728x90ad
VV Steenbergen

Steenbergen 1 kan zich gaan voorbereiden op de nacompetitie

Hoewel de titel nog niet uit het zicht is (Internos staat op 6 punten voorsprong, MOC’17 op 5), zal er een klein wonder voor nodig zijn om nog op de bovenste plaats terecht te komen in de 4e klasse C gezien de krachtsverschillen in deze competitie.

Beide ploegen winnen dermate gemakkelijk hun duels en treffen nog slechts 1 ploeg uit het linkerrijtje. Op 14 mei krijgt MOC’17 het taaie VVC’68 op bezoek, een week later gaat Internos naar Vrederust. Op zaterdag 28 mei spelen Internos en MOC’17 vervolgens tegen elkaar, in deze voorlaatste speelronde lijkt het een rechtstreeks duel om het kampioenschap te gaan worden.

Steenbergen zal ondertussen al hun duels willen winnen, enerzijds om de druk hoog te houden maar ook omdat de ranglijst bepalend is voor het verloop van de nacompetitie om promotie. Drie ploegen zullen nacompetitie gaan spelen, Steenbergen is hiervan al verzekerd doordat het de 1e periode won, de ploeg die geen kampioen wordt is ook verzekerd als hoogst geëindigde ploeg zonder periodetitel.

Als MOC’17 of Internos 2e wordt én de 2e periode wint, gaat het 3e nacompetitieticket naar de hoogst geëindigde ploeg op de ranglijst: op dit moment is dat VVC’68 maar Vrederust heeft 1 duel minder gespeeld en slechts 1 punt minder, terwijl ook DHV en Alliance hier nog kans op maken.

In het geval Steenbergen op de 3e plaats eindigt, de plaats waarop het nu staat, is het de middelste periodekampioen (MPK). Als MPK van de 4e klasse C is het de eerste ronde van de nacompetitie vrij en gaat het in de 2e ronde op woensdag 14 juni op bezoek bij de nummer 12 van de 3e klasse C, op dit moment is dat vv Schoonhoven, maar en rijtje van 6 clubs maakt hier nog kans op of moet hier juist voor vrezen: Ameide, Lekkerkerk, vv Dubbeldam zaterdag, Schoonhoven, Groot Ammers en vv Perkouw.

De winnaar van dit duel (winnaar 11) speelt vervolgens op neutraal terrein tegen ‘winnaar 12’. Dit wordt óf de MPK van de 4e klasse D (bijv. het Oosterhoutse SCO* of de zaterdagtak van vv Dongen) óf de nummer 12 van de 3e klasse D (op dit moment sv Capelle uit Sprang-Capelle, maar ook het Tilburgse TSVV Merlijn moet hier nog voor vrezen). Dit duel zal op zaterdag 18 juni gespeeld worden. De winnaar van dit duel speelt in seizoen 2022/2023 in de 3e klasse, alle verliezende ploegen zullen in 2022/2023 in de 4e klasse uit gaan komen.

* Tegen SCO speelde Steenbergen enkele jaren terug ook nacompetitievoetbal, toen streden beide ploegen om promotie naar de zondag 2e klasse. In Oosterhout werd na strafschoppen verloren, SCO won vervolgens de duels erna ook en promoveerde uiteindelijk.

Steenbergen komt, als het op de 3e plaats eindigt, dus géén ploegen uit de 4e klasse C tegen, in theorie zouden dus alle deelnemende ploegen uit de 4e klasse C kunnen promoveren.

2e plaats
Als Steenbergen door een ineenstorting van 1 van de bovenste ploegen nog naar de 2e plaats stijgt, is het nog steeds vrij in de eerste ronde en speelt het op woensdag 14 juni thuis tegen de laagste periode kampioen van de 4e klasse E, waarna het op 18 juni op neutraal terrein tegen de hoogste periodekampioen van de 4e klasse D (The Gunners of DESK) óf de laagste van de 4e klasse F speelt (regio Tilburg/Den Bosch).

4e plaats
Mocht Steenbergen zelf ineenstorten in de reguliere competitie en naar plek 4 of lager zakken: door de periodetitel is het sowieso verzekerd van nacompetitievoetbal dus dat ticket komt sowieso niet in gevaar. In dat geval begint het wel al op zaterdag 11 juni, met een thuisduel tegen de laagste periodekampioen van de 4e klasse D, dit zou opnieuw SCO of de zaterdagtak van vv Dongen kunnen zijn.

Bij winst speelt het dan op 14 juni uit bij de hoogste periodekampioen van de 4e klasse B, dit lijkt SKNWK (Nieuwerkerk) of SJO FC de Westhoek (Burgh-Haamstede) te worden. Bij winst van dat duel zal de ‘finale’ op neutraal terrein op zaterdag 18 juni tegen de HPK 4A of LPK 4A/LPK 4B gespeeld worden, een Zeeuwse tegenstander is in dat geval gegarandeerd; te denken valt aan vv Wolfaartsdijk, vv Wemeldinge, Spui, Nieuwland, Apollo’69 of MZVC, maar uit 4B zou ook zomaar 1 van de eerdere genoemde teams of WIK’57 en zelfs de huidige ploeg van toekomstig trainer Peter van Poortvliet (SPS) tevoorschijn kunnen komen.

Volgt u het nog? Het ‘schema’ kan per week veranderen, afhankelijk van de uitslagen op de vele velden in de zaterdag 3e en 4e klasse. Daarom zal dit item niet steeds aangepast worden, maar volgt eind mei een update met de kennis van dan. Het volledige ‘schema’ voor de nacompetitie vindt u hier, de speeldata zijn 1 week opgeschoven i.v.m. de aanpassing in het speelschema na de winterstop.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.