728x90ad
VV Steenbergen

Steenbergen 1 naar 3e klasse

Met een 2-0 overwinning in Teteringen heeft Steenbergen de lang gekoesterde wens om te promoveren werkelijkheid laten worden. Ook het derde nacompetitieduel op verplaatsing werd knap gewonnen.

Tegen RWB ging het lang gelijk op, voor rust zette Rens Cooijman de Steenbergenaren op voorsprong maar in de 1e fase na rust was het RoodWitBlauw dat sterk op kwam zetten. Breekpunt in de 2e helft waren twee rode kaarten voor de Waalwijkers kort achter elkaar. Steenbergen profiteerde vrij snel van deze numerieke meerderheid toen Ahmed Dahir de beslissende 2-0 maakte op het kunstgras bij DIA. Na winst op een 3e klasser (Alliance) versloeg Steenbergen tot twee keer toe de nummer 2 uit een andere 4e klasse, waarmee de promotie dan ook dikverdiend is voor de manschappen van de afzwaaiende Peter van Poortvliet.

3e klasse
Het is de verwachting dat in de sterke 3e klasse B volgend seizoen derby’s tegen Prinsenland en VVC’68 op het programma komen, ook het uit de 2e klasse gedegradeerde WHS en de kampioen uit de 4e klasse D Tholense Boys en subtoppers Klundert en Bruse Boys zijn tegenstanders die verwacht worden in seizoen 2024-2025. Aangezien de nummers 11 tot en met 14 degradeerden door de versterkte degradatie, zal het een pittig seizoen worden in de 3e klasse, maar onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Peter Sweres zal het team juist tegen sterkere tegenstanders zelf ook weer een groei gaan doormaken.

E.e.a. zal afhangen van het feit of de KNVB 12 of 14 teams per klasse indeelt in onze regio, aangezien er ook een Zeeuwse 3e klasse is (met een flink aantal teams uit Zeeuws-Vlaanderen & Walcheren). De definitieve indeling horen we op uiterlijk vrijdag 9 augustus, wanneer de KNVB de nieuwe competitie-indelingen voor alle teams bekend maakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *