JO13-1 actief op 100% Voetbal Futsal Cup

Op zaterdag 4 januari 2019 mocht de JO13-1 aantreden op de 100% voetbal Futsal Cup in de Omganck te Wouw. Het team kwam uit in de categorie Hoofdklasse en hoger. Hierbij waren de blauw witten ingedeeld in poule A met BVV Barendrecht (2e divisie), RBC Roosendaal (3e divisie) en het Belgische KFC Sint-Lenaarts (3e divisie). In poule B stonden Unitas Etten-Leur, JEKA en Nuenen (allen 3e divisie) uit. Hierin speelde ook competitie genoot Halsteren.

De eerste wedstrijd vond Steenbergen zijn meerdere in Barendrecht, dat na een wedstrijd van hoog niveau met een 1-0 overwinning van het (zaalvoetbal)veld liep. De tweede wedstrijd trad Steenbergen aan tegen RBC Roosendaal dat veel technisch begaafde voetballers in het elftal had. Steenbergen kwam na 3 minuten op achterstand: Steenbergen kreeg de bal niet weg achterin en deze kwam voor de voeten voor de nummer 16 van RBC, die de bal in de hoek schoof. Steenbergen kwam beter in de wedstrijd en dit resulteerde na 5 minuten in de 1-1 van Thygo Uljee. Hierna werd RBC nog 1x gevaarlijk maar werd dit onschadelijk gemaakt door een goed verdedigende Tycho Meijer. Steenbergen drukte door met een sterk spelende aanvoerster Kiki Heshof, maar kon geen vuist maken. Na het eindsignaal liepen de mannen enigszins beteuterd het veld af met een gelijkspel, waar een overwinning verdient geweest zou zijn.

In de derde en laatste poule wedstrijd traden wij aan tegen het Belgische Sint-Lenaarts. Steenbergen maakte er geen geheim van dat het met 3 punten van het veld wilde stappen en ging gelijk in de aanval. Na 2 minuten spelen resulteerde dit in het openingsdoelpunt van Thygo Uljee. Steenbergen bleef kansen creëren en gaf weinig weg. Na kansen van Cas Deckers en Thijs van Brummen wilde de 2-0 niet vallen. Uit het niks stond echter de spits van Sint-Lenaarts oog in oog met Steenbergen goalie Thomas Hartog, die reageerde snel en vloog zijn doel uit om de inzet te keren. Nadat nog enkele Steenbergse kansen om zeep geholpen werden floot de enthousiaste en goed fluitende arbitrage af voor het eind van de wedstrijd.

Steenbergen eindigde nipt achter RBC op een derde plaats in poule A. Dit betekende dat Steenbergen de halve finales mis liep en om de 5e plek mocht gaan strijden tegen de 3e uit poule B. Dit bleek Halsteren te zijn.

De wedstrijd startte voortvarend voor Steenbergen, dat dan ook niet lang hoefde te wachten op de het openingsdoelpunt. Na een goede actie van Cas Deckers over de rechtkant eindigde zijn voorzet voor de voeten van Thygo Uljee die wederom het netje wist te vinden. Hierna richtte de ogen van het publiek zich op Thomas de Hoog die de spelers van Halsteren alle hoeken van het veld liet zien en zowel voor de 2-0 als de 3-0 tekende. Vlak voor het eind was het Senna den Haak die net over mikte met een mooie stift. De wedstrijd eindigde in 3-0 voor Steenbergen.

Een 5e plaats is een prima beeld van een goed toernooi van de Steenbergenaren die alleen verloren van de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Complimenten aan de organisatie van dit mooie toernooi!