728x90ad
VV Steenbergen

Fysiotherapie Melief

De longfysiotherapeut in uw buurt voor revalidatie ex-coronapatiënten

(08/05/2020)

De longfysiotherapeuten van praktijk Fysiotherapie Melief kunnen nu ex-coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Ze richten zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van ex-coronapatiënten.

De longfysiotherapeuten van Fysiotherapie Melief richten zich zowel op de revalidatie van excoronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht door ons multidisciplinaire team voor mentale gezondheid, voeding en participatie. (voor aanvullende informatie klik hier)

Samen verslaan we het coronavirus!

Team Fysiotherapie Melief
Locatie Sportcentrum de Knotwilg, Wipstraat 2, 4651 XW Steenbergen
Locatie Huisartsenpraktijk Lievevrouwepoort, Lieve Vrouwepoort 1, 4651 DC Steenbergen

www.chronischzorgnet.nl

Chronisch ZorgNet is een ideële stichting en kent geen winstoogmerk of commerciële belangen.

Fysiotherapie Melief

Sinds begin 2014 heeft fysiotherapeut Dennis Melief elke week een inloopavond op het sportpark. Op donderdagavond maakt hij gebruik van de behandel-verzorgingsruimte om op afspraak leden van V.V. “Steenbergen” vrijblijvend te ontvangen voor een korte diagnose.

Dit zal ongeveer een kwartier duren, na een kort onderzoek zal Dennis adviseren wat te doen met het kwetsuur. Rust houden, naar de verzorger gaan, of is het raadzaam een fysiotherapeut te bezoeken? ‘Mocht dat zo zijn, is het niet erg als leden hun eigen, vertrouwde, fysiotherapeut raadplegen, maar ik heb zelf ook de mogelijkheid om ze vervolgens in mijn eigen praktijk te ontvangen en aan het fysieke herstel van de leden te werken.’ aldus Dennis. Drie jaar terug begon Dennis voor zichzelf met een praktijk aan huis.

‘Na mijn studie (na het CIOS studeerde hij, hoe kan het ook anders, fysiotherapie) ben ik gaan zoeken wat ik nou echt het leukste vond. Ik merkte dat ik het meeste plezier had in het revalidatieproces van sporters, vooral omdat dit vaak jonge mensen zijn die van zichzelf redelijk fit zijn en zo snel mogelijk willen revalideren. Zo ben ik ook een avond in de week bij Sportcentrum de Knotwilg te vinden, waar veel verschillende sporten bij elkaar komen en met de fitnessruimte en de zwembaden ook diverse methodes om te revalideren mogelijk zijn.’

Hoe hij als tennisser bij V.V. “Steenbergen” terecht kwam? Daarvoor moeten we terug naar afgelopen zomer, toen hij op uitnodiging van sponsor Thermophol bij de wedstrijd tussen V.V. “Steenbergen” en NAC Breda aanwezig mocht zijn. In gesprek met een aantal vrijwilligers werd hij nieuwsgierig naar de fysieke begeleiding van de leden, vooral wanneer er kwetsuren optraden. En dus werd 1 en 1 al snel 2, waarna hij in het najaar van 2013 definitief de knoop doorhakte. Vanaf begin januari is hij op afspraak beschikbaar tijdens het ‘spreekuur’ in de bestuurskamer.

‘De bedoeling is dat leden met fysieke klachten mij een Whatsapp-bericht of sms sturen met voor- en achternaam naar het nummer: 06-24207377. Ik zal ze diezelfde dag nog terugbellen om diegene in te plannen op de donderdagavond een voor een screening van een kwartier, zodat we er zo snel mogelijk achter zijn wat de eerste acties zijn; rust houden of juist zo snel mogelijk verder laten onderzoeken.’

Praktijk
‘Ze zijn daarna uiteraard altijd van harte welkom in mijn praktijk, waar ik beschik over een behandel- en een revalidatieruimte. Wanneer je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden alle behandelingen vergoed, ook zonder verwijzing van de huisarts. Het eigen risico wordt hier evenmin voor aangesproken, maakt niet uit bij welke zorgverzekeraar je verzekerd bent.

‘De praktijk bestaat inmiddels uit drie vestigingen, de laatste nieuwe vestiging in Sportcentrum de Knotwilg, te Steenbergen, is geheel verbouwd. ‘We hebben daar een wachtkamer, behandelkamer en een geheel nieuw ingerichte revalidatieruimte tot onze beschikking’, legt Dennis uit. ‘Hierdoor kunnen we revalidatietrajecten nog beter uitvoeren en hebben we meer mogelijkheden.’

‘De praktijk is gespecialiseerd in o.a. het revalidatietraject na diverse operaties (voorste kruisbandreconstructie of meniscusoperaties etc.) COPD (longziekte) en Claudicatio Intermittens (etalagebenen). Voor laatstgenoemde is de praktijk ook aangesloten bij een landelijk netwerk voor looptherapie, ClaudicatioNet.’

‘Naast fysiotherapie bieden we de specialisaties manuele therapie (specialistische behandeling voor de wervelkolom) en dry needling aan. Specifiek voor V.V. “Steenbergen” bieden we diverse hersteltrainingen aan op het veld, zodat een speler na het revalidatietraject onder begeleiding een start kan maken met sport specifieke training waarin de laatste bewegingsangsten overwonnen kunnen worden. Zo sta je weer snel fit en vrolijk op het veld, iets wat we tenslotte allemaal als doel hebben.’

Bezoek voor meer informatie de website: www.fysiomelief.nl of ga naar de contactpagina.

 

————————————NIEUWS———

05-07-2017

Dennis Melief derde ‘meest gewaardeerde fysiotherapeut’ van Nederland 

 

 

 

‘Zijn vakkennis is actueel, zijn toewijding is enorm en zijn inlevingsvermogen is groot’, ‘Zijn kwaliteit is zijn grote inlevingsvermogen en zijn begrip, ook als het een keer niet gaat, probeert hij mij altijd te motiveren.’ Dit zijn een paar van de waarderingen van het klantenpanel die fysiotherapiepraktijk Melief uit Steenbergen ten deel vielen tijdens de Opiness Klant Awards 2017. Dennis Melief  scoorde een 9.7, gebaseerd op 99 reviews, de fysiotherapeut werd daarmee derde van Nederland. 

De winnaars van de Opiness Klant Awards 2017 voor diverse zorgverleners werden bekendgemaakt in Amsterdam. Veertien praktijken en therapeuten gingen met een klantaward naar huis. Er zijn prijzen uitgereikt in vier sectoren: de fysiotherapie, huidtherapie, oefentherapie en logopedie. De verkiezing is een initiatief van onderzoeksbureau en dataverzamelaar Qualiview en reviewplatform Opiness.  

Klantervaringsonderzoek en reviews 

Jaarlijks benadert Qualiview meer dan een miljoen patiënten voor klantervaringsonderzoek aan de hand van gevalideerde vragenlijsten. Dit doet Qualiview voor 8.500 zorgorganisaties. De vragenlijsten bestaan uit thema’s (zoals bejegening en verwachtingsmanagement) en onder andere een algemene beoordeling en de NPS (aanbevelingsscore). Op basis van deze resultaten is bepaald welke praktijk en zorgverlener het meest gewaardeerd wordt en een klantaward verdient. 

Oprechte belangstelling en geduld 

Naast het kijken naar de thema’s en andere harde indicatoren worden er ook reviews verzameld.  Deze zijn geanalyseerd door Opiness. Uit de reviewanalyse van de winnaars blijkt dat naast het daadwerkelijk verhelpen van de klachten, met name oprechte belangstelling en een luisterend oor zorgen voor de zeer hoge waarderingen. Ook het krijgen van advies over ‘hoe thuis om te gaan met de klachten of oefeningen te doen’ wordt bijzonder gewaardeerd, zeker wanneer dit gebeurt met opbouwende woorden. 

Linda Schulte van Opiness: “Echte aandacht en betrokkenheid bij de patiënt, de tijd nemen en vooral opbouwend en positief advies maakt dat deze specialisten eruit springen en een klant award hebben verdiend.” 

De  overige klantbeoordelingen van de winnaars zijn terug te lezen op Opiness in de rubrieken Fysiotherapie, Huidtherapie, Oefentherapie en Logopedie. In deze rubrieken zullen meerdere praktijken op termijn hun beoordelingen publiceren. 

Bekijk hier de hele uitslag 

 

Contactinformatie Fysiotherapie Melief: Dennis Melief, afspraak@fysiomelief.nl, 06-24207377