728x90ad
VV Steenbergen

Promotie & degradatie: hoe zit het dit seizoen?

De 2e seizoenshelft is inmiddels begonnen voor de seniorenteams en jeugdselecties. Richting het einde stijgen de belangen bij sommige teams, de jeugdselecties (JO13-1 t/m JO19-1) spelen alle 4 in de hoofdklasse en zullen zich daarin zeker willen handhaven, terwijl andere teams ook langzaam omhoog of juist bevreesd omlaag kijken. Hoe het dit seizoen zit met de promotie- en degradatieregelingen leest u daarom hier.

1e elftal: De kampioen van de 3e klasse A promoveert rechtstreeks naar de 2e klasse, de 3 periodekampioenen gaan op basis van de ranglijst de strijd aan met de 3 periodekampioenen uit de 3e klasse B én de nummer 12 en 13 van de 2e klasse E in een knock-out fase, waarin 8 teams strijden voor slechts 1 plaats in de zondag 2e klasse.

Onderaan is nummer 14 het haasje, die degradeert rechtstreeks naar de 4e klasse. De nummer 13 moet 2 rondes overleven tegen periodekampioenen van de 4e klasse A en B, waarna het in de finale tegen de nummer 12 van de 3e klasse A of een periodekampioen (afhankelijk van de winnaar)

De nummer 12 plaatst zich automatisch al voor de 2e ronde, maar zal dus bij winst de nummer 13 van de 3e klasse A treffen, indien deze nog niet is uitgeschakeld. Er degradeert dus minimaal 1 van de 2 alsnog naar de 4e klasse.

De nummer 11 en hoger is dus zeker van lijfsbehoud.

Zondag2
Zondag2 behaalde 2 seizoenen op rij de nacompetitie om promotie, ook dit seizoen is daar nog alle kans toe. Samen met 2 andere periodekampioenen, 3 periodekampioen van de reserve 2e klasse B en de nummer 12 en 13 van de reserve 1e klasse A zouden zij om 1 plaats in de reserve 1e klasse kunnen gaan strijden, indien het zich bovenin handhaaft.

Andersom werkt het ook zo, de nummer 12 gaat er direct uit, terwijl de nummer 10 en 11 in de nacompetitie met de periodekampioenen uit de reserve 3e klasse gaan strijden om 1 plaats in de reserve 2e klasse.

Zondag3
Voor zondag3 is het leven overzichtelijk: de nummer 12 uit hun 4e klasse zou normaliter degraderen, echter er zijn al 2 teams uit de competitie. Daarnaast promoveert alleen de kampioen naar de reserve 3e klasse.

VR1
Voor de VR1 geldt hetzelfde, zij het dat zij in de laagste klasse speelt en er dus niemand degradeert. De stap naar de 4e klasse wordt alleen gemaakt bij een kampioenschap.

Zaterdag-senioren
Voor zaterdag2 geldt in de 4e klasse dat de nummer 12 degradeert en de kampioen promoveert. Zaterdag3 en zaterdag4 kunnen niet degraderen, maar enkel promoveren bij een kampioenschap

Jeugd
Voor de jeugdteams is het zeer overzichtelijk: de nummer 11 en 12 degraderen, de overige teams handhaven zich. De kampioenen promoveren, alleen bij de JO17 en JO19 wordt er met periodes en nacompetitievoetbal gewerkt: er zijn 3 periodetitels te verdelen, op basis daarvan wordt er 3 periodekampioenen uit een andere hoofdklasse en met 2 herkansers (nummer 10 en 11) uit de 3e (JO17-1) of 4e (JO19-1) divisie gestreden om één plaats in de hogere divisie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *