Eenvoudige winst op FC Bergen

Steenbergen: Het duurde tot de 36de minuut toen Kai Heshof het sein gaf om de scorereeks te starten tegen FC Bergen. De Bergse opponent had niet veel in te brengen en werd binnen no-time aan de zegekar van de blauwwitten gebonden, waardoor het team van trainer Robin Borremans samen met Internos bovenaan staat.

Steenbergen begon gelijk met druk te zetten en creëerde volop kansen. Een schot van Adnan Alisic kwam in de handen van de keeper en het schot van Thijs Zantboer ging voor het doel langs. De Bergse goalie moest nog een redding doen op een schot van Mike de Hoog. Zantboer presteerde het de keeper te omzeilen, maar door zijn snelheid ging de bal ook over de achterlijn. Die snelheid was ook in de 27ste minuut de aanleiding voor een strafschop. De spits werd onreglementair gevloerd waardoor de scheidsrechter niets anders kon doen dan om de bal op de stip te leggen. De Hoog wist het overwicht in de wedstrijd niet te verzilveren.

Aan de andere kant moest keeper Joost vd Ree een spaarzame redding doen. In 2de instantie had hij de bal klemvast, maar dat was dan ook zijn enige werk die middag.

Steenbergen ging door na die gemiste strafschop. Het duurde even voordat de ban was gebroken. Een mooie aanval werd afgerond door Kai Heshof (1-0). Niet veel later was het dan toch raak voor De Hoog. Wat niet lukte vanaf 11 meter, lukte nu wel vanaf meer dan 20 meter. Een gekruld schot zeilde over de keeper het doel in (2-0).

Na de rust ging het rap met de doelpunten. Boudein Bickel wist de bal met veel overtuiging tegen de touwen aan te werken nadat hij de bal bij de 2de paal aangespeeld kreeg. Zantboer bracht de bal vanaf de achterlijn naar voren, precies op maat voor de lange spits Kevin de Jong. Hij roste de bal in de kruising (4-0). Zantboer was op dreef. Hij kreeg de bal aangespeeld en wat voor rust niet lukte, lukte nu wel. Hij omspeelde de keeper van FC Bergen en scoorde nu wel (5-0). De ingevallen Thijmen Iriks deed ook mee en wist met een fraaie beweging de 6-0 te maken.

Het slotakkoord was voor Zantboer. Hij maakte de 7-0 en de 8-0. Al was er bij de laatste wel iets vooraf gegaan. Opnieuw mochten de blauwwitten een strafschop nemen. Ditmaal ging aanvoerder Alisic achter de bal staan. De bal recht door het midden werd gestopt door de keeper. De bal werd opnieuw ingebracht maar het schot van Alisic werd nog beroerd door Zantboer waardoor hij een hattrick maakte die middag.

Zaterdag speelt Steenbergen uit tegen DOSKO. De aftrap is om 14:30 uur op het Sportpark Meilust.

Meer wedstrijdfoto’s, klik hier

Scoreverloop: 1-0 Kai Heshof, 2-0 Mike de Hoog, 3-0 Boudein Bickel, 4-0 Kevin de Jong, 5-0 Thijs Zantboer, 6-0 Tijmen Iriks, 7-0 en 8-0 Thijs Zantboer

Opstelling vv Steenbergen za1: Joost vd Ree, Kai Heshof, Xander Burggraaff, Dorus Bakker (75′ Sam Hartog), Boudein Bickel, Pieter Suijkerbuijk (54′ Tijmen Iriks), Adnan Alisic, Lars Heshof, Thijs Zantboer, Kevin de Jong, Mike de Hoog (78′ Gio vd Wegen)