Scheidsrechterscursus in voorjaar 2022 (bij SC Kruisland)

Voetbal is en blijft eigenlijk een simpel spelletje: 22 personen binnen de lijnen, die met 1 bal er een leuke middag van willen maken. Maar hiervoor is dan binnen diezelfde witte lijnen nog wel een 23ste persoon nodig: de scheidsrechter.

Helaas is er op dit moment een tekort aan scheidsrechters, waardoor het doorgaan van wedstrijden in het gedrang gaat komen. Wij zijn niet de enige vereniging die hiermee te kampen heeft. Op bijeenkomsten met andere verenigingen in onze regio wordt het gebrek aan scheidsrechters als één van de grootste problemen gezien. Zelfs de KNVB kampt met een tekort en ervaren dit uiteraard ook als een groot probleem. En dus niet ten onrechte, want zonder scheidsrechter geen wedstrijd!

Maar daar kunnen wij met allen toch zeker iets aan doen en daarom start op woensdag 26 januari 2022 op initiatief van SC Kruisland een KNVB-cursus verenigingsscheidsrechter. De voetbalvereniging SC Kruisland heeft aangegeven dat er ook deelnemers van andere verenigingen van harte welkom zijn om deel te nemen aan deze cursus. Via deze link kun je nog even op het gemak nalezen wat de cursus precies inhoud: https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter

Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 18 personen inclusief de deelnemers van SC Kruisland, vol is vol.

De cursusavonden zijn gepland op:
• Woensdag 26 januari 2022
• Woensdag 23 februari 2022
• Woensdag 23 maart 2022
• Woensdag 13 april 2022

De cursusavond start om 19.00 uur bij SC Kruisland, Het Hoogje 1 in Kruisland. Op dit moment (05/01/2022) zijn nog 11 plaatsen beschikbaar. De kosten van de cursus worden door de V.V. “Steenbergen” voldaan. Help de andere teams en meld je aan. Dit kan bij Gerard de Heer, er email (m.g@hetnet.nl) of WhatsApp (0621531469), dan ontvang je van hem een link waarmee jij je digitaal kan aanmelden en worden de kosten door onze vereniging voldaan.

Namens heel veel spelers alvast bedankt!

Tim Jeroen Visser
Wanneer je jong genoeg begint, kun je ook als scheidsrechter het profvoetbal halen. Zo is de ‘reservekeeper’ van zaterdag5 inmiddels 4e official in de Keuken Kampioen Divisie en fluit hij duels in de 2e en 3e divisie (senioren) en van de oudste jeugd op het hoogste niveau. Zo zien we hem op bovenstaande foto voorafgaand aan een duel van Jong Feyenoord en onderstaand in actie als 4e official.