Commissie Gezond Verstand

De laatste weken wordt vanuit de regering nogal eens een beroep gedaan op ons gezonde verstand en vaak niet ten onrechte. Voor de meesten van jullie zal dit verzoek niet vreemd in de oren klinken; onze voetbalvereniging gebruikt het Gezond Verstand immers al enige tijd om de kern van onze normen en waarden te hanteren.

Eind vorig jaar heeft het bestuur met succes Klaas de Wit gevraagd de commissie “Gezond Verstand” een nieuwe impuls te geven.

Hoe wij denken over verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld roken, alcohol, pesten is wel vastgelegd. En vandaag de dag spreken we eerder over een Sociaal Veilige Sportomgeving en grensoverschrijdend gedrag. Hoe ziet dat er in de praktijk uit? Dit voorjaar hadden we hiermee een start willen maken met als uitgangspunten:
• Hoe maken of houden we onze vereniging veilig?
• Wat kan beter?
• Wie doet er mee?
• Wat spreken we af?
• Hoe houden we elkaar scherp?

Helaas lag door het Covid-19 ineens alles stil en was overleg uiterst moeizaam en hebben we deze start tot het nieuwe voetbalseizoen moeten uitstellen.

Vertrouwenscontactpersoon
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe impuls voor Gezond Verstand (GV) was het vinden van een tweede Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Gelukkig is deze al heel snel gevonden in de persoon van mevrouw Dorien Verweij. In de laatste bestuursvergadering heeft het voltallig bestuur unaniem dan ook besloten om naast Klaas de Wit ook Dorien Verweij aan te stellen als Vertrouwenscontactpersoon van V.V. “Steenbergen”.

Bezoek de speciale webpagina om meer te weten te komen over GV en de VCP. Hier vind je ook de persoonlijke telefoonnummers en mailadressen van zowel Dorien als Klaas.

Wil je meewerken aan een veilige sportomgeving bij onze vereniging en Gezond Verstand, bel/mail dan eens met Klaas de Wit.

Vertrouwenscontactpersonen V.V. “Steenbergen”:
Dorien Verwij: 55 jaar – gehuwd – woont in Steenbergen – onderwijsinspecteur – voorzitster van Diomedon
Klaas de Wit: 66 jaar – gehuwd – woont in Steenbergen – gepensioneerd Manager HR – bij V.V. “Steenbergen ook wedstrijdsecretaris zaterdag(ochtend)