728x90ad
VV Steenbergen

Marvin Braat geniet weer

5 augustus 2019 – Gedurende het vorige seizoen misten we hem binnen de lijnen, maar tijdens deze voorbereiding zien we direct de lach weer op het gezicht van Marvin Braat! Hij blikt voor ons eenmalig terug op gebeurtenissen tijdens het vorige seizoen. De 23-jarige Marvin, werkzaam bij Nine Fashion in Bergen op Zoom, heeft zin in het nieuwe seizoen: ‘Ik kijk ernaar uit om weer 90 minuten op het veld te staan en langs een volle zijlijn te flitsen.’

‘Velen zullen het verhaal wel deels kennen, de afgelopen seizoenen sukkelde ik vaker met wat ziekteverschijnselen. In oktober (2018) ging het helemaal mis, ik voelde me al heel de week niet lekker en kreeg antibiotica, maar op een avond kreeg ik ineens geen lucht meer en leek ik te stikken.’, zo kijkt hij terug op deze heftige gebeurtenis.

‘Met spoed ben ik naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gegaan, waar het echt kantje boord was. Hier heb ik een week op de Intensive Care gelegen, maar ze konden niet vinden waar het vandaan kwam. Hierdoor werd ik doorverwezen naar het Erasmus MC in Rotterdam, waar na bijna 8 weken eindelijk een diagnose gesteld kon worden: het was de ziekte van Wegener (GPA). Kortweg komt dit erop neer dat je eigen lichaam de goede cellen kapot maakt, dus het is een dagelijkse strijd in je lichaam.’

‘Hier kreeg ik medicijnen (prednison) voor, maar dat viel me zwaar. Ondanks dat ik erg positief was en mijn conditie heel goed was en niet te ver achteruit ging, vond ik het vooral erg dat mensen me niet meer herkenden door de bijverschijnselen van de prednison. Regelmatig stond ik langs de lijn als ik me fit genoeg voelde, dus ik voor mijn gevoel nooit helemaal weg geweest.’

‘Ook in het ziekenhuis zag ik vele verbaasde gezichten doordat mijn conditie zo goed bleef, nu ben ik langzaam maar zeker af aan het bouwen en over 2 maanden ben ik van alle prednison af als alles volgens schema gaat. Hopelijk slaat daarna de nieuwe medicatie ook direct aan, want dat zal helaas wel altijd nodig blijven.’

Rentree tijdens Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal
‘‘Voor nu heb ik er in ieder geval weer enorm veel zin in, tijdens het Autoschade van Gils Zomeravondvoetbal heb ik meegedaan met een team met vrienden, waarbij ik diverse doelpuntjes heb meegepikt en op een rustige manier mijn balgevoel weer wat terugkreeg.’

‘Hopelijk kan ik mede het gaat in vullen dat is gevallen na het vertrek van diverse spelers, waaronder concurrent Stijn Heideman. Wel zijn er ook weer genoeg spelers en kwaliteiten voor in de plaats gekomen, waardoor we zeker voor onze basisplaats zullen moeten vechten. Iedereen zal zich willen laten zien, waardoor ik extra uit kijk naar de eerste (oefen)wedstrijden.’

‘De eerste training was in ieder geval hoopgevend, hoewel ik daar nog even last van zal hebben’ verklaart hij na de 1e training. In een dubbele sessie op zaterdag 3 augustus maakte een groot deel van de groep kennis met de werkwijze van de enthousiaste, nieuwe hoofdtrainer Robin Borremans. ‘Er zaten zeker al wel wat goede combinaties bij, ondanks dat we na een periode van rust toch al een flinke tijd op het veld stonden.’

We gaan dan ook zeker nog genoeg gezien van Marvin dit seizoen, te beginnen aanstaande zondag in het thuisduel tegen vv Slikkerveer (Ridderkerk), dat start om 14.30u.