Thijs Zantboer keert terug bij V.V. “Steenbergen”

Na een vertrek vorig jaar, keert na deze zomer Thijs Zantboer terug in het blauw wit van V.V. “Steenbergen”. De JO19-1 speler acteerde het afgelopen seizoen bij MOC’17 JO19-1 in de 4e divisie, komend seizoen gaat hij de stap naar de 1e selectie maken.

We zijn blij met zijn terugkeer: de concurrentiestrijd voorin zal ervoor moeten zorgen dat we ook komend seizoen weer over genoeg scorend vermogen gaan beschikken, zowel direct met goals en assists als qua variatie in ons aanvalsspel.

Thijs kijkt zelf positief terug op zijn tijd in Bergen op Zoom. “Ik stapte over omdat ik graag een stapje hoger wilde voetballen, in de 4e divisie hadden we een lastige start omdat we moesten wennen aan elkaar, maar uiteindelijk hebben we dit na 7 nederlagen omgedraaid in een mooie reeks overwinningen. Ik begon in de spits maar belandde uiteindelijk aan de rechterflank, wat ik ook beter vond passen en uiteindelijk eindigde ik als topscorer met 13 treffers. Daarnaast trainde ik ook mee met het 1e elftal, het spelen van wedstrijden lukte echter niet omdat ik op zaterdag al weg was met de JO19-1 had ik zondag nodig voor mijn school. De trainer (Ger Musters) had wel veel vertrouwen in me, waar ik hem absoluut dankbaar voor ben. Mogelijk had het er nog van kunnen komen, maar helaas stopte het seizoen natuurlijk abrupt. Doordat ik het op zondag vaak druk had, kon ik ook niet echt bij Steenbergen 1 komen kijken. Wel bleef ik door mijn vrienden goed op de hoogte van de resultaten en ontwikkelingen.”

Een aanvallende versterking dus voor het team, die ook nog eens bekend is bij veel van de huidige spelers. Met o.a. Mike, Lars en Boudein speelde hij vaak in de jeugd, met Bas van Broekhoven heeft hij sinds kort zelfs een eigen kledingmerk: GIVALRI. Hiervoor werden Bas en Thijs kortgeleden zelfs door BNdeStem geïnterviewd, dit lees je hier

Op het veld zal Thijs zeker van waarde willen zijn: “Ik ga altijd voor het resultaat, zowel tijdens wedstrijden als trainingen stop ik daar 100% energie in, het is daarom ook dat ik afgelopen seizoen de stap naar MOC’17 gemaakt heb, daar speelden we toch tegen de beste jeugdteams van gerenommeerde verenigingen als JEKA, Kloetinge, Kozakken Boys en Smitshoek. Als aanvaller hoop ik, naast mijn spel, ook direct mijn aandeel in voorzetten en doelpunten te hebben.”

Met Thijs verwacht de technische staf de selectie voor 1e elftal rond te hebben voor seizoen 2020-2021.