Het MDWF in het pupillenvoetbal: waarom eigenlijk?

15-0, 18-1, 2-10. Het zijn uitslagen die regelmatig voorkomen bij de pupillen. Er zijn nu eenmaal veel teams met kinderen die net begonnen zijn met voetbal. Zulke uitslagen zijn voor niemand leuk. Niet voor de kinderen die elke week dik verliezen, maar ook niet voor de spelers die keer op keer veel te makkelijk winnen. Daarom streeft de KNVB naar meer gelijkwaardige wedstrijden in het pupillenvoetbal (Onder 7 tot en met Onder 12). Het invullen van het mobiel digitaal wedstrijdformulier (mDWF) is hiervoor belangrijk.

Het mDWF (te vinden in de Wedstrijdzaken app) staan de namen van alle spelers in het team. Zo weet de KNVB wie er in welk team speelt en hoe goed die spelers samen presteren. De uitslagen van de wedstrijden worden via het mDWF doorgegeven. Hoewel er tot en met Onder 10 geen uitslagen en ranglijsten meer worden bijgehouden, gebruikt de KNVB de uitslagen wel om de poule-indelingen te verbeteren en spannende competities samen te stellen.

Wil je meer weten? Kijk eens op: Het mDWF in het pupillenvoetbal: waarom eigenlijk? | KNVB