Schema voorbereiding 1e elftal

Op zaterdag 31 juli starten de 1e en 2e selectie met de voorbereiding op seizoen 2021/2022. Hierin zal de 1e selectie opnieuw in de zaterdag 4e klasse uit gaan komen. Hoofdtrainer Robin Borremans gaat zijn 3e seizoensvoorbereiding in en legt de accenten wat anders op het gebied van wedstrijden.

‘In het eerste jaar hebben we veel geoefend, veel gewonnen, maar was de weerstand in de competitie een stuk groter waardoor we een moeizame seizoensstart kende in de zondag 3e klasse. Vorig jaar was dit andersom, we oefenden tegen diverse sterke tegenstanders, konden hierin goed meevoetballen, maar moesten in de competitie ineens het spel gaan maken tegen een ander soort speltype. Hierdoor hebben we er nu voor gekozen om vooral tegen 4e klassers te oefenen, met mijn verleden als trainer bij ‘s Gravendeel en ZBVH heb ik uit mijn netwerk in de regio Rotterdam/Hoeksche Waard enkele tegenstanders benaderd.’

De oefencampagne start op 7 augustus met een duel bij Goudswaardse Boys, een dorp tegenover het aan de andere kant van het Haringvliet liggende Middelharnis. Naar Robin’s mening 1 van de mooiste amateurgrasvelden van de regio. De week erna (14 augustus) komt Zinkwegse Boys (Oud-Beijerland) op bezoek in Steenbergen.

Doordeweeks (dinsdag) oefent Steenbergen vervolgens tegen Den Bommel, een sterke 3e klasser uit de gelijknamige plaats. In de voorbereiding op seizoen 2020/2021 werd hier thuis tegen geoefend, het werd toen 2-4 in het voordeel van de bezoekers (goals van Steenbergen via Marvin Braat en Enzo den Haak).

Vervolgens staat op 21 augustus de Kelme Cup op het programma, bij gastheer Rotterdam United. Behalve de gastheer, uitkomend in de 4e klasse F, treft Steenbergen hier het eveneens Rotterdamse Transvalia (ook 4e klasse) en de zaterdag 2e klasser CWO Vlaardingen.

De week na dit toernooi speelt Steenbergen thuis tegen GOZ (Mijnsheerenland) de laatste oefenwedstrijd, voordat op zaterdag 4 september het bekertoernooi zal gaan beginnen.

De Groot Steenbergen Cup wordt door onze vaste supporters gemist in dit schema, hier was op moment van schrijven nog geen uitsluitsel over het eventueel doorgaan van dit toernooi.

Zaterdag 31 juli: 1e training
Zaterdag 7 augustus: Goudswaardse Boys – V.V. “Steenbergen”
Zaterdag 14 augustus: V.V. “Steenbergen” – Zinkwegse Boys
Dinsdag 17 augustus: vv Den Bommel – V.V. “Steenbergen”