Deelnemersveld Internationaal Albert Heijn Achterberg Jeugdtoernooi 2020 nu al vol

Op zaterdag 13 juni 2020 staat het 14e Internationale Albert Heijn Achterberg Jeugdtoernooi gepland. Zes maanden voor het beginsignaal is het deelnemersveld al helemaal vol. Maar liefst 78 teams gaan tijdens de 14e editie in actie komen waaronder ook NAC Breda!

De organisatie kent al jaren een vast deelnemersveld met teams uit de directe omgeving maar ook van verder weg. Zo zijn clubs als MOC’17, Halsteren, RBC en NVS vaste deelnemers uit de regio maar ook clubs van buiten de regio zoals vv Schipluiden, SV Houten en The Gunners (Breda) zijn vaste bezoekers van het toernooi.

Dat het toernooi een goede naam heeft opgebouwd blijkt wel uit de vele vroegtijdige aanmeldingen. Gedurende de zomerstop was al bijna de helft van de beschikbare plaatsen bezet. Toen het seizoen eenmaal was begonnen volgde de overige aanmeldingen zich in rap tempo op. Eind november waren de 78 plaatsen dan ook allemaal ingevuld.

De organisatie mag ook een aantal aansprekende namen verwelkomen. Zo zullen de talenten van NAC Breda JO11-1 in de ochtend hun opwachting gaan maken. Tevens een speciale deelname aangezien oud-Steenbergen speler Niels Luijsterburg in NAC JO11-1 speelt. Niels keert daarmee weer even terug op het voor hem vertrouwde sportpark, afgelopen zomer stapte hij over naar de jeugdopleiding van de Bredase profclub.

Ook een aantal gerenommeerde amateurclubs uit Nederland nemen deel in Steenbergen. Zo komen uit Katwijk zowel VV Katwijk als ook Quick Boys met een team naar het toernooi. Uit Rotterdam komen drie teams van SC Feyenoord maar ook een team van Spartaan’20. Ook De Jong Academy (Tilburg) met talenten uit binnen- en buitenland is na 1 jaar afwezigheid weer terug op het toernooi, zij wonnen in 2018 de hoofdklasse-poule in alle 4 de leeftijdscategorieën.

Ook alle verenigingen uit de Gemeente Steenbergen nemen deel aan het toernooi: SC Kruisland (4 teams), NVS (2 teams), SC Welberg (2 teams) en VV Prinsenland (1 team) zijn zaterdag 13 juni 2020 actief op de velden van V.V. “Steenbergen”.

Ook de titel Internationale is deze editie van toepassing. KV Ternesse en Nieuw Stabroek zullen met meerdere teams actief zijn.