728x90ad
VV Steenbergen

De Pass anno 1981 – Oprichting Supportersclub

Na het zeer succesvol verlopen seizoen 1980/1981, waarin ons 1e elftal uiteindelijk kampioen werd na een 3-tal beslissingswedstrijden tegen v.v. Roosendaal (waarover binnenkort veel meer) werd de roep om de oprichting van een supportersclub binnen V.V. “Steenbergen” steeds luider. Een 10-tal enthousiaste supporters trokken uiteindelijk de stoute schoenen aan en belegden op dinsdag 29 december 1981 een oprichtingsvergadering in de kantine op het sportpark aan de Seringenlaan.

Tijdens deze vergadering waren 56 supporters aanwezig die zich opgaven als lid van de nieuwe Supportersvereniging van V.V. “Steenbergen”, een Supportersvereniging die tot de dag van vandaag (bijna 40 jaar later dus) nog steeds actief is.

De leden kozen uit hun midden een bestuur, bestaande uit Chiel de Ron (voorzitter), Geert Ligtenberg, Ad Bruynseels, Dinie Krijntjes en Jan Hagens. In ons clubblad De Blauw Witter schreef het bestuur van de supportersclub een dankwoord aan de initiatiefnemers welk dankwoord we bovengenoemd vermelden.

Het was het bestuur van de supportersclub een doorn in het oog dat onze kantine, welke in januari 1982 na een grote verbouwing officieel werd heropent, geen echte naam had. In overleg met de kantinecommissie werd na enige tijd besloten om de leden van onze vereniging te vragen met suggesties te komen om een naam te bedenken voor de kantine. In 1984 werd de daad bij het woord gevoegd waarna in totaal 15 namen werden “ingeleverd”. Onderstaand een overzicht van de toen ingeleverde namen met daarachter de motivatie van de ingeleverde namen.

Maar helaas, zowel de kantinecommissie áls de Supportersvereniging áls het bestuur waren van mening dat er geen naam was ingeleverd welke geschikt was om te gaan voeren voor onze kantine, hetgeen tot op de dag van vandaag helaas nog steeds het geval is. Onze “kantine” heet dus nog steeds “kantine” en daar moeten we het mee doen. Misschien nu nog eens een keer opnieuw proberen?

John Rommers