Iets voor jou? G-Voetbal bij vv Steenbergen

G-voetbal bij V.V. “Steenbergen” voor jongeren vanaf 7 t/m 12 jaar

G-voetbal is bedoeld voor iedereen die niet kan deelnemen aan de reguliere voetbalcompetitie. Als je wel graag wilt voetballen maar in de andere teams niet fijn kunt meespelen, zou je dus eens bij het G-voetbal kunnen komen kijken.

Bij G-voetballers kan je denken aan voetballers die wat meer oefening nodig hebben om nieuwe technieken te leren of voetballers die meer tijd of herhaling nodig hebben om de uitleg van de trainer of leider te begrijpen. Maar ook voetballers die wat minder snelheid hebben omdat ze een fysieke beperking hebben. Veel jeugdige G-voetballers volgen een vorm van Speciaal Onderwijs. Het G-voetbal vraagt om een intense begeleiding van de trainers en de leiders. De begeleiding op en rond en voetbalveld heeft als kernpunten het ontwikkelen of verder uitbouwen van sportief gedrag, spelplezier, samen spelen en groepsgevoel. Op de trainingen wordt ook veel aandacht besteed aan de technische vaardigheden van de spelers. Er wordt in groepsverband getraind waarbij iedere individuele speler probeert op zijn/haar eigen niveau het beste uit zichzelf te halen.

De G in de naam G-voetbal slaat niet op ‘gehandicapten’, zoals over het algemeen wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen er zo’n twintig jaar geleden een nieuwe categorie bij kwam, kreeg deze categorie automatisch op volgorde van het alfabet de letter G.

Een team bestaat uit acht of negen spelers. De teams spelen op een half veld met kleinere doeltjes dan in het reguliere voetbal. Verder bestaat er onder andere geen buitenspel en hoeft de inworp niet op de verplichte manier genomen te worden. Ook worden er geen echte kaarten uitgedeeld. In het ergste geval kan een speler het veld uitgestuurd worden, maar is hij/zij niet geschorst.

Doel G-voetbal van v.v. “Steenbergen”
– Mensen met welke handicap dan ook de mogelijkheid bieden te voetballen
– Uitgangspunt hierbij is de voetbalsport met plezier te kunnen beleven
– Doelstelling is dat de individuele voetballers/sters zich veilig en geaccepteerd voelen binnen de club en binnen de groep

Aannamebeleid
Iedereen, die om welke reden dan ook niet past in een regulier voetbalelftal, kan zich aanmelden bij het G-voetbal van V.V. “Steenbergen”. Het kan gaan om mensen met geestelijke, maar ook lichamelijke of sociale beperkingen. Definitieve toelating tot het G-voetbal gebeurt altijd in overleg met trainer, jeugdleider én de speler/ouder zelf na een (proef)periode van ongeveer 3 weken.

Lees hieronder de flyer…