728x90ad
VV Steenbergen

De Pass – Emile Verkouter

Steenbergen, mei 2008 – Emile Verkouter kende een ongelukkig seizoen. De aanvallende middenvelder miste de competitiestart vanwege zijn huwelijksreis, daarna kwam hij langzaam maar zeker weer in beeld, maar vlak na de winterstop wierp een ribblessure hem weer terug, waarna hij naar het einde van het seizoen toe weer meer speelminuten kreeg.

Zodoende was hij minder productief dan anders. Alleen bij Beek Vooruit (de 0-3) scoorde hij en de enige treffer in het duel thuis tegen RKTVV was van zijn voet. Daar waar hij normaal garant staat voor minstens tien goals per seizoen, was hij nu vooral invaller.

Historie
Emile Verkouter, geboren op 25 oktober 1977, voetbalde in de jeugd van Steenbergen, totdat hij op 14-jarige leeftijd een keuze moest maken, Steenbergen A1 of RBC B1. Hij koos voor de oranjehemden en kwam daar via de B1 en de A1 in het 2e terecht. Een bindende wedstrijd voor het eerste speelde hij nooit, maar bij de reserves speelde hij tegen voetballers die het ver geschopt hebben: van Rob Penders en Victor Sikora tot Wilfred Bouma en Mark van Bommel.

Zijn tweede seizoen verliep helemaal verkeerd. Door een scheurtje in zijn scheenbeen was hij een half jaar uit de roulatie en bij terugkeer belandde hij op de bank. Daarop vertrok hij naar toenmalig hoofdklasser Halsteren, waar hij door vele verschillende pijntjes en blessures amper aan voetballen toekwam. Na een jaar keerde hij dan ook terug bij zijn jeugdliefde: V.V. “Steenbergen”.

Terug bij Steenbergen
In zijn eerste seizoen kwam hij terug in een team met onder andere Marco Bus, Martin Vaissaire en Eric Veerman. In 2001/2002 promoveerde Steenbergen via de nacompetitie naar de 3e klasse, maar na één seizoen daalde men via diezelfde nacompetitie weer af naar de 4e klasse. Daar bivakkeerden de Blauw-witten tot de komst van trainer Peter Maas, maar in de tussentijd zag Emile veel nieuwe spelers uit de jeugd doorstromen en daarmee ging het steeds beter. De kampioenschappen in de 4e klasse B (05/06) en 3e klasse B (07/08) volgden. Tot dusverre waren dat de hoogtepunten uit zijn carrière, omdat hij in de jeugd nooit kampioen werd.

De kansen in de 2e klasse vind hij lastig in te schatten. Handhaving zal het doel zijn, maar afhankelijk van alle mutaties in de selectie zal men verder omhoog kunnen gaan kijken, omdat het algemeen bekend is dat Steenbergen tegen betere tegenstanders zelf ook beter speelt. Toch zal men voor ieder punt hard moeten gaan werken in de lastige 2e klasse, gezien het feit dat kampioenen van vorig jaar (HVV’24 10e plek en RCD 12e plek) het dit seizoen ook moeilijk hadden op dit hogere niveau.