728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 19 september 2020

Zaterdag6 wint bij competitiestart

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, stond het openingsduel met NOAD’67 3 niet bol van de spanning. De bezoekers kwamen beter voor de dag dan enkele seizoenen terug, maar keken toch snel tegen een achterstand aan.

Slechts 57 seconden na het eerste fluitsignaal was het Hylke Tanke die een corner van Rick Driessen binnen knikte. NOAD’67 was hierdoor wakker geschud, maar kon er maar mondjesmate doorheen komen en had het lastig met het middenveld van Steenbergen, dat de bal goed rond liet gaan op het kunstgrasveld. Na ruim een kwartier werd het 2-0 via Rick Driessen en was het duel praktisch gezien gespeeld. Steenbergen reeg de kansen aaneen, maar het was nog te vaak onrustig voor het doel, ook in de 2e helft.

Al snel na rust maakte Tim Schillemans wel de 3-0, waardoor alle illusies van de ploeg uit Sint Philipsland de kast in konden, ook al maakten ze na een uur spelen de 3-1. Steenbergen bleef sterker, via Nick van Eekelen werd het 4-1, circa 10 minuten voor tijd maakte NOAD’67 uit een vlijmscherpe counter nog de 4-2. Tussendoor raakte NOAD’67 nog een speler kwijt met een op het oog flinke enkelblessure, langs deze weg willen we hem beterschap wensen.

Steenbergen begon dus goed, had flink wat meer tegenstand van NOAD’67 dat zeker nog een lastige klant gaat worden voor diverse ploegen in de competitie. Door de 4-2 winst stond Steenbergen liefst een kwartier bovenaan, waarna grotere overwinningen van o.a. SPS 3 en FC Bergen 6 volgden. Komende zaterdag mag Steenbergen op bezoek bij VVC’68 5, dat met liefst 9-0 onderuit ging bij FC Bergen en dus getergd aan de aftrap zal verschijnen.

Zaterdag 12 september 2020

Steenbergen 2 ongeslagen door bekerpoule

De winnaar van deze wedstrijd zou doorgaan naar de volgende ronde in de beker. Wij hebben genoeg aan een gelijkspel maar daar ga je niet op spelen. Toch was het even puzzelen voor de aftrap, Gio en Sebas vertrokken met het eerste elftal naar Goes en Roy, Marcel, Robin en Rick zijn nog geblesseerd maar Lucas mag weer voor het eerst minuten maken. Ik zal de som voor je uitschrijven. Dit betekent 12 man en nog zonder keeper. Gelukkig is Max Knook net op tijd hersteld van een blessure en hebben we Stijn Heshof en Guillaume Spinhoven (beide zaterdag5) bereid gevonden om de eerste helft bij ons te spelen terwijl die later in de middag nog eens het hoofdveld moesten betreden. Onze dank daarvoor. De dynamische samenwerking die we hebben met het 1e en het 3e elftal werpt zijn vruchten af. Declan Thiele kan bij ons belangrijke speelminuten maken en Wouter Stolk en Dyllan Lucassen spelen de eerste helft bij het 3e elftal en de werken de tweede helft op het hoofdveld af. Op deze manier worden de meeste speelminuten gemaakt.

Halsteren mag aftrappen en ze laten direct zien dat ze zijn gekomen voor de winst. Nog voordat wij de bal hebben mogen aanraken hebben ze al een doelpoging. Via links komt er een voorzet die over het doel wordt gekopt. Enkele minuten later krijgen ze een schotkans en ook deze treft het doel niet. We zijn wel gewaarschuwd. Langzaamaan wordt Jong Steenbergen dan toch wakker. Op het moment dat Halsteren druk blijft zetten komt Nathan er ineens uit. Over de linkerkant maakt hij gebruik van zijn snelheid en weet hij de achterlijn te halen waar een voorzet over de grond volgt die precies bij Guillaume in de loop terecht komt waarna hij hem bij de tweede paal prima binnen tikt. 1-0.

Halsteren geeft niet op en maakt goed gebruik van de ruimte die wij ze geven. De individuele klasse van de aanvoerder Lucas Willems van Halsteren zorgt voor het gevaar. Niet lang na de 1-0 maken zij de gelijkmaker. 1-1. In deze fase van de wedstrijd zien we weer de jeugdigheid op het veld. Er worden wat schoonheidsfoutjes gemaakt en een team zoals Halsteren straft dat direct af. 1-2.

In balbezit zijn we echt goed en creëren we ook onze kansen. Zo ook na ongeveer een half uur spelen. Deze keer maakt Lucas gebruik van de ruimte die er aan de linkerkant ligt, door een slimme lichaamsbeweging passeert hij zijn man en staat aan de zijkant van de 16 terwijl hij genadeloos hard op het doel schiet. De keeper houdt de bal maar niet klemvast en Dennis staat klaar om de bal in de rebound binnen te tikken. 2-2. Nog ongeveer een kwartier spelen in de 1e helft en Lucas komt na deze geweldige actie naar de kant. Het is voor hem op dit moment lang genoeg. Melvin Smout zal hem vervangen. Steenbergen blijft veelal in de aanval maar creëert op dit moment even weinig. Melvin laat zien wel heel erg sterk aan de bal te zijn en Guillaume geeft een masterclass in het samenspelen met het middenveld. Toch is het weer Halsteren dat weet te scoren, in de omschakeling zijn ze zo enorm gevaarlijk en het veld is op dat moment veel te groot. 2-3. Nog voor de rust weten we weer gelijk te maken. Deze keer komt de aanval van rechts. Wouter Sloekers wordt hoog aan de zijlijn ingespeeld en met een dubbele schaar en goed gebruik makend van zijn lichaam kan hij zijn tegenstander voorbij. Aan de achterlijn volgt een hoge voorzet die over de keeper bij de tweede paal daalt. Wederom is het Guillaume die daar staat en de bal beheerst met zijn kop tegen de touwen werkt. 3-3 Nog een paar minuten spelen en het is rust. Halsteren is enorm gevaarlijk in de omschakeling en wij gebruiken onze snelheid om de ruimte op de helft van Halsteren te benutten. Het is een geweldig open wedstrijd en kan nog alle kanten op.

2e helft is begonnen en ondanks dat onze verdedigers een hele goede wedstrijd spelen kan Halsteren er toch weer doorheen voetballen. Vlak na het fluitsignaal voor de tweede helft staat het 3-4. De afspraken die we hebben gemaakt in de rust worden nog niet helemaal nagekomen. Melvin en Twan die er zojuist in is gekomen proberen nog iets te hoog druk te zetten waardoor Halsteren een paar keer gevaarlijk wordt omdat ze daar prima onderuit kunnen voetballen. Ondanks dat Halsteren voorstaat blijven ze hoog druk houden en nu is het Steenbergen die daar heel goed uitkomt. Dyllan krijgt de bal ingespeeld vanuit centraal middenveld en legt de bal zonder nadenken achter de verdedigende linie waar Twan al op had gerekend. Twan is in een duel met de lange centrale verdediger maar duikt slim langs hem weg en houdt ook prima overzicht. Hij ziet Melvin bij de tweede paal al klaar staan en hij kan hem rustig binnen tikken. 4-4. Sam coacht zijn team nog eens aan en herhaalt de afspraken die we in de rust hebben gemaakt. We zakken iets verder zodat het compacter blijft. Vanaf dat moment houdt iedereen zich er aan. Declan die in de eerste helft nog wat zoekende was, speelt een geweldige 2e helft en staat dan ook aan de basis van het laatste doelpunt.

Met een slalom langs elke spelers ligt er een hoop ruimte achter de verdediging waarna hij op snelheid de diepte zoekt. Twan en Dennis zorgen voor de aansluiting. Waar Twan kruist naar de eerste paal blijft Dennis goed op afstand zoals we hebben getraind. Declan moet nog een man afkappen en met zijn laatste kracht legt hij de bal op de penaltystip waarna Dennis hem met binnenkant voet in de kruising schiet. 5-4

Nu is het zaak om het zo goed mogelijk dicht te houden. Wouter Stolk doet waar hij goed in is. Met zijn snelle voeten zit hij bij de tegenstander er vaak tussen en Halsteren komt er dan over de zijkanten niet meer langs. Rens en Tijn zijn als centraal duo ook niet meer te verslaan. Je ziet iedereen groeien in deze wedstrijd. Nummer 19 is doordat we het compacter houden niet meer zo gevaarlijk als hij in de eerste helft was. Toch mag hij nog eens op doel schieten nadat hij met geluk de bal op randje 16 ontvangt. Max, waarvan we van zijn blessure niets meer merken, staat een geweldige wedstrijd te keepen en ook deze bal heeft hij met een katachtige redding. Via de rug van Sam stuitert de bal over het doel. Halsteren blijft drukken maar wij blijven vanuit de organisatie voetballen. Het is niet allemaal even mooi. Lange ballen die verdwijnen op de Seringenlaan, de sintelbaan en veld 4 maar niet in ons doel. Het werkt want het eindsignaal klinkt. Onder de voortreffelijke leiding van scheidsrechter Kevin Vermunt was dit een geweldige sportieve wedstrijd.

We zijn door in de beker en voetballend waren het niet de minste tegenstanders. Deze wedstrijden hebben we gewonnen doordat we als team hebben gevoetbald. We werken voor en met elkaar.

Een geweldige teamprestatie die we met de genodigde sponsors en Wim de Ron als “Special Guest” zullen gaan vieren onder het genot van een hapje en een drankje.

Steenbergen 1 door naar volgende ronde beker

Goes – Steenbergen stond gelijk met NOAD’67 voor aanvang van de 3de bekerwedstrijd, echter met 1 doelpunt voorsprong. Om zeker te zijn moest er gewonnen worden en dan liefst met een paar doelpunten om de ploeg uit Sint Philipsland voor te zijn. Het duurde tot de 45ste minuut toen het eerste doelpunt viel. In de 2de helft vielen de meeste doelpunten en konden de toeschouwers genieten van een mooi schouwspel in het lekkere zonnetje wat scheen op sportpark De Schenge in Goes.

Het was weer puzzelen voor de staf van het eerste. Aan de start stonden dan ook twee jeugdspelers. Giovani van der Wegen en keeper Sebastiaan Stoop mochten met de hoofdmacht meedoen. Goes zocht gelijk de aanval, maar wist geen echte kansen te creëren. Steenbergen probeerde met snelheid het vijandige doel te bereiken, maar dit ging goed tot de zestien. Nadat Ahmed Dahir al een paar keer de Zeeuwse verdediging op snelheid testte, mocht Thijs Zantboer vanaf de andere kant een voorzet geven. Van der Wegen kon net niet goed bij de bal. Zantboer werd even later door Kai Heshof weggestuurd, maar volgens de vlagger in buitenspel-positie.

Door een foutje achterin verloor Steenbergen de bal. De spits van de thuisploeg deed echter niet veel met de geboden kans. Goes zocht de zijkanten op. Vooral de rechterkant waar veel ruimte lag. Gevaarlijk werd het niet. De wedstrijd stevende af naar een “brilstand” na 45 minuten, toch mocht Steenbergen nog een corner nemen voor het rustsignaal. De bal belandde op het achterhoofd van Zantboer en kwam tussen de speler bij de paal en de keeper. Beide stonden en keken er naar, waardoor de bal in de goal ging (0-1).

Goes zocht net als in de eerste helft gelijk de aanval. Invaller Jordi Matondo zorgde voor veel snelheid en onrust achterin. Het team van trainer Robin Borremans wist zich beter onder deze druk uit te voetballen dan het eerste bedrijf. Dahir was met zijn snelheid de aanjager voor een offensief. Een voorzet van de rappe spits was net te scherp voor Heshof en dat gold ook voor Zantboer even later. Heshof verdubbelde de voorsprong een paar minuten later. Zantboer was er weer langs op rechts en trok de bal terug. Heshof schoof de bal diagonaal langs de goalie (0-2).

Steenbergen ging door. De Zeeuwse verdediging had geen antwoord op de snelle buitenspelers. Met een uur gespeeld te hebben mocht Mike de Hoog aanleggen vanaf 11 meter. Hij was daarvoor zelf neer gehaald door de keeper. De Hoog faalde niet (0-3). Goes deed wat terug. Uit een vrije trap wist de kleine Matondo de bal binnen te koppen (1-3).

De blauwwitten gingen gewoon door en zochten de aanval. Dit leverde enkele kansen op, maar door verkeerde keuzes werden die niet omgezet in doelpunten. Met nog 10 minuten te spelen werd de wedstrijd beslist. Invaller Enzo den Haak veroverde de bal en gaf een prima voorzet naar de inkomende Dahir die dit fraai afrondde (1-4). Daar NOAD’67 maar met 1-0 won van SPS, gaat Steenbergen door in de beker op doelgemiddelde. Zaterdag start de competitie met een heuse derby. Steenbergen speelt uit op Welberg tegen de plaatselijk SC. De aftrap zal om 14:30 uur zijn.

Scoreverloop: 0-1 Thijs Zantboer (’45+), 0-2 Kai Heshof (’49), 0-3 Mike de Hoog (’61 pen), 1-3 Jordi Matondo (’70) en 1-4 Ahmed Dahir (’82)

Opstelling V.V. “Steenbergen”: Sebastiaan Stoop, Xander Burggraaff (’78 Bart Heshof), Dorus Bakker, Jordy Dam, Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk (’77 Tim den Houting), Mike de Hoog, Kai Heshof, Ahmed Dahir, Thijs Zantboer, Giovani van der Wegen (’56 Enzo den Haak)

meer foto’s van de wedstrijd, klik hier

Zondag 6 september 2020

Zaterdag6 naar gelijkspel in zondags duel

Bij hoge uitzondering trad zaterdag6 afgelopen zondagochtend aan in Noordhoek, waar tegen het 2e elftal werd gespeeld. Dit team, met Steenbergen-jeugdtrainer Richard vd Horst in de gelederen, draaide vorig seizoen bovenin de zondag 5e klasse en zou volgens eerder genoemde een gelijkwaardige tegenstander zijn. Hiermee had hij niet gelogen, ook gezien de eindstand: 1-1.

Steenbergen begon wat afwachtend, er was weinig beweging en initiatief zonder bal, iets wat mogelijk aan het vroege aanvangstijdstip kon liggen. Noordhoek zakte wat verder in en gokte op de snelle voorhoede, iets wat zeker het eerste half uur effectief was, zonder overigens extreem veel grote kansen. Defensief hield Steenbergen het namelijk aardig dicht, ook al omdat de debuterende doelman Tim Jeroen Visser goed meedeed aan het spel en regelmatig ver uit kwam. Toch werd het 1-0, een voorzet vanaf links werd knap en hard binnen gewerkt, waardoor Steenbergen tot de rust tegen een achterstand aan keek.

Dit vooral omdat het slordig was in balbezit, niet alleen qua passing maar ook qua keuzes werd er soms te snel vooruit gedacht, terwijl andere keren er dan weer niet open gedraaid werd. Daarnaast kon het geen vat krijgen op Noordhoek, dat met name op het middenveld de bal goed rond liet gaan en op gepaste momenten diepgang koos.

Na de rust zou dit veranderen, Steenbergen werd aangemoedigd door de doorkomende zon en met een blik verse krachten. De bal ging beter rond, er was meer initiatief zonder bal en Noordhoek werd achteruit gedrukt. Het was eigenlijk wachten tot de gelijkmaker viel, de tegenaanvallen van Noordhoek verzandden vaak in goede bedoelingen, waar voor rust elke lange pass gevaar op kon leveren werd er nu vaak ingeleverd. Kansjes waren nog niet besteed aan de Steenbergse voorwaartsen, de grootste was nog voor nummer 10 Carlo van Snek, die een rebound keurig tegendraads in de benedenhoek schoot, maar een verdediger kon met meer geluk dan wijsheid nog redding brengen.

Uiteindelijk werd de druk op de defensie van de gastheren te groot, wat in de gelijkmaker van Nick van Eekelen resulteerde. Tim Jeroen Visser speelde vanaf rand 16 een middenvelder in, Jasper kon kaatsen op rechtsback Eric, die na heel seizoen 2019/2020 gemist te hebben nu weer aan sloot. Eric was niet tevreden over zijn pass op aanvaller Nick, maar de verdediger verslikte zich in de bal en het was voor Nick een koud kunstje om de bal onder de uitstormende doelman door te schuiven.

In de 10 minuten die hierop volgden kon Steenbergen geen nieuwe druk meer ontwikkelen, de ruimtes werden groter en beide ploegen leken zich ook vrij snel neer te leggen bij een gelijkspel, waarop de arbiter niet al te veel blessuretijd meer toevoegde. Na dit gelijke spel vervolgt Steenbergen de voorbereiding met een onderling duel, waarin diverse oud-spelers aan bod komen en afscheid genomen zal worden van enkele vertrokken spelers. Steenbergen dankt vv Noordhoek voor de gastvrijheid!

Zaterdag 5 september 2020

Jong Steenbergen wint van De Fendert

Na onze alternatieve wedstrijdbespreking in de dug-out beginnen we aan de warming up. De jongens zijn scherp, we zien het aan de kleine dingen.

Het is 13.15 uur en Jong Steenbergen staat aan de aftrap zonder papa Roy, die vanwege aanhoudende pijn aan zijn schouder niet aanwezig is en zonder Gio die gevraagd is om het eerste elftal te steunen in de bekerwedstrijd tegen NOAD’67. Het zal een pittige pot worden aangezien we spelen tegen De Fendert 2 die uit zal komen in de 2e klasse en onze spelers vorig jaar allemaal nog in de jeugdafdeling stonden.

Vanaf de aftrap is Jong Steenbergen heer en meester met Rens en Rick centraal in de laatste linie. Via de backs hebben we veel dreiging en spelen dan ook vooral net over de middenlijn op de helft van De Fendert. Het is Nathan die op links goed doorkomt en de 16 meter binnenstapt op het moment dat hij met een flinke poeier op doel schiet. Helaas weet hij de doelman niet te verrassen maar het schot is zo hard dat het onmogelijk is om de bal klemvast te pakken. Wouter Sloekers is attent op de afvallende bal, daar waar we juist eerder echt te kort schoten, en schiet de bal beheerst tegen de touwen: 1-0. Het is een periode waarin Jong Steenbergen weinig weg geeft en druk blijft zetten. Vele corners zijn het gevolg en ondanks dat ze door Dennis en Twan goed worden genomen zit de keeper van De Fendert overal goed bij. Langzaam aan lijkt De Fendert een klein beetje terug in het spel te komen en mogen af en toe eens een kijkje gaan nemen bij het doel van Steenbergen. Ze krijgen een vrije trap op ongeveer een meter of 20 van het goal nadat Rick goed verdedigend werk had verricht. Deze vrije trap wordt goed genomen maar ook onze keeper staat niet zomaar onder de lat, vakkundig haalt hij de bal uit zijn rechterbovenhoek. Een corner voor De Fendert die ongeveer terecht komt op de penalty stip en na een springduel beland de grote spits op de enkel van Rick en hierdoor moet hij het veld geblesseerd verlaten. Tijn neemt zijn plek centraal over en nu hebben we alleen nog Melvin op de bank die met een kleine kwetsuur de enige wissel is. Blijkbaar is er ook een overtreding gemaakt tijdens die corner want zonder dat iemand eigenlijk weet waarom ligt de bal letterlijk op de stip. De scheids geeft een pingel. Sebas doet zijn trucje en kruipt in het hoofd van de penaltynemer. Intimidatie alom. Alle ogen zijn gericht op Sebas en hij flikt het weer. Hij pakt de pingel, ik krijg een déja vu naar een wedstrijd van vorig seizoen. Dit geeft Jong Steenbergen weer een boost en met nog een minuut of 10 spelen hervatten we het spelletje zoals we dat eerder speelde. Twan wordt neergehaald net buiten het zestienmetergebied aan de achterlijn. Sam gebaart naar Dennis dat hij de bal kort over de grond bij de 1e paal wil ontvangen. Dennis legt hem daar ook en zonder dat Sam hem echt goed raakt rolt hij toch lekker tegen het verre zijnetje aan. 2-0. Dit is zeer verdiend. Wouter Stolk krijgt in de laatste minuten van de eerste helft nog een kleine mogelijkheid, hij ziet van de tweede lijn een ruimte om uit te halen maar helaas had het schot te weinig kracht om de keeper te verrassen: ruststand 2-0.

De tweede helft gaat beginnen en we hebben afgesproken zelf wat verder in te zakken aangezien we toch een 2-0 voorsprong hebben. Aan het begin van de tweede helft zien we vooral de jeugdigheid terug en dat het lastig is om de afspraken na te komen. Ondanks de voorsprong geeft Fendert weinig druk. Toch willen we naar voren blijven voetballen en zoeken hierbij de drukte op. Dit lijdt dan ook vaak tot balverlies aangezien Fendert het op eigen helft zeer compact houdt. Hierbij is de les dat we meer rust achterin aan de bal moeten houden. Met een 2-0 voorsprong hoeven wij niet per se meer te scoren. Precies in zo’n situatie verliezen we de bal in de as op het middenveld. Een pass wordt onderschept en direct geopend naar de rechterkant. Doordat we nog te aanvallend zijn ingesteld op dat moment zijn de ruimtes groot. De handige aanvaller passeert met een paar handige bewegingen 2 man en mag zo het 16 meter gebied in lopen, waardoor echt aanpakken niet meer lukt. De aanvaller doet een Zidane pirouett, zet zichzelf 1 op 1 met Sebas en legt de bal dan ook netjes in de korte hoek. Veel meer dan dat weet De Fendert niet te creëren. Doordat we iets verder gingen inzakken viel er veel ruimte achter de verdediging van de Fendert en daar maakten we een paar keer goed gebruik van. Zo hebben we Twan die helaas de bal in een sprintduel niet lekker mee kreeg en daarmee zijn actie niet kon belonen met een doelpunt. Dennis die net een paar meter over de middellijn dankbaar gebruik maakte van de ruimte die de meekomende keeper van De Fendert liet liggen. Helaas wist een verdediger al glijdend tegen de doelpaal zijn inzet te keren. Sam had nog een kopbal op de lat na een uitdraaiende corner van Twan. Dyllan heeft geen vel meer op zijn vingers nadat hij de bal binnen wilt glijden, maar helaas kwam de bal niet aan.

In de blessuretijd die 10 minuten en 23 seconde duurde kreeg de Fendert nog 1 kans. Een schot van ongeveer een meter of 25 werd door Sebas prima met zijn vuisten weggewerkt. Eindelijk fluit de scheids voor het eindsignaal. 2-1 is de verdiende eindstand. We staan bovenaan in de poule en een gelijkspel tegen Halsteren zaterdag2 is voldoende om door te gaan in de poule. Wanneer je denkt dat de blessuretijd lang was, de derde helft duurde nog veel langer. Volgende week zaterdag, 12 september om 13.15 uur spelen we thuis tegen Halsteren 2. Wees daar bij en vergeet geen kaartje te kopen want vol = vol!

Zaterdag 5 september 2020

Puntendeling 1e elftal na matig duel

Sint Philipsland – Het eerste zaterdagteam moest zaterdag 5 september hun 2de bekerwedstrijd spelen tegen NOAD’67 uit “Flipland”. Een taaie tegenstander die een klasse hoger speelt dan de blauwwitten en waar nog een rekening open stond van drie jaar geleden. Toen verloor Steenbergen in de bekercompetitie met  2-1 waardoor men uitgeschakeld werd. Het weer was beter dan toen, maar het spel van beide ploegen niet. Kansen waren er, maar geen van beide elftallen wist het net te raken, waardoor de stand hetzelfde was dan toen we begonnen. Het enige vuurwerk in de wedstrijd was toen enkele jeugdige supporters van de Zeeuwse ploeg vuurwerk en een rookgordijn afstaken.

Steenbergen had vooraf problemen in de personele bezetting. Acht spelers van de selectie waren geblesseerd of afwezig. Borremans had maar drie wissels op de bank, waaronder jeugdspeler Giovani van der Wegen. De wedstrijd kwam erg laat opgang, maar werd nog een spektakel. De eerste 10 minuten drong de thuisploeg aan, maar tot echte kansen kwam het niet. Steenbergen kwam er moeilijk uit. Het was Ahmed Dahir die af en toe voor gevaar zorgde. De Steenbergse aanhang veerde na 20 minuten op toen een vrije trap van Jordy Dam de lat schampte na een overtreding buiten de 16 op Ahmed. Niet veel later kreeg Mike de Hoog een kans. Hij draaide zich weg in het doelgebied van de verdediger, maar had geen medespeler waar hij de bal aan kwijt kon.

Het spel golfde op-en-neer door veel balverlies en slordigheden. Het bleef oppassen voor de tegen aanvallen van de Zeeuwen. Max Knook die in de goal stond moest twee keer voor rust nog aan de bak. Net voor rust greep de goalie van NOADS’67 aan de noodrem. Boudein Bickel probeerde de keeper te passeren, maar die maakte een overtreding buiten de 16 wat bestraft werd met geel(?) en een vrije trap. Echter leverde dit geen openingstreffer op in het duel.

Na de eerste 45 minuten kwamen er twee nieuwe krachten in het veld. Bart Heshof en Ahmed Dahir bleven achter in de kleedkamer en voor hen kwamen Enzo den Haak en Giovani van der Wegen in de plaats. Steenbergen kwam gelijk in de eerste minuut goed weg. Een terugspeelbal van Mike de Hoog had net niet genoeg snelheid, waardoor Max Knook in de problemen kwam. Hij raakte de bal nog vol, maar ketste tegen de inlopende speler van NOAD’67. Die had zijn vizier niet op scherp en schoot de bal naast. In die zelfde minuut kreeg Steenbergen via een steekpass van Giovani van der Wegen naar Jordy Dam een kans, maar de lob over de keeper ging net naast het doel. Dam trof even later wel het doel, maar de actie werd afgevlagd en gefloten door de mensen die daarover gaan.

De wedstrijd werd voor twee minuten gestaakt, daar er jeugdige supporters van NOAD’67 vuurwerk afstaken. De enorme zwarte rookontwikkeling zorgde ervoor dat de keeper even niets zag. Veel te beleven was er ook niet. Kansjes over en weer, maar de keepers wisten het doel schoon te houden. Het venijn zat een beetje in de staart. Met de 90 minuten al op de klok moest Max Knook nog een redding verrichten en kreeg invaller Declan Thiele nog een kans.

Door dit resultaat staan Steenbergen en NOAD’67 beide met 4 punten uit twee bovenaan in de bekercompetitie. Steenbergen neemt plek 1 in beslag door een beter doelgemiddelde. Zaterdag 12 september moet zaterdag 1 naar Goes. De wedstrijd begint om 15:00 uur. De eerste competitie wedstrijd is gelijk een derby. Steenbergen speelt op zaterdag 19 september uit tegen sc Welberg om 14:30 uur.

Opstelling V.V. “Steenbergen”: Max Knook, Bart Heshof (’46 Enzo den Haak), Dorus Bakker, Xander Burggraaff ©, Jordy Dam, Boudein Bickel, Mike de Hoog, Kai Heshof, Tim den Houting (“70 Declan Thiele), Kevin de Jong, Ahmed Dahir (’46 Giovani van der Wegen)

Meer foto’s van de wedstrijd, klik dan hier.

Zaterdag 29 augustus 2020

Jong Steenbergen wint eerste bekerduel

De uitslag geeft al aan dat het een bizarre wedstrijd was. We begonnen zeer afwachtend en terughoudend. Hierdoor werd de ruimte achter de laatste linie door The Gunners goed gevonden en doordat er te passief druk werd gezet resulteerde dat in 2 tegengoals binnen de 12 minuten. Na dat tweede doelpunt zijn we direct ons tactische spel gaan aanpassen. Bas van Broekhoven pakte de organisatie goed op en zorgde ervoor dat we met zijn allen hoog druk konden zetten. Declan Thiele en Wouter Sloekers moesten hiervoor veel meters maken maar daardoor zaten ze de verdediging op de hielen, die hier niet mee om wisten te gaan en raakte in paniek. Lange ballen die vervolgens in het bezit van Steenbergen bleef was het gevolg.

Bij de 2-1 viel de bal vanuit de keeper zo bij Dennis in zijn voeten. Zonder twijfel verraste hij de keeper met een leep schot. Kort erna maakte Dennis Duijvelaar de gelijkmaker. Hij schoot de bal netjes tegen de touwen na een steekbal die Gio van der Wegen door de verdediging wist te dirigeren. In de laatste linie had Roy Iriks de regie inmiddels stevig in handen en kreeg Rens Cooijman ook steeds meer grip op de handige spits van The Gunners. Je zag het vertrouwen bij eenieder groeien. We waren nog steeds hoog druk aan het zetten. De samenwerking met de middenvelders zorgde ervoor dat de backs Nathan en Tijn dat ze steeds vaker over de flanken hun bijdrage konden leveren in offensief opzicht. Voor de rust viel de 2-3 nadat Gio de keeper in het 16 meter aan het opjagen was en hierdoor de trap van de keeper kon blokken om de bal vervolgens uit een lastige hoek toch beheerst binnen te werken. Het fluitsignaal voor de rust volgt. We zijn op dit moment de bovenliggende partij en kunnen vol goede moed even de rust pakken. Rens heeft plaats moeten maken voor Rick Augustijn, Wouter Stolk is ingevallen op het middenveld en Melvin Smout gaat de voorhoede versterken.

We wilden verder gaan waar we waren gebleven in de tweede helft echter lukte dat niet helemaal. Te vaak viel er in het begin van de tweede helft een groot gat tussen de voorste en de laatste linie. Net zoals bij de eerste twee goals weten de handige aanvaller van The Gunners daar prima mee om te gaan en zij maken dan ook in een korte periode twee goals. Dit hadden er meer kunnen zijn zonder het keeperswerk van Sebastiaan Stoop. Weer staan we tegen een achterstand aan te kijken nadat we in 25 minuten tijd 3 goals maken. Dit mag niet gebeuren. Het gehele team zet de schouders er weer onder en zorgen ervoor dat The Gunners geen kansen meer krijgen. Vanaf dat moment zit de aanvaller bij Bas, die naar de verdediging is geschoven, en Rick in de broekzak. Wij creëren daarentegen wel onze kansjes, een aantal corners waarbij we de bal net niet binnen koppen. Wouter Stolk die de bal net niet lekker op zijn rechter krijgt. Melvin is een paar keer goed aanspeelbaar maar heeft direct de verdediger van The Gunners in zijn nek hangen en ook Twan die net is ingevallen wordt direct naar het gras gewerkt. De doelpunten blijven dan ook uit. We blijven functioneren als team en dat heeft een positief effect. Een nieuwe corner wordt door Gio scherp ingedraaid waar Sam Hartog hem bij de tweede paal goed binnen kopt.

Het is 4 – 4 en nog 18 minuten te spelen. De gelijkmaker zorgt ervoor dat we nog gedrevener zijn. Conditioneel staan wij er beter voor dan de tegenstander. Twan Uitdewilligen en Melvin pakken het verdedigende werk goed op. Hieruit krijgen wij een inworp ver op de helft van de tegenstander. Nathan werpt snel de bal bij Dennis in de voeten die na een schuinbeweging de bal op de inschuivende Sam speelt. Sam zet nog twee stappen naar rechts om de vrije ruimte voor het schot te zoeken en met heel veel gevoel legt hij hem in de rechterkruising, die ver buiten het bereik van de keeper is. 4-5 is de stand en nog 10 minuten op het bord. Deze fysiek zware 10 minuten hebben we als team goed doorstaan doordat we goed in de organisatie zijn bleven spelen.

Het ging zeker niet vanzelf maar de overwinning is meer dan terecht. Zouden we deze positie vast weten te houden?

Dinsdag 25 augustus 2020

Jong Steenbergen onterecht onderuit bij Internos

Wederom trof Jong Steenbergen een tegenstander die uit gaat komen in de 2e klasse. Een zware voorbereiding op het seizoen.

De eerste 15 minuten had Internos de overhand waarbij ze veelvuldig de ruimte achter onze verdediging probeerde te zoeken. Dit zorgde vooral voor dreiging maar echte kansen heeft het niet opgeleverd. Toch valt bij een corner voor Internos de 1-0. Zij zijn net wat scherper dan wij en werken de bal met wat geluk in het doel.
Na dit doelpunt zijn wij vaker en beter aan de bal. We komen aan voetballen toe en staan een paar keer oog in oog met de keeper. Helaas ook hier niet scherp genoeg en helaas weinig geluk met de afronding. Daar waar Internos wel scherp is in de laatste fase. We gaan rusten met 2-0.

De tweede helft zijn wij veruit de bovenliggende partij waar we enorm veel kansen hebben gecreëerd met goed combinatie voetbal. Helaas hebben we daar maar 2 kansen van benut. Dennis Duijvelaar met een snoeihard schot in de verre hoek en Gio van der Wegen met een schot vanaf de 16 meter genomen met zijn chocoladebeen.

Internos probeert het ons wat lastiger te maken door meer de lange bal te spelen. Daarmee zijn ze eigenlijk maar 1 keer gevaarlijk geweest maar die werd dan wel snoeihard tegen het dak van het goal gewerkt. De laatste 5 minuten wordt een doorgebroken Wouter Sloekers neergehaald op de rand van het 16-meter gebied. Dit was de kans op de 3-3.

Internos is enorm efficiënt met zijn kansen omgegaan. Jong Steenbergen mist helaas nog wat scherpte in de afronding want de kansen hebben we zeker gecreëerd. Twan Uitdewilligen een paar keer alleen voor de keeper. Wouter Stolk met een mooie kans vanuit een hoge voorzet. Wouter Sloekers die hem net over het goal kopt. We hebben weer verloren maar ook deze wedstrijd was enorm leerzaam richting de competitie.

Zaterdag 22 augustus 2020

Burentwist eindigt in 2-6 overwinning

Het eerste zaterdagteam van vv Steenbergen moest vanmiddag om 14:30 uur aantreden tegen de buren, Prinsenland nadat Kloetinge U23 zich had afgemeld. De ploeg uit Dinteloord is een tegenstander die al wat klinkende overwinningen achter hun naam hadden staan. Een geduchte tegenstander. Toch stonden de blauwwitten in het begin van de wedstrijd op scherp. Er was meer spirit dan de in de wedstrijd van afgelopen dinsdag, waar Steenbergen met 4-2 verloor van Den Bommel. Binnen no-time stond de thuisploeg met 0-4 achter. Een zuivere hattrick van Thijs Zantboer en een goal van Marvin Braat zorgde voor een riante voorsprong. Braat was ook diegene die de ruststand van 0-5 op het scorebord bracht.

Na rust werden er 5 nieuwe krachten ingebracht. Prinsenland profiteerde van de wind in de rug. Waar Steenbergen uit de corners voor rust 2 x scoorde, was het nu de thuisploeg die uit een zelfde situatie de eerste treffer maakte. Prinsenland kreeg daarna nog twee kansen, maar keeper Joost van der Ree was attent. Nadat de wind ging liggen, kwam Steenbergen meer tot voetballen. Een counter werd prima afgerond door invaller Enzo den Haak. Kort daarop werd de verdediging van Steenbergen verrast. Een stuiter werd gedragen door de wind, waardoor de spits van Prinsenland via de kop mooi over Van der Ree de 2-6 in het netje legde. Dit was dan ook de eindstand.

Een prima resultaat tegen een ploeg die een klasse hoger speelt dan Steenbergen. Dinsdag staat er een oefenpotje gepland tegen NSVV. De aftrap zal om 20.00 uur zijn op het sportpark aan de Seringenlaan.

Zaterdag 15 augustus 2020

Steenbergen 1 start oefencampagne met winst

Onder meer publieke belangstelling dan andere jaren startte Steenbergen 1 afgelopen zaterdag aan de eerste wedstrijd sinds tijden. Op zondag 13 maart kwam het voor het laatst in actie, ook toen thuis, tegen VVR (1-1), op deze zaterdag startte de voorbereiding op een nieuw seizoen in een volledig nieuwe zaterdag 4e klasse B.

Vrijwel dezelfde selectie kwam nu ook tegen zaterdag 4e klasser Baronie in actie. Op het eigen sportpark begonnen, na een minuut stilte voor de eind vorige maand overleden oud 1e elftalspeler Jan Heshof, de volgende 11 aan het duel: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Thijs Zantboer, Boudein Bickel, Jordy Dam, Mo Dahir, Mike de Hoog, Kai Heshof, Marvin Braat & Kevin de Jong. Na rust verschenen ook Enzo den Haak, Achmed Dahir, Bas van Broekhoven, Declan Thiele, Bart Heshof en halverwege de 2e helft ook doelman Sebastiaan Stoop op het kunstgrasveld. Lars Heshof, Tim den Houting, Shantino da Silva en Pieter Suijkerbuijk ontbraken nog, terwijl doelman Max Knook eerder op de dag al bij Jong Steenbergen had gekeept.

Steenbergen probeerde wat nieuwe dingen uit, waardoor het duel met wat horten en stoten op gang kwam. Baronie raakte met een voorzet de deklat, aan de andere kant werd een doelpunt na een standaardsituatie afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Toch was het Steenbergen dat op voorsprong kwam, wederom een voorzet van de flank die door spits Marvin Braat binnen werd gewerkt. Nog voor rust liep Steenbergen vervolgens uit naar 3-0, Marvin Braat werd na een interceptie op het middenveld voor de doelman gezet en bleef koel, even later schoot Jordy Dam een vrije trap laag binnen.

Na rust herhaalde Jordy dit kunstje, waarna een status quo ontstond. Voorin werd hard gewerkt, maar Baronie was wat scherper en Steenbergen kwam er nauwelijks meer doorheen, hoe zeer de ijverige Enzo den Haak en Achmed Dahir dat ook probeerden. Aan de andere kant was er ook weinig actie voor het doel, ware het niet dat vlak voor tijd Baronie nog de eretreffer wist te maken. Foto’s van de wedstrijd vindt u hier.

Zaterdag 8 augustus 2020

Jong Steenbergen start met gelijkspel

In Oud-Beijerland is Jong Steenbergen de voorbereiding gestart met een 1-1 gelijkspel. Bij SHO 3 kwam het jonge team van Marc van der Wegen en Nico van Schilt al vroeg op achterstand, maar werd gaandeweg steeds sterker en het gelijkspel was een goede weerspiegeling van de wedstrijd. Jong Steenbergen nam deze wedstrijd en passant ook de nieuwe, groene, alternatieve shirts in gebruik.

Door de extreem warme omstandigheden werd besloten om 4x 20 minuten te spelen. Tussendoor gingen beide teams ook steeds naar binnen om daar goed te drinken en de schaduw op te zoeken, iets wat de wisselspelers ook op de tribune dienden te doen, daar de dug-outs leeg bleven. Op Sportpark Kikkershoef zag een twintigtal supporters, waaronder hoofdtrainer Robin Borremans, al snel de voorsprong voor reserve 2e klasser SHO. Nadat de gastheren al binnen een minuut een kans hadden gemist op het kunstgrasveld, was het toch al snel raak. Steenbergen herpakte zich echter goed en kreeg al in het 2e deel wat kansjes, maar moest nog lang wachten tot in de ‘2e helft’ de gelijkmaker op het bord kwam.

Er waren al wat speldenprikjes uitgedeeld, maar voor het doel ontbrak het nog aan kracht voor een schot na de aanvallen, toch werd het na 1 van die aanvallen gelijk. De corner die was verdiend werd door een verdediger in zijn eigen doel verlengd. Aan de andere kant was het vooral doelman Sebastiaan Stoop die bij enkele hoge ballen overtuigend handelde, ook bleef hij in een 1 tegen 1 situatie lang staan waardoor hij de poging kon keren.

Hoewel het de eerste wedstrijd sinds tijden was, die door de hitte en het opdelen in 4 kwarten nog wat bijzonder aanvoelde, zullen de trainers tevreden terugkijken op deze hervatting, iets waarop de komende week voortgeborduurd kan worden. “Komende zaterdag spelen we tegen de JO19-1 van SHO, maar dan thuis om 13.15u”, aldus Nico van Schilt.

Er staan voor Jong Steenbergen veel oefenduels ingepland, naast SHO 3 en JO19-1, ook met FC Dordrecht 2, NSVV 2 en Internos 2. “In de komende periode zal het resultaat ondergeschikt zijn daar we de minuten gaan gebruiken om verschillende organisaties uit te proberen, spelers op diverse posities te laten spelen en om bepaalde spelprincipes proberen aan te leren. In ons spel zal er een flinke verandering plaatsvinden ten opzichte van de jeugd, iets wat tijd nodig zal hebben en waarvoor we dus veel wedstrijden spelen. We willen de komende seizoenen gaan zorgen dat de groep zich zal blijven ontwikkelen en de jongens zo goed mogelijk voorbereid een eventuele stap naar het eerste elftal kunnen maken.”