Steenbergen JO19-1 gaat ervoor in de hoofdklasse

Nadat we ergens eind mei vorig jaar een aantal selectie activiteiten hebben georganiseerd, was de selectie van de JO19-1 vrij snel rond voor seizoen 2019/2020. Wat in ieder geval heel snel duidelijk werd, dat we een zeer jong team hebben samengesteld. In de nieuwe selectie hebben we 3 O17 spelers, 7 eerstejaars O19-spelers & 6 tweedejaars O19-spelers, waarvan alleen Kai Heshof afgelopen competitie in de O19-1 heeft gespeeld. Kortom: een mooie uitdaging aangezien we in de hoofdklasse uit gingen komen.

Voorafgaand aan de competitie uiteraard eerst de bekerwedstrijden, hier werden de degens gekruist met MOC’17 (4e divisionist) waar we nipt met 1-0 verloren, ondanks dat de beste kansen geheel tegen de verwachtingen in voor ons waren. De wedstrijd daarna was tegen RKSV Halsteren (hoofdklasse) Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 eindstand en gezien het feit dat Halsteren met 10 man eindigde had hier meer ingezeten, echter wat krampgevallen in de laatste fase van de wedstrijd aan onze zijde zorgde ervoor dat het tot een puntendeling kwam.

Door de nieuwe opzet in de hoofdklasse hadden we dit seizoen de uitdaging om in de eerste seizoenshelft bij de beste 36 hoofdklassers te eindigen uit district zuid 1. Deze teams zouden dan in de 2e seizoenshelft ingedeeld worden in 3 promotiepoules. De teams welke hier niet bij zouden behoren, zouden “degraderen” naar de 1e klasse.
Concreet was dus de opdracht om bovenin mee proberen te draaien om zodoende naar de promotiepoule door te kunnen in de winterstop.

Onze 1e seizoenshelft in een notendop. Zoek gespeeld door een veel beter Roosendaal. Tegen Internos een wake up-call gehad, als team heb je echt een organisatie nodig hebt om te kunnen winnen. Tegen SC Gastel de slechtste wedstrijd van de 1e competitiehelft gespeeld maar toch 1 punt aan over gehouden. De andere wedstrijden hebben we naar behoren gespeeld en aardig wat punten bij elkaar gesprokkeld met als resultaat een 4e plaats.

Terugkijkend op de 1e seizoenshelft vinden wij als staf dat de spelers een bovengemiddelde prestatie hebben geleverd door op de 4e plaats te eindigen. Wij hebben dit resultaat kunnen behalen doordat wij, de staf, samen met het team afspraken hebben gemaakt. Denk hierbij aan de speelstijl, hoe ziet dit er tussen de lijnen uit? Waar zet je druk? Hoe ziet je druk? Hoe doe je dat als team? Als staf hadden wij natuurlijk bepaalde dingen voor ogen maar een deel van de keuzes hebben we met het team gemaakt. Wel met dien verstande dat er bij een afspraak ook een aanpak hoort.

Dit hebben de spelers erg goed opgepakt en werden de afspraken tussen de lijnen steeds duidelijker te zien. Dit gaat gepaard met gezonde werklust wat resulteerde in veel vuile meters voor elkaar maken en juist dit laat zien dat we er als team echt staan. En dat is heel erg mooi om te zien.

De prestaties van de 1e seizoenshelft hebben er voor gezorgd dat er een serieuze uitdaging ligt voor de 2e seizoenshelft als je kijkt naar de indeling. Het mooie van dit team is dat elk individu afzonderlijk heeft aangegeven dat deze uitdaging met beide handen aangepakt wordt, ondanks dat er voor elk punt gestreden zal moeten worden en we vaak als underdog het veld zullen betreden.

Zo’n instelling is iets waar wij als staf alleen maar trots op kunnen zijn en kijken enorm uit naar de 2e seizoenshelft!!
Nico & Marc

Toevoeging: de eerste punten zijn al binnen, een tumultueus duel bij Goes werd met 0-1 gewonnen. In de najaarscompetitie werd daar nog met 6-1 verloren, iets wat ook tekenend is voor de groei die deze groep doormaakt!