Dames 1 klaar voor nieuw seizoen

Na een mooie 2e plaats vorig seizoen moesten de dames op zoek naar een nieuwe trainer. Gert van Saarloos had te kennen gegeven te stoppen, waardoor de dinsdagtraining vacant werd.

Het bestuur én de dames danken Gert van Saarloos voor zijn inzet en enthousiasme afgelopen seizoen, waarmee hij zeker bijgedragen heeft aan de hoge notering. Tijdens het seizoen werd vanwege een verhuizing ook al afscheid genomen van Thomas de Bruin als leider, maar als supporter zal hij natuurlijk zeker nog langs de lijn verschijnen.

Dames-coördinator Joost van der Ree kon al vroegtijdig aan de slag om naast Sven de Kock en Dennis van Schilt nog een trainer te vinden voor de dames, die zelf ook hard op zoek waren. Hierbij is men uitgekomen bij zaterdag2-spelers Tom Bierkens en Gerrald Raaijmakers, zij zullen de dinsdagtrainingen invulling gaan geven en daar waar mogelijk ook assisteren op donderdag en zondag.

De selectie voor de dames onderging ook enkele veranderingen. Maaike Crezee en Patty Bruijnseels stopten al tijdens het afgelopen seizoen, ook Viënna de Koning heeft te kennen gegeven te stoppen. Daarentegen zijn er wel enkele versterkingen aangetrokken, daar het damesteam van Marjola Girls uit elkaar viel en enkele van deze dames een Steenbergen verleden hebben.

Zo werden Angelique en Carola Perdaems al eens kampioen met de dames1 in seizoen 2015/2016. Van deze selectie keert ook Danique van Kaam terug binnen de lijnen, nadat zij enige tijd geleden was gestopt vanwege aanhoudend blessureleed.

Daarnaast komen in het kielzog van de gezusters Perdaems ook 2 andere speelsters mee van Marjola Girls: met Nathalie Botermans en Ilse Schuurbiers komt er behoorlijk wat ervaring bij in het team, dat zeker weer bovenin zal willen spelen.

Ook onder de lat komt er vastigheid: was het afgelopen seizoen stuivertje wisselen tussen diverse kandidaat-keepsters, nu komt er met Jade Massing een vaste doelvrouw. De talentvolle keepster speelde ook in de jeugd al eens bij onze vereniging, nu keert ze terug van sv Smerdiek.

In een nieuwe 5e klasse (regio Etten-Leur) zal het team opnieuw hoge ogen willen gooien komend seizoen.