728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zondag 8 maart

Teleurstellend gelijkspel 1e elftal

Steenbergen – Vorige week kwamen we goed weg dat in de laatste minuut de winnende treffer werd gemaakt door de blauwwitten. Deze keer viel het kwartje net de andere kant op. In de laatste minuut kwam VVR langszij door een eigen doelpunt, waardoor de punten werden verdeeld in een wedstrijd waar Steenbergen de bovenliggende partij was.

Er viel over de gehele wedstrijd niet zo veel te beleven. Veel strijd aan Steenbergen kant zorgde ervoor dat er wat kansjes kwamen. Na een kwartier spelen had Marvin Braat een grote kans. Hij probeerde de keeper te verschalken met een lob, maar deze was te dichtbij om te doen slagen. Even later werd Ahmed Dahir weg gestuurd en rondde de kans mooi af (1-0). VVR kon er weinig tegenoverstellen. Een vrije trap vanaf de rechterkant kwam voor het doel van keeper Joost van der Ree, maar er stond niemand van de bezoekers die de bal het laatste tikje gaf.

Ahmed was voor rust dicht bij de 2-0. Ondanks dat hij gehinderd werd (tegenstander kreeg dan ook later geel) kon hij richting goal. De bal kwam echter in de kluts voor de voeten van Jordy Dam. Zijn inzet werd nog ternauwernood tot corner verwerkt.

Na de thee ging het spel op en neer, maar grote kansen kwamen er niet. Leidsman Dorsman nam in de ogen van de Steenbergse spelers en aanhang wel erg veel nadelige beslissingen, waardoor er gemor plaats vond wat enkele gele kaarten opleverden.

Steenbergen kreeg in de tweede helft kansen om de wedstrijd op slot te gooien, terwijl aan de andere kant weinig te beleven was. Opnieuw was de jongste Dahir dicht bij de verdubbeling. Met zijn snelheid liet hij zijn hielen zien en passeerde de keeper. Echter was hij door die actie te ver naar buiten gedreven zodat een schot op goal geen optie was. Braat was wel meegelopen, maar Dahir raakte de bal totaal verkeerd waardoor deze enorme kans verloren ging. Door een blessure van Jordy Dam werd jeugdspeler Kai Heshof in het veld gebracht. Hij zorgde ervoor dat er op het middenveld opnieuw wat “gif” gebracht werd. Dit was in een fase waar Steenbergen iets meer balverlies leed. Braat kreeg voordat hij werd gewisseld nog een mogelijkheid, maar hij kwam voor de voorzet van Mo Dahir net een teenlengte te kort.

Iedereen ging er van uit, met nog een paar minuten op de klok, dat de 3 punten binnen waren. Dit omdat VVR in de gehele wedstrijd geen kans heeft gekregen. In de 89ste minuut slingerde VVR de bal in de zestien. Keeper Van der Ree kwam eruit, maar raakte de bal met zijn vuist zo verkeerd dat het leer in het doel verdween (1-1). Hevig teleurgesteld verdwenen de keeper en zijn teamgenoten het veld. Het voelde als een verlies.

Zondag 15 maart speelt het elftal een uitwedstrijd tegen Steen. Supporters die met de spelersbus mee willen kunnen zich van tevoren aanmelden bij dhr. J. Dam.

Meer foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

&nScoreverloop: 1-0 Ahmed Dahir (’18) / 1-1 Joost vd Ree (ed ’89)

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Lars Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Boudein Bickel, Mike de Hoog, Pieter Suijkerbuijk, Jordy Dam (’75 Kai Heshof), Mo Dahir, Marvin Braat (’82 Lennart Boot) & Ahmed Dahir.

Zaterdag 7 maart

Zaterdag3 proeft weer van zoet overwinning

Na 2 vrije weekeindes bonden de matadoren van zaterdag3 hun voetbalschoenen weer onder, Lepelstraatse Boys zaterdag2 kwam op bezoek deze middag. Na twee nederlagen op rij zonder zelf gescoord te hebben, liep het team niet over van zelfvertrouwen, maar de opkomst was wel weer goed.

Het spel eigenlijk ook wel, op het eigen kunstgrasveld werden de bezoekers vroeg vast gezet en zorgde Steenbergen met horten en stoten zelf wel voor opbouw van achteruit. Al vroeg in het duel werd Jasper van Tilburg vrij voor de doelman gezet door Hylke Tanke, maar blijkbaar in buitenspelpositie. Even later ontsnapte Jasper weer aan de aandacht van de verdedigers, op links werd hij goed bediend door verdediger Joost Savelkouls, de voorzet van Jasper leverde bij de 2e paal Rick Driessen een lastige kans op, hij schoot beheerst in maar net voorlangs.

Aan de andere kant kwam Lepelstraat nauwelijks gevaarlijk op, de nummer 7 stond vaak alleen voorin en kon weinig uitrichten, maar de bezoekers kwamen toch op voorsprong. Een onnodig weggegeven vrije trap werd door een Steenbergse verdediger weggekopt, maar helaas wel op rand 16 in de voeten bij een bezoeker, die de bal feilloos in de bovenhoek plaatste.

Hierna kreeg spits Hylke Tanke nog twee aardige kansen: eerst werd hij door Jasper van Tilburg vrij voor de doelman gezet en wipte hij de bal net naast, even voor rust bood Nick van Eekelen na een goede dribbel een haast niet te missen kans, maar Hylke schoot van 1 meter afstand bij de 2e paal tegen de doelman aan. Vlak voor rust ook nog een blessuregeval aan Steenbergse zijde, de ingevallen William van der Tak viel na een rush op links ongelukkig en sloot na een ziekenhuisbezoek pas in de 3e helft weer aan, gelukkig geen hele ernstige schade maar slechts enkele weken uit de roulatie.

Na de rust ging Steenbergen op dezelfde voet verder en kwam er na meer dan 270 minuten zonder treffer eindelijk een einde aan de doelpuntendroogte. Het was Rick Driessen die na een kwartier spelen te veel ruimte kreeg op links, op rand 16 naar binnen kapte en met rechts in de korte hoek raak schoot.

Steenbergen ging direct op jacht naar de voorsprong, de verbetenheid waarmee Lepelstraat in de heenwedstrijd verdedigde was niet meer terug te zien en twee doelpunten van Tim Schillemans beslisten al snel na de gelijkmaker het duel. Na de 3-1 volgden nog wat kleine kansjes, maar de score kon niet uitgebreid worden. Aan de andere kant was het nog 1 keer gevaarlijk, Steenbergen was in al haar overmoed wat te aanvallend en uit de counter mikte de spits van Lepelstraat de bal nog op de buitenkant van de paal. Kort hierna had de goed leidende arbiter Goof Musters genoeg gezien en beëindigde het duel.

Voor Steenbergen een welkome opsteker, hierdoor stijgt het weer wat op de ranglijst en tankt het wat vertrouwen voor het restant, het linkerrijtje blijft zeker een doel, FC Bergen en DBGC zijn ver uit het zicht, maar daarachter zal het met enkele teams om plaats 3 en 4 gaan strijden. Allereerst kan het zich a.s. zaterdag revancheren tegen Klundert, waar het in de heenwedstrijd evenals tegen Lepelstraat nauwelijks kansen wist te creëren en met 2-0 verloor.

Zondag 1 maart

Slordig Steenbergen pakt 3 punten

Steenbergen: Het was het weekend van de toppers in de eredivisie, maar dat gold niet voor de wedstrijd Steenbergen – Philippine. Beide teams speelden een slordige wedstrijd waar weinig in werd gecreëerd. Het zag ernaar uit dat de punten werden verdeeld, maar Steenbergen scoorde de winnende treffer in de dying-seconds.

 De uitgestelde wedstrijd van enkele weken geleden toen storm Ciara heerste in Nederland werd afgelopen zondag 1 maart opnieuw op de agenda gezet. Het veld was niet best waardoor de spelers van beide elftallen veel moeite hadden om een fatsoenlijke pot op de gehavende mat te brengen. De eerste helft was qua kansen erg matig. De eerste kans kwam na 10 minuten voor de bezoekers. Vanaf de achterlijn werd de bal voorgezet. De spits van de Zeeuwse ploeg kwam voor de verdediging, maar tikte de bal net over de achterlijn. Niet veel later kreeg Steenbergen een kans. Jordy Dam zette druk en veroverde de bal. In een korte combinatie met Joshua van Willigen kreeg Dam de bal terug, maar zijn schot was te slap om de keeper de passeren.

Er volgde een lange fase van slordig voetbal over en weer. De blauwwitten, met nog een kwartier op de klok in de eerste helft zetten iets meer druk naar voren, waardoor er enkele mogelijkheden kwamen. Marvin Braat wist zich vrij te spelen en had de bal over de grond moeten aanspelen naar de inkomende Dam, maar zijn voorzet mislukte. Mike de Hoog kreeg ook een kansje, maar zijn inzet leverde geen resultaat op.

Steenbergen kwam goed uit de kleedkamers. Binnen 5 minuten kregen de blauwwitten 2 kansen om de score te openen. Braat zag zijn schot tot corner verwerkt worden door de goed keepende Van der Kinderen. Bijna in dezelfde minuut kon de sluitpost van Philippine opnieuw aan de bak. Boudein Bickel zag zijn kans ook te niet gedaan door de keeper.

Aan de andere kant was er een rommelige situatie voor de goal van Joost van der Ree, maar de bal werd over verschillende schijven toch uit de verdediging gewerkt. In de 54ste minuut was daar dan toch de eerste treffer. De Hoog probeerde het met een schot, maar de rebound kwam bij Braat die bij de 2de paal stond. Hij aarzelde niet en schoot onder de keeper de bal in de goal.

Ondanks druk coaching aan de kant kroop Steenbergen toch terug op hun eigen helft. Het was vragen om moeilijkheden. Uit het niets gaf de goed leidende scheidsrechter Jack Brummer een strafschop voor Philippine. Volgens de leidsman zou Bart Heshof de tegenstander hebben geklemd in de zestien, waardoor hij de bal op de stip legde. Haitam Kadiri verzilverde de penalty. De Zeeuwse ploeg kreeg meer grip op de wedstrijd, maar echte kansen kwamen er niet. Bij Steenbergen kwam er meer dreiging nadat Ahmed Dahir in het veld kwam. De snelle buitenspeler kwam er een paar keer goed langs. Vlak voor tijd kwam Steenbergen nog goed weg. Een vrije trap werd achter de verdediging geplaatst, maar het was Bart Heshof die het gevaar wist op te heffen door de bal over de achterlijn te schoppen. Enkele seconden later ging een kopbal maar rakelings naast de paal bij het doel van doelman Van der Ree. Het slot offensief kwam van de thuisploeg. Ahmed werd gevloerd en Steenbergen kreeg een vrije trap. Deze werd bij de 2de paal gebracht waar Dam met een vallende kopbal de keeper passeerde. De jongste Dahir gaf het laatste zetje.

Scheidrechter Brummer had het naar zijn zin en liet de wedstrijd nog 7 minuten doorspelen. In de blessuretijd mocht jeugdspeler Giovani van der Wegen zijn debuut maken.

Meer foto’s van de wedstrijd, klik hier

Scoreverloop: 1-0 Marvin Braat (‘54) , 1-1 Haitam Kadiri (‘57 pen.) en 2-1 Ahmed Dahir (‘90+)

Opstelling vv “Steenbergen” 1: Joost van der Ree, Bart Heshof, Xander Burggraaff, Lars Heshof, Boudein Bickel, Mike de Hoog (’90 Giovani vd Wegen), Mo Dahir, Pieter Suijkerbuijk, Jordy Dam, Marvin Braat (’76 Ahmed Dahir), Joshua van Willigen

Zaterdag 15 februari

Zaterdag3 kan koploper niet verrassen

Met een krappe selectie toog zaterdag3 af naar Oude Tonge, waar het aantrad tegen de nog ongeslagen koploper. Dit was tijdens het duel ook te zien, maar toch bleef Steenbergen met een vreemd gevoel achter, had er stiekem niet toch wat meer ingezeten?

Zoals verwacht was het initiatief voor DBGC 3, dat in Steenbergen na een bliksemstart slechts met 2-3 won, maar verder overal toch redelijk overtuigende overwinningen boekte. Steenbergen probeerde het spel te ontregelen door de ruimtes dicht te houden en de thuisploeg vooral te dwingen terug te laten spelen, wat zeker het eerste kwartier aardig lukte. Met een sterke doelman Sonny de Bont, die een goed genomen vrije trap uit de benedenhoek ranselde, zat er misschien een stunt in.

Toch was het niet lang hierna 1-0, nadat een afgeslagen voorzet van de zijkant opnieuw werd ingebracht. Deze werd teruggelegd door iemand die in buitenspelpositie stond, maar de arbiter vond het blijkbaar nodig om DBGC over dit dode punt heen te helpen. Kort hierop werd het ook 2-0, nadat de sterke spits de rechtsvoor wegstuurde, deze was iets eerder bij de bal dan Sonny en schoof hem in leeg doel. Hierna moest Steenbergen soms wat meer ruimte prijs geven, maar echt grote kansen bleven uit voor de thuisploeg.

Vlak voor rust kreeg Steenbergen dé mogelijkheid om dichterbij te komen, had het eerder al wat rommelige uitbraken gehad zonder de kans echt goed af te drukken, nu kreeg het tot tweemaal toe de mogelijkheid te schieten, maar de hardwerkende spits Hylke Tanke kwam net te kort om goed af te ronden.

Na de rust zakte Steenbergen weer in en bleef het loeren op de counter, zeker met de ingevallen Tim Schillemans zou het nu wat directer richting het doel kunnen gaan. Dit werd echter niet het scenario, DBGC speelde achterin en op het middenveld rustig rond, koesterde het balbezit en kwam slechts enkele keren voor het doel. Met deze spaarzame kansjes werd onzorgvuldig, waardoor Steenbergen 5 minuten voor tijd dichterbij kon komen, na een moeizame redding van de keeper was deze even buiten beeld, maar invaller Sven de Kock schoot helaas via een vijandelijke rug net naast het doel.

In de slotminuut verdween een van richting veranderde voorzet nog in het net, waarmee de 3-0 op het bord kwam. Uiteraard had DBGC misschien wat fanatieker de aanval gezocht bij een 2-1 stand, maar het gevoel dat over blijft is toch dat er misschien net iets meer in had gezeten door deze kansen, hoewel een gelijkspel absoluut niet verdiend was geweest daar de ploeg uit Oude Tonge een stuk beter was.

Steenbergen is nu enkele weken vrij, daarna komen diverse concurrenten op bezoek en zal het echt punten moeten gaan pakken om niet in het drijfzand van het rechterrijtje weg te zakken.

Zaterdag 8 februari

Zaterdag3 komt niet tot scoren tegen DVO’60

Na de 3-2 nederlaag op bezoek bij DVO’60 herstelde Steenbergen zich met een 0-2 overwinning bij Prinsenland, hierdoor keek het met vertrouwen weer uit naar de nieuwe ontmoeting met DVO’60. Dit bleek echter ongegrond, al binnen het half uur stond de eindstand van 0-2 op het bord.

Steenbergen startte nog goed, het zag dat de sterkhouders van DVO’60 mee afgereisd waren maar het begon scherp en zette op het eigen hoofdveld de bezoekers steeds vast, waardoor het de bal op het middenveld kon verover. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet, slechts wat schoten van de rand van het strafschopgebied volgden. Aan de andere kant was de eerste corner direct fataal, iedereen lette op zijn tegenstander maar een van achteruit ingelopen speler schoot ongedekt binnen.

Even later werd het 0-2, nadat de nummer 7 op links een zee van ruimte had gevonden en kiezelhard boven doelman Guido Sinnema binnen schoot. Het grootste verlies was echter aanvoerder Stephan Smeekes, die zich lelijk bezeerde tijdens een fair duel om de bal, er wordt gevreesd voor een kruisbandkwetsuur. De rest van de eerste helft geloofde DVO’60 het wel, Steenbergen was weer wat beter geconcentreerd en hoefde nog slechts 1 counterkans en een vrije trap (via doelman Lars tegen de paal) toe te staan, aan de andere kant was een scherp aangesneden vrije trap van Rick Driessen bijna de opmaat voor de aansluitingstreffer, bij de 2e paal kopte Nick van Eekelen goed naar de grond, maar helaas tegen het been van de keeper aan.

Na de rust was DVO’60 het in balbezit wat kwijt, maar Steenbergen kon hiervan niet profiteren. Twee grote kansen waren er in de 2e helft: Thijs werd na balverlies van DVO’60 alleen voor de doelman gezet, maar hij plaatste in een uiterste krachtsinspanning de bal net naast het doel, even later viel een goede voorzet van de opgestoomde Aaron Bruijns over de doelman heen, maar Nick van Eekelen kon deze bij de 2e paal net niet binnenglijden. Het laatste kwartier vloeiden de krachten weg, ook al omdat vrijwel elke voorzet bij de sterke aanvoerder van DVO’60 terecht kwam.

Aan de andere kant was doelman Sonny de Bont na de rust Lars Driessen af komen lossen, die op zijn beurt weer was ingevallen nadat Guido Sinnema na een minuut of 35 uit viel. Sonny hield zijn doel knap schoon na enkele counters, waardoor het duel als een nachtkaars uit ging.

Steenbergen kon hierdoor de 3e plaats dus niet overnemen, iets waar het gedurende de wedstrijd ook geen moment aanspraak op kon maken. Met het bezoek aan de nog altijd ongeslagen koploper DBGC 3 voor de boeg, kijkt Steenbergen bevreesd naar onder op de ranglijst.

Dinsdag 4 februari

Steenbergen Onder23 ‘debuteert’ bij FC Binnenmaas

Op dinsdag 4 februari is er een wedstrijd gespeeld die voor vele weinig betekenis heeft. Toch zullen er een aantal jongens zijn die deze wedstrijd nooit meer vergeten. Zij spelen hun debuut onder hoofdtrainer Robin Borremans, in een Onder23 wedstrijd tegen FC Binnenmaas.

Nadat de warming-up en de wedstrijdbespreking achter de rug zijn is het tijd voor de aftrap in Maasdam. Enkele vertrouwde gezichten uit het 1e elftal zijn te zien in het team, alle basisspelers van afgelopen zondag tegen Hoeven trainden in Steenbergen, dus werden zij worden geflankeerd door enkele jeugdspelers (van de JO19, JO17) en 1 speler van zondag2.

Rens Cooijman staat als centrale verdediger in de JO19-1 en ook vanavond heeft hij de vrije rol centraal achterin waar hij samen met Bart Heshof het centrale duo vormt. Aan de linkerkant staat Tim den Houting op een voor hem nieuwe plek. Aan de rechterkant is het Lars Heshof die de verdediging ondersteunt. De derde Heshof die op het veld verschijnt is Kai, ook speler van de JO19 maar voor hem al de derde wedstrijd onder leiding van Robin en hij deed ook al wat vlieguren op bij zondag2. Kai vormt samen met Sam Hartog (JO19), Dennis Duijvelaar (JO17) en Gio van der Wegen (JO19) een erg jong middenveld. Kai op rechts, Sam speelt als controleur, Dennis op links en Gio ondersteunt vanaf zijn vertrouwde positie de ervaren aanvallers, Marvin Braat en Sjoukat Khan. Stijn van Merode en Tijn van Broekhoven, beide spelend in de JO17-1, nemen plaats op de bank. Onder de lat zien we Max Knook, die dit seizoen bij zondag2 keept en bij het eerste elftal op de bank zit.

FC Binnenmaas heeft de eerste helft iets meer balbezit maar Steenbergen heeft alles onder controle. Het spel gaat een beetje op en neer en grote kansen blijven uit. Waar Binnenmaas vaak voor de lange bal kiest, is het Steenbergen dat elke aanval zorgvuldig probeert op te bouwen. De aanval die aan de rechterkant over 5 vijf schijven gaat en door allen maar één keer te worden geraakt ervoor zorgt dat Kai richting de cornervlag wordt weggestuurd is 1 die eruit gelicht dient te worden: deze aanval toonde de kwaliteiten van de jeugdspelers die onze vereniging rijk is.

Ergens halverwege de eerste helft is het Marvin die op snelheid de centrale verdediger onder druk zet zodra hij wordt ingespeeld. Hij verovert de bal en rond koelbloedig af zodra hij oog in oog staat met de keeper. Hele kleine onbenutte kansjes aan beide zijden zorgen ervoor dat de ruststand 1-0 is.

De tweede helft start qua spel zoals de eerste helft is geëindigd maar dan met Tijn van Broekhoven op de plek van Sjoukat en Stijn die erin is gekomen voor Sam Hartog waar Tim de plek van Sam overneemt. Binnenmaas die met lange ballen onze verdedigers proberen te verrassen maar dat lijkt een onmogelijke taak. Steenbergen gaat door met het opbouwende spelletje en dat wordt vooral gespeeld op het middenveld. Wederom halverwege de speeltijd van de tweede helft is het weer Marvin met een identieke goal. Hij schiet hem rustig in de korte hoek nadat hij de bal van de centrale verdediger heeft afgepakt en zijn snelheid gebruikt om één op één op de keeper te komen.

Het is 2-0 en er lijkt weinig aan de hand te zijn, Steenbergen gaat door met wat ze aan het doen zijn en zo doet Binnenmaas dit ook: maar vanuit de counter is er dan toch ineens een tegengoal.

Na die goal lijkt er wat veranderd te zijn bij Steenbergen. Slaat de vermoeidheid toe? De passing wordt wat onzorgvuldig en met momenten hebben ze moeite om elkaar te vinden. Balverlies op het middenveld en vele spelers die voor de bal stonden zorgen ervoor dat Binnenmaas snel kan schakelen. Van een afstand wordt er hard geschoten en het lukt Max niet om de bal klem te pakken waarna Binnenmaas alert de bal binnen werkt. Het is 2-2 en nog een kwartier te spelen. Steenbergen speelt ondertussen wat uit de organisatie en Binnenmaas benut deze ruimte. De opzet van een nieuwe aanval begint bij de nummer 10 van Binnenmaas. Deze heeft veel ruimte en benut deze uitstekend, speelt een lange bal naar de linksbuiten waarna een strakke voorzet volgt en de spits deze van binnen de 5 kan binnen tikken. Met nog 5 minuten te spelen gingen we er vanuit dat dit de eindstand was, toch was het Binnenmaas die in de voorlaatste minuut nog een frommelgoal maakt.

Leider/trainer van de JO19-1 Nico van Schilt verklaarde na afloop: “Ondanks de uitslag heb ik genoten van dit jonge V.V. “Steenbergen”. Dit biedt ontzettend veel perspectief voor de toekomst.”

Zondag 2 februari

Steenbergen 1 speelt met tegenstander

Steenbergen: De blauwwitten hebben afgelopen zondag een prima overwinning behaald op vv Hoeven. De ploeg van Koenraads wist geen vuist te maken tegen het strijdbare Steenbergen. De slag werd op het middenveld gestreden. Waar Hoeven de bal keer op keer inleverde, wisten de blauwwitten gemakkelijk van het grote overwicht te profiteren, al was dat pas in de tweede helft. Waar vorige week de doelpunten uitbleven, scoorde Steenbergen er nu 5.

Steenbergen had na 2 minuten al op voorsprong kunnen komen. Ahmed was te snel voor de verdediger en wist naar de keeper te sprinten. Hij probeerde met een “stift” de doelman te verschansen, maar de bal ging net naast. De snelle aanvaller bleef een plaag voor de niet al te snelle achterste linie van de ploeg uit de gemeente Halderberge. Het was in de elfde minuut dat Ahmed opnieuw in duel ging met de keeper, maar hij schoot dit keer tegen hem aan. Zij broer Mo had meer succes. Joshua van Willigen kreeg de bal aangespeeld met de rug naar het doel toe. Hij zag de oudere Dahir langszij komen en gaf de bal door met een hakje. Mo aarzelde niet en haalde succesvol uit (1-0).

Hoeven wist geen kansen te creëren. Het middenveld van trainer Robin Borremans stond als een huis waardoor het de gasten de drang naar voren belette. Steenbergen ging door en was op zoek om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Joshua zocht de achterlijn op en zette de bal voor. De verdediging van Hoeven kon niet anders dan de bal tot hoekschop verwerken. Niet veel later was Ahmed opnieuw te snel en wist de keeper te omspelen, maar was niet doeltreffend.

Geen stafschop

Net voor rust had de bal op de stip gemoeten. Ahmed werd onreglementair gestuit door Arjan Braat. Iedereen op het veld, maar ook langs (zelfs de assistent scheidsrechter van Hoeven) was verbaasd toen Van Broekhoven geen strafschop gaf. Zo bleef de magere voorsprong tot aan de rust.

Steenbergen kwam na de rust nog goed weg. Hoeven stuurde de bal achter de laatste linie. De Steenbergse goalie was er op tijd uit, maar schoot de bal richting een Hoeven-speler. Die probeerde Van der Ree te passeren met een lob, maar de doelman was op tijd terug. De kansen voor de thuisploeg bleven achter elkaar komen. Een kopbal van Dam belandde op de kruising. Een geplaatst schot van Van Willigen ging net naast.

Het was Jordy Dam die de score verdubbelde. Door simpel balverlies in het hart van de verdediging bij Hoeven kon Dam de 2-0 inschieten. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Enzo den Haak, die na een lange periode van blessures zijn invalbeurt kreeg. Hij was nog niet koud in het veld en gaf een beslissende pass naar Ahmed Dahir, die zijn “loon naar werken-goal ” kreeg (3-0).

Den Haak mocht met een kwartier spelen ook zijn doelpunt maken. Een prima pass van de uitstekend spelende Pieter Suijkerbuijk kwam bij Van Willigen. Die vanaf de achterlijn de bal voortrok naar Den Haak, die het leer simpel bij de 2de paal kon intikken (4-0). In de blessuretijd mocht Van Willigen ook zijn goaltje mee pikken. Een corner die door iedereen werd gemist werd door Van Willigen in het net geschoten (5-0).

Een prima overwinning waardoor de ploeg van de 12de naar de 8ste plaats klom. Toch moet de ploeg zich blijven focussen, omdat de ploegen in het rechterrijtje erg dicht op elkaar staan. De tegenstander van volgende week, Philippine heeft net zoveel punten als Steenbergen. Zij wonnen in een spannende wedstrijd van Victoria’03.

Meer foto’s van de wedstrijd? Klik dan hier!

Scoreverloop: 1-0 Mo Dahir (’16), 2-0 Jordy Dam (’64), 3-0 Ahmed Dahir (’69), 4-0 Enzo den Haak (’75) en 5-0 Joshua van Willigen (’90)

Opstelling v.v.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Lennart Boot, Dorus Bakker, Xander Burggraaff, Joshua van Willigen, Mike de Hoog (’69 Enzo den Haak), Boudein Bickel (’76 Bart Heshof), Pieter Suijkerbuijk (’80 Lars Heshof), Ahmed Dahir,  Jordy Dam, Mo Dahir

Zaterdag 1 februari

Steenbergen opnieuw gemakkelijk voorbij Prinsenland 4

Net als in de openingswedstrijd, won zaterdag3 ook nu zonder enige moeite van Prinsenland 4, dat zeker na rust amper in de buurt van het Steenbergse doel kwam.

Voor rust was er nog enig sprake van gevaar, de uitzakkende spits werd enkele malen goed aangespeeld door de laatste man, een bekende voor veel Steenbergenaren, namelijk Klaas van der Spoel. Klaas had naast zich nog een sterke verdediger die veel weghaalde, maar verder was het pover wat Prinsenland liet zien, het centrale duo had weinig aanspeelmogelijkheden.

Mede doordat het de wind tegen had en de doelman niet gezegend was met een verre uittrap, kon Steenbergen langzaam maar zeker meer en meer druk ontwikkelen. Het profiteerde hier pas na ruim 25 minuten van, het was Rick Driessen die met een omhaal de 0-1 op het bord zette. Hiervoor had de doelman nog enkele keren laten zien wel alert te zijn, maar dit keer kon zelfs hij het niet voorkomen.

Kort na het half uur besliste Hylke Tanke het duel, een strakke voorzet van Rick Driessen viel op het hoofd van de zojuist ingevallen spits, die 5 minuten later met een spierblessure het veld moest verlaten en dus op een aardig rendement kon buigen.

Aan de andere kant had doelman Guido al weinig te doen, hooguit was het verdediger William van der Tak die hem probeerde te verschalken via zijn borst, maar vlak voor de doellijn konden beide redding brengen en was Guido ditmaal de eerste die bij de bal was.

Na rust ontspon zich een soort kat-en-muis spel, Steenbergen had overal op het veld druk op Prinsenland, maar liet ze op beslissende momenten ontsnappen. Zo schoot Nick tegen de paal, vergat hij even later de vrijstaande Stephan te bedienen in eenzelfde situatie en was Sven de Kock met een kopbal richting de kruising ook nog dichtbij de 3-0. Vlak voor tijd kreeg alleen Stephan Smeekes nog een lastige kans van dichtbij, maar het bleef helaas bij 2-0. Arbiter Ard de Gast had instructies gekregen geen blessuretijd toe te voegen en vooral de werkloze doelman Guido was blij dat het duel na krap 90 minuten beëindigd werd.

Steenbergen nam hierdoor de punten mee en staat nu 4e achter DVO’60 9, dat aanstaande zaterdag op bezoek komt. Hier werd kortgeleden nog een 0-2 voorsprong verspeeld en met 3-2 van verloren, er kan dus een belangrijke revanche genomen worden a.s. zaterdag om 13.15u.

Zondag 26 januari

Domper blessuretijd in prima match

Roosendaal: De toeschouwer was moreel de winnaar in de wedstrijd tegen RBC en V.V. “Steenbergen”, maar in blessuretijd maakte invaller Marouane Hamdoune van de Roosendaalse formatie de 1-0. Een wedstrijd waar je op het puntje van de stoel zat en waar grote kansen werden afgewisseld met veel strijd en de wil om te winnen. Met de 0-0 stand en de 90 minuten op de teller, had niemand meer gedacht aan een beslissend moment die de wedstrijd zou beslissen. Een domper voor de formatie van trainer Robin Borremans en de meegereisde toeschouwers.

Steenbergen begon goed. In de eerste 30 minuten hadden de blauwwitten met minimaal 2-0 voor moeten staan, maar keeper Matthias Deleij hield zijn doel goed schoon. Nadat Boudein Bickel zijn schot in het zijnet zag belandden, kon Joshua van Willigen alleen naar de keeper lopen. Echter deze kwam goed uit en wist de doelpoging te verijdelen.

Jordy Dam had even later 2 honderd procent kansen. Hij wist telkens voor de verdediger uit te komen, maar zijn kopkansen werden met kunst en vliegwerk gestuit door de “man of the match” aan RBC kant, Deleij.

In het laatste kwartier kwam de thuisploeg aan spelen toe. Enkele schoten gingen voorlangs, maar net voor het rustsignaal moest Joost van der Ree tot 2 keer toe zijn uiterste best doen om een tegentreffer te voorkomen.

RBC begon met de rust gelijk twee man te wisselen. Anass el Gamali en Marouane Hamdouane kwamen in het veld. Dit leverde RBC meer druk naar voren op. Het werd erg druk voor de goal van Van der Ree, die naast de vele schoten die de goal passeerden ook een paar keer aan de bak moest. De RBC-supporters mochten even juichen vlak na rust, want de speler tikte de bal die vanaf de zijkant kwam net voor de doellijn binnen. Dit was echter in buitenspelpositie.

Het bleef een open wedstrijd. Kansen volgde elkaar op. Steenbergen kon er maar moeilijk uitkomen. De druk van Roosendaalse kant werd steeds groter en als Steenbergen balbezit had werden de verkeerde keuzes gemaakt of was de bal niet bereidwillig om gedwee mee te gaan. Toch kregen de blauwwitten nog 2 dotten van kansen. Ahmed Dahir wist via de rechterkant een perfecte voorzet te geven. De Roosendaalse keeper kon er nog net met zijn vingertoppen aan komen waarbij de bal bij de vrijstaande Van Willigen kwam. Hij had de bal voor het intikken, maar reageerde te gehaast, waardoor het leer over ging. Diezelfde Van Willigen had enkele minuten later geen geluk. Zijn inzet belandde tegen de binnenkant van de paal, maar Deleij kon net de bal pakken.

De meeste supporters hadden zich al verzoend in een gelijkspel. Maar weglopen bij een 0-0 stand was “not-done” in deze mooie en spannende wedstrijd. Beide elftallen persten er nog wat uit in die laatste 5 minuten.

Het was medekoploper RBC die in de blessuretijd de winst naar zich toetrok. Een voorzet van aanvoerder Anwar Tarfit werd bij de 2de paal ingekopt door invaller Hamdouane. De goed fluitende scheidsrechter Jan Verpaalen floot daarna af.

Een mooie pot voetbal met twee strijdende ploegen. Gezien de gehele wedstrijd had een gelijkspel verdiend geweest. Het was zuur voor de blauwwitten, maar als men van het positieve uit mag gaan, dan heeft de ploeg van trainer Borremans veel strijd geleverd en prima voetbal laten zien (vooral de eerste helft).

Meer foto’s, klik dan hier….

Scoreverloop: 1-0 Hamdouane Hamdoune (’90+)

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Lennart Boot, Dorus Bakker, Bas van Broekhoven, Boudein Bickel, Mike de Hoog, Joshua van Willigen, Pieter Suijkerbuijk, Ahmed Dahir (’86 Mo Dahir) & Jordy Dam.

Zaterdag 25 januari

Zaterdag3 laat vroege voorsprong schieten

In het 2e inhaalweekend stond voor zaterdag3 opnieuw een uitduel op het programma, op de hagelnieuwe kunstgrasmat van DVO’60 trad men aan tegen het 9e elftal. Dit team bleek vorig seizoen een meer dan goede tegenstander, beide teams wonnen toen eenmaal met 1-2. Ook dit seizoen stond DVO’60 ongeveer gelijk met Steenbergen, waardoor een spannend duel verwacht werd.

Behalve de sterke nummer 7, die vorig jaar de wedstrijd in Steenbergen besliste, had DVO’60 nu achterin ook nog een sterke aanvoerder in de gelederen. Deze spelers bepaalden grotendeels het spel, maar konden niet voorkomen dat Steenbergen een vroege voorsprong pakte. Het balbezit was voor DVO’60, dat tot de zestienmeter mocht komen en wat speldenprikjes uit kon delen, bij 2 uitvallen was Steenbergen bijzonder effectief. Bjorn van Opdorp werd op randje buitenspel weggestuurd, sneed naar binnen en schoot van de zijkant door de benen van de doelman binnen, even later eenzelfde situatie, dit keer gaf hij de bal voor. Deze ging over iedereen heen, maar captain Stephan Smeekes pikte deze op en legde terug op Tim Schillemans, die knap hard en laag binnen schoot.

Na de 0-2 werd Steenbergen ook wat sterker en hoefde het niet meer alleen tegen te houden, hoewel doelman Guido Sinnema nog regelmatig in actie moest komen, was het nu ook in balbezit wat beter, zonder echt tot kansen te komen.

Na rust veranderde dit, DVO’60 werd wat sterker en bijzonder snel lag de aansluitingstreffer achter Guido: de nummer 7 werd even uit het oog verloren, hij zette een aanvaller aan het werk die de bal langs de uitstormende Guido tikte.

Hierna was er even een status quo, beide teams leken op 2 gedachten te hinken, beide kregen wat kansjes en de grootste waren voor Steenbergen: het raakte na een lange aanval de binnenkant van de paal. Kort hierop was het aan de andere kant wel raak, doelman Guido wilde een diepe bal hard wegtrappen, maar schampte deze slechts waardoor deze voor de spits bleef liggen.

Toen even later de spits hard doorging op hem en uit de hieruit volgende corner de 3-2 binnen viel via de handen van Guido, richtte Steenbergen zich nog eenmaal op. De laatste 5 minuten kwam DVO’60 er amper uit, eenmaal verscheen de spits uit de counter voor doelman Guido, die goed redde. Aan de andere kant kwam Steenbergen in het slotoffensief niet meer tot kansen, waardoor het met een nederlaag achter bleef.

Komende zaterdag zal het bij Prinsenland gaan proberen toch in ieder geval de positie in het linkerrijtje te verdedigen, de week erna komt DVO’60 op bezoek in Steenbergen, dat zich dan meteen kan revancheren.

Zondag 19 januari

Prima overwinning in oefenduel tegen METO

Steenbergen: Het eerste elftal is de oefencampagne goed gestart. Nadat er 4-4 gespeeld werd in Hoorn tegen FC de Blokkers, werd er vrij gemakkelijk gewonnen van 4e klasser METO uit Hoogerheide met 5-1.

Trainer Robin Borremans die net voor de wedstrijd zijn handtekening zette voor een verlenging van zijn contract moest enkele spelers rust geven ivm kleine blessures. Hiermee werden er wat omzettingen gedaan in het elftal. Aanvoerder Jordy Dam speelde controlerend achterin. Hij strooide de gehele wedstrijd met prachtige passes. De openingsgoal van zijn hand (of voet) was wonder schoon. Net buiten de zestien plaatste hij de bal met de buitenkant voet het doel in. De keeper van METO kon er alleen maar naar kijken.

Het was eenrichtingsverkeer. Kansen kwamen er volop. Lennart Boot schoot prima binnen en Ahmed Dahir wist de bal, die van achteren uit werd gespeeld tussen de doelman en de laatste man te ontfutselen. Hij speelde de sluitpost voorbij en bracht de rust stand op 3-0.

Na de rust bleven Lars Heshof en Joshua van Willigen in de kleedkamer achter. Zij zaten al in de eerste 45 minuten op de grond i.v.m. kleine blessures. Borremans begon met Tim den Houting en Marvin Braat in hun plaats. METO kwam iets meer opzetten. Joost van der Ree moest een enkele keer gestrekt naar de bal. Tot 2x toe redde de doelman Steenbergen, maar het was aanvaller Kevin de Jong die de bal van de doellijn wilde schieten. Hij was de man die METO hielp aan een doelpunt. De bal ketste tegen de onderkant lat het doel in.

Steenbergen ging gewoon verder en Braat en Dam (vrije trap) maakten er nog resp. 4-1 en 5-1 van. Het vermelden waard: JO19-junior Declan Thiele maakte zijn debuut in de hoofdmacht.

Zondag speelt het eerste uit in Roosendaal tegen RBC om 14:30 uur voor de herstart van de competitie.

Scoreverloop: 1-0 Jordy Dam (‘6), 2-0 Lennart Boot (’17), 3-0 Ahmed Dahir (’38), 3-1 Kevin de Jong (ed ’56), 4-1 Marvin Braat (’61) en 5-1 Jordy Dam (’71)

Selectie V.V. “Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Lennart Boot, Lars Heshof, Jordy Dam, Bas van Broekhoven, Mike de Hoog, Mo Dahir, Joshua van Willigen, Kevin de Jong, Ahmed Dahir, Declan Thiele, Tim den Houting, Marvin Braat, Bart Heshof

Meer foto’s, klik dan hier!

Zaterdag 18 januari

Zaterdag3 & Lepelstraat komen niet tot scoren

Het hoofdveld van Lepelstraat vormde het decor voor de competitiehervatting, na een korte winterstop waren zaterdag2 van Lepelstraatse Boys en zaterdag3 er klaar voor, maar kwamen beide van een koude kermis thuis. Alleen de doelmannen konden tevreden terugkijken op dit duel: het bleef bij 0-0.

Steenbergen kende een brede selectie, waardoor het jonge Lepelstraatse Boys de gehele wedstrijd bijgebeend kon worden. Ondanks de lage gemiddelde leeftijd was Lepelstraat echter geen naïeve ploeg, het zakte bij balbezit van Steenbergen ver in en had een goede keeper onder de lat staan. Steenbergen kwam nooit los, kreeg in de eerste helft een paar schietkansen uit de 2e lijn (die steeds werden geblokt) en een kopbal van de opgekomen linksachter Aaron Bruijns werd door de doelman naast getikt.

Na de rust hield Lepelstraat 1 spits meer voorin, waardoor het iets gevaarlijker kon worden uit de counter, doelman Guido Sinnema moest enkele keren in actie komen en de snelheid van verdedigers Joost Savelkouls en Koen Kuijper kwam ook meermaals goed van pas. Aan de andere kant kreeg Steenbergen niet veel grote kansen, spits Hylke Tanke kwam regelmatig in balbezit maar vaak te ver van het doel om gevaar te kunnen stichten. Het bleef vooral bij schoten vanaf rand 16, slechts 1 keer kwam Steenbergen dichter in de buurt: Hylke hield een verre inworp goed bij zich, legde af op de inkomende Tim Schillemans maar hij schoot hard over. Net toen Steenbergen het idee had weer wat sterker te worden, kon Lars Driessen na een gele kaart af gaan koelen, de dader van een flinke overtreding op hem werd gespaard maar met 11 tegen 10 kwam Steenbergen ook niet in de problemen.

Hierdoor hielden beide ploegen een punt over aan dit duel, wat gezien het spelbeeld zeker terecht was, maar niet geheel nodig omdat Steenbergen aanvallend te weinig bracht. Komende zaterdag gaat het op bezoek bij DVO’60, een team dat na 9 duels garant staat voor ruim 4 gescoorde goals en ook ongeveer 4 tegengoals, wat dit op zal leveren tegen het zuinige Steenbergen (17 goals, 18 tegen) is de vraag.

Zondag 15 december

Met goed gevoel de winterstop in

Steenbergen: Wat op voorhand een lastige wedstrijd zou worden, werd achteraf afgedaan als een makkelijke en verdiende overwinning. De Blauwwitten die de afgelopen weken het ritme te pakken hebben speelden op zondag 15 december een prima match en wisten met 3-0  het beter geklasseerde rkvv Schijf te verslaan.

Wat als een blauwdruk van de wedstrijden dit seizoen gezien kan worden, startte Steenbergen voortvarend. De ploeg zet de tegenstander vast, maar grote kansen komen er niet uit. De nummer 4 van de competitie, Schijf krijgt via enkele uitvallen wat kansen, maar de bal schiet voorlangs.

Steenbergen krijgt na 15 minuten kansjes. De actieve Joshua van Willigen ziet zijn schot over gaan evenals het geplaatste schot van Jordy Dam. In die fase is de thuisploeg sterker en aanvallender. Van Willigen is nog het dichtst bij een eerste treffer van de wedstrijd. Zijn inzet wordt tot corner verwerkt. De spits komt ook een teenlengte te kort om de bal uit een vrije trap in te tikken. Maar niet veel later treft hij wel het doel. Ahmed Dahir frommelt in het zestien meter gebied, zijn schot wordt gepareerd door de keeper, maar de rebound is voor Van Willigen. Al vallend schiet hij het leer achter de goalie (1-0). Met deze stand gingen de ploegen ook rusten.

Steenbergen kwam goed uit de kleedkamer. Een goal van Mike de Hoog werd afgekeurd. Met net een uur gespeeld wordt een vermeende handsbal in de zestien van Steenbergen naar het rijk der fabelen gewezen.

Het spel wordt slordiger. De doelman van Schijf schiet te zacht naar zijn verdediging, waardoor Dahir ertussen kon komen. Een onreglementaire tussenkomst kost een Schijf-speler geel, waar ook een andere kleur getrokken kon worden.

De ploeg van trainer Robin Borremans, die later in de week zijn contract verlengt bij vv Steenbergen was op “oorlogspad”. Een snoekduik van Dam uit een voorzet van Van Willigen gaat maar net naast. Twee minuten later was daar dan toch de 2-0. Ahmed soleert door de verdediging en schiet hem binnen. Niet veel later is hij de achterste linie weer te snel af, maar de keeper stond op zijn plek.

Broer Mo nam ook een aandeel in de score. Hij schoot de bal uit een hoekschop binnen (3-0). Steenbergen 1 is voor dit jaar klaar met voetballen. In de winterstop zullen er nog enkele oefenpotjes worden gespeeld. Meer informatie daarover is te vinden op de site, zodra er meer bekend is.

Scoreverloop: 1-0 Joshua van Willigen (’29), 2-0 Ahmed Dahir (’72), 3-0 Mo Dahir (’83)

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Lars Heshof, Bas van Broekhoven (Bart Heshof), Boudein Bickel, Mike de Hoog, Mo Dahir, Ahmed Dahir (Marvin Braat), Jordy Dam, Joshua van Willigen (Diego Vaissaire)

meer foto’s van de wedstrijd, klik dan hier.

Zondag 8 december

Gemakkelijke winst op MOC’17

Bergen op Zoom: Steenbergen zette de lijn voort van de afgelopen weken. Maar nu werd het steeds betere spel omgezet in een prima winst. Waar vorige week nog onterecht werd verloren van DSE, was zondag geen twijfel mogelijk wie de punten mee mocht nemen. Steenbergen dicteerde de wedstrijd en won verdiend van MOC’17.

Trainer Robin Borremans kon zondag weer beschikken over Enzo den Haak, die door een blessure al maanden aan de kant stond. Met zijn snelheid en schotkracht moest Steenbergen iets meer naar voren kunnen voetballen. Echter was de spits nog niet op het niveau van voor zijn afwezigheid. Verkeerde keuzes en balverlies in de eerste 45 minuten zorgde ervoor dat MOC’17 er soms uit kwam, maar echte kansen leverde dat niet op voor de Bergenaren. Achterin stond het als een huis. Keeper Joost van der Ree had dan ook weinig te doen. Zijn collega aan de andere kant daarentegen wel. Via de zijkanten (Boudein Bickel en Mo Dahir) kregen Jordy Dam, Joshua van Willigen en Den Haak mogelijkheden om de openingsscore te maken. Echter was Steenbergen in het eerste bedrijf slordig met de kansen die men kreeg. Daar zou verandering in komen in de 2de helft.

Na rust moest de keeper van de thuisploeg gelijk aan de bak. Een prima schot van Den Haak werd verwerkt tot corner. Maar een paar minuten later was het dan wel raak. Uit een ingooi van Dorus Bakker kopte Enzo den Haak met zijn achterhoofd de bal binnen. Dat was het begin van een prima 2de helft. Combinaties liepen en de kansen stapelden zich op. Den Haak zette Mo Dahir voor de keeper en deze aarzelde niet. Zijn schot ging onder de keeper door (o-2). Met het inbrengen van een lange stevige spits wist MOC’17 de bal iets meer bij zich te houden, maar dit resulteerde niet echt in grote kansen.

Steenbergen bleef met deze prima stand voetballen. Mike de Hoog zag zijn inzet net naast gaan. Na een spaarzame aanval van MOC’17 werd Joshua van Willigen bereikt. Hij kreeg de bal via Dam en Den Haak. Via binnenkant paal werd het 0-3. Met nog 20 minuten te spelen konden de supporters van Steenbergen opnieuw juichen. Via een vrije trap kon Dam, die de lijnen in de wedstrijd uitstippelde, makkelijk inkoppen (0-4). Steenbergen liet in de laatste minuten de thuisclub wat komen. Een invaller aan Bergse kant kreeg nog een kans, maar zijn schot ging over. Net voor tijd kreeg MOC’17 dan een eretreffer. Via een voorzet vanaf de achterlijn scoorde Numanovic de 1-4.

Trainer Borremans was na afloop zeer tevreden. “Ik heb het Steenbergen gezien wat ik wil zien” was zijn commentaar. Volgende week speelt het eerste zijn laatste wedstrijd van dit jaar. Tegenstander is Schijf. Een ploeg waar vorig jaar niet van werd gewonnen. Met een evt. winst zou Steenbergen eindelijk van plaats 13 af kunnen komen. De ploegen in deze klasse staan zo dicht bij elkaar dat zelfs een flink sprongetje bij winst tot de mogelijkheden kan behoren. De wedstrijd begint al om 14:00 uur.

Scoreverloop: 0-1 Enzo den Haak (’48), 0-2 Mo Dahir (’52), 0-3 Joshua van Willigen (’60), 0-4 Jordy Dam (’71) & 1-4 Andrej Numanovic (’87)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost van der Ree, Xander Burggraaff, Lars Heshof (’85 Lennart Boot), Dorus Bakker, Bas van Broekhoven, Mike de Hoog, Boudein Bickel, Enzo den Haak (’82 Bart Heshof), Jordy Dam, Mo Dahir en Joshua van Willigen (’81 Ahmed Dahir)

Meer wedstrijdfoto? Klik dan hier

Zaterdag 7 december

Zaterdag3 voorbij hekkensluiter

Na 2 duels zonder winst kreeg Steenbergen nu VVC’68 5 op bezoek, dat de rode lantaarn in het bezit heeft maar afgelopen week de eerste punten pakte dankzij een overwinning op Prinsenland. Steenbergen verloor zelf vorige week kansloos van koploper FC Bergen, dat al na 10 minuten een beslissende 3-0 voorsprong had genomen. Koen Kuijper zorgde voor de eretreffer, maar het werd 6-1.

In Steenbergen was in eerste instantie niet te zien dat VVC’68 onderaan staat, het hield de rijen gesloten en kwam uit een counter zelfs op voorsprong, de spits veroverde na een Steenbergse hoekschop de ‘tweede’ bal op het middenveld en kreeg vrije doortocht doordat hij de Steenbergse defensie met een goede lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been zette.

Steenbergen had wel meer balbezit, maar kon het eerste half uur weinig gevaar stichten. Pas nadat er diverse wissels plaats hadden gevonden kwamen er wat meer kansen, ook omdat VVC’68 de concentratie wat weg zag zakken. Voor rust kwam er nog de gelijkmaker, Stephan Smeekes scoorde pas voor het eerst dit seizoen maar wel op een goed moment. Andere kansen volgden, maar de doelman van VVC’68 was alert.

Na rust was het Stephan die direct ook de 2-1 maakte, een lange bal van Joost Savelkouls werd doorgekopt door Hylke Tanke, die het luchtduel van de Halsterse doelman won. De bal leek al het doel in te gaan, maar Stephan vertrouwde het niet helemaal en gaf het beslissende tikje.

Hierna was Steenbergen van plan het duel snel te beslissen, dat leek ook zo maar arbiter Gerard de Heer oordeelde anders. Voor de eerste beslissing was nog wat te zeggen, Michael Mink knikte een corner binnen maar leunde op zijn tegenstanders, kort hierna moest de bal op de stip maar om onverklaarbare wijze gebeurde dit niet. Hylke Tanke had de bal voor het intikken, maar werd duidelijk aangeraakt (in de Eredivisie zouden ze het over impact van het contactmoment hebben) en ging naar de grond, maar tot ieders verbazing volgde er geen fluitsignaal.

Toen de Steenbergse storm wat was gaan liggen kwam het duel in een impasse: Steenbergen wilde niet te veel risico nemen en de 2-1 verdedigen, de bezoekers waren niet meer bij machte om voor de gelijkmaker te gaan, al helemaal niet toen 1 van de voorwaartsen na een harde maar faire tackle verkeerd viel en met een gekwetste arm het veld moest verlaten.

Vlak voor tijd viel dan toch de beslissingen, Tim Schillemans kreeg de rebound van een corner, zijn schot werd geblokt en hij nam de bal daarna prachtig op de volley in de bovenhoek, waarop de doelman geen antwoord had. Kort hierna volgde het eindsignaal, waardoor Steenbergen weer 3 punten bij kon schrijven. Komend weekend gaat Steenbergen voor het laatste duel voor de winterstop op bezoek in Lepelstraat, waar het om 13.30u tegen de lokale zaterdag2 speelt. Dit team debuteert in het seniorenvoetbal en staat op dit moment op een knappe 7e plaats, 2 punten onder Steenbergen.

Zondag 1 december

Zondagsschot velt Steenbergen 1

Steenbergen: In de laatste minuut werd keeper Joost van der Ree geklopt, terwijl hij daarvoor twee keer een penalty stopte. een flinke domper voor het team van trainer Robin Borremans. Voor rust had de ploeg nog een achterstand van 0-1 omgebogen naar een 3-1 voorsprong, maar deze knotsgekke wedstrijd eindige in de “Dying seconds” in een 4-5 nederlaag waardoor Steenbergen de deksel op de neus kreeg.

Foto’s van de wedstrijd, klik dan hier.

Scoreverloop: 0-1 Dailey van Toren, 1-1 Boudein Bickel (’13), 2-1 Joshua van Willigen (’24 pen.), 3-1 Jordy Dam (’28), 3-2 en 3-3 (beide pen.) Cas Nooren, 3-4 Pieter Foesenek, 4-4 Joshua van Willigen (’75) en 4-5 Pieter Foesenek

Opstelling V.V. “Steenbergen” 1: Joost van der Ree, Xander Burggraaff (’67 Mike de Hoog), Lennart Boot, Lars Heshof, Bas van Broekhoven, Dorus Bakker, Boudein Bickel, Joshua van Willigen, Jordy Dam, Mo Dahir, Ahmed Dahir (’83 Bart Heshof), 

Zondag 24 november

Blauwwitten belonen zich niet

Hulst: Terwijl de mist toenam zagen de toeschouwers weinig kansen. Niet door de weersomstandigheden, maar omdat beide ploegen (zeker de eerste helft) weinig voor het doel te vinden waren. Toch had Steenbergen meer aanspraak op de winst dan hun Zeeuwse opponent. Echter bleef de stand zoals er werd begonnen.

Steenbergen begon gelijk met aanvallen en zette HV V’24 vast, maar na een mogelijkheid van Jordy Dam, was het de thuisploeg die meer druk begon te zetten op de verdediging van de blauwwitten. De laatste 4 gaven weinig weg. Een mooie combinatie tussen Lennart Boot, Dam en Boudein Bickel leverde weinig op. Zelfs het schot van Davy Krijnen werd geblokt. Het was oppassen voor de snelle hervattingen van Hulst.

De enige kans in de eerste 45 minuten was voor HVV’24. Via een uitbraak kon Jozue Kashif Weever richting Joost van der Ree lopen, maar hij vergat de bal goed aan te nemen, waardoor Dorus Bakker de aanval onschadelijk kon maken.

Een logische wissel was aanstaande. Achmed Dahir nam de plaats in van Krijnen. Er was meer snelheid nodig voorin omdat daar de ruimte lag. Het was dan ook binnen 3 minuten raak. Achmed Dahir kwam erlangs en wist de achterlijn te halen en zette de bal voor. Een verdediger haalde de bal weg en schoot richting de op de grond liggende Dahir, die de bal binnen hield en via een klein gaatje in het doel schoot.

Echter werd deze afgekeurd. Volgens de assistent-scheidsrechters was hij achter de lijn geweest. De vraag is of hij dit goed zag met een doel ertussen. De scheidsrechter ging met de vlaggenist mee en liet de keeper uittrappen. Toeschouwers van de thuisclub gaven later ook aan dat de bal ook niet in zijn geheel over de achterlijn was gegaan.

HVV’24 kreeg net als in de eerste helft maar 1 kans. Een prima schot werd door een prima safe van Van der Ree corner getikt. Steenbergen was sterker in de tweede helft, maar wist van het voordeel niet te profiteren. Hulst had veel moeite met de snelle broers en de enorme druk vanaf het middenveld. Vele “vuile” meters werden verricht. De thuisploeg kwam niet meer voor in het spel, zoals ze eerder deden. Uit een vrije trap van Dam moest de Zeeuwse keeper gestrekt. De rebound leverde niets op. Toch was het oppassen geblazen voor de counter, maar zoals eerder gezegd, de verdediging stond als een huis.

Steenbergen bleef strijden voor de winst. Het was echter niet gelukkig in de afwerking. Opnieuw was Achmed weg door een fout van de verdediging. Hij schoot, maar zijn inzet werd gekeerd. De rebound van Bickel trof ook geen doel. Pieter Suijkerbuijk die een steekbal kreeg aangespeeld door Mike de Hoog kon niet zoveel kracht zetten met zijn schoen om de keeper te verrassen. HVV’24 kwam met nog 10 minuten te spelen met 10 man te staan. De scheidsrechter zag een natrappende beweging van Dion Weemaes (kreeg al eerder geel), waardoor de speler met direct rood kon vertrekken. Hij was niet de enige van Hulst die eerder de kleedkamer kon opzoeken. De assistent-scheidsrechter was het meerdere malen niet eens met de beslissingen van scheidsrechter Van den Brink, waardoor hij eerst zijn vlag weggooide en daarna gefrustreerd de bal op het dak van de kantine trapte. De wedstrijd werd vijf minuten stilgelegd. De beide aanvoerders moesten bij de leidsman komen, waarna de wedstrijd zonder verdere noemenswaardigheden werd uitgespeeld.

Vooraf vertelde trainer Robin Borremans dat hij nog nooit had verloren in Hulst, terwijl de blauwwitten de laatste keer met lege handen de bus in konden stappen. Hij verloor deze keer niet, maar had gezien het spelbeeld in de tweede helft de drie punten moeten meenemen.

De volgende wedstrijd is tegen DSE. Een ploeg die vorig jaar nog in de 4deklasse opereerde en kampioen werd. De ploeg uit Etten Leur staat net boven Steenbergen met 1 punt meer. De aftrap zal om 14:30 uur plaats vinden.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Lennart Boot, Lars Heshof, Dorus Bakker, Mike de Hoog (’79 Bas van Broekhoven), Pieter Suijkerbuijk (’89 Bart Heshof), Boudein Bickel, Jordy Dam, Davy Krijnen (’46 Achmed Dahir), Mo Dahir

Meer foto’s van de wedstrijd, klik dan hier.

Zaterdag 23 november

Steenbergen opnieuw puntloos na uitduel

Na een eerdere nederlaag bij De Fendert en gelijkspel bij Seolto, wist Steenbergen opnieuw niet te winnen op verplaatsing. In Klundert eindigde een typische 0-0 wedstrijd in een 2-0 nederlaag.

Voor rust zat er bij beide ploegen weinig pit in, op een bijzonder goede grasmat konden de ploegen de bal niet lang in het bezit houden en waren er weinig uitgespeelde aanvallen te bespeuren. Een counter van Klundert was nog de grootste kans, maar doelman Guido stond op zijn post. Mogelijk was het voor de teams ook lastig om de bal bij een medespeler te krijgen omdat Klundert pas na rust besloot alternatieve shirts aan te trekken.

Na rust was er wat meer beleving vanuit Steenbergen, maar het zou uiteindelijk niet tot scoren komen: het centrale duo van Klundert kon veel verijdelen en anders was er nog altijd de geleende jeugddoelman die goed stond te keepen. Na een overstapje van Jasper van Tilburg was het Jeroen Hagenaars die hem goed testte, maar de goalie pareerde de bal die richting de bovenhoek ging.

Hierna kreeg Steenbergen nog wat kansjes, Joost Savelkouls schoot een afgeslagen corner via een tegenstander naast en Hylke Tanke kopte eenmaal recht op de keeper af. Een kwartier voor tijd viel aan de andere kant het doelpunt: een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en stuitte tussen 5 spelers door bij de 2e paal binnen.

Steenbergen ging direct op zoek naar de gelijkmaker en kwam daar ook dicht bij: een strakke bal van Jasper van Tilburg werd goed gecontroleerd door Rick Driessen, hij ging de laatste man voorbij en benaderde het doel vanaf links, naast hem was ook Hylke Tanke nog met een verdediger in de weer waardoor het een 1-op-1 gevecht werd waar de doelman van de thuisploeg als winnaar uit kwam.

Aan de andere kant werd even later het duel beslist: Steenbergen kon niet tot een slotoffensief komen doordat het te slordig speelde en 1 van de middenvelders schoot de bal prachtig via onderkant lat binnen.

Hierdoor bleef Steenbergen opnieuw met lege handen achter, waar het zeker wel hard had gewerkt maar naast een dosis pech was ook de scherpte niet 100% aanwezig. Komende zaterdag is dat wel nodig, anders kan het een vervelende wedstrijd worden bij koploper FC Bergen.

Zaterdag 16 november

Zaterdag3 ruim langs WHS

Na de zwaarbevochten 2-1 winst tegen MOC’17, kwam vandaag WHS 3 op bezoek. Vorig seizoen eindigde dit team nog op evenveel punten als Steenbergen, echter wist Steenbergen ook 2 keer van de ploeg uit Sint Annaland te winnen. Dat was vandaag opnieuw het geval, maar dit keer koste het wat minder moeite.

WHS staat ook onderin op de ranglijst, maar is zeker geen mindere ploeg dan de overige uit het rechterrijtje. Gebrek aan stootkracht voorin brak ze wel op, Steenbergen had defensief nauwelijks problemen, ook al omdat het nieuwe centrale duo met Ruud van Kaam en Koen Kuijper sterk speelde. De keren dat het gevaarlijk werd, was vooral omdat men zelf slordig was in de passing.

Aan de andere kant volgden ook nog nauwelijks grote kansen, Steenbergen had wel meer balbezit achterin maar de bal ging te langzaam en slordig rond om gevaar te kunnen stichten. Met het inbrengen van Rick Driessen na bijna een half uur spelen volgde ook direct de eerste kans, hij legde breed op Thijs Musters die alleen voor de keeper kwam, maar de bal niet dicht genoeg bij zich hield.

Even later opende Steenbergen wel de score: na een afgeslagen corner haalde William van der Tak de counter eruit en werd Nick van Eekelen op rechts weggestuurd door Jeroen Hagenaars, hij schoot in de korte hoek via de doelman raak. In de slotseconde van de 1e helft verdubbelde Nick de voorsprong zelfs nog, hij veroverde de bal en stuur de naar links uitgeweken Jasper van Tilburg de diepte in. Nick sloot zelf aan en Jasper leverde een voorzet op maat af, waardoor Nick binnen kon koppen.

Kort na rust vervloog alle Zeeuwse hoop definitief: de ingebrachte Hylke Tanke stuurde met een hakje Rick Driessen weg, die de bal langs de uitkomende doelman schoof en zijn eerste doelpunt van het seizoen maakte. Hierna was het duel over, Steenbergen speelde de bal goed rond en kwam soms tot wat kansjes, maar het vizier stond niet op scherp bij o.a. Hylke Tanke, die van dichtbij tegen de lat schoot. Vlak voor tijd was het Thijs Musters die nog 4-0 maakte, nadat de doelman geen antwoord had op een laag schot vanaf rand 16.

Aan de andere kant moest Guido Sinnema nog eenmaal zijn armen strekken om een schot over het doel te tikken, zodoende hield hij zijn doel schoon en stijgt Steenbergen naar de 4e plek, hoewel de stand nog wat vertekend is door verschillen in aantal gespeelde duels. Komende zaterdag gaat Steenbergen op bezoek bij Klundert, dat dit seizoen nog maar moeizaam tot scoren komt (slechts 8 treffers in 6 duels)

Zondag 10 november

Moeizaam punt tegen titelkandidaat

Steenbergen: Op verzoek van de scheidsrechter werd het haperende scorebord uitgezet. De leidsman had een vooruit ziende blik, er werd die middag niet gescoord. Het veel betere Zundert wist het net niet te vinden, mede door het goed verdedigende werk van de blauwwitten.  

Het team van trainer Robin Borremans kwam al vanaf het begin onder flinke druk te staan. Steenbergen wist er niet onderuit te voetballen. De ploeg van Jack Sweres wist de ruimte op het veld goed te benutten, waardoor de blauwwitten massaal naar achteren moesten. Zundert kreeg kansen, maar die werden door de goed keepende Joost van der Ree teniet gedaan of het vizier stond niet scherp. Spits Marvin Braat stond dan ook op een eilandje voorin. Steenbergen kreeg voor rust maar 1 mogelijkheid om te scoren, maar Braat kreeg de bal niet goed onder controle om af te drukken. Wat overigens wel tegen de verhouding was geweest. Het was dus vrezen voor de volgende 45 minuten.

Wat te verwachten was werd door Borremans uitgevoerd. Braat bleef aan de kant en er werd meer power op het middenveld ingevoerd door Jordy Dam in te brengen. Hij moest noodgedwongen een aantal wedstrijden aan de kant blijven door een blessure. Deze wissel was gelijk een ommekeer. Steenbergen kon meer onder de druk vandaan spelen, waardoor het zelfs kansjes kreeg. Hij bediende Ahmed Dahir die zijn actie gestuit zag worden door de keeper. Het was wel oppassen voor de snelle uitvallen van de bezoekers die stug verder gingen om de winst mee naar huis te nemen.

Toch wist Steenbergen de schade te voorkomen. De ploeg zit momenteel niet in de positie om mooi en flitsend voetbal te laten zien. De punten zijn hard nodig om uit de onderste regionen te komen. Met twee defensieve wissels werd de vesting achterin verder verstevigd, want Zundert drong meer aan. Scheidsrechter Dorsman had er zin in, want hij liet 10 minuten (in de eerste helft ook al 5 minuten) langer spelen. De opluchting bij Steenbergen was dan ook groot nadat hij toch het eindsignaal liet horen. De blauwwitten werden gefeliciteerd met een punt, waar Zundert er twee verloor, gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd.

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Lennart Boot, Dorus Bakker, Lars Heshof, Xander Burggraaff, Joshua van Willigen, Marvin Braat (’46 Jordy Dam), Boudein Bickel, Ahmed Dahir (’73 Mike de Hoog), Mo Dahir (’86 Bas van Broekhoven) & Pieter Suijkerbuijk

meer foto’s klik hier!

Zondag 3 november

Prima winst op koploper

Steenbergen:  Het was bijna een onmogelijke opgave om in de fase waar de blauwwitten zitten, punten te pakken van de koploper. Toch mochten de 3 punten bijgeschreven worden na 90 minuten.  “Door een andere manier van spelen en hard werken hebben we de winst weten te pakken”, aldus trainer Robin Borremans. Hij was dan ook opgelucht na Steenbergen – Victoria’03. “Dit geeft vertrouwen” was zijn commentaar dan ook na de wedstrijd.

Borremans ziet zijn ziekenboeg steeds leger worden. Alleen Jordy Dam moest dit weekend verstek laten gaan t.g.v. een operatie. Toch zat het voor Roy Iriks niet mee. Hij moest door een blessure al na 4 minuten vervangen worden door Boudein Bickel. Verrassend was dat de broers Dahir in de basis begonnen. Achmed liet in de wedstrijd tegen Steen al zien dat hij de verdediging van de tegenstander erg lastig kan maken. Zijn snelheid zorgt voor veel druk naar voren. Het was ook zijn verdienste dat Steenbergen op voorsprong kwam. Hij slalomde door de verdediging en wist de inlopende Bickel aan te spelen. Die aarzelde niet en schoot de bal goed binnen.

De bezoekers werden sterker, maar wisten niet in het zestienmeter gebied te komen. De creativiteit om mensen vrij te zetten ontbrak. Steenbergen was effectiever. Een vrije trap werd bij de tweede paal geschoten, waar Joshua van Willigen hoog boven iedereen uit sprong en over de keeper de bal inkopte (2-0). Victoria’03 probeerde met een dubbele wissel de wedstrijd open te breken. Met Boukayouht in het veld werd de ploeg van trainer Danny Mathijsen dreigender, echter zonder resultaat. Net voor rust kreeg Dorus Bakker de bal tegen zijn arm geschoten waardoor scheidsrechter Van der Zwan de bal op de stip legde. De ploegen gingen daardoor met een 2-1 stand de rust in.

De ploeg uit Oudenbosch bleef het betere spel houden na de pauze, maar het was Steenbergen die verder uitbouwde. Uit een scrimmage wist spits Marvin Braat het leer tegen de touwen te werken (3-1). Victoria’03 werd daarna gevaarlijker, maar meer dan een aantal schoten uit de 2de lijn kwamen ze niet. Trainer Borremans greep met 10 minuten op de klok in. Verdedigers Bart Heshof en Bas van Broekhoven moesten het achterin gaan versterken om de broodnodige 3 punten veilig te stellen. Dit lukte, maar de gasten wisten nog 1 keer te scoren, waardoor de eindstand op 3-2 kwam.

Volgende week wacht opnieuw een titelkandidaat.  Zundert heeft tot nu toe de minste verliespunten en liet afgelopen zondag geen spaan heel van sc Gastel. Zij wonnen vrij gemakkelijk met 5-1.

Meer foto’s, klik dan hier.

Scoreverloop: 1-0 Boudein Bickel (’11) / 2-0 Joshua van Willigen (’17) / 2-1 Ricardo de Wit (’45 pen) / 3-1 Marvin Braat (’52) / 3-2  Ricardo de Wit (’89)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Lennart Boot, Dorus Bakker, Lars Heshof, Xander Burggraaff, Roy Iriks (‘4 Boudein Bickel), Joshua van Willigen (’85 Bas van Broekhoven), Marvin Braat, Achmed Dahir (’80 Bart Heshof), Mo Dahir, Pieter Suijkerbuijk.

 

Zaterdag 2 november

Zaterdag3 weet weer wat winnen is na spannend duel!

Na 3 wedstrijden zonder winst was het tijd voor de blauw witten weer eens de volle winst te pakken.Tegen MOC trof men een jonge goed combinerende ploeg met een aantal snelle spelers. Steenbergen bracht daarin wat meer ervaring en wist vaak de tweede bal te winnen.

De start was voor de ploeg uit Bergen op Zoom. De eerste 10 minuten speelde de ploeg slimmer en kwam Steenbergen er niet aan te pas. Tot de 16 was men gevaarlijk, maar veel verder kwam men niet. Het was Steenbergen die na een kwartier uit het niets op voorsprong kwam. Een lange bal van Joost werd door Stephan doorgekopt en Thijs haalde onberispelijk hard uit! Een mooie goal die ook direct het spelbeeld leek om te gooien. Steenbergen won duels, werd sterker, maar door mis communicatie achterin was het toch al snel 1-1. Gelukkig bleef Steenbergen duels winnen en kreeg men kansen op de voorsprong. Een rush vanaf de middenlijn van Stephan verdiende een beter lot, hij dacht uiteindelijk de bal klaar te leggen voor Nick, helaas was een rappe middenvelder er net bij om zijn voet er tussen te zetten. Aan de andere kant was het Guido die met een paar snelle intercepties een achterstand voorkwam. Rust 1-1.

Na rust een slordiger spelbeeld met minder kansen aan beide kanten, maar de blauw witten bleven duels winnen en waren de gehele helft de bovenliggende partij. Na een ingooi van William was het Stephan die weg draaide en de bal op goal schoot. De keeper zag de bal laat aankomen en liet los, waar Hylke er als de kippen bij was om de voorsprong binnen te schieten: 2-1. De laatste 20 minuten waren spannend. Steenbergen kreeg via Tim Schillemans nog een kans het duel op slot te gooien, maar het werd billen knijpen tot de laatste minuut.

Op basis van strijd en de wil om te winnen een verdiende overwinning. Volgende week wacht DVO. Een tegenstander waar Steenbergen het traditioneel lastig heeft.

Zondag 27 oktober

Nederlaag met lichtpuntjes

Hoeven: Meer balbezit hebben, maar er weinig meedoen. Trainer Van Gaal zou bij deze theorie hoofdschuddend het sportpark hebben verlaten. In het spel van Steenbergen was een stijgende lijn te bekennen, maar de eindpass kwam er niet of men wilde de bal in het doel dragen. Tegenstander Hoeven was daarentegen effectiever. De snelle voorhoedes wisten met enkele uitvallen de verdediging van de blauwwitten te verrassen, waardoor het nog makkelijk met 4-0 won. Een eretreffer was verdiend, maar dat zat er zelfs niet.

Met Jordy Dam terug van een schorsing begonnen de blauwwitten fel aan de wedstrijd. Maar zoals eerder vermeld liepen de aanvallen dood voor het zestien meter gebied. Keeper Joost van de Ree moest in de 10de minuut een uiterste inspanning doen om de eerste uitval van de gastheren te pareren. Maar niet veel later was het wel raak. Uit een snelle uitbraak kon Rick Braspenning de hoek uitkiezen. Hij faalde niet (1-0). Toch was Steenbergen niet aangeslagen. Een prima combinatie bracht de bal in de doelmond, maar Pieter Suijkerbuijk kwam net iets te kort om te bal in te tikken. Steenbergen zette iets meer druk naar voren, maar het was oppassen voor de snelle counters. In die fase had Steenbergen meer balbezit, maar Hoeven had de kansen.

Met nog geen half uur gespeeld werd de bal op de stip gelegd. Een vermeende handsbal van werd bestraft met een pingel. Jurgen Pertijs verdubbelde de score. Steenbergen probeerde voor rust de stand nog dragelijker te maken, maar een schot van Dam werd door de keeper tot corner verwerkt. Meer zat er niet in.

De onzichtbare Mike de Hoog bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Mo Dahir. Hij bracht wat meer drang naar voren. Steenbergen kwam iets meer in de wedstrijd, maar het bleef voetballen tot aan de zestien. Acties werden soms te ver door gedreven, waar een schot op goal soms een betere optie was. Met spelers als Dam en Den Houting had dat meer gemoeten. Die laatste probeerde het nog, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor de keeper. Lars Heshof werd in het veld gebracht waardoor er een oplossing kwam voor de snelle linkerkant van Hoeven.

Het duurde even voordat de nummer 8 van de competitie hun eerste aanval had in de 2de helft, maar toen was het wel raak. Een inswinger werd ingekopt door Cyriel van der Veen (3-0). Niet veel later kwam de eindstand op het bord. Braspenning maakte zijn 2degoal (4-0). Echter had de scheidsrechter die goal moeten afkeuren, want Heshof werd daarvoor in zijn rug gelopen, waardoor hij de bal verloor.

Het eindresultaat was niet goed (geflatteerd), maar toch waren er lichtpuntjes te zien. Een sterk laatste kwartier zorgde voor meer druk op de defensie van Hoeven en er kwamen zowaar kansen. Echter hadden de blauwwitten pech in de afronding. Een schot ketste tegen de paal.

Steenbergen-trainer Robin Borremans was realistisch. ,,Hoeven was een maatje te groot.”

Volgende week zondag wacht koploper Victoria’03 uit Oudenbosch. Een tegenstander waar de laatste jaren maar moeizaam punten van worden gepakt. Hopelijk dat de stijgende lijn verder omhoog gaat en dat er meer naar boven gekeken kan worden.

Scoreverloop: 1-0 Braspenning (‘13) / 2-0 Pertijs (’26 pen) (‘) / 3-0 Van der Veen  (‘62) / 4-0 Braspenning (‘79)

Opstelling V.V.”Steenbergen” 1: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Lennart Boot (‘67 Diego Vaissaire), Bas v Broekhoven, Dorrus Bakker, Pieter Suijkerbuijk, Boudein Bickel, Mike de Hoog (’46 Mo Dahir), Shantino da Silva (’55 Lars Heshof), Tim den Houting, Jordy Dam

meer  foto’s van de wedstrijd (klik hier)

Zaterdag 26 oktober

Zaterdag3 maar met 1 punt terug uit Zevenbergen

Na 2 teleurstellende resultaten en een vrije zaterdag toog Steenbergen vandaag af naar Zevenbergen, waar het degens kruiste met Seolto 3. Dit team speelde al tweemaal gelijk en stond dus nog wel onder Steenbergen, maar een overwinning was nodig om weer naar het linkerrijtje te verhuizen.

Steenbergen begon furieus, met een heuse stormloop op het vijandelijke doel zonder resultaat. Juist toen Seolto weer wat meer vooruit begon te spelen, kwam Steenbergen op voorsprong, Stephan Smeekes schoot naast, maar de doelman strekte zich toch uit om de bal te pakken, liet deze los en de rebound werd door Tim Schillemans binnen gewerkt. Steenbergen bleef de bal rond spelen, zeker linksachter William van der Tak kreeg veel ruimte in de opbouw, maar eenmaal voorin aangekomen zat Seolto er korter op en gaf het niet veel grote kansen weg.

Aan de andere kant was het oppassen voor de counters, zeker omdat Steenbergen nog altijd veel verdedigers miste. Vlak voor rust viel de gelijkmaker, nadat doelman Hylke Tanke eerst nog tweemaal als winnaar uit een 1-op-1 duel kwam, kon hij ook nu geen redding brengen. Dat dit doelpunt vanuit buitenspelpositie werd gemaakt, negeerde de arbiter volledig en Steenbergen kon weer opnieuw beginnen.

Na rust zakte het spelpeil, mede door het slechte en zware veld daalde het niveau met de minuut en bleef het spelbeeld hetzelfde: Steenbergen probeerde het voetballend maar kon niet genoeg brengen, aan de andere kant loerde Seolto op nog wat meer dan een puntje. Dit gebeurde echter niet, in extremis kreeg de naar de spits doorgeschoven Nick van Eekelen nog een goede kans, maar hij zag de bal via onderkant lat uit het doel stuiten.

Wederom dus niet het resultaat wat gewenst was, vorige seizoenen ging Steenbergen de strijd met dit soort tegenstanders een stuk beter aan en was men vooral een heel stuk doeltreffender, nu is er in 4 competitieduels nog slechts 7 keer gescoord. Komend weekend komt MOC’17 zaterdag5, dat met 6 punten 1 plaats hoger staat.

Zondag 20 oktober

Verdiende winst voor strijdend Steenbergen 1

Steenbergen: Het eerste elftal van vv Steenbergen heeft afgelopen zondag haar eerste wedstrijd gewonnen en is daardoor van de laatste plaats gekomen. Door hard te werken werd debutant vv Steen met 3-0 verslagen. Spelers en staf waren na afloop dan ook zeer blij. Niet alleen door het resultaat, maar ook door de getoonde werklust.

Steenbergen was in het eerste kwartier heer en meester. Spits Marvin Braat was dichtbij een openingstreffer. Halverwege de 2de helft kwamen de bezoekers meer aan aanvallen toe, mede door slordig balverlies van de blauwwitten. Het bleef bij enkele schoten voorlangs en over het doel. Net voor rust trof Braat dan toch het net, maar zijn lob over de keeper werd in buitenspel positie ingezet.

Het spel wat de toeschouwers zagen was niet best, maar Steenbergen had de controle.

Na de thee was het spelbeeld niet veel beter. De eerste die zou scoren zou waarschijnlijk de wedstrijd winnen. Steenbergen zat er goed op. Het was wel oppassen op een counter van Steen, maar de Zeeuwen waren niet daadkrachtig genoeg om keeper Max Knook het moeilijk te maken. Met nog 20 minuten op de klok vond trainer Robin Borremans tijd om aan zijn beginopstelling te sleutelen. Hij haalde Braat naar de kant en zette Shantino da Silva er in. Dit resulteerde in wat meer rust op het middenveld.  Niet veel later wist Bas van Broekhoven met een crosspass de inlopende Joshua van Willigen te bereiken. Met een uiterste poging wist hij de bal net voor de achterlijn terug te brengen waardoor de kleinste in het veld, Lennart Boot de bal in kon koppen (1-0). Een terechte voorsprong. Borremans zette meer (en verse) aanvalskracht binnen het veld door Achmed Dahir en Tim den Houting in te brengen. Het eerste balcontact van de snelle Dahir was een schot net naast het doel, maar met een assist wist hij enkele minuten later wel Boudein Bickel te bereiken, die het mooi afrondde (2-0).

De wedstrijd was toen helemaal gespeeld. Invaller Den Houting zorgde nog voor de 3-0. Je zag deze middag een fel Steenbergen die voor elkaar wilde werken. Met deze instelling moet het goed komen. Zondag 27 oktober speelt het eerste om 14:30 uur uit tegen vv Hoeven.

Meer foto’s, klik hier

Scoreverloop:
Lennart Boot (’77), 2-0 Boudein Bickel (’85) en 3-0 Tim den Houting (’88)

Selectie V.V. ‘Steenbergen’ 1:
Max Knook, Lennart Boot, Dorus Bakker, Xander Burggraaff, Bas van Broekhoven, Mike de Hoog, Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk, Joshua van Willigen (’81 Tim den Houting), Marvin Braat (’69 Shantino da Silva), Kevin de Jong (’82 Achmed Dahir)

Zaterdag 12 oktober

Zaterdag3 opnieuw met 3-2 onderuit

Qua scoreverloop en gevoel een compleet ander duel dan tegen De Fendert, maar wel dezelfde uitslag. Het 3e elftal van de Don Bosco Grijsoord Combinatie ging er dan ook met de punten vandoor.

Dit was vooral te wijten aan een desastreuze start: eerst simpel balverlies op het middenveld met een snelle aanval uit het boekje, even later een corner die binnen de 5 meter volledig vrij binnen gekopt kon worden en al binnen 6 minuten was het 0-2. Hierna richtte Steenbergen zich een beetje op, vooral rond de eigen 16 was het wat scherper maar het waren de bezoekers die zich steeds gemakkelijk onder de druk uit speelden.

Na krap een half uur werd het leed nog groter, een overtreding van William van der Tak was duidelijk buiten de 16 meter, maar arbiter Goof Musters besloot de bal op de stip te leggen. Aan de andere kant waren er wel wat kleine kansjes, maar de 1-3 zat er zeker nog niet in.

Na rust enkele omzettingen, maar nog altijd kon Steenbergen geen structurele druk ontwikkelen, ook omdat DBGC een prima ploeg heeft voor in de 5e klasse. Toch werd het een minuut of 20 voor tijd 1-3, toen een door Jasper van Tilburg uitgelokte vrije trap van een meter of 20 door Joost Savelkouls in 1 keer binnen geschoten werd. Voor Steenbergen het startsein om nog wat extra energie te leveren, maar het bleef oppassen voor de counters van DBGC. Daarnaast waren de verdedigers geroutineerd genoeg om met kleine overtredingen steeds een mogelijke aanval te stoppen.

Die verzuimden de genadeklap toe te brengen, leider Jasper vergat zijn voorbeeldfunctie en haalde in de zestienmeter door op zijn tegenstander, maar de toegekende strafschop werd naast het doel van Hylke Tanke geschoten. Aan de andere kant viel 3 minuten voor tijd nog wel de bal binnen, Rick Driessen gaf de bal met het hoofd mee op Sonny de Bont, die de keeper omspeelde en de bal nog net voor de achterlijn op doel kon schieten. Dit leek voorlangs te gaan, maar Nick van Eekelen, net als Sonny terug van een blessure, werkte de bal van dichtbij binnen.

Helaas was DBGC te slim om hierna in paniek achteruit te gaan lopen, waardoor een kans op de gelijkmaker niet meer gecreëerd kon worden. Een zwakke start die men niet meer te boven kwam, maar eigenlijk was het gedurende heel de wedstrijd te slordig om het een tegenstander als DBGC moeilijk te maken. Na 2 nederlagen op rij zal eenieder vast in de spiegel kijken en hopelijk wordt over anderhalve week Seolto 3 het slachtoffer van een hernieuwde dadendrang.

Zaterdag 5 oktober

Zaterdag3 verliest direct ongeslagen status

Het eerste uitduel van het seizoen was al voldoende voor de eerste nederlaag: Steenbergen miste in de eerste helft veel kansen en werd in de 2e helft ordinair genaaid door de 12e man in Fijnaart.

Bij aankomst zag Steenbergen op Sportpark de Fendert enkele piekfijne grasmatten liggen, maar helaas werd er toch gewoon op een trainingsveld gespeeld dat toch wel wat was aangetast de afgelopen weken. Steenbergen had meer balbezit en als vanzelf volgden ook diverse kansen, maar het zou nog tot vlak voor rust duren voor Steenbergen scoorde.

Aan de andere kant had De Fendert uit 3 counters twee treffers gemaakt, 2 keer werd op rand buitenspel de spits weggestoken, wat de gastheren goed uitspeelden.

Vlak voor rust was het zo ongeveer de 10e kans voor Steenbergen die de 1-2 opleverde, Stephan Smeekes werd links van de 16 meter weggestuurd door linksachter William van der Tak, hij gaf voor en Jeroen Hagenaars kon van dichtbij zijn voorzet binnenglijden.

Na de rust zou dit zeker goed moeten komen, zo heerste de gedachte in de kleedkamer. Dit bleek echter niet helemaal zo uit te pakken, De Fendert had de zaken achterin wat beter voor elkaar en het zware veld had ook bij Steenbergen kracht gekost.

Wel kwam het tot 2-2, een corner werd na een scrimmage van dichtbij hard binnen geschoten door Michael Mink. Hierna kon Steenbergen niet echt doordrukken, ook al omdat de arbiter 2 zuivere penalty’s (2 keer werd de snelle Rick Driessen getorpedeerd) weg wimpelde. Aan de andere kant scoorde De Fendert uit het niets, maar wel nadat de spits vanuit buitenspelpositie terug liep, zijn schot werd nog gekeerde maar de rebound werd binnen gekopt.

De arbiter ging voor het idee nog naar assistent-scheidsrechter Nick van Eekelen, maar had in het achterhoofd al de vele kratten bier die hij vast zou krijgen door de punten in eigen huis te kunnen houden.

Het kwartier hierna regende het kleine overtredingen, inworpen en hard weggeschoten ballen, ook omdat Steenbergen even met 10 man kwam te staan na het logische commentaar op de leiding en de gele kaart die daaruit voort kwam. Steenbergen kon geen vuist meer maken en moest onnodig de punten achter laten in Fijnaart.

Zaterdag komt met DBGC (Oude Tonge) een nieuwe tegenstander op bezoek, die de eerste wedstrijd met 5-3 van VVC’68 won en dus zeker een pittige opponent zal vormen.

Zondag 22 september

Slechte start eerste in competitie

Terneuzen: Het eerste duel in de nieuwe competitie voor Steenbergen 1 verliep slecht. Tegen titelkandidaat Terneuzen kwam Steenbergen nauwelijks aan voetballen toe. De snelle voorwaartsen van de thuisploeg waren de ploeg van trainer Robin Borremans te snel af. Binnen 1 minuut stonden de blauwwitten al met 1-0 achter, waardoor men de gehele wedstrijd achter de feiten aan liep. Niet dat we kansen kregen, maar keeper Joost van der Ree had meer te doen. Na 90 minuten stond het dan ook 4-0 op het scorebord.

De wedstrijd was nog niet begonnen of de eerste teleurstelling was al een feit. De snelle en ervaren verdediger Lennart Boot moest afhaken na de warming-up met een liesblessure. Xander Burggraaff die nog weinig getraind had, moest zijn plaats innemen. Tot overmaat van ramp werd het na 45 seconden al 1-0 voor Terneuzen. Een snelle aanval werd doelgericht afgerond.

Enzo den Haak kreeg niet veel later de kans om gelijk te maken, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Aan de andere kant werd het aluminium ook getest. De bal stuitte onderkant lat het veld weer in. Keeper Van der Ree reageerde attent op de rebound. Maar het duurde niet lang of de 2-0 op het scorebord kwam te staan. Een duw van Bart Heshof werd bestraft door de goed leidende Van Broekhoven met een strafschop. Dit alles was al na 6 minuten. Steenbergen kwam daarna niet meer aan aanvallen toe. Veel ging mis. Terneuzen ging verder waar het mee was begonnen. Door de snelle mannen voorin werd de druk op de verdediging alleen maar groter.

Sporadisch kreeg Steenbergen een kans. Een vrije trap rand 16 door Mike de Hoog werd moeizaam gepareerd door de Zeeuwse keeper. De terugkomende bal werd te gehaast overgeschoten door Pieter Suijkerbuijk. De Hoog kreeg iets later nog een kans, maar zijn schot werd geblokt. Den Haak was nog het dichtst bij, door zijn onverzettelijkheid veroverde hij de bal, maar jammer genoeg liep er niemand mee om hem te helpen met afronden.

De wedstrijd ging helemaal op slot toen in de 37ste minuut door een van richting veranderd schot de bal achter de Steenbergse goalie ging.

Met de rust bleef Marvin Braat achter in de kleedkamer. De aanvaller, die alleen maar aan verdedigen toe kwam werd vervangen door middenvelder Davy Krijnen. Steenbergen kwam iets meer aan aanvallen toe, maar het was oppassen voor de counter. Van der Ree moest meerdere malen het doel verdedigen. Het spelbeeld was gelijk aan de eerste 45 minuten. Met 67 minuten op de teller kreeg Jordy Dam een kans. Den Haak, in buitenspel positie, kreeg de bal voor. Dam zijn inzet werd weg getikt door de keeper.

De eindstand werd in de 80ste minuut definitief. De goed keepende Van der Ree dook over de bal, waardoor het 4-0 werd.

De statistieken Terneuzen – Steenbergen valt de laatste jaren altijd negatief uit. Hier kwam geen verandering in. Steenbergen verloor van een goed spelend Terneuzen, die je best na 1 competitie duel als titelkandidaat kan bestempelen.

Zondag speelt Steenbergen 1 zijn eerste thuisduel in de competitie. Tegenstander van die middag is SC Gastel, dat met 2-1 won van debutant Steen. 

meer foto’s van de wedstrijd

Zaterdag 21 september

Steenbergen zaterdag3 start met winst

Steenbergen zaterdag3 startte de competitie thuis tegen vv Prinsenland 4, het niveauverschil was zeker aanwezig maar Steenbergen liep zich meerdere malen stuk op de centrale verdediging en keeper van de bezoekers. Toch zegevierde het met 2-1.

Al na een halve minuut kreeg Thijs Musters een grote kans, wat een voorbode bleek voor een kansrijke eerste helft. Steenbergen was sterker, veroverde de bal vaak snel weer terug en liet deze goed rond gaan. Voor het doel was het echter problematisch, de keeper van Prinsenland was in vorm en het blok van 6 man voor het doel zorgde ervoor dat bij elke slordigheid van Steenbergen de aanval stopte. Via Ruud van Kaam werd het wel 1-0, hij veroverde zelf de bal en kreeg deze prima terug van Thijs Musters, nam met de borst aan en frommelde de bal uiteindelijk langs de doelman. Vele (schiet)kansen volgden, aan de andere kant kreeg Prinsenland 1 grote kans, maar deze werd in de handen van doelman Hylke Tanke gekopt.

Na rust zou er meer ruimte gaan komen, Prinsenland had geen brede selectie en hield zelf het veld erg groot omdat het veel ballen naar de twee spitsen pompte. Steenbergen kwam vlak na rust op 2-0, Marijn Konings schoot een corner die niet goed werd weggewerkt hard binnen. Hierdoor leek het duel beslist en zou Steenbergen naar een grotere uitslag uit kunnen lopen, maar het was erg slordig. Spits Stephan Smeekes en Jeroen Hagenaars, vorige week nog goed voor 2 assists, werden voorin gemist, de aanwezige voorwaartsen maakte regelmatig de verkeerde keuze maar zagen vaak ook een Dinteloords voetje de pass blokkeren.

Zeker nadat Prinsenland bij 1 van de spaarzame uitvallen de 2-1 maakte, bleef het geloof bij de bezoekers in een puntje aanwezig. Toch hoefde Steenbergen niet te wanhopen, de krachten vloeiden weg en met wat meer rust had ook in de slotfase de 3-1 nog kunnen vallen. De blauw-witten starten hierdoor het seizoen met een driepunter, waarmee het zeker anderhalf uur koploper was, voordat titelkandidaat FC Bergen met 9-3 uithaalde tegen De Fendert. Met De Fendert is de volgende tegenstander genoemd, echter wel pas over 2 weken, aangezien Vrederust 3 uit de competitie is genomen zal er zaterdag opnieuw een vrije dag zijn.

Zondag 15 september

Steenbergen 1 uiteindelijk ruim langs Lepelstraat

In een wedstrijd die nergens meer om ging, heeft Steenbergen uiteindelijk met 7-0 gewonnen van Lepelstraatse Boys. De laatste testcase voor de competitiestart kwam moeizaam op gang, maar in de tweede helft liep Steenbergen nog ver uit.

Hoofdtrainer Robin Borremans had vandaag weer de beschikking over Pieter Suijkerbuijk en Jordy Dam, die beiden 90 minuten maakten. Voor de rust was het stroperig, Steenbergen was slordig in de passing en enkele blessuregevallen bij Lepelstraat zorgden ervoor dat er maar geen tempo in het duel kwam en de thuisploeg geen bres kon slaan in de Lepelstraatse defensie. Toch ging Steenbergen met een voorsprong rusten, Enzo den Haak kwam naar binnen en mocht vanaf een meter of 20 ongestoord aanleggen, zijn schot verraste de doelman enigszins en trof doel. Andere kansen waren nog niet besteed aan de voorwaartsen, zo mocht Kevin de Jong vanaf de stip aanleggen tegen zijn oude club, maar schoot de bal niet tussen de palen.

Na rust zagen we 3 nieuwe gezichten op het veld, Bas van Broekhoven, Boudein Bickel en Marvin Braat vervingen Bart Heshof, Davy Krijnen en Kevin de Jong. Steenbergen zette vrij snel de 2-0 op het scorebord, het tempo was wat hoger en de bezoekers werden conditioneel geklopt in de tweede helft: 3 goals van Jordy Dam, 1 van Diego Vaissaire, Marvin Braat en Dorus Bakker zorgden voor de 7-0 eindstand.

Komende zondag zal de weerstand weer van een ander niveau zijn, de jonge ploeg heeft verschillende gezichten laten zien in de voorbereiding, maar alle spelers hebben wel voldoende wedstrijdminuten kunnen maken om zich te bewijzen. Steenbergen kan moed putten uit de duels met o.a. vv Prinsenland en afgelopen dinsdag tegen NSVV (1-1), maar zal moeten beseffen dat het alle zeilen bij zal moeten zetten om een competitiestart als vorig seizoen te voorkomen.

Zaterdag 14 september

‘Originals’ conditioneel ten onder in jubileumwedstrijd zaterdag3

In de jubileumwedstrijd van zaterdag3 (voorheen zaterdag2) zagen de supporters tal van oude bekenden op het veld. Ramon Verkaart, Willem Ligtenberg, Koen van Mook en Joey van Gils bonden de kicksen weer onder bij de originals, bij de overige zagen we behalve spelers van de huidige selectie ook Thomas de Bruin, die zelfs 2 keer doel trof, weer binnen de lijnen.

Er werd 9 tegen 9 gespeeld, van zestienmeter tot zestienmeter, waarin vooral Koen Kuijper liever de ruimtes nog wat groter had gemaakt. Nadat Goof Musters had gefloten voor de aftrap en Jasper dit had gedaan, ontspon zich een spannend duel. De originals waren in het voordeel dat ze over een echte doelman beschikten, het nadeel daarvan was dat zij in tegenstelling tot de ‘overige’ geen wissels hadden.

Voorin konden de originals niet echt gevaarlijk worden, hoewel het balletje goed rond ging. De ervaring kwam dan ook op voorsprong, toen Stephan Smeekes ineens op enkele meters van het doel vrij voor de doelman stond en van dichtbij binnen schoot.

Aan de andere kant werd daarna wel ineens gescoord, waardoor er met 1-2 gerust werd. Na de rust begon het feit dat de originals geen wissels hadden parten te spelen, het was wel van tactiek gewisseld en zag dat in Ramon Verkaart stiekem een rechtsback schuilde, terwijl Jeroen Hagenaars voorin meer van waarde zou kunnen zijn in het aanvalsspel.

Helaas konden de originals geen vuist meer creëren, ondanks de gelijkmaker van Stephan Smeekes was het al snel weer 2-3 en werd het even voor tijd ook nog 2-4. Wel een pittige wedstrijd, waarin de ‘nieuwelingen’ lieten zien dat er door de jaren heen goed gescout is. Na de wedstrijd werd op het terras bij de kantine al gauw de barbecue ontstoken, waar het vochtverlies tijdens de wedstrijd ook ruimschoots werd gecompenseerd, zoals we dat inmiddels al die jaren gewend zijn.

Vrijdag 23 augustus

Zaterdag3 start degelijk tegen Lepelstraat 4

Op vrijdagavond 30 augustus startte voor Steenbergen zaterdag3 het seizoen, na 2 trainingen en 2 avonden Zomeravondvoetbal bij FC Bergen mocht het nu 11 tegen 11 aan de slag op het eigen kunstgrasveld tegen Lepelstraatse Boys 4, met daarin Steenbergenaren Anton vd Berge, Remco Holierhoek en Jorik Vermeulen.

Steenbergen zag Joost Savelkouls terugkeren na een tijd blessureleed, onder de lat stond Hylke Tanke en in het veld zag men ook Tim Schillemans weer terug, die deze zomer besloot zijn kicksen weer onder te binden. Steenbergen combineerde erop los, verdedigend stond men te ver uit elkaar en kregen de bezoekers te veel ruimte, maar eenmaal op de helft van Steenbergen beland kon Steenbergen vaak overnemen en aan de andere kant kansen creëren. Toch stond het vizier nog niet op scherp, diverse spelers miste opgelegde kansen, waardoor men met de brilstand op het bord aan de ranja ging.

Lepelstraat had de eerste helft flinke periodes balbezit, in de 2e helft was Steenbergen dominanter en wist het dit ook uit te drukken in de score. Een goede aanval werd door spits Thijs Musters afgerond, 10 minuten voor tijd was het Tim Schillemans die de 2-0 maakte. Tussendoor miste Steenbergen opnieuw een aantal opgelegde kansen, aan de andere kant vergaloppeerde doelman Hylke Tanke zich eenmaal, maar zag de poging daarna in het zijnet gaan.

Een goede eerste aanzet voor Steenbergen, dat hoopt komende zaterdag ook te kunnen oefenen, er wordt nog naarstig gezocht naar een sparringpartner. Op 14 september zal het onderling een jubileumduel spelen, alvorens op 21 september de competitie wordt gestart tegen Prinsenland 4.

Zondag 11 augustus

Steenbergen 1 ten onder in eerste oefenduel
Ondanks een 1-0 voorsprong, trok Steenbergen aan het kortste eind in het oefenduel met sv Slikkerveer. De ploeg uit Ridderkerk won met 1-4 op het Steenbergse kunstgras.

Al bij de aftrap zagen we enkele debutanten: Ahmed Dahir stroomt door vanuit de jeugd, als linksachter begon Dorus Bakker (SC Kruisland) en de van sv DOSKO overgekomen William Koelewijn stond direct zijn mannetje onder de lat. Tim den Houting startte ook in de basis, hoewel hij jaren in de jeugd van Steenbergen uit kwam, maakte ook hij zijn debuut in het 1e elftal. De vorig seizoen JO19-1 spelers Diego Vaissaire, Mike de Hoog en Boudein Bickel begonnen in de basis, waar ook de van een blessure teruggekeerde Mo Dahir en Marvin Braat (als aanvoerder) te zien waren. Daarentegen waren o.a. Enzo den Haak, Davy Krijnen, Pieter Suijkerbuijk en Xander Burggraaff afwezig, die vorig seizoen alle vier merendeels in de basis startten indien fit en speelgerechtigd. Ook Jordy Dam was op vakantie, waardoor er een erg jong middenveld stond, voorin was ook Kevin de Jong afwezig.

Steenbergen en Slikkerveer waren in de eerste helft gelijk aan elkaar, de erg jonge thuisploeg miste nog wat potentiële sterkhouders maar de opbouw van achteruit was verzorgd. Voorin kwam het nog wat kracht tekort, maar toch kwam het na ongeveer een half uur spelen op voorsprong. Achterin kwam Bart Heshof goed voor zijn man en hij zag flink wat ruimte voor zich. Hij speelde het middenveld in en liep zelf door, een voorzet van Mo Dahir leek gevangen te worden door de Ridderkerkse doelman maar de doorgelopen Bart kwam net voor hem en maakte met een echte spitsengoal de eerste treffer van het seizoen. Hierna werd Slikkerveer wat sterker, het werd al snel gelijk via Boy van Reede en slechts door goede reflexen van doelman William bleef het gelijk, tot vlak voor rust een voorzet bij de 2e paal binnen geschoten kon worden door Bas Mulder.

In de rust verving Lars Heshof als rechtsachter Lennart Boot, een kwartier later zagen we Max Knook (doelman), 2e elftal spelers Danny Kolkhuis Tanke en Wouter van de Par als ook de opnieuw begonnen Roy Iriks en debutant Joshua van Willigen. Laatstgenoemde zorgde nog voor enkele wapenfeiten, zo schoot hij op de lat en ging een omhaal van hem richting de verre hoek, maar deze werd ternauwernood nog van de doellijn gered.

Direct na rust was het wel Slikkerveer dat de 1-3 maakte, Ruben Silva Lopes was de doelpuntenmaker. Het was Bas Mulder met zijn 2e treffer die 20 minuten voor tijd de eindstand op het bord zette, aan de andere kant kon Steenbergen geen druk krijgen op de achterhoede van Slikkerveer, dat vooral de 1e fase na rust een stuk sterker was dan Steenbergen. Onder aanvoering van oud-prof en captain Cerezo Fung-a-Wing gaf de ploeg ook weinig kansen meer weg, ook omdat de afstemming onderling voorin nog niet geheel aanwezig was.

Komende donderdag zal Steenbergen een nieuwe stap willen maken richting het beoogde niveau, dan komt de vorige vereniging van hoofdtrainer Robin Borremans op bezoek: ZBVH. Klik hier voor meer foto’s van het duel tegen Slikkerveer.