728x90ad
VV Steenbergen

De Pass – Familie Veraart

Steenbergen, medio 2011 – Oudste zoon Maarten Veraart kwam op 16-jarige leeftijd van SC Welberg naar V.V. “Steenbergen”. Hij speelde twee jaar in de A1 en twee jaar bij de selectie, vooral bij het 2e waarmee hij kampioen werd in de reserve 3e klasse. Medio 2010 vertrok hij naar METO, maar dit avontuur was geen lang leven gegund. Komend seizoen heeft Maarten nog geen onderdak, maar staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer in de loop van het seizoen. Wel is hij nog betrokken als vrijwilliger. Zo is hij medeorganisator van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi en neemt hij vanaf komend seizoen plaats in de toernooicommissie.

Tweelingzus Margot Veraart maakte in de zomer van 2009 de overstap naar Steenbergen. De zomer erna volgde jongere broer Hein (18 jaar). Beiden kwamen van SC Welberg. Margot kwam in een ambitieus team bij de dames, dat in haar eerste seizoen direct kampioen werd en promoveerde naar de 4e klasse. Deze zomer verhuist ze echter weer terug naar haar vriendinnen van SC Welberg. En door een reorganisatie in het vrouwenvoetbal, is de kans groot dat ze komend seizoen weer in en tegen Steenbergen speelt, maar dan in het oranje van SC Welberg.

Zodoende is Hein Veraart het enige gezinslid dat komend seizoen in een blauwwit shirt speelt. Hij miste de click met toenmalig trainer Barry de Wit bij SC Welberg. Een aantal vrienden konden hem overhalen om bij Steenbergen te komen spelen. Hein hoefde zijn voormalige teamgenoten niet helemaal te missen, hij is nog wel steeds actief voor de oranjehemden, maar dan in de zaalcompetitie. Ondanks het succes van SC Welberg 1 op het veld, is hij er niet rouwig om dat hij is vertrokken. “Ik sta nog altijd volledig achter mijn keuze, heb het uitstekend naar mijn zin hier en ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling is het een goede stap geweest. Wel vind ik het natuurlijk hartstikke leuk voor die jongens, na lang wachten en hard werken hebben ze toch alvast een succesje geboekt.”

Opwachting in het eerste elftal
Met de verwachting in het 2e elftal een plaatsje te gaan veroveren, startte hij bij Steenbergen. Totdat hij rond de winterstop steeds vaker zijn opwachting mocht maken in het eerste, waar hij als rechtsback altijd een voldoende haalde. Toch zeker voor ijver, iets waaraan het nog al eens ontbrak afgelopen seizoen; “Collectief schoot de mentaliteit regelmatig tekort, waardoor we onnodig duels verloren. De opstelsom van die puntverliezen, samen met de onsportiviteit van SC Gastel, heeft ons aan het einde van het seizoen opgebroken”. In de 4e klasse zal men voor een plaats bij de bovenste 4 gaan strijden, met mogelijk een periodetitel. “Er zitten natuurlijk lastige ploegen bij, die tegen een ploeg als Steenbergen net iets extra’s zullen geven.” Afgelopen seizoen werd er weliswaar gewonnen van 4e klassers MOC’17 en ODIO in vriendschappelijk verband, flink verloren werd er ook van MOC’17 en Boeimeer, terwijl er bij Zundert met 3-3 gelijk werd gespeeld. Vooral in uitwedstrijden liet men het vaak afweten, de momenten waarop de thuisspelende ploeg aanzette kon men niet volgen. Dit leidde tot slechts 3 punten uit 11 uitduels in competitieverband, tegenover 17 punten thuis. “Als we op voorsprong kwamen, konden we het achterin niet op slot gooien, daar hadden we de spelers simpelweg niet voor, is wel gebleken.”

Toch moet dit te doen zijn, met de kwaliteiten en ervaring die veel jongens hebben. Hier heeft Hein Veraart het nodige van opgestoken, zeker ook op de trainingen. Trainer Wim Nieuwland, zelf ook verdediger, gaf hem de nodige tips afgelopen seizoen, maar ook van andere ervaren spelers leerde hij genoeg. Dit gecombineerd met zijn ijver, leverde hem na de winterstop 8 basisplaatsen op in competitieverband, slechts tegen FC Bergen en Alliance zat hij op de bank.

Ook komend seizoen gaat Hein weer voor een basisplaats als rechtsback. Tevens pakt hij zijn studie weer op, in Rotterdam gaat hij Commerciële Economie studeren, met een nadrukkelijke link naar het werkvak ‘sport’. Dezelfde studie als zijn broer nu aan het afronden is, dus ook dat zit in de familie.

Vader Wim hoort het allemaal glimlachend aan. Waar hij op tijd moest stoppen, in de jeugd van MOC’17, om te gaan werken, zijn de tijden nu veranderd en kan zijn kroost het nu combineren. Wim had ze bijna alle drie tegelijk op het sportpark aan de Seringenlaan kunnen bewonderen, maar dat is voor hem absoluut geen must. “Als ze het maar naar hun zin hebben, het plezier in en buiten het veld staat voorop”, verklaart hij nader.

Zelf is hij al zo’n drie jaar sponsor bij V.V. “Steenbergen”. Zo hangt er bijvoorbeeld een reclamebord van Slijterij Veraart op de tribune en komt er voor de winnende seniorenteams regelmatig Schrobbelaer tevoorschijn op zondagen. Ook zelf is hij fervent supporter en vrijwel iedere thuiswedstrijd langs de lijn te vinden, samen met vrouw Ria. “Uitwedstrijden ga ik niet altijd mee, maar thuis probeer ik zoveel mogelijk te komen kijken. Wanneer ik op de golfbaan ben, gaat mijn vrouw vaak samen met anderen kijken.” Gelukkig houdt Ria ook wel een beetje van voetbal, want daar gaat het gesprek regelmatig over, zeker als ook de vriend van Margot aanschuift op de gemiddelde zondagavond. Dit is namelijk ook een bekende, oud-Steenbergen speler Jermo Bakker, tegenwoordig actief bij Lepelstraatse Boys.

Dit alles zorgt ervoor dat het altijd levendig is bij de familie Veraart, die we ook komend seizoen weer vaak genoeg langs of op de velden zullen zien!