728x90ad
VV Steenbergen

Tim den Houting terug naar V.V. “Steenbergen”

Komend seizoen keert Tim den Houting terug in de kleuren van V.V. “Steenbergen”. De youngster, die vrijwel zijn gehele jeugd bij Steenbergen speelde, vertrok medio 2017 naar Prinsenland.

‘Toen had ik het niet echt meer naar mijn zin, het was een lastig jaar in de A1 hier gezien de groep toen, dus was ik ook een beetje toe aan iets nieuws daarna, de toenmalige trainer Erwin van der Woerdt had vertrouwen in mij en enkele van mijn vrienden gingen ook in de selectie daar spelen. Dit bleek ook wel uit het feit dat ik in mijn eerste jaar als senior vaak speelde, wel op wisselende posities: ik begon als centrale verdediger en rechtsback en stond uiteindelijk zelfs voorin. Wel was het een zwaar seizoen, waarin we uiteindelijk via nacompetitie degradeerden en in combinatie met mijn studie ben ik gestopt bij Prinsenland.’

Tijdens het huidige seizoen ging het toch weer kriebelen, zeker als hij bij zijn vrienden aan het kijken was. ‘Ik heb daardoor een gesprek met de nieuwe trainer Robin Borremans en daar kreeg ik een bijzonder positief gevoel van. Uiteraard heb ik het afgelopen seizoen wel mijn conditie op peil gehouden en fysiek ook gewerkt, dus mijn basisconditie is zeker nog wel op peil. Ook speel ik in de zaal bij FC Cromwiel, dus het balgevoel is ook nog wel aanwezig.’

Met Tim krijgt de selectie er een multifunctionele speler bij, die op meerdere posities uit de voeten kan. ‘Een brede selectie is nodig, het seizoen duurt een stuk langer dan bij de jeugd. Met mijn gedrevenheid en wil om te winnen kan ik zeker ook wat toevoegen aan het team komend seizoen! Het wilde uit de jeugd is er ook wat vanaf, de beheersing in mijn acties is een stuk beter geworden, zonder dat ik mijn kracht verlies’ besluit de 21-jarige Tim.

Wij heten Tim van harte welkom terug bij onze vereniging! Naast Tim én het vorige rijtje spelers, hebben ook Bart Heshof, Mo Dahir, Marvin Braat en Pieter Suijkerbuijk hun woord gegeven aan de nieuwe hoofdtrainer Robin Borremans.

Helaas hebben ook enkele spelers te kennen gegeven te vertrekken: tijdens het seizoen stopte Yasin Erbas al, eerder werd ook bekend dat Remco van der Riet naar 2e klasser SC Kruisland gaat. Daarnaast vertrekt captain Jeroen Augustijn naar VVC’68 en Stijn Baarendse naar rksv Halsteren zaterdag1.

Met Wouter Merkx en Jeroen Sebregts wordt nog gesproken, daarnaast is het bestuur in samenwerking met hoofdtrainer Robin Borremans én assistent-trainer Rick Musters nog bezig met enkele potentiële versterkingen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *