Oud-trainer Peter Maas Hoofd Scouting NAC Breda

Voormalig V.V. “Steenbergen” hoofdtrainer Peter Maas gaat per direct aan de slag als Hoofd Scouting bij eerste divisionist NAC Breda. De Parel van het Zuiden zal zo snel mogelijk weer terugkeren naar de Eredivisie en naast nieuwe trainer Ruud Brood en technisch directeur Tom Van Den Abbeele krijgt de scouting ook een nieuw gezicht in de vorm van Roosendaler Peter Maas.

Peter trainde van 2005 tot en met medio 2008 het 1e elftal bij V.V. “Steenbergen”, dat hij van de 4e via 2 kampioenschappen in 3 seizoenen naar de 2e klasse leidde, waarna hij zelf een nog grotere promotie maakte. Zijn goede prestaties en werkwijze wekte de interesse van meerdere verenigingen, maar Peter vertrok uiteindelijk naar hoofdklasser Baronie, toen het hoogste amateurniveau van Nederland.

Na zijn avontuur bij Baronie was ging werd hij assistent van Tuvalu onder leiding van bondscoach Foppe de Haan en was hij ook nog 2 jaar trainer bij hoofdklasser rksv Halsteren, waarmee hij uiteindelijk naar de 3e divisie promoveerde. Dit maakte hij zelf niet meer mee, want hij ging in de zomer van 2014 aan de slag als scout bij SC Heerenveen. Nu verlaat hij dus de Friezen om bij NAC aan de slag te gaan als Hoofd Scouting.

Bron: https://www.bndestem.nl/nac/peter-maas-de-nieuwe-hoofd-scouting-van-nac-hij-is-een-klasbak-een-winnaar-pur-sang~a8bdcfac/

Foto: copyright Mark Koenraadt