728x90ad
VV Steenbergen

Pilot vernieuwde spelregels onder13 categorie

De KNVB zet zich in voor een (veilige) omgeving waar spelers/speelsters met plezier (steeds) beter leren voetballen. Daarnaast willen we graag dat het voetbal zo aantrekkelijk, sportief en eerlijk mogelijk wordt gespeeld. Om de aantrekkelijkheid, sportiviteit en eerlijkheid te bevorderen worden er allerlei ontwikkelingen in het voetbal doorgevoerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan de optimale wedstrijdvormen pupillen (O6 t/m O12).

In navolging van onder meer deze ontwikkelingen is de KNVB in het seizoen 2022/‘23 in de leeftijdscategorie JO13 (categorie B) gestart met een pilot rondom vernieuwde spelregels in Noord en West 1. De resultaten zijn positief, daarom breiden we de pilot uit. Vanaf seizoen 2023/’24 wordt:

  • In alle districten in de leeftijdscategorie O13 in de categorie B de vernieuwde spelregels gehanteerd. Bij de MO13 teams geldt dit voor alle competities, zowel de Hoofdklasse (categorie A) als de 1e klasse en lager (categorie B). 
  • Daarnaast gaan O14 teams uitkomend in de categorie B in district Noord en West 1 spelen met de vernieuwde spelregels.
  • Ook gaan we in categorie A (hoofdklasse/divisie) verder met het testen van de spelregels tijdens oefenwedstrijden en vriendschappelijke toernooien.

Deze pilot maakt onderdeel uit van het onderzoek naar een eventuele optimalisatie van de wedstrijdvormen bij de O13 & O14. Hieronder leggen we kort uit met welke vernieuwde spelregels er gespeeld gaat worden. Daarnaast bieden we een video en infographic aan ter verduidelijking en kun je in de FAQ de meest gestelde vragen met antwoorden lezen.

Wat zijn dan de vernieuwde spelregels? Kijk voor meer informatie op deze pagina van de KNVB

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *