728x90ad
VV Steenbergen

V.V. “Steenbergen” naar zaterdag met selectievoetbal

Het bestuur van V.V. “Steenbergen”, geadviseerd door een speciaal in het leven geroepen commissie, heeft op 20 april 2020 besloten om met ingang van seizoen 2020-2021 het selectievoetbal op zaterdag plaats te laten vinden.

Dit betekent dat het 1e en 2e elftal verhuizen van zondag naar zaterdag als vaste speeldag, met als concrete gevolg dat het 1e elftal komend seizoen in de zaterdag 4e klasse gaat acteren. De doelstelling van volgend voetbalseizoen zal promotie zijn, om zo meteen terug te keren in de derde klasse.

De afgelopen seizoenen is de vraag al diverse keren gekomen vanuit spelersgroep en technische staf. Ook gingen in de regio meerdere 1e elftallen spelen op de zaterdag, mede daardoor zag V.V. “Steenbergen” regelmatig spelers verhuizen naar deze 1e elftallen.

Om de continuïteit en kwaliteit van het 1e en 2e elftal te waarborgen, heeft het bestuur besloten om de vaste speeldag van het 1e en 2e elftal van zondag naar zaterdag te verhuizen. Dit zal dan ook de doorstroming vanuit de jeugd verbeteren, omdat die al gewend zijn om op zaterdag te spelen en het 1e elftal vaker aan het werk zullen gaan zien.

Hoofdtrainer Robin Borremans en technische staf zullen ook op deze vernieuwde speeldag de scepter zwaaien bij het 1e elftal. Voor het 2e team wordt een nieuwe technische staf gevormd, hierover zal binnenkort meer nieuws verschijnen. Ook over de samenstelling van de 1e en 2e selectie volgt binnenkort een update.

Inmiddels is bekend dat de VR1 (Dames-1) ook gaan overstappen naar het zaterdagvoetbal. Het elftal van Zondag-3 zal nog wel op zondag blijven spelen. De overige zaterdagteams zullen gewoon actief blijven op de zaterdag, zoals ook de afgelopen seizoenen het geval was.

Van een capaciteitsprobleem is geen sprake, alles is zeer goed doorgenomen en de beschikbaarheid van velden en kleedkamers zullen geen grote problemen opleveren. We zullen waarschijnlijk wel creatiever moeten worden met de aanvangstijden.

In de eerstvolgende ALV zal het bestuur alle zaken nog goed de revue laten passeren (op dit moment is het niet mogelijk om een bijzondere ALV uit te schrijven vanwege de coronavirus en ook de deadline voor het informeren van de KNVB is 1 mei). Het moet opgemerkt worden dat de KNVB reeds het groene licht heeft gegeven en de wijziging van vaste speeldag binnen de huidige statuten past.

Het bestuur beseft terdege dat bovengenoemde beslissing een emotionele en geen gemakkelijke is, zeker gezien de rijke historie van V.V. “Steenbergen” met een selectie elftal spelende op de zondag. We verwachten echter wel dat we hiermee de toekomst van V.V. “Steenbergen” verder gewaarborgd hebben.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *