728x90ad
VV Steenbergen

Totaaloverzicht mutaties 1e elftal

De 1e selectie ondergaat deze zomer een behoorlijke gedaantewisseling, waar de afgelopen seizoenen sprake was van een vrij stabiele samenstelling, vertrekken er deze zomer diverse spelers. Remco van der Riet maakt de stap naar 2e klasser SC Kruisland, waar het nog maar de vraag is welke trainer er volgend seizoen voor de groep staat na het opstappen van trainer Natalino Storelli. Captain Jeroen Augustijn en Wouter Merkx gaven al vroeg aan met trainer Marco Ernest en verzorgster Christel van Zuuren mee te gaan naar VVC’68, eind mei voegde zich hier helaas ook topschutter Stijn Heideman nog aan toe.

Stijn Baarendse keert terug naar de vereniging waar hij al jaren speelde en gaat bij rksv Halsteren zaterdag1 spelen, waar ook doelman Jeroen Sebregts zal proberen een plaats onder de lat te vinden. Al tijdens het seizoen stopte Yasin Erbas, hij heeft zich overgeschreven naar 3e klasser vv Bavel, waar zijn vader Osman hoofdtrainer is.

Kortgeleden kwamen hier ook de overschrijvingen van Niels Neelen, die veel op de bank zat en met vrienden bij DVO’60 gaat voetballen, en Tom van Riesen bij. Tom gaat terug naar zijn eerste vereniging, vorig seizoen kwam hij over van FC Bergen maar daarvoor speelde hij bij MOC’17. We gaan Tom dus hoogstwaarschijnlijk volgend seizoen weer tegen komen in de 3e klasse A.

Nieuwe gezichten in de staf
In januari werd bekend dat Robin Borremans de nieuwe hoofdtrainer voor seizoen 2019/2020 is, met hem is meteen degene genoemd die het langste in actie kwam dit seizoen, hij stond gisteren langs de lijn bij de nacompetitiefinale tussen vv Pernis en zijn club ZBVH, de winnaar speelt volgend seizoen in de zaterdag 3e klasse. Helaas had de spanning vat genomen op zijn ploeg, waardoor het 2-0 voor vv Pernis werd.

Robin (32 jaar, afkomstig uit Ridderkerk) stak vanaf zijn aanstelling veel tijd in gesprekken met de huidige selectiespelers en diverse stafleden. Naast de aanstelling van Robin werd in Senna Gulden ook al snel een nieuwe verzorgster gevonden, Senna assisteerde Christel al sinds vorig seizoen en is uitermate capabel gebleken.

Leider Francis van Fessem, keeperstrainer Martijn Hagens, assistent-scheidsrechter Gerard de Heer en fysiotherapeut Dennis Melief zijn ook volgend seizoen weer aanwezig, naast assistent Rick Musters komt er met Tim van der Ree nog een assistent om Robin te helpen de jonge groep beter te maken en de tegenstanders van komend seizoen goed te kunnen analyseren.

Nieuwe gezichten op het veld
Ook op het veld de nodige veranderingen. Al vroeg in het seizoen werd bekend dat Joshua van Willigen de overstap maakte, zijn vereniging Vosmeer stopte met een elftal in de standaardklasse en de 26-jarige Joshua voelde zich nog te fanatiek om in de reserve klasse verder te gaan. In de winterstop was hij hoofdtrainer Robin opgevallen in een oefenduel tussen ZBVH en Vosmeer, waarna 1 en 1 al snel 2 werd.

Even hierna werd ook bekend dat Jordy Dam na 1 seizoen bij zondag 1e klasser sv DOSKO weer terug zou keren in het blauw-wit. De kleinzoon van bestuurslid Sjef miste bij DOSKO vooral de mentaliteit om voor elkaar door het vuur te gaan en zal bij Steenbergen zeker weer van waarde gaan zijn, in het seizoen voor zijn vertrek scoorde hij 11 keer in de 3e klasse A.

Daarnaast was ook al bekend dat diverse talentvolle jeugdspelers de stap van de JO19-1 naar de senioren gaan maken: met Mike de Hoog en Lars Heshof zagen we er 2 al veelvuldig in actie bij het eerste elftal, Mike kwam al tot 2 competitietreffers (naast de 25 in de hoofdklasse bij de JO19-1) en Lars speelde ook al veelvuldig mee. Ook Boudein Bickel (speelde vorig seizoen regelmatig mee als linksachter), Diego Vaissaire en Bas van Broekhoven maken ook de stap en gaan een plaats in de 1e selectie af proberen te dwingen.

Met Dorus Bakker (van 2e klasser SC Kruisland), Shantino da Silva (vv Prinsenland) en de afgelopen seizoen gestopte Tim den Houting (speelde als laatst bij vv Prinsenland) komen er nog meer jonge spelers bij de selectie, waardoor de komst van de ervaren oud-prof Adnan Alisic extra van waarde leek, helaas trok hij in de laatste week van de termijn toch nog zijn overschrijving in, ondanks dat hij naar Steenbergen verhuist en zijn beide kinderen wel het blauw-wit aan gaan trekken. Shantino en Tim speelden eerder al bij Steenbergen in de A1, terwijl Dorus Bakker (voorheen in de jeugd van NAC) inmiddels evenals Tim in Steenbergen woont.

Gelukkig werd Roy Iriks wel bereid gevonden zijn voetbalschoenen weer aan te trekken, hij maakte deel uit van het team dat de titel in de 4e klasse B pakte 5 seizoenen geleden, stopte in het seizoen hierna maar bleef wel bij FC Cromwiel op hoog niveau actief in de zaal. Ondanks dat hij er enkele jaren tussenuit is geweest, heeft hij al voldoende ervaring en zal hij met zijn 26 jaar tot de oudere groep in de selectie behoren.

Waar met veldspelers nog geschoven kan worden, was de plaats onder de lat wel een cruciale. Er werd al voorgesorteerd op het vertrek van Jeroen Sebregts, die al langer te kennen gaf te twijfelen tussen Halsteren zaterdag en Steenbergen. De contacten met doelman William Koelewijn (woonachtig in Hoogerheide, maar al heel lang onder de lat bij sv DOSKO) waren al gelegd en de puzzelstukjes vielen snel op hun plaats. William verdedigde dit seizoen het doel bij zondag 1e klasser sv DOSKO, maar was daarvoor enkele seizoenen actief bij de zaterdagtak op sportpark Meilust.

William is met zijn 32 jaar ook een onderdeel van de ervaren as die er moet komen te staan komend seizoen, om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de 3e klasse. William krijgt concurrentie van Joost van der Ree en Max Knook, welke beide onder de nieuwe trainer ook weer een nieuwe 1e indruk achter zullen willen laten in de voorbereiding.

Met de verdedigers Bart Heshof, Lennart Boot en Xander Burggraaff, middenvelders Pieter Suijkerbuijk en Davy Krijnen en aanvallers Mo Dahir, Marvin Braat, Kevin de Jong en Enzo den Haak (na de zomer weer terug op het veld) houdt Steenbergen daarnaast ook nog genoeg ervaring van de afgelopen seizoenen over.

De voorbereiding van de 1e selectie zal starten met een dubbele training op zaterdag 3 augustus, oefenduels zullen er zijn met ZBVH (Zuid-Beijerland), het Ridderkerkse sv Slikkerveer en DBGC (Oude Tonge) en natuurlijk de Groot Steenbergen Cup, een gedetailleerd programma volgt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *