Wanneer worden de competitie-indelingen bekend gemaakt?

Veel voetballers kijken er reikhalzend naar uit: de publicatie van de poule-indelingen. Tegen wie nemen we het dit seizoen op? Andere vraag: wanneer begint het bekertoernooi en wanneer de competitie? Wij zetten de belangrijkste data richting het seizoen 2021/’22 op een rijtje.

Categorie A (zaterdag1 & zaterdag2)
Publicatie competitie-indeling en programma landelijk mannen (divisies en hoofdklassen) en jeugd (divisies) is op 1 juli 2021
Publicatie van de Hoofdklassen jeugd volgt op 27 augustus 2021
Publicatie competitie-indeling A categorie is op 9 juli 2021
Publicatie bekerindelingen categorie A is op 30 juli 2021
Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie A is op 31 juli 2021
Publicatie nummering competitie categorie A is op 28 augustus 2021

Categorie B (overige teams)
Publicatie bekerindelingen categorie B is op 13 augustus 2021
Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie is op 14 augustus 2021
Publicatie indelingen voor de pupillen O7 t/m O12 is op 13 augustus 2021
Publicatie wedstrijdprogramma pupillen O7 t/m O12 is op 14 augustus 2021
Publicatie competitie-indeling B categorie is op 27 augustus 2021
Publicatie wedstrijdprogramma categorie B is op 28 augustus 2021

Seizoen 2021/2022
Start Tweede en Derde Divisie mannen is in het weekend van 21/22 augustus
Start Hoofdklasse mannen is in het weekend van 28/29 augustus
Start bekercompetitie categorie A en B is in het weekend van 4/5 september
Start competitie categorie A en B is in het weekend van 25/26 september

Speeldagenkalenders
De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2021/’22 zijn bekend. De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 25 en 26 september 2021. De tweede en derde divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 21 en 22 augustus 2021. De hoofdklasse mannen begint een weekend later op 28 en 29 augustus.

Bij het samenstellen van het speelschema voor het amateurvoetbal is uitgegaan van een situatie waarbij het weer mogelijk is in competitieverband te kunnen voetballen.

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2021/’22 op een rij:
– Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
– Op basis van de resultaten van een eerder onder spelers en bestuurders gehouden enquête wordt de proef in district Noord met betrekking tot de bekercompetitie opnieuw toegepast voor dit seizoen. De eerste ronde van de beker van de categorie B senioren mannen wordt in knock-out vorm gespeeld. In Zuid 2 geldt eveneens dat er in dit kader ook sprake is van een proef, met dien verstande dat deze wordt toegepast bij de categorie B voor de jeugd.
– Op landelijk niveau komt een aparte kalender van schema 8 voor de organisatie van een O23 competitie. Voor de O23 competitie in categorie B wordt, op basis van het aantal aanmeldingen, de speeldagenkalender op een later stadium bekendgemaakt.
– Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12) die ook in het komende seizoen in 4 fasen gaan spelen.

Bron: KNVB