728x90ad
VV Steenbergen

De Pass – Marco Bus

Marco Bus, wie heeft nou niet van zijn naam gehoord. We kennen allemaal het verhaal, maar wat is er daarna met hem gebeurd? Genoeg reden om eens even langs te gaan.
Marco blijkt al snel iemand die vaak met het spelletje bezig is en erover nadenkt waar mogelijk, gefascineerd door alle mogelijkheden van het voetbal.

Sinds een 6-tal weken traint hij weer mee bij de selectie. Na vorig seizoen in het 4e elftal te hebben gespeeld, werd hij bij de ‘Jupiler Cup’ tussen het 3e en het 4e elftal door Wim v/d Wegen opgemerkt. Die vroeg of Marco zin had om het weer eens bij de selectie te proberen.

Weer eens ja. Na een paar jaar in het eerste elftal van V.V. “Steenbergen” te hebben gevoetbald als verdedigende middenvelder met Emiel Verkouter voor hem, deed hij een paar stappen terug omdat hij het niet eens was met Nico Voorbraak. Toen begonnen de problemen, kreeg hij dubbelzicht op sommige momenten, maar hij wist niet hoe ernstig het was. Dit kwam pas na een tijdje, maar relatief snel werd hij hieraan verholpen, na een zware operatie en een chemokuur voelt hij zich weer 100%. Toch is hij anders op het leven gaan kijken.

Hij geniet van de dingen die hij meemaakt, stelt haalbare doelen voor zichzelf. Een voorbeeld van zo’n doelstelling is nog dit seizoen wat minuten meepikken in het 1e tijdens de competitie. De rechtsbenige middenvelder kan overal op het middenveld uit de voeten, maar speelt het liefste met de punt naar achteren.

Weer even terug naar het begin. Na de uitnodiging van Wim, die hij natuurlijk met beide handen aangreep, ging hij na een training het gesprek aan met trainer Peter Maas. Deze was positief en duidelijk en Marco ging met het 2e meetrainen. Maar Peter had het al snel gezien en haalde Marco bij de selectie. Hier traint hij nu al een paar weken mee en op zondag doet hij wedstrijdritme op in het 2e elftal. Het wachten is nu dus op zijn rentree in het eerste elftal.

Wanneer krijgt de 26-jarige verdedigende middenvelder een kans van Peter Maas. Aan zijn werklust en instelling zal het in ieder geval niet liggen, het is de vraag wanneer het beloond gaat worden door de trainer. Naar deze dag kijkt Marco al een tijdje uit en deze dag komt ook steeds dichter bij. U wilt toch ook bij deze dag aanwezig zijn. Mis dan geen wedstrijd want je weet het maar nooit!

1 september 2016
Met groot verdriet en diepe verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden op 36-jarige leeftijd van oud selectie speler Marco Bus. V.V.”Steenbergen” wenst de familie veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Ter nagedachtenis werd voorafgaand de wedstrijd V.V. ”Steenbergen” 1 – vv Hoeven 1 op zondag 4 september 2016 1 minuut stilte gehouden om Marco te herdenken.