V.V. “Steenbergen” zoekt arbiters

Voor het nieuwe voetbalseizoen zijn we bij V.V. “Steenbergen” hard op zoek naar extra mensen die willen meedraaien in de scheidsrechters pool. Het wordt namelijk steeds moeilijker om elke zaterdag voor alle wedstrijden een scheidsrechter te vinden. Als je je opgeeft voor de scheidsrechters pool kun je gevraagd worden om af en toe op zaterdag een thuiswedstrijd te fluiten. Zo help je een ander team, maar daarbij ook jouw eigen team. Want hoe meer mensen beschikbaar zijn, des te groter is de kans dat ook jouw wedstrijd door een “buitenstaander” wordt gefloten. Want geen enkele trainer/leider vindt het leuk om bij zijn eigen team te fluiten. Maar als er geen KNVB-scheidsrechter aangesteld is en ook van binnen de vereniging of van buitenaf geen scheidsrechter beschikbaar is, behoort dit altijd tot de mogelijkheid. De wedstrijd zal tenslotte toch gespeeld moeten worden.

En wat voor aankomende scheidsrechters zeker belangrijk is:
– Nee, je hoeft niet iedere week een wedstrijd te fluiten (maar het mag natuurlijk wel)
– Nee, je hoeft geen spelregel-nerd te zijn! Uiteraard krijg je vooraf wel de nodige adviezen en uitleg van de basisregels en zorgt de vereniging voor de nodige materialen (zelfs tenue, indien gewenst)
– V.V. “Steenbergen” heeft jou nodig! Want een vereniging draait op vrijwilligers en die zijn er nooit genoeg! Uiteraard zijn ook ouders, die geen lid zijn, van harte welkom !

Het wordt namelijk steeds lastiger om voor alle thuiswedstrijden een scheidsrechter beschikbaar te hebben.

En een scheidsrechter van buitenaf vinden is echt heel lastig en eigenlijk onmogelijk.

Veel mensen zien een drempel om zich aan te melden als verenigingsscheidsrechter.

Begrijpelijk, want in het begin kan dat ook best wel spannend zijn.

Maar als scheidsrechter ben jij niet verantwoordelijk voor een eerlijk verloop van de wedstrijd. Dat zijn de spelers zelf!

Jij, als scheidsrechter, bent onpartijdig en eerlijk en kunt hooguit een onjuiste beslissing nemen.

Dus meld je aan en help daarmee jouw vereniging, of daarmee het elftal van jouw dochter of zoon !

Dat kan bij Gerard de Heer:
– persoonlijk, elke zaterdag wel op het sportpark te vinden
– via whatsapp: 06 – 2153 1469
– per email: m.g@hetnet.nl