Hoofdtrainer Marco Ernest vertrekt na dit seizoen

Marco Ernest vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer bij V.V. “Steenbergen”. Dit heeft de 49-jarige oefenmeester uit Halsteren na afloop van de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen vv Virtus bekend gemaakt.

Na vijf seizoenen is hij naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Marco heeft aangegeven zeer gemotiveerd te zijn om het seizoen met V.V. “Steenbergen” zo goed mogelijk af te ronden en zo hoog mogelijk te willen eindigen met het team en de periode van liefst 5 seizoenen die hij hier actief is geweest mooi af te sluiten. Voor zijn tijd V.V. “Steenbergen” was Marco ook ruime tijd actief voor VVC’68, eerst 3 jaar als assistent- en daarna 2 jaar als hoofdtrainer.

Het bestuur respecteert het besluit van Marco en dankt hem voor zijn jarenlange inzet voor het eerste elftal. In die jaren heeft Marco zich een zeer betrokken trainer getoond die met het team mooie resultaten heeft geboekt. De doelstelling om V.V. “Steenbergen” een stabiele derdeklasser te laten zijn is bovendien behaald, nadat hij in zijn eerste seizoen kampioen werd van de 4e klasse B, is met achtereenvolgens een 5e, 3e (incl. nacompetitie om promotie) en 10e plaats gebleken dat Steenbergen zeker wel in de 3e klasse thuis hoort. Ook dit seizoen was Marco bij machte om na een lastige seizoenstart (0 uit 4) samen met de groep het tij te keren en na de overwinning afgelopen zondag door te stoten naar het linker rijtje in de 3e klasse A, terwijl het een week eerder ook al de 3e ronde van het bekertoernooi wist te behalen.

Aan het einde van het seizoen zullen we dan ook op een gepaste manier afscheid nemen van Marco, die nog geen nieuwe club heeft gevonden voor het nieuwe seizoen.

Opvolging
Het bestuur gaat een profiel opstellen voor een nieuwe trainer waarna gezocht zal worden naar een opvolger van Marco voor het nieuwe seizoen. Geïnteresseerde kandidaten (minimaal TC2/UEFA B) kunnen zich melden bij het bestuur, dit kan via het mailadres: voorzitter@vvsteenbergen.nl