V.V. “Steenbergen” zoekt hoofdtrainer seizoen 2019/2020

V.V. “Steenbergen” is voor het seizoen 2019/2020 op zoek naar een hoofdtrainer voor de eerste selectie. De eerste selectie bestaat voor het grootste deel uit spelers uit eigen geleding. Het eerste team speelt in de zondag 3e klasse A (regio Zuid1) en het 2e elftal in de reserve 2e klasse. De jeugd selectieteams komen uit in de hoofdklasse/top 1e klasse. V.V. “Steenbergen” is en blijft een amateurvereniging: betalingen aan individuele spelers worden niet verricht, wel probeert de vereniging de selectieteams zo optimaal mogelijk te ondersteunen op het gebied van trainingsfaciliteiten en begeleiding rondom de wedstrijden.

Wat verwacht V.V. “Steenbergen” van een hoofdtrainer?
• Gedreven en ambitieus.
• Duidelijk leiderschap.
• Iemand die goed kan werken met een jonge talentvolle groep.
• Sociaal en communicatief vaardig in zowel groeps- als individuele gesprekken. Dit niet alleen binnen de eigen spelersgroep, maar ook met begeleiding, bestuurslid technische zaken en overige betrokkenen.
• In staat zijn om door middel van een zorgvuldige trainings- en wedstrijdopbouw de selectie op een juiste fitheid te brengen en houden die nodig zal zijn gedurende het volledige seizoen.
• Iemand die op dinsdag –en donderdagavond de trainingen en op wedstrijddagen de begeleiding en coaching verzorgt.
• Tijdig voor de wedstrijddag is er een selectie samengesteld, in overleg met de trainer van het 2e team en eventueel de hoofdtrainer van de JO19.
• Zorgen voor een goede doorstroming van talentvolle jeugdspelers en spelers van de 2e selectie naar de 1e selectie. Dit zal d.m.v. periodiek contact met de trainer van het 2e team en de hoofdtrainer van de JO19-1 en de jeugdcoördinator van de JO19 moeten gebeuren.
• Belangstelling voor de rest van de vereniging V.V. “Steenbergen” en iemand die zich kan verplaatsen in de clubcultuur.
• De hoofdtrainer is zich ervan bewust dat het eerste elftal een voorbeeldfunctie heeft richting jeugdleden, sponsors en andere belanghebbenden. Dit uit zich in voorbeeldgedrag tegenover de tegenstanders, arbitrage, toeschouwers en overige bezoekers rondom trainingen en wedstrijden.

Het diploma TCII/UEFA B (plus licentie) is vereist voor deze functie. Ervaring op het gebied van coaching, begeleiding en het verzorgen van trainingen van een 1e elftal is een pré, evenals ervaring met het werken met een jonge spelersgroep en met de doorstroming van jeugdspelers.

De hoofdtrainer komt terecht in een levendige vereniging, waarin veel (voetbal gerelateerde) activiteiten worden georganiseerd voor zowel onze jeugd- als seniorenleden. V.V. “Steenbergen” heeft naast het hoofdveld, de beschikking over 1 apart wedstrijdveld, 2 trainingsvelden en een kunstgrasveld. De afgelopen jaren heeft V.V. “Steenbergen” 1 zich ontwikkeld tot een stabiele derdeklasser. De vereniging wil graag in de toekomst op een verantwoorde wijze de volgende stappen zetten richting de 2e klasse.

Geïnteresseerde kandidaten worden verzocht om hun motivatie kenbaar te maken voor zondag 16 december, dit kan per mail of telefonisch bij onderstaande. Na een selectie op basis van C.V. worden kandidaten uitgenodigd voor gesprekken met afgevaardigden van het bestuur.

Per mail: voorzitter@vvsteenbergen.nl

Wim vd Wegen, secretaris

Jasper van Tilburg, penningmeester

Klik hier voor de PDF-versie van het functieprofiel.