Steenbergen komende zaterdag op bezoek bij DVO’60

Komende zaterdag hervat het 1e elftal de competitie. Het gaat op bezoek bij DVO’60, een duel dat origineel gepland stond op zaterdag 18 maart, maar vanwege de jubileumviering vooruit gespeeld wordt. In Roosendaal treft het een concurrent, DVO’60 werd vorig seizoen nog 8e maar onder leiding van hoofdtrainer Ronald van Oeveren heeft het zich tot een vechtmachine ontwikkeld die lastig te verslaan is. Het speelde gelijk bij Baronie, won van VVC’68 en ook de heenwedstrijd in Steenbergen was een prooi voor de oranjehemden (0-1). Voor de winterstop ging men nog onderuit tegen The Gunners (1-2), in de winterstop werd geoefend tegen 3e klasser Bruse Boys (1-0 verlies) en zondag 4e klasser NSV (1-1)

Steenbergen zag het oefenduel met 3e klasser De Fendert afgelast worden vanwege de winterse omstandigheden, afgelopen dinsdag werd er wel gespeeld in Oosterland. Tegen Duiveland, dat 2e staat in de 4e klasse B, ontspon zich een open en doelpuntrijke wedstrijd (5-4 nederlaag). Treffers waren van Gio van der Wegen, Joep van Sittert, Mike de Hoog en Dennis Duijvelaar.

Steenbergen trad aan met drie spelers van de onder23-1, Lars de Wit, Mex Hagens en Jim vd Wegen. Mede doordat naast de langdurige afwezige Marvin Braat ook Vincent Mosmans, Boudein Bickel, Nathans van Beers en de broers Lars en Kai Heshof afwezig waren, stond er na de rust nog slechts 1 speler in de basis die ook vorig seizoen speelde. Lichtpunt was dat aanvoerder Xander Burggraaff na lang blessureleed weer een helft mee kon doen en ook doelman Joost van der Ree weer wat langer speelde dan in het oefenduel met Nieuw Borgvliet.

Komende zaterdag zal het er dus weer om gaan, voor de carnavalsonderbreking speelt Steenbergen ook nog tegen gedeeld koploper Alliance en het Bredase Boeimeer, het zal de 2e periode goed willen starten en een betere aansluiting willen vinden bij de bovenste ploegen. Er zal om 14.30u afgetrapt worden op Sportpark Hulsdonk.