728x90ad
VV Steenbergen

Remco van der Riet: ‘We gaan voor een plaats in het linkerrijtje’

Met 6 treffers is hij voorlopig de meest scorende speler van het 1e elftal, zijn scorende vermogen was voor ons aanleiding om hem eens op te zoeken.

Remco begon op zijn 6e te voetballen bij Val Aan in woonplaats De Heen. ‘Met veel plezier heb ik hier altijd gevoetbald, maar in de C-junioren hielden we te weinig spelers over om tot een representatief elftal te komen.’

Bij Steenbergen kwam hij direct in de C1 en doorliep alle selectie-elftallen voor hij ook naar het eerste doorstroomde. ‘Het is jammer dat het tot een debuut bij Val Aan nooit is gekomen, maar ik was wel blij dat ik direct in de C1 kon komen. Vanuit de A-jeugd kwam ik vrij snel in het eerste elftal, komend seizoen wordt alweer mijn 5e seizoen.’

3e klasse A
3 van de 4 voorgaande seizoenen hiervan waren in de 3e klasse A, waar Steenbergen ook nu weer in uitkomt. ‘De eerste jaren was het vooral in de regio, met een enkele Zeeuwse ploeg. Zo kwamen Cluzona, SC Kruisland en vv Hoeven langs, maar ook bijvoorbeeld vv Grenswachters, Unitas’30 en Internos, als je het vergelijkt met komend seizoen.

Deels zien we dit natuurlijk terug doordat diverse verenigingen over zijn gestapt naar het zaterdagvoetbal, maar ook doordat diverse spelers in de regio overgestapt zijn naar zaterdagteams. Enerzijds natuurlijk zonde omdat het wel altijd beladen duels zijn, stel dat je een jaar niet bij elkaar in de competitie zit speel je misschien in de beker of vriendschappelijk tegen elkaar en zo leer je elkaar kennen. Die duels trekken ook meer publiek, het is natuurlijk een verschil of je naar Wouw of naar Terneuzen moet rijden, zowel voor ons als spelers als voor de supporters.

Anderzijds kom je ook weer op nieuwe plaatsen: ik had nog nooit bij Hontenisse en UVV’40 gespeeld, komend seizoen zitten er met vv Clinge, vv Schijf en SAB ook weer 3 onbekend teams bij. Pas in de loop van de competitie wordt duidelijk wat de krachtsverhoudingen zijn, wat ook wel weer z’n charme heeft natuurlijk.

Nieuwe seizoen
Er zijn dus wat nieuwe ploegen bijgekomen vanuit de 4e klasse, vv Hontenisse en vv Breskens zijn gedegradeerd en FC Bergen, dat anders ook was gedegradeerd, is overgestapt naar de zaterdagklasse. Remco: ‘Ik ben erg benieuwd naar komend seizoen. Enkele sterke teams zijn erin gebleven, alleen vv Hoeven als kampioen is gepromoveerd en met Groen-Wit en UVV’40 zijn twee concurrenten van afgelopen seizoen naar de 3e klasse B verschoven. We starten met 3 teams uit de top vijf van vorig seizoen, dus mogen meteen flink aan de bak. Anderzijds kunnen we dan ook direct laten zien waar we staan, we zullen dit seizoen meer als collectief moeten opereren. Als we dat wekelijks op kunnen brengen kunnen we zeker een rol van betekenis spelen, vorig seizoen hebben we gezien dat bijna alle teams van elkaar kunnen winnen.

Rkvv Roosendaal, RBC en MOC’17 zijn namen die snel genoemd worden, maar ook SC Gastel en Victoria’03 zijn sterke ploegen, terwijl vv Virtus in een andere 3e klasse tot het einde toe mee deed om de titel. Ook de ploegen uit Zeeuws-Vlaanderen kunnen, zeker met Belgische spelers binnen handbereik, elk jaar anders tevoorschijn komen. Ik denk persoonlijk dat rkvv Roosendaal de grootste kans maakt om kampioen te worden.

Voorbereiding
Tijdens de voorbereiding liet Steenbergen tot nog toe wat wisselvallige prestaties zien, mede doordat het team wekelijks in een andere formatie aantreed. Toch was er 1 constante in te ontdekken: in vrijwel elk duel in de voorbereiding vonden we de naam van Remco van der Riet op het scoreformulier, toeval of gevolg van een verandering op het veld?

‘Mijn rol ten opzichte van de afgelopen seizoenen is veranderd in die zin dat ik nu eigenlijk meer de leider van het middenveld moet gaan worden. Ik speel met veel jonge jongens om mij heen die minder ervaring hebben dan ik. De seizoen hiervoor speelde ik nog Dennis van Schilt, Jordy Dam of Lars Machielse. Die namen meer die rol op zich toen, nu is het aan mij om hierin de verantwoordelijkheid te nemen. Qua scoren is er niet veel veranderd, hoewel ik mezelf wel wat fitter voel dan de afgelopen seizoenen. Daarom kom ik nu niet alleen met corners en vrije trappen voor het doel, maar ook na een aanval uit open spel. Doel was in ieder geval om er meer te maken dan vorig seizoen (6), maar ik hoop niet dat ik m’n kruit nu al verschoten hebben voordat de competitie begint.’

Doorstroming
Er stromen inderdaad weer flink wat jeugdspelers door, voor jou extra mooi omdat je ze enkele jaren geleden bij de JO17-1 onder je hoede had?

Het is natuurlijk altijd mooi als er jongens uit de jeugd naar het eerste of tweede elftal overkomen, maar voor mij inderdaad extra bijzonder. Het 2e jaar van mij als leider was het mooiste (seizoen 16/17) met de titel in de 1e klasse, de winst in de Provincie Brabant Cup en het internationale toernooi in het Deense Aalborg. Zoiets blijft je bij en ook die jongens zullen daar zeker nog wel eens op terugkijken.

Een groot gedeelte van die groep speelt nu in de JO19-1 en hebben zich goed ontwikkeld, ik ben ervan overtuigd dat er de komende jaren veel jongens door zullen stromen als zij hard blijven werken en gedisciplineerd blijven. De JO19-1 speelt op een goed niveau en zowel vorig seizoen als in de voorbereiding hebben we van verschillende jongens al gezien dat ze zeker aan zullen gaan haken bij het eerste elftal.

Hopelijk blijven we met het eerste elftal wel gevrijwaard van grote blessuregevallen, in de voorbereiding zien we toch wel veel verschillende gezichten in het team. De jeugdspelers zijn zeker geen verzwakking, maar ook voor hen is het niet te doen om wekelijks dubbel te spelen. Bovendien moeten zij natuurlijk ook nog genieten van hun seizoen in de JO19-1, waarin ze toe kunnen werken naar de overstap komende zomer.

Bekerpoule
In de bekerpoule werd er eerder al van WHS gewonnen (4-1), afgelopen zaterdag ging het moeizaam bij VVC’68. Remco’s naam verscheen dit keer niet op het scorebord. ‘De 2e helft zakte ik terug naar de achterhoede. Het spel was niet geweldig, maar we hebben weinig weggegeven. Zondag bij Lepelstraatse Boys mag het niet meer in gevaar komen, hopelijk kunnen we een mooie tegenstander in een thuiswedstrijd loten.’ besluit Remco.