verdediging en maakte, wat later bleek de winnende treffer.

Philippine buitte het veldoverwicht niet uit. Keeper Jeroen Sebregts zorgde met enkele puike reddingen dat de rust stand op 1-2 bleef. Hij kreeg dan ook de twijfelachtige eer als “Man of the Match”.

Marvin Braat kon in de rust achter blijven. Hij werd gewisseld voor Jordy Dam. Dit zorgde wel voor meer aanvallende impulsen. Zijn komst tussen de lijnen resulteerde in een mooie combinatie met Stijn Heideman, maar zijn inzet werd nog net door de Zeeuwse goalie corner getikt.

Lars Machielse, die in de voorbereiding een goede indruk achter liet, speelde ongelukkig. Hij maakte plaats voor Enzo den Haak. Die zich al vrij snel liet zien met enkele schoten van afstand. Iets wat overmoedig, maar er gebeurde wat eindelijk in het veld. Philippine geloofde het wel en loerde op fouten van Steenbergen. Simpel balverlies van Stijn Baarendse werd bijna de genadeklap. De bal ging voor het doel van Sebregts langs, maar niemand was daar om het laatste tikje te geven.

Nog net voor dat Heideman gewisseld werd voor Mo Dahir, kreeg hij nog een kans. Echter had Jeroen Augustijn beter zelf kunnen schieten. Deze mogelijkheid was ook typerend voor de wedstrijd. Het geloof bij de aanvoerder om zelf de trekker over te halen was er niet.

Trainer Marco Ernest heeft van de week nog veel te doen om de ploeg weer op de rails te krijgen tegen Victoria’03. Steenbergen speelt a.s. zondag uit om 14:30 uur in Oudenbosch.

Meer foto’s van de wedstrijd 

Scoreverloop wedstrijd:
0-1 Jos Westerhout (’24)  / 1-1 Toni Ngombojoao (’28)  / 1-2 Yannick Vanhijfte

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burgraaff, Jeroen Augustijn, Lars Machielse (’68 Enzo den Haak), Pieter Suijkerbuijk, Marvin Braat (’46 Jordy Dam), Toni Ngombojoao, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman (’84 Mo Dahir)

Zaterdag 23 september 2017

Zaterdag2 walst over Zundert heen

Na de oorwassing van vorige week was Steenbergen uitgeschakeld voor de beker, zonder de twee keepers en zonder enige inspiratie werd er bij SC Welberg zaterdag3 met liefst 9-0 verloren.

Met een zestal andere selectieleden werd er tegen Zundert afgetrapt, ondanks hun terugkeer moest Steenbergen wederom zijn best doen om een voltallige selectie bij elkaar te krijgen vanwege enkele blessuregevallen en een weekendje weg van Zorgwijzer.nl. Joey van Gils keerde onder de lat terug, maar hoefde zich haast niet in te spannen terwijl aan de andere zijde van het veld targetman Thijs Musters zich in een speeltuin bevond.

Zundert had nog niet gespeeld en slecht sporadisch getraind, wat duidelijk te zien was. Steenbergen kon na een opstartperiode van 5 tot 10 minuten naar hartenlust aanvallen, steeds weer lag er veel ruimte op de flanken en kregen voorwaartsen Rick Driessen en Thijs Musters bijzonder veel ruimte. Beide miste eerst nog een aardige kans, maar toen de ban gebroken werd door Thijs Musters brak een stortvloed aan doelpunten los. Eerst was het de linksachter van Zundert die onder druk van Rick Driessen de bal over zijn eigen doelman liftte, hierna breiden wederom Thijs, Rick Driessen (2) en de derde goal van Thijs de voorsprong gestaag uit. Na een half jaar afwezigheid keerde vlak voor rust ook Tim Schillemans weer terug in het veld, hij kon direct scoren en bepaalde de ruststand op 7-0. Veel van deze treffers kwamen uit uitgespeelde aanvallen, 1 van de voorwaartsen werd vrijgespeeld en de breed gelegde bal werd vervolgens door een collega aanvaller binnen gewerkt.

Na rust zakte het spelpeil wat in, Zundert zakte een stuk verder in en een aantal Steenbergenaren ging te geforceerd en gehaast op zoek naar een treffer. Pas na 65 minuten viel de 8-0 te noteren, toen Jasper van Tilburg zijn tegenstander poortte en de bal in de bovenhoek plaatste. Hierna bleef Steenbergen wat slordig, maar Tim Schillemans en Rick Driessen zorgden met treffers in de laatste 10 minuten toch nog voor dubbele cijfers op het scorebord.

Omdat Internos met 12-2 van van De Fendert won, staat Steenbergen ondanks deze monsterscore op het tweede schavot na de eerste speelronde. Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij BSC, daarna staat de eerste topper tegen DSE op het programma. In Etten-Leur zal de ploeg zeker revanche willen nemen voor de verloren titelstrijd van seizoen 2015/2016.

Zondag 17 september 2017

2e elftal komt nog te kort tegen 1e klasser MOC’17 2

Er was een kans, maar die was voor rust al tot het minimum gedaald om door te gaan in het beker toernooi. Het team van trainer Tim van de Ree kwam na de snelle openingstreffer van de Bergse eerste klasser gelijk, maar de doelpunten van de bezoekers gingen daarna wel erg gemakkelijk achter keeper Richard Tielen. De afwezigheid van spits Vincent Mosmans was een groot gemis. Toch was Kevin de Jong een flinke plaag voor de Bergse ploeg. Zijn gelijkmaker, de assist bij 2de goal (Daniël van Alphen) en de 3 enorme kansen in de 2de helft zorgden nog voor enige spanning in de wedstrijd.

MOC’17 2 regeerde de match. Zeker in de eerste helft. Door wat omzettingen in het 2de bedrijf kwamen de blauwwitten meer uit hun schulp. Jammer dat de kansen er niet in gingen, anders was het nog een echte wedstrijd geweest. De efficiëntie van de gasten was “dodelijk”. Fouten werden afgestraft, waardoor de eindstand op het nieuwe scorebord tot 2-6 kwam.
Zondag begint ook voor het 2de elftal de competitie. De ploeg speelt thuis tegen Virtus om 11:30 uur.

Foto’s van de wedstrijd

Zaterdag 16 september 2017

Troosteloos eerste uit de beker

St. Phillipsland – De supporter van Steenbergen werd niet echt verwend deze middag. Het weer was slecht en de wedstrijd die de blauwwitten op de slechte mat neer zetten was al niet veel beter. “Ik had er wel negen kunnen wisselen” was het commentaar net voor de tweede helft van trainer Marco Ernest. Typerend was dat de eerste kans van zijn ploeg in de blessure tijd van de eerste helft pas genoteerd kon worden.

De Halsterse oefenmeester moest vooraf nog wat puzzelen omdat hij enkele basisspelers miste. Maar daar lag het niet aan. De Zeeuwen waren veel feller en Steenbergen liet hen voetballen. De zondag derde klasser deed dit niet. Nadat keeper Jeroen Sebregts al een keer goed uit moest komen, was het in de 5de minuut wel raak. De rebound van een afgekeerd schot werd achter de doelman geschoten. Steenbergen kon er niets tegenover zetten. Veel ging er mis. NOAD’67 zorgde voor veel druk wat na een half uur een tweede treffer op leverde. Stijn Baarendse werd op snelheid geklopt. De rechtsvoor van de thuisclub kon de bal strak voorgeven en werd doeltreffend ingetikt (2-0).

De eerste echte kans voor Steenbergen was in de 46ste minuut. Een voorzet van rechts werd rakelings langs de 2de paal getikt door de inkomende Marvin Braat.

Ernest bracht Marco Vis en Toni Ngombojoao in. De eerste 15 minuten leverde dat nog erg weinig op. NOAD’67 had binnen 5 minuten opnieuw 3 goede kansen om de score uit te breiden.  Na 1 uur was daar dan het eerste schot tussen de palen. Augustijn werd een linie naar voren gezet om meer druk uit te oefenen. Steenbergen kwam hierdoor meer aan voetballen toe. De jarige Enzo den Haak (die nog een kaart kreeg – en geen verjaardagkaart) scoorde nog met 15 minuten op de klok de aansluitingstreffer. Steenbergen had minimaal 5 kansen om er de gelijkmaker te maken, maar dat zou wel onverdiend zijn geweest gezien de gehele wedstrijd.

Door alleen winst op Schijf en de verliespartijen tegen TSC en NOAD’67 is het eerste uitgebekerd. Volgende week begint de competitie thuis tegen Philippine.

 Foto’s van de wedstrijd 

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Bart Heshof (’46 Marco Vis), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Enzo den Haak, Jordy Dam, Mo Dahir (’46 Toni Ngombojoao), Marvin Braat, Stijn Heideman.

Scoreverloop:
1-0: Armin Geense, 2-0: Frank den Engelsman, 2-1: Enzo den Haak

Zondag 10 september 2017

Dames1 na rust ten onder in seizoensopening

Een week later dan de overige teams begonnen ook de dames aan hun bekerpoule. Vanwege het terugtrekken van NVS DA2 was men de eerste speelronde vrij, op zondag 10 september begon men officieel aan het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SC Emma VR1. De ploeg uit Dordrecht had in hun eerste wedstrijd fors verloren van 4e klasser SC Welberg (2-8) en zou dus een gewaagde ploeg moeten zijn.

Dit bleek ook wel het geval tijdens de eerste helft, waarin beide ploegen kleine kansjes kregen maar er vooral hard gewerkt werd overal op het veld. Steenbergen paste de nodige nieuwe dames in, 3 kwamen over van VVC’68 en 2 dames waren gestopt omdat hun team bij vv de Schutters stopte, maar blazen bij V.V. “Steenbergen” hun carriere nieuw leven in.

Daartegenover stond ook wel het vertrek van enkele dames, waarvan het gemis van aanvoerster Sylvie de Jong misschien wel het meest zichtbaar was. Steenbergen kon aanvallend niet echt een vuist maken, waarna het kaarsje na een uur spelen langzaam maar zeker uit ging. De bezoekers, die veelvuldig de combinatie zochten, liepen uit naar een 0-3 winst. Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te vinden.

Zondag gaat Steenbergen op bezoek bij SC Welberg VR1, dat al jaren in de 4e klasse uitkomt en de afgelopen seizoenen steevast in de subtop eindigde. Hierna start de competitie, thuis tegen de VR2 van SC Welberg en met een bezoek aan ODIO VR1. Hierin zal het jonge team al de eerste groei willen laten zien.

Zaterdag 9 september 2017

Zaterdag2 maakt opnieuw kansen niet af

Ook in Dinteloord hadden de Steenbergenaren het vizier nog niet op scherp staan: vele spelers kregen kansen, maar het was slechts aan Bjorn van Opdorp en Rick Driessen gegeven om te scoren, tot tweemaal toe kwam Steenbergen terug van een achterstand.

Steenbergen had veel meer balbezit dan de thuisploeg, maar kreeg maar moeilijk vat op de snelle voorhoede van Prinsenland. Daarnaast maakte men in balbezit ook meer dan eens niet de beste keuze: er werd teruggedraaid waar er vooruit gekeken moest worden en andersom. Het veldspel was echter allesbehalve slecht te noemen, maar de nieuwe verhoudingen op het veld zullen nog wat gewenningstijd met zich meenemen. Vorig seizoen hoefde Steenbergen vooral tegen te houden, dit seizoen zal men veelvuldig het initiatief krijgen of hebben en van daaruit tot kansen moeten komen.

Pas na de openingstreffer van de thuisploeg (een vrije trap die aan iedereen voorbijging), werd Steenbergen weer wat sterker. Bjorn van Opdorp miste eerder nog oog in oog met de keeper, maar zo’n 10 minuten voor de rust zette hij uit een soortgelijke situatie wel de gelijkmaker op het bord. Prinsenland was het even kwijt en direct hierna kreeg Bjorn wederom een grote kans, maar deze werd net voor de doellijn weggewerkt.

Na rust werd Steenbergen slordiger, men kwam niet meer in het ritme dat voor de rust gehaald werd en moest na een uur spelen opnieuw een tegentreffer incasseren. Hoewel de counters nu bijna altijd voorkomen werden, was het bij een uitbraak opnieuw raak, helaas passeerde Joost Savelkouls zijn eigen doelman Tim Free (weer geleend van de JO19-2) na een voorzet van rechts, achter Joost stond de spits echter ook al klaar om toe te slaan.

Steenbergen moest dus opnieuw in de achtervolging, maar kwam haast niet meer tot kansen. Prinsenland zocht zijn toevlucht meer tot afbraakvoetbal, maar kreeg op een wonderbaarlijke manier overal een voetje tussen of achter. Toch werd er 5 minuten voor tijd gelijk gemaakt, na een nieuwe overtreding op het middenveld kreeg Jeroen Hagenaars de vrije trap van Rick Driessen, die hiermee zijn eerste seizoenstreffer aan liet tekenen.

Met slechts wanhoopsschoten en gestrande voorzetten in de resterende vijf minuten bleef het dus 2-2, wat gezien de kansen- en veldverhouding niet terecht was, maar de werklust van Prinsenland was een heel stuk groter dan dat van Steenbergen. Daar de andere wedstrijd tussen Oranje Blauw en SC Welberg werd gewonnen door eerstgenoemde, staat Steenbergen na 2 duels wel bovenaan in de poule met 4 punten. Bij winst op SC Welberg zaterdag gaat het door naar de volgende ronde, bij een gelijkspel is het afhankelijk van het andere resultaat terwijl bij een nederlaag de uitschakeling het logische vervolg zou zijn.

Zaterdag 2 september 2017

Zaterdag2 nipt voorbij Oranje Blauw’14 2

Zaterdag 2 september kwam Oranje Blauw’14 zaterdag2 op bezoek voor de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Na de 0-3 winst op VOV 1 een week eerder werd met vertrouwen naar dit duel uitgekeken, Steenbergen wist wederom driemaal het net te vinden, maar had nu wat meer te duchten van de tegenstander.

De thuisploeg begon sterk en zag dit al vrij snel beloond worden: debutant Serge Nasibov sneed een scherpe voorzet aan, Michael Mink knikte bij de 2e paal binnen. Steenbergen leek hierna wat te verzwakken, maar verloor sowieso te veel duels. 1 van deze duels werd verloren op nog 40 meter van het doel, waarna de twee spitsen Michael Mink opzochten, ze speelden dit slim en snel uit waardoor de gelijkmaker op het bord kwam.

In deze periode had Steenbergen het lastig om uit de verdrukking te komen, maar invaller doelman Tim Free (JO19-2) hield Steenbergen op de been. Na een counter werd aan de andere kant wel gescoord, steeds maar weer was de eindpass niet goed maar dit keer was de mee opgekomen Aaron Bruijns trefzeker. Hij had een zee van tijd en ruimte op rand 16 en werd op maat bediend door Jasper van Tilburg: afdrukken bleek een koud kunstje.

Toch ging Steenbergen niet rusten met deze voorsprong, een steekbal kon te gemakkelijk gegeven worden, de goed spelende nummer 14 van Oranje Blauw nam de bal in 1 keer goed mee en verschalkte Tim Free.

Na rust was Steenbergen wat sterker. Met de rechtstreeks ingevlogen Koen Kuijper in het veld volgden er enkele rushes via de linkerkant, maar naar later bleek viel al na circa 10 minuten in de tweede helft het winnende doelpunt. Serge Nasibov was op links beland en schoot na een solo in de korte hoek via de binnenkant van de paal hard raak.

Dat de score hierna niet werd uitgebreid, mocht een wonder heten. Kansjes waren er voor Serge en Rick Driessen, maar grote kansen volgden in de slotfase. De bezoekers uit Heijningen/Oudemolen lieten in jacht op de gelijkmaker veel ruimte, maar Steenbergen was slordig voorin. En mocht die grote kans er toch komen, werd er van dichtbij tegen de doelman geschoten door o.a. Bjorn van Opdorp, die een goede wedstrijd niet kon bekronen met een doelpunt.

Net als tegen VOV dus een overwinning, maar ook een signaal dat het nog een stuk beter zal moeten om in toekomstige duels de overwinning eerder over de eindstreep te brengen. Kansen zijn er genoeg, de scherpte voor het doel moet nog gaan komen. Zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Prinsenland 5, om 14.30u zal er afgetrapt worden op Sportpark de Molenkreek.

Donderdag 31 augustus 2017

Steenbergen 1 ruim voorbij Schijf

Met een klinkende 6-1 overwinning heeft Steenbergen de eerste wedstrijd van de bekerpoule gemakkelijk gewonnen. Schijf werd op donderdagavond aan de kant gezet op het kunstgrasveld van het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan.

Dankzij doelpunten van Jordy Dam (lob in minuut 10) en Enzo den Haak (solo in minuut 12) was de wedstrijd al vroeg beslist. Steenbergen werd hierna wat slordiger, vooral in de opbouw slopen geregeld foutjes maar de verdediging kon dit vaak zelf al repareren. Slechts eenmaal wist Schijf te scoren, echter was dit vanuit buitenspelpositie en werd het doelpunt geannuleerd door arbiter Tim Jeroen Visser. Deze kende verder een weinig lastige wedstrijd, ook doordat Steenbergen uit liep dankzij een nieuwe goal van Jordy Dam en na uitstekende combinatie wist ook Pieter Suijkerbuijk zijn eerste treffer in het blauw-wit te maken. Dit overigens allemaal zonder trainer Marco Ernest en leider Francis van Fessem, die moesten ‘brommen’ vanwege een veldverwijzing in het nacompetitieduel bij SCO.

Na rust bleef Stijn Heideman in de kleedkamer achter en werd vervangen door Marvin Braat, die op de momenten dat hij veel ruimte kreeg echter steeds tevergeefs wachtte op de pass. Schijf wist de slordigheden in de tweede helft wel eenmaal af te straffen: eerst kon doelman Jeroen Sebregts nog wel redding brengen, maar de rebound werd over hem heen gekopt en viel net onder de lat binnen.

Steenbergen zette hierna nog iets aan, Jordy Dam stuitte net als in de eerste helft een keer op de doelman, maar wist ook nog tot scoren te komen om zijn hattrick vol te maken, een passje van Remco van der Riet zette hem alleen voor de doelman.

Even later was Enzo den Haak iets eerder bij een afgeslagen bal, waardoor hij de bal hard binnen kon schieten. Invalbeurten waren er ook nog voor Toni Ngombojoao en Mo Dahir, zij konden hun rushes echter niet laten bekronen met een nieuw doelpunt waardoor het 6-1 bleef.

Over anderhalve week kan Steenbergen in Oosterhout meer weerstand verwachten van TSC, dat vorig jaar pas op de slotdag naast de titel in de 3e klasse B greep.

In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september zullen vrijwel alle andere teams van V.V. “Steenbergen” ook starten met het bekertoernooi. Slechts voor de JO7-1, JO7-2 en VE1 is geen bekertoernooi, de overige teams vangen het seizoen aan met een poulefase, die al afgerond is voordat de competitie zal beginnen op zaterdag 23 september en zondag 24 september.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Lars Machielse, Pieter Suijkerbuijk (Mo Dahir), Jordy Dam, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Stijn Heideman (Marvin Braat) & Enzo den Haak;

Scoreverloop wedstrijd:
1-0 Jordy Dam (’10), 2-0 Enzo den Haak (’12), 3-0 Pieter Suijkerbuijk (’23), 4-0 Jordy Dam (’27), 4-1 Dennis van Nijnatten (’60), 5-1 Jordy Dam (’69) en 6-1 Enzo den Haak (’74);

Meer foto’s van de wedstrijd vindt u hier!

Zaterdag 27 augustus 2017

Zaterdag2 start seizoen met overtuigende winst

Na een vijftal minuten aftasten nam Steenbergen zaterdag2 het initiatief tijdens het openingsduel met VOV 1, wat ze gedurende de gehele wedstrijd niet meer af stonden. Het werd uiteindelijk dan ook 0-3 voor Steenbergen, dat naliet om de score verder uit te breiden.

Dat Steenbergen een lange zomerstop had gehad, was te merken aan het aantal afmeldingen. Gelukkig was Martin Rommers (zondag3) bereid mee te reizen naar Langeweg, terwijl Aaron Bruijns zijn zwager en neefje opgepikt had in Wouw. 1 van deze invallers opende ook de score, een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde ervoor dat Steenbergen op voorsprong kwam.

Achterin had men slechts wat counters te verwerken, maar de snelheid van Joost Savelkouls en Aaron Bruijns voorkwam vaak al dat doelman Joey van Gils überhaupt in actie moest komen. Slechts tweemaal kwam hij in actie, een keer redde hij goed toen een spits ineens alleen voor hem op dook, even later kreeg VOV zeer goedkoop een strafschop die behoorlijk overtuigend over geschoten werd.

Steenbergen scoorde zelf nog wel, maar zoals wel vaker werd de snelheid van Rick Driessen verward met buitenspel, waardoor het doelpunt geannuleerd werd.

Na rust ging Steenbergen verder met waar het gebleven was, de bal ging van voet tot voet, nog niet in een moordend tempo maar wel snel genoeg om zonder veel problemen te blijven domineren. De 2-0 en 3-0 vielen snel, waarbij de 3e treffer gemaakt werd door man van glas Lars Driessen, die in het kwartier dat hij meedeed toch de doelman wist te verschalken.

Na de 3-0 zwakte Steenbergen wat af: de vermoeidheid begon toe te slaan waardoor er slordig werd omgesprongen met de geboden ruimte, anders had het de score zeker nog verder op kunnen voeren.

De dag na de wedstrijd werden veel spelers tijdens de Bruijns glas en schilderwerken Kick-Off dag vastgelegd op de gevoelige plaat: vanaf zaterdag 21 oktober zijn ook de spelers van zaterdag2 te sparen bij uw boodschappen bij Albert Heijn Achterberg.

Volgende week start Steenbergen aan de bekerpoule: een thuiswedstrijd tegen Oranje Blauw’14 zaterdag2 is de eerste horde die genomen dient te worden. De combinatieclub van Oudemolen en Chrislandia speelt inmiddels al enkele jaren onder de nieuwe, gezamenlijke vlag en eindigde vorig seizoen op de 4e plaats in hun 5e klasse. Om 15.00u zal er afgetrapt worden op het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan.

Zondag 20 augustus 2017

Steenbergen 1 haalt winst op oude rivaal

Steenbergen – De laatste 2 seizoenen waren de wedstrijden tussen de ploegen uit Steenbergen en Wouw op het scherpst van de snede. Het ging veelal om iets. Vandaag was dat anders. Of het moest om de eer zijn. Toch werd de oefenwedstrijd serieus genomen. Steenbergen kwam daar als winnaar van het veld omdat zij de kansen wel afmaakten.

Onder toezicht van enkele trainers (o.a. RBC Roosendaal en sc Kruisland) begon de kampioen van vorig jaar snel druk te zetten, maar de verdediging van Steenbergen hield stand. De Blauwwitten (vandaag in het zwart) probeerden met lange ballen er onder uit te voetballen. Toch was het team van trainer Marco Ernest gevaarlijk toen ze meer ging combineren. Via Toni Ngombojoao en Jordy Dam kreeg spits Marvin Braat de bal toegespeeld. Hij maakte de openingstreffer van de middag met een fraaie lob over de uitkomende Wouwse keeper (1-0).

De bezoekers probeerden meer druk te zetten en kregen daardoor kansjes. Maar de uitstekend keepende Jeroen Sebregts wist zijn doel schoon te houden. Tussen enkele kansen van topscoorder Ruben Maas van Cluzona had Braat opnieuw een 100% kans, maar dit maal lukte de lob niet (zie foto). Net voor rust werd een fout achterin afgestraft. De snelle Wesley Smits maakte de verdiende gelijkmaker voor de gasten (1-1).

De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld dan voor rust. Echter kreeg de thuisploeg meer kansen door zelf ook meer te gaan voetballen. Een aanval via invaller Enzo den Haak zorgde al wat voor gevaar. Niet veel later was het dan wel raak. Dam stuurde Stijn Heideman weg die in het strafschopgebied werd gevloerd. Aanvoerder Augustijn zorgde (in de rebound) voor opnieuw een voorsprong (2-1). De volgende goal was een beauty. Stijn Baarendse gaf de bal laag voor waardoor Heideman de bal mooi kon intikken (3-1).

Cluzona wist keeper Joost vd Ree nog een aantal keer te testen. De lange doelman plukte enkele schoten uit de lucht. Toch kon hij bij een hard schot voorlangs niet goed zijn vingers tegen het leer krijgen. De bal stuitte voor de voeten van Maas, die deze kans niet onbenut liet (3-2). Maas was daarna de gevaarlijkste man van het veld. Hij kreeg nog een 2-tal kansen, maar zag zijn schoten naast gaan.

Klik hier voor meer foto’s.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1:
Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Stijn Baarendse, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Jordy Dam, Lars Machielse, Remco vd Riet, Toni Ngombojoao, Pieter Suijkerbuijk & Marvin Braat

wisselspelers in de 2de helft: Joost vd Ree, Mo Dahir, Enzo den Haak, Stijn Heideman, Bart Heshof, Parwiz Muradi & Rick Musters

Scoreverloop:
1-0 Marvin Braat (7′) / 1-1 Wesley Smits (44′) / 2-1 Jeroen Augustijn (p 57′) / 3-1 Stijn Heideman (64′) / 3-2 Ruben Maas (73′)