Groen licht Gemeente Steenbergen voor nieuwbouw kleedkamers

Donderdag 24 september heeft de gemeenteraad vergaderd over de aanvraag lening voor nieuwbouw kleedkamers. Het college van Burgemeester en Wethouders had deze aanvraag al goedgekeurd, echter de raadsleden wilden details zoals balans en jaarrekeningen ook inzien. Deze had de vereniging in een eerder stadium, voorjaar 2020, allemaal wel aangeleverd aan de betreffende ambtenaren van de Gemeente Steenbergen, als ook laten toetsen door de financiële experts van de Gemeente.

Vooral de oppositiepartijen hadden kritische vragen, waardoor het toch spannend werd wat de stemming op zou leveren. Tegen middernacht werd uiteindelijk gestemd en de stemming was gelukkig voor V.V. “Steenbergen” meteen duidelijk: een grote meerderheid van de raad heeft ingestemd, er was een stemverdeling van 16 voor en 3 tegen.

Dit is natuurlijk enorm goed nieuws, maar nu begint het pas. De tweede fase gaat opgestart worden, met hierin o.a.:
– Afronden privatisering kleedkamers (notarieel)
– Aanvraag vergunningen
– Aanvraag offertes
– Benoemen bouwcommissie (die op haar beurt weer vrijwilligers gaat werven)
– Werving sponsoring & bijdragen

Als bestuur zijn we blij met het vertrouwen dat zowel het college als de Gemeenteraad in ons heeft gesteld, echter betekent dit nu dat we iedereen binnen onze vereniging nodig gaan hebben om dit project zo goed, duurzaam, voordelig en snel mogelijk (in die volgorde) te realiseren.

Plan in een notendop
Het plan is om op de plaats van kleedkamer F t/m I een nieuw gebouw met daarin 8 kleedkamers en de verzorgingsruimte te realiseren. De huidige kleedkamer A, B en C zullen omgebouwd worden, waarbij op de hoek (waar nu kleedkamer A is) een nieuw wedstrijdsecretariaat gemaakt gaat worden, dat vanaf die plaats alle bezoekende verenigingen welkom kan heten.