728x90ad
VV Steenbergen

Joshua van Willigen eerste versterking Steenbergen 1

Met Joshua van Willigen is de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen bekend. De 26-jarige aanvallend ingestelde spelers kwam 8 seizoenen uit voor vv Vosmeer, nadat hij vanuit Papendrecht naar Oud-Vossemeer was verhuisd. ‘In Papendrecht doorliep ik de jeugd, zelfs even bij de senioren daar gespeeld, maar na de verhuizing ben ik bij een mooie dorpsclub terecht gekomen. In Oud-Vossemeer kijk ik zeker terug op een mooie tijd, via de nacompetitie zijn we in mijn beginjaren zelfs gepromoveerd naar de zondag 4e klasse, wat een erg zwaar seizoen was, maar waarin ik wel op het veld van Steenbergen tot scoren kwam.’

Bij de dorpsclub sloeg echter ook de algehele trend toe, ook in Oud-Vossemeer krimpte het ledenaantal: ‘Inmiddels spelen we al enkele jaren op zaterdag, helaas wordt de vereniging ook steeds kleiner, het 2e elftal werd deze winterstop teruggetrokken en er is in principe besloten om volgend seizoen met Vosmeer alleen in de reserve klasse uit te komen. Hiervoor ben ik nog te ambitieus en dus heb ik in de winterstop aangegeven dat ik zou gaan vertrekken. Diverse verenigingen hebben wel geïnformeerd, maar de klik met nieuwe trainer Robin Borremans, die ik net na de jaarwisseling in een onderlinge oefenwedstrijd ontmoette, was er direct. Daarnaast heb ik ook best wat wedstrijden bezocht en de strijd die ik op het veld zie bevalt me, zeker gekoppeld aan het voetballende aspect. Een mooi complex met kunstgrasveld en grote tribune maakt het helemaal af. Daarnaast heb ik sinds kort een vriendin, Sylvana, die ook woonachtig is in Steenbergen.’

‘De stap van de zaterdag 4e klasse naar zondag 3e klasse zal een flinke zijn, in Papendrecht speelde ik wel eens mee in de 1e klasse, maar dat is natuurlijk al een tijd geleden. Wel heb ik met de Thoolse selectie ook meerdere duels gespeeld, o.a. tegen de A1 van Feyenoord en Jong Zeeland. Rondom die duels was ik ook altijd wel benieuwd naar waar mijn top zou liggen, vandaar dat ik nu op m’n 26e nog de stap ga maken. Ik ben Vosmeer wel enorm dankbaar voor al de jaren die ik daar heb gehad, met in het bijzonder mijn huidige trainer Frans Ceton die voor mij als persoon en voetballer veel betekent heeft, als ook de selectie van Vosmeer voor de vele mooie seizoenen!’

Wij hopen dat Joshua met zijn ambitie, motivatie en ervaring genoeg toe kan voegen aan onze 1e selectie en heten hem van harte welkom bij onze vereniging.

De selectie van Steenbergen 1 draait dit seizoen goed mee in de 3e klasse, maar is nog erg smal. Hoofdtrainer Robin Borremans en assistent-trainer Rick Musters zijn daarom druk bezig om naast Joshua nog enkele spelers bereid te vinden om de aansluiting te maken, daarnaast wordt er hard gewerkt om ook alle huidige selectiespelers binnen boord te houden zodat er de komende seizoen wat moois kan ontstaan in Steenbergen.

‘Joshua in actie voor Vosmeer tegen VVC’68’

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *