Sam Stoeldraijer op stage bij Feyenoord & PSV

Sam speelt momenteel in de JO8-1 in de 1e klasse onder leiding van Matthijs van de Reest en zijn trotse vader Tijn Stoeldraijer. Half oktober ontving V.V. “Steenbergen” een uitnodiging van Feyenoord of Sam mee zou willen doen aan een talentenstage gedurende 3 woensdagmiddagen. Hier liepen ongeveer 80 talentjes rond die op alle facetten van voetbal beoordeeld werden. Sam had daarvoor al 10 zondagen bij Feyenoord Soccer School meegetraind dus hij voelde zich als een vis in het water en dat was aan zijn spel te zien.

Na deze 3 dagen werd gekeken wie er in aanmerking zou komen om 2 x mee te gaan trainen met de huidige Feyenoord JO8-selectie. Hieruit waren slechts 4 jongens geselecteerd waar Sam wederom bij hoorde! Op dinsdagavond 27 november en 4 december was het dan zover en heeft Sam mee mogen trainen bij het “grote” Feyenoord. Na deze 2 dagen kregen Sam en zijn ouders een gesprek waaruit naar voren kwam dat het beter was als Sam voorlopig in zijn vertrouwde omgeving blijft voetballen. Zij schatten in dat Sam binnen een half jaar helemaal klaar zou zijn met voetbal als hij vanaf deze leeftijd al 4 x per week naar Rotterdam zou moeten om te trainen en wedstrijdjes te spelen en zijn ouders zijn het daar helemaal mee eens (zeker achteraf!). Feyenoord geeft aan in Sam een bijzonder talent te zien en hem zeker in de gaten te gaan houden.

PSV
Na de uitnodiging half oktober van Feyenoord had PSV eind oktober ook te kennen gegeven aan V.V. “Steenbergen” dat ze Sam graag mee zouden zien doen met het FUNdament op de Herdgang in Eindhoven. Hiervoor stonden 4 zondagochtenden gepland aan het einde van 2018. Deze trainingen waren met een kleinere groep dan bij Feyenoord: ongeveer 30 jongens. Na hier 4x getraind te hebben kreeg daarop Sam het mooie nieuws dat hij wederom bij de vervolgactiviteiten mocht deelnemen. Dit omvatte 6 trainingen t/m half april, hierna volgde een nieuw beslissingsmoment en wederom mag hij door. Nu naar een traject van 6 weken waar er 1x week getraind gaat worden en waar er ook met PSV wedstrijdjes gespeeld gaan worden. Mooie van dit traject is dat Sam wel gewoon bij V.V. “Steenbergen” kan blijven spelen met zijn vriendjes, fingers crossed!

Als V.V. “Steenbergen” zijn we natuurlijk bijzonder trots dat we spelers van dit niveau op kunnen en mogen leiden en de scouts hun weg naar ons sportpark weten te vinden!