728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 18 mei 2019

Steenbergen op spaarstand voorbij hekkensluiter

Met een bezoek aan NOAD’67 stond het 3e duel in 7 dagen op het programma, iets waar de kranten doorgaans flink over schrijven en wat misschien ook Steenbergen parten speelde. Het slaagde er maar niet in genoeg energie in het duel te leggen, hoewel het al vroeg beslist was in Sint Philipsland.

Steenbergen probeerde van achteruit op te bouwen, wat prima kon met middenvelders William en Nick centraal achterin, maar wat maar moeizaam ging op het harde en stroperige veld in Zeeland. Toch kwamen de kansjes er zeker, na ruim een kwartier werd het ook 0-1. Een goede corner van Rick werd bij de 1e paal dusdanig verlengd dat de inlopende Sonny de Bont van dichtbij binnen kon werken.

De bezoekers hadden hiervoor wel 2 kansjes gehad, omdat Steenbergen niet altijd even secuur was in de passing én de afstanden op het veld net te groot waren, waardoor de felheid van NOAD’67 zeker resultaat had. Toch werd het al snel 0-2 en 0-3, eerst kwam Rick van links naar binnen en schoot met rechts in de korte bovenhoek, even later was het Sonny de Bont die met een fraaie lob de doelman verschalkte.

Na de rust echter een ander spelbeeld, NOAD’67 kroop wat meer uit de schulp, had ook een versterking van het andere veld aangewend en Steenbergen had er duidelijk weinig zin meer in, hoewel het met een goede aanval en een kopbal van Sonny net voorlangs het doel nog goed uit de kleedkamer kwam. Slordigheden namen hierna de overhand, NOAD’67 kon nog niet direct profiteren maar 10 minuten voor tijd was een te korte terugspeelbal toch aanleiding voor de 1-3. Vlak voor tijd kwam Tim Ninteman hoofd tegen hoofd met zijn tegenstander, met als resultaat een flinke buil, waarna de arbiter direct een einde maakte aan het duel.

Steenbergen had er duidelijk weinig kracht meer voor, maar haalde wel 9 punten in een week tijd binnen. Hierdoor kan het nog altijd 3e worden, zeker als het aanstaande zaterdag de slotwedstrijd van FC Bergen zou kunnen winnen, uit werd er na een slecht begin met 4-1 verloren, hier kan Steenbergen zich nog voor revancheren, als er op sportpark Seringenlaan afgetrapt wordt om 13.15u.

Dinsdag 14 mei 2019

Ratatatata Remontada (El Sierd, 14-05-2019)

Vandaag werd een eerder afgelast duel bij vv Vrederust ingehaald. Enkele seizoenen terug trof Steenbergen Vrederust ook al eens thuis op een doordeweekse avond, waar het toen onderuit tegen een flink versterkt ‘2e elftal’. Ook dit keer verscheen er een compleet andere en behoorlijk fittere voorhoede op het veld bij de opponent, dat samen met een bijzonder slechte scherpte zorgde voor een desastreuze eerste helft.

Hoewel Steenbergen het nog een kwartier droog hield, moest doelman Hylke Tanke 3 keer kansloos toe kijken hoe de bal in het net geschoten werd. Vrederust heerste en Steenbergen kreeg slechts 1 kansje, toen Stephan Smeekes de bal veroverde op het middenveld en Thijs Musters op de doelman afstuurde, echter juist op dat moment kreeg de assistent-scheidsrechter de kriebel onder zijn rechteroksel en het feest ging niet door.

Vlak voor rust een kentering, achteraf beslissend voor het duel. Steenbergen kreeg gemakkelijk een strafschop, toen iemand van Vrederust de bal tegen zijn hand aangeschoten kreeg. De zojuist ingevallen Jasper van Tilburg zorgde voor de 1-3 én een nieuw perspectief in de rust.

Met wat tactische omzettingen en 3 wissels ging Steenbergen vol goede moed in jacht op de aansluitingstreffer. Alles wat in de eerste helft niet aanwezig was, werd nu in de strijd gegooid en na bijna een uur speelde maakte Thijs Musters de 3-2, Rick Driessen werd op rechts weggestuurd en gaf lag voor, Jeroen Hagenaars werkte de bal bij de 1e paal tegen diezelfde paal aan, maar bij de 2e paal was Thijs alert.

Dit sterkte het geloof in een ommekeer en een goed kwartier later was het ineens 3-7: spits Sonny de Bont scoorde drie prima treffers uit goede aanvallen én na goede acties, waarna Ruud van Kaam de 6e treffer binnen prikte na een goede combinatie door het centrum van hun verdediging. Alles lukte bij Steenbergen, dat ook na de 3-4 risico bleef nemen en het duel meteen besliste en Stephan Smeekes nog wat extra zout in de Bergse wond strooide door de 3-7 te maken.

Het geloof bij Vrederust was al snel helemaal weg, maar het blijft onverklaarbaar waardoor Steenbergen ineens de geest kreeg na rust, hoewel de tactische omzettingen hier zeker aan hielpen, werden ook alle duels ineens gewonnen én werden er veel meer ‘vuile’ meters voor elkaar gemaakt. Feit is dat het drie punten pakte op bezoek bij een lastige tegenstander, waardoor het gelijk komt met WHS maar een beter doelsaldo heeft en dus de 3e plek moet gaan verdedigen nu. Dit zal moeten gebeuren tegen hekkensluiter NOAD’67 4 en runner-up FC Bergen 4, te beginnen aanstaande zaterdag om 13u in Sint Philipsland.

Zondag 12 mei 2019

Steenbergen 1 snakt naar het einde

Steenbergen – Het zou theoretisch nog gekund hebben. De 3de periode, maar dan moesten de laatste 3 wedstrijden nog wel winnend worden afgesloten. Maar of de groep o.l.v. Marco Ernest daar nog zin in had? Uit het duel van afgelopen zondag tegen VVR mochten we concluderen dat daar geen sprake van was.

Na een vroege achterstand kwam Steenbergen nog wel op voorsprong, maar gaf het daarna kinderlijk eenvoudig weg.

De bezoekers, die nog wel kans hebben op de nacompetitie, zorgden voor druk op het doel van Jeroen Sebregts. Steenbergen kwam er niet uit. In de 6de minuut was daar loon naar werken. De rechtsbuiten van VVR kon de buitenspelval ontlopen en trok de bal voor. Yoran de Bruijn stond klaar om af te drukken (1-0). Het duurde even voordat Steenbergen naar voren kon. Davy Krijnen veroverde de bal op het middenveld en stuurde Tom van Riesen weg die de bal voorgaf. Het schot van Stijn Baarendse ging over. Niet veel later kreeg Steenbergen twee corners. Uit de laatste werd de bal uit een scrimmage door Pieter Suikerbuik binnen getikt.

Het was aanvoerder Augustijn die Steenbergen op voorsprong bracht. Een geplaatst maar hard schot verraste de keeper van VVR (2-1). De voorsprong was van korte duur. Door geklungel achterin werd de gelijkmaker door Gilberto Quiala net voor rust een feit.

Steenbergen had na de pauze op voorsprong kunnen komen. Wouter Merkx was attent en pakte de bal af en gaf die aan Baarendse die klaar stond om uit te halen. Hij gleed uit en zag zijn kans in rook opgaan.

VVR werd sterker, maar werd wel in het zadel geholpen door het slechte spel van de thuisploeg. Het leek wel of de blauwwitten ruzie hadden met de bal. Geen pass kwam aan. Het was wachten op een tegendoelpunt. Opnieuw werd er niet goed geanticipeerd achterin. Via een “Bep Bakhuys” kopbal werd de 2-3 gemaakt en werd in de 71ste minuut door een counter de eindstand op 2-4 bepaald.

De wedstrijd ging als een nachtkaars uit, terwijl er nog een kwartier gespeeld moest worden. De amusementswaarde zakte naar een bedenkelijk niveau. De scheidsrechter had daar begrip voor en floot gelijk nadat de 90 minuten verstreken waren.

Het is nog niet klaar. Nog twee wedstrijden moeten er worden gespeeld, resp. tegen Philippine (19/5 -uit) en HVV’24 (26/5-thuis). Hopelijk dat de groep zich hiervoor nog kan opladen. Want het zou zonde zijn dat de competitie na een goede tweede helft in mineur wordt afgesloten.

Wedstrijdfoto’s

Scoreverloop: 0-1 Yoran de Bruijn (‘6), 1-1 Pieter Suijkerbuijk (’16), 2-1 Jeroen Augustijn (’25), 2-2 Gilberto Quiala (’33), 2-3 Jolan Gooskens (’66), 2-4 Joris van den Ham (’71).

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Lars Heshof (’85 Niels Neelen), Pieter Suikerbuik, Wouter Merkx, Davy Krijnen (’60 Mike de Hoog), Stijn Baarendse, Tom van Riesen (’75 Bart Heshof) & Stijn Heideman

Zaterdag 11 mei 2019

Zaterdag3 simpel voorbij Tholense Boys 3

Voorafgaand aan het Voorjaarscarnaval in de kantine werd er ook nog gevoetbald afgelopen zaterdag: laagvlieger Tholense Boys 3 kwam op bezoek, dat na de winterstop enkele verrassende uitslagen het behaald waardoor Steenbergen niet precies wist wat het kon verwachten.

Al snel werd duidelijk dat het geen problemen op zou moeten leveren, Steenbergen combineerde erop los op het kunstgrasveld aan de Seringenlaan, de Zeeuwse bezoekers hadden net 11 man bij elkaar weten te krijgen maar konden daarmee geen vuist maken. Het enige wat Steenbergen zich kon verwijten, was dat het niet meer scoorde voor de rust. Slechts Rick Driessen en Stephan Smeekes troffen doel, waarbij er diverse andere kansen waren, Sven de Kock werd afgevlagd vanwege vermeend buitenspel en Carlo van Snek maaide voor een open goal volledig over de bal heen.

Vlak voor rust stuitte de bal op voor Nick van Eekelen, waarna hij hem tegen zijn hand kreeg. De vrije trap verdween over doelman Guido Sinnema in het doel, waardoor het bij rust slechts 2-1 stond. Na de rust liep Steenbergen al snel uit, goals van opnieuw Stephan Smeekes (kopbal uit corner), Michael Mink (kopbal uit corner), Jasper van Tilburg (strafschop), Rick Driessen en de eerste treffer van Ruud van Kaam zorgden voor een comfortabele 7-1 winst. Tal van kansen werden nog gemist, maar Steenbergen was genadig met de bezoekers, ook al doordat de 90 minuten niet geheel vol werden gemaakt.

Dinsdagavond kan Steenbergen opnieuw goede zaken doen, bij winst op Vrederust stijgt het naar de 3e plaats.

Dinsdag 7 mei 2019

Dames1 vinden hun Waterloo in bekertoernooi

Steenbergen: “The Winner Takes it All” zong een Zweedse formatie ooit, maar de dames van Steenbergen vonden hun Waterloo na de ABBA reeks. Tot de halve finale waren ze gekomen, maar Roosendaal VR1 wonnen na strafschoppen, nadat de klok na 90 minuten een gelijke stand van 1-1 aangaf. Teleurgesteld, maar met opgeheven hoofden verlieten de meiden het veld. Maar er had meer ingezeten…

Het was een fysiek duel. Beide ploegen gingen voor de winst. Steenbergen combineerde goed, maar de eind pass kwam niet aan. Steenbergen kwam in de 21ste minuut op voorsprong. Een prachtig afstandsschot van Demi Ernest belandde in de kruising (1-0). Het was toen wachten op een verdubbeling van de score. Steenbergen domineerde de wedstrijd en had kansen op meer. Angelique Perdaems wist zich in de 16 te manoeuvreren en werd onderuit gehaald. Echter de scheidsrechter oordeelde anders.

Net voor rust moest de keeper van de 4de klasser Roosendaal (een treetje hoger dan Steenbergen) gestrekt naar de bovenhoek op een schot van Perdaems, die de bal tot corner tikte. Ondanks de kleine voorsprong was er het geloof op een goede afloop.

Roosendaal kwam iets sterker uit de startblokken, maar echt grote kansen leverde dat niet op. De verdediging van de blauwwitten stond haar mannetje. De gelijkmaker kwam eigenlijk uit het niets. Een afstandsschot van opzij werd niet goed beoordeeld door de altijd betrouwbare keeper Jade. Zij probeerde de bal nog met een uiterste strekbeweging te pareren, maar sloeg het leer in de goal (1-1).

Steenbergen liet zich er niet bij neerleggen en ging vol op de aanval. Dit leverde een mooi en spannend schouwspel op. De kans verhoudingen in de resterende tijd was net als de periode daarvoor. Ver in de blessuretijd hadden de bezoekers de grootste kans, maar Jade tikte de bal op miraculeuze wijze uit de kruising.

Na 90 minuten konden ze aan de strafschoppen serie beginnen. Het “ABBA” systeem. Jade stopte de eerste penalty, maar Steenbergen verzuimde in de reeks afstand te nemen door 2x op de paal te schieten. Roosendaal kwam na 13 strafschoppen op voorsprong en dit was genoeg om naar de finale te gaan.

Zaterdag 4 mei 2019

Onterechte beslissingen leidden nederlaag in

Na een half uur spelen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Steenbergen. Men was sterker en leek op een comfortabele 0-2 voorsprong te komen, helaas ging het vanaf toen mis.

Zoals gezegd starten de blauwwitten sterk. Net zo als in de vorige wedstrijd waren deze teams aan elkaar gewaagd en ontstonden er boeiende duels tussen beiden kampen. De eerste 30 minuten kwamen de blauw witten hier als winnaar uit de verf. Er werden veel duels gewonnen en goed rond gecombineerd. Na wat halve kansjes was het Wouter Boot die die 0-1 na 20 minuten binnen schoot. Een snelle onderschepping van William op Jeroen zorgden ervoor dat Stephan weggestuurd werd. Hij behield het overzicht en speelde de mee opgelopen Wouter Boot in. Die beheerst de 0-1 binnen schoot.

Steenbergen drukte door en had verdiend op 0-2 voorsprong moeten komen. Een verre uittrap van Hylke leek prooi te zijn voor doelman van MOC. De opstomende Thijs en Stephan geloofden in de bal, waardoor de keeper de bal weg werkte. Deze kwam terecht bij Thijs die de 0-2 in het doel binnen schoot. Tot ieders verbazing en ver nadat de goal gemaakt was besloot de scheidsrechter te fluiten voor gevaarlijk spel waar er geen speler van Steenbergen binnen een paar meter van de keeper was. Onterecht en gedesillusioneerd bleven de blauw witten staan.

Deze consternatie werd alleen maar groter toen Wouter Boot onderuit gehaald werd en de bal pakte voor een vrije trap. Hier dacht de scheidsrechter wederom anders over en tot grote frustratie gaf hij een vrije trap voor hands aan MOC. Hier maakten zij gretig gebruik van en uit het niks stond de 1-1 op het scorebord. Stephan probeerde tevergeefs nog om uitleg van de scheids te vragen, maar werd hier voor beloond met een gele kaart. Rust!

In de rust elkaar toegesproken om te focussen op het positieve spel van het eerste half uur en de 12e man van MOC proberen naast ons neer te leggen. Toch had MOC nu geen hulp van de scheids meer nodig. Binnen 10 minuten stond de 3-1 achterstand op het scorebord. Te gemakkelijk werden goals weggegeven en van organisatie was even geen sprake.

Sonny leek toch de spanning met een fraaie kopbal 3-2 nog terug te brengen, maar het geloof wat MOC uit de voorsprong haalden zorgden voor twee mooie goals vanuit MOC en brachten de stand op 5-2. Laatste strijdpunt was een voorzet van Lars die op waarde werd geschat door de verdediger van MOC en de eindstand 5-3 op het bord stond.

Op basis van een zeer zwakke 2e helft heeft Steenbergen weinig recht van spreken, maar mocht er een enigszins onpartijdige scheidsrechter staan had men gewoon met een 0-2 voorsprong de rust in gegaan wat waarschijnlijk een heel andere wedstrijd geworden was.

Volgende week wacht thuis Tholense Boys. Een wedstrijd die na 2 nederlagen achter elkaar graag gewonnen zou worden door de blauwwitten!

Maandag 22 april 2019

Steenbergen 1 klaar na flinke nederlaag

Oudenbosch: Steenbergen heeft zich geen beste dienst bewezen door een flinke nederlaag bij “angstgegner” Victoria’03. Met 5-0 kreeg de ploeg van Marco Ernest een draai om de oren. Naast dat ze tegen een goede ploeg stonden, vochten de blauwwitten ook tegen zichzelf. De kans op een goede klassering in de competitie en de 3de periode is hierdoor zo goed als verkeken.

De thuisploeg die de punten nog nodig heeft voerde de druk al vrij snel op. Voorin bij Victoria’03 zijn er de laatste weken wat verschuivingen geweest, waardoor de aanvallen gevaarlijker worden. Vooral de ploegmaat van Remco van der Riet volgend jaar (red. sc Kruisland), Faris Quaddaff, was de gevierde man. Toch wist de thuisploeg het net niet te vinden, maar je kon er op wachten. Een verre ingooi werd in de zestien geworpen. Onder de ogen van de scheidsrechter kreeg een verdediger van Steenbergen een duwtje waardoor de bal bij de 2de paal werd gekopt. Quaddaff moet je zo’n kans niet geven en hij maakte het mooi af (1-0).

Steenbergen probeerde het, maar verloor veel duels en de keuzes die men maakte waren niet goed. Sporadisch kwamen ze eruit, maar het was leuk tot de zestien en daarna nam Victoria’03 het weer over. Hieruit kwam de 2-0 van Quaddaff. Hij prikte de bal in het uiterste hoekje. Sebregts kon er niet bij. Net voor rust kreeg Van der Riet een kansje. Lennart Boot gaf een steekpass, maar Van der Riet kon de bal niet echt goed raken (zie foto).

De blauwwit supporters hadden gehoopt op een revival, maar die kwam er niet. Victoria’03 bleef kansen creëren en Steenbergen liep achter de feiten aan. Augustijn werd naar voren gestuurd en Bart Heshof in de verdediging gezet. Kort daarop was de wedstrijd helemaal gespeeld. Sebregts zag in zijn doelgebied Ricardo de Wit opduiken en mocht de 3-0 intikken.

Niet veel verwend met kansen, mocht Steenbergen er twee noteren binnen 1 minuut. Baarendse schoot keihard op de lat en hij mocht even later de bal in de zestien slingeren, maar de kopbal van Augustijn ging over.

Victoria’03 maakte de eindstand nog op 5-0. Een link hakballetje van Ouaddaff verraste Sebregts en een onnodig overtreding van Baarendse werd bestraft met een penalty. De Wit maakte de 5-0 vanaf de stip.

De ploeg heeft nu vrij tot 12 mei. De tegenstander van die middag is VVR. Voor die tijd zal het eerste oefenen tegen NOAD’67 (26 april) en Dosko (2 mei).

Scoreverloop: 1-0 Faris Quaddaf / 2-0 Faris Quaddaf / 3-0 Ricardo de Wit / 4-0 Faris Quaddaf / 5-0 Ricardo de Wit (pen.)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff (’82 Niels Neelen), Stijn Baarendse, Remco vd Riet (’55 Mo Dahir), Pieter Suijkerbuijk, Davy Krijnen (’65 Bart Heshof), Wouter Merkx, Stijn Heideman, Tom van Riesen.

meer wedstrijdfoto’s klik hier!

Zaterdag 20 april 2019

Dames halen 1/2 finale beker

Kapelle: De dames van VV Steenbergen hebben door de winst op 4de klasser vv Kapelle de 1/2 finale bereikt in de bekercompetitie. Een prima prestatie, maar gemakkelijk ging het niet. Het bleef tot de laatste minuut spannend. De vreugde was dan ook zeer intens na het laatste fluitsignaal.

Nadat Jade even aan het werk werd gezet, lag de bal al in het net van Kapelle. Een volley van Yara Vermeulen boog zo de kruising in (0-1). De thuisploeg probeerde er uit te komen via snelle aanvallen, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Steenbergen voerde de druk op en Romy Ernest haalde de achterlijn, maar haar voorzet kwam niet bij een medespeler. Zij was wel diegene die het volgende doelpunt maakte. Een prima aanval die opgezet werd door Kim van Es belandde bij de inkomende Romy en zij schoof de bal achter de keeper (0-2).

De blauwwit dames zijn daarna wat slordiger en Kapelle komt meer aan voetballen toe. Jade houdt het doel schoon door een redding, maar moest even later na een fout op het middenveld toch de bal uit het doel rapen. Een voorzet van rechts werd bij de 2de paal mooi binnen gekopt (1-2).

Voor rust kregen beiden teams nog kansen. De gelijkmaker was bijna in de maak, maar de verkeerde terugspeelbal werd van de lijn gehaald.

De tweede helft was minder spectaculair, maar wel spannend. Wat mede kwam door de stand. Kim, die je voor rust weinig zag, ging meer in de aanval in de 2de helft. Zij was die een aantal kansen kreeg om de score dragelijker te maken. Echter haar schoten gingen niet in het doel. Het publiek veerde op toen Jade het spel snel hervatte en Kim wist te bereiken. Ze omspeelde de keeper, maar werd daarna nog naar buiten gedreven door de meekomende verdediger. De kans was daarna verloren.

De laatste 10 minuten waren niet best, maar de tijd kroop vooruit. Het was dus een bevrijdend fluitsignaal na 90 minuten. Wie de tegenstander wordt in de 1/2 finale zal pas na dinsdag bekend worden. De mogelijke tegenstanders spelen namelijk Paasmaandag en dinsdag hun 1/4 finales.

scoreverloop: 0-1 Yara Vermeulen (‘3) / 0-2 Romy Ernest (’16) / 1-2 speler onbekend (’38)

meer wedstrijdfoto’s, klik hier!

Donderdag 18 april 2019

Hattrick Heideman in restant

Steenbergen: Vooraf gaf trainer Marco Ernest aan nog gespannen te zijn. “Je zal het meemaken dat RBC gelijk scoort”. Na 2 minuten was die spanning wel weg. Heideman scoorde zijn 1 eerste die avond. Het zouden er 5 worden in totaal over 2 delen. Door goed en gedreven spel werd de koploper afgedroogd met 6-1.

Een paar uur daarvoor kreeg de club te horen dat de straf verminderd werd. Niet 4 punten, maar 2 punten in mindering waardoor een kans op een derde periode binnen bereik blijft. Maar dan moest er wel gewonnen worden in de resterende 29 minuten van de wedstrijd Steenbergen – RBC.

Beide teams moesten sleutelen aan hun teams. Niet elf, maar tien spelers van elke ploeg moesten de arena betreden en konden beiden niet de opstelling formeren zoals in het eerste deel. Steenbergen mocht beginnen met een vrije trap. Momenteel, samen met de corners een sterk wapen. Het leverde bijna een goal op. Lang wachten hoefden de supporters van Steenbergen niet. In de 2de minuut (’63) mocht Baarendse een corner nemen en Heideman knikte de bal mooi binnen. Vanavond zijn eerste, maar zijn derde in totaal. En er zouden er meer volgen…

Kevin de Jong die opnieuw in de “basis” startte was een prima aangever voor de spits. Met zijn sluwheid en doorzettingsvermogen wist hij de achterlijn te halen en de bal voor te zetten. Heideman kon er net niet goed bij.

Terwijl Jeroen Sebregts een prima redding verrichte, had hij weinig te doen en als er dan wat was, waren de verdedigers alert. Nee het was te doen bij het doel van RBC. Remco van der Riet, die volgend jaar zijn heil gaat zoeken bij 2de klasser sc Kruisland wist de bal net over te koppen en hij had de mogelijkheid om de 5-1 te maken, maar zijn schot werd geblokt.

De bezoekers probeerden nog aansluiting te krijgen, waardoor er ruimte kwam. De blauwwitten wisten hier wel raad mee. De corner van Davy Krijnen werd opnieuw ingekopt door Heideman (5-1). Krijnen zelf testte nog het aluminium en verdediger Lennart Boot was dichtbij zijn eerste treffer van het seizoen. Zij afstandsschot ging net naast.

Het was nog niet klaar. Terwijl het Steenbergse publiek achter het doel van RBC “tien, tien, tien” riep, prikte Heideman zijn derde van de avond binnen. Opnieuw een rake kopbal die de eindstand van 6-1 op het bord noteerde.

De volgende wedstrijd is Paasmaandag, 22 april uit tegen Victoria’03. De aftrap zal om 14:30 uur plaats vinden op het sportpark Albano in Oudenbosch.

Wedstrijdfoto….klik hier.

Scoreverloop restant wedstrijd: 4-1 Stijn Heideman (’63), 5-1 Stijn Heideman (’86) & 6-1 Stijn Heideman (’89)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaf, Jeroen Augustijn, Lennart Boot, Pieter Suijkerbuijk, Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Kevin de Jong, Davy Krijnen & Stijn Heideman

Zondag 14 april 2019

Puntendeling in spannend duel

Steenbergen: Aanvoerder Jeroen Augustijn verwoordde het goed. “Binnen 2 weken hebben we alles verloren”. Hoe krijg je een aangeslagen elftal weer aan de praat. Toch liet Steenbergen hun beste kant zien en speelde gelijk tegen de nieuwe runner-up, Terneuzen. Vooraf zou men getekend hebben voor een gelijkspel. Achteraf niet.

Het duurde even voor de blauwwitten dat er weer geloof was in eigen kunnen. Steenbergen begon slordig en de snelle spitsen van de bezoekers konden naar hartelust counteren. Uit een corner moest keeper Jeroen Sebregts zijn uiterste best doen, maar niet veel later moest hij echt aan de bak. Een makkelijk gegeven penalty werd door de keeper prachtig gepakt Een opluchting ging door het sportpark. Steenbergen ging na dit “bedrijfsongelukje” op zoek naar de vorm die het had met en voor de wedstrijd tegen RBC. Het gevaar kwam vooral door gelegenheidsspits Kevin de Jong en Stijn Heideman. Die twee konden het goed vinden. Zo goed dat de een de bal gunde naar de ander, terwijl in dit geval Heideman het beter zelf had kunnen doen. Niet veel later weer een enorme kans door toedoen van de beide mannen voorin.

Toch was het een ander die de openingstreffer mocht aantekenen. Na 1,5 jaar blessureleed scoorde Pieter Suijkerbuijk zijn eerste goal. Een corner van Baarendse werd door de middenvelder beheerst ingeschoten (1-0). De koek was nog niet op voor Steenbergen die in die fase de bal goed in de ploeg hield en veel druk zette. Terneuzen was even de weg kwijt. De Jong hield de bal goed vast en wist de sprintende Heideman de bal mee te geven. Die faalde niet toen hij alleen op de keeper afging (2-0). Een prima voorsprong. Remco van de Riet had met nog geen 30 minuten op de klok de genadeklap kunnen geven, maar zijn inzet was te slap.

Terneuzen was daarna weer aan zet. De snelheid voorin werd benut. Eerst leverde dat een kansje op, maar niet veel later werd er toch gejuicht door de bezoekers. Steenbergen kreeg de bal niet goed weg. Jahrdell Constansia, profiteerde daarvan (2-1). De snelle aanvaller staat flink in de belangstelling van diverse clubs. Het was tot de rust wachten op de gelijkmaker. De druk op de verdediging van de blauwwitten was groot. Echter hield Sebregts zijn doel schoon.

Na rust was het een kopie van de laatste 15 minuten van het eerste bedrijf. Terneuzen vol op de aanval en Steenbergen probeerde eruit te komen, maar de bal werd maar moeilijk in het team gehouden. Na 64 minuten kwam daar toch de gelijkmaker. Constansia scoorde zijn 2de van de middag. Volgens onze assistent-scheidsrechter Goof Musters 1 meter buitenspel, maar de scheidsrechter wuifde dit weg en keurde het doelpunt goed.

De collega van Musters aan de overkant vlagde De Jong ook af, terwijl hij achter de laatste man kwam. Dit keer honoreerde de leidsman wel dit vlagsignaal. Tot ongenoegen van de supporters die aan de andere kant stonden. De laatste 10 minuten waren erg spannend. Beide teams gingen voor de winst. Augustijn had de 3-2 op de schoen, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper.

Een prima wedstrijd, maar er had voor beiden iets meer ingezeten.

Donderdagavond zal de resterende 29 minuten gespeeld worden van de gestaakte wedstrijd VV Steenbergen 1 – RBC 1. De match zal om 19:45 uur aanvangen onder leiding van scheidsrechter Dhr Souwen.

Scoreverloop: 1-0 Pieter Suijkerbuijk (’15) / 2-0 Stijn Heideman (’19) / 2-1 Jahrdell Constansia (’35) / 2-2 Jahrdell Constansia (’64)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Bart Heshof, Pieter Suijkerbuijk (Davy Krijnen ’74), Remco vd Riet, Stijn Baarendse, Mike de Hoog, Stijn Heideman (Thijs Zantboer ’85) & Kevin de Jong.

Meer foto’s van de wedstrijd.

Zondag 13 april 2019

Zaterdag3 kan geen vuist maken tegen koploper Welberg

Steenbergen kreeg vandaag koploper Welberg op bezoek. In het uitduel was er met 2-0 verloren, maar kreeg Steenbergen amper kansen, iets wat vandaag wederom het geval was.

Al na enkele minuten opende Welberg de score, maar Steenbergen weerde zich daarna goed. Doelman Mike Delwel was geleend van zaterdag2, bij afwezigheid en blessures van de 3 eigen potentiële keepers, en zag voor zich een hechte defensie. Aan de andere kant kreeg Steenbergen amper kansen, maar tot 5 minuten voor rust hield het ook de bezoekers wat van het doel af. In die periode besliste de koploper het duel met 2 goals kort achter elkaar, waardoor het bij rust 0-3 stond.

Na de rust was het over met het verweer van Steenbergen, dat Welberg nog treffers ging maken stond vast, maar het gemak waarmee was wel opmerkelijk. Na de 0-7 kon Steenbergen nog wel de eer redden, al eerder kreeg het wat kleine kansjes, het was Sonny de Bont die dit buitenkansje verzilverde.

Mede door de vroege openingstreffer kon Steenbergen geen moment ruiken aan een stunt, ook het ontbreken van diverse vaste basisspelers hielp hierin niet echt. De komende 2 weken kan iedereen herstellen zodat in de maand mei nog 5 keer op volle oorlogssterkte aangetreden kan worden, te beginnen op 4 mei met de lastige uitwedstrijd bij MOC’17 zaterdag3. De 4e plaats is inmiddels haast zeker, bij goede resultaten zou Steenbergen WHS nog voorbij kunnen steken.

Zondag 7 april 2019

1ste competitie nederlaag in 2019

Schijf: Het was de vraag of Steenbergen door de klap van vrijdag, de straf van de KNVB te boven zou komen. Trainer Marco Ernest had flink moeten praten met zijn spelers om het echec te kunnen verwerken. De nederlaag tegen Schijf kwam dan ook als een mokerslag aan. De kans op de derde periode was nog in zicht voor dit duel, maar door het 3-0 verlies bij Schijf is de kans om dit doel te behalen erg klein. Aanvoerder Jeroen Augustijn vertaalde zijn gevoelens na de wedstrijd. “Binnen twee weken hebben we alles verloren”.

Steenbergen begon goed. Stijn Baarendse en Tom van Riesen waren dichtbij de openingstreffer. Van Riesen zag zijn kans gekeerd worden door de keeper en Baarendse schoot op Davy Krijnen die in de baan van het schot stond. De thuisploeg liet ook van zich horen. Een kopbal ging net over en keeper Jeroen Sebregts wist uit het vervolg van een vrije trap de bal uit de onderste hoek te tikken.

Steenbergen was niet in goede doen. De flow waar het de laatste weken in zat, leek verdwenen. De blauwwitten werden alleen gevaarlijk bij enkele standaardsituaties. De vrije trappen van Augustijn en Van Riesen gingen niet tussen de palen. Schijf begon meer te geloven in hun eigen kunnen. Al werden ze daarbij wel geholpen door het slordig spelend Steenbergen. De duels werden niet meer gewonnen en men ging mee met het spelletje van de tegenstander. Schijf kreeg enkele corners die rakelings voor het doel van Sebregts gingen. Net voor rust had Remco van de Riet nog een kans. Hij kreeg de bal aangespeeld op het middenveld en zag de keeper te ver voor zijn doel staan. Hij probeerde het met een schot, maar zijn poging ging net over. Het was de thuisploeg die voor de pauze op voorsprong kwam. Uit een vrije trap werd de bal voor gekopt en kon Nick van Dijk de bal binnen 1 meter binnen koppen. Een tegenvaller voor Steenbergen.

Met de rust werd de geblesseerde Wouter Merkx aan de kant gehaald en vervangen door Niels Neelen. De eerste kans was voor Van der Riet. Hij probeerde op de punt van het zestienmeter gebied de doelman te verschalken, maar zijn inzet ging naast. Een zucht van verlichting bij de Steenbergse goalie toen Schijf in de counter attack de bal bij de 2de paal werd over geschoten.

Een cruciaal moment in de wedstrijd was de handsbal in het strafschop gebied van Schijf. In en uit het veld was men het erover eens dat de bal op de stip had gemoeten, maar de leidsman had een andere mening: geen pingel.

De wedstrijd belandde in een fase waar weinig te genieten was. Te laag tempo, te veel fouten en alles ging verkeerd. Schijf vond het wel best. Zij kregen wat kansjes, maar deden daar weinig mee. Thijs Zantboer werd met een half uur op de klok nog ingebracht. Hij zorgde nog voor wat vuur voorin, maar de aansluiting bleef uit. Invaller Xander Burggraaff was met een van zijn eerste balcontacten nog gevaarlijk. Zijn ingooi werd verlengd, maar Van Riesen kon de bal niet goed controleren om af te drukken.

In de laatste tien minuten werd het aangeslagen Steenbergen nog getrakteerd op twee tegendoelpunten. Nadat eerst een doelpunt werd afgekeurd wegens een aanvallende fout, werd de bal bij een ingooi bij de 2de paal ingetikt en kwam de 3-0 uit een prima uitval van Schijf op het scorebord.

Een flinke zeperd voor de blauwwitten, die na deze tegenslag hun eerste nederlaag in 2019 hebben moeten incasseren.

Scoreverloop: 1-0 Nick van Dijk (’43) / 2-0 Dennis van Nijnatten (’80) / 3-0 Rick van de Sande (’84)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Bart Heshof (’73 Xander Burggraaff), Stijn Baarendse, Remco van der Riet, Wouter Merkx (’46 Niels Neelen), Pieter Suikerbuik, Davy Krijnen (’62 Thijs Zantboer), Tom van Riesen & Stijn Heideman

Meer foto’s? Klik hier.

Zaterdag 6 april 2019

Steenbergen wint bij concurrent DVO’60

Zaterdag3 heeft goede zaken gedaan tijdens de uitwedstrijd bij DVO’60, waar het 9e elftal met 1-2 verslagen werd. Op een bijzonder matig veld (half kunstgras, half natuurgras) hadden beide ploegen vooral moeite de bal structureel in de ploeg te houden tijdens de eerste helft, maar werden aan beide kanten kansen gemist.

Steenbergen had doelman Hylke Tanke weer tussen de palen, aan de andere kant miste de thuisploeg enkele sterkhouders, waaronder de aanvoerder die in de heenwedstrijd vrijwel alle aanvallende intenties van Steenbergen teniet deed. Steenbergen was wat meer aan de bal, maar kon dat niet echt omzetten in kansen, mede doordat de doelman goed op zijn post stond en Stephan Smeekes in de ene helft dat hij meedeed al bijna in de dubbele cijfers liep qua buitenspel. Aan de andere kant had Hylke Tanke ook het nodige te doen, een corner werd tegen de lat getikt en daarna van dichtbij naast geschoten, even laten hinderde Sven Machielse zijn tegenstander genoeg zodat deze niet tot een schot kon komen, even later schoot een spits van DVO’60 wild naast. Rick Driessen kreeg ook nog een goede kans om de score in Steenbergs voordeel te openen, maar ook hij stuitte op een uitstekende keeper.

Na de rust opende DVO’60 de score, bij een corner werd er niet goed meegelopen en de bal van dichtbij binnen gekopt, dit overigens nadat de goedlachse arbiter was vervangen door een plichtmatige dienstdoener. Het was een rommelige periode in de wedstrijd, waarin DVO’60 even later het duel zomaar had kunnen beslissen, maar een kopbal na een vrije trap ging dit keer tegen de paal.

Steenbergen richtte zich hierna op en loerde op de gelijkmaker, die er kwam nadat de gebroeders Hagenaars op rechts een aanval opzetten, Jeroen de bal naar links verplaatste, waar Thijs de bal miste, maar de rechtsachter van de Roosendalers ook, waardoor Rick Driessen voor de doelman verscheen en scoorde.

DVO’60 zat er meer en meer doorheen, hoewel het best wat ruimte kreeg van Steenbergen dat ook met krachten had gesmeten én nog voor de winst wilde gaan. Met doelman Sonny de Bont het laatste kwartier in de spits kreeg Steenbergen nog wat het wilde, Sonny werd door een snel genomen vrije trap weggestuurd door doelman Hylke Tanke, hij wipte de bal langs de keeper maar op het harde veld stuitte deze hoog op. Rick en een verdediger waren er snel bij en uiteindelijk frommelde Rick zijn tweede treffer in het doel.

Hierna scoorde Sonny nog een knappe goal, maar deze werd afgekeurd omdat Rick Driessen, die de voorzet afleverde, buitenspel stond. Andere kansjes waren ook niet aan Steenbergen besteed, in extremis kreeg DVO’60 nog een makkelijk gegeven vrije trap op rand 16 maar de bal ging hoog over het doel.

Door deze winst verzekert Steenbergen zich van de 4e plaats, met nog 6 duels te gaan heeft het nu 7 punten voorsprong op DVO’60, dat nog maar 4 duels speelt. Komende zaterdag komt koploper SC Welberg op bezoek, dat enkele weken geleden voor het eerst punten verspeeld (gelijk tegen FC Bergen), iets wat Steenbergen graag opnieuw zou willen veroorzaken.

Zondag 24 maart 2019

Duel gestaakt na 3-1 voorsprong

Zondag 24 maart 2019  |  V.V.”Steenbergen” 1 – RBC 1  |  bij 3-1 in de 61ste minuut gestaakt

Steenbergen: Wat een mooie middag had moeten zijn werd in mineur afgesloten. Enkele minuten nadat Stijn Heideman de 3-1 had binnen gekopt, ontstaat er een opstootje tussen Steenbergen speler Enzo den Haak en Marouane Hamdoune van RBC. Echter liep dit uit de hand waardoor scheidsrechter Van Westing de wedstrijd na 61 minuten moest staken.

Nadat er 1 minuut stilte werd gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht kon er afgetrapt worden. Opnieuw startten de blauwwitten met veel passie. Wouter Merkx werd weggestuurd en wist Tom van Riesen te bereiken. Zijn inzet werd door RBC-sluitpost Joeri Leest gepakt. Diezelfde Merkx kreeg even later opnieuw een enorme kans. Uit een verre ingooi mocht de middenvelder koppen. Leest pakte de bal net voor de lijn.

Een glijpartij van Lennart Boot was het begin van een goede fase van de bezoekers. Gelukkig werd de kans niet benut. Voor het eerste doelpunt was Steenbergen de weg een beetje kwijt. De bal kwam de verdediging niet uit en er werd slordig omgesprongen met het spaarzame balbezit. Toch kwam Steenbergen fortuinlijk op voorsprong. Enzo den Haak bereikte de achterlijn en zette de bal voor. Via Anass El Gamali tetste de bal bij de 2de paal binnen. Leest was kansloos.

Het werd rommeliger op het veld. Steenbergen probeerde het met een counter, maar die werd slecht uitgespeeld. RBC ging opzoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap eindigde in de muur, maar enkele minuten later kregen de Roosendalers toch hun aansluitingstreffer. Levy Schotel was te snel voor Stijn Baarendse en wist een prima voorzet af te leveren. Adnane Samra aarzelde niet en schoot de bal in het dak van de goal.

Steenbergen reageerde onrustig met deze stand. Boot wist de bal ternauwernood tot hoekschop te schoppen en Sebregts werd omspeeld bij een uitbraak, maar de aanvaller van RBC wist de bal naast te schieten. Net voor rust kreeg het team van Marco Ernest nog een kans, de vrije trap van Baarendse kwam via via terecht bij Remco van der Riet. Zijn schot ging naast. Keeper Leest reageerde furieus op zijn verdediging.

De resterende 45 minuten werden flink ingekort. Steenbergen kwam in de 51ste minuut op voorsprong. Uit een corner van Baarendse wist Stijn Heideman de bal binnen te koppen en 7 minuten later was het 3-1 door diezelfde Heideman. Dit keer uit een kort genomen hoekschop van Krijnen naar Baarendse.

De blauwwitten leken op rozen te zitten tot aan de 61ste minuut. Een onhandige overtreding van Marouane Hamdoune op Enzo den Haak ontaardde in een vechtpartij waar spelers en supporters van beide teams bij betrokken waren. Scheidsrechter Van Westing verzocht beide teams de kleedkamers op te zoeken en riep de aanvoerders en de trainers bij zich. Na 20 minuten werd de wedstrijd gestaakt. De twee kemphanen kregen een rode kaart.

De scheidsrechter ging na de wedstrijd niet op vragen van de media in. Hij verwees hen naar de KNVB. Zij beslissen wat er nu gaat gebeuren…

Meer wedstrijdfoto’s, klik dan hier (copyright Mark Koenraadt)

Scoreverloop: 0-1 Anass El Gamal (ed ’20) / 1-1 Adnana Samra (’36) / 2-1 Stijn Heideman (’51) / 3-1 Stijn Heideman (’58)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Wouter Merkx, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Tom van Riesen, Enzo den Haak, Stijn Heideman

Zaterdag 23 maart 2019

Zaterdag 3 ruim voorbij concurrent

Nummer 3 WHS kwam op bezoek, het 3e elftal uit Sint Annaland had 5 punten meer verzameld (wel 1 duel meer gespeeld) en voor Steenbergen was het dan ook zaak om het gelijke spel tegen Halsteren te vergeten en de draad weer op te pakken. In de heenwedstrijd stal Steenbergen nog 3 punten, dit keer was het meer dan verdiend. De bezoekers hadden geen doelman bij en de sterke spits uit het 1e duel was ook niet te bekennen.

Steenbergen had ook problemen met de positie onder de lat, maar had Hylke Tanke bereid gevonden de handschoen(en) op te pakken. Verder is het verdediger Joost Savelkouls de rest van het seizoen kwijt, terwijl vlak voor rust Bart Koenraadt met een flinke knieblessure uitviel.

Steenbergen speelde bijzonder gedisciplineerd, WHS had een spits op doel gezet en gebruikte zijn voetballende kwaliteiten veelvuldig, zeker 50 terugspeelballen vielen te noteren in de eerste helft, Steenbergen hield het overal goed onder druk maar kon niet echt profiteren. William van der Tak zat er een keer goed tussen, maar zijn schot smoorde omdat de laatste man met een uiterste (onreglementaire) ingreep zijn fout nog net kon herstellen.

Toch was het even later 1-0, een corner viel af, Jasper van Tilburg schoot, de bal zou zeker naast zijn gegaan maar de doelman wilde deze toch pakken. Hij grabbelde en de rebound was simpel binnen te werken door Jeroen Hagenaars. Steenbergen bleef hoog druk zetten en de bezoekers kwamen er nauwelijks uit, combinerend kwam men er amper doorheen en de duels werden vrijwel altijd door de Steenbergse verdedigers gewonnen. Toch bleef het oppassen, WHS had enkele goede voetballers op het middenveld lopen en eenmaal kwamen ze er ook gevaarlijk doorheen, maar de bal kwam op heuphoogte en de poging was te zacht om Hylke te verontrusten. Steenbergen kreeg vlak voor rust nog een grote kans, de opgestoomde Bart Koenraadt schoot na een goede combinatie hard tegen de eerste paal aan, maar moest even later met een knieblessure het veld verlaten.

Na rust wisselde WHS van doelman, de oude doelman ging meteen met veel snelheid ten aanval, maar had het na de 3e en 4e treffer al snel gezien. De doelman liet tot tweemaal toe de bal los, Nick en Thijs profiteerden. Rick pakte ook nog uit, na een panna schoot hij hard raak in de korte hoek.

Hierna was Steenbergen, dat tot 20 minuten voor tijd uitstekend speelde, de discipline een beetje kwijt. Dit resulteerde in 1 grote kans voor WHS, een zeldzaam foutje van Koen Kuijper zorgde ervoor dat de spits alleen op doelman Hylke af kon; Hylke redde met de voet maar de rebound werd over Hylke in het doel geplaatst.

Steenbergen kreeg hierna nog wat kansjes, maar het bleef bij 5-1, waarmee het uitstekende zaken doet. Daar DVO’60 en MOC’17 verloren, lijkt de 4e plaats niet meer in gevaar te gaan komen, Steenbergen gaat na een vrij weekend op 6 april op bezoek bij DVO’60 en kan dan de 4e plaats helemaal veilig stellen, terwijl het op basis van verliespunten ook WHS al voorbij is.

Zondag 17 maart 2019

Steenbergen aan kop 3de periode

Steenbergen: Het gaat momenteel crescendo met het eerste van VV Steenbergen. Na de winterstop is er nog niet verloren en bezet het de eerste plaats in de 3deperiode. Door de goede overwinning op MOC’17 met 3-1 staat het nu ook op de derde plaats in de competitie.

“Wordt het zo’n middag?” gaven de Bergse supporters op de tribune aan, nadat binnen 3 minuten al het eerste doelpunt in het netje lag bij keeper Matthias Deleij.

Een corner van Stijn Baarendse werd bij de eerste paal binnen gekopt door Stijn Heideman. Steenbergen ging voortvarend van start en had de wedstrijd al binnen 45 minuten kunnen afdoen op papier. De kansen werden als een kralenketting aan elkaar geregen. Enkele kopballen die overgaan of de lat raken. Tot ontsteltenis van de Steenbergse spelers.

De rebound uit een corner werd keihard in geschoten door aanvoerder Jeroen Augustijn, maar stuitte op zijn eigen topscoorder Remco van der Riet. MOC’17 kwam er sporadisch uit, maar groot waren de kansen niet.

Groot waren ze wel voor Van der Riet en Wouter Merkx (kopbal), Davy Krijnen (schot geblokt) en Enzo den Haak (kwam net een teenlengte te kort).

Net voor rust kwam MOC’17 nog gelijk. Door een foutje in de defensie wist Rick Willigers de 1-1 te scoren. Steenbergen was hierdoor wat van slag.

Dit resulteerde ook in wat zenuwachtig optreden net na de pauze. Steenbergen kwam goed weg. De bal stuitte op de zijkant van verdediger Lennart Boot. Sander Remery kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar verzuimde de bal in het doel te schieten. Robin Hansler van de Bergse formatie had een kans, maar zijn schot ging over

De blauwwitten herpakte zich en dat leverde een prachtig doelpunt op. Een op maat geleverde voorzet van Augustijn op Van der Riet werd keihard in geschoten (2-1). De wedstrijd was helemaal gedaan toen Heideman zijn 2demaakte die middag. Een pass van Baarendse werd prima onder controle gebracht door de spits en aarzelde niet (3-1).

De score had hoger kunnen uitvallen, maar de kansen werden niet benut. Een niet te missen kans was voor de hardwerkende Den Haak. Hij kreeg de bal van Heideman (door de benen van de keeper) en had het leer voor het intikken. Den Haak koos om de bal een flinke ram te geven. Jammer genoeg ging de bal naast. Trainer Marco Ernest wisselde nog in de laatste 10 minuten. JO19-junior Thijs Zantboer mocht voor het eerst invallen, al was dat maar 2 minuten.

Zondag 24 maart komt koploper RBC naar de Seringenlaan. De ploeg die dit seizoen voor het eerst de punten aan Steenbergen moest geven (0-2).

Die middag zal DJ Owen zorgen voor een muzikaal feest. De toegang is gratis.

Meer foto’s onder deze link.

Scoreverloop: 1-0 Stijn Heideman (‘3) / 1-1 Rick Willigers (’41) / 2-1 Remco van der Riet (’56) / 3-1 Stijn Heideman (’60)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Bart Heshof, Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Wouter Merkx, Enzo den Haak (Mo Dahir ’89), Tom van Riesen (Thijs Zantboer ’90), Stijn Heideman (Mike de Hoog ’81)

Hectische wedstrijd levert punt op

Vandaag ging V.V. “Steenbergen” 2 op bezoek bij het, thuis, nog ongeslagen Groen Wit 2. Steenbergen moest het stellen zonder Jordi, Wouter van de Par, Roy, Kevin van Bers en Maarten.

Steenbergen kwam al snel op voorsprong via Dennis van Schilt. Echter gaf men al snel de gelijkmaker weg, 1-1. Via een eigen doelpunt kwamen de gastheren op 2-1. Toen leek de wedstrijd beslist, doelman Joost van der Ree raakte geblesseerd en Stuc (Pim Verwijs) offerde zich op om zijn plaats in te nemen. Met nog ruim 55 minuten te spelen moest Steenbergen met een veldspeler op doel verder. Voor rust kreeg Steenbergen echter nog een enorme kans, helaas mis. Na 25 minuten was al noodgedwongen gewisseld Serge Nasibov eruit en Dirk Helmons erin.
Ruststand 2-1.

Na rust kwam Steenbergen beter in de wedstrijd echter kwam Groen Wit op 3-1. Een actie via links werd in de korte hoek afgerond. Toch kwam Steenbergen terug. Een corner van Dennis werd door een speler van Groen Wit binnengewerkt, 3-2.
Daarna was het hectisch alom: lange ballen, keiharde duels en emoties. Toch kwam Steenbergen dicht bij. Kansen voor o.a. Dennis werden niet tot gelijkmaker gepromoveerd. Op de helft van de tegenpartij werd Dirk onderuit gehaald, de scheidsrechter stond met de fluit in de mond maar floot niet. Groen Wit ging door en maakte 4-2. Steenbergen bleef echter geloven in een resultaat en kreeg al snel de 4-3 stand op het bord via Vincent Mosmans. Er zat meer in, voetballend was Steenbergen bovenliggend en qua kansen had er al snel een 4-4 in gezeten. Het duurde echter tot de blessuretijd alvorens die kwam. Opnieuw corner van Dennis en doelpunt Vincent.

Wanneer je 4 wissels moet toepassen i.v.m. blessures, waaronder je keeper na 38 minuten, en je pakt uit bij Groen Wit alsnog een punt dan is dat een groot compliment waard!

Volgende week de thuiswedstrijd tegen nummer 2 Virtus!

Zondag 10 maart 2019

Steenbergen 1 gaat het voor de wind

Zondag 10 maart 2019  |  vv Clinge 1 – V.V.”Steenbergen” 1  |  uitslag: 1-3 (0-2)

Clinge: Vele wedstrijden in de 3e klasse A waren afgelast door het stormachtige weer. Scheidsrechter Brummel was niet bang voor een stevig windje en liet de wedstrijd gewoon doorgaan. Steenbergen wist beter om te gaan met de barre weersomstandigheden dan de tegenstander vv Clinge. De blauwwitten wisten eenvoudig met 1-3 te winnen van de Zeeuwen.

Onderweg naar Clinge moest de buschauffeur van dienst het stuur flink recht houden. De wind was een geduchte tegenstander die middag zou achteraf blijken. Nadat er eerst wat reclameborden werden verwijderd die gevaar zouden kunnen opleveren, werd er iets na half 3 afgetrapt. Steenbergen koos om eerst tegen de wind in te gaan spelen. Keeper Jeroen Sebregts zag zijn uittrappen krommingen maken waar Van Hanegem jaloers op zou zijn. De thuisploeg zette Steenbergen dan ook vast op hun eigen helft. De bal was een speelbal van de wind. De eerste aanval van Steenbergen was gelijk raak. De jarige Stijn Heideman wist tot aan de achterlijn te komen. Met zijn voorzet wist hij Remco van der Riet te bereiken en hij scoorde de 0-1.

Clinge wist niet veel met de rugwind te doen. Toch waren ze even later kansrijk. Een vrije trap, gedragen door wind ging keihard richting Sebregts die de bal tot corner tikte.

Steenbergen had moeite met de wind om eruit te komen. Toch waren ze erg effectief. Met prima combinatie voetbal over de grond kon Wouter Merkx en Heideman de inkomende Van der Riet aan spelen die zijn 2de van de middag maakte. Clinge had kunnen aanhaken, maar het schot van de spits was ongecontroleerd en eindigde flink naast de paal.

Met een half uur op de klok wist Jeroen Augustijn het nog dragelijker te maken. Niet zelfzuchtig gaf hij bij een uitbraak de bal opzij, maar Davy Krijnen was nog niet ver genoeg aangesloten. De kans ging hierdoor verloren. Clinge probeerde wat met afstandsschoten, maar die gingen allemaal naast. De grootste kans voor rust was voor Enzo den Haak. Hij kon op snelheid richting de goal. Iedereen dacht aan de 0-3, maar de bal ging net naast.

De tweede helft was de wind wat gaan liggen. De wedstrijd werd er jammer genoeg niet beter op en was al bijna gespeeld. Zeker toen Merkx in de 52steminuut de 0-3 maakte. De middenvelder zette zelf de aanval op. Hij kreeg de bal in een prima positie terug van Heideman waardoor hij via een been van een verdediger kon scoren. Clinge probeerde nog. Door een prima schot en een ingestudeerde vrije trap hadden de Zeeuws-Vlamingen een kans om Sebregts te verschalken. Maar Sebregts wist zijn doel schoon te houden. Toch kwam even later de ere treffer. Randje buitenspel wist Dion Weemaes uit de rug van de Steenbergse verdediger te komen en te scoren.

Trainer Marco Ernest wisselde nog. Een paar kansen voor beide ploegen en een afgekeurd doelpunt (?) van Tom van Riesen was in het laatste kwartier nog te noteren.

De wedstrijd werd als een nachtkaars (flink) uitgeblazen. Geen mooi voetbal door de weersomstandigheden, maar wel de volle winst.

meer foto’s, klik hier.

De komende wedstrijden moet Steenbergen aan de bak. Twee ploegen (MOC’17 en RBC) hebben punten laten liggen tegen een sterk en solide Steenbergen. Die komen dus om punten te pakken.

Scoreverloop: 0-1 Remco vd Riet (‘8) / 0-2 Remco vd Riet (’18 ) / 0-3 Wouter Merkx (’52 ) / 1-3 Dion Weemaes (’73 )

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Davy Krijnen (’52 Pieter Suikerbuik), Wouter Merkx (’64 Niels Neelen), Enzo den Haak, Tom van Riesen (’77 Mo Dahir), Stijn Heideman

Vrije trap video:

Zondag2 wint met 1-0 van Terheijden

In de uitwedstrijd werd na een 2-3 ruststand een 2-6 overwinning geboekt, zondag verliep het allemaal wat moeizamer. Bij het betreden van het veld waren veel onbekende gezichten te zien. Terheijden had een metamorfose ondergaan en dit was in het veld ook zichtbaar. Steenbergen moest het doen zonder: Kevin van Bers, Kevin Trilsbeek, Vincent, Jordi en Dirk.

De wind speelde vandaag een belangrijke rol, zeker in de 2e helft was van normaal voetbal geen sprake. Terheijden was in de 1e helft duidelijk de gevaarlijkste. Met een aantal kopballen werd de uitploeg gevaarlijk, doelman Joost van der Ree stond echter zijn mannetje en sleepte de ploeg er doorheen. De linksbuiten van Terheijden dreigde heel veel maar zijn schoten werden door de wind gegrepen en waaiden ruim naast het doel. Aan de andere kant weinig gevaar, op een paar momenten na. Net voor rust kwam Steenbergen toch op voorsprong. Serge Nasibov ging via rechts goed door en legde de bal klaar bij de 2e paal waar Dennis van Schilt de voorzet tot doelpunt promoveerde.

Na rust windje mee en een dot van een kans op 2-0. Goede voorzet van Kevin de Jong maar helaas ging de inzet van Dennis voorlangs. Terheijden ging met 4 man voorop spelen en ook vanuit het middenveld werd doorgestapt. Terheijden was naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar werden daardoor ook slordig. Vanuit de omschakeling had Steenbergen de score kunnen verdubbelen, echter ontbrak het aan de laatste pass of afronding. Terheijden kreeg diep in blessuretijd nog een enorme kans maar de meegekomen keeper kwam net te laat om de bal in te glijden.

Gezien het spelbeeld had de uitploeg recht op meer echter zijn dit zeer welkome punten voor de thuisploeg. Volgende week de uitwedstrijd tegen Groen Wit 2!

Zaterdag 9 maart 2019

JO13-1 wint topper van koploper Dubbeldam met 2-1

Vandaag stonden de nummers 1 Dubbeldam en 2 Steenbergen met een verschil van 4 punten tegen over elkaar in een voor Steenbergen cruciale kraker. Doordat zowel de KNVB als Dubbeldam niet wilde meewerken aan het verzetten van de wedstrijd moesten we op een voor ons ongewoon tijdstip voetballen om 16.00 uur in de middag. We mochten de wedstrijd niet later dan 9 maart spelen. Gelukkig is de bereidheid bij ouders en spelers zo groot dat er vele eerder terug zijn gekomen van vakantie om deze wedstrijd uiteraard niet te willen missen. Ook hadden wij gevraagd om op kunstgras te mogen spelen want de laatste wedstrijden op gras waren niet echt een succes.

Na een aantal matige wedstrijden en de wetenschap dat we op 1 punt konden komen van de koploper was de gretigheid en motivatie bij de spelers groot. Helaas konden Bas vd Berg (vakantie) en Lucas (blessure) niet meedoen. Met de wetenschap dat Dubbeldam hele handige en vooral snelle buitenspelers hadden moesten Cas Deckers en Senna den Haak ze in bedwang houden. Dit hebben ze echt voortreffelijk gedaan. Hun directe tegenstanders kregen geen enkele kans. En als ze er langs kwamen stond Meier er om rugdekking te geven. Ondanks de harde wind die schuin over het veld stond speelden we 1 van onze beste wedstrijden van het seizoen. Er was een geweldige inzet, duels werden gewonnen en we vergaten niet te voetballen. Op het middenveld werd er goed gecombineerd met Kiki, Thomas, Jochem en Thygo waardoor onze spitsen Thijs en Kas Janssen vaak mooi vrijgespeeld werden maar we net geen geluk hadden om lekker af te ronden. Dubbeldam had de eerste helft weinig in te brengen maar kwam wel op voorsprong waar in onze ogen een overtreding aan vooraf ging (gestrekt been) mocht Dubbeldam verder en stond het 0-1 bij de rust.

Gelukkig pakten we het na rust geweldig op, via een geweldige frommelgoal van Thijs van Brummen kwamen we op 1-1 en was het geloof in een mooie uitslag weer helemaal terug. We kwamen wel wat vaker onder druk te staan maar de spits van Dubbeldam kreeg dankzij uitstekend verdedigend werk van ‘Heuf’ Kas vd Heuvel eigenlijk geen kans. Met nog 3 minuten op de klop werd Thijs van Brummen rand 16 onderuit gehaald waardoor we nog 1 vrije trap kregen. Met een geweldige krul in de linkerbovenhoek maakte Thomas de Hoog de sensatie compleet en ging Dubbeldam met lege handen richting Dordrecht. Youri Plompen kreeg nog een gele kaart, die dacht als ik mijn tegenstander niet bij kan houden, klim ik gewoon op zijn rug, dat vond de scheidsrechter dan weer geen goed idee maar goed het was tekenend voor de inzet.

Spelers, namens de technische staf willen wij jullie een geweldig compliment geven voor deze knappe teamprestatie waardoor wij in de hoofdklasse ‘gewoon’ op 1 punt van de koploper staan. Jullie mogen trots op jezelf zijn en hopelijk is dit een prachtige inleiding voor een mooi slotakkoord van onze competitie.

Veel wind maar niemand wint

Op wederom een winderige zaterdag trof Steenbergen zaterdag3 Halsteren zaterdag7, dat een stuk sterker voor de dag kwam dan in de eerste seizoenshelft. Toen won Steenbergen met liefst 0-6, terwijl Halsteren best een aantal sterke spelers in de gelederen had. Deze waren er dan ook allemaal bij vandaag, terwijl enkele zwakkere broeders afwezig waren.

Daarnaast speelde de wind een grote rol, het spel wat Steenbergen doorgaans wil spelen kwam daardoor nauwelijks uit de verf, slechts spaarzaam werd er gecombineerd. Steenbergen had het vooral achterin druk, de weer onder de lat teruggekeerde Guido Sinnema moest de bal regelmatig uit de bossen vissen nadat de wind deze over de achterlijn had gedragen.

Aan de andere kant kreeg Steenbergen enkele kansjes, captain Stephan Smeekes had z’n vizier nog niet op scherp maar de opgestoomde linksback Aaron Bruijns opende de score, na een goede combinatie schoot hij vanaf de zijkant van de zestienmeter hard binnen.

Het laatste kwartier voor rust kantelde Halsteren het scorebord, het spelbeeld bleef hetzelfde maar een wilde trap naar voor werd door de wind meegenomen en zorgde ervoor dat een spits voor doelman Guido op dook en scoorde, even later kon 1 van de bezoekers vanaf rand 16 vrij binnen schieten.

Na rust had Steenbergen de wind in de rug en ging het op zoek naar de gelijkmaker, waarop al direct enkele kansjes kwamen maar Halsteren verweerde zich kranig en de afvallende ballen in het strafschopgebied vielen ook telkens hun kant op. Een goede aanval werd besloten met een schot van Bjorn van Opdorp, dat richting de kruising ging maar de doelman liet zien zich flink verbeterd te hebben sinds de heenwedstrijd en tikte de inzet over.

Pas in de laatste 10 minuten viel de gelijkmaker, de bal werd veroverd op links, Jasper van Tilburg zette met een mooie pass Stephan Smeekes vrij voor de doelman, hij schoot tegen de doelman op maar de meegelopen Nick van Eekelen schoot de rebound binnen. Hierna kreeg Stephan Smeekes nog een lastige kans op de winnende, een hoge voorzet moest hij op de volley nemen, maar deze verdween naast het doel.

Hiermee had Steenbergen ook te veel gekregen, daar Halsteren in de 2e helft op de counter ook nog best wat kansjes kreeg en Guido Sinnema Steenbergen bij de 1-2 achterstand in de wedstrijd hield. Hiermee verliest Steenbergen twee kostbare punten in de race om de 2e plaats, de komende weken kan het die terugpakken als het bij Vrederust op bezoek gaat en WHS op bezoek komt.

Zondag 24 februari 2019

Matige uitvoering levert toch de volle winst

Steenbergen: “Ik had er met de rust wel 9 kunnen wisselen” was het commentaar na de wedstrijd van trainer Marco Ernest. Na een slechte eerste helft herpakten de blauwwitten zich en wonnen in een spectaculaire match met 5-2 van SAB.

Het eerste kwartier ging het nog wel. Tom van Riesen wist de achterlijn te halen en kon de bal nog voor krijgen. Jeroen Augustijn kon de bal niet goed koppen. Enkele minuten later was er een scrimmage voor de goal van de club uit Breda, maar de schoten (o.a Xander Burggraaff) werden geblokt.

De normaal solide verdediging van Steenbergen ging kort daarop opzichtelijk in de fout. Een “mispeer” en een te slappe terugspeelbal zorgden voor twee goed kansen voor Sint Anna Boys. Steenbergen kwam er niet meer uit en was slordig met de passes. Na een half uur spelen wordt een aanval over rechts mooi afgewerkt. Via een voorzet wipte Rhomar Boudzra de bal met veel finesse over Sebregts het doel in. De aanvaller van de bezoekers was ook de man die de 0-2 op zijn naam mocht schrijven. Kappen en draaien en hij stond zo vrij om met precisie aan te leggen. De blauwwitten (en aanhang) stonden verbaasd op het veld (of aan de kant). Dit hadden we weken niet gezien. De laatste minuten van het eerste bedrijf waren cruciaal. Nadat Mike de Hoog de keeper testte met een keihard schot, was het Stijn Heideman die de bal om de sluitpost krulde en wist Van Riesen de stand gelijk te trekken met een volley. Een opluchting voor velen met een blauwwit-hart.

De wedstrijd begon pas na de eerste 45 minuten. Kansjes voor beide teams. Burggraaff zag zijn aanval onschadelijk gemaakt worden en een schot van 35 meter van Enzo den Haak schampte de lat. SAB was daarna aan de beurt. Door het oog van de naald. Twee enorme kansen van SAB gingen teniet. Geschrokken of niet, maar Steenbergen leek getriggerd. De bevrijdende 3-2 kwam door een prachtige volley van Mike de Hoog en Den Haak kopte de bal snoeihard in het doel uit een corner van Stijn Baarendse. Heideman zorgde dat er nog 5-2 op het scorebord kwam staan. Hij kopte de bal bij de 2depaal binnen.

Een wedstrijd waar zeker nog over wordt nagepraat. De spelers beseften wel dat het geen beste partij was, maar als we slechte wedstrijden zo winnen?

Scoreverloop: 0-1 en 0-2 Rhomar Boudzra, 1-2 Stijn Heideman, 2-2 Tom van Riesen, 3-2 Mike de Hoog, 4-2 Enzo den Haak & 5-2 Stijn Heideman

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Xander Burggraaff, Stijn Baarendse, Mike de Hoog, Remco vd Riet (Pieter Suikerbuik), Wouter Merkx, Stijn Heideman, Enzo den Haak (Bart Heshof) & Tom van Riesen (Mo Dahir)

Meer wedstrijdfoto’s, klik hier.

Dames bekeren verder

De wedstrijd begint van beide kanten erg sterk. Zowel de dames van Steenbergen als Baronie hebben veel kansen en het spel gaat dan ook in een hoog tempo heen en weer. Iedereen werkt er hard voor en beide teams gaan dan ook fel de duels in. Na een half uur krijgen wij een vrije trap die Carola neemt. Ze legt hem in met een boog in de 16 waarbij haar zus Angelique de bal weet te vinden en in het goal kopt, 1-0! Jade maakt goede reddingen en schiet de bal aardig ver naar voren. De aanval wordt ingezet, maar dan wordt Angelique onderuit gehaald op het randje van het 16 meter gebied. De verdedigster van Baronie vergat echter haar hand weg te halen en maakte daarmee hands. Een vrij trap volgt en wordt wederom genomen door Caro. Ze heeft plan blijkt al zo, ze kijkt geconcentreerd en focust zich. Met een vaart ramt ze als het ware de bal om de muur heen in de linkerkruising. De keepster van Baronie kon deze bal met geen mogelijk houden maar zat er wel goed bij. Zoals trainer Tom zegt; in de linkerkroesoe! We gaan de rust in met 2-0.

De tweede helft is begonnen maar het tempo ligt wat lager dan in het begin van de wedstrijd. De dames van Steenbergen jagen maar door, maar Baronie laat zich ook niet kennen. Er wordt een fout gemaakt in de verdediging bij de tegenstander waardoor de bal via de laatste vrouw stuitert. Kim onderschept deze bal en schiet hem netjes in het goal, 3-0 voor ons. Iedereen begint langzaamaan moe te worden bij beide teams en de blessure spelen op bij de dames van Steenbergen. Gelukkig hebben we nog een bank vol die maar al te graag ook willen spelen. Baronie geeft niet op en dat laten ze ook zien. Een mooie aanval bleef niet uit en de 3-1 valt voor hen in de 82ste minuut. In de laatste minuten weten we nog met z’n allen onze krachten te gebruiken en wordt alles gegeven. Angelique brengt het team verder op voorsprong met 4-1. Het einde van de wedstrijd is inzicht en de scheids fluit dan af.

Yes! We zijn weer een ronde verder in de beker! Dames van Baronie bedankt voor deze mooie wedstrijd. Wij zijn heel benieuwd wie onze volgende tegenstander wordt in de beker. Verder strijden we nog voor het kampioenschap met een gedeelde eerste plek samen met VVR VR1.

Aankomende week hebben we een week vrij in verband met de carnaval. 10 maart om 09.45 spelen wij uit tegen SC Gastel VR2. Tot dan!

Wedstrijdfoto’s

Zondag 17 februari 2019

Ongeslagen reeks Steenbergen 1

Roosendaal: Naast dat het vertrouwen groeit, gaat het voetballend vermogen ook steeds beter. Na de winterstop zie je het elftal van trainer Marco Ernest stappen maken wat resulteerde in 10 punten in 4 wedstrijden. Het team pakte 4 punten van twee titelkandidaten en had de kans op meer. Zeker dit afgelopen weekend. De blauwwitten kwamen van een achterstand naar een 1-3 voorsprong. Echter moest men de punten na 90 minuten (en wat extra) eerlijk delen. Trainer Ernest had met dit gelijke spel vooraf getekend, maar gezien de wedstrijd had het ook meer kunnen zijn.

Onder toeziend oog van de 77-jarige Rinus Matthijssen, trainer van V.V.”Steenbergen” in de begin jaren 70 begon de Roosendaalse ploeg waar zijn kleinzoon Dylan speelt goed. Jurgens, Van Zundert en oud speler van Steenbergen Ngombojoao waren een plaag voor de goed spelende laatste linie van Steenbergen. Steenbergen kwam er niet uit en het was wachten op een Roosendaals doelpunt. In de 15deminuut kon Van Zundert wegdraaien van zijn directe tegenstander en schoot de bal met een mooie curve langs Jeroen Sebregts (1-0). Niet veel later kreeg Remco van der Riet een kans om gelijk te maken. Hij werd door Davy Krijnen weg gestuurd, maar zijn lob over de uitkomende keeper ging net naast. Na de eerste goal werd het echt een wedstrijd. Steenbergen won veel duels en hield het achterin gesloten Toch wist Ngombojoao in de 16 uit te halen, maar opnieuw kon Sebregts de bal tot corner tikken. Op dat moment grijpt Ernest in en brengt Enzo den Haak in. Zijn eerste balcontact is dreigend. Hij kapt de laatste man uit en kan richting de goal lopen. Met twee man op zijn hielen wordt hij gehaakt. Een vrije trap en geel, waar rood op zijn plaats was geweest. Steenbergen kwam door de wissel beter in de wedstrijd en was op dat moment de bovenliggende partij.

Stijn Heideman kwam net iets te kort om een voorzet van Tom van Riessen af te ronden. Het was wachten op de gelijkmaker, maar de counter attacks waren dreigend.

Door een voorzet van Stijn Baarendse kon Den Haak opnieuw er vandoor. Uit een onmogelijke hoek wist hij de bal toch in de goal te krullen (1-1). Roosendaal was van slag. Steenbergen was feller en liet veel meer strijd zien dan de titelkandidaat. Op het middenveld werden de duels gewonnen. Wouter Merkx was de aanjager. Hij “wurmde” zich naar de rand van de 16 en schoot. Zijn rollertje ging onder keeper Roy de Weert door (1-2). Het was nog niet gedaan. Verdediger Xander Burggraaff haalde de bal bij een vrijetrap net voor de achterlijn vandaan. De bal komt tegen de knie van Koen Plank en stuit in het doel. Van Riessen maakt aan alle onzekerheid een einde om de terugkomende bal in het net te schieten. Steenbergen komt door een eigen doelpunt met 1-3 voor. In blessuretijd komt Roosendaal nog dichtbij. Een crosspass komt achter Burggraaff bij Van Zundert, die de bal achter Sebregts schiet (2-3). Met die stand gaan beide teams rusten.

De volgende 45 minuten werd de spanning alleen maar groter. Zo ook de druk op de solide verdediging van de bezoekers. Onder leiding van aanvoerder Augustijn werd er weinig weg gegeven. Roosendaal probeert, maar komt er moeilijk doorheen. Ngombojoao blijkt die middag een plaaggeest te zijn. Van der Riet haalt zelfs een schot van de lijn. Steenbergen probeert te profiteren van de ruimte die vrijkomt als de thuisploeg aanvalt. Den Haak, Van Riessen waren er dichtbij. Toch kwam de nummer 3 van de competitie langszij. Via een goede combinatie kon Ngombojoao vrij aanleggen voor de verdiende 3-3.

Toch waren de laatste minuten voor de blauwwitten. Een schot van Den Haak werd gestopt door de keeper De Weert, maar de inlopende Heideman kon de bal in het doel schieten. Iedereen dacht aan een 3-4 voorsprong, maar op appél van de assistent-scheidsrechter werd de goal afgekeurd. Heideman (en Van Riessen) stonden buitenspel bij het schot van Den Haak. De ingekomen Mike de Hoog zag zijn inzet gekeerd worden en Van der Riet werd te vroeg afgefloten op de rand van de 16 door de scheidsrechter, waar voordeel op zijn plaats was geweest. Een kans om de wedstrijd met winst over de streep te trekken werd hierdoor om zeep geholpen.

Een prima wedstrijd waar twee ploegen streden voor de overwinning. De winnaar deze middag was de toeschouwer. Volgende week zal Steenbergen de inhaalwedstrijd spelen tegen SAB uit Breda. De aftrap zal om 14:30 uur aanvangen op het sportpark aan de Seringenlaan.

Wedstrijd foto’s. Klik dan hier. (copyright Mark Koenraadt)

Scoreverloop: 1-0 Wesley van Zundert (’15) / 1-1 Enzo den Haak (’35) / 1-2 Wouter Merkx (’40) / 1-3 Koen Plank e.d. (’45) / 2-3 Wesley van Zundert (’45+) / 3-3 Tony Ngombojoao

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Niels Neelen (‘ 27 Enzo den Haak), Remco vd Riet, Davy Krijnen, Wouter Merkx (’69 Mike de Hoog), Stijn Baarendse, Stijn Heideman, Tom van Riessen (90+ Bart Heshof)

Zondag 10 februari 2019

Opnieuw 3 punten voor 1

Zondag 10 februari 2019  | V.V.”Steenbergen” 1 – sc Gastel 1  | uitslag: 1-0 (0-0)

Steenbergen – De titel had ook “geploeter in de modder” kunnen zijn. Het weer was bar en boos en het veld werd er niet beter op. Achteraf verklaarden spelers ook dat ze bang waren om uit te glijden als je de bal wilde raken. Voor de toeschouwer viel er wel veel te genieten. De dame die de was doet echter minder. Strijd volop en twee ploegen die voor de winst gingen. Al was dat wel erg moeilijk. De winnaar zou de ploeg zijn die het eerste zou scoren en dat bleek dan ook.

Buienradar gaf om twee uur al niet veel goeds. Met een volle tribune begon Marco Ernest met dezelfde elf die wonnen van Virtus een week eerder. Binnen 3 minuten wist middenvelder Wouter Merkx iedereen te verassen. Zijn schot belandde tegen de binnenkant van de paal, maar het leer ging tot ieders verbazing er niet in. Niet veel later kregen de bezoekers twee mogelijkheden waarvan één schot van Richard Hamers die net naast ging.

Baarendse kon na 11 minuten aanleggen, maar zijn schot werd van richting veranderd, maar met kunst en vliegwerk ging de bal er niet in. In de counter attack moest keeper Jeroen Sebregts gestrekt. Na de begin fase was er aan beide zijden veel balverlies waardoor er enkele kansjes kwamen. Tom van Riesen kreeg de bal bij de middenlijn en ging naar de ver uit zijn goal staande Gastelse keeper. De Steenbergse aanvaller probeerde het van afstand, maar zijn bal was niet secuur. Even later werd de bal niet goed weggewerkt, wat een kans opleverde voor Gastel. Met een prima safe wist Sebregts het schot tot een corner te verwerken. Het spel ging alle kanten op. Een vermakelijk schouwspel. Steenbergen kreeg een aantal kansen met Baarendse (2x), Remco van der Riet (2x), Jeroen Augustijn en Van Riesen. Maar de grootste was voor Jurgen Buuron van sc Gastel. Door een slechte terugspeelbal (de bal rolde niet goed door op het slechte veld) kon de nummer 17 van de gasten de bal onderscheppen en Sebregts omspelen. Echter wilde hij de bal te mooi bij de eerste paal inschieten, maar hij raakte de paal.

Nadat de spelers een beetje zijn opgedroogd zien we dat de moe gestreden Lars Heshof in de kleedkamer is achter gebleven. Niels Neelen heeft zijn plaats ingenomen. Gastel kreeg net na de aftrap een dot van een kans. Het spel werd er niet beter op, maar de spanning vergoedde veel. Tot aan het doelpunt kreeg Gastel meer mogelijkheden. Enkele prima reddingen van de Steenbergse goalie zorgden ervoor dat het lang 0-0 bleef. Invaller Enzo den Haak zijn eerste balcontact leverde een doelpunt op. Met meer druk naar voren heroverde hij de bal en gaf deze voor. Baarendse aarzelde niet en hij zag zijn schot nu wel het doel in gaan. Een grote opluchting voor iedereen met een blauwwit hart, want iedereen ging er  vanuit dat op dit veld niet gescoord zou gaan worden. Steenbergen krijgt daarna nog een aantal kansen, maar de schoten van Den Haak en Baarendse troffen geen doel.

Met deze winst blijft Steenbergen op de 6deplaats en zal volgende week uit moeten naar rkvv Roosendaal die met HVV’24 en RBC voor het kampioenschap gaan.

Foto’s van de wedstrijd, klik dan hier.

Scoreverloop: 1-0 Stijn Baarendse (’74)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaf, Jeroen Augustijn, Lars Heshof (’46 Niels Neelen), Wouter Merkx, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Stijn Baarendse, Stijn Heideman (’70 Enzo den Haak), Tom v Riesen (’90 Bart Heshof)

Zaterdag 9 februari 2019

Zaterdag3 wint ook zijn slechte wedstrijden

Na de 4-2 winst op Vrederust, op een strak kunstgrasveld onder goede omstandigheden, trof het vandaag op een winderig veld 3 Stavenisse 2. Het werd dan ook geen schouwspel waarmee de teams toeschouwers een plezier deden, maar die waren er dan ook amper.

Steenbergen kwam al vrij snel op het scorebord, Nick van Eekelen bleef sterk aan de bal en schoot onder druk vanaf de rand van het strafschopgebied in de onderhoek raak. Lang kon Steenbergen niet genieten, een corner waarbij de nemer uitgleed verdween via 2 Steenbergen-spelers door de benen van de doelman in het eigen doel. Na een minuut of 20 werd het wel 2-1, een voorzet van de linkervoet van back Sven Machielse waaide bijna in het doel, de gelegenheidsdoelman van Stavenisse tikte de bal echter niet over het doel, maar duwde deze vooruit waardoor Thijs Musters van dichtbij binnen kon werken. De doelman blesseerde zich hierbij ook nog eens en liet zich wisselen, om als veldspeler na rust zijn opwachting te maken.

Het spelbeeld werd hierna wat overzichtelijker, Steenbergen probeerde van achteruit op te bouwen maar had erg veel last van de wind, diepteballen werden al snel onhaalbaar voor de voorwaartsen, waardoor de nieuwe doelman vooral veel ballen op kon rapen. Voor rust besliste Steenbergen het duel nog wel, Michael Mink kopte een strak aangesneden corner van Rick Driessen binnen. Aan de andere zijde moest Steenbergen oppassen voor de uitbraak, eenmaal was men het kwijt maar de doelman herstelde zijn eerdere foutje met een goede redding 1 op 1.

De tweede helft had beter schriftelijk afgedaan kunnen worden. Beide teams hielden elkaar in evenwicht: Steenbergen maakte eerst de 4-1 via Thijs Musters, Stavenisse scoorde vlak voor tijd nog uit een counter de 4-2. Verder kenmerkte de 2e helft zich door nog meer diepteballen over de achterlijn, terwijl Steenbergen tegen de wind in niet meer tot structureel aanvallen kwam. Beide teams zagen vanwege buitenspel nog 1 doelpunt afgekeurd worden, waarna de arbiter het welletjes vond. Steenbergen hield wederom de punten in eigen huis, zij het minder oogstrelend dan de week ervoor.

De komende 3 weken is men vrij van competitievoetbal, a.s. zaterdag wordt er nog wel geoefend tegen VVC’68 4 (uit om 14.00u), dat in de subtop in een andere 5e klasse staat. Een gewaagde tegenstander, tijdens alle drie de helften.

Zondag 3 februari 2019

Sterk Steenbergen 1 pakt de winst

Zevenbergen – De blauwwitten zijn aan een goede reeks bezig. Voetballend kan het beter, maar de wilskracht en de wil om te winnen is groot. Hierdoor wist Steenbergen al te winnen van de koploper RBC en bond Virtus afgelopen zondag aan hun zegekar.  Op het zachte en hobbelige veld werd er met 1-2 gewonnen, waardoor het team naar de 6de plaats steeg.

De start van de blauwwitten was goed. Binnen het kwartier kreeg Tom van Riesen een schot kans en kwam Remco van de Riet net wat te kort om zijn hoofd goed tegen de bal te krijgen. De grootste kans kreeg Stijn Heideman. Zijn schot werd met een prima safe tot corner verwerkt. Keeper Jeroen Sebregts had aan de andere kant ook zijn moment. Een laag schot wist de sluitpost van Steenbergen tot hoekschop te stompen.

Davy Krijnen, die vele vuile meters maakte gedurende de wedstrijd was de man die de voorsprong inluidde. Hij kreeg de bal en liep richting het doel. Het keiharde schot werd nog door de keeper weg gewerkt, maar kwam opnieuw bij de middenvelder. Die zag de vrijstaande Van Riesen staan en loste de bal naar de 2de paal, waar de spits de bal kon inkoppen.

Beide teams kregen na de openingsgoal enkele mogelijkheden om de score te veranderen. Steenbergen werd meer naar achteren gedrukt. De afstand tussen het middenveld en de aanvallers werd te groot. Sporadisch kwamen de blauwwitten met Van Riesen en Krijnen eruit. De thuisploeg kreeg het laatste kwartier nog enkele grote kansen. De grootste was een vrije trap net buiten de zestien. Een keihard schot werd door Stijn Baarendse voor zijn keeper weg getrapt.

De thuisploeg ging door met aanvallen na de pauze. Toch kreeg Steenbergen kansen, omdat de ruimte die vrijkwam beter werd benut. Het was vooral de matchwinnaar, Remco van der Riet die middag, die onfortuinlijk was met zijn kansen. Een kopbal ging net over en een schot na een goede aanval was te slap. Na 55 minuten spelen kreeg Virtus een corner, die echter door een speler van hun zelf over de achterlijn was gekopt. Uit deze hoekschop scoorde de ploeg uit Zevenbergen. Uit de rebound schoot Michael Oomen de bal in het hoekje door een woud van benen. Niet veel later had de schade nog groter kunnen zijn, maar Lennart Boot wist de bal van de lijn af te halen.

Een sein om het gaspedaal iets meer in te drukken. Via de zijkanten werden er openingen gezocht. Heideman, Baarendse, Wouter Merkx, Jeroen Augustijn en de ingevallen Marvin Braat zochten de achterlijn op. Zoals al eerder vermeld was Van der Riet vaak het eindstation, maar hij strandde elke keer. Toch was hij de gevierde man in de 75ste minuut. Braat wist opnieuw de achterlijn te halen en gaf de bal terug naar de inkomende Van der Riet. Zijn eerste schot werd nog geblokt, maar de rebound was raak. Het was loon naar werken.

Virtus gaf niet op, maar verder dan een schot op de lat en opnieuw een prima vrije trap, die werd gekeerd door Sebregts, kwam de thuisploeg niet. Met nog 10 minuten te spelen kreeg Steenbergen nog enkele kansen. Van der Riet werd geblokt. Braat werd onterecht afgevlagd en de oprukkende verdediger Boot, wist zijn slalom niet te verzilveren. Zijn schot was te zacht om gevaar te stichten.

Meer foto’s van de wedstrijd klik hier

Al met al een prima wedstrijd en resultaat voor de blauwwitten. Zondag speelt het eerste thuis tegen sc Gastel, die na een goede start in het begin de koppositie behaalde, maar nu een plaatsje lager staat dan Steenbergen 1. Een boeiende pot, die garant staat voor strijd en spektakel.

Scoreverloop: 0-1 Tom van Riesen (’17)  / 1-1 Michael Oomen (’55)  / 1-2 Remco vd Riet (’75)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaf, Lennart Boot, Lars Heshof, Jeroen Augustijn, Remco vd Riet (‘ 87 Bart Heshof), Davy Krijnen, Wouter Merkx (’85 Mike de Hoog), Stijn Baarendse, Tom van Riesen (’70 Marvin Braat), Stijn Heideman.

Zaterdag 2 februari 2019

Steenbergen zaterdag3 goed uit winterstop

Het inhaalduel met Vrederust 2 stond op het programma. Duels met alle teams van deze vereniging stonden in het verleden altijd garant voor spanning en ook vandaag gaven beide teams elkaar niet veel toe. Er stonden op het kunstgrasveld in Steenbergen 2 teams tegenover elkaar die wilden voetballen, waardoor hier ook ruimte voor was. Steenbergen was uiteindelijk de meest doortastende ploeg en won met 4-2.

Vrederust trad grotendeels aan op nieuw schoeisel, de PUMA-bus die op het Sportpark aan de Seringenlaan stond had zeker de helft van de bezoekers zo ver gekregen om fel gekleurde exemplaren te testen. Steenbergen, overwegend traditioneel zwart schoeisel, was niet onder de indruk en had in de eerste helft licht de overhand. Het kreeg veel ruimte om vanaf invaldoelman Tim Free (geleend van zaterdag4) de opbouw steeds opnieuw te starten. Vrederust loerde daarentegen op de tegenstoot, wat nog weinig gevaar opleverde in het eerste half uur, mede doordat Tim Free met voor zich centraal duo Joost Savelkouls en William van der Tak het onder controle hadden.

Het was dan ook Steenbergen dat de score opende: het begon met de interceptie van rechtsachter Sven Machielse, via Jasper van Tilburg kwam de bal op de stropdas van Carlo van Snek terecht. Hij bewaarde het overzicht en bediende de diepgaande Nick van Eekelen, die op de achterlijn zijn tegenstander omspeelde en uit een moeilijke hoek knap binnen schoot. Hierna werd het duel wat opener, mede ook door 4 wissels aan de kant van Steenbergen. De Steenbergenaren werden wat slordiger en vrij kort na de openingstreffer kreeg Vrederust een grote kans op de gelijkmaker; een corner werd opnieuw ingebracht en van dichtbij over geschoten door 1 van de bezoekers.

Na rust kon Steenbergen niet direct het spel van het eerste half uur oppakken en zag het de bezoekers zelfs langszij komen: een vrije trap van de zijkant ging langs een kluwen van spelers, waarna Tim Free ineens 1 van de aanvallers in de 5-meter op zag duiken om binnen te tikken. Steenbergen werd hierna weer wat sterker, de bal ging wat beter rond en de eerste kansjes kwamen weer. Na ruim een uur spelen kwam Steenbergen weer op voorsprong, een inworp rond de eigen 16-meter werd niet heel slim genomen door Vrederust, Ruud van Kaam zat zijn tegenstander dusdanig op de hielen dat deze inleverde bij Stephan Smeekes. De spits legde klaar voor Sven de Kock, die vanaf rand 16 prachtig in de bovenhoek afrondde. 10 minuten later besliste Steenbergen het duel, wederom was Vrederust slordig achterin en werd de bal na goed druk zetten ingeleverd bij Stephan, hij kon samen met Jeroen Hagenaars op de doelman af, schoof opzij en Jeroen rondde af.

Hierna kreeg Steenbergen een aantal kansjes om de score uit te breiden, maar Vrederust gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam zelfs nog terug tot 3-2: een aanval over links leverde een mooie voorzet op, die over Tim Free ging en daar simpel werd binnen getikt. Kansen op de gelijkmaker kreeg Vrederust niet meer, ook al omdat het 5 minuten voor tijd dom een penalty weggaf. Verzuimde arbiter Gerard de Heer eerder de bal op de stip te leggen bij een handsbal, nu liet de nummer 10 van Vrederust hem geen andere keuze. Stephan Smeekes werd onderuit gelopen, op een plaats waarop hij nog helemaal niet gevaarlijk kon worden. De strafschop werd door Jasper van Tilburg gepromoveerd tot een treffer en met deze 4-2 eindigden we even later ook de wedstrijd.

Een belangrijke overwinning voor Steenbergen, dat hierdoor op de gedeelde 2e plek komt en ook afstand blijft houden tot de middenmoot, waarin naast Vrederust ook MOC’17 en de komende tegenstander Stavenisse bivakkeren. In de openingswedstrijd werd na een 1-0 achterstand bij rust nog met 1-4 gewonnen in het Zeeuwse dorp, bij een nieuwe winst kan het met een gerust gevoel de carnavalsperiode in.

Zondag 20 januari 2019

Feller Steenbergen wint van koploper

RBC 1 – V.V.”Steenbergen” 1  |  zondag 19 januari 2019  | uitslag: 0-2 (0-1)

Roosendaal: Het was afwachten hoe Steenbergen uit de winterstop zou komen. Het team van trainer Marco Ernest kon zich gelijk meten met de koploper RBC uit Roosendaal. De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd, waarna de thuisploeg het spel naar zich toe trok. Met veel inzet wist Steenbergen de winst naar zich toe te trekken en won door twee doelpunten van Remco van der Riet met 0-2.

Een lekker fel zonnetje zorgde op zondag voor een prima voetbalmiddag. Het eerste kwartier wonnen de blauwwitten de duels en kreeg Van der Riet de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd door Joeri Leest (oud Steenbergen-goalie) uit zijn doel getikt. Niet veel later kon Stijn Heideman net niet bij een prima voorzet van Tom van Riesen. Aanvoerder Augustijn werd met een hakbal van diezelfde Van Riesen weggestuurd, maar de afstand naar de goal was nog lang en zijn inzet ging naast.

RBC nam het roer over. Enkele fouten op het middenveld zorgden voor gevaar in de doelmond van Jeroen Sebregts. Zo haalde Lennart Boot een bal van de lijn en wist keeper Sebregts enkele doelpogingen te blokkeren. Tussen de kansen van de spelers van Henk Vos kreeg Steenbergen een prima kans. Een verrassend schot van 30 meter van Davy Krijnen spatte uiteen op de lat. Het was wachten op een goal van de koploper, maar de goal viel aan de andere kant. In de 36de minuut ging Van de Riet over de knie. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Het “slachtoffer” ging zelf achter de bal staan en verzilverde de penalty. RBC probeerde de gelijkmaker te maken. Verdediger Boot had een moeilijke middag tegen (nummer 11 van RBC), maar wist de duels veelal te winnen. Anders was daar Sebregts nog.

De Roosendaalse ploeg ging verder waar het was gebleven. Er kwam meer druk van de thuisploeg op de Steenbergse verdediging te staan. De goed voetballende achterste linie probeerde de voorwaartse te bereiken, maar die konden de bal niet goed vasthouden. Na een paar goede kansen van de koploper, moest trainer Ernest ingrijpen. De balvaste Kevin de Jong werd ingebracht. Hij zorgde ervoor dat de linies konden aansluiten bij de spaarzame counters. RBC ging vol op de aanval, waardoor er achterin wel wat ruimte kwam. Met nog tien minuten op de klok wist Van der Riet hiervan te profiteren. Een schot buiten de zestien ging via een Roosendaals been over keeper Leest. De vreugde bij alles wat blauwwit liefhad was groot. De overige minuten werden ingevuld met wat schoten richting doel van Steenbergen.

RBC-trainer Henk Vos vond de winst voor Steenbergen achteraf verdiend. “Steenbergen had meer lef en de wil om te winnen”, aldus de Roosendaalse oefenmeester. Ernest was blij met de bonuspunten en zag zijn ploeg collectief winnen van de koploper.

Meer foto’s, klik dan hier 

Scoreverloop: 0-1 Remco van der Riet (’36) & 0-2 Remco van der Riet (’82)

Opstelling V.V.”Steenbergen”: Jeroen Sebregts, Xander Burggraaff, Lars Heshof, Lennart Boot, Jeroen Augustijn, Remco van der Riet, Wouter Merkx (’82 Niels Neelen), Stijn Baarendse, Stijn Heideman (’72 Kevin de Jong), Tom van Riesen, Davy Krijnen (’85 Bart Heshof).

Zondag 23 december 2018

Ongelijke strijd beker duel Steenbergen 2

Bergen op Zoom: Een gelijke strijd zou het nooit worden, zeker toen de opstelling van de thuisploeg bekend werd. Een mix van Dosko 1 en 2 trad aan tegen het team van trainer Tim van der Ree, die vooraf al aangaf dat de ploeg potentie had. Tot aan het uur kon het tweede meedoen, maar daarna werd het klasse verschil duidelijk. De ploeg uit Bergen op Zoom won met 9-1 en kan door in de beker. “Aan de werklust lag het niet. De complimenten aan mijn team’ was het commentaar achteraf van de trainer van Steenbergen.

Met (wissel)spelers van de hoofdmacht Rob Dietvorst, Franken, Derwort en Niemantsverdriet in de basis werd de druk gelijk opgevoerd richting keeper Max Knook. Hij kon binnen de eerste 5 minuten gelijk aan de bak. Een kopbal werd door hem over het doel getikt. Tim Cornel had in het begin van de wedstrijd enkele malen de trekker al over kunnen halen, maar de voorzetten vanaf de andere kant gingen net voor hem langs. Toch kon hij in 25steminuut de openingstreffer maken. Hij liep uit de rug van zijn directe tegenstander weg en kon bij de 2depaal scoren. Knook kon zijn lol op. Veelvuldig kwamen de spitsen in zijn doelgebied, maar hij wist het doel schoon te houden. Plaaggeest Kevin de Jong hield de verdediging bezig aan de andere kant. Met hard werken wist hij de gelijkmaker te maken. Met zijn chocoladebeen (links) schoot hij op goal. In de verste hoek ging het leer over de grond het doel in.

Net voor rust werd het verschil uitgedrukt in doelpunten. Een prachtig afstandsschot van Nikai Derwort trof doel en uit een corner kon de vrij gelaten Nick Schuurbiers in koppen.

In de rust gaf trainer Van der Ree aan dat het geloof er nog was. Zeker toen binnen 5 minuten Ingmar Snijders twee 100% kansen kreeg om de achterstand teniet te doen. Een schot ging tegen de paal en even later kon de aanvaller niet goed profiteren van de fout achterin bij de thuisploeg. Steenbergen begon te wisselen om onderuit de druk te komen. Krijnen, die van een lange blessure opnieuw mocht starten en topscoorder Mosmans konden het verschil niet meer maken. Zeker toen net na de aanvallende wissels de 4-1 werd gemaakt door Niemantsverdriet. Steenbergen geloofde het wel, waardoor Dosko 2 makkelijk de wedstrijd uit kon spelen en nog de score kon verhogen.

Hierbij eindigt het bekeravontuur en kan de ploeg zich richten op de competitie die op 10 februari start tegen Roosendaal 2. Tussendoor zal nog worden geoefend tegen onder andere Hoeven 2, Wernhout 2 & ODIO 2.

Scoreverloop: 1-0 Tim Cornel (’25), 1-1 Kevin de Jong (’36), 2-1 Nick Schuurbiers (’42), 3-1 Nikai Derwort (’45+), 4-1 Roy Niemantsverdriet (’67), 5-1 Tim Cornel (’70), 6-1 Nick Schuurbiers (’72), 7-1 Darwin Sambo (’80), 8-1 Darwin Sambo (’81), 9-1 Nick Schuurbiers (’82)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 2: Max Knook, Serge Nasibov, Pim Verwijs, Nick Voogt (’64 Vincent Mosmans), Ben Bosch, Casper van Rijn, Danny Kolkhuis Tanke (’62 Davy Krijnen), Ingmar Snijders, Kevin de Jong, Maarten Veraart, Joep van Sittert (’46 Kevin Trilsbeek).

meer foto’s van de wedstrijd, klik hier

Woensdag 19 december 2018

Licht gaat uit in bekeravontuur 1e

Steenbergen- “Kon het eerste opnieuw stunten in de bekercompetitie?” was de vraag woensdagavond 19 december. Tegenstander was vv Sliedrecht die in de eerste klasse zaterdag speelt en bovenaan staat. Een lastige klus, maar dat was het ook tegen Moerse Boys. Ondanks dat het wat minder gaat in de competitie, ging het team met opgeheven hoofd van het veld na de uitschakeling in de beker.

Het was nog zaak of de wedstrijd doorging. De normaal zo betrouwbare lichtinstallatie op het kunstgras wilde het niet doen en het beschikbare veld was niet helemaal omheind. Na 3 kwartier werd er uitgeweken naar veld 3. De grappen waren niet van de lucht na het incident van enkele weken geleden in De Kuip.

Zoals gebruikelijk start Steenbergen met de tegenstander onder druk te zetten. Toch zijn de eerste kansen voor de bezoekers. Twee keer komt de spits alleen op keeper Jeroen Sebregts af, maar hij weet zijn doel schoon te houden. Vanaf de zijkanten wordt de ruimte gezocht. Stijn Baarendse slingert de bal in de zestien en weet Remco van der Riet te bereiken. Hij kopt terug, maar Stijn Heideman komt net iets te kort om het werk af te maken. Niet veel later was het wel raak. Een vrije trap werd laag in de hoek geschoten door Jeroen Augustijn (1-0). Die periode na het doelpunt werden de Blauwwitten dreigender. Sliedrecht begon meer fouten te maken en reageerde zich vocaal af op hun medespelers. Deze fase duurde maar 10 minuten. Sebregts moest enkele malen flink aan de bak. Twee scrimmages zorgden voor hachelijke situaties, maar de bal ging er niet in. Net voor rust kreeg Steenbergen nog een kans. Tom van Riesen ontsnapte aan de rechterkant en gaf de bal voor, maar Heideman was net te laat.

Beide teams gingen na de rust voor de winst, die recht gaf op de 4deronde (tegen Baronie). Een schot van Sliedrecht ging over en Baarendse trof het zijnet. De Steenbergse middenvelder was bepalend  voor de wedstrijd. Na eerst een gele kaart gehad te hebben voor een onschuldige handsbal, mocht hij na 1 uur vertrekken met een tweede gele prent. Baarendse wilde op de rand van de 16 corrigerend optreden, maar raakte hierbij de tegenstander. Uit die vrije trap werd de gelijkmaker gescoord. Tot tweemaal toe wist Sebregts de bal te stuiten, maar toen het leer opnieuw werd ingebracht was de verdediging niet accuraat om de bal weg te rossen. De vrijstaande Jeroen Muilwijk kon zo inschieten (1-1)

Schlemielig kwam de eerste klasser op voorsprong. Een afstandsschot van Marciano Simonis ging door een kuiltje in het veld waardoor de goed keepende Sebregts werd verrast (1-2). Gezien het spel wel terecht, maar na de wedstrijd was de goalie nog “pissig” dat het zo moest gaan. De vertrekkende Marco Ernest (gaat het volgende seizoen terug naar zijn oude liefde VVC’68) probeerde met enkele wissels het tij te keren. Aanvoerder Augustijn werd net als Van Dijk bij Oranje in de punt geposteerd. Dit leverde enkele kansen en corners op. De luchtmacht werd naar voren gestuurd. Het was alles of niets. Echter werd het niets.

De spelers kregen van de staf en toeschouwers de complimenten voor hun vertoonde inzet. De huid was met deze kleine nederlaag duur verkocht. De volgende wedstrijd is tegen ODIO. Een oefenpot op 10 januari thuis om 20:00 uur.

Scoreverloop: 1-0 Jeroen Augustijn (’14) / 1-1 Jeroen Muilwijk (’58) / 1-2 Marciono Simonis (’70)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Xander Burggraaff, Jeroen Augustijn, Lars Heshof, Remco van der Riet, Stijn Baarendse, Mike de Hoog, Tom van Riesen (’75 Kevin de Jong), Enzo den Haak (’62 Bart Heshof), Stijn Heideman (’82 Niels Neelen)

Zondag 16 december 2018

Met puntendeling de winterstop in

Al enkele weken draait het bij v.v. Steenbergen niet zoals het eigenlijk zou moeten en zoals iedereen die bij de Blauwwitten betrokken is zou willen, met als dieptepunt de 3-0 nederlaag van 2 weken geleden tegen toen hekkensluiter Terneuzen. Afgelopen zondag kwam v.v. Schijf in Steenbergen op bezoek, nummer voorlaatst op de ranglijst met overigens slechts 2 punten minder dan Steenbergen. En ook nu verliep de wedstrijd niet zoals we dat graag zouden zien.

In de eerste 45 minuten was het spelbeeld nog redelijk. Geen al te best v.v. Steenbergen maar in ieder geval de meest aanvallende ploeg dat weinig weggaf maar ook zelf weer veel te weinig creëerde. Voetballend veel te weinig, te weinig zelfvertrouwen ook en daardoor veel lange ballen die maar zelden goed aankomen.

Steenbergen begon nog goed, forceerde in de eerste 10 minuten enkele hoekschoppen maar die leverden verder geen doelkansen op. Tegenstander Schijf probeerde zo af en toe iets terug te doen maar de Steenbergse defensie stond goed en gaf zoals gezegd niets weg.

In de 14e minuut volgde over links een snelle aanval van Steenbergen, besloten met een prima afstandsschot van Jeroen Augustijn maar door de Schijf doelman tot hoekschop verwerkt.

De bezoekers probeerde hierna via een snelle counter iets terug te doen maar doelman Jeroen Sebregts lette goed op en kon door goed uit te lopen het gevaar tijdig keren. Even later ging een goed schot van Schijf over het Steenbergen doel waarna in de 29e minuut Steenbergen met een goede aanval de leiding nam. Vanaf rechts was het Wouter Merkx die de bal goed voortrok naar bij Remco van der Riet die vervolgens het leer terug kopte tot bij Mike de Hoog. Die had daarna weinig moeite om de 1-0 binnen te schieten.

Steenbergen probeerde hierna door te drukken, had in die periode ook een meerderheid maar verder dan een gevaarlijk schot van Stijn Baarendse, dat door de doelman van de tegenpartij tot hoekschop werd verwerkt, kwamen de Blauw witten niet.

Op slag van rust moest Steenbergen tot twee maal toe een hoekschop weggeven waarbij de bal niet goed kon worden weggewerkt door de Steenbergse defensie, waarna Dennis van Nijnatten van Schijf doeltreffend kon uithalen.

Door deze tegentreffer gingen de ploegen met een 1-1 tussenstand de rust in maar betekende die late treffer voor Schijf natuurlijk een prima opsteker om aan de 2e helft te beginnen.

En dat lieten de mannen uit Schijf in die tweede 45 minuten ook zien. De spelers van de bezoekers waren in de 2e helft de bovenliggende partij , Steenbergen kon daar helaas maar weinig tegenover stellen. Reeds in de 52e minuut had Steenbergen over geluk niet te klagen toen de bal na een vlotte aanval van Schijf tegen de Steenbergse lat werd geschoten. De wedstrijd kabbelde zich voort zonder dat er veel hoogstaand voetbal te zien was.

Voor Steenbergen was het tot 2 keer toe invaller Marvin Braat die een mogelijkheid kreeg om te scoren, maar de eerste keer ging zijn inzet voorlangs waarna even later de Schijf doelman zijn schot eenvoudig kon pakken.

Goed 10 minuten voor tijd volgde nog een prima aanval van Schijf, besloten met een goed schot maar ook deze keer bracht de lat boven doelman Jeroen Sebregts redding. In de laatste 10 minuten gebeurde nauwelijks iets noemenswaardigs, de wedstrijd ging als een nachtkaars uit en eindigde dus wederom met een voor Steenbergen teleurstellend resultaat.

Meer foto’s van de wedstrijd.

Scoreverloop: 1-0 Mike de Hoog (’29), 1-1 Dennis van Nijnatten (’45)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lennart Boot, Wouter Merkx (’78 Xander Burggraaff), Bart Heshof (’83 Yasin Erbas), Jeroen Augustijn, Tom van Riesen, Stijn Heideman (’66 Marvin Braat), Enzo den Haak, Remco van der Riet, Stijn Baarendse & Mike de Hoog

Zondag 9 december 2018

Tweede nederlaag op rij voor Steenbergen 1

Na de teleurstellende thuisnederlaag tegen Victoria’03, was de ploeg van Marco Ernest gebrand op een goed resultaat uit tegen de hekkensluiter V.V. Terneuzen. Een ploeg die ons de laatste jaren niet goed ligt in de uitwedstrijden. Ook dit jaar bleek dit helaas het geval te zijn. In een wedstrijd die lang de 1-0 stand kende, wist Steenbergen het niet om te draaien en zag zo V.V. Terneuzen uitlopen tot 3-0. Na een goede periode waar veel punten werden gepakt, lijdt Steenbergen nu 2 ongelukkige nederlagen op rij in de competitie waarbij de grote middenmoot nog dicht bij elkaar zit. Alle kans dus om volgende week in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop nog wat plekken te winnen op de ranglijst en ons te revancheren voor de afgelopen 2 wedstrijden. Dit zal dan moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Schijf op 16 december.

Door de altijd lastige wedstrijden in Terneuzen wisten de mannen van Marco Ernest dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden. Ondanks dat Terneuzen de hekkensluiter is, staat de ploeg bekend om de werklust en de snelheid voorin.

Steenbergen begon de eerste minuten dan ook goed en drukte de Zeeuwse ploeg achteruit. Echter was het Terneuzen dat meteen in de 4e minuut toesloeg. Na een voorzet kwam de bal bij de topscorer van Terneuzen Can Kiran, die meteen binnen tikte.

Na de vroege goal had Steenbergen moeite met de felle tegenstanders die de duels niet schuwden. Hierdoor kwam Steenbergen lastig aan voetballen toe, omdat ook Terneuzen niet altijd even nauwkeurig was, was het een open wedstrijd. Steenbergen drong wel aan maar wist in de eindfase niet de vrije man te vinden, waardoor grote kansen uitbleven. Terneuzen kwam daarentegen er wel een paar keer wat gevaarlijker uit. Zo kwam Steenbergen vlak voor rust met de schrik vrij, nadat het 2 spelers van Terneuzen voor Jeroen Sebregts zag opduiken. Na 45 minuten stond er dus een 1-0 achterstand op het bord, wat de verhoudingen wel goed weergaf.

In de 2e helft probeerde Steenbergen op basis van karakter en inzet de wedstrijd te doen kantelen. Ook nu bleven de echte kansen uit, waardoor de tijd begon te dringen en Terneuzen steeds meer geloof kreeg in een goed resultaat. Hierdoor waren de Zeeuwen net iets feller en vaak net iets eerder bij de bal dan Steenbergen, waardoor Steenbergen maar geen echte grote kansen creëerde.

Toch was daar Remco van der Riet die zich in de 79e minuut goed wist vrij te lopen, echter zag hij zijn kopbal net naast het goal belanden. Doordat Steenbergen opzoek was naar de gelijkmaker, kwam er steeds meer ruimte te liggen voor Terneuzen om te counteren. Door de snelle buitenspelers leverde dit een aantal gevaarlijke situaties op, waar dan ook net na de kans van Remco een corner uitkwam. Can Kiran stond ditmaal weer op de goede plek en kopte de 2-0 binnen in de 81e minuut.

Tijd voor de aansluitingstreffer was er na de goal nog wel, dit doordat bijna iedere speler van Terneuzen in de 2e helft wel op de grond gelegen had met een pijntje. Steenbergen zette daarom ook nog aan, maar verder dan een paar gevaarlijke voorzetten van Stijn Baarendse kwam het helaas niet. In de 87e minuut zorgde Can Kiran voor het slotakkoord, hij schoot na een goed uitgespeelde counter de 3-0 binnen.

Reactie nog niet fitte Wouter Merkx: “De eerste 5 minuten waren we de bovenliggende partij en dan is meteen de eerste kans tegen een doelpunt. Daarna lukt het voetballend niet meer. Soms kan je dan nog wedstrijden op karakter over de streep trekken, maar ook dat zat er helaas niet in. Uiteindelijk mag je blij zijn dat het ‘maar’ 3-0 blijft.”

Wouter hoopt volgende week tegen Schijf weer bij de selectie aan te sluiten en samen met de groep dit verlies weer recht te zetten.

Scoreverloop:1-0 Can Kiran (’04) / 2-0 Can Kiran (’81) / 3-0 Can Kiran (’87)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof (’79 Yasin Erbas), Jeroen Augustijn, Bart Heshof (’85 Niels Neelen), Lennart Boot, Remco van der Riet, Stijn Baarendse, Tom van Riesen, Mike de Hoog, Marvin Braat (’46 Enzo den Haak), Stijn Heideman.

Geschreven door: Thom Heideman

Zaterdag 8 december 2018

Zaterdag3 verliest duel dat het niet kan winnen

In de laatste wedstrijd voor de winterstop ging Steenbergen op bezoek bij SC Welberg. Vooraf wist Steenbergen al dat er een bijzonder kleine kans was dat er wat te halen viel in deze derby, niet alleen omdat de oranjehemden ongeslagen bovenaan stonden en over enkele zeer vaardige spelers beschikken, maar ook omdat de vaste arbiter aan was gesteld, die bijzonder weinig moeite doet om zijn clubvoorkeur te verbergen.

Precies 11 selectieleden kon Steenbergen vandaag op de mat zetten, gelukkig waren Marijn Konings en Declan Thiele (beide JO19-2) bereid om aan te sluiten na hun eigen duel (waarvoor hulde) zodat er 2 wisselmogelijkheden waren, als ook Hylke Tanke die bereid was de vlag te hanteren (waarvoor driewerf hulde).

Al vanaf moment 1 was het duidelijk wat de rolverdeling was, Steenbergen zat er overal kort op maar kwam er in aanvallend opzicht nauwelijks aan te pas. Toch hoefde het zelf ook niet veel weg te geven en kreeg SC Welberg pas na 20 minuten de eerste grote kans, welke op het laatste moment nog verijdeld kon worden. Even later was het dan toch raak, nadat eerst de inzet al op de paal ging en de eerste rebound nog verwerkt kon worden, kwam de bal weer bij een aanvaller van de thuisploeg die binnenschoot.

Mede door goed verdedigend werk van het centrale gelegenheidsduo Joost Savelkouls en Nick van Eekelen hoefde doelman Guido Sinnema niet gek veel aan de bak, de voorzetten en schoten die hij kreeg zorgden dan ook niet voor zweetdruppels bij de keeper. Na een minuut of 35 kreeg SC Welberg terecht een strafschop toegekend, een solo werd beëindigd door een overtreding maar de strafschop werd op de buitenkant van de paal geschoten. Even hiervoor had ook de aanvoerder een grote kans gekregen, maar hij schoot wild naast.

Niet veel later leek ook Steenbergen een mogelijkheid te gaan krijgen, maar de doorstuitende uittrap werd door een verdediger doelbewust met de hand weggeslagen, voordat spits Stephan Smeekes op de doelman van SC Welberg af kon. De arbiter spaarde zoonlief en toonde niet eens een gele kaart, waardoor de vooroordelen direct weer werden bevestigd.

Vlak voor rust leek Steenbergen alsnog de kans op de gelijkmaker te krijgen, maar Rick Driessen werd discutabel teruggevlagd door de assistent.

Na rust eenzelfde spelbeeld, hoewel Rick Driessen inmiddels het strijdtoneel had verlaten werd hij door Declan en Marijn vervangen, zij hadden het op de rechterflank aardig onder controle en kwamen er regelmatig mee uit. Na 65 minuten werd het duel echter beslist door SC Welberg, wederom ging de bal op de stip, nadat er eerst 2 overtredingen op Steenbergen-spelers onbestraft bleven kon de spits alleen op Guido af, als ultieme redmiddel zette Jasper van Tilburg nog een sliding in maar hij raakte hierbij alleen de aanvaller. De strafschop werd dit keer wel benut waardoor de strijd gestreden was.

Steenbergen had ondertussen nog enkele keren gewisseld en probeerde met William van der Tak en Jeroen Hagenaars voorin op gezette tijden wat druk te zetten, wat 2 keer in een klein kansje resulteerde, maar het gevaarlijkste moment was nog een vrije trap van achteruit, die opnieuw ingebracht werd en door Declan via een verdediger op de kruising belandde. Aan de andere kant hield de defensie het dicht, terwijl ook doelman Guido enkele keren zijn mannetje stond waardoor de schade beperkt bleef tot 2-0.

Zeker gezien de krappe selectie was het zaak de schade beperkt te houden en aan die doelstelling was zeker voldaan. De koploper staat nu 9 verliespunten voor, Steenbergen zag ook WHS en FC Bergen passeren terwijl ook DVO’60 er aanstaande zaterdag nog overheen kan komen, waardoor het ondanks het hoge puntenaantal slechts als 5e de winterstop in verwacht te gaan.

Zondag 2 december 2018

Nipt verlies Steenbergen 1

 Steenbergen: “Het was bar en boos”. Dat gold niet alleen voor het weer, maar ook voor de wedstrijd. Creatief was er weinig te genieten. Te veel ging er mis bij de blauwwitten. Nadat de tegenstander Victoria’03 fortuinlijk op een 0-2 voorsprong kwam, werd het alleen maar minder. Steenbergen probeerde het nog, maar kon geen echte vuist maken.

De tegenstander uit Oudenbosch stond iets onder Steenbergen in de ranglijst, maar dat had te maken dat zij een wedstrijd minder hadden gespeeld. Toch was het oppassen voor het team van Marco Ernest. De ploeg had immers hoofdklasser Halsteren in het bekertoernooi uitgeschakeld.

Voordat het eerste doelpunt viel hadden beide elftallen wat kansjes. Uit een voorzet van Jeroen Augustijn kon Enzo den Haak de bal niet goed raken en schoot Marvin Braat over. Tom van Riesen kwam een teenlengte te kort om voor de uitkomende keeper het leer binnen te tikken. Aan de andere kant ging de bal voorlangs en ging een schot van net buiten de zestien naast.

In de 19deminuut werd keeper Jeroen Sebregts voor de eerste maal verrast. Faris Ouaddaf schoot vanaf enkele meters van de zijlijn op het doel. De bal krulde over de doelman heen zo in de bovenhoek (0-1). Niet veel later opnieuw een vreemd doelpunt. Een corner werd laag genomen en die ging zo bij de eerste paal het doel in. Zo stond Steenbergen zomaar achter, terwijl de wedstrijd helemaal nog niet “echt” was begonnen. De eerste echte kans in de eerste helft voor de thuisploeg was er een van Braat. Hij kreeg de bal aangespeeld in de zestien en probeerde uit de draai te schieten. De goed keepende Niels van Sundert stuitte de inzet.

Steenbergen wist in de eerste 45 minuten geen bal in de ploeg te houden en kwam zelden aan aanvallende acties toe. Het had nog erger kunnen zijn. Een vrije trap vanuit de middencirkel werd gelijk op het doel geschoten. De bal raakte de onderkant van de lat, maar stuitte het veld weer in. Het weer werd onstuimiger, maar dat zal het ook in de kleedkamer zijn geweest.

De toeschouwer werd in de tweede helft niet veel verwend. Enkele gingen al naar de kantine om de topper van het weekend te bekijken. Steenbergen probeerde het nog, maar Victoria’03 had het wel gezien. Lange ballen naar voren en gokken op de counter. De kansen waren dan ook aan beide zijde op 1 hand te tellen. Met een kwartier op de klok werd het nog spannend. Remco van de Riet wist met een “droge” schuiver de aansluitingstreffer te maken (1-2). De druk werd verhoogd door aanvallende wissels (Yasin Erbas en Kevin de Jong). Het had nog gekund, maar een hard schot van aanvoerder Augustijn ging er niet in.

Reactie Lennart Boot: “Binnen 5 minuten krijg je 2 goals tegen en loop je meteen achter de feiten aan. Dit ondanks dat Victoria 03 weinig echte kansen creëerde. Verder kregen wij het niet voor elkaar om onder de druk uit te komen. De 2e helft was duidelijk voor ons en hadden we een gelijkspel verdiend. We hebben met zijn allen gestreden, alleen zat er helaas niet meer in vandaag. Nu moeten we ons weer richten op volgende week, Terneuzen wacht en dat is een tegenstander die we moeten pakken.”

 Scoreverloop: 0-1 Faris Ouaddaf (’19) / 0-2 Kerin Özen (’24) / 1-2 Remco vd Riet (’74)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof (’63 Yasin Erbas), Jeroen Augustijn, Bart Heshof, Lennart Boot, TRemco van der Riet, Stijn Baarendse, Tom van Riesen, Enzo den Haak, Marvin Braat, Stijn Heideman (’84 Kevin de Jong).

Zaterdag 1 december 2018

Zaterdag3 schiet zichzelf in voet tegen DVO’60 9

Na de nipte overwinning op WHS 3, kwam met DVO’60 9 nu wederom een concurrent het veld op. De Roosendalers gingen als eerste tegenstander met punten weg uit Steenbergen, mede doordat Steenbergen in de eerste helft niet scherp genoeg was.

De bezoekers waren fysiek sterk en hadden enkele zeer vaardige spelers in de gelederen, maar het was vooral Steenbergen zelf dat ze te weinig in de weg legde. Het hield de bal niet lang genoeg in de ploeg, schakelde niet snel genoeg terug en zat er simpelweg niet kort genoeg bij. Hierdoor was het al binnen een kwartier 0-1, eigenlijk pas de eerste echte mogelijkheid maar de vrije schietkans van net buiten de 16 was de uit Canada teruggekeerde doelman Guido Sinnema te machtig. Steenbergen richtte zich hierna wat op, kreeg wat meer aanvallende intenties, maar tot grote kansen leidde dit amper. Dit was mede doordat spits Stephan Smeekes tegen de beste speler van DVO’60 stond en Steenbergen hem ondanks dat te weten, toch maar steeds bleef zoeken als startpunt van een nieuwe aanval.

Een fout van doelman Guido Sinnema (corner die bij de 1e paal binnen viel) zorgde voor de 0-2, pas vlak voor rust kreeg Steenbergen de eerste grote kans, Nick van Eekelen zette Jasper van Tilburg vrij voor de doelman, maar hij liftte de bal niet alleen over de keeper, maar ook over de deklat heen.

Na rust was Steenbergen iets sterker, mede doordat de oranjehemden nauwelijks wisselspelers bij hadden en de krachten verdeeld moesten worden. Toch kreeg het bijna geen kansen, slechts een schot van Jeroen Hagenaars (geblokkeerd) viel te noteren in het eerste kwartier na rust. Een minuut of 20 voor tijd was het wel ineens 1-2, een door Lars Driessen scherp aangesneden vrije trap werd door Nick van Eekelen op waarde ingeschat en bij de tweede paal binnen gewerkt.

Het slot leverde weinig kansen op, in de counter bleef het oppassen voor DVO’60 en Steenbergen was te slordig om nog tot een serieus offensief te komen. Wel leek het vlak voor tijd gelijk te worden, een voorzet werd ingeschoten, maar op de doellijn weggewerkt door een verdediger. Kort hierna floot arbiter Goof Musters af, waarmee de 2e nederlaag van het seizoen een feit was. Hierdoor heeft Steenbergen evenveel verliespunten als FC Bergen, WHS en DVO’60, deze teams speelden alle drie wel 1 duel minder dus Steenbergen gaat als nummer 2 op bezoek bij koploper SC Welberg, dat evenveel punten heeft maar nog geen enkel duel verloor en ook nog slechts 4 tegentreffers hoefde te slikken. Aan de blauw-witten om een list te bedenken en op Sportpark Zandbaantje de titelkandidaat zo goed mogelijk partij te bieden.

Zaterdag 24 november 2018

Veerkrachtig Steenbergen wint topper mede door ontketende doelman Sonny de Bont

Een belangrijke pot vandaag. Na 7 wedstrijden hebben beide ploegen maar 1 keer verloren en een overwinning voor 1 van beide teams zorgt voor behoud in de top 3 van de competitie. Vanuit de wandelgangen werd ons verteld dat WHS een fysiek sterke ploeg is die zeer gemakkelijk scoort. Match time!

Een slordige start van beide kanten zorgde voor een gelijk opgaande openingsfase, waarin WHS de grootste kansen kreeg. Na eerder een vrije kopkans werd het via een fraai schot terecht 0-1. Hierna leek men de wedstrijd snel te kunnen beslissen. Het was Sonny de Bont die enkele 100% doelpunten op uiterst fraaie wijze wist te voorkomen, dit tot frustratie bij de tegenstander.

Een mentale klap volgde nadat de eerste kans van Steenbergen direct tot de gelijkmaker leidde. Het was Joost die zijn vrije trap achter de verdedigers plaatste, waarna Stephan Smeekes na een goede aanname de bal in het goal wist te werken. 1-1.

WHS was even uit het veld geslagen en nu was het moment om toe te slaan. Nadat eerst Rick net voorlangs schoot was het even later na een fraaie combinatie Sven de Kock die een voorzet puntgaaf bij Nick bezorgde. Die twijfelde niet en schoot hard binnen. 1-2.

Na rust ging WHS snel op zoek naar de gelijkmaker. Enkele grote kansen volgen, maar het was opnieuw Sonny die de mannen van scoren behield. Iets wat tot zoveel frustratie leidde bij de spits van WHS dat ie na een uur zijn schoenen uitdeed en gedesillusioneerd het veld verliet. Na 70 minuten was het verzet gebroken en had Steenbergen eerst via Ruud van Kaam en later via Lars Driessen het duel moeten beslissen, maar uiteindelijk bleek de ruststand ook de eindstand te zijn. 1-2 overwinning.

Volgende week opnieuw een sterke tegenstander. Thuis ontvangen we DVO’60 9 om 13.15u waar we weer vol aan de bak moeten.

Zondag 18 november 2018

Steenbergen 1 naar linkerrijtje

Steenbergen: Met de bekerwinst tegen eerste klasser Moerse Boys in het geheugen, waren de verwachtingen voor de thuiswedstrijd tegen Virtus iets hoger dan bij het begin van de competitie. Het eerste team van Steenbergen won de partij met 2-0, maar zo makkelijk als tegen Moerse Boys ging het niet. De ploeg uit Zevenbergen bleek een stugge tegenstander te zijn. Het duurde tot de 75steminuut voordat de beslissende goal viel, waardoor de verdiende winst werd veiliggesteld.

Steenbergen begon goed. Een volley van Tom van Riesen uit een corner ging net over en een voorzet van de goed storende Stijn Baarendse kwam bij de inkomende Jeroen Augustijn. Maar de aanvoerder zag zijn schot verwerkt worden tot een corner.

Virtus was vooral gevaarlijk door de snelle omschakelingen. Het leverde enkele corners op, waaruit 1 kans kwam. De rebound ging net naast het doel.

Steenbergen probeerde via de zijkanten de spitsen te bereiken. Achterlijn halen en voortrekken. Door deze tactiek kreeg Steenbergen enkele corners. Augustijn was na een half uur dicht bij een doelpunt. Hij stond vrij bij de 2depaal om in te koppen, maar de bal ging over. Een uitbraak van Enzo den Haak had iets opgeleverd als hij niet onrechtmatig werd tegengehouden. De afstand was nog best fors, maar de reactie van de scheidsrechter bleef uit. Virtus kreeg nog voor rust een kans, maar de bal werd net voor de lijn door Bart Heshof weg geroeid. Toch viel de openingsgoal nog voor het einde van de eerste helft. Baarendse nam de corner waarna Stijn Heideman de bal prima bij de 1ste paal kon inkoppen.

Net na rust had Steenbergen al afstand kunnen nemen. Een stift van Heideman over de keeper was net te zacht. Dit gold niet voor de overtreding op Remco van der Riet. De middenvelder kon daardoor later de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door Marvin Braat.

Virtus kreeg in deze fase wat meer grip op de wedstrijd, maar het vizier stond niet goed of strandde nog voordat ze in de 16 kwamen. Steenbergen probeerde de beslissende goal te maken, maar de mogelijkheden voor Van Riesen, Heideman en Den Haak leverden niets op. Door opnieuw goed pressievoetbal te spelen, kon Baarendse de bal veroveren en wist invaller Braat te bereiken. Glijdend wist hij de bal achter de keeper te krijgen (2-0). Hij was ook de man die de 3-0 op zijn schoenen had, maar de keeper van Virtus wist hem te stuiten. Voordat scheidsrechter Van Broekhoven affloot hadden de gasten nog een kans. Een steekpass door de Steenbergse verdediging werd gezien door Jeroen Sebregts.

Een prima resultaat waarmee het linkerrijtje werd bereikt. Na de wedstrijd kondigde trainer Marco Ernest zijn vertrek aan na dit seizoen. Hij heeft dan 5 jaar voor de groep gestaan.

Meer foto hier te zien

Scoreverloop: 1-0 Stijn Heideman (’40)  / 2-0 Marvin Braat (’75)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Jeroen Augustijn, Bart Heshof, Lennart Boot, Stijn Baarendse, Remco vd Riet (’64 Marvin Braat), Mike de Hoog, Stijn Heideman (’90 Niels Neelen), Enzo den Haak (’87 Yasin Erbas), Tom van Riesen.

 

Zondag 11 november 2018

Steenbergen 2 stoot door naar de volgende ronde beker

11/11 stond de wedstrijd tegen 1e klasser MOC’17 2 op het programma. Vorig seizoen stond deze wedstrijd, in de poulefase, ook op het programma. Toen werd het 2-6 na een 2-5 achterstand bij rust. Dat moest dit jaar anders.

MOC’17 2 was de eerste helft de bovenliggende partij. Met een hoog baltempo, veel beweging zonder bal, diepte in het spel en diverse individuele acties had de thuisploeg het lastig. Gelukkig stond Max als eindstation zijn mannetje en hield hij zijn ploeg de 1e helft op de been. Maar liefst driemaal stopte hij de aanvallers in een 1 op 1 situatie. Aan de andere kant had Steenbergen 1 kans en 2 mogelijkheden. Toch een 0-0 ruststand!

Na rust startte Steenbergen met dezelfde 11 spelers! Net na rust kreeg Steenbergen al een mogelijkheid maar helaas was deze een prooi voor de Bergse goalie. MOC’17 had niet meer de grip van voor de rust en Steenbergen kwam steeds beter in de wedstrijd. Vincent waarschuwde de bezoekers al met een pegel van een meter of 25 die onderkant lat terug het veld in viel.

Na 65 minuten twee wissels: Wouter Delhez en Mo Dahir erin, Kevin Trilsbeek en Nick Voogt eruit. Binnen 2 minuten na zijn invalbeurt tekende Wouter Delhez voor de 1-0. Vrije trap Danny en Wouter die knap raak kopte. De wedstrijd was nu echt gestart. Danny had de smaak te pakken want een minuut later stak hij met een geweldige bal Vincent weg, de goalgetter faalde niet en tekende voor 2-0.

MOC’17 moest een tandje bij zetten en probeerde iets te forceren. Steenbergen moest achteruit maar de grote kansen zoals in de 1e helft vielen niet meer te noteren. In de laatste 10 minuten liep Steenbergen nog verder uit. Vanuit een corner van Serge kopte Vincent in de korte hoek raak. Ingmar kwam vervolgens voor Xander en Roy voor Vincent. Roy legde nog even achteloos een balletje met zijn borst neer voor Danny die daarmee weer vrij kon openen. Kevin de Jong kreeg de bal, schoot op doel en via de handen van de keeper kwam de bal bij Ingmar, die tekende voor de 4-0.

Daarmee was de einduitslag bekend. Een 1e helft waarbij MOC’17 de kansen op een ruime voorsprong onbenut liet en een 2e helft waarin Steenbergen efficiënt was in de afronding.

Zondag staat de topper tegen Groen Wit 2 op het programma. De ploeg uit Breda staat momenteel 3e en heeft 1 punt meer!

Zaterdag 10 november 2018

Zaterdag3 geflatteerd voorbij Halsteren

Wie het spelbeeld zag, kon zich niet voorstellen dat er aan het einde van de wedstrijd 0-6 op het wedstrijdformulier genoteerd werd. In tegenstelling tot de uitslag, was Halsteren zeker niet per se de onderliggende partij.

De gastheren hadden zeker wel enkele sterke spelers, maar deze waren over het algemeen niet achterin opgesteld. Al na 3 minuten was het aanvoerder Stephan Smeekes die de score opende, de sterk spelende Ruud van Kaam veroverde de bal op het middenveld en Stephan gaf Steenbergen een zetje in de goede richting.

Hierna was het vooral tegenhouden, Steenbergen had moeite om de bal voorin in de ploeg te houden, maar doelman Sonny de Bont kreeg vooral schoten van veraf en verdwaalde voorzetten in zijn handen.

Tien minuten voor tijd breidde Joost Savelkouls de voorsprong uit, een vrije trap kwam te hoog voor de kleine doelman van de gastheren, die de bal niet meer weg kon duwen. Even hiervoor had Jeroen Hagenaars een grote kans gekregen, Joost stuurde hem alleen op de doelman af, door een goede loopactie had Jeroen dusdanig veel tijd dat hij alle keuzes kon maken, maar vlak voor hij schoot stuitte de bal omhoog waardoor hij van dichtbij tegen de doelman aan schoot.

Zaterdag4-huurling Luuk Deckers zorgde vlak voor rust eigenlijk al voor de beslissing: na een goede actie van Stephan Smeekes hoefde Luuk de bal alleen nog maar binnen te lopen. Met deze veilige marge ging Steenbergen rusten, maar wist het dat het bij een 1-3 zo nog maar eens kon veranderen.

Halsteren had een sterke spits ingebracht, die laatste man Joost flink bezig hield, maar desondanks hield Steenbergen het onder controle. De thuisploeg drong wel wat aan, maar nog Sonny werd slechts eenmaal serieus getest. Aan de andere kant counterde Steenbergen het duel uit, hoewel het na een uur spelen ook weer wat meer aan de bal bleef. Eerst was het een corner van Lars Driessen die door hem opnieuw ingebracht werd en via een verdediger in het doel verdween, even later schoot hij een vrije trap hard langs de muur, de bal werd van richting veranderd en zodoende onhoudbaar voor de doelman. Als kers op de taart rondde hij een counter succesvol af en een minuut of 10 voor tijd stond de eindstand op het bord. Tussendoor trof topscorer Stephan Smeekes nog de lat en hield de doelman van Jeroen

Hierna was het vooral Sonny die nog de gelegenheid kreeg om uit te blinken, diverse malen moest hij nog aan de bak, maar het was Halsteren niet gegund om de eretreffer te maken. Al met al zeker geen gemakkelijke overwinning, maar uiteindelijk wel met overtuigende cijfers. Door het verlies van FC Bergen bij WHS staat Steenbergen nu enkel nog met SC Welberg bovenaan, de komende weken zullen er diverse ontmoetingen met concurrenten op het programma staan, dus Steenbergen zal aan de bak moeten.

Donderdag 8 november 2018

Blauwwitten overklassen 1ste klasser Moerse Boys

Steenbergen: “We gaan onze huid duur verkopen” vertelde trainer Marco Ernest een paar dagen voor het bekerduel tegen Moerse Boys. Dat het team na 45 minuten al voorstond met een riante 3-0 voorsprong had hij dan ook zeker niet verwacht. Met goed voetbal wist de nummer 9 van de derde klasse A de “runner-up” van de eerste klasse met een klinkende 4-0 naar huis toe te sturen.

Steenbergen begon fel en wist al in de 2de minuut te scoren. De bal kwam maar moeilijk uit de zestien van de bezoekers. Verdediger Bart Heshof kreeg het leer voor zijn voeten en aarzelde niet (1-0). De blauwwitten gingen gewoon door. Kort dekken, duels winnen en georganiseerd spelen. Moerse Boys had hierop geen antwoord. Stijn Heideman testte de keeper, maar zijn schot was recht in de handen van de sluitpost.

Moerse Boys liet van zich spreken toen na een kwartier een slalom werd ingezet, maar Jeroen Sebregts kon de bal net corner tikken. Dit was dan ook de eerste en laatste kans in de eerste helft van de eerste klasser. Het was smullen voor de Steenbergse supporter. Zeker als je zag dat de jonkies lekker combineerden. Binnen drie stappen werd de bal bij de goal gebracht. Verdediger Lars Heshof (18) speelde Mike de Hoog (18) aan en die speelde gelijk naar de sprintende Enzo den Haak (19). Jammer dat de keeper de aanval onderbrak, want een doelpunt had deze actie wel verdiend.

Er volgden meer kansen voor de blauwwitten Heideman, Den Haak en Remco van der Riet. De vele supporters van de ploeg uit Zundert die waren gekomen begonnen te morren. Zeker toen aanvoerder Jeroen Augustijn kon aanleggen nadat hij de bal uit een corner kreeg. Zijn schot ging net over. Niet veel later werd de wedstrijd op slot gezet. Binnen 1 minuut scoorde Steenbergen tweemaal. Stijn Baarendse kon bij de 2de paal makkelijk scoren toen deze via een ingooi en verschillende schijven bij hem kwam (2-0) en door goed storend werk werd Van der Riet weggestuurd die de bal onder de keeper het net in werkte (3-0).

Steenbergen kwam in de tweede helft iets meer onder druk te staan. Een schot ging voorlangs en het aluminium werd geteisterd via een vrije trap van Sjors Goossens en kopt Sjoerd Broos naast. Het mooiste doelpunt kwam op naam van Tom van Riesen. Hij schoot vanaf 35 meter de bal in de “winkelhaak” (4-0). Toen was het helemaal gedaan voor de mannen van Jurgen Arnouts. Een eretreffer zat er ook nog niet in. De gasten kregen na een handsbal een penalty, maar die werd flink overgeschoten door Daan van den Broek en 5 minuten voor tijd werd opnieuw het aluminium geraakt, waardoor de eindstand na 57 minuten al werd opgeschreven.

“Als we zo georganiseerd blijven spelen kunnen we van iedereen winnen” was het commentaar van een tevreden coach. Nu is het zaak om deze vorm en inzet vast te houden voor de competitie die op 18 november tegen Virtus herstart.

Scoreverloop: 1-0 Bart Heshof (‘2) / 2-0 Stijn Baarendse (’42) / 3-0 Remco van der Riet (’43) / 4-0 Tom van Riesen (’57)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lennart Boot, Remco van der Riet, Mike de Hoog (Mo Dahir ’74), Stijn Baarendse, Enzo den Haak (Marvin Braat ’71), Tom van Riesen (Kevin de Jong ’87), Stijn Heideman.

Zondag 4 november 2018

Winst glipt uit handen

SAB 1 – V.V.”Steenbergen” 1  | Zondag 4 november 2018  | Uitslag: 1-1 (0-1)

Breda: Om de moeilijke start van de competitie te doen vergeten, zal er de komende weken punten gepakt moeten worden. De afgelopen weken ging het al beter, waardoor de laatste plaats werd verlaten. Na winst op Clinge en MOC’17 mocht het eerste dit weekend tegen SAB uit Breda. Een ploeg die de week ervoor nog op hun plaats werd gezet door buurman VVR (5-2), maar wel weer in hun debuut wedstrijd in de 3deklasse A won van Philippine (1-0).

De voorhoede van de Bredase ploeg was groot, snel en wendbaar. De verdediging van Steenbergen hadden er hun handen aan vol. Zeker op het gladde stuk veld voor de kantine. Het eerste kansje voor SAB was dan ook al na 4 minuten. Een kopbal ging naast. Terug van de blessure van vorige week was Jeroen Sebregts flink aan het coachen om zijn mannen voor hem scherp te houden. Steenbergen was gewaarschuwd.

Tom van Riesen en Enzo den Haak kregen kort daarop de kans om de score te openen. Echter hun pogingen gingen naast of werden door de keeper onschadelijk gemaakt. De wedstrijd golfde op-en-neer. Kansjes waren aan beide kanten te noteren. SAB kreeg wel meer grip op de wedstrijd, waardoor Steenbergen te ver terug moest. De aanvallende impulsen via Stijn Baarendse, die vorige week tegen MOC’17 nog veelvuldig waren te zien, waren ditmaal minder te bewonderen. Door de aanvallen van de thuisploeg moest de aanvallend ingestelde verdediger regelmatig terug. Eerlijk gezegd had hij ook weinig aanspeelpunten voorin. De spitsen waren moeilijk te bereiken en het balverlies was talrijk. De acties werden te ver doorgevoerd en eindigden dan in schoonheid, terwijl soms een bal even terug een betere oplossing was. Dit beeld bleef de gehele wedstrijd. Toch kregen de blauwwitten kansjes. Stijn Heideman pegelde de bal loeihard richting doelman, maar die moest tot het uiterste gaan en zag Mike de Hoog zijn vrije trap in de muur strandden. Aan de andere kant werd de bal nog goed uit het doel gehaald door Sebregts en werd de bal na een aantal keren hooghouden tot corner verwerkt.

Met enkele seconden voor het rustsignaal pakte De Hoog de bal op in de zestien en wist zich voor de rust vrij te spelen. Een strakke voorzet werd in het doel gelopen waardoor Steenbergen met 0-1 kon gaan rusten. Een prima opsteker.

De keeper van de thuisploeg moest opnieuw een redding verrichten op een schot van De Hoog, maar zijn inzet was te slap. SAB kwam daarna meer aan aanvallen toe. Een aantal kansen, waaronder een bal van de lijn gehaald, luidde een goede periode van de Sint-Anna Boys in. SAB ging iets meer naar voren, waardoor er wat ruimte ontstond. Baarendse kon de opkomende Remco van de Riet bereiken, maar zijn schot werd door de keeper tot corner verwerkt. Steenbergen kreeg na een uur voetballen enkele mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar meestal was de eindpass of inzet te slap. SAB ging meer de lange bal spelen om nog iets te forceren. En met succes. Steeds meer werd de achterlijn gehaald via links en werden de ballen voor gegeven. Nadat eerst enkele ballen over gingen was het dan in blessuretijd wel raak. De bal ging niet uit de zestien. Nadat Sebregts de bal nog had kunnen tegenhouden, was het in de rebound wel raak. De blauwwitten dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter wees naar de middenstip. Steenbergen kwam nog goed weg dat het niet verloor, want in de laatste seconde werd een hoge bal niet goed beoordeeld, waardoor de SAB spits naar de Steenbergse goalie kon lopen, maar opnieuw een prima safe zorgde ervoor dat het gelijk bleef.

Trainer Marco Ernest was achteraf teleurgesteld. “Als je voorstaat met nog enkele seconden te spelen, mag je dit niet meer weggeven”. Meer foto’s …klik hier!

Donderdag speelt het eerste team thuis spelen tegen eerste klasser Moerse Boys in de beker. De wedstrijd zal om 20:00 uur afgetrapt worden o.l.v. Dhr van Helden.

Scoreverloop: 0-1 eigendoelpunt (’45) / 1-1 Joris van de Lande (’90+)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lennart Boot, Stijn Baarendse, Mike de Hoog, Remco vd Riet, Tom van Riesen (Mo Dahir ‘ 69), Stijn Heideman, Enzo den Haak

Drie punten zondag2 na sterke 2e helft

Na de geweldige teamprestatie van vorige week, 3-2 winst tegen V.V. Zundert 2, moest zondag2 vandaag aantreden in Rijsbergen, tegen VVR 2.

De ploeg uit Rijsbergen won vorige week met 0-3 van R.K.V.V. Roosendaal 2 en daarvoor waren al 3 kleine nederlagen en 1 winstpartij behaald. Met een doelsaldo van 9 voor en 8 tegen werd een sterk collectief verwacht.

Steenbergen had de 1e helft nog niet het niveau van een week eerder, VVR kreeg veel ruimte en creëerde ook aardig wat kansen. De 1-0 was een goed uitgespeelde aanval met een droge schuiver als slot. In de 23e minuut deed Steenbergen wat terug, goede interceptie van Dirk en Vincent die voor 1-1 tekende. Het gewenste schokeffect kwam echter niet want niet veel later was het al weer 2-1. VVR kreeg de kans op 3-1 maar keeper Tielen keerde de strafschop en hield daarmee zijn team op de been.

De rust brak aan en de scherpte in zowel BB en BBT was onderwerp van gesprek. Het team pakte dit goed op en liet een heel ander gezicht zien in de 2e helft.

Al heel snel na rust maakte Ingmar namelijk de 2-2. En Steenbergen drukte door. Het zette beter druk, won meer duels, liet de bal beter rondgaan en creëerde nu zelf ook voldoende kansen. De 2-3 hing in de lucht en viel al snel. Opnieuw assist van captain Dirk en afronding Vincent. In zijn laatste wedstrijd, tot de winterstop, legde Wouter van de Par nog even wat meer energie in de wedstrijd. Hij liet zich steeds meer in de voorste linie zien en bediende bij de 2-4 dan ook Vincent.

Steenbergen liep iets verder achteruit, mede door het opportunistische spel van de thuisploeg. VVR kreeg een vrije trap net buiten de 16-meter. Met een bekeken bal zette de thuisploeg de druk er nog even vol op, 3-4. VVR ging alles of niets spelen en gooide de ene na de andere bal voor het doel. Het zorgde voor een aantal benauwde momenten maar gelukkig niet tot evenveel enorme kansen. Aan de andere kant waren nog wat mogelijkheden tot kansen, helaas was de tank al redelijk leeg. Toch viel net voor tijd de 3-5, vrije trap Danny en aan het einde stond Vinnie.

Een wedstrijd met twee gezichten waarin Steenbergen in de 2e helft enorm veel strijd heeft geleverd en de overwinning naar zich toe trok. Volgende week staat de 2e ronde van de beker op de rol, thuis tegen MOC’17 2 (reserve 1e klasse).

Zaterdag 3 november 2018

Zaterdag3 ruim langs Tholen 3

Na een eerder succesvol bezoek aan Stavenisse (1-4 winst), keerde Steenbergen ook dit keer met 3 punten terug van het Thoolse eiland. Bij Tholense Boys 3 ging het zeker in de eerste helft niet gemakkelijk, maar uiteindelijk werd het 0-5.

Tholen stond onderin op de ranglijst, maar dat was in het begin zeker niet direct terug te zien. Hoewel het nauwelijks gevaarlijk kon worden, hield het Steenbergen ook weg van het doel, alleen een mooie pass van Sven de Kock op rechtshalf Rick Driessen zorgde voor dreiging, maar Rick kwam te ver aan de zijkant van het doel terecht en trof de keeper op zijn pad.

Steenbergen werd na een kwartier wel steeds sterker, drukte Tholen terug op de eigen helft maar steeds zat er een voetje tussen om een doelpoging te voorkomen of te blokken. Aan de andere kant werd met wat snelheid geprobeerd om in de tegenstoot gevaarlijk te worden, dit lukte slechts eenmaal: doelman Sonny de Bont verliet zijn post maar was te laat bij de bal, de spits ging hem voorbij links van het zestienmetergebied en besloot om ondanks zijn lastige positie direct te schieten. De bal ging voorbij aan 2 verdedigers, stuitte via de paal verder het veld in en de rebound kon geblokkeerd worden.

Steenbergen werd hierna wakker geschud en een mooie aanval vlak voor rust zorgde voor de 0-1: invaller Jeroen Hagenaars zette Stephan Smeekes vrij voor de doelman, hij rondde koel af.

Na rust verdween de verbetenheid en strijdlust bij Tholense Boys, mede ook doordat er al drie spelers geblesseerd het veld hadden moeten verlaten, terwijl ook de snelle aanvaller met schouderklachten rondliep. De sterk spelende Bjorn van Opdorp miste eerst nog een gigantische kans, voordat hij even later het duel besliste: het was Jeroen Hagenaars die het overzicht behield en vanaf rechts kwam Bjorn naar binnen om de bal in de verre hoek te schieten.

Hiermee was het Thoolse verzet definitief gebroken: Stephan Smeekes zorgde voor de 0-3 (nadat een prachtige kopbal van Tim Ninteman tegen de lat getikt werd) en 0-4 (na een blunder van 1 van de verdedigers), Steenbergen counterde het even later slim uit en Rick Driessen zette de 0-5 op het bord met een mooi geplaatst schot. Aan de andere kant hield Sonny zijn doel schoon, hoewel Tholen nog wel wat profiteerde van de aanvalsdrang van sommige Steenbergenaren. Smetje was wel dat Bjorn vlak na zijn treffer uitviel met een flinke enkelblessure, hij kon de tackle niet meer ontwijken en lijkt enige weken uit de roulatie te zijn.

Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Halsteren, dat met dubbele cijfers het schip in ging bij DVO’60 9 en ook nog slechts 4 punten verzamelde. Toch heeft Steenbergen het traditioneel lastig op sportpark de Beek, dus drie punten is allerminst een zekerheid.

Zondag 28 oktober 2018

Steenbergen haalt uit tegen MOC’17

Bergen op Zoom: De Bergse ploeg had Roosendaal met een flinke zege aan de kar gehangen, dus de blauwwitten waren gewaarschuwd. Zeker met de vele afwezigen bij het team van Marco Ernest. Opnieuw werden er jeugdspelers opgesteld en werden aanpassingen gedaan in de basisopstelling. Dit pakte goed uit en men won met een prima teamprestatie vrij makkelijk met 3-6 van MOC’17.

Steenbergen begon fel en won elk duel. Binnen 2 minuten lag het eerste doelpunt al achter de Bergse goalie, Thierry Aarts (oud – RBC). Stijn Baarendse die op het middenveld stond bracht de bal bij Marvin Braat. Hij kopte de bal mooi binnen. Niet veel later kwam Braat net iets te kort om de score te verdubbelen. Maar het was uitstel van executie. Opnieuw stuurde de middenvelder Braat weg en die krulde de bal mooi in de verste hoek (0-2). MOC’17 stelde er weinig tegenover. Weinig dreiging en daadkracht. Voor het 2de doelpunt van Steenbergen werd voor het eerst een bal achter de verdediging gelegd, maar de laatste linie plus keeper Jeroen Sebregts waren attent.

Het wordt alleen maar erger voor de thuisploeg. Tom van Riesen ziet Stijn Heideman weg lopen en passte naar de spits die niet aarzelde en uithaalde (0-3). Aarts die steeds maar aanvallers in zijn 16-meter gebied krijgt, moet opnieuw lijdzaam toezien dat Braat een enorme kans krijgt. Een scrimmage voor het doel van Sebregts zorgt voor een gevaarlijke situatie, maar de bal gaat er niet in.

De tweede helft is nog maar net begonnen en de 0-4 ligt er al weer in. Uit een corner kopt Remco van der Riet binnen, Ditzelfde gebeurd aan de andere kant. Rick Willigers maakt de 1-4. Na dit doelpunt wordt Sebregts gewisseld voor Joost van der Ree. Bij een botsing in de eerste helft werd de goalie geraakt in zijn ribben waardoor hij veel last kreeg en niet verder kon.

De gevolgen van twee verre ingooien waren desastreus voor MOC’17. Er werd bij beide inworpen niet goed geanticipeerd door de Bergse ploeg. Braat mocht zijn derde van de middag binnentikken en Van Riesen kwam voor de verdediging toen Mike de Hoog de bal vanaf de achterlijn opnieuw voor het doel bracht (1-6)

De laatste 15 minuten waren zwaar voor de Steenbergse blauwwitten. Het team had flink met de krachten gesmeten. Het was “alle hens aan dek”. MOC’17 kwam nog op 3-6. Van der Ree had veel last van een laaghangende zon en zag de bal over zich heen stuitten en de leidsman gaf met 10 minuten op de klok nog een pingel.

Supporters van beide clubs gingen verbaasd naar huis. Een jeugdig Steenbergen won met een teamprestatie vrij makkelijk. “De kansen die in de vorige wedstrijden niet ingingen vielen nu wel in het netje” was het commentaar. Terwijl de Bergse aanhang hun ploeg weinig zag creëren en zag ploeteren op sportpark Rozenoord.

Meer foto’s van de wedstrijd vindt u hier.

Scoreverloop: 0-1 Marvin Braat (‘2), 0-1 Marvin Braat (’23), 0-3 Stijn Heideman (’42), 0-4 Remco van der Riet (’46), 1-4 Rick Willigers (’50), 1-5 Marvin Braat (’55), 1-6 Tom van Riesen (’63), 2-6 Donovan Carolus (’75), 3-6 Rick Willigers (’80 pen.).

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts (Joost vd Ree ’51), Lennart Boot, Bart Heshof, Lars Heshof, Jeroen Augustijn, Tom van Riesen (Diego Vaissaire ’90), Stijn Heideman, Mike de Hoog, Marvin Braat, Remco vd Riet & Stijn Baarendse

Zaterdag 27 oktober 2018

Onnodig verlies JO19-1

Etten-Leur – Een spannend potje. De nummer 3 (DSE) tegen de nummer 4. Op voorhand wist de trainer Niels Freekenhorst dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Het team uit Etten-Leur heeft een solide verdediging en krijgt daardoor weinig doelpunten tegen. In tegenstelling tot de blauwwitten. Echter zij scoren wel vrij gemakkelijk. En als je altijd 1 doelpunt meer maakt, dan wordt je kampioen.

Toch hadden de toeschouwers een déjà-vu bij het bekijken van deze wedstrijd. De ploeg uit Steenbergen staat na 10 minuten al met 2-0 achter, terwijl de ploeg beter speelt. Maar door niet goed geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen scoort de thuisploeg uit een corner en een niet goed weggewerkte bal uit de zestien. Hetzelfde gebeurde bij de verloren wedstrijd tegen RBC.

Steenbergen kon dus aan de bak om de achterstand om te zetten. Met goed voetbal wist de ploeg over veerkracht te beschikken. Een bal op spits Thijs Zantboer, die het leer met zijn borst controleerde legde de bal terug op de inkomende Mike de Hoog, die aarzelde niet en schoot mooi binnen. Hij was ook diegene die de gelijkmaker op zijn naam zette d.m.v. opnieuw een schot van afstand. De blauwwitten kregen kansen, maar die gingen er niet in, terwijl aan de overkant Dave Vroon niet veel te doen had. DSE probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken, maar die konden niets uitrichten.

Nadat er een gevaarlijke situatie voor het doel van Vroon weggewerkt was kreeg Steenbergen een dot van een kans net na rust. Echter de bal ging er niet in. Dat gebeurde nog een paar keer in de begin minuten van het 2de bedrijf, maar door niet goed te kijken waar een medespeler stond verzandde de kansen. Het elftal wil soms te moeilijk voetballen, terwijl het een “simpel” spelletje is. Sinterklaas is wel in aantocht moet de leidsman gedacht hebben. Een speler van DSE wilde een omhaal doen, maar kwam niet uit met zijn actie en viel. De scheidsrechter zag hier een strafschop in (3-2).

De wedstrijd ging verder zoals het van tevoren was. Steenbergen vol op de aanval en DSE de lange bal naar voren. De blauwwitten kregen nog kansen, maar de bal ging er niet in. De grootste kans was in de slotminuten. Dahir omspeelde de keeper op de achterlijn, maar kon geen medespeler bereiken.

Onnodig verlies, daar een gelijkspel of winst zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Zaterdag3 in slotminuten langs MOC’17

Na een spannend en enerverend duel ging Steenbergen er in de slotfase als een dief in de nacht met de punten vandoor. Het jonge MOC’17 had eigenlijk gewoon recht op een punt, maar werd in de slotfase op de counter verslagen.

Als vanouds begon Steenbergen matig aan het duel: enkele afgeslagen ballen vormden nog niet direct een gevaar voor doelman Sonny de Bont, maar de Bergenaren putten hier moed uit en waren in het eerste kwart de bovenliggende partij. Hierna kantelde het wat, Steenbergen stak wat meer energie in zijn duels en werd wat nauwkeuriger in de passing, waardoor enkele kansjes volgden, maar Stephan Smeekes was vaak te ver weg voor de middenvelders om bij te kunnen sluiten. De spits kwam zelf dan weer wat energie tekort om de laatste 2 verdedigers ook nog van zich af te schudden, wat niet los kan worden gezien van het feit dat hij anderhalve week terug opnieuw vader werd.

Met de brilstand op het bord werd het rustsignaal bereikt, maar hier kwam kort na de pauze direct verandering in. Steenbergen was niet scherp genoeg bij een weggegeven vrije trap, de bal werd voorgegooid en buiten het bereik van doelman Sonny binnen gekopt.

Het antwoord van Steenbergen volgde snel, Thijs Musters omspeelde zijn tegenstander en schot via het been van een andere tegenstander en de keeper raak. Voor Thijs een persoonlijk opsteker na een maandje blessureleed, voor Steenbergen zelf positief dat een onoplettendheid meteen hersteld werd. De supporters die na rust de moeite hadden genomen de tocht naar veld 3 weer te maken, werden niet verveeld. De ruimtes werden wat groter en Steenbergen ging ook wat slimmer voetballen. Door de brede selectie kon het blijven gaan, de moegestreden Ruud van Kaam, Thijs Musters en Koen Kuijper werden weer vervangen door spelers die net even hadden kunnen rusten op de bank. Toch kwam Steenbergen opnieuw op achterstand, een aanval leek te stranden, maar de bezoeker schoot de bal van het been van Nick van Eekelen in de verre hoek.

Opnieuw kwam Steenbergen snel met een antwoord, na een goede actie op links volgde een geblokte voorzet, de bal kwam terecht bij Jeroen Hagenaars die onberispelijk hard binnen schoot. Beide ploegen kregen in de slotfase nog een grote kans de winst te pakken: Steenbergen na een solo van Stephan Smeekes, zijn voorzet volgde en het was Tim Ninteman die van dichtbij het leer langs de verkeerde kant van de doelpaal plaatste. Aan de andere kant was het 1 minuut later een Bergse aanvaller die alleen voor doelman Sonny verscheen, met het nodige kunst- en vliegwerk en hulp van zijn verdedigers kreeg hij de bal uiteindelijk in zijn handen.

Een uitworp en rush van Aaron Bruijns later zag de wereld er opeens een stuk rooskleuriger uit: Aaron stoomde op over de linkerflank, gaf hard voor en het was Stephan Smeekes die de bal technisch zeer knap in het doel kreeg. Met nog 2 minuten op de klok was er niets meer te redden voor MOC’17, dat in zijn jeugdige overmoed met te veel mensen voor de bal stond en wat tegenaanvallen van Steenbergen later floot arbiter Gerard de Heer voor het einde van de wedstrijd.

MOC’17 was zeker een aardige ploeg, die recht hadden op een punt na een vermakelijke wedstrijd. Toch is het mogelijk de routine van Steenbergen die hier de doorslag kon geven, hoewel er ook niet gek veel kansen prijs gegeven werden. Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Tholense Boys 3, dat op de 10e plaats staat.

Zondag 21 oktober 2018

Eerste punten voor Steenbergen 1

Steenbergen: De opluchting was groot na de gewonnen wedstrijd tegen vv Clinge. Dit leverde de blauwwitten hun eerste punten op in de competitie. In een matige wedstrijd waar de gasten weinig inbrachten kon Steenbergen het verschil niet in doelpunten uitdrukken. Het won door een doelpunt van verdediger Bart Heshof in de eerste helft.

De blessure bank komt maar niet echt leeg. Na vorige week is Wouter Merkx erbij gekomen en komt het aantal op 6. Een prettige bijkomstigheid is wel dat enkele getalenteerde jeugdspelers aansluiting kunnen vinden. Lars Heshof en Mike de Hoog begonnen en Diego Vaissaire zat op bank. “De jeugd heeft de toekomst” is een cliché wat zeker past bij de nieuwe lichting. Steenbergen ging hierdoor voortvarend van start.

Tom van Riesen raakte na 12 minuten de kruising, maar aan de verkeerde kant. De Hoog gaf goed druk en wist de bal terug te leggen naar Stijn Heideman. Zijn geplaatste schot ging net naast. Toch verslapte de aandacht halverwege een goede eerste helft. Dit leverde een mogelijkheid op voor de Zeeuwen. Het schot werd geblokt.

Het team van trainer Marco Ernest kreeg kansen, maar de bal ging er maar niet in. Dit euvel herhaalt zich per wedstrijd. De kopbal van Remco van der Riet ging over, een schot van Marvin Braat werd geblokt (prachtige pass van De Hoog ging hieraan vooraf) en Heideman kon de opstuitende bal niet goed controleren waardoor zijn inzet geen doel trof.

In de 37steminuut nam Steenbergen een korte corner. De inswinger belandde bij de 2depaal waar Bart Heshof de bal mooi in de goal kopte. Een verdiende voorsprong. “Zou er nog meer volgen?” was nu de vraag. Niet veel later lag de bal weer in het net, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Echter toen Braat de bal schoot, stond De Hoog, die in de rebound het netjes afmaakte, niet buitenspel. Dion Weemaes (6) van Clinge hief de buitenspel op. De goed leidende scheidsrechter Luyken ging mee met de assistent langs de lijn.

De 2de helft was een stuk minder interessant. Steenbergen kreeg nog wel kansen, maar de passes werden slordiger. Braat, Heideman en Van der Riet hadden de score kunnen verdubbelen, waardoor de wedstrijd gespeeld zou zijn. Maar met maar 1 doelpunt voorsprong bleef het “spannend” tot aan het eind. Zeker als je meer onnodig balverlies gaat leiden op het middenveld. Gelukkig waren de gasten niet bij machte om dit uit te buiten. Een mooi voorbeeld was te zien met nog 15 minuten op de klok. Een vrije kopbal werd tot corner verwerkt door keeper Sebregts en moest de sluitpost nog even gestrekt naar een bal in de blessuretijd.

“De ploeg had het zich makkelijker kunnen maken” was het commentaar van de trainer. De kansen zijn er, maar er wordt verzuimd om deze te verzilveren. Zondag speelt het team tegen MOC’17, die naast 3 gelijke spelen ook nog maar 1 wedstrijd heeft gewonnen, maar wel tegen titelkandidaat rkvv Roosendaal.

Scoreverloop: 1-0 Bart Heshof (’37)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Lars Heshof, Bart Heshof (Niels Neelen ’89), Jeroen Augstijn, Tom van Riesen (Diego Vaissaire ’86), Stijn Heideman, Marvin Braat (Enzo den Haak ’82), Remco van der Riet, Stijn Baarendse, Mike de Hoog & Mohamed Dahir.

Zaterdag 20 oktober 2018

‘Walk in the park’ voor zaterdag3

Op deze inhaaldag kreeg Steenbergen zaterdag3 laagvlieger Vosmeer zaterdag2 op bezoek. Dit team had enkele weken geleden afgemeld vanwege spelerstekort en had op deze inhaaldag ook ternauwernood 11 man bij elkaar kunnen krijgen, maar moest het dan wel doen zonder vlagger.

Steenbergen had daarentegen een ruime selectie, maar miste wederom zijn doelman. Waar in de bekerpoule Lars Driessen al was ingevallen, keerde Guido Sinnema bij de start van de competitie terug. Hij vertrok vanwege werkzaamheden naar het buitenland, waardoor oud-doelman Sonny de Bont bereid werd gevonden zijn terugkeer onder de lat te maken. Die raakte echter geblesseerd op de training en moest deze zaterdag vervangen worden, JO19-2 veldspeler Marijn Konings nam de honneurs waar op de doellijn.

Vosmeer had tussen de 11 spelers die gevonden waren best een paar goede jongens gevonden, maar het bleek overall gezien te weinig. De bezoekers hielden de rijen nog lang gesloten, mede omdat Steenbergen niet meteen aandrong, een wekelijks terugkerend verschijnsel bij de start van het duel.

Wel kwam het dit keer zelf op voorsprong, na ruim een kwartier heroverde Bjorn van Opdorp de bal op links, hij zette Stephan Smeekes aan het werk, die vanaf links de zestien in kwam en met zijn chocoladebeen hard diagonaal binnenschoot. Hierna kwam Vosmeer wat sterker op en kreeg enkele kansjes, vooral uit vrije trappen werd het gevaarlijk. 1 keer had Marijn de hulp nodig van de lat, maar verder loste hij elke voorzet bekwaam zelf op.

Toen aan de andere kant Stephan Smeekes na een fout van zijn directe tegenstander alleen op de doelman af kon en de 2-0 maakte, was het verzet van de Zeeuwse tegenstander gebroken. Nog voor rust vijzelde Sven de Kock (rebound na een poging van Rick Driessen tegen de paal) en Nick van Eekelen de score op.

Na rust was het helemaal eenrichtingsverkeer, Marijn hoefde nog slechts sporadisch een balletje op te rapen of uit de lucht te plukken. Steenbergen zelf wist de score uit te breiden en bij vlagen het publiek ook nog wat te vermaken. Rick Driessen maakte twee treffers en gaf de assist op het 2e doelpunt van Sven de Kock, de aanvoerder kopte een corner via de binnenkant van de paal binnen. Nick van Eekelen liet zich ook nog gelden, hij dribbelde in vanaf het middenveld, vooruitlopend op zijn pass klapte de verdediging van de bezoekers de buitenspelval open, maar ze waren vergeten dat Nick ook nog voor eigen succes kon gaan en hij mocht vrij doorlopen naar de doelman voor zijn tweede doelpunt. Bjorn van Opdorp wist na zijn treffer vorige week ook deze wedstrijd tot scoren te komen, een hard schot door het midden van het doel was de keeper te machtig.

Steenbergen kreeg nog kort de gelegenheid om de 10 vol te maken, onder andere een poging van afstand van Jeroen Hagenaars en een volley op aangeven van zijn broer Eric hadden een beter lot verdiend, maar het bleef bij 9-0 voor het arme Vosmeer, dat ondanks de vele tegentreffers uiterst sportief bleef en arbiter Goof Musters had dan ook een gemakkelijke middag.

Na 4-1 tegen Stavenisse en NOAD’67 wist Steenbergen de score tegen een nieuwe laagvlieger wel op te voeren, waardoor het doelsaldo vergelijkbaar is met de concurrenten bovenin. Komende zaterdag komt er met MOC’17 zaterdag3 een concurrent voor een plaats in de subtop langs, om 15.15u zal Steenbergen dit keer wel scherp moeten starten om zichzelf niet in de problemen te brengen.

Zondag 14 oktober 2018

Steenbergen 1 lantaarndrager 3A

Hulst: Steenbergen verwend zijn supporters momenteel niet. Na een vroege voorsprong tegen de huidige koploper HVV’24 creëert de hekkensluiter na de 4de speelronde geen enkele kans. De ploeg uit Hulst won vrij gemakkelijk met 3-1. Het gaat een moeizaam jaar worden voor de blauwwitten als men zo blijft voetballen.

Na 4 duels vindt het team van Marco Ernest zichzelf puntloos onderaan, een scenario waarmee vooraf rekening gehouden werd door diverse volgers, maar wat natuurlijk nooit leuk is als het toch uitkomt. Ook tegen HVV’24 was Steenbergen niet kansloos, voor rust hield het de rijen goed gesloten en de beslissende 3-1 viel pas in een fase waarin Steenbergen wilde gaan forceren voor een gelijkmaker. Na de nummer 2, 3 en 4 van vorig seizoen, trof het in Hulst de nummer 6 van vorig seizoen, die met 7 uit 3 dit seizoen uitstekend begonnen was. De ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen was dan ook meer in balbezit, maar de defensie en sluitpost Jeroen Sebregts gaven geen krimp.

Aan de andere kant werd de eerste kans voor Steenbergen direct verzilverd, een poging smoorde tussen twee verdedigers, kwam bij Marvin Braat die binnenschoot. Arbiter Steeman negeerde het vlagsignaal van de Hulster assistent en Steenbergen putte hoop uit deze voorsprong. Tot de rust duurde dit helaas niet, linksvoor Jasper Sponselee was sneller bij een afgeslagen bal dan rechtsachter Niels Neelen en schoot diagonaal hard in de winkelhaak.

De ploeg uit Hulst had nog de kans om op voorsprong te komen. De scheidsrechter gaf in de 42ste minuut een penalty aan de thuisploeg. Vriend en vijand zag dat dit duel geen pingel verdiende. Echter wees hij naar de stip. Met een katachtige redding behoedde Sebregts de blauwwitten voor een achterstand voor rust.

Na rust voerde HVV de druk op en kreeg na ruim een uur spelen Sinan Coban een mooie kans, een voorzet van rechts werd door hem vanaf de 2e paal knap tegendraads binnen gevolleerd. Aan de andere kant kon Steenbergen weinig gevaarlijk worden, als er al wat activiteit rondom de vijandelijke 16-meter was, werd de verkeerde keuze gemaakt. Vlak voor tijd besliste HVV’24 het duel via een counter uit het boekje, waarna ook de ingevallen spitsen Vincent Mosmans en Kevin de Jong de defensie van de thuisploeg niet meer konden laten wankelen.

Scoreverloop: 0-1 Marvin Braat (’21) / 1-1 Jasper Sponselee (’38) / 2-1 Sinan Coban (’58) / 3-1 Joshua Weever (’76)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Niels Neelen (Vincent Mosmans ’74), Lennart Boot, Wouter Merkx (Bart Heshof ’62), Remco vd Riet, Stijn Heideman, Tom van Riesen, Mo Dahir & Marvin Braat (Kevin de Jong ’81)

Meer foto’s van de wedstrijd…..klik hier

Zaterdag 13 oktober 2018

Steenbergen kent twee gezichten, maar verliest terecht

Vandaag tegen FC Bergen met een brede selectie, een niet onbekende tegenstander die op dit moment ongeslagen in de competitie staat.

Technisch weten we dat dit een sterke tegenstander is, op duelkracht en inzet zouden we zeker een kans maken, maar laten we net hier weer in ons oude patroon vervallen. Een zwakke start gaf de gelegenheid voor FC Bergen een monsterscore te behalen en hier leek het na klein half uurtje ook alles van weg te hebben 3-0. De tegenstander nam hierna wat gas terug en Steenbergen leek zoals wel vaker beter in de wedstrijd te komen. Op een paar halve kansen was het Rick die prima werd weggestuurd op snelheid alleen voor de keeper kwam, maar deze wist zijn goal goed te verdedigen en zodoende de blauw witten van scoren af te houden. Rust.

Na rust een veel beter wedstrijdbeeld. Steenbergen won meer duels, voetbalden beter en kon FC Bergen steeds verder onder druk zetten. De ploeg die in de eerste helft met goed combinatiespel vrij uit voetbalde kwam zodoende totaal niet meer in hun spel. Zou een gelijkspel nog mogelijk zijn? Het was Bjorn die na een kans van Rick de rebound wist binnen te tikken, 3-1. Steenbergen ging op zoek naar meer, maar tot echt grote kansen leidde dit nier meer. Joost kopte nog net naast en aan de andere kant was het Sonny (de verloren zoon die tijdelijk weer onder de lat is te vinden) die met een aantal goede reddingen de eindstand 3-1 behield.

Doordat Steenbergen in de tweede helft de rug rechtte had een gestolen punt mogelijk kunnen zijn, maar al met al een terechte nederlaag. De blauw witten hebben vandaag de spreekwoordelijke deksel op de neus gekregen na de zoveelste zwakke start. Volgende week wacht het inhaalduel met Vosmeer.

Zondag 7 oktober 2018

Slechte reeks competitie Steenbergen 1

Steenbergen: De start van de competitie loopt niet naar wens. De tegenstanders van de eerste drie wedstrijden kwamen allemaal uit de top 4 van het vorige seizoen. Een helse klus voor het team van Marco Ernest. Toch lieten de blauwwitten zich niet kennen. Tegen Gastel was een 1 punt verdiend geweest en hadden ze tegen Roosendaal een punt kunnen pakken. Maar de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Philippine was dramatisch.Een off-day of gebrek aan kwaliteit?

Nadat er op verschillende velden passend afscheid wordt genomen van Christ de Kock met 1 minuut stilte start Steenbergen fel op de bal. Toch zijn de tegenaanvallen van de bezoekers uit Zeeuws-Vlaanderen gevaarlijker. Keeper Jeroen Sebregts tikt een afstandsschot tot corner. De blauwwitten krijgen wel de grootste kans om de score te openen. Remco van de Riet is offensief sterk en slingert de bal voor. Stijn Heideman moet de bal intikken, maar tot zijn eigen ontsteltenis tikt hij de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Vanaf dit moment lukt er niets meer. Ballen komen niet aan, Steenbergen wint geen enkel duel meer en er wordt teveel de lange bal gehanteerd. Philippine, met oud-prof Dennis de Nooijer op de bank, lijkt een makkelijke middag te krijgen.

Na 17 minuten is het dan 0-1. Uit een rebound scoort Joey Walhout. De thuisploeg krijgt net voor de rust nog een opleving, maar het leverde weinig op. Het blijft in die tussentijd wel oppassen voor de tegenstoten van Philippine.

De thee heeft ook geen wonderen verricht in de rust. Het team van Marco Ernest creëert weinig en het middenveld is afwezig. Van de Riet moet noodgedwongen meehelpen in de verdediging en Davy Krijnen wordt gemist (blessure). Er wordt door sommige spelers ook teveel gelopen met de bal waardoor men in een fuik loopt en de bal af moet geven. Het levert een medespeler zelfs geel op, omdat hij de fout van zijn collega moet corrigeren.

Nadat het 0-2 werd door een kopbal van Amudi Tanko die door verschillende spelers van richting werd veranderd werd er aanvallend gewisseld. Kevin de Jong en Mo Dahir kwamen voor de laatste 15 minuten in het veld. Dit resulteerde wel in wat meer mogelijkheden. De grootste kans voor de blauwwitten kwam van Bart Heshof in blessuretijd. Uit een corner kreeg de verdediger bij toeval de bal voor zijn voeten. Zijn schot ging naast.

Hopelijk dat de volgende wedstrijd, uit tegen HVV’24 (nummer 6 van het seizoen 2017-2018) een start kan opleveren naar een betere reeks. De staf zal er nog heel wat energie in moeten steken. Zo ook het team.

Meer foto’s. Kijk dan hier.

Score verloop: 0-1 Joey Walhout (’17) & 0-2 Amidu Tanko (’57)

Opstelling V.V.”Steenbergen 1:: Jeroen Sebregts, Stijn Baarendse, Jeroen Augustijn, Niels Neelen (46. Lennart Boot), Bart Heshof, Remco vd Riet, Wouter Merkx (71. Kevin de Jong), Marvin Braat (84. Mo Dahir), Tom van Riesen, Enzo den Haak, Stijn Heideman.

Zaterdag 6 oktober 2018

Zaterdag3 probleemloos langs NOAD’67 4

In een vrij tamme wedstrijd, die eigenlijk nooit een eerlijke strijd bleek, heeft Steenbergen zonder kleerscheuren van NOAD’67 4 gewonnen. Op het eigen kunstgrasveld werd er een te laag tempo gehanteerd en was men aanvankelijk te slordig, maar een sterk kwartier na rust (evenals bij sc Stavenisse) hielp Steenbergen aan een probleemloze middag. Voor aanvang van het duel werd stilgestaan bij het overlijden van Christ de Kock, vrijwilliger van de vereniging én vader van aanvoerder Sven.

De bezoekers uit Sint Philipsland verlieten de verdedigende stelling nauwelijks, Steenbergen kreeg alle tijd om op te bouwen, maar nam deze tijd helaas ook te vaak. Daardoor speelde het een te laag tempo om de bezoekers uit elkaar te spelen, waardoor zich slechts enkele kansjes voordeden in de eerste helft. 1 hiervan was een voorzet van rechts, die door de keeper slechts licht getoucheerd werd, maar spits Stephan Smeekes was al richt de bal gedoken en kon zijn route niet meer veranderen. Even later kwam Steenbergen wel op voorsprong, een corner van Rick werd door Bart Koenraadt verlengd, via de voet van 1 van de Zeeuwse bezoekers verdween de bal in het doel.

Na rust eenzelfde spelbeeld, maar nu wel een hoger tempo bij Steenbergen. Diverse aanvalsgolven richting het doel van NOAD’67 volgden: uit 2 hiervan werd kort achter elkaar gescoord. Eerst kreeg centrale verdediger Joost Savelkouls alle gelegenheid om op te stomen, hij probeerde de combinatie aan te gaan maar kreeg de bal via 1 van de bezoekers terug en schoot vanaf rand 16 droog in de korte hoek. De andere centrale verdediger Ruud van Kaam stond aan de basis van de 3-0, hij dribbelde in, kreeg de bal via Rick Driessen terug en kwam vanaf de rechterkant het zestienmetergebied in. Bij de 2e paal stond Stephan Smeekes toen al te wachten om de bal het beslissende zetje te geven.

Hierna zakte het weer wat in, Steenbergen was voor het doel slordig en soms besluiteloos, omdat het zoveel ruimte kreeg. Aan de andere kant werd 1 uitbraak Steenbergen fataal, een rush van 50 meter werd bekroond met een doelpunt van de bezoekers. Nog altijd geen vuiltje aan de lucht, Steenbergen kon echter de score niet verder uitbreiden. Pas vlak voor tijd, na een overtreding op Rick Driessen, ging de bal op de stip en bepaalde Jeroen Hagenaars de eindstand op 4-1.

Met 6 uit 2 een goede seizoenstart, ondanks het feit dat deze tegenstander wel erg weinig tegenstand voor onze defensie bood. Dat zal komende zaterdag anders zijn, als Steenbergen op bezoek gaat bij FC Bergen zaterdag4, dat in elk duel dit seizoen tenminste 4 keer scoorde en samen met SC Welberg zaterdag2 dé titelkandidaat van deze klasse lijkt.

Zondag 30 september 2018

Steenbergen beloont zichzelf niet

Steenbergen: De Roosendaalse trainer Peter Sweres had het over een verdiende overwinning in de media, maar hij zal zich wel afvragen hoe het toch kwam dat Steenbergen een 100% kans kon missen in de laatste 5 minuten. Enzo den Haak had de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal ging er wonderbaarlijk niet in. Iedereen langs de kant en in het veld hadden hem al geteld. De blauwwitten bleven opnieuw zonder punten, ondanks dat er veel strijd op de mat werd gelegd.

Rkvv Roosendaal nam het spel van Steenbergen over na 10 minuten. De titelkandidaat speelde goed van achteruit en liet de snelle voorwaartsen het gevaar stichten. Keeper Jeroen Sebregts hield met 2 puike reddingen het doel schoon. De vorig jaar nog in het blauw-wit te bewonderen Toni Ngombojoao slalomde door de verdediging. Maar bleef steken bij onze laatste man.

Roosendaal kende een sterke fase. Steenbergen probeerde met lange halen de spitsen te bereiken. “Weg is weg” was het devies. Stijn Baarendse ging regelmatig vanaf links naar voren om Stijn Heideman en de actieve Tom van Riesen te bereiken.

Een uitbraak van de ploeg van trainer Sweres zorgde ervoor dat Dylan Matthijssen bij de 2depaal de score kon openen. Op dat moment terecht. Steenbergen kwam er niet echt uit.

De blauwwitten herpakten zich. Van Riesen zag zijn kopbal net overgaan. In de blessuretijd van de eerste helft mocht Steenbergen, die toen aan een goed slot offensief bezig was, een corner nemen. Davy Krijnen zocht het hoofd van Van de Riet. Zijn kopbal belandde op de paal. De bal stuitte terug in het veld. Heideman was er als de kippen bij en tekende voor de gelijkmaker. Een prima opsteker voor de ploeg van Marco Ernest. Het geloof was er weer.

Heideman was kort na rust bijna de gevierde man. De inswinger van Van de Riet kwam bij de spits, maar de Roosendaalse keeper kwam er goed uit.

Het was duidelijk dat beide ploegen de punten wilden pakken en het niet op een gelijkspel wilden aankomen. Steenbergen oogde na rust was statisch, terwijl Roosendaal iets meer voetbalde. Al was dat wel minder dan de eerste 45 minuten. Krijnen en Den Haak werden vaak met lange ballen gezocht. Dit leverde een paar mogelijkheden op. Aan de andere kant moest Sebregts aan de bak. Maar de keeper is na zijn blessure weer in vorm.

Roosendaal kwam halverwege de tweede helft op voorsprong. Een snel genomen vrije trap op het middenveld kwam in 2 balcontacten bij Ngombojoao en die joeg de bal tegen de touwen. Sebregts was kansloos op dat venijnige schot.

Steenbergen wisselde om toch nog een gelijkmaker te maken. Dit was er bijna van gekomen. Een keihard schot van Baarendse werd op miraculeuze wijze uit het doel gestompt. De rebound telde iedereen al, maar Den Haak zag zijn inzet net niet in het net verdwijnen. Dit was de kans om een punt uit de wedstrijd te slepen. Echter bleven de blauwwitten achter met niets na een boeiende en spannende wedstrijd.

Foto’s van de wedstrijd, klik hier

Zondag opnieuw een thuiswedstrijd. Dit maal tegen de nummer 3 van vorig jaar, vv Philippine. Zij wonnen met 3-0 van Virtus.

Scoreverloop: 0-1 Dylan Matthijssen / 1-1 Stijn Heideman / 1-2 Toni Ngombojoao

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Stijn Baarendse, Jeroen Augustijn, Bart Heshof (Xander Burggraaff), Niels Neelen (Marvin Braat), Remco vd Riet, Wouter Merkx, Davy Krijnen (Lennart Boot), Enzo den Haak, Tom van Riesen & Stijn Heideman

Zondag 23 september 2018

Steenbergen 1 grijpt naast de punten

Zondag 23 september 2018  | sc Gastel 1 – V.V.”Steenbergen” 1  | Uitslag 1-0 |

Oud-Gastel: De start van het seizoen voor de blauwwitten verliep niet zo naar wens als je de wedstrijd had gezien. Een goede eerste helft werd door een klutsbal van de thuisploeg teniet gedaan. Steenbergen was niet mans genoeg om die tegenslag om te zetten in de eerste punten van de competitie. Steenbergen droop letter en figuurlijk af op deze druilige middag.

Het eerste team van Steenbergen kampt nog met blessure gevallen, maar langzamerhand raakt de ziekenboeg leeg. Wouter Merkx en Jeroen Sebregts konden vanaf het begin starten.

De druk op de goal van sc Gastel was aanwezig na het eerste fluitsignaal. Echte grote kansen waren er niet. Remco van der Riet was er nog het dichtste bij. Maar zijn schot ging net naast. SC Gastel probeerde met spelhervattingen onder de druk vandaan te spelen en kregen na 20 minuten een grote kans om de score te openen, maar het schot ging voorlangs.

Na ongeveer 1 uur spelen mocht Gastel een corner nemen. Aanvoerder Augustijn gleed weg, waardoor de net in het veld gekomen Jurgen Buuron uit de kluts kon scoren. Steenbergen kon daarna het verschil in overwicht uit de eerste 45 minuten niet meer brengen. “De spelers waren veel te veel bezig met randzaken en vergaten te voetballen”, aldus trainer Marco Ernest.

Zondag speelt het elftal tegen titelkandidaat rkvv Roosendaal. De ploeg komt dan oude bekenden tegen. Lars Machielse en Toni Ngombojoao spelen vanaf dit seizoen voor de Roosendaalse derde klasser. Een pittige klus, want de ploeg won afgelopen zaterdag met 6-1 van nieuwkomer vv Clinge en staat door deze winst bovenaan.

Meer foto’s van de wedstrijd.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Jeroen Sebregts, Bart Heshof (Xander Burggraaf), Jeroen Augustijn, Wouter Merkx (Lennart Boot), Stijn Baarendse, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Marvin Braat, Stijn Heideman, Tom van Riesen, Enzo den Haak (Niels Neelen)

Zaterdag 22 september 2018

Zaterdag3 pakt koppositie na speelronde 1

Hoewel Nick nog enkele visumproblemen kende aan de Thoolse grens gingen we met een brede selectie op weg naar onze eerste competitiewedstrijd bij Stavenisse.

Voor het eerst beschikte Steenbergen weer over één van zijn vaste keepers Guido, nogmaals hulde aan Lars Driessen die afgelopen weken zich beschikbaar stelde als sluitpost.

Terug naar de orde van de dag. Man man man, wat begonnen wij wederom zwak. Er lijkt een patroon in te zitten. Net als voorgaande weken startte de tegenstander feller wat ook nu weer tot een doelpunt leidde waardoor Steenbergen na kwartier tegen 1-0 achterstand aan keek.

Positieve punt is de weerbaarheid van ons elftal. De wedstrijd kantelde en na 25 min werden de blauw witten de bovenliggende partij al leidde dit in de eerste helft niet tot veel kansen. Op het snelle (natte) veld ging men elkaar steeds beter vinden en ook waren de meeste duels voor ons. Toch gingen we met een achterstand de kleedkamer in.

Na rust bleef dit beeld zo: Steenbergen was veel sterker, kreeg wat kansjes en uiteindelijk was het Rick die in de 60e minuut de gelijkmaker binnen schoot. Na een wederom sterke actie van Bart was het Rick die met een hard schot de keeper kansloos liet. De bevrijdende gelijkmaker maakte extra krachten los bij de blauw witten terwijl de mannen van Stavenisse voelden dat het steeds moeilijker ging worden. Snel na de 1-1 was het opnieuw Rick die na een steekbal van Arie de keeper verschalkte en de voorsprong op het scorebord zette. Niet veel later was het Carlo van Snek die met een bekeken schot het duel op slot gooide, al moest hij dit wel met een blessure bekopen: 3-1

Uiteindelijk werd de eindstand bepaald door de derde treffer van (Hat)Rick. Hij was net teruggekeerd binnen de lijnen na een wissel en bepaalde de eindstand op 4-1.

Door de uitslagen op de andere velden staat Steenbergen nu bovenaan de ranglijst. Een plek waar men graag wil blijven staan. Hiervoor moeten de blauwwitten zorgen dat men vanaf de eerste minuut gefocust het veld op gaat. Op naar volgende week, wanneer om 15.15u thuis wordt afgetrapt tegen Vosmeer zaterdag2!

Zondag 16 september 2018

Steenbergen 1 simpel een ronde verder

Lepelstraat: Vooraf was het al zeker dat het eerste van V.V. “Steenbergen” de volgende ronde in de bekercompetitie zou uitkomen, daar VVC’68 niet won van WHS en Lepelstraatse Boys nog op 0 punten stond was Steenbergen al niet meer te achterhalen. Met een simpele 0-7 overwinning op de vijfde klasser bekeren de blauwwitten verder.

Het waren toch de gastheren die met de eerste echte kans op voorsprong hadden komen. Een kopbal belandde onder de lat bij jeugdkeeper Davy Vroon, maar ketste weer het veld in. Toen eenmaal de eerste goal van Steenbergen erin lag was er geen houden aan. Het was balsponsor Kevin de Jong die de trekker over haalde. Een strakke pass werd door de lange blonde spits bij de eerste paal goed binnen getikt. Niet veel later was het Stijn Heideman die de 0-2 binnen schoot. Het was voor rust eenrichtingsverkeer, maar de thuisploeg kwam door soms gemakzuchtig voetbal voor het doel van Vroon, maar dit resulteerde tot niets.

Na rust werd de ruimte breed gehouden, waardoor er meer kansen kwamen voor het team van Marco Ernest. Een vrije trap van Enzo den Haak was mooi uit gemeten op het hoofd van topscoorder Remco van der Riet. Hij kopte de bal achter de Lepelstraatse goalie (0-3)

Na een uur spelen mocht eerste keeper Jeroen Sebregts zijn entree dit seizoen maken na een blessure. Een echte testcase werd het niet. Hij kreeg in het verloop van de wedstrijd weinig te doen. Het was meer aan de andere kant van het veld te doen. Vele kansen werden niet benut. Het was pas in de laatste 20 minuten toen Steenbergen afstand nam. Heideman, De Jong, Marvin Braat en een eigen doelpunt bracht de eindstand op 0-7.

Zondag start de competitie. Steenbergen heeft een lastig begin. De heren moeten tegen de 3 hoogst geëindigde teams van vorig seizoen, resp. sc Gastel (uit), rkvv Roosendaal (thuis) en Philippine (thuis)

Meer foto’s? Klik dan hier!

Scoreverloop: 0-1 Kevin de Jong (’15)  / 0-2 Stijn Heideman (’19) / 0-3 Remco vd Riet (’51) / 0-4 Stijn Heideman (’72) / 0-5 eigen doelpunt (’76) / 0-6 Kevin de Jong (’78) en 0-7 Marvin Braat (’89) 

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Dave Vroon (’60 Jeroen Sebregts), Bart Heshof, Jeroen Augustijn, Lars Heshof (’46 Mike de Hoog), Stijn Baarendse, Enzo den Haak (’66 Davy Krijnen), Tom van Riesen, Stijn Heideman, Marvin Brat, Remco vd Riet, Kevin de Jong

Zaterdag 8 september 2018

Volgende bekerronde lonkt voor Steenbergen 1

Halsteren: Het moet wel gek lopen of Steenbergen 1 de volgende bekerronde niet gaat halen. Zaterdag 8 september won het team van trainer Marco Ernest zijn tweede wedstrijd. VVC’68 uit Halsteren werd vrij simpel verslagen met 3-1. Door dit resultaat staan de blauwwitten ongeslagen aan kop in de poule.

Voor de neutrale toeschouwer was er weinig aan. Beide teams brachten een matige pot voetbal op de mat. Vele fouten zorgden voor een rommelige wedstrijd. Het duurde ook een tijd voordat de Halsterse vierde klasser de eerste echte kans van de wedstrijd kreeg. Door een verdedigende fout kon de thuisploeg uithalen. Maar het aluminium stond in de weg. Steenbergen had al wat plaagstootjes uitgedeeld, maar kon nog geen vuist maken tot aan de 30ste minuut. Binnen enkele minuten werd de wedstrijd beslist. Eerst een kopbal van Enzo den Haak en daarna het afstraffen van een fout achterin bij VVC’68 door Marvin Braat zorgden voor een comfortabele voorsprong van 0-2.

Het vervolg bracht geen verbetering. Het hoogtepunt van de wedstrijd was wel de derde treffer van Steenbergen. Aanvoerder Jeroen Augustijn joeg de bal keihard in de touwen na een afgeslagen corner. De Halsterse goalie heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. In de ‘dying seconds’ maakte VVC’68 nog een eretreffer uit een standaard situatie.

Met zes punten uit twee wedstrijden staan de blauwwitten aan kop en heeft aan een gelijkspel tegen hekkensluiter Lepelstraatse Boys genoeg. Deze wedstrijd zal a.s. zondag om 14:30 uur in Lepelstraat gespeeld worden.

Scoreverloop: 0-1 Enzo den Haak / 0-2 Marvin Braat / 0-3 Jeroen Augustijn / 1-3 Maikel Geers

Zaterdag3 speelt wederom gelijk

Ook in de 2e poulewedstrijd wist zaterdag3 niet tot een overwinning te komen. In Halsteren werd het wederom 3-3, net als vorige week thuis tegen Oranje Blauw’14.

Op een behoorlijk aangetast veld startte Steenbergen wederom met Lars Driessen in het doel, vaste keepers Guido (blessure) en Joey (ziek) waren afwezig. Er waren meer spelers afwezig, waardoor een beroep gedaan werd op JO19-2 speler Marijn Konings.

Aan de kant van Halsteren zaterdag6 waren er dan juist weer wat sterkhouders wel aanwezig, of geleend van een ander team, want dit team zou met geen mogelijkheid dubbele cijfers hebben moeten incasseren tegen de Fendert. Achterin stond het nu een stuk beter, de snelle laatste man haalde veel weg en gelegenheidsspits Nick van Eekelen had het lastig.

Halsteren kwam verrassend genoeg op voorsprong, want ondanks de versterkingen bij de thuisploeg was Steenbergen wel de bovenliggende partij. Niet lang na de 1-0 kon Steenbergen de stand gelijk trekken, Marijn Konings veroverde zelf de bal op de linksbackpositie, via Jasper van Tilburg werd Rick Driessen op rechts weggestuurd. Zijn voorzet kwam bij de doorgelopen Marijn, die iets deed wat alleen de groten is voorbehouden: scoren bij zijn debuut.

Aanwinst Ruud van Kaam maakte ook zijn debuut en deed bijna hetzelfde, een lange solo kon hij helaas niet bekronen met een treffer. De lange middenvelder deed wel van zich spreken in zijn eerste wedstrijd in blauwwit tenue: hij onderschepte veel ballen en schakelde zichzelf ook in aanvallend opzicht goed in.

Helaas ging Steenbergen ondanks de gelijkmaker en wat kansjes hierna wel met een achterstand rusten. Waar de rebound telkens verkeerd viel, bij iedere voorzet er wel een voet tussen zat, was het geluk aan de andere kant wel aan de kant van de spits, via de paal en de rug van doelman Lars Driessen verdween de bal in het doel.

Na rust was Steenbergen wat beter, de eerste wissels waren het veld ingekomen en dat merkte Halsteren in het spelbeeld. Toch duurde het nog vrij lang voor de gelijkmaker binnen viel, pas 20 minuten voor tijd was dit het geval. Bjorn van Opdorp werd weggestoken, de uitstekend fluitende arbiter negeerde het onterechte vlagsignaal en de strakke voorzet van Bjorn werd bij de 2e paal binnen getikt door Rick Driessen. Even later was het aanvoerder Sven de Kock die met een ouderwetse punter voor de voorsprong zorgde, meerdere malen werd de opbouw van Halsteren onderschept, maar dit was pas de eerste keer dat daar ook concreet gevaar uit kwam.

Niet veel later werd aan de andere kant via een mooi afstandsschot de eindstand op het bord gezet, waardoor Steenbergen opnieuw een punt overhield. Met 2 uit 2 ben je doorgaans uitgeschakeld, maar doordat Oranje Blauw van De Fendert won zou het eventueel nog door kunnen naar de volgende ronde, als Halsteren ervoor zorgt dat Oranje Blauw in ieder geval niet wint en Steenbergen zelf zou winnen in Fijnaart, zou het nog altijd voor het eerst in de historie door kunnen gaan.

Zondag 2 september 2018

Steenbergen zondag2 start met overwinning in de beker

Zondagochtend 08:15 vertrekken. Keeper Knook bestelde, voor 10 euro, een taxi en Wouter Delhez sliep nog even door. De overige spelers waren wel aanwezig echter ging het, zo vroeg, niet helemaal zoals gebruikelijk. Na 25 minuten stond het al 2-3.

Roosendaal 3 was een tegenstander om rekening mee te houden. Vorig seizoen meegedaan om promotie naar de 1e klasse en dit seizoen al een aantal zeer knappe overwinningen in de oefencampagne geboekt. Zo won Roosendaal 3 van NSV 1 met 3-2.

Beide teams waren zoekende en dat gaf beide partijen de ruimte om tot kansen en mogelijkheden te komen. In de eerste 25 minuten vielen 6 kansen/mogelijkheden te noteren waarvan 5 werden omgezet in een doelpunt. Steenbergen kwam op voorsprong via Ingmar. Roosendaal reageerde snel en kwam via een foutje achterin op 1-1. Niet veel later stak Danny de bal op Vincent die vervolgens voor 1-2 tekende. De 2-2 kwam in de 20e minuut via een schot van een meter of 25. Vijf minuten later legde Vincent de bal klaar voor de inkomende Kevin van Bers, die de bal vervolgens in de bovenhoek plaatste, 2-3.

Daarna was Steenbergen scherp en liet bij momenten goed combinatiespel zien. De kansen waren echter, tot de 71e minuut, niet aan ons besteed. Serge legde af op Vincent die voor 2-4 tekende. Ook Roosendaal kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Gelukkig had het taxiritje van Max hem goed gedaan en hield hij zijn doel de rest van de wedstrijd schoon.

Een hele knappe overwinning en een lekker begin van de bekercompetitie. Volgende week wedstrijd twee, thuis tegen Zeelandia Middelburg 3.

Zondag 9 september, 11.30u: V.V. “Steenbergen” 2 – Zeelandia Middelburg 3

Zaterdag 1 september 2018

Zaterdag3 ondanks kansenregen niet voorbij Oranje Blauw’14

Evenals vorig seizoen begon Steenbergen het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen Oranje Blauw’14. Op het kunstgrasveld begon Steenbergen allesbehalve scherp en binnen afzienbare tijd moest gelegenheidsdoelman Lars Driessen al vissen. In totaal zou hij in het zwakke eerste half uur 3 tegentreffers toe moeten staan, waarna Steenbergen zich oprichtte.

Kort na de 0-1 had Joost Savelkouls nog wel voor de gelijkmaker gezorgd, een afgeslagen corner werd door de teruggekeerde Nick van Eekelen opnieuw ingebracht en zowel Joost als spits Stephan liepen hier goed op door, Joost kwam als eerst bij de bal en scoorde.

Na het matige eerste half uur werd Steenbergen wat beter en kreeg het wat (schiet)kansjes. Rechtsvoor stichtte Koen Kuijper veel gevaar, maar zijn voorzetten konden nog worden weggewerkt, zij het soms met enige kunst en vliegwerk. De grootste kans volgde nog voor Stephan Smeekes, die vrij voor de doelman de bal aan kon nemen, maar van dichtbij tegen hem op schoot.

Na rust scoorde Steenbergen vrij snel de aansluitingstreffer, Rick Driessen ontsnapte op rechts en passeerde de doelman vrij gemakkelijk. Steenbergen was heer en meester de 2e helft, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 3-3, na een goede combinatie tussen Nick en Koen legde hij de bal af op Eric Hagenaars, die onberispelijk binnen schoot.

Op rechts bleven Rick en Koen een ware plaag voor de defensie van Oranje Blauw, maar vele voorzetten waren niet aan Steenbergen besteed. Van dichtbij schoot Thijs Musters voorlangs, dankzij de vingertoppen van de doelman kwam Nick van Eekelen niet goed uit met zijn stappen en ook een voorzet van links kon niet in het doel worden gewerkt door diverse blauw-witten, waardoor de puntendeling een feit werd.

De andere poulewedstrijd werd overtuigend gewonnen door De Fendert: met liefst 11-0 versloegen zij Halsteren, de tegenstander van Steenbergen aanstaande zaterdag. Om 15.00u wordt er afgetrapt op Sportpark de Beek.

Bekerwinst op basis van goede 2de helft

Steenbergen: Na een slechte eerste 45 minuten herpakte Steenbergen 1 zich in de bekerwedstrijd en wist de overwinning te pakken op WHS 1. De eindscore van 4-1 had hoger kunnen uitpakken maar omdat er vele kansen onbenut werden bleef het hierbij.

Voordat in de 11deminuut een penalty werd gegeven was er erg weinig te beleven op het veld. Aanvoerder Jeroen Augustijn gaf aan te laat te zijn met zijn ingreep in het 16 meter gebied. Vanaf de stip wist Jeremy de Witte de voorsprong voor de zaterdag derde klasser te bewerkstelligen. WHS komt door de voorsprong beter in de wedstrijd, helemaal als de blauwwitten de bal moeilijk in de ploeg kunnen houden. Typerend voor het spel van de thuisploeg is een onmogelijke terugspeelbal waar keeper Joost van der Ree moeite mee had.

De van FC Bergen afkomende Tom van Riesen was actief en zorgde voor gevaarlijke acties en momenten. Eerst zag hij zijn inzet tot corner verwerkt worden. Maar minuten later was hij alert bij de rebound (schot van Remco vd Riet) en schoot de gelijkmaker achter goalie van de Zeeuwen (1-1). Marvin Braat had voor rust nog twee keer de kans om met de rust op voorsprong te komen, maar zijn schoten werden op tijd geblokt.

Na de pauze werd er uit een ander vaatje getapt. De WHS-doelman kwam goed weg. Een vrije trap kwam via de paal tegen zijn rug, maar hij wist de bal nog net van de lijn af te halen voordat Van Riesen deze erin kon glijden.

Het bleek uitstel van executie. Binnen 10 minuten wist de thuisploeg de overwinning veilig te stellen. Marvin Braat kon in de 50ste minuut de bal bij de 2de paal intikken op aangeven van Van Riesen. Van der Riet kon net voor de uitkomende keeper zijn schoen tegen de bal zetten, zodat het 3-1 werd en na een uur spelen mocht diezelfde speler een strafschop benutten (4-1). Daarna mocht de jeugd aan de bak. Drie jeugdspelers die in de voorbereiding al een goede indruk achterlieten mochten de wedstrijd afmaken. Er werden nog twee kansen genoteerd voor Van der Riet en Braat, maar hun kansen troffen geen doel.

De oefenwedstrijd tegen METO gaat dinsdag niet door. Zaterdag 8 september zal het team van trainer Marco Ernest zijn 2de bekerwedstrijd spelen. Om 14:30 uur zal er op het sportpark De Beek in Halsteren afgetrapt worden voor de wedstrijd tegen VVC’68. De zaterdag vierde klasser won zijn eerste bekerwedstrijd in poule 2 70 gemakkelijk en met dezelfde cijfers als de blauwwitten van Lepelstraatse Boys.

Scoreverloop: 0-1 Jeremy de Witte (’11) / 1-1 Tom van Riesen (’32) / 2-1 Marvin Braat (’50) / 3-1 Remco vd Riet (’52) / 4-1 Remco vd Riet (’61 pen)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Niels Neelen (’85 Lars Heshof), Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Bart Heshof, Remco vd Riet, Davy Krijnen, Enzo den Haak (’77 Achmed Dahir), Marvin Braat, Stijn Heideman, Tom van Riesen (’67 Diego Vaissaire)

Foto’s van  de wedstrijd zijn hier te zien.

Zaterdag 18 augustus 2018

Werk aan de winkel Steenbergen 1

Oude Tonge: Het was al weer een tijd geleden dat Steenbergen tegen de Don Bosco Grijsoord Combinatie had gespeeld. Het oefenpotje tegen oud–Steenbergen speler en coach Wim Nieuwland pakte slecht uit. Steenbergen verloor met 6-2.

De zaterdag 2deklasser was duidelijk verder in de voorbereiding dan het uitgedunde keurkorps van trainer Marco Ernest. De blauwwitten gingen met 11 spelers en een reserve keeper naar Oude-Tonge. Met maar 3 vaste basisspelers van vorig jaar moest het team starten. Toch deed men dit goed. Dit resulteerde in 2 goede kansen. D.B.G.C. kwam door snelle counters eruit. Dat deden ze dan ook zeer effectief. De eerste de beste aanval was dan ook gelijk raak. De jonge Mike de Hoog, die door personele problemen achterin stond, moest tot 2 maal toe in de snelle aanvaller zijn meerdere herkennen, waardoor het vrij snel op 2-0 kwam. Aanvoerder Augustijn moest halverwege de eerste helft aan de “noodrem” trekken. De scheidsrechter gaf een vrije trap rand 16 meter gebied. Bij de 2depaal werd deze, al dan niet in buitenspelpositie ingekopt. Toch wees de scheidsrechter na discussie met de assistent-scheidsrechter naar de middenstip. Enkele seconden later werd een doelpunt van Steenbergen goed gekeurd. Remco van de Riet die ditmaal in de spits stond kopte de bal vanuit buitenspelpositie terug naar de inkomende Augustijn en die schoot raak (3-1). Steenbergen kreeg via Diego Vaissaire nog een kans om de stand draaglijker te maken, maar hij kon de bal net niet goed raken.

De thuisploeg bleef zijn spelletje spelen. Door snel eruit te komen, kwamen er gevaarlijke kansen. Nog voor rust werd de stand naar 5-1 getild. Onnodige fouten werden in deze wedstrijd gelijk afgestraft.

Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was dat wel in de 47ste minuut. Opnieuw niet goed opgelet, kon de Zuid-Hollandse ploeg makkelijk de 6-1 intikken. Steenbergen kreeg nog enkele goede kansen, maar de pogingen van Braat en Krijnen waren niet voldoende om meer aan te sluiten. Toch wist Steenbergen 10 minuten voor tijd de 6-2 te maken. Een diagonaal schot van Van der Riet zorgde voor een klein slotoffensief, maar meer werd er niet gescoord.

Trainer Marco Ernest was na afloop realistisch. “De doelpunten werden veel te makkelijk weggegeven. Door simpel balverlies te lijden en naïef verdedigen kwamen we snel op achterstand”. Gezien de kansen die de blauwwitten kregen, had de gehavende ploeg zich beter kunnen manifesteren was de coach ook opgevallen.

Meer foto’s van de wedstrijd!

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree (Max Knook), Mike de Hoog, Diego Vaissaire, Jeroen Augustijn, Stijn Baarendse, Niels Neelen, Davy Krijnen, Boudein Bickel, Marvin Braat, Remco vd Riet & Stijn Heideman.