Competitie-indeling 1e en 2e elftal bekend

Hoewel de KNVB in vroeg stadium had aangekondigd vrijwel niets aan de competitie-indelingen te willen veranderen, gaat Steenbergen 1 toch verhuizen van klasse. Van de voornamelijk Zeeuwse 4e klasse B, gaat het nu naar de volledig Brabantse 4e klasse C. Niet alleen Steenbergen maakt deze overstap, ook Vrederust, VVC’68, SC Welberg verhuizen mee.

Dit is ingegeven door het feit dat o.a. Lepelstraatse Boys de zondag als vaste speeldag inruilt voor zaterdag, en bijv. vv Rijen (overigens niet in de 4e klasse C) met een zaterdagteam is begonnen. Hierdoor is er door de KNVB wat geschoven en bestaat de 4e klasse B uit 12 teams komend seizoen. Dit zijn:
– rsc Alliance (Roosendaal)
– FC Bergen (Bergen op Zoom)
– vv DHV (Zevenbergschen Hoek)
– sv Dosko (Bergen op Zoom)
– DVO’60 (Roosendaal)
– vv Internos (Etten-Leur)
– Lepelstraatse Boys
– MOC’17 (Bergen op Zoom)
– V.V. “Steenbergen”
– vv Vrederust
– VVC’68 (Halsteren)
– sc Welberg

Met Alliance, FC Bergen, Internos en MOC’17 zitten er weer clubs bij waar Steenbergen in het verleden op zondag tegen speelde, die ook al waren overgestapt, terwijl sv DOSKO nog altijd het zondagteam heeft, maar daarnaast ook alweer enkele jaren een zaterdagteam. Daar komt nu dus ook Lepelstraatse Boys bij.

Vrederust en SC Welberg werd afgelopen seizoen nog bestreden in de beginfase, voor het opnieuw stop gezet werd. DVO’60 en vv DHV zijn nieuwe tegenstanders, het Roosendaalse DVO’60 is voor veel lagere seniorenteams een bekende tegenstander, de oranjehemden zijn de buren van rkvv Roosendaal en hebben een vergelijkbare seniorenafdeling met onze vereniging. DHV (Zevenbergschen Hoek) is een onbekende ploeg voor ons, maar de trainer aan het roer is wel een bekende, dit is namelijk voormalige Steenbergen-spits Erik vd Giessen. Andere dwarsverbanden zijn er meer dan vorig seizoen, toen er voornamelijk Zeeuwse ploegen in de klasse zaten. Derby’s tegen Lepelstraatse Boys, SC Welberg en VVC’68 maar ook beladen duels tegen titelkandidaten MOC’17 en vv Internos zullen de revue passeren op het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan.

Ook de competitie-indeling van Jong Steenbergen is bekend, zij spelen ook meer duels in de regio.
– rsc Alliance 2 (Roosendaal)
– bsv Boeimeer 2 (Breda)
– Cluzona 2 (Wouw)
– vv DSE 2 (Etten-Leur)
– The Gunners 2 (Breda)
– rksv Halsteren 3
– vv Internos 4 (Etten-Leur)
– MOC’17 2 (Bergen op Zoom)
– Seolto 2 (Zevenbergen)
– V.V. “Steenbergen” 2
– Tholense Boys 2
– vv WHS 2 (Sint Annaland)

Voor de overige teams worden de competitie-indelingen later bekend gemaakt, evenals alle bekerindelingen. De publicatie-data hiervan vindt u hier.