728x90ad
VV Steenbergen

Slijterij Veraart 7×7 Toernooi

Sinds 2013 organiseert V.V. “Steenbergen” jaarlijks in samenwerking met sponsor Slijterij Veraart een groots 7×7 toernooi voor de senioren uit Steenbergen en omstreken. Dit alles vindt plaats op Hemelvaartsdag, een vrije donderdag na afloop van het reguliere seizoen. In 2019 vindt het toernooi na 2 jaar afwezigheid weer plaats, uiteraard wederom op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019.

Maximaal zestien heren- en tien damesteams bestrijden elkaar op de velden van het Gemeentelijk Sportpark in Steenbergen; echter aan het einde van het toernooi zijn er alleen maar winnaars op de fantastische feestavond.

De zestien herenteams worden in vier poules verdeeld door middel van loting; na deze poulefase gaan de nummers 1 en 2 naar de winnaarskant, de nummers 3 en 4 komen bij elkaar in aparte poules zodat ieder team zes duels speelt. De winnaars van de winnaarspoules spelen uiteindelijk de finale en strijden in een onderling duel om een rondje bier en de felbegeerde fles schrobbeler.

De damesteams worden in 2 poules onderverdeeld (ook door loting) en spelen na deze poulefase tegen hun ‘plaatsgenoot’ uit de andere poule. Dit betekent dat de poulewinnaars automatisch de finale spelen en ook zij duelleren om een blad (rosé)bier en een fles schrobbeler.

Na afloop van het voetballende gedeelte worden de vermoeide benen al snel de dansvloer op geduwd in de feesttent en kantine voor een dampende feestavond.