V.V. “Steenbergen” 1 naar zaterdag 4e klasse B

V.V. “Steenbergen” 1 gaat komend seizoen op ontdekkingsreis. Niet alleen op een nieuwe speeldag, maar ook tal van nieuwe verenigingen zullen de revue passeren. Waar het tal van volgers erg logisch leek om naar de 4e klasse C, waarin afgelopen seizoen 11 teams zaten, te gaan, moest de KNVB door het grote aantal overstappers de zaterdag 4e klasses compleet opnieuw indelen. Naast Steenbergen veranderen ook oud-competitiegenoot MOC’17 en verderop in de provincie ook vv DESK (Kaatsheuvel) en FC Tilburg van speeldag, terwijl zelfs binnen de gemeentegrenzen ook SC Welberg van zondag naar zaterdag overstapte. Tel daarbij op dat FC Bergen komend seizoen weer start met een standaardelftal en het wordt dringen in de 4e klasse. Anderzijds was er in de 4e klasse A ook een wegvaller, daar Zeelandia-Middelburg promoveerde.

De KNVB heeft Steenbergen in de 4e klasse B ingedeeld met, naast enkele Brabantse verenigingen, diverse ploegen van het eiland Tholen en Schouwen-Duiveland zitten daarbij. Wat opvalt is dat veel teams in het linkerrijtje stonden op het moment van beëindiging van het afgelopen seizoen, waardoor het dringen zal worden in het linkerrijtje. Tal van nieuwe teams zullen de revue passeren, vorig seizoen werd nog wel voor de beker tegen Smerdiek gespeeld, dit werd toen liefst 8-1, via treffers van Enzo den Haak (4), Mike de Hoog (2, op de foto in actie), Joshua van Willigen & Tim den Houting.

Brabantse clubs
Met VVC’68 treft Steenbergen enkele oude bekenden: oud-hoofdtrainer Marco Ernest zwaait daar (opnieuw) de scepter, ook voor zijn komst naar Steenbergen was hij hoofdtrainer bij de Halsterse brigade, verzorgster Christel van Zuuren vormt op Sportpark de Beek opnieuw een twee-eenheid met Marco. Op het veld komen we Jeroen Augustijn, Stijn Heideman en Wouter Merckx tegen, terwijl onder de lat Jeroen Sebregts zal kunnen staan. Ook aanvaller Joshua van Willigen, die afgelopen seizoen bij V.V. “Steenbergen” debuteerde, zal komend seizoen voor de equipe van Marco Ernest uitkomen. De ambitie zal duidelijk zijn in Halsteren: de titel en niets anders.

Met vv Vrederust komt een regionale speler, die voor ons onbekend is. Alleen de lagere zaterdagteams komen vrijwel jaarlijks in actie op het idyllisch gelegen sportpark op het terrein van de GGZWNB, de groenhemden leefden enkele jaren terug helemaal op en haalden 2 seizoenen op rij de nacompetitie om promotie, afgelopen seizoen liep dat wat minder maar de ambities zullen evenmin hoog blijven.

De derby tegen SC Welberg staat ook voor het eerst sinds mensenheugenis op het programma, hoewel er de afgelopen seizoen enkele keren tegen ze gespeeld is in het kader van de Groot Steenbergen Cup, is een officiële ontmoeting al bijzonder lang geleden. Ook bij SC Welberg zal Steenbergen diverse oud-spelers tegenkomen.

Een totaaloverzicht van de 4e klasse B in seizoen 2020/2021, tussen haakjes de plaats waaruit de vereniging afkomstig is en de positie op de ranglijst tijdens het afgebroken seizoen 2019/2020.
1. vv Brouwershaven: 8e plaats in 4e klasse A
2. vv Kruiningen: 3e plaats in 4e klasse B
3. vv Rillandia: 7e plaats in 4e klasse B
4. SKNWK (Nieuwerkerk): 3e plaats in 4e klasse A
5. Smerdiek (Sint Maartensdijk): 2e plaats in 4e klasse B
6. SPS (Poortvliet): 1e plaats in 4e klasse B
7. sc Stavenisse: 11e plaats in 4e klasse B
8. V.V. “Steenbergen”
9. vv Vrederust (Halsteren): 6e plaats in 4e klasse C
10. VVC’68 (Halsteren): 2e plaats in 4e klasse C
11. sc Waarde: 9e plaats in 4e klasse B
12. sc Welberg: nieuw op zaterdag, 5e plaats in zondag 5e klasse A
13. FC De Westhoek ’20 (Burgh-Haamstede): 4e plaats in 4e klasse A
14. WIK’57 (Kerkwerve): 6e plaats in 4e klasse A

In de 4e klasse C zitten o.a. het Bergse MOC’17 en FC Bergen, de Roosendaalse verenigingen rsc Alliance, DVO’60 en titelkandidaat vv Internos (Etten-Leur)

Het schema voor de voorbereiding op de competitie vindt u hier.

Jong Steenbergen (zaterdag2): 3e klasse
bsv Boeimeer 3 (Breda), Cluzona 2 (Wouw), vv DSE 2 (Etten-Leur), rksv Halsteren 2, vv Internos 4 (Etten-Leur), vv Krabbendijke 2, MOC’17 2 (Bergen op Zoom), V.V. “Steenbergen” 2, Tholense Boys 2, VOAB 3, WHS 2 (Sint Annaland) & vv Yerseke 3.

Ook de indeling voor de A-categorie van het zaalvoetbal is bekend gemaakt, in de topklasse speelt V.V. “Steenbergen” zaal 1 komend seizoen tegen:
Botafogo 1 (Eindhoven), Brabantia 1 (Eindhoven), Bristol Team (Roosendaal), Cluzona’74 1 (Wouw), DZV/Biggelaar en Zn 1, ESZVV Totelos 1 (Eindhoven), FC Bergeijk 1, FC Eindhoven 2, Groene Ster Vlissingen 2, Prinsland 1 (Dinteloord) & ZVV Kroeven/Laboral Services BV (Roosendaal)