Selectienieuws V.V. “Steenbergen” 1

Zoals al eerder aangekondigd, weinig mutaties in de selectie van V.V. “Steenbergen” 1 voor het nieuwe seizoen. Hoofdtrainer Robin Borremans is blij een erg groot deel van de groep bij elkaar te kunnen houden en volgend seizoen weer verder te kunnen bouwen aan het team en een goede poging doen om naar de 3e klasse te promoveren.

Begeleiding
Dit gaat hij helaas zonder Tim van der Ree doen, die stopt met zijn functie als assistent-trainer. Tijdens het afsluitende Footgolf is op gepaste wijze afscheid genomen van Tim, die (natuurlijk) wel actief zal blijven binnen onze vereniging. Hij wordt vervangen door Adnan Alisic, die kortgeleden naar Steenbergen verhuisde en ook al jeugdtrainer is bij onze vereniging. Adnan krijgt een dubbelfunctie, naast assistent is hij ook beschikbaar als selectiespeler. ‘We zijn pas begonnen met de trainingen met de nieuwe selectie, Adnan is zeer enthousiast over de kwaliteiten en de drive van de huidige groep’, aldus hoofdtrainer Robin Borremans.

Adnan was na zijn profcarrière actief voor enkele amateurverenigingen in de regio Rotterdam, waar hij woonde, maar trekt vanaf volgend seizoen het blauw-witte tenue aan. Daarnaast gaat hij ook de trainerscursus TC3 volgen, om zich als trainer verder te kunnen ontwikkelen..

De overige begeleidingsstaf blijft intact: Francis van Fessem (leider), Martijn Hagens (keeperstrainer) en Gerard de Heer (assistent-scheidsrechter) vormen al jaren de vaste kern rondom het eerste elftal. Met een kandidaat-verzorger wordt gesproken.

Selectie – inkomend
Naast Adnan komt er met Nathan van Beers nog een nieuw gezicht in de selectie, hoewel Nathan al wel in het blauw-wit actief was sinds zijn 6e levensjaar. Vanuit Jong Steenbergen maakt hij de stap naar de 1e selectie. ‘Hij is nog jong en zal nog veel moeten leren, maar het afgelopen jaar heeft hij zich erg goed ontwikkeld tijdens de vele trainingen die er zijn geweest. Met zijn kwaliteiten geeft hij ons een extra optie op de linksback positie’, verklaart Robin Borremans.

Daarnaast traint Ömer Buyruk mee, die voorheen als aanvallende middenvelder bekend stond maar inmiddels in de defensie speelt. In seizoen 2014/2015 was Ömer ook al actief bij V.V. “Steenbergen”, daarnaast kent hij een deel van de groep ook nog uit zijn tijd voor FC Cromwiel 1. Van beide kanten wordt nu gekeken of het bevalt.

Selectie – uitgaand
Zoals eerder aangekondigd gaat Bart Heshof zich toeleggen op het lange afstandslopen in wedstrijdverband, iets wat lastig te combineren is met een contactsport als voetbal.

Daarnaast zullen we in het nieuwe seizoen ook Bas van Broekhoven moeten missen, hij gaat zijn studie afronden in het noorden van het land, waardoor hij niet genoeg meer kan trainen. Ook zal Declan Thiele in het nieuwe seizoen starten bij Jong Steenbergen. ‘Voor Declan is het vooral van belang om veel speelminuten te maken, de kans is hierop bij Jong Steenbergen een stuk groter’, besluit hoofdtrainer Robin Borremans, die blij is dat de groep bij elkaar blijft en uitkijkt naar de start van het nieuwe seizoen.

De voorbereiding voor het 1e elftal vindt u hier, de eerste training is gepland op zaterdag 31 juli. De competitie-indeling van het 1e elftal zal op 9 juli bekend gemaakt gaan worden door de KNVB.