728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zondag 23 december 2018

Ongelijke strijd beker duel Steenbergen 2

Bergen op Zoom: Een gelijke strijd zou het nooit worden, zeker toen de opstelling van de thuisploeg bekend werd. Een mix van Dosko 1 en 2 trad aan tegen het team van trainer Tim van der Ree, die vooraf al aangaf dat de ploeg potentie had. Tot aan het uur kon het tweede meedoen, maar daarna werd het klasse verschil duidelijk. De ploeg uit Bergen op Zoom won met 9-1 en kan door in de beker. “Aan de werklust lag het niet. De complimenten aan mijn team’ was het commentaar achteraf van de trainer van Steenbergen.

Met (wissel)spelers van de hoofdmacht Rob Dietvorst, Franken, Derwort en Niemantsverdriet in de basis werd de druk gelijk opgevoerd richting keeper Max Knook. Hij kon binnen de eerste 5 minuten gelijk aan de bak. Een kopbal werd door hem over het doel getikt. Tim Cornel had in het begin van de wedstrijd enkele malen de trekker al over kunnen halen, maar de voorzetten vanaf de andere kant gingen net voor hem langs. Toch kon hij in 25steminuut de openingstreffer maken. Hij liep uit de rug van zijn directe tegenstander weg en kon bij de 2depaal scoren. Knook kon zijn lol op. Veelvuldig kwamen de spitsen in zijn doelgebied, maar hij wist het doel schoon te houden. Plaaggeest Kevin de Jong hield de verdediging bezig aan de andere kant. Met hard werken wist hij de gelijkmaker te maken. Met zijn chocoladebeen (links) schoot hij op goal. In de verste hoek ging het leer over de grond het doel in.

Net voor rust werd het verschil uitgedrukt in doelpunten. Een prachtig afstandsschot van Nikai Derwort trof doel en uit een corner kon de vrij gelaten Nick Schuurbiers in koppen.

In de rust gaf trainer Van der Ree aan dat het geloof er nog was. Zeker toen binnen 5 minuten Ingmar Snijders twee 100% kansen kreeg om de achterstand teniet te doen. Een schot ging tegen de paal en even later kon de aanvaller niet goed profiteren van de fout achterin bij de thuisploeg. Steenbergen begon te wisselen om onderuit de druk te komen. Krijnen, die van een lange blessure opnieuw mocht starten en topscoorder Mosmans konden het verschil niet meer maken. Zeker toen net na de aanvallende wissels de 4-1 werd gemaakt door Niemantsverdriet. Steenbergen geloofde het wel, waardoor Dosko 2 makkelijk de wedstrijd uit kon spelen en nog de score kon verhogen.

Hierbij eindigt het bekeravontuur en kan de ploeg zich richten op de competitie die op 10 februari start tegen Roosendaal 2. Tussendoor zal nog worden geoefend tegen onder andere Hoeven 2, Wernhout 2 & ODIO 2.

Scoreverloop: 1-0 Tim Cornel (’25), 1-1 Kevin de Jong (’36), 2-1 Nick Schuurbiers (’42), 3-1 Nikai Derwort (’45+), 4-1 Roy Niemantsverdriet (’67), 5-1 Tim Cornel (’70), 6-1 Nick Schuurbiers (’72), 7-1 Darwin Sambo (’80), 8-1 Darwin Sambo (’81), 9-1 Nick Schuurbiers (’82)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 2: Max Knook, Serge Nasibov, Pim Verwijs, Nick Voogt (’64 Vincent Mosmans), Ben Bosch, Casper van Rijn, Danny Kolkhuis Tanke (’62 Davy Krijnen), Ingmar Snijders, Kevin de Jong, Maarten Veraart, Joep van Sittert (’46 Kevin Trilsbeek).

meer foto’s van de wedstrijd, klik hier

Woensdag 19 december 2018

Licht gaat uit in bekeravontuur 1e

Steenbergen- “Kon het eerste opnieuw stunten in de bekercompetitie?” was de vraag woensdagavond 19 december. Tegenstander was vv Sliedrecht die in de eerste klasse zaterdag speelt en bovenaan staat. Een lastige klus, maar dat was het ook tegen Moerse Boys. Ondanks dat het wat minder gaat in de competitie, ging het team met opgeheven hoofd van het veld na de uitschakeling in de beker.

Het was nog zaak of de wedstrijd doorging. De normaal zo betrouwbare lichtinstallatie op het kunstgras wilde het niet doen en het beschikbare veld was niet helemaal omheind. Na 3 kwartier werd er uitgeweken naar veld 3. De grappen waren niet van de lucht na het incident van enkele weken geleden in De Kuip.

Zoals gebruikelijk start Steenbergen met de tegenstander onder druk te zetten. Toch zijn de eerste kansen voor de bezoekers. Twee keer komt de spits alleen op keeper Jeroen Sebregts af, maar hij weet zijn doel schoon te houden. Vanaf de zijkanten wordt de ruimte gezocht. Stijn Baarendse slingert de bal in de zestien en weet Remco van der Riet te bereiken. Hij kopt terug, maar Stijn Heideman komt net iets te kort om het werk af te maken. Niet veel later was het wel raak. Een vrije trap werd laag in de hoek geschoten door Jeroen Augustijn (1-0). Die periode na het doelpunt werden de Blauwwitten dreigender. Sliedrecht begon meer fouten te maken en reageerde zich vocaal af op hun medespelers. Deze fase duurde maar 10 minuten. Sebregts moest enkele malen flink aan de bak. Twee scrimmages zorgden voor hachelijke situaties, maar de bal ging er niet in. Net voor rust kreeg Steenbergen nog een kans. Tom van Riesen ontsnapte aan de rechterkant en gaf de bal voor, maar Heideman was net te laat.

Beide teams gingen na de rust voor de winst, die recht gaf op de 4deronde (tegen Baronie). Een schot van Sliedrecht ging over en Baarendse trof het zijnet. De Steenbergse middenvelder was bepalend  voor de wedstrijd. Na eerst een gele kaart gehad te hebben voor een onschuldige handsbal, mocht hij na 1 uur vertrekken met een tweede gele prent. Baarendse wilde op de rand van de 16 corrigerend optreden, maar raakte hierbij de tegenstander. Uit die vrije trap werd de gelijkmaker gescoord. Tot tweemaal toe wist Sebregts de bal te stuiten, maar toen het leer opnieuw werd ingebracht was de verdediging niet accuraat om de bal weg te rossen. De vrijstaande Jeroen Muilwijk kon zo inschieten (1-1)

Schlemielig kwam de eerste klasser op voorsprong. Een afstandsschot van Marciano Simonis ging door een kuiltje in het veld waardoor de goed keepende Sebregts werd verrast (1-2). Gezien het spel wel terecht, maar na de wedstrijd was de goalie nog “pissig” dat het zo moest gaan. De vertrekkende Marco Ernest (gaat het volgende seizoen terug naar zijn oude liefde VVC’68) probeerde met enkele wissels het tij te keren. Aanvoerder Augustijn werd net als Van Dijk bij Oranje in de punt geposteerd. Dit leverde enkele kansen en corners op. De luchtmacht werd naar voren gestuurd. Het was alles of niets. Echter werd het niets.

De spelers kregen van de staf en toeschouwers de complimenten voor hun vertoonde inzet. De huid was met deze kleine nederlaag duur verkocht. De volgende wedstrijd is tegen ODIO. Een oefenpot op 10 januari thuis om 20:00 uur.

Scoreverloop: 1-0 Jeroen Augustijn (’14) / 1-1 Jeroen Muilwijk (’58) / 1-2 Marciono Simonis (’70)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Lars Heshof, Remco van der Riet, Stijn Baarendse, Mike de Hoog, Tom van Riesen (’75 Kevin de Jong), Enzo den Haak (’62 Bart Heshof), Stijn Heideman (’82 Niels Neelen)

Zondag 16 december 2018

Met puntendeling de winterstop in

Al enkele weken draait het bij v.v. Steenbergen niet zoals het eigenlijk zou moeten en zoals iedereen die bij de Blauwwitten betrokken is zou willen, met als dieptepunt de 3-0 nederlaag van 2 weken geleden tegen toen hekkensluiter Terneuzen. Afgelopen zondag kwam v.v. Schijf in Steenbergen op bezoek, nummer voorlaatst op de ranglijst met overigens slechts 2 punten minder dan Steenbergen. En ook nu verliep de wedstrijd niet zoals we dat graag zouden zien.

In de eerste 45 minuten was het spelbeeld nog redelijk. Geen al te best v.v. Steenbergen maar in ieder geval de meest aanvallende ploeg dat weinig weggaf maar ook zelf weer veel te weinig creëerde. Voetballend veel te weinig, te weinig zelfvertrouwen ook en daardoor veel lange ballen die maar zelden goed aankomen.

Steenbergen begon nog goed, forceerde in de eerste 10 minuten enkele hoekschoppen maar die leverden verder geen doelkansen op. Tegenstander Schijf probeerde zo af en toe iets terug te doen maar de Steenbergse defensie stond goed en gaf zoals gezegd niets weg.

In de 14e minuut volgde over links een snelle aanval van Steenbergen, besloten met een prima afstandsschot van Jeroen Augustijn maar door de Schijf doelman tot hoekschop verwerkt.

De bezoekers probeerde hierna via een snelle counter iets terug te doen maar doelman Jeroen Sebregts lette goed op en kon door goed uit te lopen het gevaar tijdig keren. Even later ging een goed schot van Schijf over het Steenbergen doel waarna in de 29e minuut Steenbergen met een goede aanval de leiding nam. Vanaf rechts was het Wouter Merkx die de bal goed voortrok naar bij Remco van der Riet die vervolgens het leer terug kopte tot bij Mike de Hoog. Die had daarna weinig moeite om de 1-0 binnen te schieten.

Steenbergen probeerde hierna door te drukken, had in die periode ook een meerderheid maar verder dan een gevaarlijk schot van Stijn Baarendse, dat door de doelman van de tegenpartij tot hoekschop werd verwerkt, kwamen de Blauw witten niet.

Op slag van rust moest Steenbergen tot twee maal toe een hoekschop weggeven waarbij de bal niet goed kon worden weggewerkt door de Steenbergse defensie, waarna Dennis van Nijnatten van Schijf doeltreffend kon uithalen.

Door deze tegentreffer gingen de ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in maar betekende die late treffer voor Schijf natuurlijk een prima opsteker om aan de 2e helft te beginnen.

En dat lieten de mannen uit Schijf in die tweede 45 minuten ook zien. De spelers van de bezoekers waren in de 2e helft de bovenliggende partij , Steenbergen kon daar helaas maar weinig tegenover stellen. Reeds in de 52e minuut had Steenbergen over geluk niet te klagen toen de bal na een vlotte aanval van Schijf tegen de Steenbergse lat werd geschoten. De wedstrijd kabbelde zich voort zonder dat er veel hoogstaand voetbal te zien was.

Voor Steenbergen was het tot 2 keer toe invaller Marvin Braat die een mogelijkheid kreeg om te scoren, maar de eerste keer ging zijn inzet voorlangs waarna even later de Schijf doelman zijn schot eenvoudig kon pakken.

Goed 10 minuten voor tijd volgde nog een prima aanval van Schijf, besloten met een goed schot maar ook deze keer bracht de lat boven doelman Jeroen Sebregts redding. In de laatste 10 minuten gebeurde nauwelijks iets noemenswaardigs, de wedstrijd ging als een nachtkaars uit en eindigde dus wederom met een voor Steenbergen teleurstellend resultaat.

Meer foto’s van de wedstrijd.

Scoreverloop: 1-0 Mike de Hoog (’29), 1-1 Dennis van Nijnatten (’45)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Wouter Merkx (’78 Xander Burggraaff), Bart Heshof (’83 Yasin Erbas), Jeroen Augustijn, Tom van Riesen, Stijn Heideman (’66 Marvin Braat), Enzo den Haak, Remco van der Riet, Stijn Baarendse & Mike de Hoog

Zondag 9 december 2018

Tweede nederlaag op rij voor Steenbergen 1

Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Victoria’03, was de ploeg van Marco Ernest gebrand op een goed resultaat uit tegen de hekkensluiter V.V. Terneuzen. Een ploeg die ons de laatste jaren niet goed ligt in de uitwedstrijden. Ook dit jaar bleek dit helaas het geval te zijn. In een wedstrijd die lang de 1-0 stand kende, wist Steenbergen het niet om te draaien en zag zo V.V. Terneuzen uitlopen tot 3-0. Na een goede periode waar veel punten werden gepakt, lijdt Steenbergen nu 2 ongelukkige nederlagen op rij in de competitie waarbij de grote middenmoot nog dicht bij elkaar zit. Alle kans dus om volgende week in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop nog wat plekken te winnen op de ranglijst en ons te revancheren voor de afgelopen 2 wedstrijden. Dit zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Schijf op 16 december.

Door de altijd lastige wedstrijden in Terneuzen wisten de mannen van Marco Ernest dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Ondanks dat Terneuzen de hekkensluiter is, staat de ploeg bekend om de werklust en de snelheid voorin.

Steenbergen begon de eerste minuten dan ook goed en drukte de Zeeuwse ploeg achteruit. Echter was het Terneuzen dat meteen in de 4e minuut toesloeg. Na een voorzet kwam de bal bij de topscorer van Terneuzen Can Kiran, die meteen binnen tikte.

Na de vroege goal had Steenbergen moeite met de felle tegenstanders die de duels niet schuwden. Hierdoor kwam Steenbergen lastig aan voetballen toe, omdat ook Terneuzen niet altijd even nauwkeurig was, was het een open wedstrijd. Steenbergen drong wel aan maar wist in de eindfase niet de vrije man te vinden, waardoor grote kansen uitbleven. Terneuzen kwam daarentegen er wel een paar keer wat gevaarlijker uit. Zo kwam Steenbergen vlak voor rust met de schrik vrij, nadat het 2 spelers van Terneuzen voor Jeroen Sebregts zag opduiken. Na 45 minuten stond er dus een 1-0 achterstand op het bord, wat de verhoudingen wel goed weergaf.

In de 2e helft probeerde Steenbergen op basis van karakter en inzet de wedstrijd te doen kantelen. Ook nu bleven de echte kansen uit, waardoor de tijd begon te dringen en Terneuzen steeds meer geloof kreeg in een goed resultaat. Hierdoor waren de Zeeuwen net iets feller en vaak net iets eerder bij de bal dan Steenbergen, waardoor Steenbergen maar geen echte grote kansen creëerde.

Toch was daar Remco van der Riet die zich in de 79e minuut goed wist vrij te lopen, echter zag hij zijn kopbal net naast het goal belanden. Doordat Steenbergen opzoek was naar de gelijkmaker, kwam er steeds meer ruimte te liggen voor Terneuzen om te counteren. Door de snelle buitenspelers leverde dit een aantal gevaarlijke situaties op, waar dan ook net na de kans van Remco een corner uitkwam. Can Kiran stond ditmaal weer op de goede plek en kopte de 2-0 binnen in de 81e minuut.

Tijd voor de aansluitingstreffer was er na de goal nog wel, dit doordat bijna iedere speler van Terneuzen in de 2e helft wel op de grond gelegen had met een pijntje. Steenbergen zette daarom ook nog aan, maar verder dan een paar gevaarlijke voorzetten van Stijn Baarendse kwam het helaas niet. In de 87e minuut zorgde Can Kiran voor het slotakkoord, hij schoot na een goed uitgespeelde counter de 3-0 binnen.

Reactie nog niet fitte Wouter Merkx: “De eerste 5 minuten waren we de bovenliggende partij en dan is meteen de eerste kans tegen een doelpunt. Daarna lukt het voetballend niet meer. Soms kan je dan nog wedstrijden op karakter over de streep trekken, maar ook dat zat er helaas niet in. Uiteindelijk mag je blij zijn dat het ‘maar’ 3-0 blijft.”

Wouter hoopt volgende week tegen Schijf weer bij de selectie aan te sluiten en samen met de groep dit verlies weer recht te zetten.

Scoreverloop:1-0 Can Kiran (’04) / 2-0 Can Kiran (’81) / 3-0 Can Kiran (’87)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof (’79 Yasin Erbas), Jeroen Augustijn, Bart Heshof (’85 Niels Neelen), Lennart Boot, Remco van der Riet, Stijn Baarendse, Tom van Riesen, Mike de Hoog, Marvin Braat (’46 Enzo den Haak), Stijn Heideman.

Geschreven door: Thom Heideman

Zaterdag 8 december 2018

Zaterdag3 verliest duel dat het niet kan winnen

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging Steenbergen op bezoek bij SC Welberg. Vooraf wist Steenbergen al dat er een bijzonder kleine kans was dat er wat te halen viel in deze derby, niet alleen omdat de oranjehemden ongeslagen bovenaan stonden en over enkele zeer vaardige spelers beschikken, maar ook omdat de vaste arbiter aan was gesteld, die bijzonder weinig moeite doet om zijn clubvoorkeur te verbergen.

Precies 11 selectieleden kon Steenbergen vandaag op de mat zetten, gelukkig waren Marijn Konings en Declan Thiele (beide JO19-2) bereid om aan te sluiten na hun eigen duel (waarvoor hulde) zodat er 2 wisselmogelijkheden waren, als ook Hylke Tanke die bereid was de vlag te hanteren (waarvoor driewerf hulde).

Al vanaf moment 1 was het duidelijk wat de rolverdeling was, Steenbergen zat er overal kort op maar kwam er in aanvallend opzicht nauwelijks aan te pas. Toch hoefde het zelf ook niet veel weg te geven en kreeg SC Welberg pas na 20 minuten de eerste grote kans, welke op het laatste moment nog verijdeld kon worden. Even later was het dan toch raak, nadat eerst de inzet al op de paal ging en de eerste rebound nog verwerkt kon worden, kwam de bal weer bij een aanvaller van de thuisploeg die binnenschoot.

Mede door goed verdedigend werk van het centrale gelegenheidsduo Joost Savelkouls en Nick van Eekelen hoefde doelman Guido Sinnema niet gek veel aan de bak, de voorzetten en schoten die hij kreeg zorgden dan ook niet voor zweetdruppels bij de keeper. Na een minuut of 35 kreeg SC Welberg terecht een strafschop toegekend, een solo werd beëindigd door een overtreding maar de strafschop werd op de buitenkant van de paal geschoten. Even hiervoor had ook de aanvoerder een grote kans gekregen, maar hij schoot wild naast.

Niet veel later leek ook Steenbergen een mogelijkheid te gaan krijgen, maar de doorstuitende uittrap werd door een verdediger doelbewust met de hand weggeslagen, voordat spits Stephan Smeekes op de doelman van SC Welberg af kon. De arbiter spaarde zoonlief en toonde niet eens een gele kaart, waardoor de vooroordelen direct weer werden bevestigd.

Vlak voor rust leek Steenbergen alsnog de kans op de gelijkmaker te krijgen, maar Rick Driessen werd discutabel teruggevlagd door de assistent.

Na rust eenzelfde spelbeeld, hoewel Rick Driessen inmiddels het strijdtoneel had verlaten werd hij door Declan en Marijn vervangen, zij hadden het op de rechterflank aardig onder controle en kwamen er regelmatig mee uit. Na 65 minuten werd het duel echter beslist door SC Welberg, wederom ging de bal op de stip, nadat er eerst 2 overtredingen op Steenbergen-spelers onbestraft bleven kon de spits alleen op Guido af, als ultieme redmiddel zette Jasper van Tilburg nog een sliding in maar hij raakte hierbij alleen de aanvaller. De strafschop werd dit keer wel benut waardoor de strijd gestreden was.

Steenbergen had ondertussen nog enkele keren gewisseld en probeerde met William van der Tak en Jeroen Hagenaars voorin op gezette tijden wat druk te zetten, wat 2 keer in een klein kansje resulteerde, maar het gevaarlijkste moment was nog een vrije trap van achteruit, die opnieuw ingebracht werd en door Declan via een verdediger op de kruising belandde. Aan de andere kant hield de defensie het dicht, terwijl ook doelman Guido enkele keren zijn mannetje stond waardoor de schade beperkt bleef tot 2-0.

Zeker gezien de krappe selectie was het zaak de schade beperkt te houden en aan die doelstelling was zeker voldaan. De koploper staat nu 9 verliespunten voor, Steenbergen zag ook WHS en FC Bergen passeren terwijl ook DVO’60 er aanstaande zaterdag nog overheen kan komen, waardoor het ondanks het hoge puntenaantal slechts als 5e de winterstop in verwacht te gaan.

Zondag 2 december 2018

Nipt verlies Steenbergen 1

 Steenbergen: “Het was bar en boos”. Dat gold niet alleen voor het weer, maar ook voor de wedstrijd. Creatief was er weinig te genieten. Te veel ging er mis bij de blauwwitten. Nadat de tegenstander Victoria’03 fortuinlijk op een 0-2 voorsprong kwam, werd het alleen maar minder. Steenbergen probeerde het nog, maar kon geen echte vuist maken.

De tegenstander uit Oudenbosch stond iets onder Steenbergen in de ranglijst, maar dat had te maken dat zij een wedstrijd minder hadden gespeeld. Toch was het oppassen voor het team van Marco Ernest. De ploeg had immers hoofdklasser Halsteren in het bekertoernooi uitgeschakeld.

Voordat het eerste doelpunt viel hadden beide elftallen wat kansjes. Uit een voorzet van Jeroen Augustijn kon Enzo den Haak de bal niet goed raken en schoot Marvin Braat over. Tom van Riesen kwam een teenlengte te kort om voor de uitkomende keeper het leer binnen te tikken. Aan de andere kant ging de bal voorlangs en ging een schot van net buiten de zestien naast.

In de 19deminuut werd keeper Jeroen Sebregts voor de eerste maal verrast. Faris Ouaddaf schoot vanaf enkele meters van de zijlijn op het doel. De bal krulde over de doelman heen zo in de bovenhoek (0-1). Niet veel later opnieuw een vreemd doelpunt. Een corner werd laag genomen en die ging zo bij de eerste paal het doel in. Zo stond Steenbergen zomaar achter, terwijl de wedstrijd helemaal nog niet “echt” was begonnen. De eerste echte kans in de eerste helft voor de thuisploeg was er een van Braat. Hij kreeg de bal aangespeeld in de zestien en probeerde uit de draai te schieten. De goed keepende Niels van Sundert stuitte de inzet.

Steenbergen wist in de eerste 45 minuten geen bal in de ploeg te houden en kwam zelden aan aanvallende acties toe. Het had nog erger kunnen zijn. Een vrije trap vanuit de middencirkel werd gelijk op het doel geschoten. De bal raakte de onderkant van de lat, maar stuitte het veld weer in. Het weer werd onstuimiger, maar dat zal het ook in de kleedkamer zijn geweest.

De toeschouwer werd in de tweede helft niet veel verwend. Enkele gingen al naar de kantine om de topper van het weekend te bekijken. Steenbergen probeerde het nog, maar Victoria’03 had het wel gezien. Lange ballen naar voren en gokken op de counter. De kansen waren dan ook aan beide zijde op 1 hand te tellen. Met een kwartier op de klok werd het nog spannend. Remco van de Riet wist met een “droge” schuiver de aansluitingstreffer te maken (1-2). De druk werd verhoogd door aanvallende wissels (Yasin Erbas en Kevin de Jong). Het had nog gekund, maar een hard schot van aanvoerder Augustijn ging er niet in.

Reactie Lennart Boot: “Binnen 5 minuten krijg je 2 goals tegen en loop je meteen achter de feiten aan. Dit ondanks dat Victoria 03 weinig echte kansen creëerde. Verder kregen wij het niet voor elkaar om onder de druk uit te komen. De 2e helft was duidelijk voor ons en hadden we een gelijkspel verdiend. We hebben met zijn allen gestreden, alleen zat er helaas niet meer in vandaag. Nu moeten we ons weer richten op volgende week, Terneuzen wacht en dat is een tegenstander die we moeten pakken.”

 Scoreverloop: 0-1 Faris Ouaddaf (’19) / 0-2 Kerin Özen (’24) / 1-2 Remco vd Riet (’74)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof (’63 Yasin Erbas), Jeroen Augustijn, Bart Heshof, Lennart Boot, TRemco van der Riet, Stijn Baarendse, Tom van Riesen, Enzo den Haak, Marvin Braat, Stijn Heideman (’84 Kevin de Jong).

Zaterdag 1 december 2018

Zaterdag3 schiet zichzelf in voet tegen DVO’60 9

Na de nipte overwinning op WHS 3, kwam met DVO’60 9 nu wederom een concurrent het veld op. De Roosendalers gingen als eerste tegenstander met punten weg uit Steenbergen, mede doordat Steenbergen in de eerste helft niet scherp genoeg was.

De bezoekers waren fysiek sterk en hadden enkele zeer vaardige spelers in de gelederen, maar het was vooral Steenbergen zelf dat ze te weinig in de weg legde. Het hield de bal niet lang genoeg in de ploeg, schakelde niet snel genoeg terug en zat er simpelweg niet kort genoeg bij. Hierdoor was het al binnen een kwartier 0-1, eigenlijk pas de eerste echte mogelijkheid maar de vrije schietkans van net buiten de 16 was de uit Canada teruggekeerde doelman Guido Sinnema te machtig. Steenbergen richtte zich hierna wat op, kreeg wat meer aanvallende intenties, maar tot grote kansen leidde dit amper. Dit was mede doordat spits Stephan Smeekes tegen de beste speler van DVO’60 stond en Steenbergen hem ondanks dat te weten, toch maar steeds bleef zoeken als startpunt van een nieuwe aanval.

Een fout van doelman Guido Sinnema (corner die bij de 1e paal binnen viel) zorgde voor de 0-2, pas vlak voor rust kreeg Steenbergen de eerste grote kans, Nick van Eekelen zette Jasper van Tilburg vrij voor de doelman, maar hij liftte de bal niet alleen over de keeper, maar ook over de deklat heen.

Na rust was Steenbergen iets sterker, mede doordat de oranjehemden nauwelijks wisselspelers bij hadden en de krachten verdeeld moesten worden. Toch kreeg het bijna geen kansen, slechts een schot van Jeroen Hagenaars (geblokkeerd) viel te noteren in het eerste kwartier na rust. Een minuut of 20 voor tijd was het wel ineens 1-2, een door Lars Driessen scherp aangesneden vrije trap werd door Nick van Eekelen op waarde ingeschat en bij de tweede paal binnen gewerkt.

Het slot leverde weinig kansen op, in de counter bleef het oppassen voor DVO’60 en Steenbergen was te slordig om nog tot een serieus offensief te komen. Wel leek het vlak voor tijd gelijk te worden, een voorzet werd ingeschoten, maar op de doellijn weggewerkt door een verdediger. Kort hierna floot arbiter Goof Musters af, waarmee de 2e nederlaag van het seizoen een feit was. Hierdoor heeft Steenbergen evenveel verliespunten als FC Bergen, WHS en DVO’60, deze teams speelden alle drie wel 1 duel minder dus Steenbergen gaat als nummer 2 op bezoek bij koploper SC Welberg, dat evenveel punten heeft maar nog geen enkel duel verloor en ook nog slechts 4 tegentreffers hoefde te slikken. Aan de blauw-witten om een list te bedenken en op Sportpark Zandbaantje de titelkandidaat zo goed mogelijk partij te bieden.

Zaterdag 24 november 2018

Veerkrachtig Steenbergen wint topper mede door ontketende doelman Sonny de Bont

Een belangrijke pot vandaag. Na 7 wedstrijden hebben beide ploegen maar 1 keer verloren en een overwinning voor 1 van beide teams zorgt voor behoud in de top 3 van de competitie. Vanuit de wandelgangen werd ons verteld dat WHS een fysiek sterke ploeg is die zeer gemakkelijk scoort. Match time!

Een slordige start van beide kanten zorgde voor een gelijk opgaande openingsfase, waarin WHS de grootste kansen kreeg. Na eerder een vrije kopkans werd het via een fraai schot terecht 0-1. Hierna leek men de wedstrijd snel te kunnen beslissen. Het was Sonny de Bont die enkele 100% doelpunten op uiterst fraaie wijze wist te voorkomen, dit tot frustratie bij de tegenstander.

Een mentale klap volgde nadat de eerste kans van Steenbergen direct tot de gelijkmaker leidde. Het was Joost die zijn vrije trap achter de verdedigers plaatste, waarna Stephan Smeekes na een goede aanname de bal in het goal wist te werken. 1-1.

WHS was even uit het veld geslagen en nu was het moment om toe te slaan. Nadat eerst Rick net voorlangs schoot was het even later na een fraaie combinatie Sven de Kock die een voorzet puntgaaf bij Nick bezorgde. Die twijfelde niet en schoot hard binnen. 1-2.

Na rust ging WHS snel op zoek naar de gelijkmaker. Enkele grote kansen volgen, maar het was opnieuw Sonny die de mannen van scoren behield. Iets wat tot zoveel frustratie leidde bij de spits van WHS dat ie na een uur zijn schoenen uitdeed en gedesillusioneerd het veld verliet. Na 70 minuten was het verzet gebroken en had Steenbergen eerst via Ruud van Kaam en later via Lars Driessen het duel moeten beslissen, maar uiteindelijk bleek de ruststand ook de eindstand te zijn. 1-2 overwinning.

Volgende week opnieuw een sterke tegenstander. Thuis ontvangen we DVO’60 9 om 13.15u waar we weer vol aan de bak moeten.

Zondag 18 november 2018

Steenbergen 1 naar linkerrijtje

Steenbergen: Met de bekerwinst tegen eerste klasser Moerse Boys in het geheugen, waren de verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen Virtus iets hoger dan bij het begin van de competitie. Het eerste team van Steenbergen won de partij met 2-0, maar zo makkelijk als tegen Moerse Boys ging het niet. De ploeg uit Zevenbergen bleek een stugge tegenstander te zijn. Het duurde tot de 75steminuut voordat de beslissende goal viel, waardoor de verdiende winst werd veiliggesteld.

Steenbergen begon goed. Een volley van Tom van Riesen uit een corner ging net over en een voorzet van de goed storende Stijn Baarendse kwam bij de inkomende Jeroen Augustijn. Maar de aanvoerder zag zijn schot verwerkt worden tot een corner.

Virtus was vooral gevaarlijk door de snelle omschakelingen. Het leverde enkele corners op, waaruit 1 kans kwam. De rebound ging net naast het doel.

Steenbergen probeerde via de zijkanten de spitsen te bereiken. Achterlijn halen en voortrekken. Door deze tactiek kreeg Steenbergen enkele corners. Augustijn was na een half uur dicht bij een doelpunt. Hij stond vrij bij de 2depaal om in te koppen, maar de bal ging over. Een uitbraak van Enzo den Haak had iets opgeleverd als hij niet onrechtmatig werd tegengehouden. De afstand was nog best fors, maar de reactie van de scheidsrechter bleef uit. Virtus kreeg nog voor rust een kans, maar de bal werd net voor de lijn door Bart Heshof weg geroeid. Toch viel de openingsgoal nog voor het einde van de eerste helft. Baarendse nam de corner waarna Stijn Heideman de bal prima bij de 1ste paal kon inkoppen.

Net na rust had Steenbergen al afstand kunnen nemen. Een stift van Heideman over de keeper was net te zacht. Dit gold niet voor de overtreding op Remco van der Riet. De middenvelder kon daardoor later de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door Marvin Braat.

Virtus kreeg in deze fase wat meer grip op de wedstrijd, maar het vizier stond niet goed of strandde nog voordat ze in de 16 kwamen. Steenbergen probeerde de beslissende goal te maken, maar de mogelijkheden voor Van Riesen, Heideman en Den Haak leverden niets op. Door opnieuw goed pressievoetbal te spelen, kon Baarendse de bal veroveren en wist invaller Braat te bereiken. Glijdend wist hij de bal achter de keeper te krijgen (2-0). Hij was ook de man die de 3-0 op zijn schoenen had, maar de keeper van Virtus wist hem te stuiten. Voordat scheidsrechter Van Broekhoven affloot hadden de gasten nog een kans. Een steekpass door de Steenbergse verdediging werd gezien door Jeroen Sebregts.

Een prima resultaat waarmee het linkerrijtje werd bereikt. Na de wedstrijd kondigde trainer Marco Ernest zijn vertrek aan na dit seizoen. Hij heeft dan 5 jaar voor de groep gestaan.

Meer foto hier te zien

Scoreverloop: 1-0 Stijn Heideman (’40)  / 2-0 Marvin Braat (’75)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Jeroen Augustijn, Bart Heshof, Lennart Boot, Stijn Baarendse, Remco vd Riet (’64 Marvin Braat), Mike de Hoog, Stijn Heideman (’90 Niels Neelen), Enzo den Haak (’87 Yasin Erbas), Tom van Riesen.

 

Zondag 11 november 2018

Steenbergen 2 stoot door naar de volgende ronde beker

11/11 stond de wedstrijd tegen 1e klasser MOC’17 2 op het programma. Vorig seizoen stond deze wedstrijd, in de poulefase, ook op het programma. Toen werd het 2-6 na een 2-5 achterstand bij rust. Dat moest dit jaar anders.

MOC’17 2 was de eerste helft de bovenliggende partij. Met een hoog baltempo, veel beweging zonder bal, diepte in het spel en diverse individuele acties had de thuisploeg het lastig. Gelukkig stond Max als eindstation zijn mannetje en hield hij zijn ploeg de 1e helft op de been. Maar liefst driemaal stopte hij de aanvallers in een 1 op 1 situatie. Aan de andere kant had Steenbergen 1 kans en 2 mogelijkheden. Toch een 0-0 ruststand!

Na rust startte Steenbergen met dezelfde 11 spelers! Net na rust kreeg Steenbergen al een mogelijkheid maar helaas was deze een prooi voor de Bergse goalie. MOC’17 had niet meer de grip van voor de rust en Steenbergen kwam steeds beter in de wedstrijd. Vincent waarschuwde de bezoekers al met een pegel van een meter of 25 die onderkant lat terug het veld in viel.

Na 65 minuten twee wissels: Wouter Delhez en Mo Dahir erin, Kevin Trilsbeek en Nick Voogt eruit. Binnen 2 minuten na zijn invalbeurt tekende Wouter Delhez voor de 1-0. Vrije trap Danny en Wouter die knap raak kopte. De wedstrijd was nu echt gestart. Danny had de smaak te pakken want een minuut later stak hij met een geweldige bal Vincent weg, de goalgetter faalde niet en tekende voor 2-0.

MOC’17 moest een tandje bij zetten en probeerde iets te forceren. Steenbergen moest achteruit maar de grote kansen zoals in de 1e helft vielen niet meer te noteren. In de laatste 10 minuten liep Steenbergen nog verder uit. Vanuit een corner van Serge kopte Vincent in de korte hoek raak. Ingmar kwam vervolgens voor Xander en Roy voor Vincent. Roy legde nog even achteloos een balletje met zijn borst neer voor Danny die daarmee weer vrij kon openen. Kevin de Jong kreeg de bal, schoot op doel en via de handen van de keeper kwam de bal bij Ingmar, die tekende voor de 4-0.

Daarmee was de einduitslag bekend. Een 1e helft waarbij MOC’17 de kansen op een ruime voorsprong onbenut liet en een 2e helft waarin Steenbergen efficiënt was in de afronding.

Zondag staat de topper tegen Groen Wit 2 op het programma. De ploeg uit Breda staat momenteel 3e en heeft 1 punt meer!

Zaterdag 10 november 2018

Zaterdag3 geflatteerd voorbij Halsteren

Wie het spelbeeld zag, kon zich niet voorstellen dat er aan het einde van de wedstrijd 0-6 op het wedstrijdformulier genoteerd werd. In tegenstelling tot de uitslag, was Halsteren zeker niet per se de onderliggende partij.

De gastheren hadden zeker wel enkele sterke spelers, maar deze waren over het algemeen niet achterin opgesteld. Al na 3 minuten was het aanvoerder Stephan Smeekes die de score opende, de sterk spelende Ruud van Kaam veroverde de bal op het middenveld en Stephan gaf Steenbergen een zetje in de goede richting.

Hierna was het vooral tegenhouden, Steenbergen had moeite om de bal voorin in de ploeg te houden, maar doelman Sonny de Bont kreeg vooral schoten van veraf en verdwaalde voorzetten in zijn handen.

Tien minuten voor tijd breidde Joost Savelkouls de voorsprong uit, een vrije trap kwam te hoog voor de kleine doelman van de gastheren, die de bal niet meer weg kon duwen. Even hiervoor had Jeroen Hagenaars een grote kans gekregen, Joost stuurde hem alleen op de doelman af, door een goede loopactie had Jeroen dusdanig veel tijd dat hij alle keuzes kon maken, maar vlak voor hij schoot stuitte de bal omhoog waardoor hij van dichtbij tegen de doelman aan schoot.

Zaterdag4-huurling Luuk Deckers zorgde vlak voor rust eigenlijk al voor de beslissing: na een goede actie van Stephan Smeekes hoefde Luuk de bal alleen nog maar binnen te lopen. Met deze veilige marge ging Steenbergen rusten, maar wist het dat het bij een 1-3 zo nog maar eens kon veranderen.

Halsteren had een sterke spits ingebracht, die laatste man Joost flink bezig hield, maar desondanks hield Steenbergen het onder controle. De thuisploeg drong wel wat aan, maar nog Sonny werd slechts eenmaal serieus getest. Aan de andere kant counterde Steenbergen het duel uit, hoewel het na een uur spelen ook weer wat meer aan de bal bleef. Eerst was het een corner van Lars Driessen die door hem opnieuw ingebracht werd en via een verdediger in het doel verdween, even later schoot hij een vrije trap hard langs de muur, de bal werd van richting veranderd en zodoende onhoudbaar voor de doelman. Als kers op de taart rondde hij een counter succesvol af en een minuut of 10 voor tijd stond de eindstand op het bord. Tussendoor trof topscorer Stephan Smeekes nog de lat en hield de doelman van Jeroen

Hierna was het vooral Sonny die nog de gelegenheid kreeg om uit te blinken, diverse malen moest hij nog aan de bak, maar het was Halsteren niet gegund om de eretreffer te maken. Al met al zeker geen gemakkelijke overwinning, maar uiteindelijk wel met overtuigende cijfers. Door het verlies van FC Bergen bij WHS staat Steenbergen nu enkel nog met SC Welberg bovenaan, de komende weken zullen er diverse ontmoetingen met concurrenten op het programma staan, dus Steenbergen zal aan de bak moeten.

Donderdag 8 november 2018

Blauwwitten overklassen 1ste klasser Moerse Boys

Steenbergen: “We gaan onze huid duur verkopen” vertelde trainer Marco Ernest een paar dagen voor het bekerduel tegen Moerse Boys. Dat het team na 45 minuten al voorstond met een riante 3-0 voorsprong had hij dan ook zeker niet verwacht. Met goed voetbal wist de nummer 9 van de derde klasse A de “runner-up” van de eerste klasse met een klinkende 4-0 naar huis toe te sturen.

Steenbergen begon fel en wist al in de 2de minuut te scoren. De bal kwam maar moeilijk uit de zestien van de bezoekers. Verdediger Bart Heshof kreeg het leer voor zijn voeten en aarzelde niet (1-0). De blauwwitten gingen gewoon door. Kort dekken, duels winnen en georganiseerd spelen. Moerse Boys had hierop geen antwoord. Stijn Heideman testte de keeper, maar zijn schot was recht in de handen van de sluitpost.

Moerse Boys liet van zich spreken toen na een kwartier een slalom werd ingezet, maar Jeroen Sebregts kon de bal net corner tikken. Dit was dan ook de eerste en laatste kans in de eerste helft van de eerste klasser. Het was smullen voor de Steenbergse supporter. Zeker als je zag dat de jonkies lekker combineerden. Binnen drie stappen werd de bal bij de goal gebracht. Verdediger Lars Heshof (18) speelde Mike de Hoog (18) aan en die speelde gelijk naar de sprintende Enzo den Haak (19). Jammer dat de keeper de aanval onderbrak, want een doelpunt had deze actie wel verdiend.

Er volgden meer kansen voor de blauwwitten Heideman, Den Haak en Remco van der Riet. De vele supporters van de ploeg uit Zundert die waren gekomen begonnen te morren. Zeker toen aanvoerder Jeroen Augustijn kon aanleggen nadat hij de bal uit een corner kreeg. Zijn schot ging net over. Niet veel later werd de wedstrijd op slot gezet. Binnen 1 minuut scoorde Steenbergen tweemaal. Stijn Baarendse kon bij de 2de paal makkelijk scoren toen deze via een ingooi en verschillende schijven bij hem kwam (2-0) en door goed storend werk werd Van der Riet weggestuurd die de bal onder de keeper het net in werkte (3-0).

Steenbergen kwam in de tweede helft iets meer onder druk te staan. Een schot ging voorlangs en het aluminium werd geteisterd via een vrije trap van Sjors Goossens en kopt Sjoerd Broos naast. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Tom van Riesen. Hij schoot vanaf 35 meter de bal in de “winkelhaak” (4-0). Toen was het helemaal gedaan voor de mannen van Jurgen Arnouts. Een eretreffer zat er ook nog niet in. De gasten kregen na een handsbal een penalty, maar die werd flink overgeschoten door Daan van den Broek en 5 minuten voor tijd werd opnieuw het aluminium geraakt, waardoor de eindstand na 57 minuten al werd opgeschreven.

“Als we zo georganiseerd blijven spelen kunnen we van iedereen winnen” was het commentaar van een tevreden coach. Nu is het zaak om deze vorm en inzet vast te houden voor de competitie die op 18 november tegen Virtus herstart.

Scoreverloop: 1-0 Bart Heshof (‘2) / 2-0 Stijn Baarendse (’42) / 3-0 Remco van der Riet (’43) / 4-0 Tom van Riesen (’57)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lennart Boot, Remco van der Riet, Mike de Hoog (Mo Dahir ’74), Stijn Baarendse, Enzo den Haak (Marvin Braat ’71), Tom van Riesen (Kevin de Jong ’87), Stijn Heideman.

Zondag 4 november 2018

Winst glipt uit handen

SAB 1 – V.V.”Steenbergen” 1  | Zondag 4 november 2018  | Uitslag: 1-1 (0-1)

Breda: Om de moeilijke start van de competitie te doen vergeten, zal er de komende weken punten gepakt moeten worden. De afgelopen weken ging het al beter, waardoor de laatste plaats werd verlaten. Na winst op Clinge en MOC’17 mocht het eerste dit weekend tegen SAB uit Breda. Een ploeg die de week ervoor nog op hun plaats werd gezet door buurman VVR (5-2), maar wel weer in hun debuut wedstrijd in de 3deklasse A won van Philippine (1-0).

De voorhoede van de Bredase ploeg was groot, snel en wendbaar. De verdediging van Steenbergen hadden er hun handen aan vol. Zeker op het gladde stuk veld voor de kantine. Het eerste kansje voor SAB was dan ook al na 4 minuten. Een kopbal ging naast. Terug van de blessure van vorige week was Jeroen Sebregts flink aan het coachen om zijn mannen voor hem scherp te houden. Steenbergen was gewaarschuwd.

Tom van Riesen en Enzo den Haak kregen kort daarop de kans om de score te openen. Echter hun pogingen gingen naast of werden door de keeper onschadelijk gemaakt. De wedstrijd golfde op-en-neer. Kansjes waren aan beide kanten te noteren. SAB kreeg wel meer grip op de wedstrijd, waardoor Steenbergen te ver terug moest. De aanvallende impulsen via Stijn Baarendse, die vorige week tegen MOC’17 nog veelvuldig waren te zien, waren ditmaal minder te bewonderen. Door de aanvallen van de thuisploeg moest de aanvallend ingestelde verdediger regelmatig terug. Eerlijk gezegd had hij ook weinig aanspeelpunten voorin. De spitsen waren moeilijk te bereiken en het balverlies was talrijk. De acties werden te ver doorgevoerd en eindigden dan in schoonheid, terwijl soms een bal even terug een betere oplossing was. Dit beeld bleef de gehele wedstrijd. Toch kregen de blauwwitten kansjes. Stijn Heideman pegelde de bal loeihard richting doelman, maar die moest tot het uiterste gaan en zag Mike de Hoog zijn vrije trap in de muur strandden. Aan de andere kant werd de bal nog goed uit het doel gehaald door Sebregts en werd de bal na een aantal keren hooghouden tot corner verwerkt.

Met enkele seconden voor het rustsignaal pakte De Hoog de bal op in de zestien en wist zich voor de rust vrij te spelen. Een strakke voorzet werd in het doel gelopen waardoor Steenbergen met 0-1 kon gaan rusten. Een prima opsteker.

De keeper van de thuisploeg moest opnieuw een redding verrichten op een schot van De Hoog, maar zijn inzet was te slap. SAB kwam daarna meer aan aanvallen toe. Een aantal kansen, waaronder een bal van de lijn gehaald, luidde een goede periode van de Sint-Anna Boys in. SAB ging iets meer naar voren, waardoor er wat ruimte ontstond. Baarendse kon de opkomende Remco van de Riet bereiken, maar zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Steenbergen kreeg na een uur voetballen enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar meestal was de eindpass of inzet te slap. SAB ging meer de lange bal spelen om nog iets te forceren. En met succes. Steeds meer werd de achterlijn gehaald via links en werden de ballen voor gegeven. Nadat eerst enkele ballen over gingen was het dan in blessuretijd wel raak. De bal ging niet uit de zestien. Nadat Sebregts de bal nog had kunnen tegenhouden, was het in de rebound wel raak. De blauwwitten dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Steenbergen kwam nog goed weg dat het niet verloor, want in de laatste seconde werd een hoge bal niet goed beoordeeld, waardoor de SAB spits naar de Steenbergse goalie kon lopen, maar opnieuw een prima safe zorgde ervoor dat het gelijk bleef.

Trainer Marco Ernest was achteraf teleurgesteld. “Als je voorstaat met nog enkele seconden te spelen, mag je dit niet meer weggeven”. Meer foto’s …klik hier!

Donderdag speelt het eerste team thuis spelen tegen eerste klasser Moerse Boys in de beker. De wedstrijd zal om 20:00 uur afgetrapt worden o.l.v. Dhr van Helden.

Scoreverloop: 0-1 eigendoelpunt (’45) / 1-1 Joris van de Lande (’90+)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lennart Boot, Stijn Baarendse, Mike de Hoog, Remco vd Riet, Tom van Riesen (Mo Dahir ‘ 69), Stijn Heideman, Enzo den Haak

Drie punten zondag2 na sterke 2e helft

Na de geweldige teamprestatie van vorige week, 3-2 winst tegen V.V. Zundert 2, moest zondag2 vandaag aantreden in Rijsbergen, tegen VVR 2.

De ploeg uit Rijsbergen won vorige week met 0-3 van R.K.V.V. Roosendaal 2 en daarvoor waren al 3 kleine nederlagen en 1 winstpartij behaald. Met een doelsaldo van 9 voor en 8 tegen werd een sterk collectief verwacht.

Steenbergen had de 1e helft nog niet het niveau van een week eerder, VVR kreeg veel ruimte en creëerde ook aardig wat kansen. De 1-0 was een goed uitgespeelde aanval met een droge schuiver als slot. In de 23e minuut deed Steenbergen wat terug, goede interceptie van Dirk en Vincent die voor 1-1 tekende. Het gewenste schokeffect kwam echter niet want niet veel later was het al weer 2-1. VVR kreeg de kans op 3-1 maar keeper Tielen keerde de strafschop en hield daarmee zijn team op de been.

De rust brak aan en de scherpte in zowel BB en BBT was onderwerp van gesprek. Het team pakte dit goed op en liet een heel ander gezicht zien in de 2e helft.

Al heel snel na rust maakte Ingmar namelijk de 2-2. En Steenbergen drukte door. Het zette beter druk, won meer duels, liet de bal beter rondgaan en creëerde nu zelf ook voldoende kansen. De 2-3 hing in de lucht en viel al snel. Opnieuw assist van captain Dirk en afronding Vincent. In zijn laatste wedstrijd, tot de winterstop, legde Wouter van de Par nog even wat meer energie in de wedstrijd. Hij liet zich steeds meer in de voorste linie zien en bediende bij de 2-4 dan ook Vincent.

Steenbergen liep iets verder achteruit, mede door het opportunistische spel van de thuisploeg. VVR kreeg een vrije trap net buiten de 16-meter. Met een bekeken bal zette de thuisploeg de druk er nog even vol op, 3-4. VVR ging alles of niets spelen en gooide de ene na de andere bal voor het doel. Het zorgde voor een aantal benauwde momenten maar gelukkig niet tot evenveel enorme kansen. Aan de andere kant waren nog wat mogelijkheden tot kansen, helaas was de tank al redelijk leeg. Toch viel net voor tijd de 3-5, vrije trap Danny en aan het einde stond Vinnie.

Een wedstrijd met twee gezichten waarin Steenbergen in de 2e helft enorm veel strijd heeft geleverd en de overwinning naar zich toe trok. Volgende week staat de 2e ronde van de beker op de rol, thuis tegen MOC’17 2 (reserve 1e klasse).

Zaterdag 3 november 2018

Zaterdag3 ruim langs Tholen 3

Na een eerder succesvol bezoek aan Stavenisse (1-4 winst), keerde Steenbergen ook dit keer met 3 punten terug van het Thoolse eiland. Bij Tholense Boys 3 ging het zeker in de eerste helft niet gemakkelijk, maar uiteindelijk werd het 0-5.

Tholen stond onderin op de ranglijst, maar dat was in het begin zeker niet direct terug te zien. Hoewel het nauwelijks gevaarlijk kon worden, hield het Steenbergen ook weg van het doel, alleen een mooie pass van Sven de Kock op rechtshalf Rick Driessen zorgde voor dreiging, maar Rick kwam te ver aan de zijkant van het doel terecht en trof de keeper op zijn pad.

Steenbergen werd na een kwartier wel steeds sterker, drukte Tholen terug op de eigen helft maar steeds zat er een voetje tussen om een doelpoging te voorkomen of te blokken. Aan de andere kant werd met wat snelheid geprobeerd om in de tegenstoot gevaarlijk te worden, dit lukte slechts eenmaal: doelman Sonny de Bont verliet zijn post maar was te laat bij de bal, de spits ging hem voorbij links van het zestienmetergebied en besloot om ondanks zijn lastige positie direct te schieten. De bal ging voorbij aan 2 verdedigers, stuitte via de paal verder het veld in en de rebound kon geblokkeerd worden.

Steenbergen werd hierna wakker geschud en een mooie aanval vlak voor rust zorgde voor de 0-1: invaller Jeroen Hagenaars zette Stephan Smeekes vrij voor de doelman, hij rondde koel af.

Na rust verdween de verbetenheid en strijdlust bij Tholense Boys, mede ook doordat er al drie spelers geblesseerd het veld hadden moeten verlaten, terwijl ook de snelle aanvaller met schouderklachten rondliep. De sterk spelende Bjorn van Opdorp miste eerst nog een gigantische kans, voordat hij even later het duel besliste: het was Jeroen Hagenaars die het overzicht behield en vanaf rechts kwam Bjorn naar binnen om de bal in de verre hoek te schieten.

Hiermee was het Thoolse verzet definitief gebroken: Stephan Smeekes zorgde voor de 0-3 (nadat een prachtige kopbal van Tim Ninteman tegen de lat getikt werd) en 0-4 (na een blunder van 1 van de verdedigers), Steenbergen counterde het even later slim uit en Rick Driessen zette de 0-5 op het bord met een mooi geplaatst schot. Aan de andere kant hield Sonny zijn doel schoon, hoewel Tholen nog wel wat profiteerde van de aanvalsdrang van sommige Steenbergenaren. Smetje was wel dat Bjorn vlak na zijn treffer uitviel met een flinke enkelblessure, hij kon de tackle niet meer ontwijken en lijkt enige weken uit de roulatie te zijn.

Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Halsteren, dat met dubbele cijfers het schip in ging bij DVO’60 9 en ook nog slechts 4 punten verzamelde. Toch heeft Steenbergen het traditioneel lastig op sportpark de Beek, dus drie punten is allerminst een zekerheid.

Zondag 28 oktober 2018

Steenbergen haalt uit tegen MOC’17

Bergen op Zoom: De Bergse ploeg had Roosendaal met een flinke zege aan de kar gehangen, dus de blauwwitten waren gewaarschuwd. Zeker met de vele afwezigen bij het team van Marco Ernest. Opnieuw werden er jeugdspelers opgesteld en werden aanpassingen gedaan in de basisopstelling. Dit pakte goed uit en men won met een prima teamprestatie vrij makkelijk met 3-6 van MOC’17.

Steenbergen begon fel en won elk duel. Binnen 2 minuten lag het eerste doelpunt al achter de Bergse goalie, Thierry Aarts (oud – RBC). Stijn Baarendse die op het middenveld stond bracht de bal bij Marvin Braat. Hij kopte de bal mooi binnen. Niet veel later kwam Braat net iets te kort om de score te verdubbelen. Maar het was uitstel van executie. Opnieuw stuurde de middenvelder Braat weg en die krulde de bal mooi in de verste hoek (0-2). MOC’17 stelde er weinig tegenover. Weinig dreiging en daadkracht. Voor het 2de doelpunt van Steenbergen werd voor het eerst een bal achter de verdediging gelegd, maar de laatste linie plus keeper Jeroen Sebregts waren attent.

Het wordt alleen maar erger voor de thuisploeg. Tom van Riesen ziet Stijn Heideman weg lopen en passte naar de spits die niet aarzelde en uithaalde (0-3). Aarts die steeds maar aanvallers in zijn 16-meter gebied krijgt, moet opnieuw lijdzaam toezien dat Braat een enorme kans krijgt. Een scrimmage voor het doel van Sebregts zorgt voor een gevaarlijke situatie, maar de bal gaat er niet in.

De tweede helft is nog maar net begonnen en de 0-4 ligt er al weer in. Uit een corner kopt Remco van der Riet binnen, Ditzelfde gebeurd aan de andere kant. Rick Willigers maakt de 1-4. Na dit doelpunt wordt Sebregts gewisseld voor Joost van der Ree. Bij een botsing in de eerste helft werd de goalie geraakt in zijn ribben waardoor hij veel last kreeg en niet verder kon.

De gevolgen van twee verre ingooien waren desastreus voor MOC’17. Er werd bij beide inworpen niet goed geanticipeerd door de Bergse ploeg. Braat mocht zijn derde van de middag binnentikken en Van Riesen kwam voor de verdediging toen Mike de Hoog de bal vanaf de achterlijn opnieuw voor het doel bracht (1-6)

De laatste 15 minuten waren zwaar voor de Steenbergse blauwwitten. Het team had flink met de krachten gesmeten. Het was “alle hens aan dek”. MOC’17 kwam nog op 3-6. Van der Ree had veel last van een laaghangende zon en zag de bal over zich heen stuitten en de leidsman gaf met 10 minuten op de klok nog een pingel.

Supporters van beide clubs gingen verbaasd naar huis. Een jeugdig Steenbergen won met een teamprestatie vrij makkelijk. “De kansen die in de vorige wedstrijden niet ingingen vielen nu wel in het netje” was het commentaar. Terwijl de Bergse aanhang hun ploeg weinig zag creëren en zag ploeteren op sportpark Rozenoord.

Meer foto’s van de wedstrijd vindt u hier.

Scoreverloop: 0-1 Marvin Braat (‘2), 0-1 Marvin Braat (’23), 0-3 Stijn Heideman (’42), 0-4 Remco van der Riet (’46), 1-4 Rick Willigers (’50), 1-5 Marvin Braat (’55), 1-6 Tom van Riesen (’63), 2-6 Donovan Carolus (’75), 3-6 Rick Willigers (’80 pen.).

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts (Joost vd Ree ’51), Lennart Boot, Bart Heshof, Lars Heshof, Jeroen Augustijn, Tom van Riesen (Diego Vaissaire ’90), Stijn Heideman, Mike de Hoog, Marvin Braat, Remco vd Riet & Stijn Baarendse

Zaterdag 27 oktober 2018

Onnodig verlies JO19-1

Etten-Leur – Een spannend potje. De nummer 3 (DSE) tegen de nummer 4. Op voorhand wist de trainer Niels Freekenhorst dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het team uit Etten-Leur heeft een solide verdediging en krijgt daardoor weinig doelpunten tegen. In tegenstelling tot de blauwwitten. Echter zij scoren wel vrij gemakkelijk. En als je altijd 1 doelpunt meer maakt, dan wordt je kampioen.

Toch hadden de toeschouwers een déjà-vu bij het bekijken van deze wedstrijd. De ploeg uit Steenbergen staat na 10 minuten al met 2-0 achter, terwijl de ploeg beter speelt. Maar door niet goed geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen scoort de thuisploeg uit een corner en een niet goed weggewerkte bal uit de zestien. Hetzelfde gebeurde bij de verloren wedstrijd tegen RBC.

Steenbergen kon dus aan de bak om de achterstand om te zetten. Met goed voetbal wist de ploeg over veerkracht te beschikken. Een bal op spits Thijs Zantboer, die het leer met zijn borst controleerde legde de bal terug op de inkomende Mike de Hoog, die aarzelde niet en schoot mooi binnen. Hij was ook diegene die de gelijkmaker op zijn naam zette d.m.v. opnieuw een schot van afstand. De blauwwitten kregen kansen, maar die gingen er niet in, terwijl aan de overkant Dave Vroon niet veel te doen had. DSE probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken, maar die konden niets uitrichten.

Nadat er een gevaarlijke situatie voor het doel van Vroon weggewerkt was kreeg Steenbergen een dot van een kans net na rust. Echter de bal ging er niet in. Dat gebeurde nog een paar keer in de begin minuten van het 2de bedrijf, maar door niet goed te kijken waar een medespeler stond verzandde de kansen. Het elftal wil soms te moeilijk voetballen, terwijl het een “simpel” spelletje is. Sinterklaas is wel in aantocht moet de leidsman gedacht hebben. Een speler van DSE wilde een omhaal doen, maar kwam niet uit met zijn actie en viel. De scheidsrechter zag hier een strafschop in (3-2).

De wedstrijd ging verder zoals het van tevoren was. Steenbergen vol op de aanval en DSE de lange bal naar voren. De blauwwitten kregen nog kansen, maar de bal ging er niet in. De grootste kans was in de slotminuten. Dahir omspeelde de keeper op de achterlijn, maar kon geen medespeler bereiken.

Onnodig verlies, daar een gelijkspel of winst zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Zaterdag3 in slotminuten langs MOC’17

Na een spannend en enerverend duel ging Steenbergen er in de slotfase als een dief in de nacht met de punten vandoor. Het jonge MOC’17 had eigenlijk gewoon recht op een punt, maar werd in de slotfase op de counter verslagen.

Als vanouds begon Steenbergen matig aan het duel: enkele afgeslagen ballen vormden nog niet direct een gevaar voor doelman Sonny de Bont, maar de Bergenaren putten hier moed uit en waren in het eerste kwart de bovenliggende partij. Hierna kantelde het wat, Steenbergen stak wat meer energie in zijn duels en werd wat nauwkeuriger in de passing, waardoor enkele kansjes volgden, maar Stephan Smeekes was vaak te ver weg voor de middenvelders om bij te kunnen sluiten. De spits kwam zelf dan weer wat energie tekort om de laatste 2 verdedigers ook nog van zich af te schudden, wat niet los kan worden gezien van het feit dat hij anderhalve week terug opnieuw vader werd.

Met de brilstand op het bord werd het rustsignaal bereikt, maar hier kwam kort na de pauze direct verandering in. Steenbergen was niet scherp genoeg bij een weggegeven vrije trap, de bal werd voorgegooid en buiten het bereik van doelman Sonny binnen gekopt.

Het antwoord van Steenbergen volgde snel, Thijs Musters omspeelde zijn tegenstander en schot via het been van een andere tegenstander en de keeper raak. Voor Thijs een persoonlijk opsteker na een maandje blessureleed, voor Steenbergen zelf positief dat een onoplettendheid meteen hersteld werd. De supporters die na rust de moeite hadden genomen de tocht naar veld 3 weer te maken, werden niet verveeld. De ruimtes werden wat groter en Steenbergen ging ook wat slimmer voetballen. Door de brede selectie kon het blijven gaan, de moegestreden Ruud van Kaam, Thijs Musters en Koen Kuijper werden weer vervangen door spelers die net even hadden kunnen rusten op de bank. Toch kwam Steenbergen opnieuw op achterstand, een aanval leek te stranden, maar de bezoeker schoot de bal van het been van Nick van Eekelen in de verre hoek.

Opnieuw kwam Steenbergen snel met een antwoord, na een goede actie op links volgde een geblokte voorzet, de bal kwam terecht bij Jeroen Hagenaars die onberispelijk hard binnen schoot. Beide ploegen kregen in de slotfase nog een grote kans de winst te pakken: Steenbergen na een solo van Stephan Smeekes, zijn voorzet volgde en het was Tim Ninteman die van dichtbij het leer langs de verkeerde kant van de doelpaal plaatste. Aan de andere kant was het 1 minuut later een Bergse aanvaller die alleen voor doelman Sonny verscheen, met het nodige kunst- en vliegwerk en hulp van zijn verdedigers kreeg hij de bal uiteindelijk in zijn handen.

Een uitworp en rush van Aaron Bruijns later zag de wereld er opeens een stuk rooskleuriger uit: Aaron stoomde op over de linkerflank, gaf hard voor en het was Stephan Smeekes die de bal technisch zeer knap in het doel kreeg. Met nog 2 minuten op de klok was er niets meer te redden voor MOC’17, dat in zijn jeugdige overmoed met te veel mensen voor de bal stond en wat tegenaanvallen van Steenbergen later floot arbiter Gerard de Heer voor het einde van de wedstrijd.

MOC’17 was zeker een aardige ploeg, die recht hadden op een punt na een vermakelijke wedstrijd. Toch is het mogelijk de routine van Steenbergen die hier de doorslag kon geven, hoewel er ook niet gek veel kansen prijs gegeven werden. Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Tholense Boys 3, dat op de 10e plaats staat.

Zondag 21 oktober 2018

Eerste punten voor Steenbergen 1

Steenbergen: De opluchting was groot na de gewonnen wedstrijd tegen vv Clinge. Dit leverde de blauwwitten hun eerste punten op in de competitie. In een matige wedstrijd waar de gasten weinig inbrachten kon Steenbergen het verschil niet in doelpunten uitdrukken. Het won door een doelpunt van verdediger Bart Heshof in de eerste helft.

De blessure bank komt maar niet echt leeg. Na vorige week is Wouter Merkx erbij gekomen en komt het aantal op 6. Een prettige bijkomstigheid is wel dat enkele getalenteerde jeugdspelers aansluiting kunnen vinden. Lars Heshof en Mike de Hoog begonnen en Diego Vaissaire zat op bank. “De jeugd heeft de toekomst” is een cliché wat zeker past bij de nieuwe lichting. Steenbergen ging hierdoor voortvarend van start.

Tom van Riesen raakte na 12 minuten de kruising, maar aan de verkeerde kant. De Hoog gaf goed druk en wist de bal terug te leggen naar Stijn Heideman. Zijn geplaatste schot ging net naast. Toch verslapte de aandacht halverwege een goede eerste helft. Dit leverde een mogelijkheid op voor de Zeeuwen. Het schot werd geblokt.

Het team van trainer Marco Ernest kreeg kansen, maar de bal ging er maar niet in. Dit euvel herhaalt zich per wedstrijd. De kopbal van Remco van der Riet ging over, een schot van Marvin Braat werd geblokt (prachtige pass van De Hoog ging hieraan vooraf) en Heideman kon de opstuitende bal niet goed controleren waardoor zijn inzet geen doel trof.

In de 37steminuut nam Steenbergen een korte corner. De inswinger belandde bij de 2depaal waar Bart Heshof de bal mooi in de goal kopte. Een verdiende voorsprong. “Zou er nog meer volgen?” was nu de vraag. Niet veel later lag de bal weer in het net, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Echter toen Braat de bal schoot, stond De Hoog, die in de rebound het netjes afmaakte, niet buitenspel. Dion Weemaes (6) van Clinge hief de buitenspel op. De goed leidende scheidsrechter Luyken ging mee met de assistent langs de lijn.

De 2de helft was een stuk minder interessant. Steenbergen kreeg nog wel kansen, maar de passes werden slordiger. Braat, Heideman en Van der Riet hadden de score kunnen verdubbelen, waardoor de wedstrijd gespeeld zou zijn. Maar met maar 1 doelpunt voorsprong bleef het “spannend” tot aan het eind. Zeker als je meer onnodig balverlies gaat leiden op het middenveld. Gelukkig waren de gasten niet bij machte om dit uit te buiten. Een mooi voorbeeld was te zien met nog 15 minuten op de klok. Een vrije kopbal werd tot corner verwerkt door keeper Sebregts en moest de sluitpost nog even gestrekt naar een bal in de blessuretijd.

“De ploeg had het zich makkelijker kunnen maken” was het commentaar van de trainer. De kansen zijn er, maar er wordt verzuimd om deze te verzilveren. Zondag speelt het team tegen MOC’17, die naast 3 gelijke spelen ook nog maar 1 wedstrijd heeft gewonnen, maar wel tegen titelkandidaat rkvv Roosendaal.

Scoreverloop: 1-0 Bart Heshof (’37)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Bart Heshof (Niels Neelen ’89), Jeroen Augstijn, Tom van Riesen (Diego Vaissaire ’86), Stijn Heideman, Marvin Braat (Enzo den Haak ’82), Remco van der Riet, Stijn Baarendse, Mike de Hoog & Mohamed Dahir.

Zaterdag 20 oktober 2018

‘Walk in the park’ voor zaterdag3

Op deze inhaaldag kreeg Steenbergen zaterdag3 laagvlieger Vosmeer zaterdag2 op bezoek. Dit team had enkele weken geleden afgemeld vanwege spelerstekort en had op deze inhaaldag ook ternauwernood 11 man bij elkaar kunnen krijgen, maar moest het dan wel doen zonder vlagger.

Steenbergen had daarentegen een ruime selectie, maar miste wederom zijn doelman. Waar in de bekerpoule Lars Driessen al was ingevallen, keerde Guido Sinnema bij de start van de competitie terug. Hij vertrok vanwege werkzaamheden naar het buitenland, waardoor oud-doelman Sonny de Bont bereid werd gevonden zijn terugkeer onder de lat te maken. Die raakte echter geblesseerd op de training en moest deze zaterdag vervangen worden, JO19-2 veldspeler Marijn Konings nam de honneurs waar op de doellijn.

Vosmeer had tussen de 11 spelers die gevonden waren best een paar goede jongens gevonden, maar het bleek overall gezien te weinig. De bezoekers hielden de rijen nog lang gesloten, mede omdat Steenbergen niet meteen aandrong, een wekelijks terugkerend verschijnsel bij de start van het duel.

Wel kwam het dit keer zelf op voorsprong, na ruim een kwartier heroverde Bjorn van Opdorp de bal op links, hij zette Stephan Smeekes aan het werk, die vanaf links de zestien in kwam en met zijn chocoladebeen hard diagonaal binnenschoot. Hierna kwam Vosmeer wat sterker op en kreeg enkele kansjes, vooral uit vrije trappen werd het gevaarlijk. 1 keer had Marijn de hulp nodig van de lat, maar verder loste hij elke voorzet bekwaam zelf op.

Toen aan de andere kant Stephan Smeekes na een fout van zijn directe tegenstander alleen op de doelman af kon en de 2-0 maakte, was het verzet van de Zeeuwse tegenstander gebroken. Nog voor rust vijzelde Sven de Kock (rebound na een poging van Rick Driessen tegen de paal) en Nick van Eekelen de score op.

Na rust was het helemaal eenrichtingsverkeer, Marijn hoefde nog slechts sporadisch een balletje op te rapen of uit de lucht te plukken. Steenbergen zelf wist de score uit te breiden en bij vlagen het publiek ook nog wat te vermaken. Rick Driessen maakte twee treffers en gaf de assist op het 2e doelpunt van Sven de Kock, de aanvoerder kopte een corner via de binnenkant van de paal binnen. Nick van Eekelen liet zich ook nog gelden, hij dribbelde in vanaf het middenveld, vooruitlopend op zijn pass klapte de verdediging van de bezoekers de buitenspelval open, maar ze waren vergeten dat Nick ook nog voor eigen succes kon gaan en hij mocht vrij doorlopen naar de doelman voor zijn tweede doelpunt. Bjorn van Opdorp wist na zijn treffer vorige week ook deze wedstrijd tot scoren te komen, een hard schot door het midden van het doel was de keeper te machtig.

Steenbergen kreeg nog kort de gelegenheid om de 10 vol te maken, onder andere een poging van afstand van Jeroen Hagenaars en een volley op aangeven van zijn broer Eric hadden een beter lot verdiend, maar het bleef bij 9-0 voor het arme Vosmeer, dat ondanks de vele tegentreffers uiterst sportief bleef en arbiter Goof Musters had dan ook een gemakkelijke middag.

Na 4-1 tegen Stavenisse en NOAD’67 wist Steenbergen de score tegen een nieuwe laagvlieger wel op te voeren, waardoor het doelsaldo vergelijkbaar is met de concurrenten bovenin. Komende zaterdag komt er met MOC’17 zaterdag3 een concurrent voor een plaats in de subtop langs, om 15.15u zal Steenbergen dit keer wel scherp moeten starten om zichzelf niet in de problemen te brengen.

Zondag 14 oktober 2018

Steenbergen 1 lantaarndrager 3A

Hulst: Steenbergen verwend zijn supporters momenteel niet. Na een vroege voorsprong tegen de huidige koploper HVV’24 creëert de hekkensluiter na de 4de speelronde geen enkele kans. De ploeg uit Hulst won vrij gemakkelijk met 3-1. Het gaat een moeizaam jaar worden voor de blauwwitten als men zo blijft voetballen.

Na 4 duels vindt het team van Marco Ernest zichzelf puntloos onderaan, een scenario waarmee vooraf rekening gehouden werd door diverse volgers, maar wat natuurlijk nooit leuk is als het toch uitkomt. Ook tegen HVV’24 was Steenbergen niet kansloos, voor rust hield het de rijen goed gesloten en de beslissende 3-1 viel pas in een fase waarin Steenbergen wilde gaan forceren voor een gelijkmaker. Na de nummer 2, 3 en 4 van vorig seizoen, trof het in Hulst de nummer 6 van vorig seizoen, die met 7 uit 3 dit seizoen uitstekend begonnen was. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen was dan ook meer in balbezit, maar de defensie en sluitpost Jeroen Sebregts gaven geen krimp.

Aan de andere kant werd de eerste kans voor Steenbergen direct verzilverd, een poging smoorde tussen twee verdedigers, kwam bij Marvin Braat die binnenschoot. Arbiter Steeman negeerde het vlagsignaal van de Hulster assistent en Steenbergen putte hoop uit deze voorsprong. Tot de rust duurde dit helaas niet, linksvoor Jasper Sponselee was sneller bij een afgeslagen bal dan rechtsachter Niels Neelen en schoot diagonaal hard in de winkelhaak.

De ploeg uit Hulst had nog de kans om op voorsprong te komen. De scheidsrechter gaf in de 42ste minuut een penalty aan de thuisploeg. Vriend en vijand zag dat dit duel geen pingel verdiende. Echter wees hij naar de stip. Met een katachtige redding behoedde Sebregts de blauwwitten voor een achterstand voor rust.

Na rust voerde HVV de druk op en kreeg na ruim een uur spelen Sinan Coban een mooie kans, een voorzet van rechts werd door hem vanaf de 2e paal knap tegendraads binnen gevolleerd. Aan de andere kant kon Steenbergen weinig gevaarlijk worden, als er al wat activiteit rondom de vijandelijke 16-meter was, werd de verkeerde keuze gemaakt. Vlak voor tijd besliste HVV’24 het duel via een counter uit het boekje, waarna ook de ingevallen spitsen Vincent Mosmans en Kevin de Jong de defensie van de thuisploeg niet meer konden laten wankelen.

Scoreverloop: 0-1 Marvin Braat (’21) / 1-1 Jasper Sponselee (’38) / 2-1 Sinan Coban (’58) / 3-1 Joshua Weever (’76)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Niels Neelen (Vincent Mosmans ’74), Lennart Boot, Wouter Merkx (Bart Heshof ’62), Remco vd Riet, Stijn Heideman, Tom van Riesen, Mo Dahir & Marvin Braat (Kevin de Jong ’81)

Meer foto’s van de wedstrijd…..klik hier

Zaterdag 13 oktober 2018

Steenbergen kent twee gezichten, maar verliest terecht

Vandaag tegen FC Bergen met een brede selectie, een niet onbekende tegenstander die op dit moment ongeslagen in de competitie staat.

Technisch weten we dat dit een sterke tegenstander is, op duelkracht en inzet zouden we zeker een kans maken, maar laten we net hier weer in ons oude patroon vervallen. Een zwakke start gaf de gelegenheid voor FC Bergen een monsterscore te behalen en hier leek het na klein half uurtje ook alles van weg te hebben 3-0. De tegenstander nam hierna wat gas terug en Steenbergen leek zoals wel vaker beter in de wedstrijd te komen. Op een paar halve kansen was het Rick die prima werd weggestuurd op snelheid alleen voor de keeper kwam, maar deze wist zijn goal goed te verdedigen en zodoende de blauw witten van scoren af te houden. Rust.

Na rust een veel beter wedstrijdbeeld. Steenbergen won meer duels, voetbalden beter en kon FC Bergen steeds verder onder druk zetten. De ploeg die in de eerste helft met goed combinatiespel vrij uit voetbalde kwam zodoende totaal niet meer in hun spel. Zou een gelijkspel nog mogelijk zijn? Het was Bjorn die na een kans van Rick de rebound wist binnen te tikken, 3-1. Steenbergen ging op zoek naar meer, maar tot echt grote kansen leidde dit nier meer. Joost kopte nog net naast en aan de andere kant was het Sonny (de verloren zoon die tijdelijk weer onder de lat is te vinden) die met een aantal goede reddingen de eindstand 3-1 behield.

Doordat Steenbergen in de tweede helft de rug rechtte had een gestolen punt mogelijk kunnen zijn, maar al met al een terechte nederlaag. De blauw witten hebben vandaag de spreekwoordelijke deksel op de neus gekregen na de zoveelste zwakke start. Volgende week wacht het inhaalduel met Vosmeer.

Zondag 7 oktober 2018

Slechte reeks competitie Steenbergen 1

Steenbergen: De start van de competitie loopt niet naar wens. De tegenstanders van de eerste drie wedstrijden kwamen allemaal uit de top 4 van het vorige seizoen. Een helse klus voor het team van Marco Ernest. Toch lieten de blauwwitten zich niet kennen. Tegen Gastel was een 1 punt verdiend geweest en hadden ze tegen Roosendaal een punt kunnen pakken. Maar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Philippine was dramatisch.Een off-day of gebrek aan kwaliteit?

Nadat er op verschillende velden passend afscheid wordt genomen van Christ de Kock met 1 minuut stilte start Steenbergen fel op de bal. Toch zijn de tegenaanvallen van de bezoekers uit Zeeuws-Vlaanderen gevaarlijker. Keeper Jeroen Sebregts tikt een afstandsschot tot corner. De blauwwitten krijgen wel de grootste kans om de score te openen. Remco van de Riet is offensief sterk en slingert de bal voor. Stijn Heideman moet de bal intikken, maar tot zijn eigen ontsteltenis tikt hij de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Vanaf dit moment lukt er niets meer. Ballen komen niet aan, Steenbergen wint geen enkel duel meer en er wordt teveel de lange bal gehanteerd. Philippine, met oud-prof Dennis de Nooijer op de bank, lijkt een makkelijke middag te krijgen.

Na 17 minuten is het dan 0-1. Uit een rebound scoort Joey Walhout. De thuisploeg krijgt net voor de rust nog een opleving, maar het leverde weinig op. Het blijft in die tussentijd wel oppassen voor de tegenstoten van Philippine.

De thee heeft ook geen wonderen verricht in de rust. Het team van Marco Ernest creëert weinig en het middenveld is afwezig. Van de Riet moet noodgedwongen meehelpen in de verdediging en Davy Krijnen wordt gemist (blessure). Er wordt door sommige spelers ook teveel gelopen met de bal waardoor men in een fuik loopt en de bal af moet geven. Het levert een medespeler zelfs geel op, omdat hij de fout van zijn collega moet corrigeren.

Nadat het 0-2 werd door een kopbal van Amudi Tanko die door verschillende spelers van richting werd veranderd werd er aanvallend gewisseld. Kevin de Jong en Mo Dahir kwamen voor de laatste 15 minuten in het veld. Dit resulteerde wel in wat meer mogelijkheden. De grootste kans voor de blauwwitten kwam van Bart Heshof in blessuretijd. Uit een corner kreeg de verdediger bij toeval de bal voor zijn voeten. Zijn schot ging naast.

Hopelijk dat de volgende wedstrijd, uit tegen HVV’24 (nummer 6 van het seizoen 2017-2018) een start kan opleveren naar een betere reeks. De staf zal er nog heel wat energie in moeten steken. Zo ook het team.

Meer foto’s. Kijk dan hier.

Score verloop: 0-1 Joey Walhout (’17) & 0-2 Amidu Tanko (’57)

Opstelling V.V.”Steenbergen 1:: Jeroen Sebregts, Stijn Baarendse, Jeroen Augustijn, Niels Neelen (46. Lennart Boot), Bart Heshof, Remco vd Riet, Wouter Merkx (71. Kevin de Jong), Marvin Braat (84. Mo Dahir), Tom van Riesen, Enzo den Haak, Stijn Heideman.

Zaterdag 6 oktober 2018

Zaterdag3 probleemloos langs NOAD’67 4

In een vrij tamme wedstrijd, die eigenlijk nooit een eerlijke strijd bleek, heeft Steenbergen zonder kleerscheuren van NOAD’67 4 gewonnen. Op het eigen kunstgrasveld werd er een te laag tempo gehanteerd en was men aanvankelijk te slordig, maar een sterk kwartier na rust (evenals bij sc Stavenisse) hielp Steenbergen aan een probleemloze middag. Voor aanvang van het duel werd stilgestaan bij het overlijden van Christ de Kock, vrijwilliger van de vereniging én vader van aanvoerder Sven.

De bezoekers uit Sint Philipsland verlieten de verdedigende stelling nauwelijks, Steenbergen kreeg alle tijd om op te bouwen, maar nam deze tijd helaas ook te vaak. Daardoor speelde het een te laag tempo om de bezoekers uit elkaar te spelen, waardoor zich slechts enkele kansjes voordeden in de eerste helft. 1 hiervan was een voorzet van rechts, die door de keeper slechts licht getoucheerd werd, maar spits Stephan Smeekes was al richt de bal gedoken en kon zijn route niet meer veranderen. Even later kwam Steenbergen wel op voorsprong, een corner van Rick werd door Bart Koenraadt verlengd, via de voet van 1 van de Zeeuwse bezoekers verdween de bal in het doel.

Na rust eenzelfde spelbeeld, maar nu wel een hoger tempo bij Steenbergen. Diverse aanvalsgolven richting het doel van NOAD’67 volgden: uit 2 hiervan werd kort achter elkaar gescoord. Eerst kreeg centrale verdediger Joost Savelkouls alle gelegenheid om op te stomen, hij probeerde de combinatie aan te gaan maar kreeg de bal via 1 van de bezoekers terug en schoot vanaf rand 16 droog in de korte hoek. De andere centrale verdediger Ruud van Kaam stond aan de basis van de 3-0, hij dribbelde in, kreeg de bal via Rick Driessen terug en kwam vanaf de rechterkant het zestienmetergebied in. Bij de 2e paal stond Stephan Smeekes toen al te wachten om de bal het beslissende zetje te geven.

Hierna zakte het weer wat in, Steenbergen was voor het doel slordig en soms besluiteloos, omdat het zoveel ruimte kreeg. Aan de andere kant werd 1 uitbraak Steenbergen fataal, een rush van 50 meter werd bekroond met een doelpunt van de bezoekers. Nog altijd geen vuiltje aan de lucht, Steenbergen kon echter de score niet verder uitbreiden. Pas vlak voor tijd, na een overtreding op Rick Driessen, ging de bal op de stip en bepaalde Jeroen Hagenaars de eindstand op 4-1.

Met 6 uit 2 een goede seizoenstart, ondanks het feit dat deze tegenstander wel erg weinig tegenstand voor onze defensie bood. Dat zal komende zaterdag anders zijn, als Steenbergen op bezoek gaat bij FC Bergen zaterdag4, dat in elk duel dit seizoen tenminste 4 keer scoorde en samen met SC Welberg zaterdag2 dé titelkandidaat van deze klasse lijkt.

Zondag 30 september 2018

Steenbergen beloont zichzelf niet

Steenbergen: De Roosendaalse trainer Peter Sweres had het over een verdiende overwinning in de media, maar hij zal zich wel afvragen hoe het toch kwam dat Steenbergen een 100% kans kon missen in de laatste 5 minuten. Enzo den Haak had de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal ging er wonderbaarlijk niet in. Iedereen langs de kant en in het veld hadden hem al geteld. De blauwwitten bleven opnieuw zonder punten, ondanks dat er veel strijd op de mat werd gelegd.

Rkvv Roosendaal nam het spel van Steenbergen over na 10 minuten. De titelkandidaat speelde goed van achteruit en liet de snelle voorwaartsen het gevaar stichten. Keeper Jeroen Sebregts hield met 2 puike reddingen het doel schoon. De vorig jaar nog in het blauw-wit te bewonderen Toni Ngombojoao slalomde door de verdediging. Maar bleef steken bij onze laatste man.

Roosendaal kende een sterke fase. Steenbergen probeerde met lange halen de spitsen te bereiken. “Weg is weg” was het devies. Stijn Baarendse ging regelmatig vanaf links naar voren om Stijn Heideman en de actieve Tom van Riesen te bereiken.

Een uitbraak van de ploeg van trainer Sweres zorgde ervoor dat Dylan Matthijssen bij de 2depaal de score kon openen. Op dat moment terecht. Steenbergen kwam er niet echt uit.

De blauwwitten herpakten zich. Van Riesen zag zijn kopbal net overgaan. In de blessuretijd van de eerste helft mocht Steenbergen, die toen aan een goed slot offensief bezig was, een corner nemen. Davy Krijnen zocht het hoofd van Van de Riet. Zijn kopbal belandde op de paal. De bal stuitte terug in het veld. Heideman was er als de kippen bij en tekende voor de gelijkmaker. Een prima opsteker voor de ploeg van Marco Ernest. Het geloof was er weer.

Heideman was kort na rust bijna de gevierde man. De inswinger van Van de Riet kwam bij de spits, maar de Roosendaalse keeper kwam er goed uit.

Het was duidelijk dat beide ploegen de punten wilden pakken en het niet op een gelijkspel wilden aankomen. Steenbergen oogde na rust was statisch, terwijl Roosendaal iets meer voetbalde. Al was dat wel minder dan de eerste 45 minuten. Krijnen en Den Haak werden vaak met lange ballen gezocht. Dit leverde een paar mogelijkheden op. Aan de andere kant moest Sebregts aan de bak. Maar de keeper is na zijn blessure weer in vorm.

Roosendaal kwam halverwege de tweede helft op voorsprong. Een snel genomen vrije trap op het middenveld kwam in 2 balcontacten bij Ngombojoao en die joeg de bal tegen de touwen. Sebregts was kansloos op dat venijnige schot.

Steenbergen wisselde om toch nog een gelijkmaker te maken. Dit was er bijna van gekomen. Een keihard schot van Baarendse werd op miraculeuze wijze uit het doel gestompt. De rebound telde iedereen al, maar Den Haak zag zijn inzet net niet in het net verdwijnen. Dit was de kans om een punt uit de wedstrijd te slepen. Echter bleven de blauwwitten achter met niets na een boeiende en spannende wedstrijd.

Foto’s van de wedstrijd, klik hier

Zondag opnieuw een thuiswedstrijd. Dit maal tegen de nummer 3 van vorig jaar, vv Philippine. Zij wonnen met 3-0 van Virtus.

Scoreverloop: 0-1 Dylan Matthijssen / 1-1 Stijn Heideman / 1-2 Toni Ngombojoao

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Stijn Baarendse, Jeroen Augustijn, Bart Heshof (Xander Burggraaff), Niels Neelen (Marvin Braat), Remco vd Riet, Wouter Merkx, Davy Krijnen (Lennart Boot), Enzo den Haak, Tom van Riesen & Stijn Heideman

Zondag 23 september 2018

Steenbergen 1 grijpt naast de punten

Zondag 23 september 2018  | sc Gastel 1 – V.V.”Steenbergen” 1  | Uitslag 1-0 |

Oud-Gastel: De start van het seizoen voor de blauwwitten verliep niet zo naar wens als je de wedstrijd had gezien. Een goede eerste helft werd door een klutsbal van de thuisploeg teniet gedaan. Steenbergen was niet mans genoeg om die tegenslag om te zetten in de eerste punten van de competitie. Steenbergen droop letter en figuurlijk af op deze druilige middag.

Het eerste team van Steenbergen kampt nog met blessure gevallen, maar langzamerhand raakt de ziekenboeg leeg. Wouter Merkx en Jeroen Sebregts konden vanaf het begin starten.

De druk op de goal van sc Gastel was aanwezig na het eerste fluitsignaal. Echte grote kansen waren er niet. Remco van der Riet was er nog het dichtste bij. Maar zijn schot ging net naast. SC Gastel probeerde met spelhervattingen onder de druk vandaan te spelen en kregen na 20 minuten een grote kans om de score te openen, maar het schot ging voorlangs.

Na ongeveer 1 uur spelen mocht Gastel een corner nemen. Aanvoerder Augustijn gleed weg, waardoor de net in het veld gekomen Jurgen Buuron uit de kluts kon scoren. Steenbergen kon daarna het verschil in overwicht uit de eerste 45 minuten niet meer brengen. “De spelers waren veel te veel bezig met randzaken en vergaten te voetballen”, aldus trainer Marco Ernest.

Zondag speelt het elftal tegen titelkandidaat rkvv Roosendaal. De ploeg komt dan oude bekenden tegen. Lars Machielse en Toni Ngombojoao spelen vanaf dit seizoen voor de Roosendaalse derde klasser. Een pittige klus, want de ploeg won afgelopen zaterdag met 6-1 van nieuwkomer vv Clinge en staat door deze winst bovenaan.

Meer foto’s van de wedstrijd.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Bart Heshof (Xander Burggraaf), Jeroen Augustijn, Wouter Merkx (Lennart Boot), Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Marvin Braat, Stijn Heideman, Tom van Riesen, Enzo den Haak (Niels Neelen)

Zaterdag 22 september 2018

Zaterdag3 pakt koppositie na speelronde 1

Hoewel Nick nog enkele visumproblemen kende aan de Thoolse grens gingen we met een brede selectie op weg naar onze eerste competitiewedstrijd bij Stavenisse.

Voor het eerst beschikte Steenbergen weer over één van zijn vaste keepers Guido, nogmaals hulde aan Lars Driessen die afgelopen weken zich beschikbaar stelde als sluitpost.

Terug naar de orde van de dag. Man man man, wat begonnen wij wederom zwak. Er lijkt een patroon in te zitten. Net als voorgaande weken startte de tegenstander feller wat ook nu weer tot een doelpunt leidde waardoor Steenbergen na kwartier tegen 1-0 achterstand aan keek.

Positieve punt is de weerbaarheid van ons elftal. De wedstrijd kantelde en na 25 min werden de blauw witten de bovenliggende partij al leidde dit in de eerste helft niet tot veel kansen. Op het snelle (natte) veld ging men elkaar steeds beter vinden en ook waren de meeste duels voor ons. Toch gingen we met een achterstand de kleedkamer in.

Na rust bleef dit beeld zo: Steenbergen was veel sterker, kreeg wat kansjes en uiteindelijk was het Rick die in de 60e minuut de gelijkmaker binnen schoot. Na een wederom sterke actie van Bart was het Rick die met een hard schot de keeper kansloos liet. De bevrijdende gelijkmaker maakte extra krachten los bij de blauw witten terwijl de mannen van Stavenisse voelden dat het steeds moeilijker ging worden. Snel na de 1-1 was het opnieuw Rick die na een steekbal van Arie de keeper verschalkte en de voorsprong op het scorebord zette. Niet veel later was het Carlo van Snek die met een bekeken schot het duel op slot gooide, al moest hij dit wel met een blessure bekopen: 3-1

Uiteindelijk werd de eindstand bepaald door de derde treffer van (Hat)Rick. Hij was net teruggekeerd binnen de lijnen na een wissel en bepaalde de eindstand op 4-1.

Door de uitslagen op de andere velden staat Steenbergen nu bovenaan de ranglijst. Een plek waar men graag wil blijven staan. Hiervoor moeten de blauwwitten zorgen dat men vanaf de eerste minuut gefocust het veld op gaat. Op naar volgende week, wanneer om 15.15u thuis wordt afgetrapt tegen Vosmeer zaterdag2!

Zondag 16 september 2018

Steenbergen 1 simpel een ronde verder

Lepelstraat: Vooraf was het al zeker dat het eerste van V.V. “Steenbergen” de volgende ronde in de bekercompetitie zou uitkomen, daar VVC’68 niet won van WHS en Lepelstraatse Boys nog op 0 punten stond was Steenbergen al niet meer te achterhalen. Met een simpele 0-7 overwinning op de vijfde klasser bekeren de blauwwitten verder.

Het waren toch de gastheren die met de eerste echte kans op voorsprong hadden komen. Een kopbal belandde onder de lat bij jeugdkeeper Davy Vroon, maar ketste weer het veld in. Toen eenmaal de eerste goal van Steenbergen erin lag was er geen houden aan. Het was balsponsor Kevin de Jong die de trekker over haalde. Een strakke pass werd door de lange blonde spits bij de eerste paal goed binnen getikt. Niet veel later was het Stijn Heideman die de 0-2 binnen schoot. Het was voor rust eenrichtingsverkeer, maar de thuisploeg kwam door soms gemakzuchtig voetbal voor het doel van Vroon, maar dit resulteerde tot niets.

Na rust werd de ruimte breed gehouden, waardoor er meer kansen kwamen voor het team van Marco Ernest. Een vrije trap van Enzo den Haak was mooi uit gemeten op het hoofd van topscoorder Remco van der Riet. Hij kopte de bal achter de Lepelstraatse goalie (0-3)

Na een uur spelen mocht eerste keeper Jeroen Sebregts zijn entree dit seizoen maken na een blessure. Een echte testcase werd het niet. Hij kreeg in het verloop van de wedstrijd weinig te doen. Het was meer aan de andere kant van het veld te doen. Vele kansen werden niet benut. Het was pas in de laatste 20 minuten toen Steenbergen afstand nam. Heideman, De Jong, Marvin Braat en een eigen doelpunt bracht de eindstand op 0-7.

Zondag start de competitie. Steenbergen heeft een lastig begin. De heren moeten tegen de 3 hoogst geëindigde teams van vorig seizoen, resp. sc Gastel (uit), rkvv Roosendaal (thuis) en Philippine (thuis)

Meer foto’s? Klik dan hier!

Scoreverloop: 0-1 Kevin de Jong (’15)  / 0-2 Stijn Heideman (’19) / 0-3 Remco vd Riet (’51) / 0-4 Stijn Heideman (’72) / 0-5 eigen doelpunt (’76) / 0-6 Kevin de Jong (’78) en 0-7 Marvin Braat (’89) 

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Dave Vroon (’60 Jeroen Sebregts), Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lars Heshof (’46 Mike de Hoog), Stijn Baarendse, Enzo den Haak (’66 Davy Krijnen), Tom van Riesen, Stijn Heideman, Marvin Brat, Remco vd Riet, Kevin de Jong

Zaterdag 8 september 2018

Volgende bekerronde lonkt voor Steenbergen 1

Halsteren: Het moet wel gek lopen of Steenbergen 1 de volgende bekerronde niet gaat halen. Zaterdag 8 september won het team van trainer Marco Ernest zijn tweede wedstrijd. VVC’68 uit Halsteren werd vrij simpel verslagen met 3-1. Door dit resultaat staan de blauwwitten ongeslagen aan kop in de poule.

Voor de neutrale toeschouwer was er weinig aan. Beide teams brachten een matige pot voetbal op de mat. Vele fouten zorgden voor een rommelige wedstrijd. Het duurde ook een tijd voordat de Halsterse vierde klasser de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Door een verdedigende fout kon de thuisploeg uithalen. Maar het aluminium stond in de weg. Steenbergen had al wat plaagstootjes uitgedeeld, maar kon nog geen vuist maken tot aan de 30ste minuut. Binnen enkele minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst een kopbal van Enzo den Haak en daarna het afstraffen van een fout achterin bij VVC’68 door Marvin Braat zorgden voor een comfortabele voorsprong van 0-2.

Het vervolg bracht geen verbetering. Het hoogtepunt van de wedstrijd was wel de derde treffer van Steenbergen. Aanvoerder Jeroen Augustijn joeg de bal keihard in de touwen na een afgeslagen corner. De Halsterse goalie heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. In de ‘dying seconds’ maakte VVC’68 nog een eretreffer uit een standaard situatie.

Met zes punten uit twee wedstrijden staan de blauwwitten aan kop en heeft aan een gelijkspel tegen hekkensluiter Lepelstraatse Boys genoeg. Deze wedstrijd zal a.s. zondag om 14:30 uur in Lepelstraat gespeeld worden.

Scoreverloop: 0-1 Enzo den Haak / 0-2 Marvin Braat / 0-3 Jeroen Augustijn / 1-3 Maikel Geers

Zaterdag3 speelt wederom gelijk

Ook in de 2e poulewedstrijd wist zaterdag3 niet tot een overwinning te komen. In Halsteren werd het wederom 3-3, net als vorige week thuis tegen Oranje Blauw’14.

Op een behoorlijk aangetast veld startte Steenbergen wederom met Lars Driessen in het doel, vaste keepers Guido (blessure) en Joey (ziek) waren afwezig. Er waren meer spelers afwezig, waardoor een beroep gedaan werd op JO19-2 speler Marijn Konings.

Aan de kant van Halsteren zaterdag6 waren er dan juist weer wat sterkhouders wel aanwezig, of geleend van een ander team, want dit team zou met geen mogelijkheid dubbele cijfers hebben moeten incasseren tegen de Fendert. Achterin stond het nu een stuk beter, de snelle laatste man haalde veel weg en gelegenheidsspits Nick van Eekelen had het lastig.

Halsteren kwam verrassend genoeg op voorsprong, want ondanks de versterkingen bij de thuisploeg was Steenbergen wel de bovenliggende partij. Niet lang na de 1-0 kon Steenbergen de stand gelijk trekken, Marijn Konings veroverde zelf de bal op de linksbackpositie, via Jasper van Tilburg werd Rick Driessen op rechts weggestuurd. Zijn voorzet kwam bij de doorgelopen Marijn, die iets deed wat alleen de groten is voorbehouden: scoren bij zijn debuut.

Aanwinst Ruud van Kaam maakte ook zijn debuut en deed bijna hetzelfde, een lange solo kon hij helaas niet bekronen met een treffer. De lange middenvelder deed wel van zich spreken in zijn eerste wedstrijd in blauwwit tenue: hij onderschepte veel ballen en schakelde zichzelf ook in aanvallend opzicht goed in.

Helaas ging Steenbergen ondanks de gelijkmaker en wat kansjes hierna wel met een achterstand rusten. Waar de rebound telkens verkeerd viel, bij iedere voorzet er wel een voet tussen zat, was het geluk aan de andere kant wel aan de kant van de spits, via de paal en de rug van doelman Lars Driessen verdween de bal in het doel.

Na rust was Steenbergen wat beter, de eerste wissels waren het veld ingekomen en dat merkte Halsteren in het spelbeeld. Toch duurde het nog vrij lang voor de gelijkmaker binnen viel, pas 20 minuten voor tijd was dit het geval. Bjorn van Opdorp werd weggestoken, de uitstekend fluitende arbiter negeerde het onterechte vlagsignaal en de strakke voorzet van Bjorn werd bij de 2e paal binnen getikt door Rick Driessen. Even later was het aanvoerder Sven de Kock die met een ouderwetse punter voor de voorsprong zorgde, meerdere malen werd de opbouw van Halsteren onderschept, maar dit was pas de eerste keer dat daar ook concreet gevaar uit kwam.

Niet veel later werd aan de andere kant via een mooi afstandsschot de eindstand op het bord gezet, waardoor Steenbergen opnieuw een punt overhield. Met 2 uit 2 ben je doorgaans uitgeschakeld, maar doordat Oranje Blauw van De Fendert won zou het eventueel nog door kunnen naar de volgende ronde, als Halsteren ervoor zorgt dat Oranje Blauw in ieder geval niet wint en Steenbergen zelf zou winnen in Fijnaart, zou het nog altijd voor het eerst in de historie door kunnen gaan.

Zondag 2 september 2018

Steenbergen zondag2 start met overwinning in de beker

Zondagochtend 08:15 vertrekken. Keeper Knook bestelde, voor 10 euro, een taxi en Wouter Delhez sliep nog even door. De overige spelers waren wel aanwezig echter ging het, zo vroeg, niet helemaal zoals gebruikelijk. Na 25 minuten stond het al 2-3.

Roosendaal 3 was een tegenstander om rekening mee te houden. Vorig seizoen meegedaan om promotie naar de 1e klasse en dit seizoen al een aantal zeer knappe overwinningen in de oefencampagne geboekt. Zo won Roosendaal 3 van NSV 1 met 3-2.

Beide teams waren zoekende en dat gaf beide partijen de ruimte om tot kansen en mogelijkheden te komen. In de eerste 25 minuten vielen 6 kansen/mogelijkheden te noteren waarvan 5 werden omgezet in een doelpunt. Steenbergen kwam op voorsprong via Ingmar. Roosendaal reageerde snel en kwam via een foutje achterin op 1-1. Niet veel later stak Danny de bal op Vincent die vervolgens voor 1-2 tekende. De 2-2 kwam in de 20e minuut via een schot van een meter of 25. Vijf minuten later legde Vincent de bal klaar voor de inkomende Kevin van Bers, die de bal vervolgens in de bovenhoek plaatste, 2-3.

Daarna was Steenbergen scherp en liet bij momenten goed combinatiespel zien. De kansen waren echter, tot de 71e minuut, niet aan ons besteed. Serge legde af op Vincent die voor 2-4 tekende. Ook Roosendaal kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Gelukkig had het taxiritje van Max hem goed gedaan en hield hij zijn doel de rest van de wedstrijd schoon.

Een hele knappe overwinning en een lekker begin van de bekercompetitie. Volgende week wedstrijd twee, thuis tegen Zeelandia Middelburg 3.

Zondag 9 september, 11.30u: V.V. “Steenbergen” 2 – Zeelandia Middelburg 3

Zaterdag 1 september 2018

Zaterdag3 ondanks kansenregen niet voorbij Oranje Blauw’14

Evenals vorig seizoen begon Steenbergen het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Oranje Blauw’14. Op het kunstgrasveld begon Steenbergen allesbehalve scherp en binnen afzienbare tijd moest gelegenheidsdoelman Lars Driessen al vissen. In totaal zou hij in het zwakke eerste half uur 3 tegentreffers toe moeten staan, waarna Steenbergen zich oprichtte.

Kort na de 0-1 had Joost Savelkouls nog wel voor de gelijkmaker gezorgd, een afgeslagen corner werd door de teruggekeerde Nick van Eekelen opnieuw ingebracht en zowel Joost als spits Stephan liepen hier goed op door, Joost kwam als eerst bij de bal en scoorde.

Na het matige eerste half uur werd Steenbergen wat beter en kreeg het wat (schiet)kansjes. Rechtsvoor stichtte Koen Kuijper veel gevaar, maar zijn voorzetten konden nog worden weggewerkt, zij het soms met enige kunst en vliegwerk. De grootste kans volgde nog voor Stephan Smeekes, die vrij voor de doelman de bal aan kon nemen, maar van dichtbij tegen hem op schoot.

Na rust scoorde Steenbergen vrij snel de aansluitingstreffer, Rick Driessen ontsnapte op rechts en passeerde de doelman vrij gemakkelijk. Steenbergen was heer en meester de 2e helft, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 3-3, na een goede combinatie tussen Nick en Koen legde hij de bal af op Eric Hagenaars, die onberispelijk binnen schoot.

Op rechts bleven Rick en Koen een ware plaag voor de defensie van Oranje Blauw, maar vele voorzetten waren niet aan Steenbergen besteed. Van dichtbij schoot Thijs Musters voorlangs, dankzij de vingertoppen van de doelman kwam Nick van Eekelen niet goed uit met zijn stappen en ook een voorzet van links kon niet in het doel worden gewerkt door diverse blauw-witten, waardoor de puntendeling een feit werd.

De andere poulewedstrijd werd overtuigend gewonnen door De Fendert: met liefst 11-0 versloegen zij Halsteren, de tegenstander van Steenbergen aanstaande zaterdag. Om 15.00u wordt er afgetrapt op Sportpark de Beek.

Bekerwinst op basis van goede 2de helft

Steenbergen: Na een slechte eerste 45 minuten herpakte Steenbergen 1 zich in de bekerwedstrijd en wist de overwinning te pakken op WHS 1. De eindscore van 4-1 had hoger kunnen uitpakken maar omdat er vele kansen onbenut werden bleef het hierbij.

Voordat in de 11deminuut een penalty werd gegeven was er erg weinig te beleven op het veld. Aanvoerder Jeroen Augustijn gaf aan te laat te zijn met zijn ingreep in het 16 meter gebied. Vanaf de stip wist Jeremy de Witte de voorsprong voor de zaterdag derde klasser te bewerkstelligen. WHS komt door de voorsprong beter in de wedstrijd, helemaal als de blauwwitten de bal moeilijk in de ploeg kunnen houden. Typerend voor het spel van de thuisploeg is een onmogelijke terugspeelbal waar keeper Joost van der Ree moeite mee had.

De van FC Bergen afkomende Tom van Riesen was actief en zorgde voor gevaarlijke acties en momenten. Eerst zag hij zijn inzet tot corner verwerkt worden. Maar minuten later was hij alert bij de rebound (schot van Remco vd Riet) en schoot de gelijkmaker achter goalie van de Zeeuwen (1-1). Marvin Braat had voor rust nog twee keer de kans om met de rust op voorsprong te komen, maar zijn schoten werden op tijd geblokt.

Na de pauze werd er uit een ander vaatje getapt. De WHS-doelman kwam goed weg. Een vrije trap kwam via de paal tegen zijn rug, maar hij wist de bal nog net van de lijn af te halen voordat Van Riesen deze erin kon glijden.

Het bleek uitstel van executie. Binnen 10 minuten wist de thuisploeg de overwinning veilig te stellen. Marvin Braat kon in de 50ste minuut de bal bij de 2de paal intikken op aangeven van Van Riesen. Van der Riet kon net voor de uitkomende keeper zijn schoen tegen de bal zetten, zodat het 3-1 werd en na een uur spelen mocht diezelfde speler een strafschop benutten (4-1). Daarna mocht de jeugd aan de bak. Drie jeugdspelers die in de voorbereiding al een goede indruk achterlieten mochten de wedstrijd afmaken. Er werden nog twee kansen genoteerd voor Van der Riet en Braat, maar hun kansen troffen geen doel.

De oefenwedstrijd tegen METO gaat dinsdag niet door. Zaterdag 8 september zal het team van trainer Marco Ernest zijn 2de bekerwedstrijd spelen. Om 14:30 uur zal er op het sportpark De Beek in Halsteren afgetrapt worden voor de wedstrijd tegen VVC’68. De zaterdag vierde klasser won zijn eerste bekerwedstrijd in poule 2 70 gemakkelijk en met dezelfde cijfers als de blauwwitten van Lepelstraatse Boys.

Scoreverloop: 0-1 Jeremy de Witte (’11) / 1-1 Tom van Riesen (’32) / 2-1 Marvin Braat (’50) / 3-1 Remco vd Riet (’52) / 4-1 Remco vd Riet (’61 pen)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Niels Neelen (’85 Lars Heshof), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Bart Heshof, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Enzo den Haak (’77 Achmed Dahir), Marvin Braat, Stijn Heideman, Tom van Riesen (’67 Diego Vaissaire)

Foto’s van  de wedstrijd zijn hier te zien.

Zaterdag 18 augustus 2018

Werk aan de winkel Steenbergen 1

Oude Tonge: Het was al weer een tijd geleden dat Steenbergen tegen de Don Bosco Grijsoord Combinatie had gespeeld. Het oefenpotje tegen oud–Steenbergen speler en coach Wim Nieuwland pakte slecht uit. Steenbergen verloor met 6-2.

De zaterdag 2deklasser was duidelijk verder in de voorbereiding dan het uitgedunde keurkorps van trainer Marco Ernest. De blauwwitten gingen met 11 spelers en een reserve keeper naar Oude-Tonge. Met maar 3 vaste basisspelers van vorig jaar moest het team starten. Toch deed men dit goed. Dit resulteerde in 2 goede kansen. D.B.G.C. kwam door snelle counters eruit. Dat deden ze dan ook zeer effectief. De eerste de beste aanval was dan ook gelijk raak. De jonge Mike de Hoog, die door personele problemen achterin stond, moest tot 2 maal toe in de snelle aanvaller zijn meerdere herkennen, waardoor het vrij snel op 2-0 kwam. Aanvoerder Augustijn moest halverwege de eerste helft aan de “noodrem” trekken. De scheidsrechter gaf een vrije trap rand 16 meter gebied. Bij de 2depaal werd deze, al dan niet in buitenspelpositie ingekopt. Toch wees de scheidsrechter na discussie met de assistent-scheidsrechter naar de middenstip. Enkele seconden later werd een doelpunt van Steenbergen goed gekeurd. Remco van de Riet die ditmaal in de spits stond kopte de bal vanuit buitenspelpositie terug naar de inkomende Augustijn en die schoot raak (3-1). Steenbergen kreeg via Diego Vaissaire nog een kans om de stand draaglijker te maken, maar hij kon de bal net niet goed raken.

De thuisploeg bleef zijn spelletje spelen. Door snel eruit te komen, kwamen er gevaarlijke kansen. Nog voor rust werd de stand naar 5-1 getild. Onnodige fouten werden in deze wedstrijd gelijk afgestraft.

Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was dat wel in de 47ste minuut. Opnieuw niet goed opgelet, kon de Zuid-Hollandse ploeg makkelijk de 6-1 intikken. Steenbergen kreeg nog enkele goede kansen, maar de pogingen van Braat en Krijnen waren niet voldoende om meer aan te sluiten. Toch wist Steenbergen 10 minuten voor tijd de 6-2 te maken. Een diagonaal schot van Van der Riet zorgde voor een klein slotoffensief, maar meer werd er niet gescoord.

Trainer Marco Ernest was na afloop realistisch. “De doelpunten werden veel te makkelijk weggegeven. Door simpel balverlies te lijden en naïef verdedigen kwamen we snel op achterstand”. Gezien de kansen die de blauwwitten kregen, had de gehavende ploeg zich beter kunnen manifesteren was de coach ook opgevallen.

Meer foto’s van de wedstrijd!

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree (Max Knook), Mike de Hoog, Diego Vaissaire, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Niels Neelen, Davy Krijnen, Boudein Bickel, Marvin Braat, Remco vd Riet & Stijn Heideman.