Speeldagenkalender

Speeldagenkalender seizoen 2020/2021
De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2020/’21 zijn bekend. De Tweede en Derde Divisie van het amateurvoetbal beginnen komend seizoen in het weekeinde van 22 en 23 augustus 2020. De hoofdklasse mannen start een weekend later op 29 en 30 augustus. In datzelfde weekend beginnen ook de meeste bekercompetities.

De meeste reguliere competities gaan van start in het weekend van 19 en 20 september, zo ook voor de teams van V.V. “Steenbergen”

De speeldagenkalender is onder meer samengesteld op basis van een enquête onder ruim 5000 voetballers uit de B-categorie en wedstrijdsecretarissen. Mede dankzij deze input sluit de kalender voor het komende seizoen nog beter aan bij de wensen en behoeften vanuit de verschillende districten.

De belangrijkste wijzigingen voor het seizoen 2020/’21 op een rij:
– Nog meer dan voorheen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
– Op basis van de resultaten van de in december gehouden enquête onder spelers en wedstrijdsecretarissen wordt een proef gedaan in district Noord waarbij de eerste ronde van de – beker van de categorie B senioren mannen in knock-out vorm wordt gespeeld. In de overige districten wordt deze eerste ronde gewoon in poulevorm gespeeld.

Aparte kalender JO8 t/m JO12-pupillen
Een aparte kalender voor de pupillen (JO8 t/m JO12) waarvoor komend seizoen het voetbalaanbod wordt opgedeeld in 4 blokken, in plaats van een najaars- en voorjaarscompetitie. Deze kalender én de voordelen die deze wijziging met zich meebrengt, vindt u hier.