728x90ad
VV Steenbergen

COVID-19 maatregelen

Update 26 juni 2021:

Vanaf aanstaande zaterdag 26 juni mag er weer een stuk meer op en naast de voetbalvelden. Zo is er weer publiek welkom bij de wedstrijden én in de kantine, daarnaast mogen er door senioren ook weer (oefen)duels met andere verenigingen gespeeld worden.

De belangrijkste regels die blijven op een rij:
• trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden
• er is weer publiek toegestaan op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt
• onze sportkantine mag weer 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruiken zowel binnen als buiten.
• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan
• houdt 1,5 m afstand van anderen
• vermijd drukte
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
• schud geen handen
• neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht
• tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1.5 meter afstand te houden
• wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten dragen personen vanaf 13 jaar een mondkapje

Update 5 juni 2021:

Per 5 juni mag er weer een stuk meer voor alle leeftijdscategorieën, zowel op het veld als naast het veld.

In dit PDF-document vindt u de geldende maatregelen (vanaf zaterdag 5 juni 2021), concreet voor leden van V.V. “Steenbergen” en bezoekende teams van het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan.

UPDATE 18 oktober 2020:

Sporten is door de verscherpte maatregelen alleen nog beperkt mogelijk. De noodverordening van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant en de Gemeente Steenbergen laat alleen trainingen zonder beperkende regels toe in de leeftijdscategorieën tot en met 17 jaar.

Bij V.V. “Steenbergen” betekent dit voor de trainingen vanaf 15 oktober 2020:
– Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
– Naast de kantine zijn ook de kleedkamers voor onbepaalde tijd gesloten;
– Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat we trainingen & wedstrijden niet toestaan. Handhaven van groepjes van 4, 1.5m afstand houden, is in de praktijk niet haalbaar;
– Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan, vraag dit vooraf aan via de wedstrijdplanning);
– Er is bij trainingen en onderlinge wedstrijden geen publiek toegestaan;
– Na afloop van de sportactiviteit dien je de sportaccommodatie zo snel mogelijk te verlaten;

UPDATE: 29 september 2020:

Op 28 september heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. Voor de sport houden deze maatregelen in dat vanaf 29 september voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. De sportkantines gaan in deze periode dicht.

Het belangrijkste is dat er gesport kan blijven worden, voor de sport, voor de clubs en voor de spelers. Het is namelijk veilig en verantwoord om te voetballen. Dat vindt niet alleen de KNVB, dat vinden NOC*NSF en alle sportbonden in Nederland. Bewegen is gezond en belangrijk in deze tijd. Alle competities, veld- en zaalvoetbal, blijven dan ook de komende drie weken doorgaan volgens het huidige speelschema.

Zie ook:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

En

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

 

Vanaf dinsdag 29 september 18:00u zijn alleen personen toegestaan op de sportaccommodatie die een noodzakelijke rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Toeschouwers zijn hierbij niet toegestaan.

Op het publiek na zijn alle personen op het sportpark aan de Seringenlaan welkom die een rol hebben bij de organisatie van de wedstrijden/trainingen. Naast de spelers is dat de gebruikelijke bezetting van coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en/of chauffeurs van bezoekende verenigingen.

 

Extra maatregelen voor bezoekende verenigingen:

Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie. Dus alleen spelers die op het wedstrijdformulier staan zijn welkom.

Voor wat betreft het aantal ouders/begeleiders die per uitspelend jeugdteam het terrein als ‘chauffeur’ mogen betreden.  Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op onze wedstrijdlocatie te krijgen.

Indicatie:

  • JO7                                         – 1 ouder per kind en 2 teambegeleiders
  • JO8 t/m JO10                         – 4 begeleiders
  • JO11 t/m JO12                       – 6 begeleiders
  • JO13 t/m JO19                       – 8 begeleiders
  • Senioren                                 – Alleen teambegeleiding

 

Sportkantine is niet open. Er zal een toilet bij de kleedkamers beschikbaar zijn.

 

Extra maatregelen voor supporters/ouders vv Steenbergen teams:

Als kinderen sporten op de eigen accommodatie dan vallen de chauffeurs niet onder de teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken naar de training/wedstrijd. 

Extra maatregelen voor vv Steenbergen spelers/trainers/leiders:

Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dit betekent dus dat iedereen na afloop van de training/wedstrijd zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaat. Zij blijven dus ook niet kijken naar een andere training/wedstrijd na afloop omdat zij dan worden gezien als toeschouwers.

Geblesseerde spelers nemen geen deel aan de wedstrijd en hebben geen noodzakelijke rol bij het organiseren van de wedstrijden en zijn daarom niet welkom op de sportaccommodatie. Dus alleen spelers die op het wedstrijdformulier staan zijn welkom.

Bij uitwedstrijden van jeugdspelers (t/m 19 jaar) vallen de benodigde chauffeurs onder de teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Beperk in deze situaties de aanwezigheid van ouders/begeleiders tot het noodzakelijke om spelers op de wedstrijdlocatie te krijgen.

 

Let op: Er kunnen specifieke regels gelden op de accommodatie van de tegenstander. Zorg dat je vooraf goed geinformeerd bent over de toegelaten hoeveelheid begeleiding, omkleed en douche mogelijkheden, drinken tijdens de rust, etc. Heb begrip voor de beslissingen die genomen zijn/worden door de betreffende vereniging. Dit verschilt per club!

Wanneer je met personen uit meerdere huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.

Max. 4 personen in 1 auto.

Maar bovenal:

Heb begrip voor elkaar, houd die anderhalve meter aan

De verscherpte maatregelen van het kabinet gelden vooralsnog tot en met dinsdag 20 oktober

 

UPDATE: 10 augustus 2020

 

Gelukkig worden er weer voetbalwedstrijden gespeeld op ons sportpark. Wij vinden het echter wel belangrijk dat deze wedstrijden op een verantwoorde en veilige manier bezocht en gespeeld kunnen worden.

Het uitgangspunt is dat door V.V. “Steenbergen” de regels en voorschriften vanuit de overheid worden gevolgd. Hierbij realiseren we ons dat deze situatie voor ons nieuw is en dat we, ondanks een goede voorbereiding, mogelijk niet alles hebben voorzien. Wij kiezen er dan ook voor om wekelijks te evalueren en waar nodig aanvullende maatregelen te nemen.

Op het sportpark van V.V. “Steenbergen” gelden alle deelnemers aan wedstrijden (dus spelers en technische staf) en voor toeschouwers/bezoekers richtlijnen welke nageleefd moeten worden. Alleen dan kunnen we zoveel mogelijk de veiligheid en gezondheid van iedereen garanderen.

Alle trainers/leiders van de V.V. “Steenbergen” teams zijn tijdens wedstrijden/trainingen tevens Corona coördinatoren. Zij zijn het aanspreekpunt voor problemen en/of vragen. Op het secretariaat kunnen zij terecht voor het kenbaar maken van deze problemen en/of vragen, zodat deze ook meegenomen kunnen worden en we regels en voorschriften in de week erna aan kunnen passen.

Een ieder blijft natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor hun eigen houding in deze lastige tijd.
Kijk hier voor de Spelregels op ons Sportpark (versie 18-08-2020)

Kijk hier voor de Spelregels in onze kantine (versie 18-08-2020)

De belangrijkste punten:
– Houd 1,5 meter afstand
– Heeft u klachten? Blijf thuis!
– Gebruik je gezonde verstand
– Maximaal 250 toeschouwers

Houd je hierbij aan de volgende regels:
– Het spreekt voor zich dat je thuisblijft bij gezondheidsklachten;
– Op het sportpark houden we vanzelfsprekend 1.5 meter afstand van elkaar, gebruik daarom alle zijdes van het veld om dit te kunnen borgen.
– We laten maximaal 250 toeschouwers bij een wedstrijd toe. Het kan dus zijn dat de toegang wordt geweigerd als dit aantal is bereikt;
– Volg de richtlijnen welke op posters staan wanneer de sportkantine wordt bezocht. Alleen zitten is toegestaan en volg de route welke middels markeringen is aangegeven. – Indien er geen zitplaatsen meer zijn dan wordt allen toegang verleend om iets te bestellen en direct mee te nemen;
– Betaal bij voorkeur met pin of contactloos;
– Geef elkaar, zodra de wedstrijd is afgelopen, de ruimte zodat iedereen op een veilige en verantwoorde manier het sportpark kan verlaten.

Meer regels en richtlijnen voor het op een verantwoorde manier bezoeken van ons sportpark vind je hier: Algemeen protocol verantwoord sporten

Wij zijn blij dat er weer gevoetbald kan worden en rekenen erop dat iedereen zich aan bovenstaande regels houdt en bovenal zijn/haar gezonde verstand gebruikt!