Competitie-indeling Steenbergen 1 bekend

De KNVB heeft vrijdagochtend 8 juli de competitie-indelingen voor de eerste elftallen bekend gemaakt. Zoals verwacht zit Steenbergen wederom in de 4e klasse C, waarin het 7 ploegen treft waar het afgelopen seizoen ook bij zat, met Rood Wit W (nieuw opgericht zaterdagteam), Baronie, Boeimeer en The Gunners (allen uit 4D) komt het 4 nieuwe ploegen tegen. MOC’17 en Internos promoveerden, sv DOSKO was al tijdens het seizoen gestopt en DHV is naar de 4e klasse D verschoven.

Een overzicht van de ploegen in de 4e klasse C komend seizoen:

rsc Alliance (Roosendaal): eindigde op de 6e plaats in de 4e klasse C, Steenbergen won uit (1-2) en thuis (5-2) van de Rosendalers, maar zij wierpen zich wel op als struikelblok voor Vrederust in de race om de nacompetitie. Met de nieuwe trainer Dirk Godrie zal de ploeg de volgende stap willen maken en meedoen in de race om de nacompetitieplaatsen.
vv Baronie (Breda): Steenbergen oefende wel eens tegen de ploeg uit Breda, dat de laatste keer leidde tot een doelpuntrijk duel (4-5 voor de Bredanaars). Werd afgelopen seizoen 5e in de 4e klasse D, net achter de nacompetitieplaatsen, maar zal zich ontpoppen tot een lastig te kloppen ploeg met goed opgeleide spelers uit de Bredase jeugdopleiding.
bsv Boeimeer (Breda): de selectie van Boeimeer kent, net als vele zomers, ook dit jaar weer veel mutaties. De kracht van de nieuwe ploeg (vorig seizoen voorlaatste in de 4e klasse D) is daarom lastig in te schatten.
DVO’60 (Roosendaal): met de 8e plaats stegen zij boven de staartploegen uit. Hoewel al 12 seizoenen vaste klant in de 4e klasse, zal het vlaggenschip van deze grote seniorentak weer naar het linkerrijtje willen kijken onder nieuwe trainer Ronald van Oeveren.
FC Bergen: richtte zich in de 2e seizoenshelft op, nadat het voor de winterstop veel grote nederlagen leed. Qua punten zorgde dit niet voor een revival en de Bergenaren, die na afwezigheid vorig seizoen weer terugkeerden en bouwen aan een nieuw team.
Lepelstraatse Boys: met oude bekende Christjan Deckers als 1 van de 2 nieuwe hoofdtrainers zal Lepelstraatse Boys zich willen revancheren voor het debuutseizoen in de zaterdag klasse, waarin het laatste eindigde. Het won geen duel, maar speelde wel gelijk tegen FC Bergen (tweemaal) en DVO’60. Daarnaast liet het bijna titelkandidaat MOC’17 struikelen (1-2)
Rood Wit W (Sint Willebrord): een nieuw opgericht team, waarvan het afwachten is wat de kracht is. Nieuwe teams kenmerken zich door wisselvalligheid, maar in Sint Willebrord zit het met de mentaliteit vaak wel goed. Met een aantal selectiespelers, oud-selectiespelers en bekende Rood Witters wil het team de vereniging versterken, valt te lezen in de jongste editie van het VoetbalJournaal.
SC Welberg: de oranjehemden hadden het vorig seizoen lastig, het jonge team verraste soms (gelijkspel tegen Vrederust) maar kende evengoed ook wat flinke nederlagen. Met een nieuwe trainer, maar zonder aanvoerder Dennis Luijks die naar competitiegenoot VVC’68 vertrekt, zal het komend seizoen wederom de beste van de startploegen willen zijn, maar absoluut meer punten willen halen.
The Gunners (Breda): eindigde op de 2e plaats in de 4e klasse D, op 12 punten achterstand achter kampioen DESK. In de nacompetitie strandde het team uit de Haagse Beemden in de finale, waarin het verloor van MOC’17 (4-1). Coach Piris sprak na die wedstrijd grootse woorden en het team gaat vol voor het kampioenschap komend seizoen, ondanks dat de vaak belangrijke routinier Paul Pedersen stopt.
VVC’68 (Halsteren): zag na de 4e plaats het avontuur in de nacompetitie al in de eerste ronde tegen SCO stranden. De ploeg van oud-trainer Marco Ernest beschikte al over enkele oud-spelers, waarvan Jeroen Augustijn ook komend seizoen actief is bij VVC’68. Daar voegen zich na de zomer ook nog Stijn Baarendse, Mike de Nijs en Thom Luijks bij, terwijl er ook nog enkele andere spelers overkomen van Halsteren zaterdag1. Door nog enkele versterkingen bombardeert dit de Halsterse ploeg tot dé titelkandidaat, hoewel het met Toni Ngombojoao (die juist naar Halsteren zaterdag1 gaat) en Stijn Heideman (naar Uno Animo, Tilburg) juist ook 2 oud Steenbergen-spelers verliest.
Vrederust (Halsteren): greep op de laatste speeldag naast een nacompetitieticket, maar komend seizoen wel weer van dit toetje willen proeven. Op het idyllisch gelegen sportveld won Steenbergen met de hakken over de sloot (1-2), in de thuiswedstrijd (5-2) kende het wat minder moeite met de ploeg van trainer Wil Raats.

Het speelschema (start op zaterdag 24 september) laat nog even op zich wachten, de KNVB zal dit op uiterlijk 27 augustus bekend maken. De bekerpoule zal bekend worden op vrijdag 29 juli, op zaterdag 30 juli volgt dan het programma hiervan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.