728x90ad
VV Steenbergen

Wedstrijdverslagen Seizoen 2021-2022

Dinsdag 14 juni

Steenbergen 1 na penalty’s onderuit bij FC Perkouw

In Berkenwoude is Steenbergen 1 gestrand in de nacompetitie. Via Jordy Dam en Thijs Zantboer kwam het op 0-2 voorsprong, maar de thuisclub boog het in het laatste kwartier om, waarbij de gelijkmaker pas geïncasseerd moest worden toen Steenbergen met 10 man stond na een veldverwijzing voor Tim den Houting.

In de verlenging hield Steenbergen wel stand, waarna een zenuwslopende strafschoppenreeks volgde. Beide teams scoorden hierin hun eerste 9 penalty’s, waarna de doelmannen aan de beurt waren. Eerst stopte Max Knook de poging van zijn collega, hierna zag hij ook zijn eigen poging gekeerd worden. Hierna moesten alle spelers weer opnieuw, maar de volgende ronde duurde niet zo lang nadat een strafschop naast werd geschoten.

FC Perkouw gaat hierdoor naar de finale, waarin het tegen de zaterdagtak van vv Dongen (dat met 0-2 won bij TSVV Merlijn) gaat strijden om 1 plaats in de 3e klasse. Voor Steenbergen houdt het seizoen hier op, waardoor het volgend seizoen helaas opnieuw in de 4e klasse uit zal komen. De competitie-indeling voor seizoen 2022/2023 zal op vrijdag 8 juli bekend gemaakt worden door de KNVB.

Zaterdag 28 mei

1e elftal besluit competitie met overwinning

“Weer een wedstrijd tegen een tegenstander waarvan we zonder veel inspanningen kunnen winnen”, zo moeten de spelers van ons 1e elftal afgelopen zaterdag hebben gedacht toen ze begonnen aan de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen Alliance uit Roosendaal. Maar tegenstander Alliance dacht daar duidelijk anders over. De mannen uit Roosendaal begonnen uitstekend aan de voor hen voorlaatste wedstrijd en kwamen al in minuut 7 verdient op voorsprong na een vlotte aanval over links, besloten met een hard laag schot in de rechterbenedenhoek. (0-1) Steenbergen was in de beginperiode veel te slordig, onzorgvuldig in de passing en veel minder fel dan Alliance. Na een minuutje of 20 ging dat een beetje veranderen. We zagen kort achter elkaar kansen voor Nathan van Beers op aangeven van Tijmen Iriks, voor Thijs Zantboer op aangeven van Nathan van Beers en wederom voor Nathan van Beers na een combinatie met Thijs Zantboer, maar de precisie ontbrak. Aan de andere kant volgde in de 25e minuut een aanval over rechts van Alliance besloten met een goed schot dat maar net via een speler van Steenbergen tot hoekschop werd verwerkt. Steenbergen kreeg in het laatste kwartier van de 1e helft steeds meer grip op de wedstrijd maar via weer een prima aanval van Alliance, waarbij enkele blauwwit verdedigers werden uitgespeeld, kwam de ploeg uit Roosendaal 6 minuten voor de rust met een mooi doelpunt op een 0-2 voorsprong. Toch kwamen onze mannen nog voor rust tot de aansluitende treffer. Na een afgeslagen hoekschop kwam de bal bij Jordy Dam die aanvoerder Xander Burggraaff in stelling bracht.
Vanaf ruim 20 meter zorgde die met een hard schot voor de 1-2 ruststand.

Ander Steenbergen in 2e helft
In de 2e helft zagen we een heel ander Steenbergen dat nu wel bereid was te knokken voor iedere bal. Al in de 48e minuut werd dat beloond met de gelijkmaker. Het was toen Tim den Houting die vrij plotseling in balbezit kwam, zich geen moment bedacht en met een prima afstandsschot voor de 2-2 zorgde. Een 6-tal minuten later volgde een vlotte aanval over rechts waarbij Thijs Zantboer de bal doorgaf naar de vrijstaande Mike de Hoog. Met wederom een schot vanaf zo’n 20 meter zorgde die voor de 3-2 voorsprong voor Steenbergen. Na een mooie aanval van Alliance besloten met een schot rakelings voorlangs het doel van doelman Max Knook was het een kwartier voor tijd wederom Mike de Hoog die op aangeven van Lars Heshof voor de 4-2 zorgde. Het verzet van de goed voetballende Alliance ploeg was hierna gebroken. In de laatste 10 minuten kwamen er nog kansen voor invaller Marvin Braat, die op aangeven van Jordy Dam de bal tegen de Alliance doelman kopte en voor Xander Burggraaff die een hoekschop van Tim den Houting via de Alliance paal naast zag gaan. Het slotwoord was in de 89e minuut voor de in de loop van de 1e helft voor de geblesseerd geraakte Pieter Suijkerbuijk ingevallen Dorus Bakker. Omdat Thijs Zantboer net voor de 16 werd neergelegd kreeg Steenbergen een vrije trap te nemen die door Dorus Bakker uitstekend werd binnengeschoten, waarmee de eindstand werd bepaald op 5-2.

Ons 1e elftal eindigt door deze overwinning daardoor definitief op de 3e plaats op de ranglijst. Vanwege het behalen van de 1e periodetitel mag er op woensdagavond 15 juni een promotiewedstrijd worden gespeeld in de nacompetitie. Duidelijk is dat dit een uitwedstrijd gaat worden tegen de nummer 12 van de 3e klasse C in de regio Rotterdam.

Zaterdag 21 mei

Zaterdag5 kan titel Prinsenland 3 niet uitstellen

Een incompleet zaterdag5, gekenmerkt door jeugdige invallers, heeft de titel van Prinsenland 3 niet uit kunnen stellen. Op het eigen kunstgrasveld werd met 0-4 verloren. Naast diverse jeugdspelers, hadden ook Bart Heshof en zelfs oud-speler Kevin van Bers de kicksen weer onder gebonden.

Hoewel het lang niet slecht ging, was Prinsenland als verwacht sterker. De Dinteloorders wilden zich ook revancheren, Steenbergen was immers de eerste ploeg waar het dit seizoen van verloor. De ploeg verloor na de 0-1 thuisnederlaag ook meteen bij Oranje Blauw’14 zaterdag1 en SC Kruisland zaterdag2. Een knappe serie van 11 overwinningen bracht ze weer aan kop, mede doordat concurrent FC Bergen diverse keren punten morste kon het 3 duels voor het einde al kampioen worden.

Voor Steenbergen duurde het seizoen dus eigenlijk 1 duel te lang, want de nederlaag tegen Prinsenland was de grootste van dit seizoen. De defensieve kracht zorgde uiteindelijk voor een 5e eindklassering, het werd op doelsaldo nog ingehaald door Alliance dat de punten een week later cadeau kreeg van Prinsenland, het won met liefst 5-1 van de kersverse kampioen.

Gezien de seizoensstart (5 overwinningen op rij en de eerste 8 duels ongeslagen) lijkt dat laag, maar de achterstand op nummer 2 FC Bergen bleek uiteindelijk maar 3 punten, hoewel FC Bergen nog tegen kampioen Prinsenland speelt. De komende periode zullen de manschappen weer geteld worden, de hervatting na de lange coronabreak en de almaar oplopende gemiddelde leeftijd van het team zorgde voor vele blessuregevallen in de 2e seizoenshelft.

Zaterdag 21 mei

Steenbergen 1 laat overwinning nog bijna glippen

DHV 1 – Steenbergen 1 2-3

Na de 7-0 winst van vorige week in de derby tegen SC Welberg moest het elftal van oefenmeester Robin Borremans afgelopen zaterdag naar Zevenbergschenhoek voor de laatste uitwedstrijd van de competitie tegen de vereniging DHV. Vooral voor DHV nog een belangrijke wedstrijd, omdat bij winst op Steenbergen en afhankelijk van de resultaten van met name VVC’68 en Vrederust, DHV nog een kleine kans had om op de 4e plaats te eindigen op de ranglijst. Een plaats die mogelijk nog nakompetitie kan opleveren voor promotie naar de 3e klasse. Onze blauwwitten begonnen goed aan de wedstrijd, namen vanaf het begin het initiatief maar kregen in de beginfase nog weinig echte scoringskansen. Wel al snel pech voor Wouter Sloekers die na een hoekschop van Steenbergen in het strafschopgebied van DHV in botsing kwam met een speler van de thuisploeg en daardoor al in de 7e minuut geblesseerd vervangen moest worden door Kai Heshof. In minuut 24 konden we de eerste goal noteren. Een boogbal over de laatste man van DHV van Jordy Dam kwam voor de voeten van Thijs Zantboer die vervolgens voor de 0-1 zorgde. Enkele minuten later kregen onze mannen een strafschop vanwege een handsbal binnen de 16 van een DHV-speler en was het Mike de Hoog die dit buitenkansje benutte, 0-2. En precies op het half uur lag nummer 3 tegen de DHV touwen. Via Lars Heshof en Mike de Hoog werd Thijs Zantboer in de diepte aangespeeld, die trok de bal vanaf de achterlijn voor op Tim den Houting. Met een eenvoudige intikker zorgde Tim voor een 0-3 voorsprong. Nathan van Beers had weer even later de 0-4 op zijn schoen maar zijn schot na zijn doorbraak op links ging helaas voor Steenbergen rakelings naast. DHV kreeg in de eerste helft geen echte doelkansen, vooral vanwege het feit dat onze blauwwitten verdedigend niets weggaven.

Direct in minuut 1 na de pauze was dat echter helaas wel het geval. Steenbergen was nog niet goed bij de les en dankzij een misverstand in de verdediging lag direct de 1-3 achter doelman Sebastian Stoop. De thuisploeg kreeg door deze snelle treffer weer hoop op een beter resultaat, Steenbergen probeerde weer wel het initiatief te pakken maar via veel lange ballen van DHV kwamen er ook gevaarlijke momenten voor het Steenbergse doel. Slecht uitverdedigen van Steenbergen zorgde ervoor dat DHV na een kwartier in de 2e helft een niet te missen kans kreeg en dat betekende de 2e tegentreffer, 2-3.

In het laatste half uur van de wedstrijd kregen beide teams kansen om te scoren. Thijs Zantboer kwam na een snelle aanval oog in oog met de sluitpost van DHV maar schoot de bal tegen de doelman aan en een solo van Jordy Dam vanaf de middenlijn werd door hem besloten met een goed schot wat door de DHV-keeper uitstekend uit de benedenhoek werd gehaald. En tussen de 85e en 90e minuut kreeg ook DHV nog 2 prima scoringskansen welke, gelukkig voor Steenbergen, uitstekend werden verwerkt door doelman Sebastian Stoop. Uiteindelijk wel een verdiende overwinning na aan prima eerste helft maar na een tweede helft waarin Steenbergen veel te nonchalant speelde waardoor de overwinning nog bijna verloren ging.

Nu op naar a.s. zaterdag voor de allerlaatste (normale) wedstrijd van deze competitie, een thuiswedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal. Lat op, deze wedstrijd begint niet zoals gebruikelijk om 15.15 uur maar reeds om 14.30 uur. De KNVB wil de laatste 2 competitierondes allemaal op dezelfde tijd laten beginnen, vandaar.

Op zaterdag 11 juni volgt vervolgens de eerste wedstrijd van de nacompetitie waaraan ons 1e elftal mag meedoen als winnaar van de 1e periode van de competitie, met als doel via deze weg promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen.

In de eerste ronde van de nacompetitie is Steenbergen echter vrijgeloot, zowel de Middelste PeriodeKampioen (plek nummer 3) als wanneer het Internos nog voorbij zou gaan en Hoogste Periode Kampioen zou worden, stroomt pas in de 2e ronde in. De tegenstander in die nacompetitie is momenteel echter nog niet bekend, als MPK zou er op woensdag 15 juni met een uitduel worden begonnen bij de nummer 12 van de 3e klasse C (op dit moment vv Perkouw), als HPK zou het voordeel zijn dat er op woensdagavond thuis gespeeld wordt (tegen een 4e klasser).

In beide gevallen zal de winnaar van het duel op 15 juni op zaterdag 18 juni op neutraal terrein strijden om een ticket in de zaterdag 3e klasse.

Zaterdag 14 mei

Zaterdag5 wint in Willemstad

Op bezoek bij Kogelvangers 3 wist Steenbergen zaterdag5 een achterstand te repareren in de 1e helft, waarna het in de 2e helft de overwinning veilig stelde.

Steenbergen loopt al sinds het Paasweekend op z’n laatste benen en deed wederom een beroep op Bryan Huijzers (zaterdag6), ook jeugdspeler Raul Sahraoui deed meer dan verdienstelijk dienst in Willemstad.

Toch kwam Steenbergen op achterstand: Kogelvangers zakte steeds ver in en loerde op de counter, Steenbergen bouwde op maar kwam er niet echt doorheen. Het werd wat ongeduldig en stond bij een corner met te veel mensen voor de bal, wat goed uitgespeeld werd door de gastheren.

Na deze kans voerde Steenbergen de druk nog wat op, juist door wat minder naar voren te spelen. De gelijkmaker volgde snel, Tim Ninteman werd op rechts vrijgespeeld, zijn voorzet werd atletisch binnen getikt door Joost Savelkouls, dit duel weer voorin te vinden.

Na rust was het binnen een kwartier beslist: Joost promoveerde een pass vanaf het middenveld tot een treffer door via een dribbel de verdedigers van hem af te houden, kort hierna kon Joost voor de hattrick op gaan maar een goede voorzet van Raul Sahraoui werd van dichtbij door een verdediger in eigen doel gewerkt.

Aan de andere kant kreeg Kogelvangers nog wat kleine kansjes, zeker het laatste kwartier was het duel weer gelijkwaardig maar het ontbeerde ze net als in de thuiswedstrijd aan offensieve stootkracht.

Steenbergen sluit met deze winst het seizoen sowieso af op de 5e plaats, bij puntverlies van Alliance wordt dit 4e en bij een stuntje tegen koploper Prinsenland 3 a.s. zaterdag, mag Steenbergen zelfs nog aan de 3e plek denken. Dit zal een hels karwei worden, de Dinteloordse equipe kan zaterdag de titel pakken en de overwinning van Steenbergen in de heenwedstrijd was het laatste puntverlies van de koploper (30 oktober)

Zaterdag 30 april

Incompleet zaterdag5 niet voorbij SC Gastel

Na 4 overwinningen op rij kwam er met SC Gastel wederom een ploeg uit het rechterrijtje op bezoek, maar wel een gemotiveerd team. Waar Steenbergen hoopte dat de bezoekers na de donderdagavondwedstrijd een uitgebluste indruk zouden maken, was niets minder waar. Steenbergen miste daarentegen veel spelers en deed daarom een beroep op liefst 4 invallers van zaterdag6.

Het eerste gevaar was voor Steenbergen, maar de lat stond de openingstreffer in de weg. Twee hardwerkende ploeg streden op een hard veld 3 om iedere meter, maar goed voetbal was weinig te zien. De voorsprong was wel voor de bezoekers, toen een aanvaller eerder bij de bal was dan invaldoelman Brett. Steenbergen kreeg echter wel wat kleine kansjes, dus wanhoopte zeker niet. De schrik sloeg wel toe toen topschutter Rick Driessen met een grote schreeuw naar de grond ging vlak voor rust, naar het zich laat aanzien geen extreme schade maar wel einde seizoen voor hem. Eerder moest ook Sven de Kock al geblesseerd naar de kant, waardoor de spoeling steeds dunner wordt.

Na de rust verzette Steenbergen de bakens, maar werd het helaas al snel 0-2. Met een extra aanvaller ging het de laatste 20 minuten op zoek naar de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel die wel, zo’n 10 minuten voor tijd werd invaller Bryan Huijzers gevloerd, de strafschop werd binnen geschoten. Helaas was het binnen enkele minuten ook weer 1-3, waardoor er geen spannende slotfase volgde. Steenbergen viel met de moed der wanhoop aan, maar de bal viel steeds maar niet goed en SC Gastel bleef geconcentreerd verdedigen.

De kans op de 2-3 kwam nog wel: aanvaller Nick van Eekelen werd vlak voor het laatste fluitsignaal gevloerd in het strafschopgebied, waardoor de bal opnieuw op de stip ging. Dit keer mikte Nick echter te hoog en na deze trap floot de goed leidende Richard Tielen voor het einde van de wedstrijd.

Met een weekend rust voor de boeg kan Steenbergen de wonden likken, waarna het nog tegen Kogelvangers 3 (uit) en koploper Prinsenland 3 (thuis) speelt. Op dit moment staat Steenbergen nog 4e, SC Kruisland is weer gepasseerd op de ranglijst. Van onderaf zou Alliance 8 nog voorbij kunnen komen, echter de Roosendalers spelen nog enkele topduels de komende weken dus 1 overwinning voor Steenbergen zou voldoende kunnen zijn om het abonnement de jaarlijkse 4e plaats weer te verlengen.

Zaterdag 30 april

Verre van compleet 1e elftal wint uiteindelijk nog ruim van Vrederust

Vanwege blessures en vakanties moest oefenmeester Robin Borremans maar liefst 7(!) basisspelers missen voor de thuiswedstrijd welke afgelopen zaterdag op het programma stond tegen Vrederust uit Halsteren. Adnan Alisic, Joost van der Ree, Dorus Bakker, Xander Burggraaff, Pieter Suijkerbuijk, Boudein Bickel en Kai Heshof waren niet beschikbaar waardoor er basisplaatsen waren voor Roy Iriks, Tim den Houting, Tijmen Iriks, Rens Cooijman, Max Knook en Marvin Braat. Superleuk natuurlijk dat ook Marvin weer zover is hersteld dat hij weer in de basis kan beginnen, hoewel duidelijk zichtbaar was dat hij nog wedstrijdritme mist. Waarschijnlijk mede door de ongebruikelijke samenstelling begonnen onze blauwwitten moeizaam aan de wedstrijd en kroop de ploeg van Robin Borremans al in de 4e minuut door het oog van de naald. Een vlotte aanval van Vrederust over rechts werd besloten met een goed schot dat via de binnenkant van de paal in de veilige handen kwam van doelman Max Knook.

Het duurde even voordat Steenbergen zich een beetje kon laten gelden maar na een goede mogelijkheid voor Tim den Houting die zijn poging tot hoekschop verwerkt zag worden was het in de 19e minuut Jordy Dam die in balbezit kwam en met een mooie lob de Vrederust doelman wist te passeren, 1-0.
Nog geen 5 minuten later leek deze voorsprong weer te verdwijnen toen een Vrederust speler oog in oog kwam met Max Knook maar die verkleinde zijn doel uitstekend en kon de inzet van Vrederust tot hoekschop verwerken. Een schitterende vrije trap van Jordy Dam werd weer even later door de Vrederust doelman over de lat getikt en een schot van Lars Heshof op aangeven van Mike de Hoog werd ook weer een prooi voor de Vrederust sluitpost. Een voorzet vanaf rechts richting Steenbergen doel werd door Vrederust 5 minuten voor rust niet ver over gekopt en een prima mogelijkheid voor Thijs Zantboer ging via een eigen speler rakelings naast.

Na deze gelijk opgaande eerste helft begon Steenbergen uitstekend aan het 2e gedeelte van de wedstrijd. Direct in minuut 46 stuurde Jordy Dam met een werkelijk schitterende pas Thijs Zantboer de diepte in en die maakte alleen voor de Halsterse doelman geen fout, 2-0. En in minuut 52 volgde een vlotte aanval over links besloten met een schot van Thijs Zantboer dat via een eigen speler van Vrederust in het doel verdween, 3-0. Na ruim een uur spelen kreeg Vrederust een strafschop te nemen doordat een speler binnen de 16 meter werd gevloerd en was doelman Max Knook kansloos tegen het harde en zuivere schot, 3-1.

Onze mannen kregen hierna vervolgens volop kansen om de score weer verder uit te bouwen. Invaller Dennis Duijvelaar, invaller Gio van der Wegen, invaller Kevin de Jong en Thijs Zantboer kwamen allemaal min of meer oog in oog met de sluitpost van Vrederust maar die wist alle keren als winnaar uit de bus te komen. Toen Vrederust 10 minuten voor tijd via een prachtige kopbal de aansluitende treffer kon scoren (3-2) leek het nog even spannend te worden maar uiteindelijk waren het Kevin de Jong, op aangeven van Thijs Zantboer, en Mike de Hoog uit een strafschop na een handsbal binnen het 16 meter gebied die de eindstand op 5-2 bepaalden.

Na een moeizaam en rommelig begin, waarin het vooral verdedigend nog niet allemaal klopte, werd het spel in de loop van de wedstrijd steeds beter, wisten de spelers elkaar steeds gemakkelijker te vinden en werd er uiteindelijk een verdiende overwinning behaald. Een mooie opsteker voor de wedstrijd welke voor dinsdagavond 3 mei op het programma staat in Roosendaal tegen DVO’60.

Zaterdag 23 april

Steenbergen 1 onderuit in topper bij Internos

Na het krappe verlies een 3-tal weken geleden tegen MOC’17 (0-1) en het daaropvolgende onnodige gelijk spel tegen VVC’68 (1-1) moest ons 1e elftal afgelopen zaterdag op bezoek bij de nummer 2 op de ranglijst, mede titelkandidaat Internos in Etten Leur. Een 6-tal weken geleden wisten de mannen van oefenmeester Robin Borremans deze tegenstander thuis nog met 2-1 te verslaan maar deze keer was het Internos dat aan het langste eind trok.

Vanaf het begin was het de thuisploeg die het initiatief nam en er dankzij een tomeloze inzet en goede instelling voor zorgde dat onze blauwwitten geen kans kregen om in de wedstrijd te komen. Zodra Steenbergen in balbezit kwam werd er fel gestoord waardoor balverlies meestal het gevolg was. Vooral de eerste 20 minuten hadden onze mannen het heel moeilijk en speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Steenbergen. Het tweede gedeelte van de eerste 45 minuten liet Steenbergen zich iets meer zien maar was het nog steeds Internos dat de bovenliggende partij was. Na rust ging de strijd min of meer tegen elkaar op maar slaagde Steenbergen er, in tegenstelling van de wedstrijd tegen VVC’68, nauwelijks in om kansen te creëren. Natuurlijk had dat vooral te maken met de kwaliteit van de tegenstander die dan ook terecht met 3-1 wist te winnen. Een nederlaag voor Steenbergen waardoor de aansluiting met de bovenste plaatsen met nog 5 wedstrijden te spelen is verloren. MOC’17 is de huidige koploper met 39 punten uit 15 wedstrijden, gevolgd door Internos met 37 punten uit 14 wedstrijden en Steenbergen met 31 punten uit eveneens 14 wedstrijden. Maar met een periodetitel op zak is het voor onze mannen nog steeds mogelijk om een eventuele promotie te bewerkstelligen.

Internos kwam zaterdag al heel snel op voorsprong. Reeds in de 4e minuut moest Steenbergen de eerste tegentreffer incasseren toen een schot vanaf de zijkant onder de naar de grond duikende doelman Joost van der Ree tegen de Steenbergse touwen vloog: 1-0. Internos bleef aanval op aanval opzetten richting Steenbergen doel waarbij Joost van der Ree verschillende goede reddingen moest verrichten. Geleidelijk aan kon Steenbergen zich iets meer laten gelden en zagen we een kopbal van Dorus Bakker uit een hoekschop van Mike de Hoog niet ver over gaan maar 10 minuten voor rust was doelman Joost van der Ree kansloos toen een vrije trap vanaf ruim 30 meter onhoudbaar in de bovenhoek verdween: 2-0.

In de 2e helft zagen we een wedstrijd die iets meer tegen elkaar op ging, mede ook vanwege het feit dat de thuisploeg conditioneel gezien leeg raakte, maar waarin Internos wel de grip op de wedstrijd bleef houden. Steenbergen had meer balbezit maar, zoals eerder gezegd, kansen leverde dat zo goed als niet op behoudens een schot van Thijs Zantboer dat net iets te hoog was gericht. Toen Internos halverwege de 2e helft op een 3-0 voorsprong kwam was de wedstrijd gespeeld, hoewel gezegd moet worden dat op de inzet van onze blauwwitten niets aan te merken was. Zo’n 10 minuten voor tijd was het Jordy Dam die op aangeven van Dorus Bakker met een mooi schot voor de 3-1 zorgde, even later gevolgd door een schot van Thijs Zantboer (op aangeven van Jordy Dam) dat door de Internos doelman met zijn voet werd gekeerd. Ook in de ruim bedeelde blessuretijd wist Steenbergen niet dichterbij te komen en was het dus uiteindelijk Internos dat een verdiende 3-1 overwinning behaalde.

Zaterdag 16 april & maandag 18 april

Zaterdag5 houdt 6 punten over aan tweeluik met Pasen

Twee duels met compleet andere gezichten, maar beide leverden Steenbergen wel 3 punten op. In Steenbergen werd met hangen en wurgen een 1-0 over de streep getrokken tegen concurrent SC Kruisland zaterdag2, op 2e Paasdag won het vrij simpel bij een tam Dubbeldam 5 (1-5)

SC Kruisland-thuis
Alle manschappen werden opgetrommeld, maar al tegen SC Kruisland vielen 3 spelers uit. Sven de Kock moest al in de eerste helft afhaken, na rust bleek ook dat Nick van Eekelen te snel begonnen lijkt na een langdurige armblessure en Stephan Smeekes kwam niet lekker uit een duel waarin zijn tegenstander en hijzelf tegelijk tegen de bal trapten. Steenbergen miste daarnaast al defensieve krachten Marijn Konings, Joost Savelkouls en Richard vd Horst, waardoor het blij was dat Diego Scheepers zijn debuut kon maken en na blessureleed ook Aaron Bruijns achterin weer zijn opwachting kon maken.

Beide ploegen werkten bikkelhard op het kunstgrasveld, in de eerste helft kregen beide ploegen nauwelijks kansen. SC Kruisland had veel meer balbezit, maar kon er niet echt doorheen komen. Aan de andere kant loerde Steenbergen op foutjes in de opbouw, maar die kon het niet echt afdwingen.

Na de rust was SC Kruisland gevaarlijker, doelman Guido Sinnema moest flink aan de bak en redde Steenbergen meermaals. Zijn collega aan de andere kant ging in de fout, de opbouw van achteruit zag hij Rick Driessen over het hoofd, die aasde op een matige inspeelpass en na de onderschepping scherp binnen schoot.

Na deze 1-0 was Kruisland van slag, niet zo zeer dat er veel meer kansen voor Steenbergen kwamen, maar het verzorgde positiespel van de 1e helft verzandde in slordig en gehaaste passing. Toch was Steenbergen aan het wankelen, zeker nadat een kwartier voor tijd laatste man Aaron Bruijns na een overtreding geblesseerd het strijdtoneel moest verlaten. Bjorn van Opdorp had een einde kunnen maken aan de spanning, maar de 2-0 die hij op zijn schoen had werd op de doellijn gered door een verdediger. Op dat moment was Steenbergen het schoolvoorbeeld van een ploeg die op zijn laatste benen liep.

Twee ballen op de paal, enkele miraculeuze reddingen van doelman Guido en uiterste reddingspogingen van de verdedigers zorgden ervoor dat Steenbergen stand hield, daarnaast mocht het ook niet klagen dat een twijfelgeval (hands na een klutsbal) niet bestraft werd. Toch mag Kruisland vooral in de spiegel kijken, het kreeg zeker 10 grote kansen tegenover 2 voor Steenbergen en de 1-0 uitslag was dan ook een wonder.

Dubbeldam-uit
Na 44 uur rust verscheen Steenbergen in Dordrecht op afspraak, bij hekkensluiter Dubbeldam 5 (dat op zaterdag vrij was) werd een lastige wedstrijd verwacht. Thuis werd nog met 5-0 gewonnen, maar was de uitslag zwaar geflatteerd, na de winterstop leek Dubbeldam zich kraniger te verweren tegen de ploegen uit het linkerrijtje.

Steenbergen begon niet scherp en de gastheren kregen op het eigen kunstgrasveld in de uitbrak diverse kansjes. Steenbergen had de hulp van enkele invallers ingeroepen, maar het oogde nog wat onwennig. Na ruim 20 minuten kwam Dubbeldam op voorsprong, waardoor de buien zich ondanks de zonnige weersomstandigheden samen leken te pakken.

Het was Jorik Raaijmakers (die thuis ook al scoorde tegen Dubbeldam) die Steenbergen over het dode punt heen hielp. Nadat er al wat kleine kansjes waren maar Steenbergen het nog niet goed genoeg uitspeelde, besloot Jorik Raaijmakers van ruim 30 meter te schieten. Zijn poging verdween onhoudbaar over de doelman in het doel en het leek erop dat dit het moraal van Dubbeldam al knakte.

De felheid waarmee het steeds de bal veroverde om een counter in te zetten, was helemaal verdwenen. Steenbergen kreeg nog wat kansen, maar had de hulp van een Dordtse verdediger nodig om met 1-2 te gaan rusten. Tom Bierkens vuurde van rand 16 hard op doel, via de keeper en de rug van een verdediger verdween zijn schot in het doel.

Na rust werd een vooruitspelend Dubbeldam verwacht, maar dit bleek ongegrond. De thuisploeg liet de bal achterin goed rondgaan, maar bij de kleinste vorm van druk werd het onnauwkeurig. Anderzijds liet het Steenbergen ook opbouwen, dit leverde al snel grote kansen op. Joost Savelkouls, voor deze gelegenheid in de spits geposteerd, werd tweemaal weggestuurd op links en schoot even zoveel goed binnen in de verre hoek.

Diverse kansen waren ook niet aan Steenbergen besteed, maar met de 1-4 tussenstand was er geen enkele reden tot bovenmatige inspanning. Aan de bal bleef Steenbergen ook sterk, het slotakkoord was van Marijn Konings die een rush vanaf eigen helft zelf met een doelpunt bekroonde.

Steenbergen deed met deze dubbelslag goede zaken, het staat kort achter nummer 3 SC Kruisland maar heeft ook nog een duel tegoed. Van onderaf kan Alliance er nog wel voorbij komen, terwijl ook De Fendert en Oranje Blauw nog dichtbij staan. Laatstgenoemde is komende zaterdag de tegenstander, in Heijningen werd het na een spektakelstuk nog 4-4!

Zaterdag 9 april

Steenbergen blijft puntloos tegen Alliance

Alliance 8 is het enige team dat er dit seizoen in geslaagd is om twee keer te winnen van Steenbergen. Waar de Roosendalers in de heenwedstrijd oppermachtig waren, viel dat op een winderig sportpark Kortendijk dit keer reuze mee.

In de eerste helft viel er nauwelijks te voetballen, de wind stond pal op het veld en Steenbergen begon met tegenwind. Hierdoor werd elke bal vooruit een lastig verhaal, terwijl het veld er ook niet naar was om met korte combinaties aan de druk te ontsnappen. Andersom had Alliance ook last van de wind mee, diverse diepe ballen verdwenen over de achterlijn.

Beide teams kregen wel wat kansjes om de score te openen, aan beide kanten was het Steenbergen-debutant Frank Aarens die voor gevaar zorgde. Een rare bal kon nog net door zijn eigen doelman Guido Sinnema uit het doel gehouden worden, aan de andere kant knikte Frank de bal over de uitgekomen doelman, maar de poging was niet hard genoeg en de keeper van Alliance kon voor de doellijn redding brengen.

Aanvoerder Stephan Smeekes dacht ook dat hij de score geopend had, zijn treffer werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Alliance had meer balbezit, maar kon niet enorm gevaarlijk worden, slechts bij een corner leek het te scoren, maar het was Eric Hagenaars die op de doellijn de bal tegen zijn hoofd kreeg en daarmee redding bracht.

Na rust opende het bal direct: Alliance kwam op 1-0 nadat zowel de buitenspeler als Richard mis zaten bij een steekbal, doelman Guido kon er niet helemaal bij en moest lossen, waarna het een koud kunstje was voor de aanvaller. Steenbergen kwam binnen enkele minuten op gelijke hoogte, het was Nick van Eekelen die na ruim 4 maanden afwezigheid zijn rentree weer maakte.

Na een inworp speelde hij zich goed vrij, passeerde een tegenstander en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek binnen. Even later kreeg hij ook een uitgelezen kans om Steenbergen op voorsprong te zetten, een te zachte terugspeelbal werd onderschept, maar vlak voor hij tot een schot kwam stuitte de bal op, waardoor hij een rollertje produceerde.

Het duel ontspon zich verder opnieuw op het middenveld, zodat beide erbarmelijke strafschopgebieden ontzien werden. Helaas voor Steenbergen kwam Alliance hier nog wel eenmaal succesvol, een corner viel bij de eerste paal tussen diverse spelers in, waarna een aanvaller het snelste bij de bal was en de 2-1 binnen schoot.

Met invaller Hylke Tanke ging Steenbergen op zoek naar de gelijkmaker, maar een slotoffensief kwam er niet van. Alliance liet zich niet onder druk zetten, maar profiteerde ook niet van de ruimtes waardoor Steenbergen tot het laatste fluitsignaal mocht blijven hopen.

Nadat tegen alle tegenstanders al minimaal een punt gehaald was, blijkt Alliance een ware angstgegner te zijn. Steenbergen zakt hierdoor wat weg op de ranglijst, plaats 3 lijkt nog haalbaar maar dan zal Steenbergen veel punten moeten halen in de drukke april-maand. Komend Paas-weekend is een dubbel programma ingepland. De eerste hiervan is thuis tegen nummer 3 SC Kruisland, waarin Steenbergen alle zeilen bij zal moeten zetten voor een goed resultaat, op maandag gaat het dan op bezoek bij hekkensluiter Dubbeldam 5.

Zaterdag 9 april

Elftal Robin Borremans vergeet te winnen bij VVC’68

Na de (kleine) nederlaag van vorige week in de thuiswedstrijd tegen huidige koploper MOC’17 moest het elftal van oefenmeester Robin Borremans afgelopen zaterdag in Halsteren aantreden tegen de nummer 4 op de ranglijst, VVC’68. In de thuiswedstrijd werd in de allereerste wedstrijd van deze kompetitie destijds krap met 2-1 gewonnen van het team van voormalig oefenmeester Marco Ernest en waren de krachtsverhoudingen minimaal.

Maar hoe anders was dat zaterdag in Halsteren. Steenbergen liet in de eerste helft VVC’68 alle hoeken van het veld zien. Onze blauwwitten speelden een puike wedstrijd, zetten de tegenstander vanaf het begin onder druk en creëerden kans na kans. Ondanks dat alles ging de rust in met slechts een 0-1 voorsprong omdat heel veel kansen net niet werden benut, mede doordat deze keer de spelers bij het afwerken de nodige pech hadden. Hoewel Steenbergen dus vanaf het begin het initiatief had duurde het tot in de 15e minuut voordat de eerste scoringskans viel te noteren. Op aangeven van Jordy Dam kwam Thijs Zantboer alleen voor de VVC’68-doelman maar hij had teveel tijd nodig om doeltreffend af te ronden. Vervolgens kwam even later een poging van Jordy Dam op aangeven van Boudein Bickel tegen de paal maar was het in minuut 25 dan wel raak. Na een snelle aanval over links was het uiteindelijk Thijs Zantboer die de bal binnen kopte.

Maar helaas, hoewel de scheidsrechter al naar het midden had gewezen ging hij na protest van de VVC’68 spelers richting de grensrechter van VVC’68.
Hoewel die niet had gevlagd wist hij de scheidsrechter ervan te overtuigen dat de bal eerder de achterlijn zou hebben gepasseerd. De man in het zwart, nog maar 15 (!) jaar jong die overigens een prima wedstrijd floot, keurde daarna de treffer alsnog af. Maar Steenbergen was niet aangeslagen en bleef aanval op aanval afvuren op het VVC’68 doel. Uitstekende doelpogingen van o.a. Mike de Hoog (van de lijn gehaald door een speler), Jordy Dam (schot rakelings voorlangs) en Boudein Bickel (wederom van de lijn gehaald door een speler) hadden een beter lot verdiend maar op slag van rust kwam de voorsprong er dan alsnog. Na een vrije trap van Mike de Hoog was het de meegekomen Dorus Bakker die de 0-1 binnenschoot. Bijna werd het voor rust nog 0-2 maar de kopbal van Jordy Dam ging (wederom) rakelings voorlangs.

Direct na rust weer een vlotte aanval over rechts van Steenbergen waarbij Boudein Bickel de bal meegaf met Kai Heshof. Een prima schot van Kai volgde maar weer was het de VVC’68 paal die in de weg stond. VVC’68 ging vervolgens opportunistisch spelen waarmee Steenbergen de nodige moeite had. Het eerste schot wat doelman Joost van der Ree in deze wedstrijd te verwerken kreeg in minuut 50 wist hij goed te keren en nadat een schot van Jordy Dam wederom rakelings voorlangs ging was het VVC dat nog nadrukkelijker de aanval ging kiezen.

De thuisploeg kreeg enkele hoekschoppen te nemen en een goede kopbal ging rakelings over de Steenbergse lat, maar in de 76e minuut kon voormalig blauwwit speler Stijn Heideman de 1-1 binnentikken. Beide ploegen kregen ook hierna nog enkele kansen om de volle winst naar zich toe te trekken. Vooral een uitstekende poging 5 minuten voor tijd van Jory Dam zag iedereen al tussen de palen belanden maar wederom ging de bal rakelings naast de voor Steenbergen verkeerde kant van de paal. De 1-1 gelijke stand bleef verder ongewijzigd. Een uitslag waarmee Steenbergen gezien de hele wedstrijd veel te weinig kreeg maar ja, de bal moet natuurlijk nog steeds wel tussen de palen.

Zaterdag 2 april

Steenbergen 1 verliest topper tegen MOC’17 met kleinst mogelijke verschil

Op papier was de wedstrijd die ons 1e elftal afgelopen zaterdag thuis tegen Moc’17 speelde uit Bergen op Zoom een echte topper.

Beide teams begonnen als koploper aan de wedstrijd met evenveel punten maar met 1 wedstrijd meer gespeeld door MOC’17, maar het vertoonde spel was bepaald niet van topniveau. Na 2 x 45 minuten voetbal ging de ploeg uit Bergen op Zoom uiteindelijk met een krappe 0-1 overwinning het veld af, gezien het vertoonde spel over de gehele wedstrijd en de (weinige) doelkansen een verdiende overwinning. MOC’17 was voetballend iets beter dan onze mannen, wisten net als Steenbergen niet veel kansen te creëren maar gaven ook niet veel weg. Steenbergen zocht het (te) vaak in de lange ballen op de snelle Thijs Zantboer en Ahmed Dahir maar juist die 2 spelers hadden niet bepaald hun beste dag. Tel daarbij op dat ook onze middenvelders wel betere wedstrijden hebben gespeeld, dan moeten we tot de conclusie komen dat het deze wedstrijd vaak “net niet” was terwijl het tegen zulke tegenstanders eigenlijk “net iets meer” moet zijn. Net als enkele maanden geleden ook nu dus weer weinig krachtsverschil maar weer wel een kleine nederlaag tegen MOC’17.

MOC’17 nam vanaf het begin het initiatief, kreeg de eerste 15 minuten een 3-tal hoekschoppen te nemen maar de Steenbergse verdediging hield zonder problemen stand. Het eerste gevaar van onze blauwwitten kwam rond de 20e minuut via een vrije trap van Mike de Hoog die door de Bergse doelman tot hoekschop werd gewerkt. MOC’17 bleef vooral op het middenveld de meeste duels winnen maar het optische overwicht bracht ze geen doelkansen. Aanvoerder Adnan Alisic moest na een half uur spelen geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Boudein Bickel die na een lange blessureperiode eindelijk weer speelklaar was en goed inviel. In het laatste kwartier van de eerste helft zagen we nog een goed schot van MOC’17 dat rakelings over ging, een prima scoringskans voor Thijs Zantboer uit een hoekschop van Mike de Hoog die niet werd benut en een hoekschop van MOC’17 die in 2e instantie goed werd ingeschoten maar door doelman Joost van der Ree prima werd gepakt.

De 2e helft begon dus met een 0-0 tussenstand en we zagen in het begin van de 2e periode een iets meer aandringend Steenbergen maar nog geen doelkansen. Een doelkans kreeg MOC’17 in minuut 58 wel maar vanaf 2 meter werd de bal tegen de paal geschoten. Even later was het echter wel raak. Een hoekschop voor MOC’17 werd in eerste instantie weggewerkt maar in 2e instantie alsnog binnen gekopt en dat betekende een 0-1 achterstand voor de ploeg van Robin Borremans.

Steenbergen zocht hierna uiteraard meer de aanval waarbij een mooie actie op links van Ahmed Dahir een beter lot had verdient dan het schot dat rakelings naast ging. Een dubieuze handsbal in het Steenbergse 16 metergebied werd door de scheidsrechter bestraft met een penalty voor MOC’17, maar doelman Joost van der Ree stopte de Bergse inzet uitstekend. Een voorzet van de net ingevallen Tim den Houting werd 10 minuten voor tijd hoog over geschoten door Thijs Zantboer en een geweldige scoringskans voor MOC’17 werd kort voor tijd nog net tot hoekschop gewerkt door Kai Heshof. In blessuretijd was Thijs Zantboer met een goede kopbal nog dicht bij een gelijkmakende treffer maar helaas voor Steenbergen was het de doelman van MOC’17 die de bal wist te stoppen. De 0-1 voorsprong voor MOC’17 bleef dus ook de eindstand, waardoor de mannen uit Bergen op Zoom nu alleen de koppositie bezetten op de ranglijst met 2 punten voorsprong op Internos en 3 punten voorsprong op Steenbergen.

Zaterdag 26 maart

Zaterdag5 naar maximaal haalbare in Fijnaart

Het lijkt een jaarlijks terugkerend verhaal, maar ook andere verenigingen die in Fijnaart spelen zullen het moeten onderkennen: wederom was het de arbiter die zijn stempel wilde drukken en bijna het spelplezier van ruim 30 spelers wegnam. Uiteindelijk konden de meesten leven met het gelijke spel, hoewel Steenbergen in de periode na rust de gastheren ver terug drukte. Het puntje in Fijnaart werd dan ook gekoesterd als een overwinning, het lijkt zelfs op het eerste punt dat is behaald op bezoek bij de fusieclub.

Toegegeven, Steenbergen begon ook erg zwak, want al binnen een halve minuut lag de 1-0 erin. Een diepe bal werd teruggespeeld op Guido, die de bal óf naar Joost speelde, óf verkeerde raakte. Joost was hier niet op berekend en de bal kwam op rand 16 bij een middenvelder van de tegenstander, die zijn spits aan het werk zette. Deze schoot eerst nog tegen Guido aan, in de rebound werd hij ook nog voldoende gehinderd maar uiteindelijk redde zijn 3e poging het wel tegen het net.

Een domper voor Steenbergen, maar het rechtte snel de rug en op het matige veld werd door beide ploegen toch geprobeerd te voetballen. Kansjes volgden, vooral via aanvallen over rechts waar Tim Ninteman en Koen Kuijper een goede tandem vormden. De gelijkmaker viel echter uit een corner, Marijn knikte binnen. Toch had men buiten de arbiter gerekend, die als enige zag dat de keeper gehinderd was en de treffer annuleerde. Dat hij geen enkele tegenspraak duldde, liet hij ook direct merken door William met geel van het veld te sturen. Steenbergen bleef hier gelukkig niet te lang in hangen en zette de frustratie om in gezonde agressie in de duels.

De ruimtes werden door het wegvallen van William nog wat groter, maar het spelbeeld veranderde geen seconde. De Fendert was slordig voorin, Steenbergen verdedigde kordaat en bleef de ruimte vinden op rechts, maar kon slechts eenmaal tot een grote kans komen. Een voorzet vanaf rechts werd op de borst gecontroleerd door Stephan Smeekes, hij schoot echter te gehaast over het doel.

Veel wisselingen in de rust, vooral bij de thuisploeg die vrijwel een compleet nieuw team op de mat konden brengen. Toch wat het Steenbergen dat de klok sloeg, in de jacht op de gelijkmaker splitte het Fendert in 2 delen, de 3 of 4 aanvallers die op de counter loerden en de defensief die achteruit gedrukt werd. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste kansen volgden, maar Rick Driessen tikte alleen voor de doelman de bal naast en ook schietkansen kwamen er nauwelijks.

Wel werd na een kwartier de gelijkmaker binnen gewerkt: het was Stephan Smeekes die vanaf rechts terug sneed en de inlopende Rick Driessen een niet te missen kans schonk. Hierna twijfelden beide ploegen een beetje, Fijnaart was gevaarlijk met enkele counters, maar de ingevallen spits had zijn vizier niet op scherp staan en schoot vooral hard. Aan de andere kant was Steenbergen soms te lang aan het breien rondom het strafschopgebied, mede door het slechte veld volgden geen doelrijpe kansen meer. De enige keer dat dit wel het geval leek te zijn, werd Rick Driessen onterecht teruggevlagd, hij ontweek met enkele meters de buitenspelval maar de assistent-scheidsrechter moest ook zijn gram nog halen.

Net op het moment dat beide teams aan een slotoffensiefje zaten te denken, floot de arbiter na een krappe 45 minuten direct af. Met het gelijke spel schoten beide ploegen niets op, maar gezien de krachtsverhoudingen over de gehele wedstrijd, het geringe verschil op de ranglijst en het 0-0 gelijke spel in de heenwedstrijd hadden de wedkantoren dit al aan zien komen.

Zaterdag 26 maart

1e elftal wint plichtmatig bij FC Bergen

De mannen van oefenmeester Robin Borremans moesten na een vrij weekend afgelopen zaterdag weer aan de bak in een uitwedstrijd tegen FC Bergen in Bergen op Zoom. Een tegenstander waarvan enige tijd geleden thuis nog met 8-0 werd gewonnen, maar na de winterstop presteren de Bergenaren beduidend beter. Zo werd er van SC Welberg en Vrederust gewonnen en de wedstrijden die werden verloren werden met veel minder hoge cijfers verloren dan in het begin van de kompetitie. Onze blauwwit spelers, zonder de geblesseerde Xander Burggraaff, Lars Heshof en Boudein Bickel, werden vooral in het begin van de wedstrijd geconfronteerd met een felle tegenstander die duidelijk van plan was zich niet zomaar naar de slachtbank te laten voetballen.

Steenbergen speelde zelf niet geconcentreerd genoeg en had ook moeite met het hobbelige veld waardoor te veel aanvallen rommelig oogden en te onnauwkeurig werden uitgevoerd. Ondanks dit alles speelde de wedstrijd zich voor het grootste gedeelte af op de helft van FC Bergen maar liepen de Steenbergse aanvallen veel te vaak dood in het centrum van de verdediging van de thuisploeg. Kortom, een wedstrijd met slecht voetbal om maar snel te vergeten, maar die gelukkig wel werd gewonnen.

Na enkele kleine kansjes in de eerste 15 minuten van de wedstrijd voor met name Jordy Dam namen onze mannen rond de 20e minuut de leiding. Mike de Hoog ging toen via het centrum op avontuur maar werd binnen de 16 gevloerd. Na de overtreding kwam de bal echter voor de voeten van Tim den Houting die daardoor een niet te missen kans kreeg. De scheidsrechter floot niet, paste de voordeelregel toe en Tim scoorde de 0-1. Het 2e gedeelte van de eerste 45 minuten verliepen vervolgens zonder veel hoogtepunten. FC Bergen was niet bij machte het Steenbergen moeilijk te maken, Steenbergen kreeg via Mike de Hoog en Ahmed Dahir nog mogelijkheden om de score op te voeren maar de echte overtuiging ontbrak.

Na de karige 0-1 ruststand begonnen onze mannen veel beter aan de 2e helft. Op aangeven van Jordy Dam kreeg Ahmed Dahir al in de 2e minuut een kans op de 0-2 maar hij schoot de bal in de handen van de FC Bergen doelman. Nog geen minuut later was het Mike de Hoog die Ahmed de diepte instuurde en nadat hij de doelman had omspeelt kon hij dan nu wel de 0-2 binnen schieten. En weer 2 minuten later lag de 0-3 binnen. Nu was het Thijs Zantboer die op aangeven van Ahmed Dahir alleen voor de doelman kwam en doeltreffend afrondde. Na deze treffer zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Thuisploeg FC Bergen moest zich beperken tot verdedigen, Steenbergen bleef zoals gezegd te slordig om de score verder uit te bouwen. Een kopbal van Ahmed Dahir had nog een beter lot verdient maar kwam tegen de lat en een schot van Thijs Zantboer ging in minuut 25 rakelings voorlangs. In de slotfase van de wedstrijd zagen we nog een schot van Mike de Hoog dat niet ver over ging en een snelle rush van Nathan van Beers besloten met een schot dat ook over de FC Bergen lat verdween. En dat was het wel.

Door deze overwinning heeft ons 1e elftal de koppositie op de ranglijst weer overgenomen van Internos. Een koppositie die het moet delen met MOC’17 maar dat team heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Zaterdag a.s. komt MOC’17 op bezoek in Steenbergen en geeft dat dus de mogelijkheid om ook daar verder afstand van te nemen. Maar dan zal er ongetwijfeld beter moeten worden gespeeld dan afgelopen zaterdag.

Zaterdag 12 maart

Lekkere overwinning 1e elftal tegen koploper Internos

De mannen van trainer Robin Borremans zijn er in een enerverende wedstrijd in geslaagd om de (toen nog) koploper Internos de eerste nederlaag toe te brengen van dit seizoen. De tegenstander uit Etten Leur werd uiteindelijk met 2-1 verslagen, een overwinning die tot stand kwam dankzij een uitstekende inzet in een snelle wedstrijd tegen een goed voetballende ploeg. Internos had grote gedeeltes van de wedstrijd vaak het meeste balbezit maar kon vanwege het gedisciplineerd spel van onze blauwwitten weinig kansen creëren.

De Steenbergse verdediging stond als een huis, gaf daardoor heel weinig weg terwijl op het middenveld vaak heel veel “vuil” werk werd opgeknapt door met name Pieter Suijkerbuijk maar ook door Mike de Hoog, Jordy Dam en Adnan Alisic. Maar het was vooral heerlijk om deze keer eens een echte wedstrijd te kunnen spelen tegen, zoals gezegd, een goed voetballende ploeg die waarschijnlijk samen met MOC’17 en Steenbergen gaat uitmaken welk team uiteindelijk de titel gaat veroveren.

Hoewel, gezien over de gehele wedstrijd, er niet ze erg veel doelkansen te noteren vielen kreeg Steenbergen in de 5e minuut al een goede scoringskans.
Ahmed Dahir, in deze wedstrijd veel beter op dreef dan vorige week tegen SC Welberg, ging op snelheid langs zijn tegenstander en gaf Thijs Zantboer een niet te missen kans. Toch werd het schot van Thijs op het laatste moment nog door een speler van Internos van de lijn gehaald en ging een vroege voorsprong dus niet door. Een 2e mogelijkheid kregen onze mannen na 20 minuten toen Ahmed Dahir richting Internos doel werd gestuurd door Nathan van Beers en de bal terug legde op Jordy Dam. Het schot van Jordy ging echter hoog over. Het laatste gedeelte van de 1e helft had Internos een duidelijk veldoverwicht en moest Steenbergen terug. Een vrije trap voor de bezoekers werd vanaf 30 meter prima ingeschoten maar doelman Joost van der Ree wist de bal uitstekend tot hoekschop te verwerken. En een 2e mogelijkheid voor Internos werd 5 minuten voor rust onschadelijk gemaakt door de overal aanwezige Pieter Suijkerbuijk.

Al heel snel in de 2e helft kwamen onze blauwwitten op voorsprong. Een verre ingooi van Dorus Bakker in het doelgebied van Internos werd in eerste instantie weggewerkt maar kwam voor de voeten van aanvoerder Adnan Alisic. Met een bekeken schot verdween zijn doelpoging achter de Internos keeper tegen de touwen en betekende dat de 1-0 voorsprong. En na ongeveer een kwartier spelen in de 2e helft werd deze voorsprong verdubbeld. Op rechts werd Thijs Zantboer de diepte ingestuurd die vervolgens een puike voorzet gaf op Jordy Dam. Met een schitterende voetbeweging zorgde Jordy ervoor dat de Internos doelman voor de 2e keer werd verslagen, 2-0. Hét moment natuurlijk voor Internos om nog nadrukkelijker de aanval te gaan kiezen. Na deze 2e treffer werd Steenbergen in de verdediging gedrukt maar, zoals gezegd, er werd weinig of niets weggegeven. Met aan het hoofd laatste man Dorus Bakker, geassisteerd door Kai Heshof, Xander Burggraaff en Nathan van Beers werden de meeste aanvallen van Internos onschadelijk gemaakt.

De beste kans was een kwartier voor tijd nog voor de net voor Adnan Alisic (geblesseerd) ingevallen Tim den Houting die zijn uitstekende kopbal op aangeven van Ahmed Dahir door de Internos doelman tot hoekschop verwerkt zag worden. Doelman Joost van der Ree moest in de laatste 10 minuten van de wedstrijd nog enkele goede reddingen verrichten maar in blessuretijd (minuut 98) kwam Internos dankzij een vlotte aanval toch nog op 2-1. Direct na deze treffer floot de scheidsrechter voor de laatste keer en kon ons 1e elftal dus een mooie overwinning bijschrijven. Een overwinning waarmee ze de koppositie van Internos hebben overgenomen.

Dinsdagavond 15 maart staat in Bergen op Zoom de eerder afgelaste wedstrijd tussen Moc’17 en Internos op het programma. Mocht Internos deze wedstrijd gelijk spelen of verliezen dan blijft Steenbergen koploper en wordt het tevens winnaar van de 1e periode. Bij winst voor Internos komen de mannen uit Etten Leur op de ranglijst op gelijke hoogte met ons 1e elftal en zal het doelsaldo bepalen wie de winnaar wordt van de 1e periode. Op dit moment is het doelsaldo 1 doelpunt in het voordeel van Steenbergen. Even afwachten dus hoe het dinsdag a.s. gaat aflopen in Bergen op Zoom.

Zaterdag 5 maart

Degelijk Zaterdag5 voorbij Kogelvangers

Voor het eerst sinds 30 oktober wist Steenbergen 5 weer een competitieduel te winnen. Dat het in die 128 dagen enkele plaatsen zakte op de ranglijst mag geen verbazing wekken, maar dat het na al die tijd nog altijd op de 4e plaats stond toch eigenlijk wel.

Op het kunstgrasveld hielden beide ploegen elkaar in evenwicht tijdens de 1e helft, met als enige verschil dat Steenbergen twee keer scoorde. De bezoekers uit Willemstad konden nauwelijks gevaarlijk worden voor het doel van Guido Sinnema, slechts eenmaal moest hij gestrekt naar de hoek toen een vrije trap om de muur heen gekruld werd maar de Steenbergse goalie pareerde knap.

Aan de andere kant liet Kogelvangers 3, dat na het wegvallen van DVO’60 11 uit de competitie de rode lantaarn in handen heeft, ook weinig ruimte voor Steenbergen. De defensie was fysiek sterk en kende met oud Steenbergen 1-speler Aries Nieuwkerk ook op het middenveld nog een slot op de deur. Toch kon de ban na een half uur doorbroken worden; de geleende middenvelder Dylan Delwel schoot na een goede dribbel in eerste instantie nog tegen de doelman op, zijn 2e poging ging in de korte hoek wel raak.

Kort voor rust werd het 2-0 dankzij topscorer Rick Driessen, een hoge bal van William van der Tak werd door Rick knap over de uitkomende doelman heen gelift.

Na rust werd Steenbergen wat sterker, kort na de wisseling van speelhelft werd het 3-0 nadat een verdediger van de bezoekers mis zat bij een diepe bal van William, waarna Dylan zijn 2e aantekende door de bal over de doelman heen te wippen.

De ruimtes werden wat groter op het veld, waardoor beide ploegen regelmatig aan aanvallen dacht. Toch volgde er nog maar 1 treffer, namelijk voor de bezoekers. Een goedkoop verkregen vrije trap werd strak aangesneden en het was invaller Sven de Kock die de bal van richting veranderde, achter hem liepen ook genoeg tegenstanders om de bal anders binnen te lopen.

Hoewel het verschil weer 2 was, kabbelde de wedstrijd voort. Steenbergen kreeg kansen genoeg om de score uit te breiden, maar het vizier van met name Jorik Raaijmakers stond niet op scherp want Steenbergen had nog uit kunnen lopen in het laatste kwartier. Aan de andere kant was Kogelvangers nog tweemaal dichtbij een treffer, eerst werd een strak aangesneden hoekschop net naast gekopt, vlak voor tijd schoot een aanvaller tegen de paal. Kogelvangers was niet bij machte om een slotoffensief te plaatsen, mede doordat zij het goede voorbeeld voor veel teams gaven en met 12 spelers niet de coronakaart speelden maar gewoon op kwamen dagen.

Die moed werd dan wel weer beloond met een leuke wedstrijd, waarin de verschillen gemaakt werden in de helft dat het verschil niet zo groot was. Voor Steenbergen een opsteker, eindelijk weer een overwinning en hopelijk ook de opmaat naar een goede 2e seizoenshelft waarin het de top3 wil gaan bereiken.

Zaterdag 5 maart

Zevenklapper voor 1e elftal in derby tegen SC Welberg

Afgelopen zaterdag stond voor ons 1e elftal de toch altijd wel een beetje “beladen” derby op het programma tegen naaste buur SC Welberg. Hoewel de stand op de ranglijst vooraf zou doen vermoeden dat de mannen van trainer Robin Borremans de 3 punten mee naar Steenbergen zouden moeten gaan nemen is het altijd maar even afwachten of de realiteit ook werkelijk zo is.

De Steenbergse trainer hoopte zo volledig mogelijk aan de wedstrijd te kunnen beginnen maar dat bleek uiteindelijk in de praktijk wel anders.
Aanvoerder Adnan Alisic, Kai Heshof, Lars Heshof en Boudein Bickel bleken dusdanig geblesseerd dat ze niet konden spelen en laatste man Dorus Bakker was afwezig vanwege vakantie. Vooral in de 1e helft was het daarom zoeken naar de juiste samenstelling. Hoewel de blauwwitten al in de 10e minuut op voorsprong kwamen doordat Jordy Dam een voorzet van Mike de Hoog fraai inkopte (0-1) was het toch SC Welberg dat in die periode niet veel onderdeed voor Steenbergen. Steenbergen speelde een te laag tempo waardoor een feller SC Welberg te vaak de Steenbergse aanvallen kon ontregelen.

De thuisploeg was een keer gevaarlijk via een vrije trap die uiteindelijk een prooi werd voor doelman Joost van der Ree en Steenbergen kreeg een 6-tal hoekschoppen te nemen die verder zonder resultaat bleven. Toch werd de voorsprong nog voor rust verdubbeld. In de 43e minuut was het wederom een voorzet van Mike de Hoog die tot bij Jordy Dam kwam, die speelde zich vervolgens vrij en scoorde laag in de hoek de 0-2. Thijs Zantboer kreeg op slag van rust na een verre trap van Jordy Dam nog de mogelijkheid om de score te vergroten maar alleen voor de keeper van SC Welberg was het de doelman die zijn ploeg en koste van een hoekschop redde.

De 2e helft leek in het begin een kopie te gaan worden van de eerste 45 minuten maar al snel bleek dat de tegenstand van de thuisploeg een stuk minder werd. Hoewel de eerste kans in minuut 6 voor SC Welberg was met een schot dat niet ver naast vloog liep Steenbergen 2 minuten later verder uit. Een voorzet van Jordy Dam werd via een speler van SC Welberg in eigen doel geschoten (0-3) en nadat Mike de Hoog even later op aangeven van Nathan van Beers voor de 0-4 zorgde was de tegenstand van SC Welberg gebroken. Nog één keer kwam de thuisploeg gevaarlijk in het Steenbergse strafschopgebied via een vrije trap maar was het invaller doelman Sebastiaan Stoop (hij verving na rust de geblesseerd geraakte Joost van der Ree) die de bal weg bokste, maar hierna werd het eenrichtingsverkeer richting Welberg doel. Nadat eerst een schot van Jordy Dam rakelings naast ging was het in de 22e minuut de voor Roy Iriks (geblesseerd) ingevallen Gio van der Wegen die Thijs Zantboer de diepte instuurde en die tekende de 0-5 aan.

Even later was het de ook al net ingevallen Kevin de Jong (hij verving Pieter Suijkerbuijk) die een hoekschop van Mike de Hoog binnen werkte maar zijn treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel, maar een kwartier voor tijd was het Jordy Dam die via een fraaie vrije trap toch voor de 0-6 zorgde.
In de laatste 15 minuten knalde Mike de Hoog de bal nog een keer keihard tegen de paal, werden 2 pogingen van Ahmed Dahir door de doelman van SC Welberg tot hoekschop verwerkt maar was het uiteindelijk Rens Cooijman die een voorzet van Nathan van Beers in één keer op z’n slof nam en via de paal voor de 0-7 eindstand zorgde. Vooral omdat onze blauwwitten in de 2e helft een hoger tempo speelden en de snelheid van Thijs Zantboer, Ahmed Dahir en de vaak mee opkomende Nathan van Beers beter benutte ,werd de tegenstander uiteindelijk toch nog met ruime cijfers geklopt. Een compliment ook voor de “invallers” Sebastiaan Stoop, Rens Cooijman, Tijmen Iriks, Roy Iriks, Kevin de Jong en Gio van der Wegen die hebben laten zien goede vervangers te zijn voor al die spelers die niet beschikbaar waren.

Zaterdag 19 februari

Controversiële penalty brengt zaterdag5 verlies

Op basis van de eerste helft kan je haast niet geloven dat Steenbergen uiteindelijk gedesillusioneerd van het veld liep na 90 min.

Zoals we van de Bergenaren gewend zijn domineerden ze de eerste helft. Steenbergen werd gedwongen tot verdedigen. Iets wat onze ploeg gelukkig best aardig onder de knie heeft. Veelvuldig balbezit leverden dan aanzienlijk ook niet veel op. Een afvallende bal in de 30e minuut brak de ban. De middenvelder schoot deze op fraaie manier hard binnen.

Helaas, want net daarvoor had Steenbergen via Joost Savelkouls met een vrije trap op een gunstige plek de perfecte gelegenheid zelf de score te openen. Laten we het houden op een gevalletje ‘jammer joh’. De blauw witten waren even van de slag en met een rake kopbal stond er 0-2 op het bord tijdens de rust.

De 2e helft bracht een heel ander spelbeeld. Steenbergen ging wat opportunistischer voetballen en de tactische wijzigingen van de tegenstander bracht ons in het voordeel. William vd Tak had het middenveld goed onder controle waardoor invaller Dennis van Schilt steeds dieper kon gaan spelen. Met lange halen probeerden we wat te forceren en met een slim wipje van Rick Driessen stond er opeens 1-2 op het score bord. Knokken voor iedere bal was het gevolgd waarbij we steeds vaker als winnaar uit de strijd kwamen. Een vrije trap van opnieuw Joost Savelkouls werd verkeerd ingeschat door de keeper waardoor hij hem knullig achter de lijn probeerde weg te werken. 2-2.

Het spelbeeld was totaal veranderd en we leken een overwinning zelfs te kunnen forceren tegen de stugge ploeg uit Bergen. Helaas deed de scheidsrechter anders beslissen. Een duel uit duizenden werd beoordeeld als strafschop en binnen gewerkt. 3-2 verlies.

Voor de mannen uit Bergen hopen we dat ze dit jaar kampioen worden. Na zoveel seizoenen hebben wij unaniem besloten volgend jaar hoe dan ook even over te slaan.

Zaterdag 29 januari

Zaterdag5 verliest koppositie

Door alweer het 4e gelijkspel van dit seizoen verloor Steenbergen zaterdag5 in speelronde 10 de koppositie. Medekoploper De Fendert won wel (6-0 van DVO’60), terwijl van onderaf ook FC Bergen en Oranje Blauw nog voorbij kunnen komen als zijn hun inhaalduels winnen.

In Klundert trof Steenbergen wederom een gemotiveerde tegenstander die het de koploper lastig wilde maken en het punt na het laatste fluitsignaal dan ook met gejuich tegemoet zag. Toch mocht ook Steenbergen hier niet mee klagen, de hele wedstrijd was gelijkwaardig, op het eerste kwartier na rust na, toen zette de thuisploeg Steenbergen fors onder druk.

In de eerste helft viel dit nog mee en Steenbergen kon opbouwen van achteruit. Tot grote kansen leidde dit niet echt, 1 dieptepass zette Rick Driessen vrij voor de keeper, maar hij schoof de bal naast. Aan de andere kant kregen de gastheren wel kansjes, mede in het zadel geholpen door foutjes in de opbouw. Pogingen gingen echter net naast, tegen de buitenkant van de paal of op de lat, zo niet dan stond doelman Guido Sinnema er om gevaar te verijdelen.

Een zwak moment in de opbouw van Klundert zorgde toch voor een Steenbergse voorsprong bij rust, Rick Driessen pikte de bal op en speelde Stephan Smeekes aan, die na zijn 2 treffers van vorige week helemaal terug is en hij schoot hard over de doelman, die wat voor zijn doel stond, en zag de bal via de onderkant van de lat binnen gaan. Andere kansrijke momenten werden vaak snel in de kiem gesmoord, soms ging Klundert daarin over de grens maar de arbiter miste duidelijk ook nog wedstrijdritme.

Na rust stond Steenbergen direct onder druk, mede omdat Rick Driessen geblesseerd was geraakt in de eerste helft en kort na rust ook Stephan Smeekes aangeslagen naar de kant moest (en Rick er weer terug in). Bij dit duel besloot de arbiter niet om af te fluiten, driekwart van het veld stopte maar 2 spelers van Klundert profiteerden en maakten de 1-1. Na intern beraad toonde Klundert zich van zijn uiterst sportieve kant en liet Hylke Tanke vrije doortocht van de aftrap, waardoor de Steenbergse voorsprong weer werd hersteld.

Kort hierna viel de onvermijdelijke gelijkmaker wel, de laatste man stoomde door en werd niet opgevangen, zijn schot werd nog gepareerd door doelman Guido, maar de rebound van 1 van de spitsen was wel raak. Steenbergen hing in de ring op dat moment, het doolde rond en kon de bal niet in de ploeg houden.

Toch rechtte het team zijn rug en de laatste 20 minuten was het spel weer meer in evenwicht, mede doordat de aangeslagen Stephan weer was hersteld en de half geblesseerde Rick af kon lossen. Hierdoor kwam er weer wat meer gevaar van Steenbergen en kon het winnende doelpunt aan beide kanten vallen. Het zware veld had zijn tol geëist en de krachten vloeiden weg, waardoor geen van de ploegen nog aan een slotoffensief toe kwam en beide ploegen schijnbaar tevreden oogden met het gelijkspel.

Voor Steenbergen gebeurde hiermee het onvermijdelijke: na de superieure seizoenstart wist het inmiddels al 5 competitieduels op rij niet te winnen en moest het de (gedeelde) koppositie afstaan. Met duels tegen hekkensluiter Dubbeldam 6 en nummer 10 SC Gastel 4 voor de boeg zou Steenbergen voor de winst moeten kunnen gaan de komende duels, maar ook deze tegenstanders zullen bloed ruiken.

Zaterdag 22 januari

Zaterdag5 wint bij hervatting seizoen

Na een winterstop van bijna een maand werd op 18 januari de training weer hervat door zaterdag5, dat op 22 januari direct een oefenduel tegen zaterdag6 speelde. Dit jonge team kon de eerste helft goed bij benen, maar in de slotfase liep zaterdag5 uit naar een grote overwinning: 7-1

Beide teams begonnen wat afwachtend, zaterdag5 miste achterin wat spelers en kende daardoor ook een onwennig begin. Toch kwamen de eerste kansjes vanzelf, voornamelijk Tim Jeroen stichtte constant gevaar met loopacties in de diepte, maar zijn vizier was in de eerste helft nog dicht want geen enkele kans was aan hem besteed.

De score werd geopend uit een corner, de bal bleef wat hangen en het was Joost Savelkouls die het hoogst kwam met zijn been en de bal binnen werkte. Aan de andere kant moest doelman Guido Sinnema eenmaal gestrekt naar de hoek, zaterdag5 had te veel mensen voor de bal maar de counter leverde slechts een schietkans vanaf rand 16 op. Stephan Smeekes leek de 2-0 nog te maken, maar hij vertrok uit buitenspelpositie en moest dus nog wat langer wachten op het eerste doelpunt na zijn blessure.

Na rust ging het hard. Opnieuw uit corners werd de score opgevoerd, eerst knikte gastspeler Joep van Sittert bij de 1e paal raak, even later was het Stephan Smeekes die met het hoofd scoorde. Vanaf dat moment dicteerde zaterdag5 het spel, in de laatste 20 minuten liep het ook uit naar een grote score. Dit vooral omdat Tim Jeroen weer was ingevallen en nu wél doel trof, ook Stephan Smeekes wist tussendoor nog een duit in het zakje te doen. Technische hoogstandjes kwamen er ook nog, toen Marijn Konings de bal achter het standbeen diep gaf op Rick, maar dit leverde slechts een corner op.

Aan de andere zijde bleek de verdedigende discipline steeds verder af te nemen, het uitverdedigen gebeurd niet doortastend genoeg en balverlies zorgde ervoor dat zaterdag6 de eer nog wist te redden. Na de 3e treffer van Tim Jeroen vond arbiter van Oijen het goed geweest en bleef het scorebord op 7-1 staan.

Met deze eerste inspanningen lijkt zaterdag5 al bijna klaar voor de herstart. De vraag is nu of de KNVB dit al op 29 januari voor zich ziet of dat op 5 februari bij Dubbeldam de competitie hervat zal gaan worden.

Zaterdag 18 december

Zaterdag5 loopt tegen eerste nederlaag aan

De laatste wedstrijd voor de winterstop is zaterdag5 zijn ongeslagen status kwijt geraakt. Na 3 gelijke spelen op rij kwam het dit keer tegen Alliance 8 niet meer tot een gelijkspel, maar werd er met 1-2 verloren.

De bezoekers uit Roosendaal waren simpelweg alerter en vaardiger. Steenbergen kon geen vuist maken, het werkte hard maar kon nauwelijks tot kansen komen. Alliance was meer in balbezit op het kunstgras in Steenbergen, maar had ook wat langer de tijd nodig voor er echt grote kansen ontstonden. Na de 0-1, waarbij binnen de 16 weggedraaid werd en hard in de korte hoek raak werd geschoten, kreeg het duel wat meer evenwicht. Vooral via links kon Steenbergen enkele keren ontsnappen, maar het had een standaardsituatie nodig om tot scoren te komen: de voorzet werd bij de 2e paal binnen gewerkt door verdediger Marijn Konings.

Niet veel later kwamen de Roosendalers weer op voorsprong, een harde voorzet van de zijkant stuitte vervaarlijk vlak voor het doel, de spits miste de voorzet en invaldoelman Martijn Hagens was daardoor zo verrast dat hij deze voorzet niet meer kon pareren. Andere kansen hierna waren wel een prooi voor Martijn, die Steenbergen hiermee in de wedstrijd hield.

Na de rust bleef Alliance beter, Steenbergen kon geen druk ontwikkelen en alleen uit standaardsituaties kon het gevaarlijk worden. Hoewel de gelijkmaker geen moment in de lucht hing, bleef het bij een 1-2 stand wel mogelijk en die bleef dan ook maar op het scorebord staan. Eenmaal knikte Marijn Konings net voorlangs, maar de creatieve impulsen vanaf het middenveld werden gemist door de afwezigheid van Nick van Eekelen.

Het gewenste slotoffensief kwam er niet van, omdat Alliance niet achterover ging hangen. Uit de counters in de laatste 10 minuten kreeg het wat kansjes, maar speelde dit slordig uit waardoor de stand 1-2 bleef tot de goed leidende arbiter Sebrechts floot voor het einde van de wedstrijd.

Steenbergen verloor hierdoor wederom punten maar mag zich op basis van het behaalde aantal punten wel ‘Herbstmeister’ noemen. Alleen FC Bergen zou na de inhaalduels

Na de winterstop zal Steenbergen, zo lijkt het op dit moment, starten met het inhaalduel tegen Kogelvangers 3 en de wedstrijden tegen Klundert 3 (uit), Dubbeldam 5 (uit) en SC Gastel zaterdag4 (thuis), teams die in het rechterrijtje staan en waartegen dus weer een reeks overwinningen weggezet zal moeten worden om niet ook naar datzelfde rechterrijtje te dalen. De ploegen t/m nummer 7 Prinsenland zijn namelijk allemaal minimaal even sterk als Steenbergen en zullen erop gebrand zijn om de huidige koploper te laten struikelen.

Zaterdag 11 december

Veel doelpunten tijdens wedstrijd 1e elftal tegen Den Bommel

Afgelopen zaterdag speelde ons 1e elftal op het sportpark aan de Seringenlaan een oefenwedstrijd tegen 3e klasser Den Bommel, een tegenstander waartegen ook in de voorbereiding op de huidige kompetitie al werd geoefend en toen met 3-1 van werd gewonnen. En ook deze keer werd het in een waar doelpuntenfestijn wederom een overwinning met maar liefst 7-3. Niet dat het alleen maar eenrichtingsverkeer was richting het doel van Den Bommel, verre van dat. Met name in de 2e helft had de tegenstander van Steenbergen regelmatig een overwicht, maar men deed te weinig met de kansen welke werden gecreëerd en men vond regelmatig de uitstekend spelende Steenbergse doelman Thomas Hartog op hun weg. Thomas, normaal gesproken de doelman van onze JO16-1, verrichte diverse mooie reddingen en liet zien over het nodige talent te beschikken.

De kansen benutten deed ons 1e elftal deze keer heel goed, te beginnen in de allereerste minuut van de wedstrijd. Jordy Dam stuurde Kai Heshof de diepte in en die maakte alleen voor de doelman geen fout, 1-0. Vijf minuten later volgde doelpunt nummer twee. Middenvelder Adnan Alisic omspeelde een 3-tal spelers, kwam vervolgens oog in oog met de doelman van Den Bommel en liet die kansloos, 2-0. Na deze treffer kwam Den Bommel beter in de wedstrijd, een wedstrijd die overigens voor een oefenpartij af en toe te hard was, en slaagde erin in de 20e minuut de aansluitende treffer te scoren, 2-1. Geleidelijk trok Steenbergen hierna het initiatief weer meer naar zich toe en liep het elftal van Robin Borremans in de 35e minuut verder uit. Mike de Hoog werd binnen de 16 vastgehouden en de daardoor terecht toegekende strafschop werd door Adnan Alisic binnengeschoten, 3-1. Nog voor rust liepen onze jongens verder uit naar 5-1. Eerst was het Boudein Bickel die op aangeven van Jordy Dam hoog in de hoek voor 4-1 zorgde en kort voor rust zorgde Jordy Dam, op aangeven van Adnan Alisic, met een mooie lob over de keeper heen, voor de 5-1 ruststand.

Na de thee, zoals gezegd, een groot gedeelte van de wedstrijd een overwicht voor Den Bommel met in de eerste 15 minuten een 3-tal goede scoringsmogelijkheden, maar alle keren was het doelman Thomas Hartog die een tegendoelpunt wist te voorkomen. Wat Den Bommel naliet deed Steenbergen wel. In de 68e minuut wist de doelman van Den Bommel een schot van Enzo den Haak niet onder controle te krijgen en was het vervolgens Kai Heshof die de rebound wist binnen te schieten en dat betekende 6-1. Precies 1 minuut later volgde een mooi schot van Den Bommel waartegen doelman Thomas Hartog kansloos was, (6-2) een 5-tal minuten later gevolgd door de 7-2 voor Steenbergen na een doeltreffende vrije trap in de bovenhoek van Jordy Dam. De bezoekers kwamen 10 minuten voor tijd nog terug tot 7-3 maar daarbij bleef het. Een prima overwinning voor ons 1e elftal na een soms rommelige wedstrijd waarin de doelpunten rijkelijk vielen.

Zaterdag 18 december a.s. speelt ons 1e elftal wederom een oefenwedstrijd met deze keer als tegenstander het elftal van de zaterdag 4e klasser G.O.Z. uit Mijnsheerenland. De wedstrijd wordt gespeeld in Mijnsheerenland en zal beginnen om 15.00 uur. Maar ook deze keer zijn toeschouwers helaas weer niet toegestaan i.v.m. de geldende corona beperkingen.

Zaterdag 4 december

Oranje Blauw’14 en zaterdag5 delen punten na knotsgekke tweede helft

Op een zompig hoofdveld in Heijningen hielden Oranje Blauw’14 zaterdag1 en Steenbergen zaterdag5 elkaar in evenwicht. Het werd uiteindelijk 4-4 na een tweede helft waarin van alles gebeurde. Al snel leek Steenbergen op rozen te zitten, het veld was spekglad en de tweede keer dat iemand van de thuisploeg uitgleed kon men al profiteren: Jorik Raaijmakers pikte de bal op en zette Rick Driessen alleen voor de doelman, hij schoot verkeerd maar daardoor onder de doelman door: 0-1.

Een gelijkwaardig eerste half uur volgde, Oranje Blauw had enkele vaardige en snelle aanvallers, maar de defensie van Steenbergen zat er bovenop. Aan de andere kant kon Steenbergen weinig uitrichten, maar de volgende grote kans was wel direct raak: een pass van Carlo van Snek op Rick mislukte, maar een verdediger van Oranje Blauw miste de bal en de op rechts doorgelopen Bjorn van Opdorp kwam alleen voor de doelman. Met Nick nog naast hem dwong hij de keeper tot een keuze, Bjorn schoot in de korte hoek hard raak.

Aan de andere kant kraakte Steenbergen steeds meer, het gladde veld zorgde ervoor dat het een soort Russische roulette werd. Elke diepe bal kon goed vallen, elke glijpartij kon een grote kans tegen opleveren, maar gelukkig was doelman Guido Sinnema attent. Op 1 aanval had hij ook geen antwoord, de bal werd over de defensie heen gewipt, stuitte door waardoor de snelle aanvaller net wat eerder bij de bal was dan verdediger Ruud van Kaam en de 1-2 viel binnen.

Na rust een ander spelbeeld, Steenbergen kwam minder aan aanvallen toe en het zware veld had zijn tol geëist. De gelijkmaker viel wel uit de lucht en was een domper, een voorzet van rechts werd van richting veranderd en doelman Guido, die al onderweg was de voorzet te onderscheppen, kon de bal bij de eerste paal niet meer tegen houden.

Uit het niets kwam Steenbergen ook weer opnieuw op voorsprong, hoewel het een goede aanval was, was Steenbergen niet sterker geworden. Nick van Eekelen ging de combinatie aan met Jorik, die de bal door de benen van een verdediger mee gaf en Nick kon vanaf links binnen schieten.

Hierna volgden doldwaze minuten. Een corner werd bij de eerste paal door Guido in eigen doel gebokst, waardoor het weer gelijk stond. Even later kwam Marijn op het gladde veld te hard door, waarop hij geel kreeg en de gastheren de vrije trap benutten: 3-4. Doordat Carlo geblesseerd uitgevallen was had Steenbergen geen wissels meer en toen even later de spits op de kuit van Joost Savelkouls ging staan, stond Steenbergen dus even met 9 man.

Gek genoeg kreeg Rick Driessen in deze fase direct een kans op de gelijkmaker, maar hij schoot tegen de uitstormende doelman op. Waar Steenbergen het idee had dat dit dé kans was om nog een puntje mee te nemen, was dit buiten de zenuwachtige defensie van Oranje Blauw gerekend. Steenbergen creëerde chaos door het team in aanvallers en verdedigers op te delen, waardoor veel van de thuisploeg niet wisten wat ze moesten doen. De counter werd gestuit, maar vrije trap snel genomen en Jasper van Tilburg kreeg alle tijd om de bal nog een keer voor te gooien. De bal werd verlengd door een verdediger en kwam op links bij Stephan Smeekes, die hard en laag voorgaf en de voorzet binnengelopen zag worden door goudhaantje Nick van Eekelen.

Steenbergen ging hierdoor alsnog met een punt naar huis, zo evenwicht als het duel met De Fendert was, zo wisselvallig was het vandaag. Wel zag het dat De Fendert van SC Kruisland won, waardoor Steenbergen nu de koppositie met De Fendert deelt. Steenbergen heeft echter nog 1 duel minder gespeeld, dat de 18e ingehaald zal worden tegen Alliance 8. Eerst zal Steenbergen komende zaterdag thuis tegen Kogelvangers 3 spelen, die zwak begonnen maar de laatste 2 duels wonnen en het lek lijkt dus boven in Willemstad.

Steenbergen 1 wint oefenpartij tegen Halsteren zaterdag met 3-2

Doordat de geplande competitiewedstrijd tegen Lepelstraatse Boys zaterdag 4 december niet kon doorgaan, had trainer Robin Borremans een oefenwedstrijd geregeld. Tegenstander was het 1e zaterdagteam van Halsteren, één van de titelkandidaten in de zaterdag 3e klasse B. Zonder de zieke Xander Burggraaf en Adnan Alisic en de geblesseerde doelman Joost van der Ree werd om 14.30 uur afgetrapt op het kunstgrasveld aan de Seringenlaan en ontspon zich vanaf het begin een levendige en snelle wedstrijd tussen 2 goed voetballende teams. De eerste schermutselingen speelden zich af voor het doel van blauwwit doelman Sebastiaan Stoop (hij verving doelman Max Knook die tijdens de warming up geblesseerd raakte) maar een 2-tal goede schoten misten de juiste richting en een kopbal werd gepareerd door Sebastiaan.

Na een 10-tal minuten kregen onze mannen steeds meer vat op de tegenstander met in de 15e minuut een uitstekende kans voor Thijs Zantboer die zijn schot via een Halsteren speler naast zag gaan. Kort daarop werd de bal in onze verdediging onvoldoende weggewerkt en liet voormalig Steenbergen speler Mike de Nijs niet na om zijn kans die daaruit ontstond te verzilveren (0-1). De jongens van Robin Borremans bleven het Halsteren-doel bestoken en kwamen in minuut 39 op gelijke hoogte. Mike de Hoog stuurde Thijs Zantboer de diepte in maar die werd binnen de 16 neergelegd. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten door Mike de Hoog, 1-1.

Met deze stand werd de thee opgezocht en zagen we Enzo den Haak als invaller binnen de lijnen komen voor Kai Heshof. De wedstrijd bleef het aankijken meer dan waard. Halsteren had het eerste kwartier een licht overwicht maar Steenbergen kwam in de 15e minuut op voorsprong. Een scherpe voorzet van Dorus Bakker werd door een Halsteren speler verkeerd beoordeeld waardoor hij ongelukkig zijn eigen doelman passeerde (2-1). En een 4-tal minuten later was het weer raak. Een voorzet van Nathan van Beers kwam tot bij Enzo den Haak, die kwam via een goede lichaamsbeweging vervolgens alleen voor de Halsterse doelman en scoorde de 3-1.

Halsteren zocht hierna nog nadrukkelijker de aanval, kreeg ook diverse goede kansen om dichterbij te komen maar vond telkens weer de uitblinkende doelman Sebastiaan Stoop op haar weg. 1 Minuut voor tijd slaagde de Steenbergse tegenstander er toch nog in om de 3-2 te scoren en dat werd uiteindelijk de eindstand. De eindstand van een goede wedstrijd met, zoals eerder gezegd, 2 prima voetballende teams die elkaar ook lieten voetballen.

Zaterdag 27 november

1e elftal onderuit bij MOC’17

Na 6 wedstrijden op rij met 100% score is oefenmeester Robin Borremans er helaas niet in geslaagd om ook wedstrijd nummer 7 in winst om te zetten. Een belangrijke wedstrijd natuurlijk, want bij winst van tegenstander MOC’17 zou dat voor de Bergenaren de 1e plaats op de ranglijst opleveren en bij winst van Steenbergen zouden de blauwwitten uitlopen naar een voorsprong van 5 punten. Op een nat, kil en vanwege het niet aanwezig mogen zijn van toeschouwers sfeerloos terrein van MOC’17 moest de winst met 2-1 aan de thuisploeg worden gelaten. Een nederlaag die, gezien het spelbeeld, beslist niet nodig was. Steenbergen had zowel in de 1e als in de 2e helft en het meeste balbezit en de betere kansen maar slaagde er niet in die kansen voldoende te benutten.

Met Max Knook tussen de palen als vervanger voor de geblesseerde Joost van der Ree en zonder de zieke Jordy Dam werd aan de wedstrijd begonnen en moesten onze jongens al na 4 minuten een domper verwerken. Een hoekschop van MOC’17 kon worden ingekopt door en te vrijstaande speler van de thuisploeg en verdween keihard in het Steenbergse doel, 1-0. Een tegenvaller die even verwerkt moest worden maar Steenbergen pakte de draad gelukkig toch weer snel op. Mike de Hoog zag zijn schot net naast gaan op aangeven van Thijs Zantboer en Max Knook was op zijn post bij een goede kopbal van MOC’17. Steenbergen dacht in de 20e minuut op gelijke hoogte te komen toen Kai Heshof op aangeven van weer Thijs Zantboer wist te scoren maar op advies van de assistent-scheidsrechter van de thuisploeg werd het doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Een beslissing die door onze mannen werd aangevochten, vooral vanwege het feit dat een speler van MOC’17 zo goed als op de doellijn stond. Steenbergen bleef de gevaarlijkste ploeg, zag een vrije trap van Mike de Hoog tegen de lat komen en op het half uur een schot van Boudein Bickel via de doelman van MOC’17 tegen de paal belanden. Hat laatste kwartier van de eerste helft kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden maar de ruststand bleef 1-0 in het voordeel van MOC’17.

Ook in de 2e periode was Steenbergen de ploeg die het spel bepaalde maar moesten onze mannen attent blijven op de uitvallen van de thuisploeg. Er kwamen mogelijkheden voor Thijs Zantboer en Kai Heshof maar in de 13e minuut scoorde MOC’17 voor de 2e keer toen de iets te ver voor zijn doel staande doelman Max Knook werd gepasseerd via een prachtig afstandsschot (2-0). Voor Steenbergen HET moment om nog aanvallender te gaan spelen waardoor er weer de nodige kansen ontstonden. Zo kreeg Dorus Bakker een uitgelezen mogelijkheid maar schoot hij de bal op 3 meter voor de doellijn hoog over en werd een schot van Adnan Alisic door de MOC-doelman uit de bovenhoek geplukt.

Maar met nog een kwartier te spelen kwam dan toch eindelijk de aansluitende treffer. Op de rand van de 16 mocht Mike de Hoog weer eens een vrije trap nemen en liet hij de bal met een mooie krul tegen het net van de thuisploeg ploffen. (2-1). De laatste 15 minuten deed Steenbergen er alles aan om ook nog minimaal de gelijkmaker te forceren maar slaagde daar helaas niet in. MOC’17 kreeg rond de 40e minuut nog een 3-tal hoekschoppen te nemen waarvan er één op de Steenbergse lat werd gekopt, maar de 2-1 in het voordeel van de thuisploeg bleef ongewijzigd. Door deze onnodige nederlaag is MOC’17 met 19 punten koploper geworden en volgen onze mannen op de 2e plaats met 1 puntje minder. De minste verliespunten heeft echter Internos uit Etten Leur met 15 punten uit nog maar 5 wedstrijden.

Zaterdag5 blijft ongeslagen

In mogelijk de laatste wedstrijd van 2021 kwam zaterdag5 niet tot scoren, maar sloeg het ook een directe aanval op de koppositie af. Nummer 2 De Fendert 5 had bij winst de leiding over kunnen nemen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren in Steenbergen.

In een mistroostige sfeer op deze grijze zaterdag maakten beide ploegen er dan weer wel een leuke wedstrijd van. De Fendert kon (ook) bogen op flink wat ervaring en vooral beide defensies hadden hun zaakjes op orde. De bezoekers loerde met sterke spitsen en een snelle rechtsvoor op de counter, Steenbergen was in balbezit een stuk beter dan de week ervoor in Oud-Gastel maar beide voorhoedes kwamen niet echt tot grote kansen.

De grootste mogelijkheid voor Steenbergen, dat topscorer Rick Driessen nog moest missen met een tegen Gastel opgelopen lichte hersenschudding, was na rust voor Nick van Eekelen. Na een combinatie door het centrum kon hij van rand 16 schieten, maar hij mikte net naast het doel. Aan de overzijde had Marijn Konings de snelle rechtsbuiten goed onder controle, maar eenmaal was hij van zijn post en volgde een snelle aanval van de bezoekers. Gelukkig werd de bal te hard voorgegeven, waardoor deze niet binnengelopen kon worden bij de tweede paal. Een slotoffensief van 1 van beide ploegen kwam er ook niet, waardoor het duel met dezelfde stand eindigde als het begon: 0-0.

In een stevige maar faire wedstrijd hielden beide ploegen elkaar dus in evenwicht, maar liepen ook beide averij op. Van achteruit kreeg SC Kruisland 2 nu de kans om wat in te lopen en de 2e plaats over te nemen, zij wonnen met liefst 4-0 van Prinsenland 3, dat hierdoor een nieuwe tik te verduren krijgt en wat is weggezakt. De onderlinge ontmoeting tussen FC Bergen en Oranje Blauw werd uitgesteld, deze ploegen koesteren beide titelaspiraties. Bij laatstgenoemde gaat Steenbergen volgens planning komende zaterdag op bezoek, of het duel in Heijningen ook daadwerkelijk doorgang vindt zullen we later deze week van de KNVB gaan horen.

Zaterdag 20 november

Zaterdag5 trapt in val SC Gastel

Na 2 vrije zaterdagen probeerde Steenbergen in Oud-Gastel de draad weer op te pakken. Helaas struikelde het over die draad, in de slotfase scoorde SC Gastel zaterdag4 twee keer waardoor het treffen in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Een heuglijk feit vond bij de aftrap al plaats, na 648 dagen van blessureleed maakte aanvoerder Stephan Smeekes zijn rentree. De aanvaller zag al binnen een minuut van dichtbij hoe de score werd geopend, er werd druk gezet op de linksachter van SC Gastel, Koen Kuijper ontfutselde hem de bal en Rick Driessen kon hierna voorgeven. Stephan stond klaar om binnen te tikken, maar een verdediger van SC Gastel was hem voor en al na een minuut leek Steenbergen op rozen te zitten.

Hierna ontspon zich een duel tussen twee hardwerkende ploegen, zonder echt tot veel kansen te komen. Dit was het gevolg van de scherpte bij beide defensies, maar ook van het slechte veld dat halverwege november al moeilijk bespeelbaar was. Kleine kansjes waren er nog voor Rick Driessen en Stephan Smeekes, aan de andere kant moest doelman Guido Sinnema eenmaal gestrekt naar de hoek om een afstandsschot te pareren. De grootste kans was voor Rick Driessen, die alleen op de doelman af kon, hij werd echter in de rug gelopen door een verdediger, vlak voor het moment dat een andere verdediger de bal weg tikte. De dienstdoende arbiter zag er geen overtreding in, Rick moest wel even aangeslagen van het veld waardoor Stephan zijn rentree met nog 10 minuutjes verlengde.

Na rust trok SC Gastel de stand al snel gelijk, een inworp werd verlengd en bij de 2e paal met een grote boog tegendraads binnengekopt. SC Gastel zette hierdoor wat aan en was gelijkwaardig in de 2e helft, maar het was Steenbergen dat weer op voorsprong kwam. Wie anders dan topscorers Rick Driessen en Nick van Eekelen zorgden met 2 goede treffers voor een 1-3 voorsprong. Hiermee leken de punten in de tas, maar vlak voor tijd counterden de gastheren zich knap naar de 2-3, waarna de arbiter zijn stempel nog drukte door lang door te laten spelen, een overtreding op doelman Guido Sinnema onbestraft te laten en bij de nieuwe hoekschop nieuwe aanvalsfouten door de vingers te zien. Hierdoor kon de bal nogmaals ingebracht worden en werd er van dichtbij hard binnen geschoten.

Steenbergen was niet zo sterk als in de eerdere duels, maar had in Oud-Gastel zeker de 6e overwinning van het seizoen kunnen boeken. Dat dit niet gebeurde, zorgt ervoor dat de concurrentie dichterbij kon komen, achter Steenbergen volgen nu op 2 punten De Fendert 5 (1 duel meer gespeeld) en op 3 punten Oranje Blauw’14 1, wat in die volgorde ook de komende 2 tegenstanders zijn. Oranje Blauw won de afgelopen weken van Prinsenland en Kruisland, terwijl De Fendert eerder dit seizoen juist weer van Oranje Blauw won en tegen Prinsenland gelijkspeelde. Steenbergen zal de komende duels dus weer in topvorm moeten zijn om tot resultaten te komen en zo lang mogelijk van de koppositie te kunnen genieten.

Zaterdag 30 oktober

Zaterdag5 op tandvlees voorbij Prinsenland 3

Op Sportpark de Molenkreek stonden afgelopen zaterdag 2 ploegen tegenover elkaar die nog zonder puntverlies waren. Prinsenland wist 3 maal te winnen en hoefde in die duels maar 1 tegentreffer te incasseren, Steenbergen had 1 keer vaker gewonnen, maar 3 van de 4 met de kleinste mogelijke marge. De thuisploeg leek op voorhand dan ook favoriet, maar zag de afgelopen weken diverse sterkhouders afhaken. Zo verschenen oud Steenbergen 1-spelers Iwan Hoefnagels en Remi Sulkers niet op het toneel, maar de gastheren konden alsnog over veel ervaring bogen.

Steenbergen zelf stond vooral defensief erg compleet, waardoor er ook backs op de half posities verschenen en de verdediging een onneembare vesting zou moeten worden. Prinsenland was vanaf de aftrap wat slimmer en meer in balbezit, maar kon in de eerste helft nauwelijks kansen creëren. Het combineerde vaak door het centrum, waar de spits het veld erg lang hield en steeds bijsluitende middenvelders probeerde te bereiken. Schoten waren onnauwkeurig, vlak voor rust kwam het eenmaal via rechts het zestienmetergebied in, maar het balletje breed was niet op maat.

Aan de andere kant viel de treffer wel direct: 1 uitbraak na balverlies op het middenveld stuurde op links Rick Driessen weg, hij gaf voor op de meegelopen Nick van Eekelen, die de bal vrijspeelde en hard binnen schoot.

Na rust moest doelpuntenmaker Nick van Eekelen ervandoor, terwijl ook Rick Driessen zich liet vervangen. Steenbergen kon minder en minder uitrichten in aanvallend opzicht, het werd teruggedrukt en de gelijkmaker leek in de lucht te hangen. Eerst werd een vrije kopkans van dichtbij naast geknikt, even later had een fraaie omhaal een mooier lot verdiend, maar tot geluk voor Steenbergen ging deze via de bovenkant van de deklat over.

Aan de andere kant dus geen kansen, aanvallers Hylke Tanke, Rick Driessen, Jorik Raaijmakers en nummer 10 Carlo van Snek maakten vooral veel vuile meters op deze regenachtige middag, maar door dit storende werk ging ook het lampje bij Prinsenland langzaam maar zeker uit op het zware natuurgrasveld in Dinteloord. Van een echt slotoffensief kon dan ook nauwelijks gesproken worden, hoewel er vlak voor tijd nog wel een scrimmage voor het doel van Guido Sinnema, hield het centrale duo Ruud van Kaam en Joost Savelkouls de rijen gesloten.

De 0-1 werd dus over de streep getrokken, een gestolen overwinning waarmee Steenbergen uitloopt op de andere ploegen bovenin. Het staat nu, vroeg in het seizoen, 5 punten voor op De Fendert en heeft 3 verliespunten minder dan zowel SC Kruisland en Prinsenland, deze beide ploegen uit de Gemeente Steenbergen hebben 1 duel minder gespeeld en verloren nog maar 1 keer, maar dit was wel hun thuiswedstrijd van Steenbergen.

Komende zaterdag speelt Steenbergen niet tegen Alliance, de Roosendalers hebben een baaldag aangevraagd. Er wordt nog volop gezocht naar een oefentegenstander, om 15.15u in Steenbergen is een optie.

Eerste elftal schiet uit de sloffen

Steenbergen: Nadat er een minuut stilte in acht werd genomen i.v.m. overlijden van Geert Ligtenberg, trouwe supporter, maar ook een van de oprichters van de supportersclub werd het bal in het spel gebracht. En hoe. Er stond vanmiddag geen maat op spits Thijs Zantboer. Met 6 doelpunten had hij een flink aandeel in de 10-0 overwinning op het Roosendaal DVO’60.

Als je toevallig even je paraplu ging pakken, kon het zo maar zijn dat je 3 doelpunten had gemist. Binnen 5 minuten was het al 3-0. Twee maal Thijs Zantboer en 1x Mike de Hoog. Steenbergen ging door. Een fout achterin bij DVO’60 werd afgestraft en de eerste hattrick van Zantboer was een feit (5-0). Voor Pieter Suijkerbuijk was de wedstrijd snel klaar. Na een kwartier spelen moest hij geblesseerd het veld verlaten. Shantino da Silva mocht hem vervangen. Met een fraaie lob van Zantboer bracht de stand op 5-0. Een onmogelijke kopbal van de kleinste van het veld, Kai Heshof belandde met een stuit in het doel. De Roosendaalse goalie en zijn verdediger stonden er naar te kijken, maar deden niets (6-0). Met deze stand ging de ploegen de rust in.

Het duurde even voordat er wat viel te genieten na rust. Het veld werd spekglad door de regen. DVO’60 kreeg nog 2 kansen, maar daar had keeper Joost vd Ree weinig moeite mee. Een nieuwe fase brak aan door een doelpunt van Xander Burggraaff. Een rake kopbal van de verdediger bij de 2de paal werd het 7-0. Zantboer maakte er daarna nog 8-0 en 9-0. Invaller Tijmen Iriks zorgde ervoor dat er dubbele cijfers op het scorebord kwam (10-0).

Een makkelijke middag voor het elftal van trainer Robin Borremans, die nog een aantal basisspelers miste. Volgende week zal het anders gaan, want speelt de ploeg tegen een andere Roosendaalse ploeg, Alliance.

Scoreverloop: 1-0, 2-0 Thijs Zantboer, 3-0 Mike Hoog, 4-0, 5-0 Thijs Zantboer, 6-0 Kai Heshof, 7-0 Xander Burggraaff, 8-0, 9-0 Thijs Zantboer en 10-0 Tijmen Iriks

Opstelling V.V. “Steenbergen”: Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Kai Heshof, Nathan van Beers, Mike de Hoog, Pieter Suijkerbuijk (’16 Shantino da Silva), Adnan Alisic, Lars Heshof, Boudein Bickel (’46 Tijmen Iriks), Kevin de Jong en Thijs Zantboer

Zaterdag 16 oktober

Zaterdag5 blijft eerste seizoensblok ongeslagen

Na oefenduels bij NOAD’67 3 (0-4 winst) en Zundert zaterdag2 (0-5 winst), was het nog altijd een grote vraag waar Steenbergen zaterdag5 na de lange periode van inactiviteit toe in staat was. Dat, in combinatie met enkele onbekende tegenstanders, maakte nieuwsgierig.

SC Kruisland-uit
De start was echter qua resultaten niet te evenaren: alle vier de competitiewedstrijden tot het eerste vrije weekend werden gewonnen. Maar dit ging absoluut niet zonder slag of stoot.

In Kruisland kwam Steenbergen op voorsprong dankzij treffers van Rick Driessen en Bjorn van Opdorp, maar vlak voor het rustsignaal maakten de oranjehemden de aansluitingstreffer. Hierdoor werd de tweede helft een zware, waarin Steenbergen de mouwen opstroopte en de 1-2 voorsprong over de streep trok. Een prima resultaat bij een onbekende tegenstander, die liet zien over individuele kwaliteiten te beschikken, maar dit nog wat op elkaar af moest stemmen. Zeker op het eigen kunstgrasveld, waar het de bal goed op rond kan laten gaan, zal dit voor veel tegenstanders een lastig te bespelen ploeg zijn.

Dubbeldam 5-thuis
De week erna kwam Dubbeldam 5 op bezoek, dat met 5-0 verslagen werd. De verhoudingen op het veld lagen echter veel dichter bij elkaar: het eerste half uur deden de bezoekers prima mee, maar na de 1-0 van Rick Driessen brak het verzet en bij rust stond er al een ogenschijnlijk onoverbrugbare voorsprong op het scorebord, ondanks een gemiste strafschop door Jasper van Tilburg. Het was namelijk Rick Driessen die daardoor een zuivere hattrick kon noteren. Na rust herpakte het jonge Dubbeldam zich enigszins, zonder gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd doofde het lampje bij de bezoekers, waarna Rick Driessen zijn 4e treffer van die middag maakte en Jorik Raaijmakers met een prachtig schot in de kruising voor het slotakkoord zorgde.

DVO’60-uit
Met 6 punten op zak toog Steenbergen naar Roosendaal, waar tegen DVO’60 11 werd gespeeld. Deze hadden de week ervoor een 6-8 nederlaag geleden tegen Kruisland, waardoor er vooraf geen enkele inschatting te doen was. DVO’60 was een makkelijk voetballende ploeg, met enkele goede spelers maar die het vooral zichzelf erg lastig maakte door heel veel te wisselen.

Een slijtageslag werd het, na een 2-0 achterstand knokte Steenbergen zich nog voor rust terug tot een gelijke stand, tot tweemaal werd uit een standaardsituatie. Eerst werd een trap door Joost Savelkouls bij de 2e paal binnen gegleden, even later was het Marijn Konings

Tussendoor had ook Steenbergen diverse keren moeten wisselen, zowel Hylke Tanke als Nick van Eekelen met een bloedneus, terwijl doelman Guido Sinnema met rug- en nekklachten de strijd moest staken na een ongelukkige botsing. 2e doelman Tim Jeroen stond gelukkig al in het veld, zij het als diepe spits. Hij haalde zijn handschoenen en zorgde ervoor dat er niets meer langs ging in de rest van de wedstrijd.

Tijdens de 2e helft golfde het spel op en neer, zonder dat er echt veel grote kansen te noteren vielen. 1 van deze kansen was wel meteen raak, een kwartier voor tijd pikte Nick van Eekelen een weggebokste vrije trap op, hij schoot hard raak in de verre hoek.

FC Bergen-thuis
Ongekende weelde, de seizoenstart met 9 punten uit 3 duels kon alleen door Prinsenland 3 bijgebeend worden. Zij worden samen met FC Bergen als de titelkandidaat gezien, datzelfde FC Bergen dat in de vierde wedstrijd op bezoek kwam. In de voorbije seizoenen hadden de teams vaak tegenover elkaar gestaan, met altijd FC Bergen als winnaar. De ervaren Bergenaren lieten Steenbergen altijd uitrazen, maar sloegen op de counter en bij defensieve foutjes vaak genadeloos toe en kansen op punten had Steenbergen nog nooit.

Ook nu leek eenzelfde scenario zich te voltrekken: een vrije trap van een meter of 20 werd genomen terwijl doelman Guido Sinnema nog bezig was de muur goed te zetten. Toch kwam Steenbergen nu terug, wie anders dan huidig clubtopscorer Rick Driessen zorgde voor de gelijkmaker. Doelman Guido Sinnema en zijn verdediging bleven het aan de andere kant druk hebben, een lobje verdween ruim over Guido en diverse afstandsschoten misten richting, eenmaal dook Guido een nieuwe vrije trap, dit keer wel na plaatsing van de muur, fraai uit de bovenhoek.

Na rust een ander spelbeeld. Steenbergen zag een viertal spelers naar Feyenoord-RKC vertrekken, bij FC Bergen raakte net voor rust 1 van de sleutelspelers in defensief opzicht geblesseerd.

Bij Steenbergen verschenen invallers Gerrald Raaijmakers en Dennis van Schilt als spitsenduo, zij maakten dankbaar gebruik van de ruimtes die geboden werden. FC Bergen was nog altijd vooruit aan het drukken, maar diverse keren vertoonde de defensie scheuren. Bij 1 hiervan ontsnapte Koen Kuijper op rechts, nadat Steenbergen zich goed onder de druk uit voetbalde. De voorzet van Koen kwam bij Dennis van Schilt, die tegendraads binnen schoot.

FC Bergen bleef drukken, maar dit kostte veel kracht en ging niet meer zo goed als in de 1e helft. Wel kwam het 20 minuten voor tijd tot de gelijkmaker, Steenbergen kon steeds minder druk op de bal houden. Nadat eerst al een schot bovenop de lat viel, werd nu alle tijd gegeven voor een voorzet van rechts, die knap binnen werd gevolleerd.

Steenbergen bleef, hiertoe gedwongen door de druk van de bezoekers, op de counter loeren. Gerrald ontsnapte eenmaal na een lange bal van Joost, die totaal verkeerd ingeschat werd door een verdediger. De voorzet van Gerrald kwam op heuphoogte, maar dat weerhield Dennis van Schilt er niet van om de bal al duikend binnen te koppen: 3-2. Kansen voor Gerrald en Dennis om het duel te beslissen waren niet aan hen besteed, aan de andere kant bleef het spannend omdat elk moment van onachtzaamheid afgestraft kon worden.

Stand
Hierdoor staat Steenbergen de komende 2 weken bovenaan, Prinsenland was vrij en bleef dus op 9 punten staan, terwijl FC Bergen na het gelijkspel tegen De Fendert al 5 punten heeft verloren. De stand doet dan ook vermoeden dat Steenbergen er bovenuit steekt in deze klasse, maar zowel SC Kruisland, DVO’60 als FC Bergen hadden zeker recht op een punt in de onderlinge duels. Na een vrij weekend staat 30 oktober het uitduel tegen Prinsenland 3 op het programma, dat ongetwijfeld scherp aan de start zal verschijnen.

Zaterdag 9 oktober

Eenvoudige winst 1e elftal op FC Bergen

Steenbergen: Het duurde tot de 36de minuut toen Kai Heshof het sein gaf om de scorereeks te starten tegen FC Bergen. De Bergse opponent had niet veel in te brengen en werd binnen no-time aan de zegekar van de blauwwitten gebonden, waardoor het team van trainer Robin Borremans samen met Internos bovenaan staat.

Steenbergen begon gelijk met druk te zetten en creëerde volop kansen. Een schot van Adnan Alisic kwam in de handen van de keeper en het schot van Thijs Zantboer ging voor het doel langs. De Bergse goalie moest nog een redding doen op een schot van Mike de Hoog. Zantboer presteerde het de keeper te omzeilen, maar door zijn snelheid ging de bal ook over de achterlijn. Die snelheid was ook in de 27ste minuut de aanleiding voor een strafschop. De spits werd onreglementair gevloerd waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan om de bal op de stip te leggen. De Hoog wist het overwicht in de wedstrijd niet te verzilveren.

Aan de andere kant moest keeper Joost vd Ree een spaarzame redding doen. In 2de instantie had hij de bal klemvast, maar dat was dan ook zijn enige werk die middag.

Steenbergen ging door na die gemiste strafschop. Het duurde even voordat de ban was gebroken. Een mooie aanval werd afgerond door Kai Heshof (1-0). Niet veel later was het dan toch raak voor De Hoog. Wat niet lukte vanaf 11 meter, lukte nu wel vanaf meer dan 20 meter. Een gekruld schot zeilde over de keeper het doel in (2-0).

Na de rust ging het rap met de doelpunten. Boudein Bickel wist de bal met veel overtuiging tegen de touwen aan te werken nadat hij de bal bij de 2de paal aangespeeld kreeg. Zantboer bracht de bal vanaf de achterlijn naar voren, precies op maat voor de lange spits Kevin de Jong. Hij roste de bal in de kruising (4-0). Zantboer was op dreef. Hij kreeg de bal aangespeeld en wat voor rust niet lukte, lukte nu wel. Hij omspeelde de keeper van FC Bergen en scoorde nu wel (5-0). De ingevallen Thijmen Iriks deed ook mee en wist met een fraaie beweging de 6-0 te maken.

Het slotakkoord was voor Zantboer. Hij maakte de 7-0 en de 8-0. Al was er bij de laatste wel iets vooraf gegaan. Opnieuw mochten de blauwwitten een strafschop nemen. Ditmaal ging aanvoerder Alisic achter de bal staan. De bal recht door het midden werd gestopt door de keeper. De bal werd opnieuw ingebracht maar het schot van Alisic werd nog beroerd door Zantboer waardoor hij een hattrick maakte die middag.

Zaterdag speelt Steenbergen uit tegen DOSKO. De aftrap is om 14:30 uur op het Sportpark Meilust.

Meer wedstrijdfoto’s, klik hier

Scoreverloop: 1-0 Kai Heshof, 2-0 Mike de Hoog, 3-0 Boudein Bickel, 4-0 Kevin de Jong, 5-0 Thijs Zantboer, 6-0 Tijmen Iriks, 7-0 en 8-0 Thijs Zantboer 

Opstelling vv Steenbergen za1: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker (75′ Sam Hartog), Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk (54′ Tijmen Iriks), Adnan Alisic, Lars Heshof, Thijs Zantboer, Kevin de Jong, Mike de Hoog (78′ Gio vd Wegen)

Zaterdag 2 oktober

Moeizame overwinning op Vrederust

Halsteren – Voor vele op onbekend terrein. De vraag “Waar is het?”, viel dagen voor de wedstrijd te horen. Op een wat hobbelig veld werd de wedstrijd van het eerste tegen de ploeg van Vrederust gespeeld. Het werd een hevige strijd om de punten. Steenbergen trok deze moeizame wedstrijd over de streep en nam de 3 punten mee. 

Na een prima overwinning op VVC’68 stond op zaterdagmiddag de andere Halsterse ploeg op het programma, Vrederust. Zij verloren vorige week van Internos met 2-1. Toch een ploeg met de zoon van oud-steenbergen speler Ad Gladdines, die bekend staat om zijn snelheid en scorend vermogen.

Steenbergen begon goed aan de wedstrijd. Honderd procent kansen volgden elkaar op binnen het kwartier. Driemaal tegen het aluminium en een keeper die er echt alles uit hield. Maar zoals de wetten voorschrijven in dit balspelletje, “als je zelf niet scoort, doet dat een ander”.

Een bal van achteruit, waar Vrederust veel gebruik van maakte, kwam tussen twee verdedigers, die dit niet goed oplosten. Gladdines profiteerde van deze fout en schoot de bal onder de inkomende keeper Van der Ree binnen (1-0). De thuisploeg rook dat er meer te halen viel. Steenbergen moest de grip opnieuw zien te pakken.

Steenbergen had een penalty moeten krijgen, maar de niet zo best fluitende scheidsrechter wuifde de overtreding weg. Zo zat hij ook flink fout even later. Een hoge bal ging richting Van der Ree, maar werd getorpedeerd door de aanvaller van Vrederust (zie foto). Volgens de leidsman had de keeper de bal geraakt met de hand buiten het zestien meter gebied. Geel was het gevolg.

De tweede helft bleef een rommelige fase voor beide ploegen. Steenbergen zocht de aanval en de ploeg van trainer Wil Raats de lange bal naar voren. Steenbergen had meer overtredingen nodig om zich weer de baas te voelen. Het was eigenlijk wachten op de verdiende gelijkmaker. Na ongeveer een uur spelen krulde Jordy Dam een schot over de keeper Sander de Neys (1-1).

Het bleef oppassen voor de blauwwitten. Een enorme kans voor Vrederust zorgde ervoor dat Steenbergen zich niet vol op de aanval kon storten. Steenbergen bleef komen om toch de winst mee naar huis te nemen. Een voorzet van Dam kwam bij Thijs Zantboer, maar die wist hem niet binnen te schieten, de rebound was ook niet aan hem besteed, omdat de keeper een dijk van een wedstrijd speelde. Even later was hij toch gepasseerd. Opnieuw het duel tussen Zantboer en Van Neys en deze werd gewonnen door de aanvaller. Een kopbal bij de 2depaal werd binnen geknikt. Een bal waar de keeper niet bij kon (1-2). Invaller Kevin de Jong had de wedstrijd nog op slot kunnen gooien, maar zijn lob ging net naast het doel.

Een verdiende overwinning gezien de onbenutte kansen. Al was het wel een moeizame. Met deze winst staan nu Steenbergen, Internos en MOC’17 aan kop met allen 6 punten uit 2 wedstrijden. Zaterdag 9 oktober speelt Steenbergen tegen FC Bergen, de nummer 10 van de competitie. De aftrap is om 15:15 uur. Balsponsor is Donex BV en de pupil van de Week komt uit de JO11-1 en is Mika Embregts.

meer wedstrijdfoto’s, klik hier!

Scoreverloop: 1-0 Dani Gladdines, 1-1 Jordy Dam en 1-2 Thijs Zantboer

Opstelling: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Adnan Alisic, Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk (Kevin de Jong), Nathan van Beers, Jordy Dam, Mike de Hoog en Thijs Zantboer

Zaterdag 25 september

Prima overwinning op VVC’68

Steenbergen – Steenbergen won hun eerste match in de nieuwe competitie van VVC’68 van oud-trainer Marco Ernest. De eerste helft was Steenbergen de baas over het team uit Halsteren. Met een snelle tegengoal in de 2de helft werd de wedstrijd iets spannender, maar de blauwwitten gaven niets weg, waardoor een terechte stand van 2-1 op het scorebord stond.

Een heerlijke middag, prima weer om te voetballen en dan kun je beter beginnen met een “kraker”. Beide teams gaan strijden voor promotie in deze klasse, maar er zijn meer kapers op de kust.

De bezoekers begonnen fel, maar dat duurde maar even. Oud Steenbergen spelers Joshua van Willigen en Stijn Heideman zorgde voor de eerste kans binnen de 5 minuten. Van Willigen zette vanaf de achterlijn voor, maar de inzet van Heideman ging naast. Steenbergen zette na die aanval snel druk en wist hierdoor de tegenstander vast te zetten op hun eigen helft. Het middenveld was heer en meester en wist de voorwaartsen te bedienen met steekpasses. Van de ruimte die men creëerde wisten Jordy Dam en zeker Thijs Zantboer gebruik te maken. Na 15 minuten spelen werd Mike de Hoog aangespeeld. Hij draaide om zijn tegenstander heen en schoot feilloos binnen (1-0).

Niet veel later werd Dam weggestuurd, maar zijn voorzet werd geblokt waardoor een goed kans verloren ging. Aan de andere kant mocht VVC’68 speler Perry Potappel een vrije trap nemen net buiten de zestien. Keeper Joost wist met een klein tikje de bal over het doel te werken (zie foto hieronder). VVC’68 kwam even later goed weg. Bij een scrimmage voor de goal ging de bal er niet in. Een drie-tal schoten werden gepareerd door de doelman. De Halsternaren kregen nog een mogelijkheid om gelijk te maken, maar een mislukte volley ging ver over.

Door nog meer druk te zetten op de verdediging van VVC’68, veroverde De Hoog de bal. Hij zag de inlopende Zantboer die deze kans niet onbenut liet (2-0).

Na rust werd het door een fout achterin bij Steenbergen snel 2-1. Remy van Gaans wist bij de 2de paal de bal in het netje te schieten. Het zou een sein moeten zijn voor VVC’68 om een tandje bij te zetten, maar dat was maar van korte duur. De ploeg was wel meer in de aanval, maar gevaarlijk werd het niet. Steenbergen gaf niets weg en het sterke middenveld zorgde ervoor dat de bal weer snel in het bezit was van de blauwwitten. Met een crosspass op de opkomende back, Nathan van Beers kreeg Steenbergen nog een enorme kans. De jonge speler gaf de bal naar Dam, maar zijn inzet ging net naast. Boudein Bickel was ook nog dicht bij een doelpunt, maar de keeper was er snel bij om deze kans onschadelijk te maken.

Conclusie van de middag, was dat het middenveld erg sterk was en dat het collectief weinig weg gaf. Een prima wedstrijd om de nieuwe competitie te starten. Zaterdag speelt het team van trainer Robin Borremans uit tegen Vrederust. De aftrap is daar om 14:30 uur.

Meer wedstrijdfoto’s, klik hier!

Scoreverloop: 1-0 Mike de Hoog, 2-0 Thijs Zantboer en 2-1 Remy van Gaans

Opstelling: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker, Nathan van Beers (88′ Kevin e Jong), Jordy Dam, Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk, Adnan Alisic, Mike de Hoog (86′ Mo Dahir) en Thijs Zantboer (73′ Shantino da Silva)

Zaterdag 18 september

Steenbergen 1 gaat door in de beker

Steenbergen- Het team van Robin Borremans heeft na een uitstekende 1stehelft zich veiliggesteld in de bekercompetitie. Steenbergen stond met de rust al met 3-0 voor en gelet op de start van de competitie volgende week (VVC’68 thuis) werd er terug- geschakeld. Een prima overwinning op een derde klasser, die nog op het einde van de wedstrijd een eretreffer maakte. Met 3 overwinningen gaat vv Steenbergen door in de bekercompetitie.

 Steenbergen liet gelijk zien dat er niets te halen viel. Ahmed Dahir zorgde voor veel gevaar, waardoor hijzelf en Kai Heshof kansen kregen om de score binnen 5 minuten al te openen. Het was de jongste van de Dahir-broeders die zijn knie verdraaide en de wedstrijd al vroeg moest verlaten.

Een hardwerkende Boudein Bickel kreeg de bal veel aangespeeld en wist hiermee wel raad. Een schot van Mo Dahir werd in de rebound binnen getikt (1-0) en even later was het opnieuw Bickel die zijn score verdubbelde. Een crosspass van Jordy Dam kwam bij de ingevallen Lars Heshof en bediende de inlopende Bickel, die niet aarzelde (2-0).

Steenbergen was ongrijpbaar die eerste helft. NOAD’67 probeerde de blauwwitten te stuiten, maar dat leverde enkele kaarten op. Steenbergen bleef goed voetballen en kreeg kansen. Zantboer maakte voor rust nog de 3-0. Hij kreeg de bal aangespeeld van Dam. Met een draaibeweging maakte de spits zich vrij en schoot beheerst binnen.

Na de rust zou het een hele andere wedstrijd worden. Steenbergen nam wat gas terug, maar gaf weinig weg. Enkele schoten van de Zeeuwen gingen ruim voorlangs. De eerste echte kans van de wedstrijd voor NOAD’67 was in de 70steminuut. Het mislukte schot ging bij de 2depaal langs het doel. Niet veel later was het dan wel raak. Een verslapping van Steenbergen zorgde ervoor dat Frank den Engelsman een fraaie lob kon plaatsen over keeper Joost van de Ree (3-1).

Steenbergen kreeg nog kansen op een hogere score, maar de keiharde pegel van invaller Tim den Houting schampte de lat.

Met een vrij eenvoudige zege weet Steenbergen zich te verzekeren van een volgende ronde in de bekercompetitie.

Zaterdag 25 september begint de reguliere competitie. Gelijk met een kraker (er volgen er zeker meer). VVC’68, met oud-Steenbergen trainer Marco Ernest zal de tegenstander zijn. De aftrap is om 15:15 uur.

 

Meer foto’s van de wedstrijd, klik hier!

 Scoreverloop: 1-0 Boudein Bickel (’21), 2-0 Boudein Bickel (’30), 3-0 Thijs Zantboer (’40) en 3-1 Frank den Engelsman (’78)

Opstelling: Joost vd Ree, Kai Heshof (’60 Tim den Houting), Dorus Bakker, Adnan Alisic, Nathan van Beers, Boudein Bickel (’70 Rens Cooijman), Mo Dahir, Pieter Suijkerbuijk, Jordy Dam, Ahmed Dahir (’17 Lars Heshof) en Thijs Zantboer

Zaterdag 4 september

Ruime bekerwinst voor Steenbergen 1

Steenbergen – Het seizoen van het eerste van vv Steenbergen is sterk begonnen. De bekerwedstrijd afgelopen zaterdag werd overtuigend gewonnen met 7-0 van sv Smerdiek. Met goed voetbal wisten de blauwwitten de toeschouwers aan zich te binden. Binnen 25 minuten stond het al 4-0 op het scorebord.

Het team van Robin Borremans kwam fel uit de startblokken. Er was gelijk druk op de keeper van de bezoekers. Binnen 3 minuten lag dan ook al de bal in het netje. Mike de Hoog wist de goalie te verschansen met een schot. Hij was ook de man die 10 minuten later de 2-0 aantekende. Met een “zondagsschot” wist Kai Heshof de 3-0 te maken. Zijn voorzet ging over de keeper het doel in. Volgens de jeugdige middenvelder een “bewussie” .

De druk bleef op het doel van sv Smerdiek. Steenbergen kreeg kansen, maar de inzet van o.a. Ahmed Dahir en Thijs Zantboer troffen geen doel. Echter de laatstgenoemde wist in de 23ste minuut toch een afgeslagen aanval te verzilveren met een droge schuiver. De bezoekers kregen niet zoveel kansen. Een schot voorlangs en een vrijetrap werd door keeper Joost van der Ree op waarde geschat. Met een 4-0 gingen de teams de rust in.

De tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Steenbergen domineerde en wist door goed combinatie voetbal de bezoekers te “pleasen”. Ahmed Dahir maakte uit een corner de 5-0 en wist Jordy Dam de keeper te verrassen in de korte hoek met een prachtig schot. Van der Ree moest in het 2de bedrijf nog even aan de bak, maar hield zijn doel schoon. Dahir maakte 10 minuten voor tijd er nog 7-0 van.

Conclusie was dat Steenbergen een prima wedstrijd had gespeeld en goed omging met de kansen die men kreeg. Zaterdag 11 september moet men spelen in Veere bij de plaatselijk voetbalclub. De aftrap is om 14:30 uur. Voor de supporters van Steenbergen: Let op, aan de de A58 naar Vlissingen wordt er dit weekend gewerkt. Men adviseert om over de oude weg naar Zeeland te rijden of via Zierikzee.

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s 

 

Opstelling V.V. “Steenbergen”:Joost vd Ree, Adnan Alisic, Dorus Bakker,Nathan van Beers (Lars Heshof), Boudein Bickel, Ahmed Dahir, Jordy Dam, Kai Heshof, Mike de Hoog, Pieter Suijkerbuijk (Shantino da Silva), Thijs Zantboer (Kevin de Jong)

Scoreverloop: 1-0 Mike de Hoog, 2-0 Mike de Hoog, 3-0 Kai Heshof, 4-0 Thijs Zantboer, 5-0 Ahmed Dahir, 6-0 Jordy Dam en 7-0 Ahmed Dahir

Zaterdag 21 augustus

V.V. “Steenbergen” 1 wint Primerastar Cup
Op het sportpark bij Rotterdam United wist Steenbergen 1 beslag te leggen op de Primerastar Cup 2021. Na een nederlaag in het openingsduel tegen TransvaliaZW (0-1) won het van gastheer Rotterdam United (3-2) en zaterdag 3e klasser FC Perkouw (2-0).

Om uiteenlopende redenen waren Joost vd Ree, Xander Burggraaff, Mike de Hoog, Lars Heshof, Kevin de Jong, Shantino da Silva, Marvin Braat en Mo Dahir niet aanwezig, waardoor Robin Borremans een beroep deed op diverse spelers van Jong Steenbergen. Duels duurden steeds 35 minuten, waarna er circa 25 minuten rust was.

‘We begonnen de eerste wedstrijd moeizaam tegen Transvalia wat fel speelde en al vroeg op 1-0 kwam. We kregen nog voldoende kansen om dit om te draaien, maar waren nog niet scherp genoeg.’ aldus de hoofdtrainer.

Na een korte rustpauze begon het 2e duel, tegen gastheer Rotterdam United. ‘Deze wedstrijd startten we goed en kwamen op 1-0 door een mooie aanval. Ahmed Dahir haalde weer eens de achterlijn en ditmaal legde hij goed terug op Thijs Zantboer.’

De voorsprong was aanvankelijk slechts van korte duur. ‘Twee fouten aan onze kant zorgde voor een snelle ommekeer, 1-2 achter. Hierna kwamen wij weer op, Dennis Duijvelaar zorgde met een afstandsschot van ruim 30 meter in de kruising voor de gelijkmaker, tot slot zorgde Ahmed met een mooie actie voor de 3-2.’

Beslissing in laatste wedstrijd
De laatste wedstrijd was tegen zaterdag 3e klasser FC Perkouw (Berkenwoude). ‘Deze wedstrijden speelden wij enorm sterk, ik heb ons in de afgelopen jaren zelden zo goed zien spelen’ was Robin enthousiast na afloop. Het werd 0-2, eerst vond Jordy Dam aanvaller Enzo den Haak met een bal over de laatste lijn van de tegenstander, Enzo speelde zich knap vrij en schoot beheerst binnen. De tweede treffer was een knappe aanval over rechts, waarbij Kai Heshof de bal voorgaf en bij de tweede paal kwam Jordy Dam op tijd om de voorzet binnen te werken.

Dankzij deze overwinning won Steenbergen het toernooi, een mooie opsteker voor het 1e elftal dat hiermee net als 2 seizoenen terug (de Groot Steenbergen Cup) wederom een toernooi in de voorbereiding wint. Komende donderdag (SC Kruisland) en zaterdag (Prinsenland) zal het de titel van de Groot Steenbergen Cup gaan verdedigen op Sportpark de Danen in Nieuw-Vossemeer.

Debutantenbal
De Primerastar Cup was een goede prikkel richting het wedstrijdfit worden van de selectie, maar voor diverse jongens van Jong Steenbergen ook het debuut bij het eerste elftal. Doelman Sebastiaan Stoop en Rens Cooijman kwamen al eerder in actie deze voorbereiding, nu kwamen hier ook Tijmen Iriks, Sam Hartog en doelpuntenmaker Dennis Duijvelaar voor het eerst in actie.

Zaterdag 21 augustus

O19-1 effectief tegen Hoeven O19-1

Steenbergen O19-1 oefende zaterdagmiddag tegen hun leeftijdsgenoten uit Hoeven. De eerste helft kwam Steenbergen op voorsprong nadat het spaarzaam naar voren kwam. De gasten hadden veelal de bal en speelde op de helft van Steenbergen, maar dit resulteerde in geen kansen. Keeper Job vd Sterre had niet veel te doen.

Na de rust kwam Steenbergen meer uit hun schulp en creëerde meer kansen. Ze liepen dan ook uit naar 4-0. In de slot minuten kreeg Hoeven dan nog een vrije trap, die in de korte hoek ging.

Einduitslag in 4-1 

Meer foto’s van de wedstrijd….klik hier!

Zaterdag 21 augustus

Zaterdag5 start voorbereiding met winst

De vaste volgers zullen het al gezien hebben, zaterdag6 is vanwege het wegvallen van het oude zaterdag3 een trede omhoog gestapt op de Steenbergse rangschikking en zal komend seizoen als zaterdag5 weer een gooi naar een top3-notering willen doen.

Daags voor het bekend maken van de competitie-indelingen (waarover later meer op de Facebook-pagina), startte de voorbereiding met een eerste training en op zaterdag al direct de eerste oefenwedstrijd. In Sint Philipsland trof het NOAD’67 3, dat vorig seizoen in de competitie de eerste tegenstander was. Toen werd na een snelle treffer van Hylke Tanke met 4-2 gewonnen, die snelle treffer had er ook nu zomaar kunnen komen, maar dit keer aan de andere kant. De ingeleende rechtsachter Niels Ijpelaar tikte de bal terug op doelman Tim Jeroen Visser, die onder grote druk de bal naar de zijkant wilde werken, maar via een tegenstander de bal tegen de paal aan zag stuiten.

Dit was direct ook het enige gevaar voor zijn doel in het eerste deel van de wedstrijd, het was vooral Steenbergen wat de klok sloeg, zonder een omsingeling van het Zeeuwse doel te starten. Veruit de gevaarlijkste momenten volgden op de momenten dat er wat ruimte achter de defensie lag. Eerder al probeerde Jasper van Tilburg aanvaller Rick Driessen zonder succes in de diepte te bereiken, 5 minuten later probeerde Jorik Raaijmakers hetzelfde, Rick kon de bal nu wel mee nemen en schoot overtuigend binnen.

Even later maakte Rick mogelijk nu al het doelpunt-van-het-seizoen. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door Tom Bierkens (een andere inleenkracht) over de verdediging gelegd, Rick nam de bal in 1 keer op de pantoffel en via onderkant lat viel deze binnen. Nog voor rust deed ook Bjorn van Opdorp nog een duit in het zakje, na een rush over zijn vertrouwde rechterflank kon hij afleggen op de goed meegelopen Jorik Raaijmakers, maar schoot via de doelman zelf raak. De 4-0 had ook nog kunnen vallen, maar op slag van rust schoot de mee opgekomen Tom Bierkens een teruggetrokken voorzet hard over.

Na rust werd het spel wat rommelig, beide teams hadden nog meer gewisseld en vanwege het benauwde weer hadden veel spelers ook al een spreekwoordelijk jasje uitgedaan. Toch kreeg vooral Steenbergen nog veel kansen, echter het vizier stond niet op scherp bij aanvallers Hylke Tanke en Sven de Kock, terwijl er steeds te weinig ruimte en tijd was voor schoten van afstand. Aan de andere kant probeerde de bezoekers het vooral op de counter, waaruit ze enkele keren gevaarlijk werden, maar de kracht voor de afronding was er niet meer bij de gastheren en Tim Jeroen Visser hield zijn doel schoon.

Steenbergen zorgde via aanvoerder Nick van Eekelen nog wel voor een slotakkoord, Hylke Tanke werd van achteruit aangespeeld en gaf de bal met de hak mee aan de opstomende Nick, die de bal langs de doelman schoof. Hierna vond de arbiter het wel prima geweest, wat door NOAD’67 met licht gejuich werd ontvangen.

Hoewel het spel nog erg slordig was en de overwinning duidelijk hoger uit had kunnen vallen, toch een hoopvolle eerste wedstrijd, pas de 5e in 2021. Komende zaterdag speelt een deel van team op hetzelfde terrein een 7×7 toernooi, op zaterdag 4 september speelt het de jaarlijkse onderlinge wedstrijd (incl. oud-leden) en zondag 18 september een oefenduel bij Noordhoek 2. Alleen voor zaterdag 11 september wordt nog een sparringpartner gezocht!

Zaterdag 14 augustus

Steenbergen 1 komt niet tot scoren tegen Zinkwegse Boys

Afgelopen zaterdag speelde Steenbergen 1 thuis tegen Zinkwegse Boys, een 4e klasser (uit de regio West2) met ambities. In tegenstelling tot het duel met Goudswaardse Boys waren aanvallers Thijs Zantboer, Mo Dahir en Enzo den Haak er weer bij, daarentegen ontbrak captain Xander Burggraaff (Pieter Suijkerbuijk droeg vandaag de band) en stond dit keer JO16-1 doelman Thomas Hartog onder de lat i.p.v. Sebastiaan Stoop.

Achterin verving de sterke Shantino da Silva aanvoerder Xander, met veel duelkracht zorgde hij er mede voor dat er nauwelijks kansen waren voor Zinkwegse Boys. De bezoekers hadden wel meer balbezit en lieten de bal van links naar rechts gaan, maar echt uitgespeelde kansen kwamen niet. Steenbergen had het in balbezit ook lastig, de afstemming met spits Enzo den Haak was nog niet top, ging hij diep, kreeg hij hem in de voeten en andersom.

Een slordigheidje in de opbouw zorgde vlak voor de rust voor de enige treffer, de bal werd vanaf rand 16 in de bovenhoek geplaatst.

Na rust enkele nieuwe krachten, Shantino, die langzaam weer opbouwt qua speelminuten, werd vervangen door Roy Iriks, voorin kwam Ahmed Dahir erbij en op de rechterflank verscheen Tim den Houting. Laatstgenoemde was halverwege de 2e helft betrokken bij wat de start van een slotoffensief had moeten zijn, zijn strakke voorzet kon niet binnengekopt worden maar de scherpte die hierin zat had de opmaak kunnen zijn. Helaas viel kort hierna spits Enzo den Haak vermoeid uit, terwijl de bezoekers ook geen moment verzwakten. Aan de andere kant bleven echt grote kansen ook uit en debuteerde doelman Thomas goed, waardoor de tweede helft vooral voortkabbelde onder toeziend oog van circa 100 man publiek.

Het spel was al wat verbeterd ten opzichte van het duel in Goudswaard, maar het scheppen van doelrijpe kansen gaat de ploeg tot dusverre nog moeizaam af. Komende dinsdag wordt er geoefend tegen vv Den Bommel (om 19.30u in Den Bommel), op zaterdag volgt bij Rotterdam United de PrimeraStar Cup, met naast de gastheer ook F.C. Perkouw en rkvv Roosendaal tegenstanders zijn.

Meer wedstrijdfoto’s? klik dan hier.