728x90ad
VV Steenbergen

Terug- en vooruitblik Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi

Na een kleine week kijken we terug op editie 14 van het Internationaal Albert Heijn Achterberg Jeugdtoernooi 2022. Maar we gaan ook alvast voor uit kijken naar editie 15, op zaterdag 10 juni 2023.

Zaterdag 11 juni 2022 een dag waar we als commissie eigenlijk al twee jaar naartoe hadden gewerkt. Na twee afgelaste edities konden we eindelijk weer een dag vol spelplezier aanbieden. In 2019 mochten we 69 teams verwelkomen, 30 in de ochtend en 39 in de middag. Ongeveer 1,5 jaar geleden werd bedacht om het toernooi groter aan te pakken. En zo kwamen we uit op 103 plaatsen voor editie 14!

Het liep al direct storm qua aanmeldingen, 20 juni 2021 hadden we al 40 aanmeldingen binnen. Eind november waren er al ruim 100 aanmeldingen binnen, alleen qua niveau/leeftijd was dit niet helemaal passend. Op 18 april 2022 konden we de inschrijvingen sluiten: Sorry Fully Booked!!

Maar liefst 103 teams van 56 verschillende verenigingen gingen deelnemen aan ons toernooi. De voorbereidingen waren in volle gang, want 103 teams betekent niet alleen meer teams maar ook meer: scheidsrechters, kantinepersoneel, verkeer, publiek etc. Waar we de afgelopen edities konden bouwen op plus minus 55 vrijwilligers moesten we dus groeien.

In een tijd dat je hoort dat veel clubs kampen met een te kort aan vrijwilligers, hebben wij gelukkig een hele trouwe groep klaarstaan. Maar liefst 70 (!! ) vrijwilligers hebben op zaterdag 11 juni geholpen.

Op dinsdag 7- en vrijdag 10 juni werd alles door de commissie nogmaals nagelopen. Klopt alles? We waren eruit, alles was klaar voor een fanatische dag. Het opgegeven weer beloofde veel goeds.

Zaterdag 11 juni om 07:00 zijn we gestart met een ontbijtje. Vanaf 07:45 stroomden de vrijwilligers binnen en ook de eerste deelnemers arriveerden.

Een 8-tal personen ging de straat op om de massale toestroom van verkeer in goede banen te leiden. Naast de vele auto’s stonden we ook te wachten op een bus uit Wormer. Om 06:45 stapten namelijk drie teams van WSV’30 (Wormer, Noord-Holland) in de bus. Rond 08:50 draaide de dubbeldekker de Seringenlaan in!

Maar liefst 58 teams waren keurig aanwezig en om 09:00 klonk het startschot voor de eerste wedstrijden. Het ging er gemoedelijk maar ook fanatiek aan toe. Bij de JO8/10/12/13 werden per team 4 wedstrijdjes gespeeld en de U7 speelde er 5. Scouts van PSV- en Feyenoord struinden de veldjes af op zoek naar talent en die liepen er absoluut rond. Na een kleine 4 uur was het tijd voor de prijsuitreiking.

Bij de JO13 won GVVV JO13-1 uit Veenendaal, CSV Apeldoorn JO12-1 pakte de titel in de hoogste JO12 poule en bij de JO10 won RBC JO10. Ook WSV’30 JO8-2 pakte de titel, zij wonnen in de hoogste poule bij de JO8! Daarmee sloten we een geslaagde ochtendsessie af!

Gedurende de dag konden spelers ook prijzen winnen bij de spelonderdelen: snelheidsschieten en stropdasschieten. De winnaars gingen met een beker naar huis. Ook voor spelers/ouders hadden we een extra spelonderdeel toegevoegd: winkelwagen schieten.

Zowel in de ochtend- als middag won de winnaar twee boodschappen tassen van Albert Heijn Achterberg t.w.v. 100 euro!

Vanaf ongeveer 13:15 arriveerden de deelnemers(45 teams) voor het middaggedeelte met daarin vier poules JO9- en JO11 en ook nog één poule voor de JO13.

Het niveau die middag lag erg hoog. Bij zowel de JO9 als JO11 waren per leeftijd twee poules op het niveau hoofdklasse gecreëerd. De teams speelden een fanatiek toernooi en lieten zien over veel kwaliteiten te beschikken. Ook naast het veld was het enorm druk. De dames- en heren achter de bar hadden weinig rust, met dit lekkere weer werd er veel gedronken. Ook de ijscoboer uit België draaide op 200% om iedereen van een lekker ijsje te voorzien. Rond 17:30 werden de laatste wedstrijden afgefloten en werden de prijzen verdeeld. De JO11 poule werd gewonnen door BVV Barendrecht JO11-1 en bij de JO9 won TVC Breda JO9-1.

Na de prijsuitreiking bleven veel spelers/trainers/leiders/supporters nog even hangen om te genieten van het mooie weer en samen terug te kijken op een prachtige dag. Alle vrijwilligers konden vanaf 19:30 gaan genieten van een chinees buffet en friet.

Gedurende de avond werd er teruggekeken op een super geslaagde dag en alvast vooruitgekeken naar 10 juni 2023, want…

Vooruitblik editie 15
Al tijdens het toernooi kwamen er diverse persoonlijke bedankjes- en complimenten onze kant op. Maar via de app/mail stroomden er tientallen berichtjes binnen.

Het was afgelopen zaterdag een topdag, en niet alleen vanwege het weer.

Strakke organisatie met prima tijd tussen de wed. Extra activiteiten en prijzen naast ‘t toernooi. Uitstekende spelbegeleiders. Al met al zeer geslaagd.

Grandioos toernooi! We genieten. Volgend jaar zijn wij de JO10-1 en komen we graag weer. #voorinschrijving

Bedankt voor het leuke toernooi Tim en andere organisatoren!!! De jongens hebben genoten en de 2e plaats gewonnen De complimenten zijn meer dan terecht! Het was heel goed georganiseerd.

Heel knap met zoveel teams. Volgend jaar zijn wij er graag weer bij als er weer een toernooi is. Fijne dag!

Hi Tim, goed om elkaar even gesproken te hebben vandaag. Toernooi was top geregeld en heel gezellig. We zouden ons voor volgend jaar weer willen inschrijven in de JO12-1 poule. Grt Patrick (USV Hercules Utrecht)

Als commissie kijken we met veel plezier terug op editie 14, maar kijken ook al weer enorm uit naar editie 15. Niet alleen wij kijken daar naar uit maar ook vele teams/clubs. Want op het moment van schrijven hebben zich al 41 teams aangemeld voor komend jaar!

Het wordt komend seizoen een jubileum editie en we willen als commissie de positieve editie van 2022 kopiëren naar 2023. Daarnaast gaan wij aan de slag met de input vanuit trainers/leiders om bepaalde zaken nog beter te doen.

Via deze weg willen wij onze sponsoren, vrijwilligers en deelnemers bedanken voor een schitterende 14e editie en wij zien jullie hopelijk op zaterdag 10 juni 2023 weer terug!

Met vriendelijke groet,
Toernooicommissie V.V. “Steenbergen “

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.