728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 22 september 2018

Zaterdag3 pakt koppositie na speelronde 1

Hoewel Nick nog enkele visumproblemen kende aan de Thoolse grens gingen we met een brede selectie op weg naar onze eerste competitiewedstrijd bij Stavenisse.

Voor het eerst beschikte Steenbergen weer over één van zijn vaste keepers Guido, nogmaals hulde aan Lars Driessen die afgelopen weken zich beschikbaar stelde als sluitpost.

Terug naar de orde van de dag. Man man man, wat begonnen wij wederom zwak. Er lijkt een patroon in te zitten. Net als voorgaande weken startte de tegenstander feller wat ook nu weer tot een doelpunt leidde waardoor Steenbergen na kwartier tegen 1-0 achterstand aan keek.

Positieve punt is de weerbaarheid van ons elftal. De wedstrijd kantelde en na 25 min werden de blauw witten de bovenliggende partij al leidde dit in de eerste helft niet tot veel kansen. Op het snelle (natte) veld ging men elkaar steeds beter vinden en ook waren de meeste duels voor ons. Toch gingen we met een achterstand de kleedkamer in.

Na rust bleef dit beeld zo: Steenbergen was veel sterker, kreeg wat kansjes en uiteindelijk was het Rick die in de 60e minuut de gelijkmaker binnen schoot. Na een wederom sterke actie van Bart was het Rick die met een hard schot de keeper kansloos liet. De bevrijdende gelijkmaker maakte extra krachten los bij de blauw witten terwijl de mannen van Stavenisse voelden dat het steeds moeilijker ging worden. Snel na de 1-1 was het opnieuw Rick die na een steekbal van Arie de keeper verschalkte en de voorsprong op het scorebord zette. Niet veel later was het Carlo van Snek die met een bekeken schot het duel op slot gooide, al moest hij dit wel met een blessure bekopen: 3-1

Uiteindelijk werd de eindstand bepaald door de derde treffer van (Hat)Rick. Hij was net teruggekeerd binnen de lijnen na een wissel en bepaalde de eindstand op 4-1.

Door de uitslagen op de andere velden staat Steenbergen nu bovenaan de ranglijst. Een plek waar men graag wil blijven staan. Hiervoor moeten de blauwwitten zorgen dat men vanaf de eerste minuut gefocust het veld op gaat. Op naar volgende week, wanneer om 15.15u thuis wordt afgetrapt tegen Vosmeer zaterdag2!

Zondag 16 september 2018

Steenbergen 1 simpel een ronde verder

Lepelstraat: Vooraf was het al zeker dat het eerste van V.V. “Steenbergen” de volgende ronde in de bekercompetitie zou uitkomen, daar VVC’68 niet won van WHS en Lepelstraatse Boys nog op 0 punten stond was Steenbergen al niet meer te achterhalen. Met een simpele 0-7 overwinning op de vijfde klasser bekeren de blauwwitten verder.

Het waren toch de gastheren die met de eerste echte kans op voorsprong hadden komen. Een kopbal belandde onder de lat bij jeugdkeeper Davy Vroon, maar ketste weer het veld in. Toen eenmaal de eerste goal van Steenbergen erin lag was er geen houden aan. Het was balsponsor Kevin de Jong die de trekker over haalde. Een strakke pass werd door de lange blonde spits bij de eerste paal goed binnen getikt. Niet veel later was het Stijn Heideman die de 0-2 binnen schoot. Het was voor rust eenrichtingsverkeer, maar de thuisploeg kwam door soms gemakzuchtig voetbal voor het doel van Vroon, maar dit resulteerde tot niets.

Na rust werd de ruimte breed gehouden, waardoor er meer kansen kwamen voor het team van Marco Ernest. Een vrije trap van Enzo den Haak was mooi uit gemeten op het hoofd van topscoorder Remco van der Riet. Hij kopte de bal achter de Lepelstraatse goalie (0-3)

Na een uur spelen mocht eerste keeper Jeroen Sebregts zijn entree dit seizoen maken na een blessure. Een echte testcase werd het niet. Hij kreeg in het verloop van de wedstrijd weinig te doen. Het was meer aan de andere kant van het veld te doen. Vele kansen werden niet benut. Het was pas in de laatste 20 minuten toen Steenbergen afstand nam. Heideman, De Jong, Marvin Braat en een eigen doelpunt bracht de eindstand op 0-7.

Zondag start de competitie. Steenbergen heeft een lastig begin. De heren moeten tegen de 3 hoogst geëindigde teams van vorig seizoen, resp. sc Gastel (uit), rkvv Roosendaal (thuis) en Philippine (thuis)

Meer foto’s? Klik dan hier!

Scoreverloop: 0-1 Kevin de Jong (’15)  / 0-2 Stijn Heideman (’19) / 0-3 Remco vd Riet (’51) / 0-4 Stijn Heideman (’72) / 0-5 eigen doelpunt (’76) / 0-6 Kevin de Jong (’78) en 0-7 Marvin Braat (’89) 

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Dave Vroon (’60 Jeroen Sebregts), Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lars Heshof (’46 Mike de Hoog), Stijn Baarendse, Enzo den Haak (’66 Davy Krijnen), Tom van Riesen, Stijn Heideman, Marvin Brat, Remco vd Riet, Kevin de Jong

Zaterdag 8 september 2018

Volgende bekerronde lonkt voor Steenbergen 1

Halsteren: Het moet wel gek lopen of Steenbergen 1 de volgende bekerronde niet gaat halen. Zaterdag 8 september won het team van trainer Marco Ernest zijn tweede wedstrijd. VVC’68 uit Halsteren werd vrij simpel verslagen met 3-1. Door dit resultaat staan de blauwwitten ongeslagen aan kop in de poule.

Voor de neutrale toeschouwer was er weinig aan. Beide teams brachten een matige pot voetbal op de mat. Vele fouten zorgden voor een rommelige wedstrijd. Het duurde ook een tijd voordat de Halsterse vierde klasser de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Door een verdedigende fout kon de thuisploeg uithalen. Maar het aluminium stond in de weg. Steenbergen had al wat plaagstootjes uitgedeeld, maar kon nog geen vuist maken tot aan de 30ste minuut. Binnen enkele minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst een kopbal van Enzo den Haak en daarna het afstraffen van een fout achterin bij VVC’68 door Marvin Braat zorgden voor een comfortabele voorsprong van 0-2.

Het vervolg bracht geen verbetering. Het hoogtepunt van de wedstrijd was wel de derde treffer van Steenbergen. Aanvoerder Jeroen Augustijn joeg de bal keihard in de touwen na een afgeslagen corner. De Halsterse goalie heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. In de ‘dying seconds’ maakte VVC’68 nog een eretreffer uit een standaard situatie.

Met zes punten uit twee wedstrijden staan de blauwwitten aan kop en heeft aan een gelijkspel tegen hekkensluiter Lepelstraatse Boys genoeg. Deze wedstrijd zal a.s. zondag om 14:30 uur in Lepelstraat gespeeld worden.

Scoreverloop: 0-1 Enzo den Haak / 0-2 Marvin Braat / 0-3 Jeroen Augustijn / 1-3 Maikel Geers

Zaterdag3 speelt wederom gelijk

Ook in de 2e poulewedstrijd wist zaterdag3 niet tot een overwinning te komen. In Halsteren werd het wederom 3-3, net als vorige week thuis tegen Oranje Blauw’14.

Op een behoorlijk aangetast veld startte Steenbergen wederom met Lars Driessen in het doel, vaste keepers Guido (blessure) en Joey (ziek) waren afwezig. Er waren meer spelers afwezig, waardoor een beroep gedaan werd op JO19-2 speler Marijn Konings.

Aan de kant van Halsteren zaterdag6 waren er dan juist weer wat sterkhouders wel aanwezig, of geleend van een ander team, want dit team zou met geen mogelijkheid dubbele cijfers hebben moeten incasseren tegen de Fendert. Achterin stond het nu een stuk beter, de snelle laatste man haalde veel weg en gelegenheidsspits Nick van Eekelen had het lastig.

Halsteren kwam verrassend genoeg op voorsprong, want ondanks de versterkingen bij de thuisploeg was Steenbergen wel de bovenliggende partij. Niet lang na de 1-0 kon Steenbergen de stand gelijk trekken, Marijn Konings veroverde zelf de bal op de linksbackpositie, via Jasper van Tilburg werd Rick Driessen op rechts weggestuurd. Zijn voorzet kwam bij de doorgelopen Marijn, die iets deed wat alleen de groten is voorbehouden: scoren bij zijn debuut.

Aanwinst Ruud van Kaam maakte ook zijn debuut en deed bijna hetzelfde, een lange solo kon hij helaas niet bekronen met een treffer. De lange middenvelder deed wel van zich spreken in zijn eerste wedstrijd in blauwwit tenue: hij onderschepte veel ballen en schakelde zichzelf ook in aanvallend opzicht goed in.

Helaas ging Steenbergen ondanks de gelijkmaker en wat kansjes hierna wel met een achterstand rusten. Waar de rebound telkens verkeerd viel, bij iedere voorzet er wel een voet tussen zat, was het geluk aan de andere kant wel aan de kant van de spits, via de paal en de rug van doelman Lars Driessen verdween de bal in het doel.

Na rust was Steenbergen wat beter, de eerste wissels waren het veld ingekomen en dat merkte Halsteren in het spelbeeld. Toch duurde het nog vrij lang voor de gelijkmaker binnen viel, pas 20 minuten voor tijd was dit het geval. Bjorn van Opdorp werd weggestoken, de uitstekend fluitende arbiter negeerde het onterechte vlagsignaal en de strakke voorzet van Bjorn werd bij de 2e paal binnen getikt door Rick Driessen. Even later was het aanvoerder Sven de Kock die met een ouderwetse punter voor de voorsprong zorgde, meerdere malen werd de opbouw van Halsteren onderschept, maar dit was pas de eerste keer dat daar ook concreet gevaar uit kwam.

Niet veel later werd aan de andere kant via een mooi afstandsschot de eindstand op het bord gezet, waardoor Steenbergen opnieuw een punt overhield. Met 2 uit 2 ben je doorgaans uitgeschakeld, maar doordat Oranje Blauw van De Fendert won zou het eventueel nog door kunnen naar de volgende ronde, als Halsteren ervoor zorgt dat Oranje Blauw in ieder geval niet wint en Steenbergen zelf zou winnen in Fijnaart, zou het nog altijd voor het eerst in de historie door kunnen gaan.

Zondag 2 september 2018

Steenbergen zondag2 start met overwinning in de beker

Zondagochtend 08:15 vertrekken. Keeper Knook bestelde, voor 10 euro, een taxi en Wouter Delhez sliep nog even door. De overige spelers waren wel aanwezig echter ging het, zo vroeg, niet helemaal zoals gebruikelijk. Na 25 minuten stond het al 2-3.

Roosendaal 3 was een tegenstander om rekening mee te houden. Vorig seizoen meegedaan om promotie naar de 1e klasse en dit seizoen al een aantal zeer knappe overwinningen in de oefencampagne geboekt. Zo won Roosendaal 3 van NSV 1 met 3-2.

Beide teams waren zoekende en dat gaf beide partijen de ruimte om tot kansen en mogelijkheden te komen. In de eerste 25 minuten vielen 6 kansen/mogelijkheden te noteren waarvan 5 werden omgezet in een doelpunt. Steenbergen kwam op voorsprong via Ingmar. Roosendaal reageerde snel en kwam via een foutje achterin op 1-1. Niet veel later stak Danny de bal op Vincent die vervolgens voor 1-2 tekende. De 2-2 kwam in de 20e minuut via een schot van een meter of 25. Vijf minuten later legde Vincent de bal klaar voor de inkomende Kevin van Bers, die de bal vervolgens in de bovenhoek plaatste, 2-3.

Daarna was Steenbergen scherp en liet bij momenten goed combinatiespel zien. De kansen waren echter, tot de 71e minuut, niet aan ons besteed. Serge legde af op Vincent die voor 2-4 tekende. Ook Roosendaal kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Gelukkig had het taxiritje van Max hem goed gedaan en hield hij zijn doel de rest van de wedstrijd schoon.

Een hele knappe overwinning en een lekker begin van de bekercompetitie. Volgende week wedstrijd twee, thuis tegen Zeelandia Middelburg 3.

Zondag 9 september, 11.30u: V.V. “Steenbergen” 2 – Zeelandia Middelburg 3

Zaterdag 1 september 2018

Zaterdag3 ondanks kansenregen niet voorbij Oranje Blauw’14

Evenals vorig seizoen begon Steenbergen het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Oranje Blauw’14. Op het kunstgrasveld begon Steenbergen allesbehalve scherp en binnen afzienbare tijd moest gelegenheidsdoelman Lars Driessen al vissen. In totaal zou hij in het zwakke eerste half uur 3 tegentreffers toe moeten staan, waarna Steenbergen zich oprichtte.

Kort na de 0-1 had Joost Savelkouls nog wel voor de gelijkmaker gezorgd, een afgeslagen corner werd door de teruggekeerde Nick van Eekelen opnieuw ingebracht en zowel Joost als spits Stephan liepen hier goed op door, Joost kwam als eerst bij de bal en scoorde.

Na het matige eerste half uur werd Steenbergen wat beter en kreeg het wat (schiet)kansjes. Rechtsvoor stichtte Koen Kuijper veel gevaar, maar zijn voorzetten konden nog worden weggewerkt, zij het soms met enige kunst en vliegwerk. De grootste kans volgde nog voor Stephan Smeekes, die vrij voor de doelman de bal aan kon nemen, maar van dichtbij tegen hem op schoot.

Na rust scoorde Steenbergen vrij snel de aansluitingstreffer, Rick Driessen ontsnapte op rechts en passeerde de doelman vrij gemakkelijk. Steenbergen was heer en meester de 2e helft, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 3-3, na een goede combinatie tussen Nick en Koen legde hij de bal af op Eric Hagenaars, die onberispelijk binnen schoot.

Op rechts bleven Rick en Koen een ware plaag voor de defensie van Oranje Blauw, maar vele voorzetten waren niet aan Steenbergen besteed. Van dichtbij schoot Thijs Musters voorlangs, dankzij de vingertoppen van de doelman kwam Nick van Eekelen niet goed uit met zijn stappen en ook een voorzet van links kon niet in het doel worden gewerkt door diverse blauw-witten, waardoor de puntendeling een feit werd.

De andere poulewedstrijd werd overtuigend gewonnen door De Fendert: met liefst 11-0 versloegen zij Halsteren, de tegenstander van Steenbergen aanstaande zaterdag. Om 15.00u wordt er afgetrapt op Sportpark de Beek.

Bekerwinst op basis van goede 2de helft

Steenbergen: Na een slechte eerste 45 minuten herpakte Steenbergen 1 zich in de bekerwedstrijd en wist de overwinning te pakken op WHS 1. De eindscore van 4-1 had hoger kunnen uitpakken maar omdat er vele kansen onbenut werden bleef het hierbij.

Voordat in de 11deminuut een penalty werd gegeven was er erg weinig te beleven op het veld. Aanvoerder Jeroen Augustijn gaf aan te laat te zijn met zijn ingreep in het 16 meter gebied. Vanaf de stip wist Jeremy de Witte de voorsprong voor de zaterdag derde klasser te bewerkstelligen. WHS komt door de voorsprong beter in de wedstrijd, helemaal als de blauwwitten de bal moeilijk in de ploeg kunnen houden. Typerend voor het spel van de thuisploeg is een onmogelijke terugspeelbal waar keeper Joost van der Ree moeite mee had.

De van FC Bergen afkomende Tom van Riesen was actief en zorgde voor gevaarlijke acties en momenten. Eerst zag hij zijn inzet tot corner verwerkt worden. Maar minuten later was hij alert bij de rebound (schot van Remco vd Riet) en schoot de gelijkmaker achter goalie van de Zeeuwen (1-1). Marvin Braat had voor rust nog twee keer de kans om met de rust op voorsprong te komen, maar zijn schoten werden op tijd geblokt.

Na de pauze werd er uit een ander vaatje getapt. De WHS-doelman kwam goed weg. Een vrije trap kwam via de paal tegen zijn rug, maar hij wist de bal nog net van de lijn af te halen voordat Van Riesen deze erin kon glijden.

Het bleek uitstel van executie. Binnen 10 minuten wist de thuisploeg de overwinning veilig te stellen. Marvin Braat kon in de 50ste minuut de bal bij de 2de paal intikken op aangeven van Van Riesen. Van der Riet kon net voor de uitkomende keeper zijn schoen tegen de bal zetten, zodat het 3-1 werd en na een uur spelen mocht diezelfde speler een strafschop benutten (4-1). Daarna mocht de jeugd aan de bak. Drie jeugdspelers die in de voorbereiding al een goede indruk achterlieten mochten de wedstrijd afmaken. Er werden nog twee kansen genoteerd voor Van der Riet en Braat, maar hun kansen troffen geen doel.

De oefenwedstrijd tegen METO gaat dinsdag niet door. Zaterdag 8 september zal het team van trainer Marco Ernest zijn 2de bekerwedstrijd spelen. Om 14:30 uur zal er op het sportpark De Beek in Halsteren afgetrapt worden voor de wedstrijd tegen VVC’68. De zaterdag vierde klasser won zijn eerste bekerwedstrijd in poule 2 70 gemakkelijk en met dezelfde cijfers als de blauwwitten van Lepelstraatse Boys.

Scoreverloop: 0-1 Jeremy de Witte (’11) / 1-1 Tom van Riesen (’32) / 2-1 Marvin Braat (’50) / 3-1 Remco vd Riet (’52) / 4-1 Remco vd Riet (’61 pen)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Niels Neelen (’85 Lars Heshof), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Bart Heshof, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Enzo den Haak (’77 Achmed Dahir), Marvin Braat, Stijn Heideman, Tom van Riesen (’67 Diego Vaissaire)

Foto’s van  de wedstrijd zijn hier te zien.

Zaterdag 18 augustus 2018

Werk aan de winkel Steenbergen 1

Oude Tonge: Het was al weer een tijd geleden dat Steenbergen tegen de Don Bosco Grijsoord Combinatie had gespeeld. Het oefenpotje tegen oud–Steenbergen speler en coach Wim Nieuwland pakte slecht uit. Steenbergen verloor met 6-2.

De zaterdag 2deklasser was duidelijk verder in de voorbereiding dan het uitgedunde keurkorps van trainer Marco Ernest. De blauwwitten gingen met 11 spelers en een reserve keeper naar Oude-Tonge. Met maar 3 vaste basisspelers van vorig jaar moest het team starten. Toch deed men dit goed. Dit resulteerde in 2 goede kansen. D.B.G.C. kwam door snelle counters eruit. Dat deden ze dan ook zeer effectief. De eerste de beste aanval was dan ook gelijk raak. De jonge Mike de Hoog, die door personele problemen achterin stond, moest tot 2 maal toe in de snelle aanvaller zijn meerdere herkennen, waardoor het vrij snel op 2-0 kwam. Aanvoerder Augustijn moest halverwege de eerste helft aan de “noodrem” trekken. De scheidsrechter gaf een vrije trap rand 16 meter gebied. Bij de 2depaal werd deze, al dan niet in buitenspelpositie ingekopt. Toch wees de scheidsrechter na discussie met de assistent-scheidsrechter naar de middenstip. Enkele seconden later werd een doelpunt van Steenbergen goed gekeurd. Remco van de Riet die ditmaal in de spits stond kopte de bal vanuit buitenspelpositie terug naar de inkomende Augustijn en die schoot raak (3-1). Steenbergen kreeg via Diego Vaissaire nog een kans om de stand draaglijker te maken, maar hij kon de bal net niet goed raken.

De thuisploeg bleef zijn spelletje spelen. Door snel eruit te komen, kwamen er gevaarlijke kansen. Nog voor rust werd de stand naar 5-1 getild. Onnodige fouten werden in deze wedstrijd gelijk afgestraft.

Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was dat wel in de 47ste minuut. Opnieuw niet goed opgelet, kon de Zuid-Hollandse ploeg makkelijk de 6-1 intikken. Steenbergen kreeg nog enkele goede kansen, maar de pogingen van Braat en Krijnen waren niet voldoende om meer aan te sluiten. Toch wist Steenbergen 10 minuten voor tijd de 6-2 te maken. Een diagonaal schot van Van der Riet zorgde voor een klein slotoffensief, maar meer werd er niet gescoord.

Trainer Marco Ernest was na afloop realistisch. “De doelpunten werden veel te makkelijk weggegeven. Door simpel balverlies te lijden en naïef verdedigen kwamen we snel op achterstand”. Gezien de kansen die de blauwwitten kregen, had de gehavende ploeg zich beter kunnen manifesteren was de coach ook opgevallen.

Meer foto’s van de wedstrijd!

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree (Max Knook), Mike de Hoog, Diego Vaissaire, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Niels Neelen, Davy Krijnen, Boudein Bickel, Marvin Braat, Remco vd Riet & Stijn Heideman.