Zaterdag 20 augustus 2022

Steenbergen 1 voorbij Krabbendijke

De 2e oefenwedstrijd van Steenbergen 1 heeft een overwinning opgeleverd. Tegen Krabbendijke kwam het pas na rust los, Steenbergen opende de score via Joep van Sittert maar moest in de slotfase uiteindelijk nog in de achtervolging. Dankzij twee late treffers van Gio van der Wegen won Steenbergen met 3-2.

Op het kunstgrasveld in Steenbergen was het de eerste helft nauwelijks spannend voor de doelen. Krabbendijke was in het begin wat meer aan de bal, richting de rust hield Steenbergen de bal langere tijd in de ploeg maar beide ploegen wisten nog nauwelijks kansen te scheppen. Steenbergen miste spitsen Marvin Braat, Melvin Smout en Vincent Mosmans en kwam daardoor vooral over de flanken door, maar meer dan een enkele corner kwam hier niet uit voort.

Na de rust was het al vrij snel de ingevallen Joep van Sittert die de score opende. Voor beide doelen was er veel meer actie nu, een combinatie met de naar de spits gedirigeerde aanvoerder Mike de Hoog leverde een 1 op 1 situatie op voor Joep, die onberispelijk raak schoot. Hierna was Steenbergen in aanvallend opzicht ook los, Dennis Duijvelaar trof via de handschoen van de doelman nog de lat, zeker over links werd er veel gecombineerd met spits Mike nu.

Ook Krabbendijke kwam wat meer uit de schulp en het duel werd wat meer open. Een snel(ler) genomen vrije trap zorgde voor de gelijkmaker, bij de 2e paal was Steenbergen niet alert genoeg en werd de bal van dichtbij binnen gewerkt. Toen er na een lange solo ook nog doeltreffend in de bovenhoek werd afgerond leken de bezoekers er met de overwinning ervan te gaan lopen, maar Steenbergen perste er nog een slotoffensiefje uit. Tweemaal verscheen Gio van der Wegen op het scorebord, eerst ontsnapte hij op randje buiten spelen, even later schoot hij van rand 16 goed binnen.

Opstelling: Sebastiaan Stoop (’46 Max Knook), Nathan van Beers, Boudein Bickel (’70 Wouter Sloekers), Ben Bosch (’87 Sam Hartog), Lars Heshof; Sam Hartog (’46 Joep van Sittert), Mike de Hoog, Kai Heshof, Sjoukhat Khan (’46 Leonid Leonodov), Dennis Duijvelaar & Gio van der Wegen.