728x90ad
VV Steenbergen

Stijn Heideman: ‘We willen verloren terrein goed maken’

Tijdens de eerste nacompetitiewedstrijd met SCO was hij daar ineens: spits Stijn Heideman tekende na ruim een kwartier spelen voor de gelijkmaker (foto bovenstaand) en vestigde daarmee direct naam, nadat hij eerder bij de jeugd ook al seizoenen topscorers was bij diverse jeugdselecties. Hij debuteerde een seizoen eerder al, tijdens een uitduel bij Unitas’30, terwijl hij ook in de competitie regelmatig inviel, maar in de nacompetitie kreeg hij zijn eerste basisplaats van hoofdtrainer Marco Ernest.

‘Alleen in de B-junioren stond ik op het middenveld, maar vaak wel in een aanvallende rol. Daardoor kwam ik ook daar regelmatig voor het doel, hoewel we het erg lastig hadden tijdens dat seizoen. Ik heb zelfs nog een tijdje als laatste man gespeeld onder trainer Jeroen Augustijn’. Laatstgenoemde is inmiddels dus teamgenoot, waarmee hij naast de jonkies dus ook al wat oudere spelers kende. Samen met Enzo den Haak, Marco Vis en Mo Dahir maakte hij de afgelopen zomer de overstap naar het eerste elftal.

‘Sinds de D-categorie speelde ik altijd in de selectieteams, maar ondanks dat ik dus op een vrij aardig niveau heb gespeeld in de jeugd, is het aanpoten om nu aan te haken. Ik moet nog veel constanter worden in mijn spel, terwijl ook de fysieke weerstand die je nu elke wedstrijd krijgt behoorlijk wennen was in het begin. Pas als ik die stap voorwaarts kan maken zal ik vaker de 90 minuten volmaken, dat besef ik me dan ook volledig.’ Heideman staat dan ook niet alleen in de punt, maar ook regelmatig op de flank en liet al 6 keer het net bollen dit seizoen.

In de voorbereiding drukte hij ook direct zijn stempel door tegen Cluzona en SC Welberg te scoren, in de competitie had ook Stijn het zwaar tijdens de start, net als de rest van het team. Tegen RBC maakte hij de veelbesproken gelijkmaker, terwijl hij bij FC Bergen een hattrick liet noteren. ‘Ik herinner me al mijn goals nog, dat is voor een spits toch waar het voor het grootste gedeelte om draait. Daarom frustreert het ook, niet alleen bij mij natuurlijk, dat er tijdens sommige wedstrijden erg veel kansen werden gemist. Toch is het goed dat we zoveel kansen blijven creeëren, want dan is de ommekeer altijd dichtbij. Dat zie je wel tegen Roosendaal maar vooral tegen FC Bergen en Breskens, waarin we veel scoren, terwijl we ook tegen titelkandidaat Hoeven driemaal doel troffen.’

De tweedejaars student Bedrijfseconomie (Universiteit van Tilburg) voorziet ook de komende jaren weer diverse doorkomende spelers aansluiten bij de eerste selectie. ‘Ik hoop het ook, want het is natuurlijk altijd leuk om met spelers waar je in de jeugd bij gespeeld hebt herenigd te worden. Zo speelde ik ook vaak met Bart Heshof samen, de stap van de JO19-1 naar het eerste is wel groot, maar doordat ik bijvoorbeeld al vroeg meetrainde met het eerste wordt je ontwikkeling wel erg versneld.’

De tweede seizoenshelft staat voor de deur, waarin het team de stijgende lijn van voor de winterstop door zal willen trekken. Met bezoeken aan HVV’24 en Philippine staan er de komende twee zondagen direct twee lastige duels op het programma. ‘Toch zijn dat de duels waarin wij het verloren terrein goed kunnen maken, we hebben tegen HVV’24 nog niet gespeeld dit seizoen, maar thuis tegen Philippine verloren we onnodig. Ze staan allebei zes punten voor, dus we hopen een goede slag te kunnen slaan in Zeeuws-Vlaanderen’ besluit de youngster, die hier zelf ook zeker aan bij zal willen dragen.