728x90ad
VV Steenbergen

JO13-1 naar historische 3e plaats in hoofdklasse

Na de titel in de 1e klasse én bekerwinst van de JO13-1 vorig seizoen, speelde de JO13-1 in navolging van de JO19, JO17 en JO15 dit seizoen in de hoofdklasse. Hierin werd het bij grote en gerenommeerde verenigingen geplaatst, onder andere vv Papendrecht, VVGZ, Zeelandia-Middelburg, Kozakken Boys en ASWH kwamen op de mat.

Met als doelstelling ‘handhaving’ begonnen we vol goede moed aan het seizoen. Voor de winterstop draaiden we uitstekend, een start met 3 overwinningen op rij en met de jaarwisseling stonden we dan ook op een mooie 2e plaats, inclusief titelkansen. Hierop werd de doelstelling van het ambitieuze team omhoog geschroefd, top drie én zo lang mogelijk meedoen om het kampioenschap.

Na een gelijkspel tegen Halsteren en winst tegen VVAC kwam koploper Dubbeldam zaterdag 9 maart op bezoek. Hiertegen werd een geweldige teamprestatie op de mat gelegd, er werd met 2-1 gewonnen van de Dordtse opponent.

Hiermee hield Steenbergen de titelkansen in leven, maar Dubbeldam verspeelde geen punten meer in de resterende duels waardoor Steenbergen niet dichterbij kon komen en tegen het einde van het seizoen van directe concurrenten Zeelandia-Middelburg en Kozakken Boys werd verloren. Hierdoor kwam laatstgenoemde voorbij en moest Steenbergen afgelopen zaterdag in het thuisduel met ASWH de 3e plaats veilig stellen: dit lukte door een 2-2 gelijkspel.

Met deze 3e plaats heeft dit zeer talentvolle team een geweldige en unieke prestatie behaald. Trainers Ron de Hoog, Kees Heshof en Joost Savelkouls hebben genoten van de samenwerking en eenieder flink vooruit zien gaan, waar we de komende jaren allemaal zeker plezier van gaan hebben. Hopelijk kan het team het seizoen goed afsluiten, o.a. met het ‘eigen’ 13e Albert Heijn Achterberg Jeugdvoetbaltoernooi op zaterdag 15 juni!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *