728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen

Zaterdag 16 oktober

Zaterdag5 blijft eerste seizoensblok ongeslagen

Na oefenduels bij NOAD’67 3 (0-4 winst) en Zundert zaterdag2 (0-5 winst), was het nog altijd een grote vraag waar Steenbergen zaterdag5 na de lange periode van inactiviteit toe in staat was. Dat, in combinatie met enkele onbekende tegenstanders, maakte nieuwsgierig.

SC Kruisland-uit
De start was echter qua resultaten niet te evenaren: alle vier de competitiewedstrijden tot het eerste vrije weekend werden gewonnen. Maar dit ging absoluut niet zonder slag of stoot.

In Kruisland kwam Steenbergen op voorsprong dankzij treffers van Rick Driessen en Bjorn van Opdorp, maar vlak voor het rustsignaal maakten de oranjehemden de aansluitingstreffer. Hierdoor werd de tweede helft een zware, waarin Steenbergen de mouwen opstroopte en de 1-2 voorsprong over de streep trok. Een prima resultaat bij een onbekende tegenstander, die liet zien over individuele kwaliteiten te beschikken, maar dit nog wat op elkaar af moest stemmen. Zeker op het eigen kunstgrasveld, waar het de bal goed op rond kan laten gaan, zal dit voor veel tegenstanders een lastig te bespelen ploeg zijn.

Dubbeldam 5-thuis
De week erna kwam Dubbeldam 5 op bezoek, dat met 5-0 verslagen werd. De verhoudingen op het veld lagen echter veel dichter bij elkaar: het eerste half uur deden de bezoekers prima mee, maar na de 1-0 van Rick Driessen brak het verzet en bij rust stond er al een ogenschijnlijk onoverbrugbare voorsprong op het scorebord, ondanks een gemiste strafschop door Jasper van Tilburg. Het was namelijk Rick Driessen die daardoor een zuivere hattrick kon noteren. Na rust herpakte het jonge Dubbeldam zich enigszins, zonder gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd doofde het lampje bij de bezoekers, waarna Rick Driessen zijn 4e treffer van die middag maakte en Jorik Raaijmakers met een prachtig schot in de kruising voor het slotakkoord zorgde.

DVO’60-uit
Met 6 punten op zak toog Steenbergen naar Roosendaal, waar tegen DVO’60 11 werd gespeeld. Deze hadden de week ervoor een 6-8 nederlaag geleden tegen Kruisland, waardoor er vooraf geen enkele inschatting te doen was. DVO’60 was een makkelijk voetballende ploeg, met enkele goede spelers maar die het vooral zichzelf erg lastig maakte door heel veel te wisselen.

Een slijtageslag werd het, na een 2-0 achterstand knokte Steenbergen zich nog voor rust terug tot een gelijke stand, tot tweemaal werd uit een standaardsituatie. Eerst werd een trap door Joost Savelkouls bij de 2e paal binnen gegleden, even later was het Marijn Konings

Tussendoor had ook Steenbergen diverse keren moeten wisselen, zowel Hylke Tanke als Nick van Eekelen met een bloedneus, terwijl doelman Guido Sinnema met rug- en nekklachten de strijd moest staken na een ongelukkige botsing. 2e doelman Tim Jeroen stond gelukkig al in het veld, zij het als diepe spits. Hij haalde zijn handschoenen en zorgde ervoor dat er niets meer langs ging in de rest van de wedstrijd.

Tijdens de 2e helft golfde het spel op en neer, zonder dat er echt veel grote kansen te noteren vielen. 1 van deze kansen was wel meteen raak, een kwartier voor tijd pikte Nick van Eekelen een weggebokste vrije trap op, hij schoot hard raak in de verre hoek.

FC Bergen-thuis
Ongekende weelde, de seizoenstart met 9 punten uit 3 duels kon alleen door Prinsenland 3 bijgebeend worden. Zij worden samen met FC Bergen als de titelkandidaat gezien, datzelfde FC Bergen dat in de vierde wedstrijd op bezoek kwam. In de voorbije seizoenen hadden de teams vaak tegenover elkaar gestaan, met altijd FC Bergen als winnaar. De ervaren Bergenaren lieten Steenbergen altijd uitrazen, maar sloegen op de counter en bij defensieve foutjes vaak genadeloos toe en kansen op punten had Steenbergen nog nooit.

Ook nu leek eenzelfde scenario zich te voltrekken: een vrije trap van een meter of 20 werd genomen terwijl doelman Guido Sinnema nog bezig was de muur goed te zetten. Toch kwam Steenbergen nu terug, wie anders dan huidig clubtopscorer Rick Driessen zorgde voor de gelijkmaker. Doelman Guido Sinnema en zijn verdediging bleven het aan de andere kant druk hebben, een lobje verdween ruim over Guido en diverse afstandsschoten misten richting, eenmaal dook Guido een nieuwe vrije trap, dit keer wel na plaatsing van de muur, fraai uit de bovenhoek.

Na rust een ander spelbeeld. Steenbergen zag een viertal spelers naar Feyenoord-RKC vertrekken, bij FC Bergen raakte net voor rust 1 van de sleutelspelers in defensief opzicht geblesseerd.

Bij Steenbergen verschenen invallers Gerrald Raaijmakers en Dennis van Schilt als spitsenduo, zij maakten dankbaar gebruik van de ruimtes die geboden werden. FC Bergen was nog altijd vooruit aan het drukken, maar diverse keren vertoonde de defensie scheuren. Bij 1 hiervan ontsnapte Koen Kuijper op rechts, nadat Steenbergen zich goed onder de druk uit voetbalde. De voorzet van Koen kwam bij Dennis van Schilt, die tegendraads binnen schoot.

FC Bergen bleef drukken, maar dit kostte veel kracht en ging niet meer zo goed als in de 1e helft. Wel kwam het 20 minuten voor tijd tot de gelijkmaker, Steenbergen kon steeds minder druk op de bal houden. Nadat eerst al een schot bovenop de lat viel, werd nu alle tijd gegeven voor een voorzet van rechts, die knap binnen werd gevolleerd.

Steenbergen bleef, hiertoe gedwongen door de druk van de bezoekers, op de counter loeren. Gerrald ontsnapte eenmaal na een lange bal van Joost, die totaal verkeerd ingeschat werd door een verdediger. De voorzet van Gerrald kwam op heuphoogte, maar dat weerhield Dennis van Schilt er niet van om de bal al duikend binnen te koppen: 3-2. Kansen voor Gerrald en Dennis om het duel te beslissen waren niet aan hen besteed, aan de andere kant bleef het spannend omdat elk moment van onachtzaamheid afgestraft kon worden.

Stand
Hierdoor staat Steenbergen de komende 2 weken bovenaan, Prinsenland was vrij en bleef dus op 9 punten staan, terwijl FC Bergen na het gelijkspel tegen De Fendert al 5 punten heeft verloren. De stand doet dan ook vermoeden dat Steenbergen er bovenuit steekt in deze klasse, maar zowel SC Kruisland, DVO’60 als FC Bergen hadden zeker recht op een punt in de onderlinge duels. Na een vrij weekend staat 30 oktober het uitduel tegen Prinsenland 3 op het programma, dat ongetwijfeld scherp aan de start zal verschijnen.

Zaterdag 9 oktober

Eenvoudige winst 1e elftal op FC Bergen

Steenbergen: Het duurde tot de 36de minuut toen Kai Heshof het sein gaf om de scorereeks te starten tegen FC Bergen. De Bergse opponent had niet veel in te brengen en werd binnen no-time aan de zegekar van de blauwwitten gebonden, waardoor het team van trainer Robin Borremans samen met Internos bovenaan staat.

Steenbergen begon gelijk met druk te zetten en creëerde volop kansen. Een schot van Adnan Alisic kwam in de handen van de keeper en het schot van Thijs Zantboer ging voor het doel langs. De Bergse goalie moest nog een redding doen op een schot van Mike de Hoog. Zantboer presteerde het de keeper te omzeilen, maar door zijn snelheid ging de bal ook over de achterlijn. Die snelheid was ook in de 27ste minuut de aanleiding voor een strafschop. De spits werd onreglementair gevloerd waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan om de bal op de stip te leggen. De Hoog wist het overwicht in de wedstrijd niet te verzilveren.

Aan de andere kant moest keeper Joost vd Ree een spaarzame redding doen. In 2de instantie had hij de bal klemvast, maar dat was dan ook zijn enige werk die middag.

Steenbergen ging door na die gemiste strafschop. Het duurde even voordat de ban was gebroken. Een mooie aanval werd afgerond door Kai Heshof (1-0). Niet veel later was het dan toch raak voor De Hoog. Wat niet lukte vanaf 11 meter, lukte nu wel vanaf meer dan 20 meter. Een gekruld schot zeilde over de keeper het doel in (2-0).

Na de rust ging het rap met de doelpunten. Boudein Bickel wist de bal met veel overtuiging tegen de touwen aan te werken nadat hij de bal bij de 2de paal aangespeeld kreeg. Zantboer bracht de bal vanaf de achterlijn naar voren, precies op maat voor de lange spits Kevin de Jong. Hij roste de bal in de kruising (4-0). Zantboer was op dreef. Hij kreeg de bal aangespeeld en wat voor rust niet lukte, lukte nu wel. Hij omspeelde de keeper van FC Bergen en scoorde nu wel (5-0). De ingevallen Thijmen Iriks deed ook mee en wist met een fraaie beweging de 6-0 te maken.

Het slotakkoord was voor Zantboer. Hij maakte de 7-0 en de 8-0. Al was er bij de laatste wel iets vooraf gegaan. Opnieuw mochten de blauwwitten een strafschop nemen. Ditmaal ging aanvoerder Alisic achter de bal staan. De bal recht door het midden werd gestopt door de keeper. De bal werd opnieuw ingebracht maar het schot van Alisic werd nog beroerd door Zantboer waardoor hij een hattrick maakte die middag.

Zaterdag speelt Steenbergen uit tegen DOSKO. De aftrap is om 14:30 uur op het Sportpark Meilust.

Meer wedstrijdfoto’s, klik hier

Scoreverloop: 1-0 Kai Heshof, 2-0 Mike de Hoog, 3-0 Boudein Bickel, 4-0 Kevin de Jong, 5-0 Thijs Zantboer, 6-0 Tijmen Iriks, 7-0 en 8-0 Thijs Zantboer 

Opstelling vv Steenbergen za1: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker (75′ Sam Hartog), Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk (54′ Tijmen Iriks), Adnan Alisic, Lars Heshof, Thijs Zantboer, Kevin de Jong, Mike de Hoog (78′ Gio vd Wegen)

Zaterdag 2 oktober

Moeizame overwinning op Vrederust

Halsteren – Voor vele op onbekend terrein. De vraag “Waar is het?”, viel dagen voor de wedstrijd te horen. Op een wat hobbelig veld werd de wedstrijd van het eerste tegen de ploeg van Vrederust gespeeld. Het werd een hevige strijd om de punten. Steenbergen trok deze moeizame wedstrijd over de streep en nam de 3 punten mee. 

Na een prima overwinning op VVC’68 stond op zaterdagmiddag de andere Halsterse ploeg op het programma, Vrederust. Zij verloren vorige week van Internos met 2-1. Toch een ploeg met de zoon van oud-steenbergen speler Ad Gladdines, die bekend staat om zijn snelheid en scorend vermogen.

Steenbergen begon goed aan de wedstrijd. Honderd procent kansen volgden elkaar op binnen het kwartier. Driemaal tegen het aluminium en een keeper die er echt alles uit hield. Maar zoals de wetten voorschrijven in dit balspelletje, “als je zelf niet scoort, doet dat een ander”.

Een bal van achteruit, waar Vrederust veel gebruik van maakte, kwam tussen twee verdedigers, die dit niet goed oplosten. Gladdines profiteerde van deze fout en schoot de bal onder de inkomende keeper Van der Ree binnen (1-0). De thuisploeg rook dat er meer te halen viel. Steenbergen moest de grip opnieuw zien te pakken.

Steenbergen had een penalty moeten krijgen, maar de niet zo best fluitende scheidsrechter wuifde de overtreding weg. Zo zat hij ook flink fout even later. Een hoge bal ging richting Van der Ree, maar werd getorpedeerd door de aanvaller van Vrederust (zie foto). Volgens de leidsman had de keeper de bal geraakt met de hand buiten het zestien meter gebied. Geel was het gevolg.

De tweede helft bleef een rommelige fase voor beide ploegen. Steenbergen zocht de aanval en de ploeg van trainer Wil Raats de lange bal naar voren. Steenbergen had meer overtredingen nodig om zich weer de baas te voelen. Het was eigenlijk wachten op de verdiende gelijkmaker. Na ongeveer een uur spelen krulde Jordy Dam een schot over de keeper Sander de Neys (1-1).

Het bleef oppassen voor de blauwwitten. Een enorme kans voor Vrederust zorgde ervoor dat Steenbergen zich niet vol op de aanval kon storten. Steenbergen bleef komen om toch de winst mee naar huis te nemen. Een voorzet van Dam kwam bij Thijs Zantboer, maar die wist hem niet binnen te schieten, de rebound was ook niet aan hem besteed, omdat de keeper een dijk van een wedstrijd speelde. Even later was hij toch gepasseerd. Opnieuw het duel tussen Zantboer en Van Neys en deze werd gewonnen door de aanvaller. Een kopbal bij de 2depaal werd binnen geknikt. Een bal waar de keeper niet bij kon (1-2). Invaller Kevin de Jong had de wedstrijd nog op slot kunnen gooien, maar zijn lob ging net naast het doel.

Een verdiende overwinning gezien de onbenutte kansen. Al was het wel een moeizame. Met deze winst staan nu Steenbergen, Internos en MOC’17 aan kop met allen 6 punten uit 2 wedstrijden. Zaterdag 9 oktober speelt Steenbergen tegen FC Bergen, de nummer 10 van de competitie. De aftrap is om 15:15 uur. Balsponsor is Donex BV en de pupil van de Week komt uit de JO11-1 en is Mika Embregts.

meer wedstrijdfoto’s, klik hier!

Scoreverloop: 1-0 Dani Gladdines, 1-1 Jordy Dam en 1-2 Thijs Zantboer

Opstelling: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Adnan Alisic, Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk (Kevin de Jong), Nathan van Beers, Jordy Dam, Mike de Hoog en Thijs Zantboer

Zaterdag 25 september

Prima overwinning op VVC’68

Steenbergen – Steenbergen won hun eerste match in de nieuwe competitie van VVC’68 van oud-trainer Marco Ernest. De eerste helft was Steenbergen de baas over het team uit Halsteren. Met een snelle tegengoal in de 2de helft werd de wedstrijd iets spannender, maar de blauwwitten gaven niets weg, waardoor een terechte stand van 2-1 op het scorebord stond.

Een heerlijke middag, prima weer om te voetballen en dan kun je beter beginnen met een “kraker”. Beide teams gaan strijden voor promotie in deze klasse, maar er zijn meer kapers op de kust.

De bezoekers begonnen fel, maar dat duurde maar even. Oud Steenbergen spelers Joshua van Willigen en Stijn Heideman zorgde voor de eerste kans binnen de 5 minuten. Van Willigen zette vanaf de achterlijn voor, maar de inzet van Heideman ging naast. Steenbergen zette na die aanval snel druk en wist hierdoor de tegenstander vast te zetten op hun eigen helft. Het middenveld was heer en meester en wist de voorwaartsen te bedienen met steekpasses. Van de ruimte die men creëerde wisten Jordy Dam en zeker Thijs Zantboer gebruik te maken. Na 15 minuten spelen werd Mike de Hoog aangespeeld. Hij draaide om zijn tegenstander heen en schoot feilloos binnen (1-0).

Niet veel later werd Dam weggestuurd, maar zijn voorzet werd geblokt waardoor een goed kans verloren ging. Aan de andere kant mocht VVC’68 speler Perry Potappel een vrije trap nemen net buiten de zestien. Keeper Joost wist met een klein tikje de bal over het doel te werken (zie foto hieronder). VVC’68 kwam even later goed weg. Bij een scrimmage voor de goal ging de bal er niet in. Een drie-tal schoten werden gepareerd door de doelman. De Halsternaren kregen nog een mogelijkheid om gelijk te maken, maar een mislukte volley ging ver over.

Door nog meer druk te zetten op de verdediging van VVC’68, veroverde De Hoog de bal. Hij zag de inlopende Zantboer die deze kans niet onbenut liet (2-0).

Na rust werd het door een fout achterin bij Steenbergen snel 2-1. Remy van Gaans wist bij de 2de paal de bal in het netje te schieten. Het zou een sein moeten zijn voor VVC’68 om een tandje bij te zetten, maar dat was maar van korte duur. De ploeg was wel meer in de aanval, maar gevaarlijk werd het niet. Steenbergen gaf niets weg en het sterke middenveld zorgde ervoor dat de bal weer snel in het bezit was van de blauwwitten. Met een crosspass op de opkomende back, Nathan van Beers kreeg Steenbergen nog een enorme kans. De jonge speler gaf de bal naar Dam, maar zijn inzet ging net naast. Boudein Bickel was ook nog dicht bij een doelpunt, maar de keeper was er snel bij om deze kans onschadelijk te maken.

Conclusie van de middag, was dat het middenveld erg sterk was en dat het collectief weinig weg gaf. Een prima wedstrijd om de nieuwe competitie te starten. Zaterdag speelt het team van trainer Robin Borremans uit tegen Vrederust. De aftrap is daar om 14:30 uur.

Meer wedstrijdfoto’s, klik hier!

Scoreverloop: 1-0 Mike de Hoog, 2-0 Thijs Zantboer en 2-1 Remy van Gaans

Opstelling: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Nathan van Beers (88′ Kevin e Jong), Jordy Dam, Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk, Adnan Alisic, Mike de Hoog (86′ Mo Dahir) en Thijs Zantboer (73′ Shantino da Silva)

Zaterdag 18 september

Steenbergen 1 gaat door in de beker

Steenbergen- Het team van Robin Borremans heeft na een uitstekende 1stehelft zich veiliggesteld in de bekercompetitie. Steenbergen stond met de rust al met 3-0 voor en gelet op de start van de competitie volgende week (VVC’68 thuis) werd er terug- geschakeld. Een prima overwinning op een derde klasser, die nog op het einde van de wedstrijd een eretreffer maakte. Met 3 overwinningen gaat vv Steenbergen door in de bekercompetitie.

 Steenbergen liet gelijk zien dat er niets te halen viel. Ahmed Dahir zorgde voor veel gevaar, waardoor hijzelf en Kai Heshof kansen kregen om de score binnen 5 minuten al te openen. Het was de jongste van de Dahir-broeders die zijn knie verdraaide en de wedstrijd al vroeg moest verlaten.

Een hardwerkende Boudein Bickel kreeg de bal veel aangespeeld en wist hiermee wel raad. Een schot van Mo Dahir werd in de rebound binnen getikt (1-0) en even later was het opnieuw Bickel die zijn score verdubbelde. Een crosspass van Jordy Dam kwam bij de ingevallen Lars Heshof en bediende de inlopende Bickel, die niet aarzelde (2-0).

Steenbergen was ongrijpbaar die eerste helft. NOAD’67 probeerde de blauwwitten te stuiten, maar dat leverde enkele kaarten op. Steenbergen bleef goed voetballen en kreeg kansen. Zantboer maakte voor rust nog de 3-0. Hij kreeg de bal aangespeeld van Dam. Met een draaibeweging maakte de spits zich vrij en schoot beheerst binnen.

Na de rust zou het een hele andere wedstrijd worden. Steenbergen nam wat gas terug, maar gaf weinig weg. Enkele schoten van de Zeeuwen gingen ruim voorlangs. De eerste echte kans van de wedstrijd voor NOAD’67 was in de 70steminuut. Het mislukte schot ging bij de 2depaal langs het doel. Niet veel later was het dan wel raak. Een verslapping van Steenbergen zorgde ervoor dat Frank den Engelsman een fraaie lob kon plaatsen over keeper Joost van de Ree (3-1).

Steenbergen kreeg nog kansen op een hogere score, maar de keiharde pegel van invaller Tim den Houting schampte de lat.

Met een vrij eenvoudige zege weet Steenbergen zich te verzekeren van een volgende ronde in de bekercompetitie.

Zaterdag 25 september begint de reguliere competitie. Gelijk met een kraker (er volgen er zeker meer). VVC’68, met oud-Steenbergen trainer Marco Ernest zal de tegenstander zijn. De aftrap is om 15:15 uur.

 

Meer foto’s van de wedstrijd, klik hier!

 Scoreverloop: 1-0 Boudein Bickel (’21), 2-0 Boudein Bickel (’30), 3-0 Thijs Zantboer (’40) en 3-1 Frank den Engelsman (’78)

Opstelling: Joost vd Ree, Kai Heshof (’60 Tim den Houting), Dorus Bakker, Adnan Alisic, Nathan van Beers, Boudein Bickel (’70 Rens Cooijman), Mo Dahir, Pieter Suijkerbuijk, Jordy Dam, Ahmed Dahir (’17 Lars Heshof) en Thijs Zantboer

Zaterdag 4 september

Ruime bekerwinst voor Steenbergen 1

Steenbergen – Het seizoen van het eerste van vv Steenbergen is sterk begonnen. De bekerwedstrijd afgelopen zaterdag werd overtuigend gewonnen met 7-0 van sv Smerdiek. Met goed voetbal wisten de blauwwitten de toeschouwers aan zich te binden. Binnen 25 minuten stond het al 4-0 op het scorebord.

Het team van Robin Borremans kwam fel uit de startblokken. Er was gelijk druk op de keeper van de bezoekers. Binnen 3 minuten lag dan ook al de bal in het netje. Mike de Hoog wist de goalie te verschansen met een schot. Hij was ook de man die 10 minuten later de 2-0 aantekende. Met een “zondagsschot” wist Kai Heshof de 3-0 te maken. Zijn voorzet ging over de keeper het doel in. Volgens de jeugdige middenvelder een “bewussie” .

De druk bleef op het doel van sv Smerdiek. Steenbergen kreeg kansen, maar de inzet van o.a. Ahmed Dahir en Thijs Zantboer troffen geen doel. Echter de laatstgenoemde wist in de 23ste minuut toch een afgeslagen aanval te verzilveren met een droge schuiver. De bezoekers kregen niet zoveel kansen. Een schot voorlangs en een vrijetrap werd door keeper Joost van der Ree op waarde geschat. Met een 4-0 gingen de teams de rust in.

De tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Steenbergen domineerde en wist door goed combinatie voetbal de bezoekers te “pleasen”. Ahmed Dahir maakte uit een corner de 5-0 en wist Jordy Dam de keeper te verrassen in de korte hoek met een prachtig schot. Van der Ree moest in het 2de bedrijf nog even aan de bak, maar hield zijn doel schoon. Dahir maakte 10 minuten voor tijd er nog 7-0 van.

Conclusie was dat Steenbergen een prima wedstrijd had gespeeld en goed omging met de kansen die men kreeg. Zaterdag 11 september moet men spelen in Veere bij de plaatselijk voetbalclub. De aftrap is om 14:30 uur. Voor de supporters van Steenbergen: Let op, aan de de A58 naar Vlissingen wordt er dit weekend gewerkt. Men adviseert om over de oude weg naar Zeeland te rijden of via Zierikzee.

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s 

 

Opstelling V.V. “Steenbergen”:Joost vd Ree, Adnan Alisic, Dorus Bakker,Nathan van Beers (Lars Heshof), Boudein Bickel, Ahmed Dahir, Jordy Dam, Kai Heshof, Mike de Hoog, Pieter Suijkerbuijk (Shantino da Silva), Thijs Zantboer (Kevin de Jong)

Scoreverloop: 1-0 Mike de Hoog, 2-0 Mike de Hoog, 3-0 Kai Heshof, 4-0 Thijs Zantboer, 5-0 Ahmed Dahir, 6-0 Jordy Dam en 7-0 Ahmed Dahir

Zaterdag 21 augustus

V.V. “Steenbergen” 1 wint Primerastar Cup
Op het sportpark bij Rotterdam United wist Steenbergen 1 beslag te leggen op de Primerastar Cup 2021. Na een nederlaag in het openingsduel tegen TransvaliaZW (0-1) won het van gastheer Rotterdam United (3-2) en zaterdag 3e klasser FC Perkouw (2-0).

Om uiteenlopende redenen waren Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Mike de Hoog, Lars Heshof, Kevin de Jong, Shantino da Silva, Marvin Braat en Mo Dahir niet aanwezig, waardoor Robin Borremans een beroep deed op diverse spelers van Jong Steenbergen. Duels duurden steeds 35 minuten, waarna er circa 25 minuten rust was.

‘We begonnen de eerste wedstrijd moeizaam tegen Transvalia wat fel speelde en al vroeg op 1-0 kwam. We kregen nog voldoende kansen om dit om te draaien, maar waren nog niet scherp genoeg.’ aldus de hoofdtrainer.

Na een korte rustpauze begon het 2e duel, tegen gastheer Rotterdam United. ‘Deze wedstrijd startten we goed en kwamen op 1-0 door een mooie aanval. Ahmed Dahir haalde weer eens de achterlijn en ditmaal legde hij goed terug op Thijs Zantboer.’

De voorsprong was aanvankelijk slechts van korte duur. ‘Twee fouten aan onze kant zorgde voor een snelle ommekeer, 1-2 achter. Hierna kwamen wij weer op, Dennis Duijvelaar zorgde met een afstandsschot van ruim 30 meter in de kruising voor de gelijkmaker, tot slot zorgde Ahmed met een mooie actie voor de 3-2.’

Beslissing in laatste wedstrijd
De laatste wedstrijd was tegen zaterdag 3e klasser FC Perkouw (Berkenwoude). ‘Deze wedstrijden speelden wij enorm sterk, ik heb ons in de afgelopen jaren zelden zo goed zien spelen’ was Robin enthousiast na afloop. Het werd 0-2, eerst vond Jordy Dam aanvaller Enzo den Haak met een bal over de laatste lijn van de tegenstander, Enzo speelde zich knap vrij en schoot beheerst binnen. De tweede treffer was een knappe aanval over rechts, waarbij Kai Heshof de bal voorgaf en bij de tweede paal kwam Jordy Dam op tijd om de voorzet binnen te werken.

Dankzij deze overwinning won Steenbergen het toernooi, een mooie opsteker voor het 1e elftal dat hiermee net als 2 seizoenen terug (de Groot Steenbergen Cup) wederom een toernooi in de voorbereiding wint. Komende donderdag (SC Kruisland) en zaterdag (Prinsenland) zal het de titel van de Groot Steenbergen Cup gaan verdedigen op Sportpark de Danen in Nieuw-Vossemeer.

Debutantenbal
De Primerastar Cup was een goede prikkel richting het wedstrijdfit worden van de selectie, maar voor diverse jongens van Jong Steenbergen ook het debuut bij het eerste elftal. Doelman Sebastiaan Stoop en Rens Cooijman kwamen al eerder in actie deze voorbereiding, nu kwamen hier ook Tijmen Iriks, Sam Hartog en doelpuntenmaker Dennis Duijvelaar voor het eerst in actie.

Zaterdag 21 augustus

O19-1 effectief tegen Hoeven O19-1

Steenbergen O19-1 oefende zaterdagmiddag tegen hun leeftijdsgenoten uit Hoeven. De eerste helft kwam Steenbergen op voorsprong nadat het spaarzaam naar voren kwam. De gasten hadden veelal de bal en speelde op de helft van Steenbergen, maar dit resulteerde in geen kansen. Keeper Job vd Sterre had niet veel te doen.

Na de rust kwam Steenbergen meer uit hun schulp en creëerde meer kansen. Ze liepen dan ook uit naar 4-0. In de slot minuten kreeg Hoeven dan nog een vrije trap, die in de korte hoek ging.

Einduitslag in 4-1 

Meer foto’s van de wedstrijd….klik hier!

Zaterdag 21 augustus

Zaterdag5 start voorbereiding met winst

De vaste volgers zullen het al gezien hebben, zaterdag6 is vanwege het wegvallen van het oude zaterdag3 een trede omhoog gestapt op de Steenbergse rangschikking en zal komend seizoen als zaterdag5 weer een gooi naar een top3-notering willen doen.

Daags voor het bekend maken van de competitie-indelingen (waarover later meer op de Facebook-pagina), startte de voorbereiding met een eerste training en op zaterdag al direct de eerste oefenwedstrijd. In Sint Philipsland trof het NOAD’67 3, dat vorig seizoen in de competitie de eerste tegenstander was. Toen werd na een snelle treffer van Hylke Tanke met 4-2 gewonnen, die snelle treffer had er ook nu zomaar kunnen komen, maar dit keer aan de andere kant. De ingeleende rechtsachter Niels Ijpelaar tikte de bal terug op doelman Tim Jeroen Visser, die onder grote druk de bal naar de zijkant wilde werken, maar via een tegenstander de bal tegen de paal aan zag stuiten.

Dit was direct ook het enige gevaar voor zijn doel in het eerste deel van de wedstrijd, het was vooral Steenbergen wat de klok sloeg, zonder een omsingeling van het Zeeuwse doel te starten. Veruit de gevaarlijkste momenten volgden op de momenten dat er wat ruimte achter de defensie lag. Eerder al probeerde Jasper van Tilburg aanvaller Rick Driessen zonder succes in de diepte te bereiken, 5 minuten later probeerde Jorik Raaijmakers hetzelfde, Rick kon de bal nu wel mee nemen en schoot overtuigend binnen.

Even later maakte Rick mogelijk nu al het doelpunt-van-het-seizoen. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door Tom Bierkens (een andere inleenkracht) over de verdediging gelegd, Rick nam de bal in 1 keer op de pantoffel en via onderkant lat viel deze binnen. Nog voor rust deed ook Bjorn van Opdorp nog een duit in het zakje, na een rush over zijn vertrouwde rechterflank kon hij afleggen op de goed meegelopen Jorik Raaijmakers, maar schoot via de doelman zelf raak. De 4-0 had ook nog kunnen vallen, maar op slag van rust schoot de mee opgekomen Tom Bierkens een teruggetrokken voorzet hard over.

Na rust werd het spel wat rommelig, beide teams hadden nog meer gewisseld en vanwege het benauwde weer hadden veel spelers ook al een spreekwoordelijk jasje uitgedaan. Toch kreeg vooral Steenbergen nog veel kansen, echter het vizier stond niet op scherp bij aanvallers Hylke Tanke en Sven de Kock, terwijl er steeds te weinig ruimte en tijd was voor schoten van afstand. Aan de andere kant probeerde de bezoekers het vooral op de counter, waaruit ze enkele keren gevaarlijk werden, maar de kracht voor de afronding was er niet meer bij de gastheren en Tim Jeroen Visser hield zijn doel schoon.

Steenbergen zorgde via aanvoerder Nick van Eekelen nog wel voor een slotakkoord, Hylke Tanke werd van achteruit aangespeeld en gaf de bal met de hak mee aan de opstomende Nick, die de bal langs de doelman schoof. Hierna vond de arbiter het wel prima geweest, wat door NOAD’67 met licht gejuich werd ontvangen.

Hoewel het spel nog erg slordig was en de overwinning duidelijk hoger uit had kunnen vallen, toch een hoopvolle eerste wedstrijd, pas de 5e in 2021. Komende zaterdag speelt een deel van team op hetzelfde terrein een 7×7 toernooi, op zaterdag 4 september speelt het de jaarlijkse onderlinge wedstrijd (incl. oud-leden) en zondag 18 september een oefenduel bij Noordhoek 2. Alleen voor zaterdag 11 september wordt nog een sparringpartner gezocht!

Zaterdag 14 augustus

Steenbergen 1 komt niet tot scoren tegen Zinkwegse Boys

Afgelopen zaterdag speelde Steenbergen 1 thuis tegen Zinkwegse Boys, een 4e klasser (uit de regio West2) met ambities. In tegenstelling tot het duel met Goudswaardse Boys waren aanvallers Thijs Zantboer, Mo Dahir en Enzo den Haak er weer bij, daarentegen ontbrak captain Xander Burggraaff (Pieter Suijkerbuijk droeg vandaag de band) en stond dit keer JO16-1 doelman Thomas Hartog onder de lat i.p.v. Sebastiaan Stoop.

Achterin verving de sterke Shantino da Silva aanvoerder Xander, met veel duelkracht zorgde hij er mede voor dat er nauwelijks kansen waren voor Zinkwegse Boys. De bezoekers hadden wel meer balbezit en lieten de bal van links naar rechts gaan, maar echt uitgespeelde kansen kwamen niet. Steenbergen had het in balbezit ook lastig, de afstemming met spits Enzo den Haak was nog niet top, ging hij diep, kreeg hij hem in de voeten en andersom.

Een slordigheidje in de opbouw zorgde vlak voor de rust voor de enige treffer, de bal werd vanaf rand 16 in de bovenhoek geplaatst.

Na rust enkele nieuwe krachten, Shantino, die langzaam weer opbouwt qua speelminuten, werd vervangen door Roy Iriks, voorin kwam Ahmed Dahir erbij en op de rechterflank verscheen Tim den Houting. Laatstgenoemde was halverwege de 2e helft betrokken bij wat de start van een slotoffensief had moeten zijn, zijn strakke voorzet kon niet binnengekopt worden maar de scherpte die hierin zat had de opmaak kunnen zijn. Helaas viel kort hierna spits Enzo den Haak vermoeid uit, terwijl de bezoekers ook geen moment verzwakten. Aan de andere kant bleven echt grote kansen ook uit en debuteerde doelman Thomas goed, waardoor de tweede helft vooral voortkabbelde onder toeziend oog van circa 100 man publiek.

Het spel was al wat verbeterd ten opzichte van het duel in Goudswaard, maar het scheppen van doelrijpe kansen gaat de ploeg tot dusverre nog moeizaam af. Komende dinsdag wordt er geoefend tegen vv Den Bommel (om 19.30u in Den Bommel), op zaterdag volgt bij Rotterdam United de PrimeraStar Cup, met naast de gastheer ook F.C. Perkouw en rkvv Roosendaal tegenstanders zijn.

Meer wedstrijdfoto’s? klik dan hier.